Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νέο σόου από Κωνσταντοπούλου - Προτείνει συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Διάσκεψη Προέδρων - Live: Νέο σόου από Κωνσταντοπούλου - Προτείνει συνεδριάσεις της Ολομέλειας Αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00, η Διάσκεψη των Προέδρων που αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έλλειψης απαρτίας, ξεκίνησε σχεδόν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται άρθρα του Κανονισμού της Βουλής για να βγάλει... απαρτία, παρά το γεγονός πως κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδωσε, ούτε αυτή τη φορά, το παρόν.

Όπως και το Σάββατο έτσι και την Κυριακή, παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επιτέθηκε στο κόμμα από το οποίο προέρχεται όταν αναφέρθηκε στην απουσία της Μαρίας Κανελλοπούλου, στην οποία όπως είπε τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι ξέχασαν να της πουν να μην παραβρεθεί το Σάββατο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον κατονομάσει στον Αλέξη Τσίπρα. Εξέφρασε τη θλίψη της γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αγωνιζόταν κατά της απαξίωσης της Βουλής.

«Λυπάμαι για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν να καταλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε και τόνισε πως με την υπογραφή της συμφωνίας, κάποιοι υπέγραψαν τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας.

Αφού προανήγγειλε ότι οι διερευνητικές επαφές θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη, η κα Κωνσταντοπούλου πρότεινε την Τρίτη το απόγευμα να συνέλθει η Ολομέλεια για να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη να συνεδριάσει για το θέμα του χρέους.

Μίλησε δε για συμπαιγνία όλων των κομμάτων.
 
newsit.gr