Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Για ανακριβεις δηλώσεις πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Για ανακριβεις δηλώσεις πόθεν έσχες παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης Την παραπομπή σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελληματος, που αφορούν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010 - 2012 και συμμετοχή σε δυο off shore εταιρίες (Catalina Ltd και Homeric TCI) κάτι που, από το 2010, απαγορεύεται για τα πολιτικά πρόσωπα.

Το συνολικό ποσό που αφορούν οι κατηγορίες είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο βουλευμα αναφέρεται πως ο προεδρος του ΛΑΟΣ στις επιμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:α) δεν δήλωσε πόσο 6,6 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της εξωχώριας Καταλίνα, β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα, από εταιρία η οποία ελέγχεται για ανάμειξη της σε προμήθειες των εξοπλιστικών και γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα που εχει στις Βρυξέλλες.

Το βούλευμα διατάσσει την συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και οποίες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ανήκουν στον εγγονό του, καθώς και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.