Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

 
Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι
εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,
και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τα Άγια και φρικτά Πάθη της Μεγάλης Παρασκευής


Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς…

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν αγέννητος όταν οι μέντορες της σύγχρονης  ζωής φώναζαν δυνατά για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, οραματιζόμενοι  ως νέοι μία άλλη Ελλάδα από τη σημερινή, τη χρεοκοπημένη σε όλες της τις εκφάνσεις.
Στη νέα γενιά τώρα επωμίζεται το βάρος για τη Νέα Ελλάδα που πολλοί ονομάτισαν και κανείς δεν δημιούργησε. Μία Ελλάδα που οφείλει να γίνει ανταγωνιστική τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Να ταυτίσει την εξωτερική με την εσωτερική της πολιτική χωρίς ωραία λόγια δημιουργικής ασάφειας. Ανταγωνιστική βέβαια με μίζες, προστάτες και επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι αδύνατο να γίνει και πολύ περισσότερο να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα κράτη και τις κοινωνίες του πλανήτη, ιδιαίτερα του δυτικού ημισφαιρίου.

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Τυνησίας.

Εμφάνιση 2015_04_09_IMG_99_60a.jpgΗ Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε τον Πρέσβυ της Τυνησίας Tarek Saadi με τον οποίο συζήτησε θέματα Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας και σύσφιξης των σχέσεων των δύο λαών.
Η κα. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον λαό της Τυνησίας μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη χώρα.
Ακολούθησαν δηλώσεις:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ



http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201501/charalampos-athanasiou.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με την τροπολογία Παρασκευόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακόμα μία φωτογραφική διάταξη προς χάρη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών.
Με την εν λόγω τροπολογία Παρασκευόπουλου που εισάγει πρωτοφανή και νομικά έωλη διάταξη τροποποιώντας το άρθρο 282 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, φωτογραφίζει «οικείους και συμβίους», κάνοντας ξεκάθαρα το χατίρι των τρομοκρατών.
Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ντροπή και οφείλει άμεσα ο υπουργός να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία.

Η Ακολουθία των αγίων και αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ( Ζωντανή μετάδωση )

Μ.Πέμπτη Βράδυ 9-4-2015
Απευθείας Μετάδοση Ακολουθίας των αγίων και αχράντων Παθών του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού από τον Ι.Ναό Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης προεξαρχοντος του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου

ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ, ΣΤΑ ΜΕΝΤΟΥΡΓΙΑΝΙΚΑ, ΤΕΛΕΣΕ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ Ο ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

 ΜΟΝΤην Θ. Λειτουργία την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στο Μετόχιο της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, τον Άγιο Γεράσιμο, στα  Μεντουργιάνικα  Δερβενίου. 
 



















Ο Σεβ/τος απευθυνόμενος στην Αδελφότητα και τους Χριστιανούς που παρέστησαν ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα εκ της Α’ προς Κορινθίους Επιστολής του Απ. Παύλου που αφορά στην παράδοση των Υπερφυών Μυστηρίων που διαβάζεται σήμερα στους Ι. Ναούς της Εκκλησίας μας κάνοντας ως συνήθως αναγωγές στην σύγχρονη μετοχή των πιστών στα Ι. Μυστήρια, τον Εκκλησιαστικό τρόπο ζωής και σε πρακτικά θέματα που αφορούν την Θ. Κοινωνία και ευχήθηκε στην Γερόντισσα, την Αδελφότητα και σε όλους τους παρισταμένους Καλή Ανάσταση. 
  
 













imkorinthou.org

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΒΒΕΤΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 1 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!

Δημοσθένης Δαββέτας

«Τα όρια της Θρησκείας»



 Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα. Ημέρα της Σταύρωσης. Κι ο νους μας πηγαίνει προς τους Χριστιανούς που υφίστανται διώξεις, βιασμούς, βασανισμούς και γενοκτονία. Το ισλαμικό κράτος επιδίδεται σε συνεχή τρομοκρατία προς τους Χριστιανούς του Ιράκ, της Συρίας και της Κένυας την προηγούμενη βδομάδα όπου 147 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους. Ο Βανδαλισμός των συλλόγων του μουσείου της Μοσσούλης σηματοδοτεί την επιθετική απόπειρα της προπαγανδιστικής στρατηγικής των Ισλαμιστών να σβήσουν την ταυτότητα των λαών. Στο όνομα το Θεού, οι τζιχαντιστές θέλουν να εξαφανίσουν τις πολιτισμικές κι ιστορικές μνήμες για δικούς τους πολιτικούς σκοπούς και σκοπιμότητα. Για να ελέγξουν κάτω από τη δική τους λογική τους λαούς. Η ιδέα του απόλυτου προσηλυτισμού που διαπερνά το Ισλάμ των τζιχαντιστών δεν έχει όρια. Αναμιγνύει τον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο μπερδεύοντας έτσι τα όρια δημοκρατίας και θρησκείας. Οι δημοκρατικοί κανόνες βιάζονται διαρκώς. Η σύγχυση μεταξύ του καθημερινού χρόνου και της πνευματικής διάστασης οδηγεί σε κίνδυνο όλες τις διαχρονικές αξίες του Ελληνικού κι Ευρωπαϊκού πολιτισμού στις οποίες βασίστηκε ο ιστορικά και διαχρονικά σημερινός άνθρωπος της προόδου και της εξέλιξης. Αυτή η ρήξη μεταξύ του Ισλάμ των Τζιχαντιστών και της Δύσης, αυτή η διάσταση μιας ερμηνείας της Ανατολής και της Δυτικής πραγματικότητας, οδηγεί σε σύγκρουση θρησκειών αλλά και σε σύγκρουση πολιτισμών. Η παγκοσμιοποίηση οδηγεί σε μια απώλεια ελέγχου της επικοινωνίας με τους λαούς, με αποτέλεσμα να μπαίνει επιτακτικό το θέμα της ταυτότητας. Η ταυτοτική αναζήτηση σήμερα περνά μέσα από τη θρησκευτική οξύτητα στο ριζοσπαστικό Ισλάμ κι αυτό έτσι μας οδηγεί σε ζητήματα ουσίας του πολιτισμού. Κι όμως το θέμα της ταυτότητας δεν πρέπει να μείνει εγκλωβισμένο σε θρησκευτικές διαμάχες. Η ταυτότητά μας είναι η ιστορία μας, το πολιτισμικό παρελθόν μας, είναι το παρόν μας κι επίσης οι ιδέες που έχουμε για το μέλλον μας. Ο Τεχνικός πολιτισμός έδωσε λειτουργικές λύσεις στη ζωή μας όμως μας απογύμνωσε από τις πνευματικές αξίες κι αγωνίες. Ακόμη και η Κίνα και η Ρωσία, παρά τη συμμετοχή τους στη ζωή της «τεχνικής» συνεχίζουν να ψάχνουν τις πολιτισμικές τους ρίζες με επιμονή. Αυτές τις ρίζες απειλούν να χάσουν οι Χριστιανοί της Ανατολής. Η τζιχαντική βία όλο κι αποθρασύνεται διότι στηρίζεται στη νωθρότητα και τον καταναλωτισμό της Δυτικής «τεχνικής» ζωής και στο φανατισμό των Ισλαμιστών. Αυτή η Δυτική στάση δεν βοηθά τον Ανατολικό Χριστιανισμό. Δεν βοηθά στο να επιστρέψουν οι εξόριστοι Χριστιανοί στις Ιστορικές τους πατρίδες. Η σταύρωση του Χριστού είναι ίσως ισχυρός συμβολισμός ώστε και η μνήμη και τα έργα μας να στραφούν προς τη σωτηρία των Χριστιανών της Ανατολής και όχι μόνο. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Πρέπει να δράσουμε για να τους προστατεύσουμε. Για να προστατεύσουμε την ίδια την πολιτιστική μας μνήμη.
Δ.Δαββέτας
Δημοσιεύθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 09/04/2015 στον Ελεύθερο Τύπο.

Διάβρωση...

Ο υπουργός κ. Σταθάκης απάντησε πριν λίγες μέρες την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού.

Απ' ότι καταλαβαίνουμε, η μέθοδος "Επουλώνω Πληγές Όπως Όπως-Μέχρι Ν' Ανοίξουν Οι Επόμενες" που εφαρμόζεται ανεπαρκώς εδώ και δεκαετίες, θα συνεχιστεί αν δεν ασχοληθούν κάποιοι πολύ σοβαρά με το ζήτημα. Κατά τη γνώμη μου, για να γίνει κάτι μέσα στο γενικό χάος που επικρατεί, πρέπει οι πολίτες και οι δήμοι του Κορινθιακού (τόξο του Κορινθιακού το έχουμε ονομάσει ως ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ) να το προτάξουν και να το διεκδικήσουν άμεσα και δυναμικά. Πρέπει μόνοι μας να προκαλέσουμε τη λύση, γιατί από πάνω δεν πρόκειται να έρθει.
Ο ΣΠΟΑΚ "Αρίων" (σύνδεσμος των δήμων του Κορινθιακού), θα μπορούσε να είναι το κέντρο αυτής της διεκδίκησης. Θα ζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίασή του να το οργανώσει κι ελπίζουμε να το κάνει. Απ' ότι λέει και ο υπουργός στην απάντησή του, έχουμε μία ακόμα ευκαιρία την επόμενη περίοδο...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Νέα σύγκρουση στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο: Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση του ν/σ – Πλήρης κάλυψη από τον Βούτση

Με σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης η οποία οδήγησε σε αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε η συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποκατάσταση αδικιών κλπ». Στο επίκεντρο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, η παρουσία του οποίου κατά τη ΝΔ και, κυρίως, το ΠΑΣΟΚ “δημιουργεί θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής σημασίας”. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε, τόνισε ότι δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση αν εισηγητής του ν/σ  ήταν ο υπουργός Νίκος Βούτσης.

Βούτσης: Έως το τέλος του 2016 οι αλλαγές στον “Καλλικράτη” – Τι θα γίνει με τον αριθμό των δήμων & το εκλογικό σύστημα

Τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει στον «Καλλικράτη» επιβεβαιώνει σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία του νέου θεσμικού πλαισίου το τέλος του 2016 ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019:

Προσλήψεις σε Δήμους – Δείτε ποιες θέσεις είναι “ανοιχτές” και ποιες “ανοίγουν” τις επόμενες ημέρες

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Την πρόσληψη 14 εποχικών υπαλλήλων προωθεί η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαγκαδά, στο πλαίσιο της στελέχωσης των βρεφονηπιακών σταθμών. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας διάρκειας έως τις 31 Αυγούστου, με δυνατότητα παράτασης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Απριλίου. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ΤΕ Διοικητικού- Οικονομικού 1, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 2, ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων 3, ΔΕ Μαγείρων 3, ΔΕ Οδηγών 1, ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού 4.
ΙΛΙΟΝ
Με τρεις εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί για οκτώ μήνες ο Δήμος Ιλίου. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών. Θα επιλεγούν: ΠΕ Ιατρών Γενικής Ιατρικής 2, ΤΕ Εργοθεραπευτών  1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2132030105.
ΜΑΝΔΡΑ
Ο χρόνος ανεργίας (πάνω από τέσσερις μήνες) και η εμπειρία αποτελούν βασικά κριτήρια για την πρόσληψη 33 εποχικών υπαλλήλων στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας. Ενισχύονται για οκτώ μήνες οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Ο διαγωνισμός θα σταλεί το προσεχές διάστημα στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση και μετά θα καθοριστεί από τον δήμο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ΔΕ Οδηγών 4, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου 2, ΔΕ Ηλεκτρολόγων 2, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 25.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σε ανακοίνωση της διαδικασίας για την έγκριση 130 νέων προσλήψεων εποχικού προσωπικού προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου. Οι συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν θα έχουν διάρκεια δύο μηνών και θα αφορούν 90 εργάτες καθαριότητας αλλά και εργατοτεχνίτες (πρασίνου και δενδροκηπουροί) Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Ο στόχος του δήμου είναι η κάλυψη αυξημένων εποχικών αναγκών εν όψει της θερινής περιόδου.
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Με 17 καθηγητές Μουσικής, πτυχιούχους ΑΕΙ και αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ενισχυθεί το Δημοτικό Ωδείο Εορδαίας. Θα υπογραφούν συμβάσεις εργασίας έως τις 30 Ιουνίου. Η προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 11 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση καταθέτουν τα εξής δικαιολογητικά: αντίγραφο τίτλου σπουδών, φωτοτυπία ταυτότητας, σύντομο βιογραφικό, αποδεικτικά προϋπηρεσίας. Τηλέφωνο: 2463350119.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Πέντε νέους υπαλλήλους θα προσλάβει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Λουτράκι, παρέχοντας συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, διάστημα έξι μηνών. Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα επιλεγεί προσωπικό των εξής ειδικοτήτων: ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων 1, ΔΕ Ηλεκτρολόγων 1, ΔΕ Υδραυλικών 1, ΔΕ Διοικητικών Υπαλλήλων 1, ΥΕ Εργατών 1. Η  υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 47, Τ.Κ. 20300. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2744069551.
ΑΝΔΡΟΣ
Την πρόσληψη νηπιαγωγού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ανακοίνωσε ο Δήμος Άνδρου για την περιοχή Μπατσί. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι οκτάμηνη, ενώ υπάρχει και δυνατότητα παράτασης. Αιτήσεις στη διεύθυνση: Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Άνδρου, δημαρχείο Άνδρου, Χώρα Άνδρος, Τ.Κ. 84500. Η διαδικασία λήγει στις 9/04. Τηλέφωνο:2282360223.

aftodioikisi.gr

Η αριστερή φούσκα έσκασε


loverdos-mega09042015 copyΤο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα ταξίδι ενός ακόμη Έλληνα Πρωθυπουργού σε ξένη χώρα. Έχει σημασία να υπάρχει επαφή με μία υπερδύναμη όχι μόνο για την Ελλάδα της κρίσης αλλά και γιατί η Μεσόγειος φλέγεται. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Η καλλιέργεια κλίματος, πως από τη Ρωσία θα ανοίξει κάποιο μαγικό πουγκί και θα σώσει την χρεοκοπημένη Ελλάδα κατέρρευσε. Μία φούσκα που φούσκωσε αρκετά και τελικά έσκασε... Αυτό επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσία του στο πρωϊνό του MEGA.
Όμως πέρα από την τοποθέτηση του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ για το οφθαλμοφανές της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πως όταν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ συναλλάσσονται με τους ξένους, αυτό αποτελεί επένδυση ανάπτυξης για το μέλλον της πατρίδας. Όταν για τα ίδια ακριβώς θέματα συναλλάσσονταν οι άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος τότε οι ίδιοι αριστεροί μιλούσαν για ξεπουλήματα. Η επιτομή του λαϊκισμού! Και μάλιστα του καταστροφικού. Να θυμηθούμε τον «αριστερό» πόλεμο για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Να θυμηθούμε για τις ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και τρένα. Σήμερα η αριστερή κυβέρνηση «παρακαλάει» να τα πάρει κάποιος μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για να αρθεί η οικονομική ασφυξία.
Κάθε ημέρα που περνά η Ελλάδα συναλλάσσεται διεθνώς με πολύ χειρότερους όρους από ότι το έκανε πριν 2 μήνες και από ότι το έκανε πριν 5-6 χρόνια. Είναι σαφές πως ο λαϊκισμός κοστίζει θανάσιμα σε αυτή την πατρίδα.

Η Ελλάδα της ανάπτυξης βρίσκεται μέσα στις μεγάλες εθνικές συναινέσεις. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν σταματήσουν οι δεξιές και αριστερές ακρότητες και μόνο αν το Κοινωνικό Κέντρο συσπειρωθεί γύρω από λύσεις που φέρνουν οι ριζοσπαστικές πολιτικές. Η Ελλάδα του 2020 δεν μπορεί να είναι μία Ελλάδα διχασμένη. Διότι αυτό θα σημαίνει πως θα είναι και ξεπουλημένη.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Ευχές από το diastixo.gr

diastixo.gr

Διαβάστε στο eirinika.gr

  

ΘΕΡΜΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΠΟΠΟΥΛΟΥ

Καλό Πάσχα σε όλους σας!
Το φως της Λαμπρής να ζεστάνει τις καρδιές σας, να λαμπρύνει τους δρόμους σας και οι ακτίνες του να γίνουν χαρά στην ζωή σας 

 
Με αγάπη
Ειρήνη Νικολοπούλου 

Πέτρος Τατούλης για την Ολυμπία Οδό «Έπεσαν οι μάσκες μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη»




«Ας μην παίζουν με τη φωτιά γιατί θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους» δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη για το δρόμο Πάτρα – Πύργος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Δυτικής Ελλάδας για τη Ολυμπία Οδό, απευθύνοντας ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα υλοποίησής του».
«Αποκαλύφθηκε η διγλωσσία, οι αντιφάσεις και τα ψέματα διαφόρων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του Σύριζα στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι το έργο στέλνεται στις καλένδες».
Ο κ. Σπίρτζης αγνόησε τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας

Ευχές για Καλό Πάσχα - Βασίλης Μπαλάφας


 Εύχομαι να περάσετε όμορφα αυτές τις Άγιες μέρες ! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !

Βασίλης Μπαλάφας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Το φράγμα των Φιλιατρών επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε σήμερα το φράγμα των Φιλιατρών στη Μεσσηνία. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το Φιλιατρινό αυτό φράγμα, που βλέπετε πίσω μου, είναι ένα έργο ζωής για όλη την περιοχή. Θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου κυριολεκτικά, την ευρύτερη περιοχή. Θα αρδεύσει πάνω από 30.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη μας να έχει φθηνότερο προϊόν, χαμηλότερο δικό του κόστος, ποιότητα καλύτερη, πλήρη προστασία του περιβάλλοντος. Μια απολύτως σύγχρονη σημερινή εξωστρεφή Ελλάδα που χρειαζόμαστε, βλέπουμε σήμερα εδώ να γεννιέται.
Είναι πραγματικά κάτι το οποίο μας συγκινεί όλους. Είναι ένα έργο το οποίο το παρακολουθήσαμε από την αρχή, από το 2007, μέρα με τη μέρα. Και σήμερα έχουμε φθάσει το 90-95%, στα τελειώματα.
Εμφάνιση ANT.SAMARAS - XRISTIANOI - MESSHNIAS 1..jpgΠιστεύω ότι όλος ο κόσμος, σε λίγο, θα έρχεται εδώ να δει αυτή την καινούργια τεχνητή λίμνη με βρόχινο νερό, που πραγματικά θα αλλάξει τα πάντα σε ολόκληρη την περιοχή και πολύ πέραν του ίδιου του Νομού Μεσσηνίας.
Ευχαριστώ πολύ.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους. Μετά το τέλος της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εμφάνιση ANT.SAMARAS - XRISTIANOI - MESSHNIAS 5..jpgΕίναι μεγάλη η συγκίνηση, που βρίσκομαι εδώ με τον Σεβασμιότατο, γιατί 9 Απριλίου του 2009, μαζί είχαμε βάλει μπροστά, όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού, αυτό το καταπληκτικό έργο και σήμερα -είναι ακριβώς 9 Απριλίου του 2015, έξι χρόνια μετά- το έργο τελείωσε.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο Βυζαντινό ναό στην Πελοπόννησο, φτιαγμένο από τον Αλέξιο Κομνηνό τον 11ο αιώνα, ακριβώς τότε για να σηματοδοτήσει στα σύνορα- που ήταν εδώ τα σύνορα- της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη δύναμη του Βυζαντίου. Έφτιαξε αυτό το ναό και γι’ αυτό και η παράδοση λέει «Αγιά Σωτήρα στο Μοριά, Αγιά Σοφιά στην Πόλη».
Είναι πολύ μεγάλη η τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να βλέπω αυτό το ναό, που από μικρό παιδί τον έβλεπα, όπως ήταν τότε, Σεβασμιότατε, και σήμερα τον βλέπουμε τελειωμένο. Θα κάνουμε σύντομα τα Θυρανοίξια και θα είναι τιμή και πάλι για μένα να είμαι εδώ μαζί σας.