Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι «φασίστες» άναψαν τα αίματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο (video) - Τατούλης:Πλανώνται πλάνην οικτράν όλα αυτά τα φασιστοειδή υποκείμενα που νομίζουν ότι μπορούν να απειλήσουν ένα πολιτικό όργανο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου αφού άκουσε όλες τις εισηγήσεις αλλά και τις δευτερολογίες της αντιπολίτευσης για το θέμα των απορριμμάτων πήρε το λόγο θέλοντας να αναφερθεί και ο ίδιος σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.
Ο περιφερειάρχης στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στις απειλές που ακούστηκαν στη συνεδρίαση λέγοντας ότι πλανώνται πλάνην οικτράν όλα αυτά τα φασιστοειδή υποκείμενα που νομίζουν ότι μπορούν να απειλήσουν ένα πολιτικό όργανο όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Με τα λόγια του αυτά ξεσήκωσε τον κ. Βουδούρη ο οποίος του ζήτησε να κατονομάσει σε ποιους αναφέρεται. Ο κ. Βουδούρης μίλησε για ύβρεις από τον περιφερειάρχη προς την αντιπολίτευση, ενώ δεν θεώρησε σωστό να τοποθετηθεί ο περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε να τον σεβαστούν καθώς τους άκουσε όλους επί 4,5 ώρες χωρίς να παρέμβει, και απαίτησε το ίδιο και από αυτούς.
Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιες συμπεριφορές για ένα θέμα που έχει λήξει
Με τα λόγια του ξεσηκώθηκε και ο κ. Μανώλης ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον περιφερειάρχη να κατονομάσει τους φασίστες.
Τατούλη κατέβα από το καλάμι, όταν φοράς παντελόνια να μην κρύβεσαι, να λες ονόματα
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης του απάντησε ότι θα ηταν πολυτέλεια να κάνει αντίλογο στο συγκεκριμένο άτομο. Ο κ. Τατούλης συνέχισε την τοποθέτησή του με αρκετές παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση, ειδικά από τον κ. Βουδούρη.

video

 
arcadiaportal.gr


Καμπόσος ...με τηλεφώνημα Σαμαρά

Αν και …Καμπόσος τελικά χρειάστηκε ακόμη και την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να εκλεγεί.
Από ότι μάθαμε ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη και τους ζήτησε να ψηφίσουν τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο στις εκλογές της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας βεβαίως δεν θέλει να τον βλέπει ζωγραφιστό μετά το χουνέρι που του έστησαν, γι αυτό δεν πηγε καν στην ψηφοφορία.
Πάντως ο κ. Καμπόσος βγήκε τελικά, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου
airetos.gr

Μειωμένος κατά 2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμος της Βουλής για το 2015

vouli

Μειωμένος κατά 1.976.000 σε σχέση με το 2014 είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2015, εμφανίζοντας μείωση 1,39%. Ο προϋπολογισμός  εγκρίθηκε από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων και την Τρίτη ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής.
H μείωση αυτή οφείλεται αφενός στο ότι φέτος δεν υπάρχουν οι δαπάνες για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου στο ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές πληρώνονται πλέον αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (μέχρι και πέρυσι 6 ευρωβουλευτές επέλεγαν να πληρώνονται από την Ελληνική Βουλή).
Σε ό,τι αφορά τη βουλευτική αποζημίωση, ανέρχεται σε 20.541.000 ευρώ για το 2015 και είναι μειωμένη κατά 411.000 από πέρυσι που έφτανε τα 20.952.000 ευρώ, καθώς η αποζημίωση των ευρωβουλευτών καταβάλλεται από τις Βρυξέλλες.
Το συνολικό ποσό που προϋπολογίστηκε για τις δαπάνες της Βουλής για το 2015 αγγίζει τα 139.922.000 ευρώ, έναντι 141.898.000 ευρώ το 2014, ενώ όπως σημειώνεται στην εισηγητική έκθεση ο προϋπολογισμός για το 2009 ανερχόταν σε 222.140.000 ευρώ.

ysterografa.gr

Αποκαλύφθηκε το κόστος των ανασκαφών στην Αμφίπολη

Amfipoli-Karyatides
Σε 590.000 ευρώ ανήλθαν οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού μνημείου του Τύμβου Καστά, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκύπτει ότι το 2014 τις ανασκαφικές έρευνες στήριξαν με δωρεά η Εθνική Τράπεζα και με χορηγίες η ΔΕΣΦΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τις χορηγίες, μάλιστα, να μην  έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το κόστος της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη είναι υπέρογκο και, όπως έλεγε ο βουλευτής, «οι ψηφοφόροι της εκλογικής του περιφέρειας» ζητούν ενημέρωση επ’ αυτού.
Αναλυτικά οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού συγκροτήματος Τύμβου Καστά είναι οι εξής:
2010: δόθηκαν 20.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, από τη Νομαρχία Σερρών (Ανασκαφική έρευνα στην κορυφή του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
2011: δόθηκαν 80.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Περιφέρεια (Έναρξη ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).
2012: Δόθηκαν 50.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και 50.000 ευρώ από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).
2013: Δόθηκαν 90.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
2014: δόθηκαν 150.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας περιβόλου και εντοπισμός και ανασκαφή τάφου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)
Επίσης, το 2014 δόθηκε ως δωρεά από την Εθνική Τράπεζα ποσό 150.000 ευρώ ενώ οι χορηγίες των εταιρειών του Δημοσίου ΔΕΣΦΑ (35.000) και Ελληνικά Πετρέλαια (25.000) δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.

υστερογραφα

Η Ελλάδα με το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Με την αυριανή ενημέρωση του Αρχηγού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Τσίπρα επιλέγει να κλείσει ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος το τέλος της θητείας του στην Άμυνα της χώρας. Ο κ. Αβραμόπουλος ενδεχομένως να προσδοκά σε ένα ενωτικό προφίλ για το πολιτικό του μέλλον και το καλό της χώρας φυσικά.
Η σύγκλιση βεβαίως με τον πολιτικό χώρο που προσδοκά στην έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την καταγγελία των εθνικών συμφωνιών και την κατάργηση των Νόμων της τελευταίας πενταετίας και φυσικά την έξοδο από το ευρώ αποτελεί ένα δύσκολο στόχο αλλά ο κ.Αβραμόπουλος ως διπλωμάτης γνωρίζει να μην δυσαρεστεί το συνομιλητή του.

Ο Χρίστος Δήμας ζητά διευκρινήσεις για την συνδικαλιστική άδεια των εκπαιδευτικών

Με ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ζητά διευκρινήσεις αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση να χορηγείται συνδικαλιστική άδεια μιας εργάσιμης ημέρας εντός του σχολικού έτους στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να διευκολύνονται στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα ο Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν ορίζει ρητώς αν η συνδικαλιστική άδεια των εκπαιδευτικών πρόκειται για εθελοντική ή αποτελεί υποχρεωτική αργία η οποία σημαίνει εκ των πραγμάτων και απώλεια μιας σχολικής ημέρας. Παράλληλα, αναφέρει πως η συγκεκριμένη ρύθμιση από τη πλευρά του κράτους δημιουργεί ερωτήματα όσον αφορά την εκούσια συνδικαλιστική δράση καθώς αυτή δεν είναι αυτονόητη και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αργία με απολαβές για εκείνους που δεν επιθυμούν να την ασκήσουν. Τέλος τονίζει πως σχεδόν στο σύνολο τους, οι ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν το σύστημα των εκτός ωραρίου εργασίας συνδικαλιστικών συνελεύσεων των εργαζομένων χωρίς να προβλέπεται αμοιβή για τον χρόνο που διαθέτουν οι συμμετέχοντες.
Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΝΘΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ: 1. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της σημερινής ΑΥΓΗΣ δημοσιεύεται , ένας  κατά την εφημερίδα «απολαυστικός διάλογος» με αφορμή μια «διάσημη πλέον ρήση» του Σταύρου Θεοδωράκη που «δεν έχουμε ένα πανεπιστήμιο για την ελιά». Αντί όμως  ν΄ ασχοληθούν με το προγραμματισμένο πολιτικό σακίδιο οι Βασίλης Καρδάσης και Τάκης Παπαϊωάννου επιδίδονται σε εξυπνακισμούς , (δεν γνωρίζω πώς λέγεται το λογοτεχνικό είδος),γύρω από την ελιά.
        Η αριστερή πνευματική κοινότητα με την υψηλή ονομαστική υπεραξία μόνο έτσι μπορεί  να δει την ελιά. Αδυνατεί να προτείνει κάτι για τον αγρο-γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας. Αδυνατούν να αντιληφθούν τι είναι η ελιά για την Ελλάδα. Γι αυτό και προσβάλλουν, βλασφημούν. Η Ελλάδα, ένα αμπέλι, μια ελιά, ένα καράβι έλεγε ο ΕΛΥΤΗΣ. Αναφερόταν στην ιστορία, την γεωγραφία, στον πολιτισμό. Δυστυχώς ,ούτε από τους πανεπιστημιακούς υπάρχει σεβασμός στο απλό κλαδί ελιάς που στεφάνωσε νικητές.
        Επί πολλά χρόνια παρακολουθώ την Ιταλική εφημερίδα  REPUBBLICA. Σε αντίστοιχο πολιτιστικό ένθετο, κάθε Κυριακή αφιερώνει δύο σελίδες τουλάχιστον στον υλικό- γαστρονομικό πολιτισμό. Έχει και συνεργάτη τον CARLO PETRINI, πρόεδρο του slowfood που έκανε και δύο γαστρονομικά πανεπιστήμια. Πριν καιρό ξεκινούσε ένα κείμενό του με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε κι εμείς, το «δεν ξέρει που βρίσκεται». Που σημαίνει ότι η άγνοια του τόπου δείχνει άνθρωπο που δεν πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη. Δυστυχώς η ΑΥΓΗ είναι υπεράνω, πέραν τόπων.  Και οι άνθρωποι του πνεύματος  έχουν ξεχωρίσει από το πνεύμα του τόπου τους.
        ΠΟΛΙΤΗΣ, με παιδεία ευθύνης,  είναι αυτός που έχει ιστορική αίσθηση ταυτότητας, παραγωγική συνείδηση. Αυτά  είναι προϋποθέσεις αλλά έχουν και ως αποτέλεσμα να τροφοδοτούν  τη δημιουργικότητα της ανθρώπινης κοινότητας.
 
 
Γρηγόρης  Κλαδούχος
          Ξυλόκαστρο 19-10-2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!

 
Προ των πυλών βρίσκεται μία εκ' των σφοδρότερων κακοκαιριών των τελευταίων ετών που θα πλήξει τη χώρα μας από την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ φαίνεται με κακοκαιρία να συνεχίζεται ο μήνας μέχρι και τα τέλη του.
Αρχικά ο καιρός θα χαλάσει με ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχές, από το βράδυ της Τετάρτης, σε όλο το Ιόνιο πέλαγος και την Ήπειρο. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες.
Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ακραία καιρικά φαινόμενα, θα σημειωθούν στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Έντονα και επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα το απόγευμα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, με κεραυνούς, χαλάζι, αλλά και πυκνά χιόνια σε όλα τα ορεινά τμήματα. Ενδεχόμενο υπάρχει για πυκνά χιόνια το απόγευμα και σε ορισμένα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας (το τελευταίο θα ξεκαθαρίσει το ερχόμενο 24ωρο).
Ωστόσο, νέα υπερκακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα και τη Παρασκευή, με νέες σφοδρές καταιγίδες, χαλάζι και έντονες βροχές, αυτή τη φορά στο νότιο Ιόνιο, στη Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη, στο ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Στη Θράκη, το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα είναι ακραία, γι' αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή.
Όσον αφορά τα χιόνια, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα περιορίζουν μόνο στα ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1200-1300 περίπου μέτρων, καθώς τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ανέβασαν λίγο τις θερμοκρασίες, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μειώσουν και πάλι τη θερμοκρασία και έτσι τα χιόνια να πέσουν ακόμα χαμηλότερα. Αυτό όπως σας προαναφέραμε, θα σιγουρέψει το ερχόμενο 24ωρο.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, για μία από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες των τελευταίων χρόνων που θα χτυπήσουν τη χώρα μας. Χρόνια έχουν να εμφανιστούν 2 τόσο ισχυρές κακοκαιρίες, η μία πίσω από την άλλη στην Ελλάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Δείξτε προσοχή κυρίως τη Πέμπτη και τη Παρασκευή.
Τέλος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με πτώση της θερμοκρασίας, θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου.


greek-weather.org

Η Συγγρού... χτενίζει τις "γαλάζιες" λίστες για τις εκλογές

Nea-Dimokratia-Syggrou

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει προσδιορίσει ως στρατηγικό στόχο την υπέρβαση του σκοπέλου της προεδρικής εκλογής, και την εξάντληση της 4ετίας για την κυβέρνησή του, με εκλογές την άνοιξη του 2016, στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο έχουν ξεκινήσει εκλογικές προετοιμασίες… δια παν ενδεχόμενο.
Κάτι τέτοιο άλλωστε φάνηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, με τις συνεδριάσεις των σχετικών οργάνων, και επιβεβαιώνεται από την έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αναπτύσσεται σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο για το κυβερνών κόμμα.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ξεκινήσει να γίνεται μια πρώτη ζύμωση, σε επίπεδο… χτενίσματος των δυνητικών υποψηφιοτήτων σε όλη τη χώρα, ώστε να διαπιστωθεί πού υπάρχουν κενά, και ποιές περιοχές θα μπορούσαν να προσδιοριστούν ως στρατηγικοί στόχοι για τη Νέα Δημοκρατία, στην ακραία πολωτική μάχη που αναμένεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 5 λόγοι για τους οποίους η Χίλαρι... δεν θα γίνει Πρόεδρος

Hillary-Clinton

Twitter@EmOikonomidis
Το 2007, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ήταν προφανές ότι η Αμερική… λαχταρούσε να απαλλαγεί από τη διακυβέρνηση των “γερακιών” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υπό τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, η Χίλαρι Κλίντον έχασε την ευκαιρία που για πολλούς έμοιαζε περίπου αυτονόητη, να εκφράσει εκείνη την προοδευτική κοινωνία της υπερδύναμης.
Ο νεαρός (σε σχέση με την ίδια) Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, κατάφερε να ενσαρκώσει με περίσσευμα πληρότητας την “αλλαγή που ήθελαν να δουν” οι Αμερικανοί, και έτσι κέρδισε αρχικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, και στη συνέχεια την Προεδρία, απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν.
Μετά από μια… σύνθετη 7ετία, η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην αφετηρία της απόπειρας μιας ιστορικής ρεβάνς για εκείνη τη χαμένη ευκαιρία. Μόνο που ο βηματισμός τον οποίο ανοίγει, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί τις πρώτες αντισυσπειρώσεις.
Ο μεσαίος χώρος της αμερικανικής κοινωνίας, εκείνος που εκφράστηκε εμφαντικά από τον Μπιλ Κλίντον, και ως… κακέκτυπο από τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει αλλάξει γνώμη για τη Χίλαρι. Δηλαδή, δεν έχει αναιρέσει τις ενστάσεις του για την προοπτική να γίνει η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Αμερικής.
Και ένα δημοσίευμα του περιοδικού “Harper”, απαριθμεί τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους η Χίλαρι πρέπει να ηττηθεί.
1. Δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό την περίοδο της θητείας της στη Γερουσία, χωρίς να προωθήσει νόμους που θα αντιμετώπιζαν πειστικά τα πραγματικά προβλήματα των Αμερικανών πολιτών.
2. Είναι “γεράκι”, σε σημείο που ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί… κοκκινίζουν, αντιλαμβανόμενοι την ευκολία με την οποία θα έσπευδε να υποστηρίξει, αν όχι να επιταχύνει πολεμικές αναμετρήσεις.
3. Είναι ασυγχώρητα φιλόδοξη, όπως αποκαλύπτει και μια συμφοιτήτριά της στη Νομική Σχολή, σύμφωνα με την οποία η Χίλαρι είχε ως προσωπικό σλόγκαν στα ακαδημαϊκά χρόνια της, “8 χρόνια Μπιλ – 8 χρόνια Χιλ”, για την κατάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον σύζυγό της Μπιλ, και στη συνέχεια από την ίδια.
4. Δεν διαθέτει ιδεολογικό “κορμό” στις απόψεις της, πολύ περισσότερο δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για έννοιες όπως την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πολιτικό ακτιβισμό.
5. Δεν αισθάνεται καθόλου άβολα να εμφανίζεται περίπου ως… συνήγορος των πλουσίων, δηλαδή του… 1% στο οποίο σεργιανίζουν οι χορηγοί των κομμάτων.
Μετά από 7 χρόνια, η Χίλαρι Κλίντον μοιάζει καταδικασμένη στο ίδιο απογοητευτικό αποτέλεσμα της προσωπικής περιπέτειάς της, και μάλιστα επαναλαμβάνοντας σχεδόν τα ίδια λάθη.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η “σιωπηλή πλειοψηφία” της προοδευτικής Αμερικής, είναι έτοιμη να σηκωθεί από τον καναπέ της, για να την σταματήσει. Έστω κι αν υποχρεωθεί να ανεχθεί έναν Ρεπουμπλικανό στο Οβάλ Γραφείο για τα επόμενα 4 χρόνια.

ysterografa.gr

Η ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ TV "Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ" (VIDEO)

;

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ Μήνυμα ενότητας για την άμυνα της Περιφέρειας κατά του Κέντρου

Εμφάνιση DSC00008.JPGΗ Ξάνθη πρόσφατα εόρτασε με μεγαλοπρέπεια την 95η Επέτειο της απελευθέρωσης της από τα στρατεύματα των Συμμάχων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την 4.Οκτ 1919 και την τελική της ένταξη εις την ελληνική επικράτεια δια της συνθήκης του Νεϊγύ. Βάσει της συνθήκης η Ξάνθη κατελήφθη, τον μήνα Μάϊο του 1920, από την 9η Ελληνική Μεραρχία και κατέστη τμήμα του Ελληνικού Κράτους.
Η ιστορία της Ξάνθης αντικατοπτρίζει ακριβώς την ελληνική ιστορία. Υπάρχουν περίοδοι μεγάλης δόξης και περίοδοι καταπτώσεως. Τα Άβδηρα ιδρύθηκαν το 650 π.Χ. ως αποικία της ιωνικής πόλεως των Κλαζομενών, καταστράφηκαν όμως από βαρβαρικά φύλα και επανιδρύθηκαν το 545 π.Χ και πάλιν με την βοήθεια των Ιώνων.

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας



http://www.korinthia.net/p/0065.jpg 
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την   24η    Οκτωβρίου   2014, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.      Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων ετήσιας διάρκειας, εσωτερικά του καταστήματος –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ καθώς και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών , για τον  κ.ΤΟΠΟΥΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ το οποίο λειτουργεί επί της οδού Κανάρη 7, στο Λουτράκι.
2.  Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος Υ.Ε.-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ( Ζεστής ή Κρύας κουζίνας) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ( ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ –ΚΑΦΕ –ΜΠΑΡ), για την κα ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μ. Μερκούρη 13, στο Λουτράκι.
3.   Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος Υ.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ( ΜΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ), για την « ΣΠΑΚ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.» το οποίο βρίσκεται, επί της οδού Ιάσονος 4 & Εθν. Αντίστασης στο Λουτράκι.
4.   Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος Υ.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ( ΜΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ), για την « ΣΠΑΚ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.», το οποίο βρίσκεται, επί της Ε.Ο. Λουτρακίου-Περαχώρας, στην είσοδο της κωμοπόλεως Περαχώρας.
5.    Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων ετήσιας διάρκειας , για το κατάστημα ΤΑΒΕΡΝΑ, του κ. ΣΕΛΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ,το οποίο λειτουργεί επί της οδού Κολοκοτρώνη 52, στο Λουτράκι.
6.   Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας εσωτερικά του καταστήματος Υ.Ε. ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ, της ELZBIETA-MARIA SZCZUREK , το οποίο λειτουργεί επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 51, στο Λουτράκι.
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν έφτιαξε με κόπο ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση».



Εμφάνιση 201014 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.jpg 
Στη διαμαρτυρία κατά της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ και τη συγκυβέρνηση, η οποία έγινε σήμερα μπροστά στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ταμείο, παρευρέθη η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φορείς που συμμετείχαν, καθώς και με συναδέλφους της βουλευτές, επισημαίνοντας την κατηγορηματική αντίθεση της, όπως έχει εκφραστεί και με ερωτήσεις της και παρεμβάσεις της στη Βουλή.

Με την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε τα εξής:

«Δεν έφτιαξε με κόπο, από το υστέρημα του, ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραδίδει, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, τις πανάκριβες υποδομές στα αεροδρόμια και να τα παραδίδει σε ιδιώτες.

Δεν μπορεί, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση να καλεί τους επιβάτες να πληρώνουν μέσω φόρων στα αεροπορικά εισιτήρια την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Δηλαδή η κυβέρνηση θέλει και να χαρίσει τα αεροδρόμια στους ιδιώτες «επενδυτές» και να τους εξασφαλίζει τα απαραίτητα ποσά για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.

Η επιλογή αυτή θα κάνει τα περιφερειακά αεροδρόμια μας ακριβά στη χρήση τους, όπως, άλλωστε, έχει συμβεί και με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στη μετακίνηση των Ελλήνων ακριτών, με ολέθριες συνέπειες στην κοινωνική και εδαφική συνοχή, αλλά και στη θέση της χώρας μας απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».