Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

H Kόρινθος δεν έφερε γούρι στην Παναχαϊκή έχασε 1 - 3 από τον Ολυμπιακό Βόλου - Η 4η αγωνιστική των playoff & play out



Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 | onsports.gr
Καθόλου γούρι δεν έφερε η μετακόμιση στην Κόρινθο για την Παναχαϊκή, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 3-1.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Βολιώτες, που έφτασαν τους 4 βαθμούς, ενώ οι Πατρινοί παραμένουν χωρίς νίκη και βαθμό στα πλέι οφ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και στο 12’ ο Θέος έκανε το 0-1. Η απάντηση της Παναχαϊκής ήρθε άμεσα, καθώς στο 21’ ο Μαρουκάξης ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37’ όμως ο Θέος έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 53’ ο Διαμαντόπουλος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61’ ο Σκοπελίτης με σουτ σημείωσε το 1-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ.
Παναχαϊκή (Δ. Σπανός): Δήμιζας, Ασίγκμπα, Κάργας (79’ Χοτζάλι), Άλλα, Στεργίδης (85’ Τρίγκας), Μαρουκάκης, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Γκατιάνγκα, Φουρλάνος (56’ Κορέτα), Χούσα
Ολυμπιακός Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (80’ Μαργαρίτης), Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (74’ Καρράς), Μπιτάνγκ, Θέος (67’ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος



Μόνη πρώτη στη βαθμολογία των πλέι οφ της Football League είναι η ΑΕΚ έπειτα από τη νίκη της στη Λάρισα με 1-0 και την ήττα του Ηρακλή από τον Απόλλωνα.

Μόλις στο 6' ο Σερζίνιο έκανε το γέμισμα, όμως ο Ανέστης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 22' ο δεληζήσης έκανε την προβολή έπειτα από φάουλ του Ελιομάρ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 24' ο Μελισσάς ανέτρεψε τον Λαμπρόπουλο, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι.
Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 42' και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Πλατέλλας κέρδισε τη μπάλα έξω από την περιοχή κι έκανε το δυνατό σουτ, στέλνοντάς τη στην αριστερή γωνία του Αποστολίδη για το 0-1.
Πολύ… φορτσάτη ξεκίνησε η Λάρισα στο β΄ημίχρονο. Στο 49', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ, ο Πινδώνης έπιασε την κεφαλιά και ο Ανέστης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, παραχωρώντας κόρνερ. Στο 54' ήταν η σειρά του Μελισσά να απειλήσει, όμως η κεφαλιά του έπειτα από το φάουλ του Σερζίνιο ήταν άστοχη.
Η Τρίτη σπουδαία ευκαιρία για τη Λάρισα χάθηκε στο 65'. Σέντρα από αριστερά, ο Πινδώνης έκανε το κοντρόλ και το σουτ, όμως και πάλι ο Ανέστης αντέδρασε σωστά, αποκρούοντας.
Με αυτή τη νίκη της η «Ένωση» έφτασε στους 19 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Ηρακλή και 10 από τη Λάρισα που έμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την «Ελαφρά Ταξιαρχία»
ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος (45' Πινδώνης), Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Ενγκεσάν.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (59' Κρισάντους), Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Αραβίδης.


Την ίδια ώρα ο Απόλλων πήρε τη δεύτερη νίκη του στη διαδικασία των playoff, βάζοντας… φρένο στην απίθανη ως τώρα πορεία του Ηρακλή με το 1-0 της Ριζούπολης.
 «Μάχη» γίνεται για την 3η θέση στα playoff της ανόδου, επί της ουσίας, αφού οι δυο πρώτες θέσεις φαίνονται… κλεισμένες από Ηρακλή και ΑΕΚ. Ο «γηραιός» ως τώρα δεν είχε απώλειες, αλλά φρόντισε για την πρώτη του ο Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Παναγιώτη Λαγού, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στους Θεσσαλονικείς, νίκησε 1-0 και έτσι έφτασε στους 7 βαθμούς.
Μάλιστα, στη Ριζούπολη περίμεναν ως το… τελευταίο λεπτό του αγώνα στο «Αλκαζάρ», έτσι ώστε να δουν αν θα είναι μόνοι τους στην 3η θέση, ή αν η Λάρισα θα καταφέρει να φτάσει έστω στους 7 βαθμούς, αποσπώντας βαθμό από την ΑΕΚ. Τελικά η Ένωση νίκησε (1-0), με τον Απόλλωνα να είναι μόνος τρίτος στη βαθμολογία.
Απόλλων Σμύρνης (Α. Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Λαγός, Μπαμ Μπαμ (46' Άρσιτς), Ψιάνος, Φαρινόλα, Ανγκούλο (84' Ηρακλής), Bάντερσον.
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μποουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Περόνε, Κυριακίδης (82' Σιατραβάνης), Τσιλιανίδης (56' Πασάς)


 ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λάρισσα – ΑΕΚ 0- 1
Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής 1 - 0
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου 1 - 3

Football League play out: Το ντερμπι της Πελοποννήσου
Νίκη... πρωτιάς πήρε η Ερμιονίδα, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play out της Football League, στο Νότιο όμιλο επιβλήθηκε 3-1 του Παναιγιαλείου και έκανε άλμα... παραμονής.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις τους. Και στο 15’ ο Δωματάς με ατομική προσπάθεια πέτυχε το 1-0. Στο 26’ ο Παβίσεβθιτς με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0 για την ομάδα της Αργολίδας. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως και στο 74’ ο Σκαρτσίλας μείωσε σε 2-1 για τον Παναιγιάλειο. Στο 92’ όμως η Ερμιονίδα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκαρτσίλα στον Ομο. Ο Παβίσεβιτς εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Πλέον οι «μελανόλευκοι» μπαίνουν σε περιπέτειες, καθώς έπεσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Ερμιονίδα (Ρ. Μπολάνο): Πονηρός, Πανανικολάου, Δωματάς, Ιασωνίδης, Τότουριτς, Όμο, Συμελίδης (46’ Χατζησοφρωνίου), Ταπέ, Σαμαράς, Στοίκοβιτς, Παβίσεβιτς
Παναιγιάλειος (Π. Γκουτσίδης): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλιας, Ουρτάδο, Καμινιώτης (56’ Σταμόγιανος), Μίλιεβιτς, Σκαρτσίλας, Φουρτάδο (56’ Σεχολάρι)

Ζωντανές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία η Καλλιθέα, αφού νίκησε στον Ταύρο 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών κι έφτασε στους 12 βαθμούς τον Παναιγιάλειο.
Η ήττα της ομάδας του Αιγίου στην Ερμιονίδα, έδωσε στην Καλλιθέα την ευκαιρία να ζωντανέψει τις ελπίδες της για παραμονή. Για να γίνει αυτό, έπρεπε η αθηναϊκή ομάδα να νικήσει τον Ηρακλή Ψαχνών, όπως κι έπραξε.
Αν και το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ομάδα της Εύβοιας, με τον Πουλάκο στο 15' να ανοίγει το σκορ, η Καλλιθέα αντέδρασε. Στο 25' ο Ντουρμισάι με ψαλιδάκι έφερε το ματς στα ίσα ενώ στο 29' ο Πίκολο έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.
Μάλιστα, η ομάδα των Ψαχνών πίεσε, αλλά ο Κατσούλης που πέρασε στο ματς μετά τον τραυματισμό του Μοσχονά, κράτησε το 2-1 και μάλιστα κόντρα σε ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αφού ο πορτιέρο της Καλλιθέας κατάγεται από την Εύβοια...
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Μοσχονάς (26' λ.τ. Κατσούλης), Λεβέντης, Παγώνης, Πίκολο, Γιαννίτσης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (52' Τεγούσης), Μασάδο, Φράγκος (58' Μιχαλόπουλος), Αρναρέλης, Ντουρμισάι
Ηρακλής Ψαχνών (Τίμος Καβακάς): Μελίσσας, Παληγεώργος, Παλαιολόγος, Ραπτάκης, Χ. Πατσατζόγλου (45' Πολίτης), Μπακομήτρος, Τσιμόντζι, Μπαλαράμπε (46' Γουόρντεν), Νικολίτσης, Ράντι, Πουλάκος (63' Ίβκοβιτς)

Νίκη... παραμονής πέτυχε ο Αχαρναϊκός, καθώς επικράτησε 2-1 της Επισκοπής και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με την Επισκοπή να έχει κλείσει τους χώρους και τον Αχαρναϊκό να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις. Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με τον Ταμπάκη στο 52’ να κάνει το 1-0 με διαγώνιο σουτ. Στο 70’ ο Γέσιτς πέτυχε το 2-0, «καθαρίζοντας» τη νίκη για τους Μενιδιάτες. Το μόνο που κατάφερε η Επισκοπή ήταν να μειώσει στο 90’ με τον Σπανουδάκη σε 2-1.
Αχαρναϊκός (Γ. Βαζάκας): Παγούδης, Εμέκα, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ταμπάκης, Γέσιτς, Καλογερόπουλος, Νιάρος, Αθανασίου (77’ Λιαπάκης), Παπατόλιος (50’ Ιωαννίδης), Ιορδανίδης
Επισκοπή (Γ. Βέλιτς): Κελαϊδής, Αργυρίου (64’ Σπανουδάκης), Παπαδήμας, Πετράκος (72’ Βιγιαφάνε), Δελήμπασης, Δρακάκης (56’ Πάλλας), Δουμάνης, Λάμπρου, Βουρβαχάκης, Βουτσιώτης, Νικολακάκης

Tα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των play out:
Νότιος όμιλος
Ερμιονίδα - Παναιγιάλειος 3 - 1
Αχαρναϊκός - Επισκοπή 2 - 1
Καλλιθέα - Ηρακλής Ψαχνών 2 -1