Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Στις 21:30 ξεκινά η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, μετά τις 02:00 η ψηφοφορία

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο μέτρωνΣτις 21:30 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων, η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αύριο το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές, πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να καθοριστεί η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στις 19:30 στη διάσκεψη, λέγοντας μεταξύ άλλων σε συνεργάτες της ότι «είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες στην ιστορία και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς».

Επανέλαβε ακόμη τις καταγγελίες περί πραξικοπήματος, εκτροπής και εκβιασμού της κυβέρνησης και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει απόψε και να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, δηλαδή τηρηθεί το 10ωρο που προβλέπει ως μέγιστο χρονικό όριο ο κανονισμός της Βουλής.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πρότεινε να ολοκληρωθεί απόψε η διαδικασία.Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στη διάσκεψη κάποιος από τους υπουργούς που εισηγούνται το νομοσχέδιο ώστε να παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος.