Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

 ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Β. ΛΑΖΑΝΑ  
τ. Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Ο ερασιτέχνης, δηλαδή ο εραστής της τέχνης (αλήθεια τι ωραία που ακούγεται όταν κάνεις ετυμολογία της λέξεως και έχεις ρομαντική διάθεση), είναι ο ήρωας στον μικρόκοσμο του. Για παράδειγμα όταν υποκαθιστά τον υδραυλικό και διορθώνει την βλάβη στο σιφώνι της τουαλέτας, ή τον ηλεκτρολόγο που αλλάζει το ντουϊ που κάηκε, λατρεύεται από τις νοικοκυρές της γειτονιάς του ο προαναφερθείς φίλος μας ερασιτέχνης ¨μάστορας¨.

Στην πραγματικότητα όμως τι συμβαίνει; Όταν τα πράγματα σοβαρέψουν γιατί τότε μιλάμε περί ¨ερασιτεχνισμού¨ με απαξιωτικό τρόπο; Διότι κανείς μας δεν θα εμπιστευόταν τον κομπογιανίτη γιατρό – ορθοπεδικό να του ανατάξει π.χ. ένα εξάρθρωμα ωμοπλάτης κι ας γνωρίζει ο προαναφερθείς ¨κομπογιανίτης¨ τον πρακτικό τρόπο μιας και τον εφαρμόζει στα γίδια του σαν τσοπάνης που ενδεχομένως να είναι το κυρίως του επάγγελμα. Ούτε θα εμπιστευόταν την ανέγερση της 5ορόφου πολυκατοικίας του σε έναν κτίστη από τα παλιά περιφερόμενα ¨μπουλούκια¨. Ακόμα και στον μαθητευόμενο κουρέα δεν καθόμαστε φοβούμενοι ότι θα πάρουμε τον ρόλο του ¨κασίδη¨.


Έλα όμως που στα κεφάλια των ¨κασίδιδων¨ δημοτών του ενιαίου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εξασκούνται οι ¨μαθητευόμενοι μάγοι¨ της Νέας Δημοτικής Αρχής! Αλλά και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο οι άνθρωποι που αμυδρώς ξεχωρίζουν μετριώνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Αρκεί να παρακολουθήσετε μια απ’ τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράδειγμα: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27-4-2015 στο Δερβένι. Δεύτερο θέμα στα μετά ¨προημερησίας θέματα τα οποία ήσαν πολλά, είναι το αίτημα βιοτέχνη αρωματοποιίας για την έγκριση περιβαλλοντικών μελετών. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYQqDRix_Xz7j2DB0Dx3AUFYaVOA50wDiAkonKKHVVgKGfQEeVfgjesxo-jfjGBXvGvXJeNIVfzjKWlcu4p9CPxICV0gB7o_dW_RgvnprZPtL_yiCJ1h_UjlHru_j28dpKB68tIYu1aDW3/s1600/%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3.jpgΠαρακαλεί ο εν λόγω βιοτέχνης για την προώθηση του θέματος του στην πρώτη θέση επειδή έχει πρωινή πτήση για Θεσσαλονίκη. Το αποκλείει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με ύφος 10 καρδιναλίων επειδή έτσι το θέλει αυτός! Δεν μας ξενίζει η συμπεριφορά του γιατί τα ίδια έχει κάνει και σε αιτήματα παλαιών αυτοδιοικητικών όπως των πρώην Δημάρχων κ. Δημ. Σκούρα και κ. Δημ. Δούσκα αλλά και του τέως προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Περικλή Μενούνου (φώτο). Το ξεπερνάμε και αυτό!

Στο κυρίως όμως θέμα, δηλαδή στην έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, εδώ έχουμε σοβαρές παραλείψεις. Δεν έχουν προσκομιθεί υπηρεσιακώς όπως απαιτείται για την ενημέρωση του σώματος

Α) η γνωμάτευση της επιτροπής διαβούλευσης (της οποίας είμαι μέλος), 
Β) η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου εν προκειμένω της Τ.Κ. Χελυδορέου,
Γ) γνωμάτευση Δασαρχείου, 
Δ) Γνωμάτευση Περιβαλλοντικής επιτροπής και ελλείψει αυτής της Τεχνικής Υπηρεσίας, 
Ε) το πόρισμα της πολεοδομίας. Τίποτε απ’ όλα αυτά. Η δε γνωμάτευση της επιτροπής διαβούλευσης προέκυψε χωρίς απαρτία (ισχυρίζονται ψευδώς ότι ήταν επαναληπτική).

Αλλά και εσείς κύριοι σύμβουλοι τι ψηφίζετε; Γιατί οι αρχηγοί των συνδυασμών δεν ζήτησαν την αναβολή του θέματος ούτως ώστε την επόμενη φορά με την ΡΗΤΗ εντολή της προσκομίσεως όλων των απαραίτητων εγγράφων να τοποθετηθείτε με γνώση και όχι με πλημμελή ενημέρωση; Να υποθέσω από ατζαμοσύνη και αφού έγινε όπως έγινε από την επιμονή του Προέδρου και την ύποπτη συμπεριφορά του Δημάρχου (εγώ δεν ξέρω αν πρόκειται για ερασιτεχνισμό ή δολιότητα) εσείς γιατί δεν τους καταγγέλλετε αφού πρώτα δηλώσετε: «ΑΠΩΝ» ούτως ώστε να έχετε και την συνείδησή σας (όσοι έχετε) ΚΑΘΑΡΗ!!!!;;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί μου συνδημότες.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΖΑΝΑΣ
τ. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου

Υ.Γ. Η ύποπτη συμπεριφορά του Δημάρχου που γεννήθηκε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, είναι γιατί ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας ευθύνεται για την ολιγωρία τους.