Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΣ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Αισιοδοξώ ότι θα βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου αλλά και από όποια θέση κι αν βρίσκομαι δεν θα προδώσω ποτέ την αγάπη ,την τιμή και την εμπιστοσύνη του 50% των Κορινθίων

Ξεκαθαρίζει μια τον πιο επίσημο και καθαρό τρόπο ο Βασίλης Νανόπουλος το μέλλον του στο Δήμο Κορινθίων.
Σε σημερινή του συνέντευξη του απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν δεν κερδίσει στο εκλογοδικείο τότε ια απομακρυνθεί από την μειοψηφία του Δήμου Κορινθίων;» ο Βασίλης Νανόπουλος ήταν κατηγορηματικός.
"Έχω μάθει να σέβομαι και να τιμάω τους θεσμούς. Θα μείνω στο Δήμο Κορινθίων από όποια θέση μου δώσει η βούληση του Κορινθιακού του λαού. Μόνο που η βούληση του Κορινθιακού αλλοιώθηκε με τα αποτελέσματα όπως ανακοινωθήκαν το βράδυ της 25ης Μαΐου 2014 . Γι αυτό και προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη – στο εκλογοδικείο- όπως μας δίνει την δυνατότητα ο νόμος – ώστε να ανακοινωθούν τα σωστά αποτελέσματα των εκλογών.
Έχουμε κάνει ένσταση για 500 ψηφοδέλτια και τα ευρήματα είναι τέτοια που είμαστε αισιόδοξοι ότι η δικαιοσύνη θα ανακηρύξει την δημοτική μας παράταξη ως νικήτη των δημοτικών εκλογών 2014 στην Κόρινθο.
 Αισιοδοξώ ότι θα βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου αλλά και  από όποια θέση κι αν βρίσκομαι δεν θα προδώσω ποτέ την αγάπη ,την τιμή και την εμπιστοσύνη του 50% των Κορινθίων»
Ο  Βασίλης Νανόπουλος μίλησε για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο αλλά και για πολλά θέματα εφ όλης της ύλης  που τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι ,ακόμα και για την λειτουργία του Επιμελητηρίου ,της Αναπτυξιακής , για την έκθεση Κορινθία 2014,για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και τους μεγάλους οφειλέτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας  ανάμεσά τους και τοπικά ΜΜΕ
Για το νερό της Κορίνθου κατηγόρησε τον Δήμαρχο  Αλ Πνευματικό και τους συμβούλους του ότι αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα και να κάνουν γνωστό σε ποιες περιοχές του Δήμου το νερό είναι πόσιμο και σε ποιες όχι. Τον  κάλεσε και πάλι ως δήμαρχο αλλά και ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να γνωστοποιήσει στους συμπολίτες μας σε κάθε σημείο του Καλλικρατικού Δήμου τι ακριβώς συμβαίνει με το νερό που φτάνει στις βρύσες τους
Υπενθύμισε ότι προεκλογικά ο Αλ Πνευματικός κορόιδεψε τους συμπολίτες μας για να τους υφαρπάξει την ψήφο, λέγοντας ότι έχει φέρει πόσιμο νερό σε όλο τον Δήμο.

"Φρένο" στην εκλογολογία από τον Αντώνη Σαμαρά

samaras5000

Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια πρόωρων εκλογών έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισερχόμενος στη Βουλή, η οποία συζητά για την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής.
«Όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», ήταν το σχόλιο του Πρωθυπουργού.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της χωρίς να γίνουν εκλογές.
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει και οι πολιτικοί τόνοι έχουν ανέβει μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

“Μπαίνει” πρώτος ο Ολυμπιακός – Το πρόγραμμα του Κυπέλλου

“Μπαίνει” πρώτος ο Ολυμπιακός – Το πρόγραμμα του Κυπέλλου
 Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδoς –
Ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη... μάχη του Κυπέλλου, ενώ ακολουθούν Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
23/9: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός (19.00)
24/9: Πανιώνιος - Φωστήρας (19.00)

2ος όμιλος
25/9: ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30)
25/9: Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00)

3ος όμιλος
24/9: Ξάνθη - Νίκη Βόλου (16.30)
24/9: Ζάκυνθος - ΟΦΗ (16.30)

4ος όμιλος
23/9: Ηρακλής - Λεβαδειακός (16.30)
24/9: Πλατανιάς - Εθνικός Σερρών (16.30)

5ος όμιλος
23/9: Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος (16.30)
24/9: Πανθρακικός - ΑΕΚ (16.30)

6ος όμιλος
24/9: Βέροια - Ερμιονίδα (16.30)
24/9: Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης (16.30)

7ος όμιλος
24/9: Καλλονή - Τίρναβος (16.30)
24/9: Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης (16.30)

8ος όμιλος
24/9: Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (19.00)
25/9: Παναιτωλικός - Χανιά (16.30)

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Φωτογραφία του χρήστη Βασίλης Κανελλόπουλος.
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
21/09/2014 ΩΡΑ 9.30-13.00

Πρόσκληση Νταβούτογλου σε Σαμαρά για… τσάι στην Κύπρο!


davutogluΈκκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο, να πάνε πρώτα στο “νότιο μέρος” και μετά στο “βόρειο μέρος”, κατά την έκφρασή του, απηύθυνε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα.
Ο Νταβούτογλου παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία των συνομιλιών για το κυπριακό, προσθέτοντας πως η Τουρκία επιθυμεί λύση το συντομότερο.  Αναφερόμενος στο θέμα του Φυσικού Αερίου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι με τον τρόπο που η Τουρκία μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα, μπορούν να μεταφέρουν και το Φ.Α. και να το διοχετεύσουν στην αγορά, μετά τη λύση.
Όπως αναφέρει το sigmalive, o Τούρκος Πρωθυπουργός κλήθηκε από δημοσιογράφο να ξεκαθαρίσει αν η Άγκυρα υποστηρίζει δύο κράτη, ομοσπονδία ή συνομοσπονδία στην Κύπρο και απάντησε: “Αυτό που θέλουμε είναι αυτό που οι δύο πλευρές συμφώνησαν και η Τουρκία υποστήριξε, το κείμενο είναι καθαρό”.

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να δειλιάσουμε. Οι στιγμές είναι ιστορικές

Kostis-Hatzidakis

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″ παραχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, επικρίνοντας μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής:
Έχουμε φτάσει με τον κ. Τσίπρα στο ” λεφτά υπάρχουν στο τετράγωνο και στον κύβο”.
Δεν είναι ώρα να δειλιάσουμε, να κάνουμε δεύτερες σκέψεις, οι στιγμές είναι ιστορικές.
Είμαστε σε φάση που θα αρχίσουν να φαίνονται οι καρποί της προσπάθειας,μπορούμε να διαπραγματευτούμε για το χρέος”.

ysterografa.gr

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ταινία Jolie-Pitt

BY-THE-SEA_612x381

Στα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ταινία της Angelina Jolie και του Brad Pitt, με τίτλο “By the Sea”.
Η ταινία είναι η πρώτη που γυρίζουν μαζί οι διάσημοι ηθοποιοί μετά την ταινία “Mr. & Mrs. Smith” του 2005, που αποτέλεσε και το έναυσμα για να ξεκινήσουν τη σχέση τους, και να παντρευτούν τελικά πριν από μερικές εβδομάδες.
Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη Γαλλία στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με την Angelina Jolie να υποδύεται μια πρώην χορεύτρια, και τον Brad Pitt τον σύζυγό της, έναν Αμερικανό συγγραφέα.
BY-THE-SEA-03BY-THE-SEA-02



ysterografa.gr

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Λαγκάρντ και Τσίπρα περί απειλών που δέχτηκαν

Areios-PagosΤην παρέμβαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times ότι απειλήθηκε η ζωή της από Έλληνες φοροφυγάδες, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ.
Επίσης η Εισαγγελία αναμένεται να εξετάσει και τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ ότι δέχθηκε απειλές όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έστειλε επιστολή στην Λαγκάρντ και της ζήτησε στοιχεία για τα όσα είπε περί των απειλών που δέχτηκε.

Σφοδρή καταιγίδα στα Βόρεια Προάστια

vroxes
 Έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε από καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Βόρεια Προάστια.
Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά και στις γύρω περιοχές, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Χρηματοδότηση των δήμων για την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ

Ειδική οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε όλους της δήμους της χώρας από τα κονδύλια της Τεχνικής Βοήθειας προκειμένου να ωριμάσουν εγκαίρως έργα για ένταξή τους στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020.

 Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ - αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα Απόστολο Κοιμήση και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τζανακούλη - μετά από σχετικό αίτημα που είχε διατυπωθεί εκ μέρους της ΚΕΔΕ.

Ο στόχος είναι να υποστηριχθούν όλοι οι δήμοι, και ιδίως οι νησιωτικοί και οι μικροί ορεινοί, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν ως φορείς υλοποίησης έργων και δράσεων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η αντιπροσωπεία τόνισε στον υφυπουργό τη θετική εμπειρία που είχαν οι δήμοι στη διάρκεια του ΕΣΠΑ από την χρηματοδότησή τους από πόρους της Τεχνικής Βοήθειας, που είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση του στελεχικού τους δυναμικού με έμπειρα στελέχη προερχόμενα από την αγορά ή από τη ΜΟΔ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΚΕΔΕ επανέφερε για μια ακόμα φορά το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για την δημιουργία διακριτής γραμμής χρηματοδότησης των δήμων από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), ώστε όχι μόνο να αντιμετωπίσουν οι δήμοι και ιδιαίτερα οι μικροί, τις σοβαρές ελλείψεις τους σε τοπικές υποδομές, αλλά και για να κατοχυρωθεί στην πράξη η πολιτική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

Ο υφυπουργός αποδέχτηκε ήδη την πρόταση για την υποστήριξη των δήμων από την Τεχνική Βοήθεια – και ιδίως των νησιωτικών και των ορεινών – καθώς και την υποστήριξή τους με ειδικό επιστημονικό προσωπικό από τη ΜΟΔ Α.Ε.
Επίσης ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε το υπουργείο Ανάπτυξης να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα της διακριτής χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Η ΚΕΔΕ θεωρεί την παραπάνω εξέλιξη πολύ θετική και θα συνεχίσει τη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε οι δήμοι της χώρας να καταφέρουν εγκαίρως και από την αρχή της δημοτικής περιόδου, να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα μέσα και το απαραίτητο ειδικό προσωπικό για τη νέα προγραμματική περίοδο.

airetos.gr

Παυλοπέτρι Λακωνίας: Η Αρχαιότερη Βυθισμένη Πόλη Του Κόσμου!

 
Μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις, λίγα λεπτά από την Παντάνασσα στα Νότια της Λακωνίας, αναδημιουργήθηκε ψηφιακά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ένα λιμάνι, σπίτια με κήπους, ρούχα απλωμένα στις αυλές, δρόμοι και πλατείες, συνθέτουν μία πόλη με στοιχεία από τον αστικό τρόπο ζωής. Μόνο που εδώ μιλάμε για την εποχή του Χαλκού! Το Παυλοπέτρι ήταν μια πόλη με άριστη ρυμοτομία, που περιλάμβανε ένα πολύ καλά κατασκευασμένο οδικό δίκτυο. Ανεξάρτητες και μη οικίες μέχρι και δύο ορόφων, συνυπήρχαν με δημόσια κτίρια. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης του νερού που σύμφωνα με τα ευρήματα περιελάμβανε κανάλια και υδρορροές.
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου», δήλωσε ο Δρ. Τζον Χέντερσον, καθηγητής υποθαλάσσιας αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Νότινγχαμ...
Περισσότερα στο manivoice.gr

Ερώτηση Νίκου Ανδρουλάκη προς την Κομισιόν για τις επιπτώσεις στα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η Ρωσία όσον αφορά στο εμπόριο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από την ΕΕ

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Θέμα: Επιπτώσεις στα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η Ρωσία όσον αφορά το εμπόριο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από την ΕΕ.
Έχοντας υπόψη πως:
 - η κρίση στην Ουκρανία είχε επηρεάσει ήδη από πριν το εμπάργκο τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων στην Ρωσία και την Ουκρανία και πώς οι επιπτώσεις για την Ελλάδα επικεντρώνονται κυρίως στον τομέα των οπωροκηπευτικών, που αποτελούν το 65% των ελληνικών γεωργικών εξαγωγών προς τη Ρωσία
 - τα έκτακτα μέτρα για τα ροδάκινα, που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή, δε βελτίωσαν την κατάσταση για τους Έλληνες παραγωγούς, ως προς την τιμή, αφού η διάθεση της παραγωγής είχε προηγηθεί σε ποσοστό άνω  του 75% πριν από την εξαγγελία των Ρωσικών απαγορεύσεων και την εφαρμογή των μέτρων που έλαβε η Επιτροπή,
 - πλησιάζει η συγκομιδή προϊόντων όπως τα ακτινίδια, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια που αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
 - Τι θα γίνει με τους παραγωγούς των υπόλοιπων γεωργικών προϊόντων όταν τα 125.000.000 € που ανακοινώθηκαν για την στήριξη εξαντλήθηκαν ήδη πριν μια εβδομάδα;
- Έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργασθεί ένα  πρόγραμμα αντιστάθμισης των μεγάλων ζημιών που καταγράφουν και θα καταγράψουν οι Ευρωπαίοι Αγρότες και οι  συναφείς με αυτούς  εξαγωγικοί κλάδοι;
 - Έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα εναλλακτικό σχέδιο για την προώθηση των προϊόντων των Ελλήνων παραγωγών και κυρίως των ροδάκινο-παραγωγών σε άλλες αγορές;

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ «Συμμετοχή του Δήμου στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α»



                 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                Λουτράκι   16/09 /2014
                               ΔΗΜΟΣ                                                         Αρ.Πρωτ.             19983
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                
               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ         
   -------------------------------------------------------
Δ/νση:                   Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ:                      2744360145/112
Φαξ:                     2744067978
E-mail:                   info@loutraki.gr
                                                                                                        ΠΡΟΣ:
                                                               κκ. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δήμου

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή του Δήμου στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α».
      Ο Δήμος μας προτίθεται να  συμμετάσχει στην  12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία,  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών  (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
      Η λαμπαδηδρομία πρόκειται να διεξαχθεί στα Διοικητικά όρια του Δήμου μας και συγκεκριμένα από το Συνεδριακό Κέντρο  έως και το Δημαρχείο στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, μεταξύ 17:00 και 18:00.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου μας στην λαμπαδηδρομία θα έχει και συμβολική σημασία, αφού στις 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί εκδήλωση σε μνήμη της  ιστορικής μάχης της Περαχώρας.
      Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα παιδιά των Σχολείων που θα θελήσουν να μεταφέρουν την φλόγα της αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται , με σκοπό την διάδοση του εθελοντικού κινήματος. Ενημερώστε μας έως την 25η Σεπτεμβρίου για τον αριθμό των παιδιών που θα συμμετάσχουν στην μεταφορά της δάδας.
    Πληροφοριακό υλικό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Α.: www.posea.gr.
                                                                   Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, στο ΣΚΑΪ, για το θέμα του εκλογικού νόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Δείγμα ηττοπάθειας, αλλά και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τον οποίο “αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και να παραιτηθούμε να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον”!
 Η αλήθεια είναι πως πριν καν προλάβει ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσει εκλογές και να διακηρύξει τη βεβαιότητά του για αυτοδυναμία, τα στελέχη του τον επαναφέρουν στη ζοφερή πραγματικότητα των ποσοστών (και των απωλειών των 150.000 ψήφων) στις ευρωεκλογές».

Aυτές είναι οι δύο έφηβες από την Αυστρία που πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές

tzixant
Στις 10 Απριλίου του 2014, η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους στη Βιέννη της Αυστρίας και ταξίδεψαν ως τη Συρία με μοναδικό σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Παρά τις εκκλήσεις των γονέων τους και τις προσπάθειες της Ιντερπόλ, το κορίτσια δεν κατάφεραν να εντοπιστούν. Ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα social media, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από τη νέα τους ζωή.
Σε κάποιες από τις εικόνες οι έφηβες απεικονίζονταν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες πόζαραν περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.
Οι ίδιες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο», όμως, νέες ανησυχητικές πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τη Δευτέρα αναφέρουν ότι μια από τις κοπέλες είναι νεκρή.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε ποιο από τα δύο κορίτσια έχασε τη ζωή του, ωστόσο, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας «οι γονείς ενός εκ των δύο νεαρών ενημερώθηκαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή».
Για την ώρα, πάντως, τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες με καταγωγή από τη Βοσνία στη Συρία είναι άγνωστα, αν και όπως έγινε γνωστό μετά την εξαφάνισή τους, είχαν επαφές με νεαρούς από την Τσετσενία, ενώ είχαν επισκεφτεί και ένα τζαμί στη Βιέννη.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον 130 άνθρωποι από την Αυστρία έχουν εγκαταλείψει την χώρα για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε δύο έφηβες, οι οποίες προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματα των εξαφανισμένων Samra Kesinovic και Sabina Selimovi.

arouraios.gr

Αυτές είναι οι 12 γυναίκες που επηρεάζουν τα social media (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο νέος κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας. Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή και τους περισσότερους φαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ούτε πολιτικοί, ούτε επιχειρηματίες.



Είναι γυναίκες που μπλογκάρουν στη μόδα και τις παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Αστέρας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο



Αντιπροσωπεία του Αστέρα Τρίπολης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου (16.00) το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, όπου θα την υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 arcadiaportal.gr/

Η δυνατή ομάδα του Πέτρου Τατούλη που θα εργαστεί για την Πελοπόννησο - O Aγγελος Παπαγγελόπουλος Θεματικός Περιφερειάρχης - Εντεταλμένοι σύμβουλοι οι Απόστολος Παπαφωτίου, Ευρυπίδης Γκιάτας,Αθανάσιος Γκίκας, Κώστας Λέγγας, Γιώργος Πετρίτσης και Αθανάσιος Πισιμίσης

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/09/a1115.jpg

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τις αποφάσεις ορισμού Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων συμβούλων, προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Ο θεσμός του Καλλικράτη εισέρχεται στη φάση ωρίμανσης του και η σημερινή διαδικασία ανάθεσης των αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους αποτελεί ύψιστη πολιτική στιγμή για την Πελοπόννησο. Το επιτελείο που θα επωμιστεί την διακυβέρνηση της Περιφέρειας αποκτά σήμερα την πλήρη ανάπτυξη του. Με πλάνο και σοβαρότητα αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από την διάρθρωση αυτή για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης μας.
Η Νέα Ελλάδα των Περιφερειών αποκτά πλέον ένα νέο πολιτικό προσωπικό, τα χαρακτηριστικά του οποίου έχουν την αναλογικότητα των τοπικών ιδιαιτεροτήτων σε κάθε σημείο της επικράτειας, αλλά και την πολιτική διάσταση της διακυβέρνησης. Σε μια περίοδο που το κεντρικό κράτος κλονίζεται πολιτικά και δομικά ο θεσμός του Καλλικράτη αποτελεί με την σημερινή διάρθρωση του το τελευταίο ανάχωμα πυλώνα της δημοκρατίας και της προόδου».
Σύμφωνα με  απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη,
 Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ορίζονται οι κ.κ.
  • Περικλής Μαντάς, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.
  • Κωνσταντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας.
  • Άγγελος Παπαγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας, με αρμοδιότητα θέματα οικονομικών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκτέλεσης προϋπολογισμού.
  • Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
  • Φάνης Στεφανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και τόνωσης της Απασχόλησης.
  • Ηλίας Στρατηγάκος, περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, με αρμοδιότητα θέματα πρωτογενούς τομέα και κτηνοτροφίας.
Ο κύριος όγκος των διοικητικών αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας θα μεταβιβαστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, η οποία είναι υπό έκδοση, στους Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Εντεταλμένος Σύμβουλος, επί θεμάτων σχετικών με τις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και εξουσιοδοτημένος να υπογράφει «Με εντολή Περιφερειάρχη», τα έγγραφα και τις αποφάσεις που αφορούν στα ανωτέρω θέματα ορίζεται ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας.
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίζεται η κα Νικολάκου Κωνσταντίνα.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ορίζονται επίσης Εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι κ.κ.
  • Αλέξιος Αλεξόπουλος, με αρμοδιότητα θέματα συμμετοχής σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων
  • Χρήστος Αντωνόπουλος, με αρμοδιότητα θεσμικά θέματα και την νομική θωράκιση/εμβάθυνση του θεσμού του Καλλικράτη
  • Ευρυπίδης Γκιάτας, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Κορινθίας
  • Αθανάσιος Γκίκας, με αρμοδιότητα θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων
  • Απόστολος Γκούνης, με αρμοδιότητα θέματα επίλυσης διαφορών στις συναλλαγές /πληρωμές της περιφέρειας
  • Ηλίας Κανελλάκης, με αρμοδιότητα θέματα πολιτικής προστασίας στην ΠΕ Λακωνίας
  • Γιάννης Κατσίρης, με αρμοδιότητα θέματα δια βίου μάθησης
  • Παναγιώτης Καρράς, με αρμοδιότητα τον συντονισμό σε θέματα  δημόσιας τάξης και παραβατικότητας
  • Κώστας Λέγγας, με αρμοδιότητα θέματα επενδύσεων (δημιουργία γραφείου επενδύσεων και one stop shop)
  • Γιώργος Μπακούρης, με αρμοδιότητα  θέματα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και νέων καλλιεργειών
  • Σταματική Μπελεγρή, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Λακωνίας
  • Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Μεσσηνίας
  • Ιωάννης Μπουκουβάλας, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών επενδύσεων στην ΠΕ Λακωνίας
  • Θεόδωρος Ντάνος, με αρμοδιότητα θέματα που άπτονται του συντονισμού και της λειτουργίας των Αναπτυξιακών Εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Ελένη Παναγιωτοπούλου, με αρμοδιότητα τις θεσμικές μεταβολές στον τομέα της υγείας.
  • Κλημεντίνη Παπαντωνίου- Κορώνη, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Αρκαδίας
  • Γιώργος Πετρίτσης, με αρμοδιότητα θέματα τουριστικών δράσεων στην ΠΕ Κορινθίας
  • Αθανάσιος Πισιμίσης, με αρμοδιότητα θέματα αθλητισμού και αθλητικού τουρισμού.
  • Γιώργος Ρουμελιώτης, με αρμοδιότητα θέματα πολιτικής προστασίας
  • Ιωάννης Σαρρής, με αρμοδιότητα θέματα ενεργειακής αναβάθμισης /εξοικονόμησης ενέργειας σε εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της περιφερειακής διοίκησης (κτίρια, φωτισμός δρόμων κοκ)
  • Αναστάσιος Τζανής, με αρμοδιότητα θέματα ιχθυοκαλλιεργειών
  • Ιωάννης Τζεφεράκος, με αρμοδιότητα θέματα αγροτικών επιδοτήσεων και νέας ΚΑΠ
  • Άγγελος Χρονάς, με αρμοδιότητα θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Εθελοντικές Αιμοδοσίες - Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5pJ3mFy-DcSieg-NNtCLHDD9G3DlRMN_A9dbpDIEFdfOCWM5HtnYfkZ8_Ox_lwwEag9gjqe2JjanT1cGaT-BEFuwAPiyV2Ba4dGDMpIF6nzcL8MRqOa3Er_9i1nNf14GJtWEzMNrO2-o/s1600/aima+kor+orizontes.jpg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην  αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου
Αγίου Βλασίου 20, στο Ξυλόκαστρο

Την Τετάρτη 17-09-2014 από 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ.
Όλοι Μαζί Μπορούμε, να διατηρήσουμε τον Δήμο μας αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ας μην περιμένουμε την ανάγκη να μας χτυπήσει την πόρτα.
Όλοι Μαζί Μπορούμε, να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να καταστεί Αυτάρκης σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα.

Ζαχάρω: Έγκυρες οι εκλογές, άκυρος ο δήμαρχος . . .

xronopoulos 
 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου σχετικά με την ένσταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου στο δήμο Ζαχάρως.
Με βάση διαρροές που υπήρξαν, ενώ η απόφαση καθαρογράφεται για να ανακοινωθεί επίσημα, η ένταση του κ. Αλεξανδρόπουλου, έγινε εν μέρει δεκτή. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την απόφαση, το αίτημα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Ζαχάρως απορρίπτεται, καθώς επίσης απορρίπτεται και το αίτημα αποκλεισμού του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία» του οποίου ηγείται ο Πανταζής Χρονόπουλος.
Ωστόσο με βάση τις ίδιες πληροφορίες το Δικαστήριο φέρεται να δέχεται το κώλυμα εκλογής του κ. Χρονόπουλου και τον κηρύσσει έκπτωτο. Μετά από μια τέτοια απόφαση ο κ. Χρονόπουλος θα έχει κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές αλλά δεν θα είναι δήμαρχος.
Βέβαια η υπόθεση αναμένεται να έχει αρκετό δρόμο ακόμα, καθώς μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου θα πρέπει να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης Αναμένεται τόσο η πλευρά του κ. Χρονόπουλου, όσο και η πλευρά του κ. Αλεξανδρόπουλου να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
http://air.euro2day.gr/cov/ha/harislambropoulos180_81238_W42556_b.jpgΟ πρώτος κατά της απόφασης που τον κηρύσσει έκπτωτο και ο δεύτερος για το σκέλος που αφορά το θέμα της επανάληψης των εκλογών και της ανακήρυξης του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία».
Επικρατέστερος για την θέση του δημάρχου Ζαχάρως με βάση τις έως τώρα εξελίξεις, φέρεται να είναι ο αναπληρωτής δήμαρχου και πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, Χάρης Λαμπρόπουλος. Το νέο δήμαρχο Ζαχάρως θα κληθούν να εκλέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 ilialive.gr

Νύχτα πρεμιέρας – Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

Νύχτα πρεμιέρας – Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)
 Με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης.
Να αυξήσει με το... καλημέρα τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση θέλει ο Ολυμπιακός που στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων αντιμετωπίζει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έρχεται από την εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με την Ρεάλ για το πρωτάθλημα, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε χαρακτήρισε το αποψινό το πιο δύσκολο του ομίλου για την ομάδα του.

Όσον αφορά στα πλάνα των δύο προπονητών για τις ενδεκάδες και οι δύο έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους. Μάλιστα, ο Μίτσελ δεν ανακοίνωσε καν αποστολή αφού θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Μανιάτη, ο οποίος πάντως θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει.

Το πιο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει με τον Ρομπέρτο στην εστία και τους Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας. Οι Μασουάκου και Ελαμπντελαουί θα είναι οι δυο μπακ, ενώ στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς. Οι τριάδα των μεσοεπιθετικών αναμένεται να αποτελείται από τους Κασάμι, Ντομίνγκες και Αφελάι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει έναν εκ των Μήτρογλου ή Διαμαντάκου.

Η σέντρα θα γίνει στις 21:45 και το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη nova.
Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους θα υποδεχθεί την Μάλμε.

Σεισμός 4R στο Λεωνίδιο

seismos 
Αισθητή έγινε Ασθενής σεισμική δόνηση των 3,9 Ρίχτερ που έγινε στις 01:41 σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λεωνιδίου Αρκαδίας 45 χλμ νότια του Ναυπλίου, στην ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 108 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας και 66 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στον Αργολικό κόλπο και το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ.
και έγινε αισθητός στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στα νότια προάστια της Αθήνας.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Στην περιοχή, είναι ο τρίτος αισθητός σεισμός που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες, ωστόσο σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, εφόσον η σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική.

Ο Αλιβιζάτος έριξε… πόρτα στον Θεοδωράκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Nikos-Alivizatos

Ο γνωστός συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, με επιστολή του στην «Καθημερινή» απέρριψε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τον είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε:
«Θέλω να διευκρινίσω ότι, από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη, δεν είχα γνώση της πολύ τιμητικής πρότασής του. Από την άλλη, δεν επιθυμώ να αναμειχθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, το όνομά μου στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή προεδρική εκλογή. Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά μου στο Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να μου δίνει μεγάλες ικανοποιήσεις».

Η "περίεργη" εισήγηση Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στο πολιτικό ρεπορτάζ κυριαρχεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες το αυτοκαταστροφικό για την κυβέρνηση σενάριο κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών, που προσφέρει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου στο πρώτο κόμμα, και μάλιστα στη σκιά σχετικών σκέψεων ή ακόμη και εισήγησης του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρίχνει στο τραπέζι το θέμα αυτό, καθώς αντίστοιχη πρόθεση είχε διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν.
Τότε, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κόψει τη σχετική συζήτηση, όπως είχαν κάνει και κορυφαία στελέχη της Κεντροδεξιάς, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σήμερα, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να… ξανακόψει την όρεξη του ΠΑΣΟΚ, κατανοώντας εκείνος περισσότερο από κάθε άλλον, πόσο διαβρωτικά για την κυβέρνηση και τη βιωσιμότητα της παραμονής της στην εξουσία θα λειτουργήσει μια τέτοια απόφαση αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Τη στιγμή που το κοινωνικό κλίμα είναι δυσμενές για την κυβέρνηση, και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να κεφαλαιοποιήσει με νίκη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το προβάδισμα 4% που απέκτησε στις ευρωεκλογές του Μαϊου, αλλά και το προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργούνται έκτοτε.
Μόνο τυχαία άλλωστε δεν είναι η χθεσινή ηχηρή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία τάχθηκε κατά του ενδεχομένου αλλαγής του εκλογικού νόμου, μιλώντας ακόμη και για… νοοτροπίες Κουτσόγιωργα.
Το ερώτημα λοιπόν είναι… τι έχει στο μυαλό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτοντας τη συγκεκριμένη πρόταση. Και πόσο μια… μπαχαλοποίηση της επόμενης Βουλής, θα βοηθούσε και πάλι το ΠΑΣΟΚ να επιβιώσει πολιτικά, και να διεκδικήσει τη συμμετοχή του σε ακόμη μια κυβέρνηση πολυκομματικής συνεργασίας. Εννοείται… και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

Το Συγκρότημα Λαμπράκη ζητάει... Αναθεώρηση Συντάγματος!

DOL

Αναθεώρηση του Συντάγματος, με αφορμή και το πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει λόγω της προεδρικής εκλογής, ζητάει το Συγκρότημα Λαμπράκη, με κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο των “Νέων”.
Η καθημερινή εφημερίδα του ΔΟΛ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση να έπρεπε να βγάλει από το συρτάρι το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος, και να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τυ συγκρότηση Επιτροπής Αναθεώρησης στη σημερινή Βουλή.
Στο πρωτοσέλιδο άρθρο των “Νέων” επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την προώθηση αλλαγής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό.

Η Λίδα Μπόλα κερδίζει τις εντυπώσεις στο ρεπορτάζ Μαξίμου

Lida-Bola

Η Λίδα Μπόλα κερδίζει μέχρι στιγμής στις εντυπώσεις στο ρεπορτάζ του Μεγάρου Μαξίμου για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας ότι το κανάλι του Ομίλου Αλαφούζου έχει σημαντικές εφεδρείες σε στελεχιακό δυναμικό.
Η έμπειρη δημοσιογράφος πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη Ντσούνο, ο οποίος θα παρουσιάζει από την επόμενη εβδομάδα μεσημερινή εκπομπή μαζί με τον Χρήστο Κούτρα, και ήδη έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής της δουλειάς της.
Όχι μόνο με ειδήσεις και ρεπορτάζ, που έφεραν τον ΣΚΑΪ μπροστά από τον ΑΝΤ1 και το Mega, αλλά και στην ανάλυση των εξελίξεων, καθώς η ίδια έχει σημαντική εμπειρία στο πολιτικό και διεθνές ρεπορτάζ.
Μια “προίκα” που αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη στη δεδομένη συγκυρία.

ysterografa.gr

Κοινωφελής εργασία: 11.027 θέσεις συμβασιούχων σε δήμους και άλλους φορείς

Ξεκινάει άμεσα από τους δήμους το πρώτο πακέτο 10.000 προσλήψεων στην κοινωφελή εργασία για φέτος.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης που θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες του νέου πακέτου θα είναι οι εξής:

ΥΕ Εργατών καθαριότητας, ΥΕ Εργατών κήπου, ΥΕ Εργατών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίο, έτσι ώστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πακέτα προσλήψεων που θα αφορούν διάφορες ειδικότητες.
Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν για διάστημα πέντε μηνών. Συνολικά για φέτος έχουν προβλεφθεί να καλυφθούν 50.000 θέσεις και άλλες τόσες το 2016.
Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα έχουν οι δήμοι, ενώ με προσωπικό αναμένεται να ενισχυθούν και άλλοι φορείς όπως σχολεία, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία, εκκλησίες, ΚΕΠ, λιμάνια, μουσεία κ.α.

Παράλληλα, αιτήσεις –εξπρές για 1.027 θέσεις σε ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΑ, μουσεία, ΟΚΑΝΑ για διοικητικούς, Νοσηλευτές, Βρεφονηπιοκόμους, Εργάτες και Οδηγούς.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
airetos.gr

Τζήμερος: Διαδώστε αυτό το βίντεο! Δεν αντέχεται τόση βλακεία....δεν αντέχεται.(video)



Έκκληση να διαδοθεί το παρακάτω βίντεο έκανε ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά γράφοντας στην προσωπική του σελίδα:

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ!
Διαδώστε αυτό το βίντεο. Δεν είναι υπέρ της κυβέρνησης. Είναι όμως ενδεικτικό της απύθμενης ηλιθιότητας των κρετίνων της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για βαριές ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις, που χρειάζονται νοσηλεία, το ταχύτερον! Πρέπει να το δει κάθε Έλληνας. 
Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας:

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας

 Εμφάνιση synantisi me ad.jpg
 Συνάντηση με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός αναφορικά με την ασφάλεια.
Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, τον Ταξίαρχο κ. Κυριακόπουλο και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα του θέση. Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει είναι δύσκολα και πολύπλευρα, είμαι ωστόσο βέβαιος ότι η πλούσια εμπειρία, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός του θα σταθούν αρωγός στο τιτάνιο έργο της προάσπισης της τάξης και της ασφάλειας στο Νομό μας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κορινθίας. Όπως επεσήμανα στον κ. Κυριακόπουλο, πέρα από την αστική παραβατικότητα, η ύπαιθρος του Νομού μας μαστίζεται από κλοπές και λεηλασίες, με στόχο την απόσπαση μετάλλων.
Οι απώλειες τόσο στην ιδιωτική, όσο και στη δημόσια περιουσία, είναι τεράστιες. Είναι γνωστές οι πολυάριθμες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και υλικών του ΟΣΕ. Πλην όμως, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με κλοπές αντλιοστασίων, γεννητριών και αγροτικών μηχανημάτων εν γένει.
Τόνισα δε ότι η ζημία, ειδικά για τους αγρότες, δεν περιορίζεται στην απώλεια καθεαυτών των υλικών. Επειδή πρόκειται για μηχανήματα απαραίτητα για την άρδευση και την καλλιέργεια των χωραφιών τους, η ζημία πολλαπλασιάζεται και οι αγρότες χάνουν εισόδημα. Ο κ. Κυριακόπουλος όχι μόνο ήταν ενήμερος για το θέμα, αλλά είχε προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες. Όπως έχει πλέον γίνει γνωστό, υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά, η οποία απέδωσε καρπούς.
Πέρα από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και τις συλλήψεις που έγιναν, εντοπίστηκαν κλοπιμαία και πλέον τα περιστατικά παραπέμπονται στον Εισαγγελέα. Τα αποτελέσματα που ήδη απέφερε η ΑΔ Κορινθίας είναι μία θαυμάσια αρχή για τον νέο Διοικητή και με καθιστούν αισιόδοξο ότι θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας στους συμπολίτες μας.
Ωστόσο, η αρωγή της πολιτείας στο έργο της Αστυνομίας μας, με την παροχή επαρκούς προσωπικού και υλικών μέσων, παραμένει διαχρονικό αίτημα. Το φιλότιμο και η ευψυχία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αναμφισβήτητο, όμως η ΕΛΑΣ χρειάζεται ενίσχυση ώστε να συνεχίσει να φέρνει σε πέρας το επικίνδυνο έργο της, με ασφάλεια για τους αστυνομικούς μας και ουσιαστική προστασία για τους πολίτες.»

Άλλο ένα έργο - σημαία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη βρίσκει τον δρόμο του - Πέτρος Τατούλης: «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και την Αττική» - Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα»



Εμφάνιση IMG_4322.JPG 
«Στην περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από κοινού με τον ΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί.
 Εμφάνιση IMG_4334.JPG
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics. Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία».