Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου και οι εθνικές ανάγκες!

venizelos

Για ακόμη μία φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως εκτός από τη συμφωνία με την τρόικα «αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε και ένα κλίμα εσωτερικό συναίνεσης και σταθερότητας, που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματά μας, τα δημοσιονομικά».
Επίσης διαβεβαίωσε εκ νέου πως η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δυνατό και όπως είπε ο  στόχος είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Σε ερώτηση για το εάν «θα προλάβουμε» είπε: «Θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες, γιατί έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία- όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Για το… περίφημο mail της τρόικας είπε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν ορισμένες απόψεις κι εμείς έχουμε τις δικές μας με βάση τις προτεραιότητες της χώρας, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κάποια πράγματα. Εμείς προτάσσουμε πάντα το δικό μας συμφέρον, τη δική μας οπτική γωνία, την εθνική, την αναπτυξιακή, την κοινωνική».
Σε ερώτηση για το εάν το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση, απάντησε πως το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση μόνο για διοικητικού χαρακτήρα θέματα.
«Δεν είναι για ζητήματα που αφορούν την ουσία που απασχολεί κάθε συνταξιούχο, δηλαδή το πόση σύνταξη παίρνει. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» κατέληξε.

ysterografa.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3Nv1i8WDo5etdxzbHY3gJrw57C3LLM2ZG9mHXjbUeofGSivFzTgGPxAPvW-tWjx09o8Wq-7o4xJtDu3bglrvm_1zgKgy9jK00d_8T5a2R8MxrFEDCFoIQyjT1SuR6uEz5LAKZDp2vminx/s1600/earthquakeeee.jpgΣεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:48, ανοιχτά της Κέρκυρας, σύμφωνα με εκτίμηση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε μεταξύ 5-10 χιλιόμετρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Ηγουμενίτσα λόγω του μικρού εστιακού βάθους που είχε.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Χατζηνικολάου: Ο Σαμαράς πιέζει τους τραπεζίτες για ρευστότητα στην αγορά

Nikos-Chatzinikolaou-Real
Η ρευστότητα στην αγορά ήταν σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το βασικό θέμα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο εκδότης της Real News σημείωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star πως ο Πρωθυπουργός πιέζει έντονα τους τραπεζίτες να ρίξουν...

Περισσότερα ysterografa.gr

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χ. Καφύρας που κρίθηκε ένοχος για τις φωτιές στην Ηλεία


Ποινές χάδι για τον χαμό 36 ανθρώπων στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007!
 Στον Άρειο Πάγο ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο πρώην Nομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας, για τις φωτιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Καφύρας είπε μεταξύ άλλων ότι "με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα είναι και η δικαίωσή μου".
Επίσης, ο Χαράλαμπος Καφύρας ανέφερε ότι "η σημερινή δικαστική απόφαση θέτει για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ακούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί".

Από την πλευρά του, ο συνήγορος συγγενών των θυμάτων Αντώνης Φούσας, σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη ηθική δικαίωση, τόσο για τους νεκρούς όσο και για τους συγγενείς τους». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «η απόφαση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι ασκούν ένα λειτούργημα, ώστε να σέβονται τους νόμους και κυρίως τις ζωές των ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές, όπως ακριβώς ήταν οι φωτιές του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Χάρισε Ζωή!» – Πανελλαδική αιμοδοσία από την ΟΝΝΕΔ

onned1

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, και φέτος, η πανελλαδική αιμοδοσία για την υποστήριξη της τράπεζας αίματος της ΟΝΝΕΔ. Τη δράση στήριξε με την παρουσία της στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ η Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα
Συνολικά, πραγματοποιήθηκε σε 16 πόλεις της Ελλάδας.
Αναλυτικά οι πόλεις: Αθήνα -Σάμος-Καστοριά-Κοζάνη -Ιωάννινα-Πρέβεζα-Άρτα-Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη-Κομοτηνή-Βόλος-Χανιά-Άργος-Κόρινθος-Σέρρες-Κατερίνη
“Ευχαριστούμε τους πάνω από 200 εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και τα κατά τόπους Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για την αγαστή συνεργασία τους.
onnedΗ υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και για εμάς η «προσφορά ζωής» αποτελεί προτεραιότητα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, μετά την αιμοδοσία, δήλωσε: «Η προσφορά αίματος αποτελεί τη σημαντικότερη και πολυτιμότερη μορφή εθελοντισμού.  Πρέπει όλοι να ενστερνιστούμε  την έννοια του εθελοντισμού  και να ριζώσει βαθιά μέσα μας η προσφορά στο συνάνθρωπο, σε κάθε επίπεδο».

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα φροντίζει μόνη της τον εαυτό της μετά την 1η Ιανουαρίου

dijsselbloom

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για την… επόμενη μέρα της Ελλάδας σημειώνοντας, σύμφωνα με το Bloomberg, πως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Ο Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Z αναφέρθηκε στο τέλος του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε πως “μετά την 1η Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα φροντίζει μόνη της τον εαυτό της”.
Αυτός είναι, άλλωστε και ο στόχος της χώρας μας που ελπίζει πως θα έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα μέχρι το τελευταίο Eurogroup του έτους τον Δεκέμβριο. Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως οι δηλώσεις έγιναν στην ολλανδική τηλεόραση, σε εσωτερικό δηλαδή ακροατήριο για τον κ. Ντάισελμπλουμ.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό πως “το θέμα είναι ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που τελειώνει την 1η Ιανουαρίου και δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι ανάλογο με αυτό που ακολουθούσε μέχρι τώρα”.
Ο ιδιαίτερα… αποκαλυπτικός Ντάισελμπλουμ τόνισε ακόμη πως “το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα φτάσει στο τέλος”. Πρόσθεσε, όμως, πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου”.
Στη συνέχεια σημείωσε πως “είναι σημαντικό να αφήσουμε την Ελλάδα να περάσει σε έναν πιο σταθερό και ανεξάρτητο δρόμο. Να μην υπάρξει δηλαδή πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά”.
Πάντως, κλείνοντας ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε και κάποιες ανησυχίες, καθώς τόνισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση. “Η οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν”, σημείωσε.

ysterografa.gr

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για το 2015. Η θέση μας στο χθεσινό συμβούλιο


H ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015 
Toυ κ. Βλασίου Τσιώτου
 
Βλάσης Τσιώτος Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2015. Κατά την άποψή μας το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός αποτελούν τον πυρήνα του Δημοτικού Σχεδιασμού. Ο προϋπολογισμός δεν είναι και δεν πρέπει να είναι απλή τοποθέτηση αριθμών σε συγκεκριμένους κωδικούς απλά για τακτοποιηθεί και αυτή η εκκρεμότητα. Οφείλει να είναι η πυξίδα η οποία θα δείχνει τις προτεραιότητες και τους στόχους που βάζουμε για την νέα χρονιά. Οφείλει να σηματοδοτεί τις κατευθύνσεις που έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε και το όραμά μας για τον Δήμο. Τουρισμός, αγροτική πολιτική, αξιοποίηση υδάτινων πόρων, πολεοδομικός σχεδιασμός, πράσινη δημοτική ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, κυκλοφοριακός σχεδιασμός; Κάποιοι από αυτούς τους στόχους είναι απαραίτητο να αποτυπώνονται με σαφήνεια μέσα στον προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε πουθενά τον Δήμο αν δεν έχουμε αποφασίσει που θέλουμε και που μπορούμε να τον πάμε.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πόλος έλξης διεθνών συνεργασιών η Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Εμφάνιση P1020931.JPG


«Με τη μεθοδικότητα και την αξιοπιστία της πολιτικής μας για την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου επιτυγχάνουμε σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με άμεσο αντίκτυπο την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Hongliang Wu, Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη των πολιτιστικών δομών της Κίνας, που συμμετείχαν στη «Διαδρομή της Ελληνικής Γεύσης» που διοργανώνεται από τον Κινεζικό-Ελληνικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
Εμφάνιση P1020907.JPG
«Η Πελοπόννησος έχει κερδίσει το διεθνές ενδιαφέρον και αποτελεί πόλο έλξης συνεργασιών από πολλές χώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στις σχέσεις μας με Κινεζικούς φορείς και Περιφέρειες αξιοποιούμε την πρόσφατη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας, ώστε να επιτύχουμε πολυεπίπεδες συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους».
«Στόχος μας είναι να διεθνοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική μας παραγωγή, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξωστρέφεια των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και προσκάλεσε τον κ. Wu να διοργανώσει έκθεση Κινέζων καλλιτεχνών στην Πελοπόννησο, ώστε να ξεκινήσουν καλλιτεχνικές ανταλλαγές και συνεργασίες. Αμέσως μετά θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργασίας με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο.
Ο κ. Γενικός Διευθυντής του  Μουσείου Τεχνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου από την πλευρά του προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Πεκίνο και να διοργανώσει μια έκθεση Πελοποννησιακής τέχνης, «ώστε οι δύο λαοί να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν συνέργειες». Ο κ. Wu χαρακτήρισε «μαγική» την Πελοπόννησο και σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του δεν έχει σταματήσει να τον εκπλήσσει και να τον εμπνέει. Αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Wu δήλωσε ότι κατά την επιστροφή του στο Πεκίνο θα μεταφέρει στην κυβέρνησή του τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε και ότι θα στείλει τις προτάσεις του για το πρόγραμμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα Yi Xian, Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνών της Κινεζικής Ένωσης Καλλιτεχνών, η κα Xiaoyun Luo διάσημη φωτογράφος της Κίνας, ο κ. Tiexiang Sun διάσημος πολιτικός αναλυτής της Κίνας, ο κ. Hong Xu Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Γεώργιος Καγκλής Αντιπρόεδρος Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. 
 


Ξυλοδαρμός διαιτητή από ποδοσφαιριστή στην Κορινθία

Στήριξη του συνδέσμου διαιτητών Κορινθίας στον Γιάννη ΡούτσηΟ Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδ/ρου Ν. Κορινθίας με αφορμή τα γεγονότα βίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και κυρίως μετά την απρόκλητη επίθεση σε Διαιτητή του Συνδέσμου μας, θα ήθελε, κατηγορηματικά να καταδικάσει.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Νομού Κορινθίας καταδικάζει το γεγονός ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας ΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη ο οποίος δέχθηκε άνανδρη επίθεση από παίκτη του ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ μετά το τέλος του αγώνα και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Ο ανωτέρω παίκτης ξέσπασε την οργή του γρονθοκοπώντας στο πρόσωπο του διαιτητή μας με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να δεχθεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Σύνδεσμός μας θεωρεί απαράδεκτες τις ενέργειες αυτές, τις καταδικάζει κατηγορηματικά και δηλώνει τη στήριξή του στον Διαιτητή Ιωάννη ΡΟΥΤΣΗ κάνοντας γνωστό ότι θα είναι δίπλα του, ηθικά, σε οποιαδήποτε οδό θέλει ο ίδιος να ακολουθήσει προκειμένου να δικαιωθεί.

                                                   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Νέο μήνυμα της Κομισιόν στην Αθήνα: Σημειώστε πρόοδο για να έρθει η τρόικα – Πιθανή η άφιξή της το Σαββατοκύριακο

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/02/commision.jpg

Εντείνεται η πίεση των Βρυξελλών στην Αθήνα για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, ώστε να επέλθει συμφωνία με την τρόικα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg πηγές της Κομισιόν αναφέρει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην χώρα μας μόνο αν η Ελλάδα εμφανίσει πρόοδος σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί και αν προχωρήσει γρηγορότερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Λίγο αργότερα Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως η Τρόικα ενδεχομένως να επιστρέψει στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, η τρόικα αναμένει εντός της εβδομάδος τις απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί. Αμέσως μετά, οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης.

υστερογραφα

Αίγιο: Προσωρινώς μη κατοικήσιμα 75 κτήρια μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ - Ο δήμος θα αναλάβει να βρει λύση για τη στέγαση των ενοίκων τους

aigio11 

Προσωρινά μη κατοίκησιμα κρίθηκαν 75 κτήρια στον Δήμο Αιγιαλείας από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο τα σπίτια αυτά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Όσο για τους ενοίκους, ο κύριος Παναγόπουλος ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει για την προσωρινή στέγασή τους.
Παράλληλα ξεπερνούν τις 750 οι αιτήσεις για ελέγχους σε κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές με τον κ. Παναγόπουλο να εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Με ομόφωνη απόφασή του, τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ζητά την κήρυξη του δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτου.

Ένοχοι για τις φωτιές στην Ηλεία ο πρώην νομάρχης και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως – Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών εξαγοράσιμη

ilia

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 36 άνθρωποι.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Χαράλαμπο Καφύρα, που τότε ήταν νομάρχης Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο, πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου και Παναγιώτη Τσούρα, δασοφύλακα Μίνθης.
Η αρχική ποινή ήταν 77 χρόνια για τον καθένα, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη. Ωστόσο, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικό, επιβλήθηκε η ανώτατη εκτιτέα ποινή των 10 ετών για κάθε κατηγορούμενο.
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη και συνολικά θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή των 10 ετών που τους επεβλήθη.
Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τότε διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεσταίνων, Νίκο Μιχαλόπουλο.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να καταβληθούν τα χρήματα εξαγοράς της ποινής σε δόσεις, ενώ το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε πέντε ευρώ την ημέρα. Για την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου που αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς διατάχθηκε η κατ' οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο Νόμος επί της εκτιτέας ποινής

Πάγκαλος: Ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο η Ρένα Δούρου, δεν ήξερε το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη

pagkalos2Επίθεση στη Ρένα Δούρου με αφορμή την ανατροπή του σχεδιασμού για τα απορρίμματα από την περιφέρεια Αττικής εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο» την κ. Δούρου αφήνοντας αιχμές για το λάθος που έκανε η περιφερειάρχης Αττικής με το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη κατά την διάρκεια του 32ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Μα, η κυρία Δούρου δεν ξέρει το όνομα του Λαμπράκη! Χθες, στην τηλεόραση, και την είδα με τα μάτια μου, είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη… Ξέρετε άλλον Λαμπράκη, πέραν του Γρηγορίου, να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο το σχεδιασμό και προγραμματισμό… Δικοί μου είναι οι χαρακτηρισμοί, τους διεκδικώ και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Για το πρόσωπο που λέει τον Γρηγόριο Λαμπράκη Γεώργιο και δεν ντρέπεται», είπε ο κ. Πάγκαλος. 

airetos.gr

Ντόρα: Χρειάζεται συναίνεση στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής

doraΗ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση του Foreign Affairs στο ΕΒΕΑ με θέμα: «Η Τουρκία στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβαλλον», υπογράμμισε ότι η Τουρκία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ασφάλεια της Ελλάδας, ενώ ζήτησε και πάλι συναίνεση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μεταξύ άλλων τόνισε στην πρώην υπουργός Εξωτερικών στην ομιλία της:
«Χρειάζεται συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η Τουρκία αντιμετωπίζεται διεθνώς με καχυποψία ως προς το θέμα του λεγόμενου “Ισλαμικού Κράτους”.
Η Τουρκία αντιπροσωπεύει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής κ ασφαλείας της Ελλάδος».


ysterografa.gr

Η τρόικα ανοίγει όλα τα «καυτά» ζητήματα!

troikanew
Ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις εκκρεμότητές της πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ασκεί η τρόικα. Ανοίγει όλα τα ανοικτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, ενώ συνεχίζει να εκφράζει έντονες αντιρρήσεις για την ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 19 δράσεις!
Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η κάλυψη δημοσιονομικού κενού 2,6 δισ. ευρώ για το 2015, αλλαγές στο ασφαλιστικό, άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς, αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των επιδομάτων στη δημόσια διοίκηση, απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 100 δόσεις δεν ικανοποιούν την τρόικα, που κάνει λόγο για μεγάλη γενναιοδωρία. Επίσης, η τρόικα ζητά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει οριζόντια ρύθμιση δανείων για νοικοκυριά.
Επιπλέον, ζητείται να προχωρήσει η ρύθμιση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει προτάσεις για το lockout.
Για τον Δημόσιο Τομέα, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο, να προχωρήσει σε περικοπές επιδομάτων, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και προτάσεις για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

ysterografa.gr

7η Τοπική Ανταλλαγή Σπόρων Μεσσηνίαs


Σας καλούμε στην 7η Τοπική Ανταλλαγή Σπόρων, μια εορταστική συνάντηση επώνυμων και ανώνυμων σποροφυλάκων που πιστεύουν στην ανάγκη προστασίας και ελεύθερης διακίνησης των παραδοσιακών μας σπόρων.
Οι τοπικές ανταλλαγές σπόρων στην Μεσσηνία έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια και είναι μια ανοιχτή συνδιοργανωση, φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης μας, με το όνομα Ανώνυμοι Σποροφύλακες. Οι ανταλλαγές είθιστε να οργανώνονται 2 φορές το χρόνο και με αφορμή  το πρόγραμμα εποχιακών σπορών του αγροκτήματος.
Οι Ανώνυμοι Σποροφύλακες εδράζονται και συνεργάζονται με το Αγρόκτημα Φοίφα. Η Ανταλλαγή  θα γίνει στον Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ  και είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει. Όσοι δεν έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές θα μπορούν να προμηθευτούν σπόρο. Όσοι όμως έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες ανταλλαγές η επιστροφή σπόρου κρίνεται απαραίτητη.
Θα υπάρξουν ενημερώσεις:

  • για την νέα νομοθεσία των σπόρων από τον ΕΛΓΩ-ΔΗΜΗΤΡΑ 
  • για την οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίησης από την ομάδα RE:THINK
  • για την δράση "ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ" απο την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου
  • για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο αγρόκτημα Φοίφα και τις δυνατότητες συνεργασίας από την ομάδα του Αγροκτήματος
Η Ανταλλαγή συνδιοργανώνεται από τους:
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, Seed for a changeRE:THINK, Ελγώ-ΔήμητραΠεεκπε ΠελοποννήσουΣυνεταιρισμός Προσεχώς 

Αγρόκτημα Φοίφα




Το ζήτημα που εγείρει ο Βορίδης για τον Καρατζαφέρη

voridis1

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη με τις δύο offshore και με την αγορά ελικοπτέρων Super Puma το 2000 τόνισε ότι «γεννάται ζήτημα γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν καν πολιτικός αρχηγός, ήταν βουλευτής».
Ο κ. Βορίδης, τόνισε, πάντως ότι για την περίπτωση του αρχηγού του ΛΑΟΣ πρέπει να γίνουν «τα νόμιμα και ό,τι προβλέπεται».
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα υποστήριξε ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία.

«Το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό. Γεγονός είναι ότι υφίσταται αξιολόγηση του προγράμματος, βαίνει όμως προς τη λήξη του, αλλά για να οδεύσει πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, και πηγαίνουμε σε υποστηρικτική γραμμή που χαλαρώνει η επιτήρηση… Όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Ανοιχτό ζήτημα είναι το ασφαλιστικό, το χειρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.
Για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου τη Δευτέρα έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού» επικαλούμενος τον αντίστοιχο γαλλικό όρο (gauche caviar).

ysterografa.gr

Άδειες δημοσίων υπαλλήλων: Τι προβλέπει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Θ. Λιβάνιος ενημερώνει τους δημοσίους υπαλλήλους σχετικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα των κανονικών αδειών τους και ειδικότερα για το δικαίωμα να πάρουν κανονική αδεία σε περίπτωση πολύμηνης χρήσης άλλων αδειών εντός του ημερολογιακού έτους, και συγκεκριμένα άδειας μητρότητας, αναρρωτικής που σχετίζεται με την κύηση ή/και ανατροφής τέκνου.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΛΗΣΤΕΣ



Άλλοι τρεις ανώνυμοι αξιωματικοί εμπλέκονται στη δικογραφία της μίζας για την προμήθεια των ελικοπτέρων SUPER PUMA. Τα πιθανά ένστολα "λαμόγια" έρχονται να προστεθούν σε έναν κλειστό πυρήνα που λυμαίνεται την άμυνα της χώρας με πλήρη κάλυψη και ανωνυμία, ανεξαρτήτου Κυβερνήσεως. 

Φυσικά οι κατοικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί οι βλοσυροί προδότες που στην  καριέρα τους παρασιτούν στον κόπο, ιδρώτα και αίμα της πλειοψηφίας των ευπατρίδων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποιοι είναι αυτοί που προβάλλονται περισσότερο από όλους σε ένα παραστρατιωτικό lifestyle παρελάσεων και επιδείξεων, ποιοι είναι αυτοί που οι κρουνοί του δημοσίου χρήματος δεν σταμάτησαν ποτέ να τους επιχορηγούν, ποιοι είναι αυτοί που περνούν ανεμπόδιστα από τις θέσεις επιρροής και ελέγχου, ποιοι είναι αυτοί οι προικισμένοι που καταλαμβάνουν με ευκολία τις υψηλές θέσεις εξουσίας. Ποιοί είναι αυτοί οι ατρόμητοι που δειλιάζουν μόνο στον παραστρατιωτικό αφέντη τους.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο ωφέλησε τον τόπο η κρατική πτώχευση του 2009 από την Κυβέρνηση Καραμανλή. Το περιβόητο μνημόνιο που τόσο καταράστηκαν τόσοι πολλοί πατριώτες αποκαλύπτει πλέον τους λόγους της δίωξης του από το εγχώριο κατεστημένο. Η ελίτ της κοινωνίας του περασμένου αιώνα που «δικτατορικά» κυριάρχησε στην ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτική την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποδομείται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς πια.

Πολιτικοί τοτέμ αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από αχυράνθρωποι που κορόιδευαν τον ελληνικό λαό και πλούτιζαν με ανώνυμες offshore εταιρείες. Οι μίζες σε κάθε τομέα της κοινωνίας χωρίς καμία αιδώ αποτέλεσαν τον αποκλειστικό πολιτικό αυτοσκοπό τους. Αντιμνημονιακοί ρήτορες αποκαλύπτεται πια πως ο λόγος τους είχε μόνη επιδίωξη την προδοσία της χώρας τους με όφελος την προστασία των τραπεζικών λογαριασμών τους στην αλλοδαπή.

Ας χαμηλώσουν το τουπέ τους! Τα λάθη πληρώνονται

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Καθαρές κουβέντες! Οι 300 της Βουλής (και οι εμείς όλοι που τους στείλαμε εκεί πάνω) έχουν σήμερα ευθύνη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά να θέσουν υπεράνω όλων το καλό της πατρίδας και όχι της παράταξης. Ρίξετε μια ματιά «έξω» και «μέσα»:  Έξω οι Τουρκαλάδες αλωνίζουν στο Αιγαίο με το στόμα τους ανοιχτό να αρπάξουν ό,τι μπορούν από τους  θησαυρούς μας. Μπροστά σε αυτή την απειλή η Ελλάδα, η Κύπρος και η  Αίγυπτος αγκαλιάστηκαν για να  προστατεύσουν τις  «ΑΟΖ». Με το Ισραήλ από κοντά. Η θάλασσες της Κύπρου έχουν γεμίσει κορβέτες και υποβρύχια  χωρών του ΝΑΤΟ, ακόμη και της Ρωσίας. Η ατμόσφαιρα στη Μεσόγειο μυρίζει  μπαρούτη. Το είπε ο Σαμαράς στο ν Νταβούτογλου. Τι παραπάνω χρειάζεται η ηγεσία μας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση ενωμένη;

Δεν αρκεί η κριτική, χρειάζεται και δουλειά…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
undefinedΔεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από την κριτική.

Μπορεί κανείς – σε όλους μας αρέσει – να κάθεται στην πολυθρόνα του, να παρακολουθεί, να εντοπίζει προβλήματα και αδυναμίες, μικρά ή και μεγάλα λάθη, να ανακαλύπτει φανταστικούς εχθρούς και να ξεσπαθώνει.

Ακόμη κι’ όταν αυτό δεν συμβαίνει, ακόμη δηλαδή κι’ όταν λείπει η κριτική, ακόμη κι’ όταν υπάρχει επιβράβευση, δύσκολα κατανοούν πολλοί πόσος κόσμος, συλλογική δουλειά, ξενύχτια, συνεννοήσεις, τηλεφωνήματα, λεπτοί χειρισμοί, ακροβασίες απαιτούνται για να έλθει σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα.

Τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών, πολλά.

Εγκρίθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ο προϋπολογισμός του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» έτους 2015

Με  μοναδικό θεμα, «Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (Ο.Π.Δ.) του  ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2015»,
το οποίο και ψηφίστηκε, συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Καρατζαφέρης: Δεν υποτάσσομαι. Θα παραμείνω στην ηγεσία του ΛΑΟΣ

karatzaferis
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με νέα δήλωσή του που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ-1 ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι το θέμα με τις δύο offshore που του «χρεώνουν» και γίνεται η σχετική έρευνα αποτελεί προσωπική του επίθεση.
Αναλυτικά η δήλωση του κου Καρατζαφέρη:

«Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι.
Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την «απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος».
Τέλος τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος».

H Ελλάδα του 2060

undefined
 Αύξηση του προσδόκιμου ζωής, μείωση του νεανικού πληθυσμού, σχεδόν μηδενικός ρυθμός γονιμότητας και περαιτέρω υποχώρηση της απασχόλησης. Αυτά θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας με ορίζοντα το 2060, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν για 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ... ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ... Το διαβάσαμε από το: ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ... ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1OyyLYExPNXRN3ZjDJcntaOPC89qSbUIMzqY7h4QbhM2NqyGiGt29Fwiyog000zXfN1S2TOd5G5RjG2WGF3ilkCcma1WWio6S1pvd9fQVRQuo18FNIN_ujuOZ5pAc9UQS5JLavUUdVSg/s1600/aoz.jpg
 Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μία έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τις παράνομες σεισμογραφικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσία μάλιστα δύο πολεμικών πλοίων και ενός υποβρυχίου.
Το γεγονός αυτό μόνον τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία με την αλλοπρόσαλλη εξωτερική της πολιτική βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν λίγες ημέρες η Τουρκία, υπέστη μια οδυνηρή διπλωματική ήττα στα Ηνωμένη Έθνη, αφού δεν επανεξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Προφανώς δεν την ψήφισαν οι δυτικοί σύμμαχοι της και η συντριπτική πλειοψηφία των Αραβικών και Μεσανατολικών χωρών. Στην παρούσα φάση, η εξήγηση, φαντάζει πολύ απλή. Στις 8 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο η προαναγγελθείσα 1η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. [...]
Ο Δρ Ν. Λυγερός δείχνει το τριπλό σημείο επαφής...