Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ... Καραϊσκάκη παίζουμε!

Καραϊσκάκη παίζουμε!
Το ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ψάχνοντας μια ακόμη νίκη που θα τον «εκτινάξει» για τα καλά και θα τον εδραιώσει ως το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια με νίκη ο Ολυμπιακός θα έχει τα πάντα στα χέρια του ό,τι και αν κάνει η Αρσεναλ μέχρι τον μεταξύ τους αγώνα στο Καραϊσκάκη. Επίσης θα έχει «κλειδώσει» οριστικά την 3η θέση, άρα και το Γιουρόπα Λιγκ, τον δεύτερο στόχο που έχουν οι Πειραιώτες για την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Το ματς βεβαίως κόντρα στους Κροάτες δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Στο «ναό» του πάντως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως είναι πανίσχυρος. Και αυτό φαίνεται και από το τι έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια που έχει «εκτινάξει» και τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Στην εποχή Μαρινάκη, τα πέντε δηλαδή τελευταία χρόνια που συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έχει ένα εξαιρετικό ποσοστό νικών στην έδρα του που φτάνει το 71,4% και μεταφράζεται σε 10 νίκες σε 14 ματς.
Νίκες απέναντι σε τεράστιες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Γιουνάιτεντ, η Ντόρτμουντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο, η Μπενφίκα αλλά και ομάδες επιπέδου Ντιναμό (στον ρόλο και τον στόχο τουλάχιστον που είχαν στον όμιλο) όπως οι Μονπελιέ, Αντερλεχτ και Μάλμε.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός στις τελευταίες 4 συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ μόνο πέρσι έκανε το απόλυτο (3Χ3), ενώ τις προηγούμενες χρονιές είχε μια εντός έδρας ήττα που «ρέφαρε» σε εκτός έδρας μας. Κάτι που έχει κάνει ήδη φέτος μια και μετά το 0-3 από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη ήρθαν δύο εντυπωσιακά και απανωτά διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τη μια από τις δύο εντός έδρας νίκες που θέλει απόψε κόντρα στους Κροάτες. Μια νίκη που αν έρθει μπορεί να είναι και η μοναδική που θα χρειαστεί έως το τέλος των ομίλων, μια και με την Αρσεναλ μπορεί να του αρκεί ακόμη και ήττα με ένα γκολ! Για πρώτη φορά συνάμα οι «ερυθρόλευκοι» αν κερδίσουν θα κάνουν τρεις σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα φτάσουν τους 9 βαθμούς μόλις την 4η αγωνιστική των ομίλων.
Αγνοεί την ισοπαλία από το 2008!
Ο Ολυμπιακός έχει δώσει δεκάδες ματς στην έδρα του στην πολύχρονη παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοπαλία είναι ένα από τα αποτελέσματα που σπανίως εμφανίζεται στα ματς του. Είναι άκρως εντυπωσιακό το γεγονός άλλωστε πως η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι στην έδρα τους ήταν το μακρινό πια 2008, όταν για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν υποδεχθεί την Τσέλσι μένοντας στο 0-0 (19/2/08). Την ίδια σεζόν μάλιστα, για τη φάση των ομίλων νωρίτερα, είχαν φέρει ξανά λευκή ισοπαλία, αυτήν τη φορά απέναντι στη Ρεάλ. Από τότε έχουν κυλήσει 18 εντός έδρας ματς για τον Ολυμπιακό χωρίς ισοπαλία.
Οπως με Βέρντερ, Μονπελιέ και Αντερλεχτ!
Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κάνει «σκούπα» απόψε στους βαθμούς απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ πραγματοποιώντας ένα καθοριστικό βήμα προς το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο έργο για τους «ερυθρόλευκους» που μπορεί να έχουν το πάνω χέρι απέναντι στους Κροάτες, έχοντας κερδίσει στο Ζαγκρεμπ, αλλά μέχρι τώρα στην πολύχρονη παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ το έχουν πετύχει άλλες τρεις φορές.
Από τα 7 συνολικά διπλά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός τις τρεις εξ αυτών ομάδες κατάφερε να τις κερδίσει και στο Καραϊσκάκη ξεκινώντας από τη Βέρντερ τη σεζόν 2007-08 (1-3 εκτός, 3-0 εντός), τη Μονπελιέ τη σεζόν 2011-12 (1-2 εκτός, 3-1 εντός) και την Αντερλεχτ τη σεζόν 2012-13 (0-3 εκτός, 3-1 εντός).
Τα εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία 5ετία
2011-12
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1
Ολυμπιακός-Αρσεναλ 3-1
2012-13
Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2
Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1
Ολυμπιακός-Αρσεναλ 2-1
2013-14
Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0
Ολυμπιακός-Αντερλεχτ 3-1
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ. 2-0
2014-15
Ολυμπιακός-Ατλέτικο 3-2
Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0
Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2
2015-16
Ολυμπιακός – Μπάγερν 0-3

 sentragoal.gr