Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πέρασαν με νίκες Ολυμπιακός Άσσου και Δάφνη Εξαμιλίων

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας 
 Με νίκη πέρασε από το Σοφικό ο Ολυμπιακός Άσσου, καθώς επικράτησε 0-3 του Πανσολυγειακού και διατηρήθηκε στη κορυφή της βαθμολογίας, όπως και η Δάφνη Εξαμιλίων με το 1 - 3 επί του Πανευρωστινιακού στο Δερβένι. Ισόβαθμος και ο Ηρακλής Λεχαίου που στην έδρα του νίκησε με 4 - 1 τον ΑΟ Σολομού. 
  Στο γήπεδο της Κλένιας  η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου και ο Αετός Κρυονερίου μοίρασαν βαθμούς και τέρματα με το ισόπαλο 1 -1, ενώ στο ντέρμπι της ουράς στη Ξυλοκέριζα ανάμεσα στον Σαρωνικό Γαλατακίου και τα Ταρσινά '97, η ομάδα της Βόχας έκανε την ανατροπή καθώς επικράτησε με 1 - 2 στις καθυστερήσεις του αγώνα, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. 
  
Στο "Γιάννης Στέφας", στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός στο τοπικό ντέρμπι σάρωσε με 1 - 7 την τυπικά γηπεδούχο  Περαχώρα, ενω στο Ζευγολοατιό η Δάφνη Πουλίτσας και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου έμειναν στο  - 2.  

Η 5η αγωνιστική  
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0 -  3
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 1
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97 1 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 7
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 1 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ  4 - 1
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ -ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ

Η βαθμολογία
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
5
13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
5
13
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
5
13
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
5
11
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
5
10
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
4
7
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
5
7
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
5
7
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
5
6
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
5
4
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
5
4
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
5
3
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
5
3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
5
2
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
4
0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
5
-2

Ο Παναργειακός πέρασε από την Ελευσίνα και επιασε την Μανωλάδα στο "ρετιρέ"

Ζακυνθιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας 1-1
Ο Παναργειακός , ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 6ης αγωνιστικής στο 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, καθώς επικράτησε στο ντέρμπι της ημέρας , μέσα στην Ελευσίνα , με τέρματα δύο του Ετόφ στο 51' & στο 90' και του Κοιλιάρα στο 88' , 0 - 3 επί του Πανελευσινιακού και ισοβάθμησε  την Δόξα Νέας Μανωλάδας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ηλείας πήρε βαθμό χθες στη  Ζάκυνθο   καθώς  αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με το Ζακυνθιακό στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία  Στο 78’ ο Κόλα με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Λιβέρη έκανε το 1-0 για τον Ζακυνθιακό. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 80’ η Δόξα ισοφάρισε με τον Ντεντόπουλο σε 1-1. Στο 88’ η ομάδα της Ηλείας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπίζου με δεύτερη κίτρινη.
Στο Λουτράκι ο ΑΟΛ επικράτησε με 2 - 0 της Αχαϊκής με τέρματα του Δρακόπουλου αυτογκόλ στο 40' και του Παπουτσή στο 53', ενώ η Καλαμάτα με το γκολ του Σαλαπάτα στο 33' πέρασε με 0 - 1 από την Βάρδα.
Με γκολ του Φίλη στο 82' ο Ερμής Κιβερίου νίκησε με 1 - 0 τον Αστέρα Μαγούλας, ενώ ο Παναρκαδικός με ανατροπή κέρδισε εκτός έδρας με 1 - 3 τον Μανδραικό. Η ομάδα της Δυτικής Αττικής πήρε προβάδισμα στο 27 με τον Κατσικά, ο Παναρκαδικός ισοφάρισε με τον Δήμο στο 32' και πήρε την νίκη με δύο τερματα του Αρδάμη στο 37' & στο 48΄. Τέλος ο Αιολικό κέρδισε στα "Χαρτιά" τον ΑΟ Κύμης που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ ρεπό είχε ο Βύζας Μεγάρων.

Τα αποτελέσματα :
ΑΟ Λουτράκι - Αχαϊκή 2-0 
ΠΑΟ Βάρδας - Καλαμάτα 0-1 
Μανδραϊκός - Παναρκαδικός 1-3 
Πανελευσινιακός - Παναργειακός 0-3 
Ερμής Κιβερίου - Αστέρας Μαγούλας 1-0 
Ζακυνθιακός-Δόξα Ν. Μανολάδας 1-1 
Αιολικός - ΑΟ Κύμης 3-0 α. α.

Η Βαθμολογία
Παναργειακός
6
13 - 2
14
Δόξα Νέας Μανωλάδας
6
7 - 1
14
Αιολικός
5
12 - 2
13
Πανελευσινιακός
6
7 - 6
12
ΑΟ Λουτράκι
5
5 - 0
11
Καλαμάτα
6
5 - 3
11
ΠΑΟ Βάρδας
6
8 - 7
8
Ερμής Κιβερίου
6
3 - 4
6
Αχαϊκή
6
5 - 9
6
Ζακυνθιακός
6
7 - 9
6
Αστέρας Μαγούλας
6
4 - 7
5
Παναρκαδικός
5
5 - 12
4
Μανδραϊκός
5
1 - 6
1
Βύζας Μεγάρων
5
2 - 8
1
ΑΟ Κύμης
5
1 - 9
-1

Σήμερα ήταν Ολυμπιακός. 5-1 σκόρπισε τον Πανθρακικό

Σήμερα ήταν Ολυμπιακός...
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση εντός συνόρων και σκόρπισε στους... πέντε ανέμους τον Πανθρακικό, σημειώνοντας ισάριθμα γκολ στο 5-1 των «ερυθρόλευκων», που βρίσκονται στο -2 από την κορυφή και περιμένουν «δώρο» από το ντέρμπι της Τούμπας.
Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί κι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που φαίνεται κι από τις τελικές τους προσπάθειες (29 με 18 στον στόχο)!

Εξαιρετικός για άλλο ένα ματς ο Τσόρι, που σκόραρε με πέναλτι στο 36', ηγέτης στο κέντρο ο Μπουχαλάκης που είχε κι αυτός γκολ στο 39', ενώ σε πολύ υψηλό επίπεδο κυμάνθηκε και η απόδοση του Γιαννούλη, καθώς και του Διαμαντάκου.
Τα άλλα γκολ οι Αυλωνίτης (67'), Διαμαντάκος (84') και Μήτρογλου (90'), με πέναλτι σκόραρε ο Κάσες στο 79' έπειτα από πέναλτι σε χέρι του Μήτρογλου. Εξαιρετικός ο Πασχαλάκης, παρά τα 5 γκολ που δέχτηκε, σώνοντας τουλάχιστον άλλα τόσα!

Σκοτώθηκε ο ηγέτης των τζιχαντιστών;

Image
To ενδεχόμενο να είναι νεκρός ή τραυματίας  ο  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi), ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου των τζιχαντιστών, εξετάζεται από  πολλές πλευρές μετά το πλήθος των αεροπορικών επιδρομών, που έγιναν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, με στόχο ηγέτες της οργάνωσης '' Ισλαμικό Κράτος'', τις τελευταίες ώρες.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Στρατού, το Σάββατο, χτυπήθηκε  αυτοκινητοπομπή 10 οχημάτων του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ΙSIL) κοντά στη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ. Αμέσως μετά την επίθεση, υποστηρίζει υπεύθυνος του νεκροτομείου της Μοσούλης, μεταφέρθηκαν 50 πτώματα, όλα στελεχών της οργάνωσης. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι  ήταν ανάμεσά τους; Αυτό είναι ένα πάρα πολύ  βασικό  ερώτημα - που ίσως ανατρέψει ριζικά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή - ωστόσο παραμένει ακόμα αναπάντητο. 

Τι μετέδωσαν αραβικά κανάλια

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες αναμεταδίδονταν το Σάββατο από κανάλια της αραβικής τηλεόρασης, ήθελαν τον «αόρατο» χαλίφη τραυματισμένο, ακόμη και νεκρό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο τονίζουν ότι δεν είναι σαφές εάν ο Αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. 

Το πρακτορείο Reuters  από την δική του πλευρά μετέφερε τις...


Περισσότερα στο  onalert.gr

Τέλος στο θρίλερ της απαγωγής της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης

Συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής - Το σημείωμα που έλαβαν οι γονείς της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα ΤρίποληςΤέλος πήρε το θρίλερ της απαγωγής μίας 27χρονης φοιτήτριας, υπόθεση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων των απαγωγέων με την οικογένεια του θύματος και την ελληνική αστυνομία.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς της κοπέλας έλαβαν ένα σημείωμα, κατά το χρονικό διάστημα που η κοπέλα βρίσκονταν στα χέρια των απαγωγέων, το οποίο παρουσίαζε στοιχεία του γραφικού της χαρακτήρα.

Παντρεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας


Σε πολύ στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο γάμος του Απόστολου Τζιτζικώστα με την αγαπημένη του, Ελεάνα Βλάχου, στην Πορταριά του Πηλίου.
Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν παιδικοί φίλοι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν τυπώθηκαν καν προσκλητήρια για τον γάμο, δεδομένου ότι ήταν ελάχιστοι οι καλεσμένοι.
Μάλιστα, αντί να δαπανήσουν χρήματα για μπομπονιέρες, προτίμησαν να κάνουν δωρεά στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Η Πορταριά επιλέχτηκε από το ζευγάρι, γιατί αποτελεί τον τόπο καταγωγής της νύφης, Ελεάνας Βλάχου, που είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, έφυγε αργά το απόγευμα της Παρασκευής για την Πορταριά, αφού ολοκλήρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμφίπολη Σερρών.

Πηγή: thestival.gr


Ραδιοφωνική μετάδοση ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

NOVEL-LOGO
Συντονιστείτε σήμερα ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ στις 7 μμ στο ΜΑΖΙ NOVEL RADIO και παρακολουθείστε την μετάδοση του αγώνα ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την Α2 κατηγορία Κορινθίας. 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ MAZI-NOVEL RADIO.
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ .
ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ντόρα: Νέα τείχη έχουν υψωθεί στην Ευρώπη

Dora-Bakoyanni-1
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο φετινό συνέδριο του Ινστιτούτου για την Πολιτιστική Διπλωματία του Βερολίνου, υπογράμμισε ότι «η ευφορία από την μετάβαση που ακολούθησε την επανένωση της Ευρώπης αμαυρώνεται τώρα από την οδύνη των λαών, όπως οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι, που ακολούθησε την κρίση χρέους της Ευρωζώνης».
Τόνισε ότι στην Ευρώπη «έχουν ήδη υψωθεί νέα τείχη και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται εν πολλοίς ανίκανη να αρθεί στο ύψος των προκλήσεων». Επίσης έκανε λόγο για το «τείχος της Λευκωσίας» που πρέπει να είναι η τελευταία διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη.
Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η ίδια η κρίση έχει αναδείξει την θεμελιώδη αδυναμία της Ευρωζώνης, το γεγονός δηλαδή ότι προχώρησε σε δημοσιονομική και νομισματική ένωση χωρίς να ολοκληρώσει την οικονομική ένωσή της.

Η "εκτέλεση" του Δημήτρη Δασκαλόπουλου από το "Βήμα" και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών...

Dimitris-Daskalopoulos
Πριν από μερικές εβδομάδες, το “Βήμα της Κυριακής” εξέπληξε με την επιλογή του να… βγάλει στη σέντρα τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ως εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ που “φλερτάρουν” με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολούθησε το μέτωπο που άνοιξε ο Σταύρος Ψυχάρης με το Συγκρότημα Μπόμπολα για το θέμα του στοιχήματος, στον απόηχο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Mega, για να έρθει σήμερα το πιο ηχηρό παράδειγμα “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών”, με την ουσιαστική “εκτέλεση” του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Ο Κάντι “βασιλιάς” του Μαραθωνίου της Αθήνας, με μεγάλο ρεκόρ

111716

Ο Κενυάτης δρομέας, Φέλιξ Κάντι έγραψε ιστορία αφού  κάλυψε τη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου σε χρόνο 2.10.36 κάνοντας ρεκόρ αγώνα!

Ο Κάντι ξεπέρασε τον Ιταλό, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ με χρόνο 2.10.55!
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο), ενώ τρίτος ήταν ο Κενυάτης, Τσομπέι. Ο περσινός νικητής Χίλαρι Γέγκο βρέθηκε στην τέταρτη θέση.
Ο πρώτος Έλληνας που έκοψε το νήμα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να τερματίζει δεύτερος με την κόρη του αγκαλιά! Τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας και τέταρτος ο Πούλιος

Ο Μπόμπολας "πυροβολεί" τον Ψυχάρη για το στοίχημα

Giorgos-Bobolas-Stavros-Psiharis
Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Μπόμπολας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που εξαπέλυσε εμμέσως εναντίον του ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω του “Βήματος της Κυριακής”, για το θέμα του στοιχήματος.
Και σήμερα, μέσα από το “Έθνος της Κυριακής”, ο έμπειρος εκδότης και κατασκευαστής περνάει στην αντεπίθεση, αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν τον Σταύρο Ψυχάρη στο να ανακινήσει το παραπάνω θέμα, και να υπερασπιστεί ουσιαστικά το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ γύρω από το στοίχημα.
Στην 4η σελίδα του “Έθνους της Κυριακής” υπάρχει βασικό άρθρο της εφημερίδας με τίτλο “Οι κήνσορες”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Η απόρρητη εισήγηση στον Τσίπρα να προτείνει τον Καραμανλή για την Προεδρία

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis
Μια απόρρητη εισήγηση για την πολιτική συγκατοίκηση που θα επέτρεπε σε μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τις ανησυχίες που υπάρχουν για το πώς θα ασκήσει την εξουσία, και την ίδια στιγμή να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή… ανοχή της κοινωνίας, έχει στα χέρια του τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, η πρόταση αφορά την προοπτική να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής, μια υπερβατική κίνηση που θα συγκεντρώσει τις ψήφους που απαιτούνται, πιθανολογείται ότι θα έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση εντός του Κοινοβουλίου, και θα δείξει με το “καλημέρα” ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να καταφύγει σε… επικίνδυνα μονοπάτια.
Η εξίσωση φυσικά έχει την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συναινέσει σε μια τέτοια προοπτική ο Κώστας Καραμανλής, κάτι που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει στη δεδομένη συγκυρία.
Το βέβαιο είναι ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετικές, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει εκτιμήσει και το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει μιλήσει ποτέ δημοσίως εναντίον του με αρνητικά λόγια, ούτε του έχει ασκήσει “βρώμικη κριτική”.
Άνθρωποι του περιβάλλοντος του Κώστα Καραμανλή μάλιστα κάνουν την… αντιδιαστολή με υπουργούς των κυβερνήσεων Σαμαρά μετά το 2012 όπως τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά ακόμη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν απέφυγαν τον πειρασμό να αφήσουν αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού για την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από το 2004 μέχρι το 2009.
Μια ενδεχόμενη εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα θύμιζε εν πολλοίς τη συγκατοίκηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, τότε που ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας λειτούργησε ως “ασφαλιστική δικλείδα” για τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.
ysterografa.gr

Φώφη Γεννηματά: Τους προέδρους δεν τους ρίχνεις, τους αλλάζεις είτε απο συνέδριο, είτε μετά απο εκλογές

Ανήσυχη για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά απευθύνει μέσω της εφημερίδας "Αγορά" μήνυμα ενότητας ( "Ας σταματήσουν να υπάρχουν Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί") , υπογραμμίζει την ανάγκη να  ... 

Σε ποιούς... έστειλε μήνυμα ο Καρατζαφέρης;

Giorgos-Karatzaferis
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS για έλεγχο 2 offshore εταιρειών που φέρονται να συνδέονται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη,ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.
Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.
Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.
ysterografa.gr

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πώς μπορείτε να πάρετε επίδομα έως 500 ευρώ το μήνα – Ποιοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση (όλη η απόφαση)

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις (ειδικό έντυπο ΑΦ1 που θα συνιστά υπεύθυνη δήλωση για την οικογενειακή, οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του τελευταίου 12μήνου) όσοι δικαιούνται να ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή σε 13 δήμους της χώρας του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει σειρά ελέγχων – ακόμη και στις κατοικίες των επιδοματούχων – για την εξακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης όσων θα λαμβάνουν τη σχετική ενίσχυση η οποία θα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα και καθορίζεται σε 200 ευρώ για μεμονωμένους δικαιούχους και 300 ευρώ για ζευγάρι. Σύμφωνα με το imerisia.gr, το ποσό προσαυξάνεται για κάθε ενήλικο μέλος με 100 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος με 50 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος θεωρείται ενήλικο.

Απίστευτο ατόπημα από το «Βήμα»: Την Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη επικαλείται για να χτυπήσει τον Δένδια!

Ανησύχησ­ε πολλά συμφέροντα ο Δένδιας… Σε ένα απίστευτο ολίσθημα υπέπεσε το «Βήμα», η πάλαι ποτέ έγκριτη εφημερίδα, η οποία προκειμένου να πλήξει πολιτικά τον Νίκο Δένδια επιδόθηκε σε μία απίστευτη παράθεση υβριστικών αναφορών, με πολλά λάθη και ανακρίβειες που δείχνουν ούτε ότι το στοιχειώδες ρεπορτάζ δεν έγινε από τη συντάκτρια, στην αγωνία της προφανώς να υλοποιηθεί η εντολή της διεύθυνσης της εφημερίδας για επίθεση στον Δένδια. Έτσι για παράδειγμα, ενώ ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δηλώσει δημόσια και έχει σχολιαστεί από ΜΜΕ ότι είναι «μπακαλόπαιδο» (δηλαδή ο πατέρας του είχε παντοπωλείο), η συντάκτρια του κειμένου δεν το πληροφορήθηκε και γράφει ότι είναι γιος δικηγόρου (καλά, ούτε στο Googleδεν μπήκε;)! Προφανώς, άλλη αίγλη έχει σε ένα συνομωσιολογικό κείμενο να γράφεις για γιο δικηγόρου και άλλη για γιο παντοπώλη… Το εκπληκτικό είναι ότι αφού στο δημοσίευμα γίνεται μία ανεπιτυχής προσπάθεια να αποδομηθεί από τα αριστερά η δημόσια εικόνα του Νίκου Δένδια ως πετυχημένου υπουργού Δημόσιας Τάξης, στη συνέχεια και σε μεγάλο μέρος του κειμένου γίνεται επίκληση όλης της παραληρηματικής φρασεολογίας της Χρυσής Αυγής! Οι αναφορές μάλιστα για… δήθεν «Μασόνους», όπως και για Ρότσιλντ κλπ, πιο πολύ θυμίζουν την ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχο» και την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, παρά το «Βήμα» (κατόρθωμα Καρακούση κι αυτό). Η «αξιοπιστία» του «ρεπορτάζ» διαπιστώνεται και από το ότι στους λόγους που υποτίθεται ότι προκάλεσαν την μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το οποίο προφανώς θεωρείται… «υποβάθμιση» από την εφημερίδα!) συμπεριλαμβάνεται η υποτιθέμενη έλλειψη συνεργασίας με τους φορείς της αγοράς (γίνεται λόγος για επιμελητήρια κλπ). Και στην περίπτωση αυτή όμως θα αρκούσε μια αναζήτηση στο Googleγια να διαπιστώσει η συντάκτης ότι ακόμη και επικεφαλής φορέων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση κατά καιρούς (όπως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης), αλλά και άλλοι (όπως ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος), έχουν κάνει πλήθος επαινετικών σχολίων για τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος το πρώτο που έκανε ήταν να αποκαταστήσει την επικοινωνία μαζί τους. Το κλειδί του αινίγματος όμως ίσως να βρίσκεται σε παρακείμενο ρεπορτάζ στην εφημερίδα που εξηγεί για λογαριασμό των τραπεζών (φυσικά) γιατί είναι κακές οι ρυθμίσεις Δένδια για τα στεγαστικά δάνεια. Είναι «κακή» δηλαδή, ακόμη και ως θέμα συζήτησης, μία πρόταση για μετάθεση αποπληρωμής ενός μέρους του δανείου στο μέλλον (με υποθετική προσδιορισμό σε ένα ποσοστό 30%), ανάλογα με το πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι εμπορικές αξίες των ακινήτων σε ένα διάστημα 10-15 ετών… Κι αυτό όταν μόλις χθες μία άλλη εφημερίδα του ΔΟΛ («τα Νέα»), αποκάλυπτε ότι πουλήθηκαν κόκκινα δάνεια ελληνικών νοικοκυριών στην αυστριακών συμφερόντων εταιρεία ZeusRecoveryFundστο 4,5% της αξίας τους! Το «μυστικό» βέβαια στο γενικότερο επικοινωνιακό μπαράζ εναντίον Δένδια από συγκεκριμένα ΜΜΕ μπορεί να κρύβεται στο γραφείο goldenboy(κατ΄ευφημισμόν, καθώς λόγω ηλικίας μόνο boyδεν είναι) συγκεκριμένης Τράπεζας, που όπως αποκαλύπτει το www.usay.gr και το www.tokentro.gr συντονίζει για λογαριασμό της διοίκησής της τον πόλεμο εναντίον όσων Υπουργών δεν της είναι αρεστοί! Η Τράπεζα όμως βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο του κράτους (όπως βρισκόταν και πιο παλιά), οπότε θα έχουμε πολύ σύντομα «όργανα», καθώς το ζήτημα θα φτάσει στον Πρωθυπουργό για τα παιχνίδια που παίζει ο ίδιος και ο συγκεκριμένος τραπεζίτης που είναι το αφεντικό του. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει και ερώτηση στη Βουλή από «γαλάζιους» βουλευτές που έχουν πληροφορηθεί τα καθέκαστα και «τα έχουν πάρει στο κρανίο». Ιωάννης Καλαμίδης www.tokentro.gr

Συνταξιούχος δημοσιογράφος στις υπηρεσίες Τραπεζίτη, «πυροβολεί» Υπουργούς

Πολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα, φαίνεται να μπλέκονται πίσω από την πρόσληψη αδρότατα αμειβομένου τριτοκλασάτου συνταξιούχου δημοσιογράφου, σε Τραπεζικό Ίδρυμα, που στοχεύει στην σπίλωση υπουργών, μέσα από τα κανάλια των μίντια και όχι μόνο. Ο εν λόγω «δημοσιογράφος» αποκαλύφθηκε καθώς και τα συμφέροντα που τον καθοδηγούν και πολύ σύντομα θα λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός για τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται από τον άτακτο Τραπεζίτη.
www.tokentro.gr