Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ξάνθη και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις - Η Βέροια έφυγε με το διπλό από την Κομοτινή

Ξάνθη και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις
 Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα της ακριτικής ομάδας. ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Χερέα (55' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός). ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (79' Ανάκογλου), Βάργκας (69' Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης (87' Μπουονανότε).  

*Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός απογοήτευσε για άλλη μια αγωνιστική, ενώ η Βέροια με σκόρερ τον Αμπντούν πήρε σπουδαίο «διπλό». Ο Πανθρακικός έψαχνε την πρώτη νίκη μέσα στην έδρα του, καθώς την 1η αγωνιστική είχε χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο σκορ, 2-0, αλλά δεν κατάφερε. Η Βέροια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ Αμπντούν (15' και 69' με πέναλτι) πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83' Παπαχρήστου), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Τζάνης (46' Νικόλτσης), Χασομέρης (46' Ιγκόρ).
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Τσουμάνης, Εντζεγκέλε, Μαραγκός (73' Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμπντούν, Γιουσούφ (67' Τάτος), Μαγέφσκι (90' Ιμπραϊμ), Ναζλίδης.


Από εκεί και πέρα, την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ του αποκλεισμού του από την Ευρώπη θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο την Καλλονή, ενώ ο ΠΑΟΚ που προέρχεται από την πρόκριση στους ομίλους του Europa, έχει δύσκολη αποστολή στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ.

Ο έτερος ευρωπαίος, Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον Παναιτωλικό και ο Ηρακλής υποδέχεται τον Πανιώνιο στην «πρώτη» του Καυτανζογλείου στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από χρόνια.

Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα με το παιχνίδι ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Ατρόμητο που μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκλεισμό από τη «Φενέρ» στην Πόλη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Αυγούστου
Πανθρακικός - Βέροια 0-2
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

Κυριακή 30 Αυγούστου

19:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός
19:15 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Καλλονή
19:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής - Πανιώνιος
21:30 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 31 Αυγούστου

21:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Ατρόμητος