Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Με Πρόεδρο τη Ζωή, η Βουλή θα… κόβει εισιτήρια

Με Πρόεδρο τη Ζωή, η Βουλή θα… κόβει εισιτήριαΟ Αλέξης Τσίπρας κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις, αν όχι… τις επόμενες εκλογές.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής, είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, στη στρατηγική του “θεάματα χωρίς τον άρτον”.
Σκεφτείτε μόνο τις στιγμές που ζήσαμε τα δυο τελευταία χρόνια, και πόσους αντιπάλους της εξολόθρευσε.
Προφανώς και η Βουλή θα κόβει πλέον… εισιτήρια για τις συνεδριάσεις της.

Μαρίκα Λυσιάνθη /ysterografa.gr

Η Ελλάδα “κόντυνε” χωρίς τον Χριστόδουλο

Η Ελλάδα “κόντυνε” χωρίς τον Χριστόδουλο
Twitter@EmOikonomidis
Η Ιστορία των εθνών, που στην ουσία είναι η Ιστορία της δημιουργικότητας των κοινωνιών τους, είναι έμπλεη παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν ότι η πρόοδος δεν μπορεί να ειδωθεί, πόσο μάλλον να δρομολογηθεί, χωρίς την καθοδήγηση εμπνευσμένων ηγετών.
Προσωπικοτήτων δηλαδή η βαριά σκιά των οποίων υπερβαίνει την εποχή και τη συγκυρία, κοιτάζει στο παρελθόν για να διδαχθεί και ανοίγει δρόμους για ένα μέλλον που ενδεχομένως δεν αφορά τους ίδιους.

Το πρώτο επικοινωνιακό αυτογκόλ της κυβέρνησης Τσίπρα

Το πρώτο επικοινωνιακό αυτογκόλ της κυβέρνησης Τσίπρα

Οι πρώτες 48 ώρες μετά τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν εντυπωσιακές, σε επίπεδο επικοινωνιακής στρατηγικής και συμβολισμών.
Σήμερα ωστόσο, μπήκε το πρώτο… αυτογκόλ.
Η εικόνα με τα 40 μέλη του υπουργικού συμβουλίου γύρω από το ίδιο τραπέζι, στην πρώτη, πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση, ήταν αποκρουστική.
Και ήταν αυτογκόλ, γιατί η επικοινωνιακή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει υπέρ της μια άλλη εικόνα:
Να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι μόνο οι 10 υπουργοί.
Αυτή θα ήταν μια ακόμη περισσότερο ηχηρή σημειολογία.
Δεν το σκέφτηκαν, δεν το έκαναν…

  Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Μία απλή αναφορά του νέου Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Καμμένου στα ρώσικα εξοπλιστικά προγράμματα, που σταμάτησαν μετά τη ρήξη ΗΠΑ και Ρωσίας για την εμμονή της στην κατοχή της Ουκρανίας, ήταν αρκετή για να παρασύρει την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα σε μία άσκοπη συζήτηση για την εθνική στρατηγική της χώρας, μέσα στις πρώτες ώρες της επόμενης ημέρας.

ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε δύο πρόσωπα που καταψήφισε ο λαός στο παρελθόν και το παρόν εμμένουν κύκλοι, για τους δικούς τους λόγους, ως αποκλειστικές λύσεις της κοινωνίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε όλη την οικουμένη ότι αναζητεί το καινούριο, ένα άλλο πρόσωπο λιγότερο συνδεδεμένο έστω και συμβολικά με τα μαύρα χρόνια της μίζας της ντροπής.
Μπορούν να συμβολίσουν άραγε την ενότητα της χώρας εκείνοι που πρωτοστάτησαν στον πολιτικό εκφυλισμό της κοινωνίας. Είναι Έλληνες λεβέντες εκείνοι που στρογγυλοποιούσαν την έκφυλη ζωή μίας γενιάς εις βάρος των επομένων.
Η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  είναι συμβολική και απαιτεί δύο κατηγοριών ανθρώπους. Αγωνιστές και ελεύθερα πνεύματα των τεχνών και των γραμμάτων.

Ο πρώτος μεταξύ ίσων απαιτεί διαπιστευτήρια πλέον για τη νεολαία μας που μας κρίνει υπομένοντας το μαρτύριο της στιγματισμένης χώρας.
Οι πολιτικοί του χθες ας βολευτούν ή ξεκουραστούν είτε προέρχονται από τα αριστερά είτε από τα δεξιά. Φτάνει πια η κυριαρχία της πολιτικής συναλλαγής και για την ύπατη θέση της δημοκρατίας μας.
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός δεν θα συνδέσει το αύριο της χώρας με το χθες που ανεχθήκαμε και συναλλαχθήκαμε αναλόγως θέσης και επιθυμίας.
Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα σε μία χώρα…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

H ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εμφάνιση afisaA4.JPGΨάχνετε για κατοικίδιο αλλά δεν έχετε ιδέα από ζώα?
Τα παιδιά σας σας έχουν τρελάνει να τους πάρετε κατοικίδιο αλλά δεν είστε σίγουροι?
Θέλετε να υιοθετήσετε σκύλο ή γάτα αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα ανταπεξέλθετε?
Αγαπάτε τα ζώα αλλά ο χρόνος σας δεν σας επιτρέπει να έχετε το δικό σας κατοικίδιο?
Η λύση είναι μία! Εθελοντική εργασία!
Προσφέροντας εθελοντική βοήθεια στο σωματείο της περιοχής σας, θα έχετε την ευκαιρία:
* να μάθετε από πρώτο χέρι τις ανάγκες ενός σκύλου ή μιας γάτας
* να προσφέρετε σε κάποια πλάσματα που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο ή να κακοποιηθούν
* να νιώσετε την αγάπη που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα και πάρα πολύ πιθανόν
* να γνωρίσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Η ΖΕΗ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη ανάγκη από εθελοντές. Μόνο λίγες ώρες από τον χρόνο σας την εβδομάδα ή όποτε εσείς μπορείτε, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για κάποια υπέροχα πλάσματα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@zeil.gr για να σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες.

Και ακόμη και αν η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης σας πέφτει μακρυά, κάντε μια αναζήτηση στο Internet. Σίγουρα στην περιοχή σας υπάρχει ένα φιλοζωικό σωματείο που έχει ανάγκη την βοήθειά σας. Σιγουρα υπαρχουν αδεσποτα στην γειτονιά σας και εθελοντες που τα φροντίζουν και σίγουρα θα εκτιμήσουν την προσφορά σας.


Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
www.zeil.gr / info@zeil.gr
Οι φίλοι δεν αγοράζονται - Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

https://www.facebook.com/353427217151/photos/a.440403292151.225929.353427217151/10153059694467152/?type=1&theate

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT στην Κωνσταντινούπολη ο Απόστολος Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη



Εμφάνιση u03A6u03C9u03C4.3.jpg 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT, η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο «TUYAP Tuyap Fair, Convention and Congress Center», στην Κωνσταντινούπολη από 22 έως 25 Ιανουαρίου 2015.
Εμφάνιση u03A6u03C9u03C4.1.jpgΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθετε οργανωμένο περίπτερο όπου παρουσιάστηκαν με τρόπο ιδιαίτερης αισθητικής οι ομορφιές και η ζωή της Πελοποννήσου. Ήταν τόπος έλξης για όλους τους επισκέπτες. Στη στελέχωση του περιπτέρου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και επαγγελματίες τουριστικών δραστηριοτήτων από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια της ΚρήτηςΣεισμός 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε το απόγευμα της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρό του εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 84 χιλιόμετρα νοτίως του Τυμπακίου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στην περιοχή της Μεσαράς, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΒΑΛΕΡΙ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΕΝΓΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΒΑΛΕΡΙ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΕΝΓΚ







                             Athènes, le 28 Janvier 2015

Cher Monsieur le Président :

Je vous remercie profondément pour vos paroles de soutien. Notre combat politique continue. Nous allons aller de l’avant en défendant comme vous l’avez fait vous même et Konstantinos Karamanlis votre vision de l’Europe ainsi que les valeurs d’une Europe de consensus, de solidarité et de coopération.

Mon souhait est de voir une Europe forte et unie. Une Europe qui a comme priorité sa nouvelle génération. Une Europe pour son peuple. C'est pour cette vision de l'Europe que je vais continuer à travailler vivement. La Grèce sera membre de cette Europe.



Mes plus sincères sentiments,


                                      Antonis Samaras




 
                                                Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε:

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για τα θερμά λόγια υποστήριξης.
Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται. Θα προχωρήσουμε μπροστά  όπως κάνατε και εσείς ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για ένα όραμα μιας Ευρώπης με τις αξίες της συναίνεσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Η ευχή μου είναι να δω μια Ευρώπη δυνατή και ενωμένη. Μια Ευρώπη που έχει σαν προτεραιότητα τη νέα γενιά της. Μια Ευρώπη για το λαό της. Είναι για αυτό το όραμα της Ευρώπης που θα συνεχίσω να εργάζομαι. Η Ελλάδα θα είναι μέρος αυτής της Ευρώπης.

Με ειλικρινή συναισθήματα,

                             Αντώνης Σαμαράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ευχαριστεί

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ευχαριστεί όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες που στήριξαν και στην Κορινθία την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι οποίες έδωσαν την ιστορική νίκη στον πολιτικό μας σχηματισμό και στο λαό μας.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση, γιατί επιτύχαμε έναν εκλογικό θρίαμβο στην Κορινθία, εφόσον είμαστε ο μοναδικός νομός στην Πελοπόννησο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπερκέρασε –και μάλιστα με 7 ποσοστιαίες μονάδες- τη Νέα Δημοκρατία!
            Παράλληλα, συγχαίρουμε ολόψυχα τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –για πρώτη φορά εκλεγμένοι βουλευτές της Αριστεράς στο νομό μας- τη Μαρία Θελερίτη, το Γιώργο Ψυχογιό και το Φάνη Κουρεμπέ και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Ξέρουν πολύ καλά -και το γνωστοποιούμε και σε όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες συμπολίτες μας- ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και ότι θα αποτελούμε τους πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθεια τους αυτή. Συγχαίρουμε επίσης και τους συνυποψήφιους τους, το Θοδωρή Βασιλακόπουλο, τη Νούλα Κουρούκλη και τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου, που έδωσαν με αυταπάρνηση τον «αγώνα τον καλό» και μαζί με τους εκλεγμένους βουλευτές μας επέδειξαν ένα πρωτόγνωρο ήθος συλλογικού αγώνα καθόλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που αποτελεί εχέγγυο για την περαιτέρω παρουσία μας στην Κορινθία!
            Διαβεβαιώνουμε τέλος, ότι ως οργάνωση είμαστε πάντα στη διάθεση των πολιτών της Κορινθίας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εφαρμοστεί στο ακέραιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για την Κορινθία. Τους καλούμε όλους να συμπράξουν με τις προτάσεις τους και την ενεργητική τους συμμετοχή προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και να ενδυναμώσουν τις οργανώσεις μας και τον αγώνα μας

Κατερίνα Φαρμάκη -Γκέκη: Aπό καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας

Θα ήθελα να απευθύνω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσους με τιμήσατε με την ψήφο σας ,ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, την στήριξή σας και την επιλογή σας στο πρόσωπό μου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατική παράταξη
Σε αυτήν την τόσο σκληρή από κάθε άποψη προεκλογική περίοδο δώσαμε όλοι μαζί έναν ευθύ και ειλικρινή αγώνα για να κρατήσουμε όρθια την παράταξη αντιστεκόμενοι στον διχασμό και στην υπονόμευση .
Συνομιλήσαμε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, όπως πάντα, και αναλύσαμε τις πολιτικές επιλογές της παράταξης, και τι ακόμα πρέπει να γίνει για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της χώρας.
Προσωπικά, η εμπιστοσύνη με την οποία με τιμήσατε με δεσμεύει να είμαι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικές μάχες της Κορινθίας. Με πίστη στην προσπάθεια της χώρας να πάει μπροστά, να κυβερνηθεί με αξιοπιστία, να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα και να μείνουμε σταθερά μέσα στο ευρώ,
Κατερίνα Φαρμάκη -Γκέκη

Μητρόπουλος: Δεν έχω μιλήσει με τον Τσίπρα - Δεν μου πρότειναν τίποτα!

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/01/28/resized/2186030_533_355.jpg
Ήταν από τα φαβορί για υπουργοποίηση. Κι όμως δεν είναι στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο λόγος για τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος μίλησε σήμερα για όλα και έδειξε την απογοήτευσή του.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν είναι υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Όλοι ήταν σίγουροι ότι θα γινόταν υπουργός και μάλιστα υπουργός Εργασίας.

Σήμερα, έλυσε την σιωπή του και μιλώντας στο Βήμα FM, δήλωσε: «Δεν μου προτάθηκε ποτέ τίποτα, κανένα υπουργείο».

Ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι δεν έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες μέρες με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ούτε το έχει επιδιώξει. Καταλαβαίνω ότι έχει πολλές ασχολίες είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος παρολα αυτά είπε ότι δε νιώθει πικρία και απήθυνε προειδοποίηση στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι:

«Θα δώσω μάχη για να μην περάσει ούτε μια μνημονιακή ρύθμιση από την κυβέρνηση Τσίπρα. Θα είμαι απέναντι σε όποιον το επιχειρήσει. Δεν θα το επιτρέψω», δήλωσε.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης βυθίζουν το χρηματιστήριο! Πάνω από 9% η πτώση! - Στο limit down κλείνουν οι περισσότερες τράπεζες!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης βυθίζουν το χρηματιστήριο! Πάνω από 9% η πτώση! - Στο limit down κλείνουν οι περισσότερες τράπεζες!

Ο βομβαρδισμός εξαγγελιών από τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά κάθε άλλο παρά με ενθουσιασμό δεν τις υποδέχθηκαν οι αγορές.

Το χρηματιστήριο βουλιάζει με τον γενικό δείκτη να έχει πέσει στο -9%. Τον χορό της πτώσης σέρνουν οι τραπεζικές μετοχές. Οι ζημιές για το Δημόσιο υπολογίζονται σε 16 δισ ευρώ!

Οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές κλείνουν σχεδόν στο limit down!


Οι εξαγγελίες που βούλιαξαν την αγορά

Η Ζωή έστησε 30’ τον Μεϊμαράκη αλλά εκείνος την περίμενε με ανθοδέσμη

Η Ζωή έστησε 30’ τον Μεϊμαράκη αλλά εκείνος την περίμενε με ανθοδέσμηΜε μισή ώρα καθυστέρηση έφτασε στο ραντεβού της με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά το... στήσιμο καθόλου δεν ενόχλησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκείνος, σε μια επίδειξη πολιτικού πολιτισμού (που πολύ έλειψε και συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες) την περίμενε στην πόρτα με μια μεγάλη ανθοδέσμη, την οποία αποτελούσαν λευκά τριαντάφυλλα και άσπρες και κόκκινες τουλίπες και ακολουθώντας το dress code της νέας κυβέρνησης, χωρίς γραβάτα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες από το βράδυ!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες από το βράδυ!
 Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν:

Από το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (29-01-2015) στο Ιόνιο (τα νότια νησιά), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 29-01-2015) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (30-01-2015) για την οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

newsit.gr
Ηλεκτρικες καρέκλες περιμένουν τον νέο υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τις υφυπουργούς Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων που, πλέον, υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, Δημήτρη Στρατούλη. Και αυτό γιατί με του που αναλαμβάνουν καθήκοντα πρέπει να φέρουν εις πέρας τα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.
Οι τρύπες στα Ταμεία, η ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος, οι εκκρεμότητες για τα μισθολογικά, οι απολύσεις, το ωράριο, ο διάλογος με τους συνδικαλιστικούς φορείς και… οι προεκλογικές υποσχέσεις που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν δύσκολο σκόπελο που αν δεν ξεπεραστεί, ενδέχεται να φέρει τις πρώτες αρνητικές κριτικές για την πορεία του νέου κυβερνητικού σχηματισμού.

Κατρούγκαλος: Θα επαναπροσλάβουμε σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες

Για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των σχολικών φυλακών που απολύθηκαν λόγω διαθεσιμότητας δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι θα ανακληθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές. «Οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες είναι οι πρώτες αδικίες που θα διορθωθούν» είπε.

Για το μέτρο της αξιολόγησης, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση πρότασης και τόνισε ότι «η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα πρέπει να είναι έτοιμη τις πρώτες 100 ημέρες».

Ως προς το θέμα του ενιαίου μισθολογίου ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα πρέπει να εξορθολογιστεί, να εξαλειφθούν οι ανισότητες και εκτίμησε ότι για αυτό δεν θα χρειαστεί χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου.

Yυπογράμμισε πως το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι το σύστημα αξιολόγησης, λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι τίμιο, δημοκρατικό και πρόσθεσε ότι θα δώσει εντολή ενός 15 ημερών να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.

tanea.gr

Δεν ανοίγει ξανά η ΕΡΤ. Θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ


Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην «παλιά πελατειακή ΕΡΤ», ούτε να φερθεί η κυβέρνηση εκδικητικά στους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ.

«Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ, γιατί η παλιά ΕΡΤ είχε της αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ, δηλαδή, που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο -και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ, γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν θα ανοίξουμε την ΕΡΤ, θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ»

Σήμερα, ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για την ΕΡΤ, παράθεσε την άποψή του, καθώς -όπως είπε- το θέμα δεν είναι δικής του αρμοδιότητας: «Ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν από το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο», σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της σκοπός είναι «η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της».

/airetos.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ



http://nstatic.tanea.gr/16196096_13127518.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYwOSUyZjE3JTJmMTYxOTYwOTZfMTMxMjc1MTguanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 14.30 με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Συγγρού 340).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 18.00 η Εκτελεστική Γραμματεία στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Συγγρού 340).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι πρώτες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί.
Εκείνοι που είχαν εναντιωθεί απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όμως, οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς υποδεικνύουν ότι αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων, που ήδη έχουν επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν.
Η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια, η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους στην Ευρώπη, αλλά και με την κοινή λογική, όταν έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται.
Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοινώνει ταυτόχρονα αντίστοιχου ύψους δαπάνες, έντιμο είναι να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ. 
Όσα είπε ο κ. Τσίπρας είναι εύκολα λόγια, που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση.
Αλλά η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται.
Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας.