Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Βάσει ηλικίας η υποχρέωση χρήσης πιστωτικής κάρτας αντί για μετρητά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMCΝα εξαιρέσει τους ηλικιωμένους από την υποχρέωση να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα αντί για μετρητά, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρέστη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι το νέο σύστημα για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες σχεδιάζεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (εννοώντας πχ στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου) και σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ).
Το σύστημα αυτό θα προβλέπει κίνητρα, δώρα αλλά και επιβραβεύσεις.
Για τα νοικοκυριά, η χρήση της κάρτας θα «χτίζει» το αφορολόγητο όριο. Ωστόσο θα τεθούν και ηλικιακά όρια, πάνω από τα οποία δεν θα χρειάζεται κάποιος να κάνει συνεχώς χρήση των ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής.
Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται επιβράβευση με μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι μειώσεις αυτές δεν θα ισχύσουν όμως άμεσα αλλά σταδιακά σε βάθος χρόνου, από τα επόμενα έτη.
Ο κύριος Αλεξιάδης προανήγγειλε και ότι μέσα στο 2016 ξεκινά η «ψηφιακή εφορία», δηλαδή όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς μετακίνηση στις ΔΟΥ.

arouraios.gr