Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Euro 2016: Εθνική... πίκρα - Έχασε πάλι η Ελλάδα, αυτή την φορά από την Φινλανδία

EURO 2016 (προκριματικά): Έχασε πάλι η Ελλάδα, αυτή την φορά από την Φινλανδία 
Δε μπορεί με τίποτα η Εθνική. Ούτε απέναντι στην Φινλανδία μπόρεσε να πετύχει την πρώτη της νίκη η ελληνική ομάδα στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 στο Καραϊσκάκη, καθώς υπέστη την 5η της ήττα σε 7 παιχνίδια (4η σε ισάριθμα ματς εντός έδρας) από το γκολ του Πόγιανπαλο στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης (0-1). Έτσι συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό δράμα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016...
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, όντας αποφασισμένο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στα προκριματικά. Η “γαλανόλευκη” έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 6', αλλά η κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ από την εστία της Φινλανδίας.

Ο Φορτούνης οργάνωνε άψογα το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο μέσος του Ολυμπιακού προσπάθησε, μάλιστα, να παραβιάσει την εστία της Φινλανδίας δύο φορές, αλλά αμφότερα τα σουτ του πέρασαν λίγο άουτ από την εστία του Χραντέσκι.

Ο Καρέλης άγγιξε το 1-0 στο 55', η κεφαλιά του, όμως, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα σφυροκοπούσαν την άμυνα της Φινλανδίας, αλλά αδυνατούσαν να παραβιάσουν την εστία των Σκανδιναβών.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου θέλει την ομάδα, που χάνει πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρει, να δέχεται τελικά το γκολ. Έτσι και έγινε απόψε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με τον Πονγιαπάλο στο 75' – κόντρα στη ροή του παιχνιδιού - να εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη της ελληνικής άμυνας και να εκτελεί από κοντά τον Καρνέζη, κάνοντας το 0-1.

Οι διεθνείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό αλλά και ούτε ψυχικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν ούτε μία σοβαρή φάση μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (85' Ταχτσίδης), Τζιόλης, Φορτούνης, Καρέλης (77' Φούντας), Αραβίδης (67' Κονέ), Μήτρογλου.

Φινλανδία: Χράντεσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοίβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ, 79' Ματίλα), Πούκι (67' Πογιανπάλο).