Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με το 0-3 της Μπάγερν


Πιάνοντας μέτρια απόδοση, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από το “Γ. Καραϊσκάκης”, επικρατώντας του Ολυμπιακού (3-0)  τουστην πρεμιέρα του Champions League στον 6ο όμιλο.
Ο Ολυμπιακός τα πήγε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, παρόλο που η γερμανική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Πάρντο έτρεξε πολύ, καλύπτοντας χώρους, αλλά από ένα σημείο και μετά το πρέσινγκ στο κέντρο μειώθηκε. Στην επανάληψη η Μπάγερν πέτυχε τυχερό γκολ με τον Μίλερ, διαχειρίστηκε σωστά το 1-0 και μπήκε με το.. δεξί στο Champions League.
Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδειξε πως δεν θα είναι ο... φτωχός συγγενής στον όμιλο, επικρατώντας εντός έδρας της Άρσεναλ με 2-1.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον... 12ο παίκτη του και να αιφνιδιάσει την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς, βασιζόμενος κυρίως στην δύναμη που είχε στην αντίπαλη περιοχή ο Ιντέγε (οι κεφαλιές που έπιασε όμως ήταν... ψωμοτύρι για τον Νόιερ).
Οι Βαυαροί πήραν στη συνέχεια τα ηνία του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσαν να γίνουν άμεσα απειλητικοί. Τα πράγματα όμως από το 25' και μετά έγιναν πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες, που είδαν τους Καμπιάσο, Κασάμι και Ελαμπντελαουί να... κιτρινίζονται. 
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Γερμανούς ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Ιντέγε να διώχνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Το γήπεδο στη συνέχεια... έγειρε, με τους Γερμανούς να πιέζουν για το γκολ και την ελληνική ομάδα να έχει κάποιες “αναλαμπές” στα τελευταία λεπτά του 4λέπτου, από προσπάθειες του Τσόρι Ντομίνγκες
 Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μπήκε καλά στην επανάληψη και στο 52' κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της. Ο Μίλερ έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Ρομπέρτο, ο οποίος ήταν λίγο πιο έξω από τα γκολπόστ του και το πλήρωσε
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και είχε καλή στιγμή στο 56' με το σουτ του Ιντέγε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Πίντο πέρασε στο παιχνίδι και τους Ερνάνι και Φορτούνη. Οι Βαυαροί όμως είχαν σταματήσει να είναι επιφυλακτικοί με τους “ερυθρόλευκους” και να “φοβούνται” το “Καραϊσκάκης” και έφτασαν μια ανάσα και σε δεύτερο γκολ στο 68' με τον Μίλερ.
Η ομάδα του Μονάχου πήρε έτσι τη νίκη, αφού στη μεγαλύτερη φάση των “ερυθρόλευκων” στο ματς (83') ο Σαλίνο δεν μπόρεσε να σουτάρει εύστοχα μέσα απ' την περιοχή. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά. Στο 89' ο Γκέτσε έκανε με δύσκολο πλασέ το 0-2, ενώ ο Μίλερ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε -με πέναλτι- το τελικό 0-3
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (60' Ερνάνι), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο (65' Φορτούνης), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγε.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο, Λεβαντόφσκι (59' Κομάν), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλαμπα, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (76' Κίμιχ), Βιντάλ (78' Γκέτσε), Μίλερ.

(*) Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην κερκίδα των οπαδών της Μπάγερν σχεδόν 1.5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί των Βαυαρών προσπάθησαν να σπάσουν κομμάτι του πλέξιγκλας που χωρίζει τους οπαδούς των δύο ομάδων, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας τα επεισόδια έλαβαν γρήγορα τελος.

(*) Ο Ρομπέρτο και οι υπόλοιποι γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Λίγο αργότερα, υπό από τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού, την εμφάνισή τους έκαναν και οι τερματοφύλακες της Μπάγερν.

(*) Τα δύο «πέταλα» ήταν ασφυκτικά γεμάτα περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα, περιμετρικά του γηπέδου επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να ψάχνουν ακόμη και την τελευτία στιγμή εισιτήριο για να μπορέσουν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.