Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Φραγκούλης Φράγκος επικρατέστερος διάδοχος του Αβραμόπουλου

Fragoulis-Fragos

Θα είναι αυτή η δεύτερη φορά που ο Φραγκούλης Φράγκος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Μετά την επισημοποίηση της επιλογής του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβάδισμα έχει ο Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο ίδιο πόστο την Άνοιξη του 2012, ως υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.
Ο Φραγκούλης Φράγκος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η επιλογή του θα διευκόλυνε τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να ρίξει γέφυρες σε ένα μέρος των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς που γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Απ’ την άλλη, εκτιμάται ότι και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει αντίδραση, καθώς το Κίνημα είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να είναι ο Φραγκούλης Φράγκος υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας το διάστημα μεταξύ των εκλογών του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πιθανολογείται ότι θα παραδώσει το Πεντάγωνο το φθινόπωρο, όταν και θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αβραμόπουλος: Μεγάλη η τιμή

Dimitris-Avramopoulos

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στο “Βήμα”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής, όπως αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “tovima.gr”:
“Είμαι μεγάλη τιμή για μένα η θέση του Επιτρόπου. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από υπουργός, κανένας άλλος Επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του.
θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου”.
Τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Α’ Αθηνών παίρνει ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Πλεύρης και οι... υπόλοιποι που χαίρονται λόγω Αβραμόπουλου

Thanos-Plevris-2

Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνοιξε το δρόμο για τη Βουλή στον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος θα καταλάβει άμεσα θέση ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθηνών.
Απ΄την άλλη όμως, η απουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Α’ Αθηνών για τα επόμενα πέντε χρόνια, διαμορφώνει νέο τοπίο για τους υπολοίπους.
Στο αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία σενάριο που θα είναι δεύτερο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η Συγγρού θα εκλέξει πιθανότατα μόλις δυο βουλευτές, λόγω της απώλειας εδρών για την Α’ Αθηνών μέσω του εκλογικού νόμου.
Χωρίς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μόνη σίγουρη θεωρείται πλέον η Όλγα Κεφαλογιάννη, δημοφιλέστερη υπουργός και εξαιρετικά πετυχημένη στον τομέα του τουρισμού.
Στην περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη επιλέξει να επιστρέψει στην Α’ Αθηνών, θα είναι εκείνη που θα δώσει μάχη για την πρωτιά, επομένως οι δυο θέσεις… κλείνουν.
Από τους υπολοίπους, ισχυρή υποψηφιότητα θέτουν ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Βασίλης Κικίλιας, που ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως πλέον έχει την ευκαιρία να “χτίσει” μηχανισμό.

Ο Αβραμόπουλος Επίτροπος. Και μετά, Πρόεδρος Δημοκρατίας… – Ο Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Γιούνκερ

Dimitris-Avramopoulos

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνιστά ένα πολιτικό, εθνικό upgrade για τη χώρα, όπως άλλωστε θα συνέβαινε και με μια ενδεχόμενη επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και η πρώην υπουργός Εξωτερικών διαθέτουν πλεόνασμα πολιτικού εκτοπίσματος και ευρωπαϊκού προσανατολισμού, που μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ της Ελλάδας στη δεδομένη, δύσκολη εθνική συγκυρία.
Με την επιλογή Αβραμόπουλου λοιπόν, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην Κομισιόν με κορυφαίο πολιτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιλογές του παρελθόντος είτε συνιστούσαν… κομματικά ρουσφέτια, είτε αφορούσαν απόμαχους της πολιτικής.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οικοδόμησε μια σημαντική πολιτική διαδρομή, στον αξιακό άξονα της μετριοπάθειας και της σύνεσης, επιδιώκοντας ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, σε μια Ελλάδα στο dna της οποίας ενυπάρχει το στοιχείο της εμφυλιοπολεμικής προδιάθεσης.
Στις Βρυξέλλες, θα έχει την ευκαιρία να αρθρώσει μια εθνική ρητορική για την Ελλάδα μετά την κρίση, αλλά και την Ευρώπη ως νέα κοινή πατρίδα, που δεν θα αυτοπαγιδεύεται σε γραφειοκρατικές προσεγγίσεις, αλλά θα στρέφει την προσοχή της και στα πραγματικά προβλήματα λαών και κοινωνιών.
Η επιλογή Αβραμόπουλου για την Κομισιόν έχει και μια πρόσθετη… ενδιαφέρουσα διάσταση. Η λήξη της πενταετούς θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμπέσει με την προεδρική εκλογή του 2020 στην Ελλάδα. Τότε που, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια θα προέρχεται από την Κεντροαριστερά, θα είναι η σειρά της Κεντροδεξιάς να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα σπλάχνα της.
Και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα φαντάζει ως η αυτονόητη επιλογή, μετά και την ευρωπαϊκή θητεία του.
ΥΓ: Το πρωί της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοινώνοντάς του ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν.

ysterografga.gr

Οι ΗΠΑ θέλουν βάση για drones στην Κρήτη!

drone-base

Βάση για drones, τα γνωστά θανατηφόρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θέλουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ στην Κρήτη, και για τον λόγο αυτό ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”.
Η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης στο Καστέλι Χανίων, και για τον λόγο αυτό ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Η συγκεκριμένη βάση θα λειτουργήσει ώστε να διευκολύνει τη χρήση drones στη Μέση Ανατολή, και προκειμένου να στοχεύσουν την ισλαμική τρομοκρατία, που παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια.
Όπως είναι εύλογο φυσικά, τυχόν δημιουργία τέτοιας βάσης στην Κρήτη, θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και θα οδηγήσει σε αλλαγή της σχέσης της Ελλάδας με τα αραβικά κράτη.
υστερογραφα

Eπανέλεγχος συμβάσεων: Τα υπουργεία και οι δήμοι που θα περάσουν από «κόσκινο» – Κίνδυνος να διπλασιαστούν οι απολύσεις

 
Από τα υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και από δέκα μεγάλους δήμους της χώρας ξεκινάει ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) βρίσκονται σε πρώτη φάση συνολικά 5.300 συμβάσεις και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Ασκούνη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, «η επιλογή των ανωτέρω φορέων και δήμων έγινε με αποκλειστικό κριτήριο τον συνολικό αριθμό μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτούς».
Επισημαίνεται ότι, πέραν των υπουργείων Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δήμοι που βρίσκονται πρώτοι στη λίστα και ελέγχονται από το ΣΕΕΔΔ είναι οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πατρέων και Ρεθύμνου.
Ο κ. Μητσοτάκης με την επιστολή που απέστειλε στον κ. Ασκούνη ζητεί τη συνδρομή του για την απρόσκοπτη διενέργεια των ελέγχων καθώς, όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων δέχονται πρόθυμα να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των ελεγκτών, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτές των Δήμων Πειραιά, Ζωγράφου, Πάτρας και του Χαλανδρίου όπου «υπάλληλοι που δηλώνουν συνδικαλιστές με τη δημόσια και πέρα από κάθε λογική προτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρακωλύουν τους ελέγχους κατά παράβαση των προβλέψεων, σύμφωνα με τις οποίες η όποια παρακώλυση συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τα προβλήματα στους συγκεκριμένους δήμους «μεμονωμένα περιστατικά», ωστόσο «επειδή θα μπορούσαν να γενικευθούν», ζητεί από την ΚΕΔΕ «στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του επανελέγχου και την εξάλειψη των ως άνω αρνητικών φαινομένων».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ορατός είναι ο κίνδυνος να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των υπό απόλυση δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η τρόικα επιμένει να αρνείται να εντάξει στο μνημονιακό στόχο των 6.500 απολύσεων τους περίπου 7.000 συμβασιούχους, των οποίων καταργούνται οι προσωρινές διαταγές παραμονής στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.
Αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και θα την φέρει προ πολύ δύσκολων αποφάσεων. Διότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν έχει καταστεί σαφές από την ηγεσία του υπουργείου κατά πόσο υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει διατυμπανίσει σε όλους τους τόνους ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας τα προαπαιτούμενα.

 aftodioikisi.gr

Ο Σαμαράς είπε «όχι» στην Ντόρα για Επίτροπος στην Κομισιόν

samarasntora

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε το  Σάββατο με την Ντόρα Μπακογιάννη και της είπε ότι δεν πρόκειται να είναι η νέα Επίτροπος στην Κομισιόν.
Από την πλευρά της η πρώην υπουργός Εξωτερικών του απάντησε: «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι».
Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα, 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο των επαφών του για τη στελέχωση της νέας Επιτροπής.

Ο Τσίπρας… προκαλεί τον Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Alexis-Tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το δικό του μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω συνέντευξής του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι έχει τους 180 βουλευτές, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές , πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την άποψή του ότι σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα αποτελέσει παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι καιρός να το πάρουν απόφαση οι ξένοι προστάτες και οι εγχώριοι προστατευόμενοι: Η συγκυβέρνηση και τα μνημόνια μετρούν μέρες. Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα αλλάξουν πολύ γρήγορα.
Θέλουμε να κατακτήσουμε την αυτοδύναμη πλειοψηφία ναι, αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καβγάδες. Γι’ αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία».
Ο κ. Τσίπρας συμπληρώνει πως «από ιστορική άποψη μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».

υστερογραφα

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ


Μεγαλη η χαρα να φιλοξενουμε εναν τετοιο καλλιτεχνη. Μεγαλη και η ευθυνη της διοργανωσης. Περιμενουμε τη δικη σας ανταποκριση...

Οι ολέθριες συνέπειες της συνταγματικής εκτροπής. -Ο Διογένης και η σωτηρία της Ελλάδος

Εμφάνιση DSC00008.JPGΆρθρο Γεώργιος Δημητράκης

Η Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας, αλλά και των διεθνών αναλυτών. Παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που καλείται τώρα ο πληρώσει ο καθένας μας. Η αριθμομανία κατατρέχει όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, έχει διαχωρίσει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς του πολιτικού συστήματος εξουσίας, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα δια αλλεπάλληλων και βάρβαρων νομοθετημάτων πόσα οφείλει να πληρώσει η άλλη κατηγορία: η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η οποία επιλέγει ως εξιλαστήριο θύμα, και η οποία όμως εξαντλημένη από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του πολιτικού συστήματος εξουσίας δεν αντέχει άλλο πια. Και απελπισμένη από την ανέχεια, αλλά και από τον συνεχή βάρβαρο βομβαρδισμό των φορολογικών μέτρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, την τεράστια ανεργία και φτώχεια, με απλωμένα  και ανυψωμένα τα χέρια από την απελπισία, αναφωνεί καθημερινώς: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι στο ίδιο του Έλληνα να ψάχνει για την άλλη λύση. Για τη λιγότερο κοπιαστική λύση με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Στην πλάνη της εύκολης λύσης δυστυχώς κινδυνεύει να ξαναπέσει η εθνική στρατηγική της χώρας και η πολιτική εξουσία που τη χαράσσει και την εκτελεί. Η Ελλάδα παραμένει καταχρεωμένη διαχρονικά γιατί αρνείται να ζήσει και να δημιουργήσει πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας που η ίδια κατέγραψε στο βιβλίο ιστορίας της ανθρωπότητας. Αρχές θεμελιώδεις για το δυτικό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του μέχρι σήμερα.

H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

Στη παγίδα της καταστροφής κινδυνεύει να πιαστεί η πολιτική εξουσία παρασύροντας κατ’ επέκταση και την ελληνική κοινωνία. Μετά την ήττα του σε όλα τα πεδία των μαχών ο αυτοσκοπός του παρακράτους είναι η πλάνη του υγιούς τμήματος της κοινωνίας για την επιβίωσή του στην επόμενη ημέρα της χώρας και τον επανέλεγχό της.
Πρώην και νυν Υπουργοί όπως οι κ.κ.Κράλογλου και Ντινόπουλος αλλά και ο ίδιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακομματικά δηλώνουν και εμφυσούνται από την ανάγκη συνεργασίας με το διάβολο για το καλό της πατρίδας. Φυσικά όποιος συμμάχησε με το διάβολο στην ιστορία της ανθρωπότητας απλώς καταστράφηκε στο τέλος. Ο ίδιος και η χώρα του.
Η πλήρης αδυναμία του κ.Τσίπρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για τη διακυβέρνηση της χώρας, η πολιτική αποσύνθεση στείρων αντιμνημονιακών κομμάτων όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά, ο δικαστικός έλεγχος για τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής, σε συνδυασμό με τη σταδιακή απώλεια των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, της Δικαιοσύνης, των τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης από το σκοτεινό κέντρο ακρόασης που χρέωσε τους Έλληνες με 327 δις ευρώ και την ιδεολογία της «αρπαχτής», το ανάγκασε στη συνδιαλλαγή.
Ο κ.Σαμαράς και οι σύμβουλοί του, για τους οποίους αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό η ανεπιτυχής επιλογή τους ή καλύτερα ο διπλός τους ρόλος, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο νικητής ποτέ δεν συνδιαλλάσσεται. Σεβόμενος τις θυσίες στο πεδίο της μάχης απλά καθορίζει τους όρους της νέας εποχής. Κάθε δισταγμός και διαπραγμάτευση κινδυνεύει να καταστήσει τους ηττημένους ρυθμιστές νίκης και της ζωής μας. Ο νικητής δεν φοβάται και δεν συνεργάζεται.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς. Η Κυβέρνηση μακράς πνοής που διαγράφεται με τη συμβολή στην πολιτική σταθερότητα και από τον κ.Παπούλια κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα «Βατερλώ» εξαιτίας της συνεργασίας της πολιτικής και της κοινωνίας με το διάβολο, την πολιτική και κοινωνική ανωμαλία που τόσο και τόσοι λάτρεψαν την προηγούμενη δεκαετία...
 
hedayaftergr.blogspot.gr

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΚΑΦΑ

Την ώρα που ο κ.Ερντογάν συλλαμβάνει αστυνομικούς, ξεριζώνει το παρακράτος και βαδίζει με περίπατο στον προεδρικό θώκο της γείτονας και σύμμαχου χώρας, ο κ.Σαμαράς χύνει με ευκολία την καρδάρα με τα γάλα που μάζεψε με κόπο και αίμα ο λαός την τελευταία πενταετία με την πολιτική γκάφα της χρονιάς. Την επιλογή του κ.Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Με μία μόνο κίνηση πολιτικού αυτογκόλ ο κ.Σαμαράς διασπά ηθικά τη Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εμπνευστές αυτής της επιλογής αξίζουν πράγματι το Όσκαρ της πολιτικής αυτοκτονίας. Μία ομάδα δεν κερδίζει χωρίς άμυνα και οι θεωρίες του επιθετικού ποδοσφαίρου στοίχισαν σε Βραζιλία και Ελλάδα πρόσφατα. 
Ο κ.Αβραμόπουλος απομακρύνεται με τιμητική αποστρατεία, αφήνοντας γυμνή την άμυνα της χώρας, εξανεμίζοντας το πολιτικό κεφάλαιό του στην εγχώρια σκηνή και δίκαια δυσπιστώντας για τα εθνικά κίνητρα του κ.Σαμαρά. Η κα.Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, έχει κάθε δικαίωμα επίσης να θεωρεί τον εαυτό της αδικημένη  όπως επίσης και η κα Δαμανάκη που με την εμπειρία της θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη χώρα στα επόμενα χρόνια. Γενικώς όλοι μπορεί να αισθάνονται αδικημένοι πλην των αγνώστων εμπνευστών της ιδέας απομάκρυνσης του κ.Αβραμόπουλου, προφανώς λόγω της ικανότητάς του, από τον ακήρυχτο πόλεμο της αμύνης.
Η γκάφα συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ.Σαμαράς έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία της συγκυβέρνησης, την τραπεζική και επιχειρηματική κάθαρση μέσω της διαδικασίας των «κόκκινων» δανείων, την εισαγγελική αποκάλυψη των εκβιαστών της δημοκρατίας με τα βαλιτσάκια ακροάσεων, τον περιορισμό των λαθρεμπόρων καυσίμων, τη διεθνή αναγνώριση κρατών και οικονομικών οίκων και τη λαϊκή στήριξη για την αναγέννηση της χώρας θεώρησε τον εαυτό του ηττημένο και υπόχρεο συνδιαλλαγής με τους μέχρι πρότινος ρυθμιστές του πολιτεύματος.
Δυστυχώς ο κ.Σαμαράς δεν κατάλαβε ότι μαζί με το λαό που τον στηρίζει είναι ο νικητής και επέστρεψε στις αγκαλιές του παρελθόντος, εξυπηρετώντας πρόθυμα το σατανικό σχέδιό τους. Την ύπνωση του ιδίου, την ομηρεία του και την πολιτική εξολόθρευσή του… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Εύα Καϊλή: Η Ελλάδα ό,τι πέτυχε το πέτυχε με σκληρές θυσίες των Ελλήνων..(video)



Στη συζήτηση για την ανασκόπηση της Ελληνικής Προεδρίας στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή εξ ονόματος της ομάδας S&D δήλωσε:
"Αγαπητέ Πρόεδρε και Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, η παράταξή μου συμμετέχει στην Ελλάδα στην κυβερνητική συνεργασία η οποία, μέσω μιας ομολογουμένως επιτυχημένης Προεδρίας, όντως έθεσε ως προτεραιότητες τη στήριξη των νέων, των ανέργων, την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, όπως είπε και ο κύριος Barroso, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις χώρες μέλη.

Πήραμε και τα μηνύματα των ευρωεκλογών. Οι Έλληνες λοιπόν ζήτησαν ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες αλλά και περισσότερη Ευρώπη. Και αυτό, παρά τις λανθασμένες επιλογές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα στρατηγικά λάθη για σκληρή λιτότητα που έφερε ανάμεσά μας και ευρωσκεπτικιστές αλλά και ακροδεξιούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε να επιλέξει ή έστω να εφεύρει έναν άλλο δρόμο για να μπορούμε να μιλάμε για την επιτυχία της Ευρώπης της αλληλεγγύης, καθώς η Ελλάδα ό,τι πέτυχε το πέτυχε με σκληρές θυσίες των Ελλήνων. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας καθώς βρεθήκαμε απροετοίμαστοι να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους Ευρωπαίους πολίτες.

Ας ελπίσουμε πως η Ιταλική Προεδρία, που ακολουθεί την Ελληνική, θα συνεχίσει την προσπάθειά μας για την εύρεση ενός άλλου δρόμου με ευαισθησία αλλά και με ευελιξία στην εφαρμογή του συμφώνου καθώς και με την επαναφορά των κόκκινων γραμμών όπου αυτές παραβιάστηκαν. Γιατί δεν είναι πια αυτονόητα όσα θεωρούσαμε ότι είναι. Καλή επιτυχία στην Ιταλική Προεδρία!"

ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ



Στη διεθνή σκηνή διαμορφώνονται κατάλληλες συνθήκες

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, όπως τους αναλύουν οι ειδικοί, δεν προκλήθηκαν όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Ασφαλώς οι Γερμανοί τους κήρυξαν, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη των τραγικών συνεπειών τους, αλλά ποιοι, πως και για ποιο λόγο τους ώθησαν είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό δεν το ισχυρίζονται οι Γερμανοί ως άλλοθι, διότι η σύγχρονη τέχνη της προπαγάνδας και η δημιουργία τεχνιτών συνθηκών, κατά το πώς εξυπηρετεί τους εμπνευστές, έχουν αχθεί σε επιστήμη που σπάνια δεν πετυχαίνει, έτσι ώστε ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί στην προκειμένη περίπτωση, να το αντιλαμβάνονται. Η πιο πάνω παρατήρηση δεν αποβλέπει στο να δικαιολογήσει τη Γερμανία, διότι έτσι κι αλλιώς έχουν την πλήρη και απόλυτη τελική ευθύνη. Το αναφέρω διότι διακρίνω στη διεθνή σκηνή να διαμορφώνονται συνθήκες προδιαγραφής ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media


Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης

Ιστορικό: Από την πρώτη Οκτωβρίου 2013 οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούν την πρακτική του Μποϋκοτάζ: «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».

Το σύστημα πληροφόρησης: Σε όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση για τον αγώνα των απεργών αποσιωπήθηκε (και αποσιωπείται) συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Οι απεργοί αποδίδουν το γεγονός στη μεγάλη ισχύ που έχει η Coca Cola λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διαθέτει για διαφήμιση και για άλλες μορφές προβολής, όπως οι «χορηγίες», «δραστηριότητες» κλπ.

Το γεγονός σημείωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ειδική ανακοίνωσή της για το «παράδοξο» φαινόμενο: «Παρά τον εννεάμηνο αγώνα τους οι απεργοί της Κόκα Κόλα αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης».

Δεν πληρώνει χαράτσια κι απολύει υπαλλήλους η Νέα Δημοκρατία. Έδιωξαν και ανύπαντρη μητέρα.


Απέλυσαν 10 υπαλλήλους. Απλήρωτοι 6 μήνες οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη Συγγρού
Την αποκάλυψη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνει το ενοίκιο και το χαράτσι των κεντρικών γραφείων της Συγγρού κάνει η εφημερίδα Το Άρθρο στο σημερινό κυριακάτικο φύλλο. όπου αναφέρει ότι επί 6 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά την περασμένη βδομάδα απολύθηκαν 10 υπάλληλοι , ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας το πλάνο των απολύσεων προβλέπει να απολυθούν συνολικά πάνω από 50 άτομα.
Στις απολύσεις δεν επικράτησαν κοινωνικά κριτήρια , αφού μία εκ των απολυθέντων είναι ανύπαντρη μητέρα ενός μικρού παιδιού.

 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΑΧΗΣ

Τραγικές δείχνουν οι επιλογές του κ.Σαμαρά για την θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ.Σαμαράς που στέρησε το 1993 τη χώρα από την κυβερνητική σταθερότητα, αποχωρώντας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αρνήθηκε τώρα να τιμήσει την εμπιστοσύνη από την κυρία Μπακογιάννη με ένα τηλέφωνο αδυναμίας.
Την ίδια ώρα αφαιρεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από το Υπουργείο Άμυνας τη στρατιωτική διπλωματία του κ.Αβραμόπουλου ο οποίος εξασφάλιζε μοναδικά μέχρι σήμερα τη σταθερότητα σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα. Σε ένα τέτοιο μάλιστα ενοχλητικό βαθμό που έγινε ανεπιτυχής υπερπροσπάθεια απομάκρυνσής του στο τελευταίο ανασχηματισμό. Σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα ικανό, με λάθους χειρισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας στα νερά του Αιγαίου, να προκαλέσει την ανατροπή του κ.Σαμαρά.    
Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τώρα τι έχει στο μυαλό του ο κ.Σαμαράς για τον τομέα της Άμυνας που βρίθει σκανδάλων, χωρίς ακόμα κάποιο σχέδιο εξυγίανσης. Μίζες σε εξοπλισμούς, λαθρεμπόριο καυσίμων, τραπεζικές καταθέσεις επίορκων αξιωματικών, ναζιστικές συγκεντρώσεις, αδιαφορία λύσεων. Αυτά ίσως να ήταν και οι πραγματικές απειλές που δεν είχε τη διάθεση ή ικανότητα να αντιμετωπίσει ο νυν Υπουργός και να επιλέξει να αποδεχθεί την αυτοεξορία του στις Βρυξέλλες. Μία εξορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολιτική.  
Ο κ.Σαμαράς προφανώς έχει αποδεχθεί το πολιτικό κόστος της απόρριψης της κας Μπακογιάννη η οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα ανοίξει μία κρητική πολιτική βεντέτα μαζί του. Εξάλλου είναι γυναίκα. Ως γυναίκα γνωρίζει επί χρόνια τους σκοτεινούς διώκτες της, που στερούν τη χώρα από κάθε ικανή γυναίκα σε οποιοδήποτε τομέα. 
Ας δούμε τουλάχιστον αν ο κ.Σαμαράς και οι εμπνευστές των επιλογών του έχουν την πολιτική ευγένεια να της δώσουν τη θέση που θα εγκαταλείψει ο κ.Αβραμόπουλος ή θα ολοκληρώσουν το πολιτικό έγκλημα. 
Μία εγκατάλειψη μάχης βέβαια, για άρση παρεξηγήσεων, για το καλό της Πατρίδας φυσικά…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr