Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μαρινέλα Σούκουλη: Η Κορινθία ενωμένη πρώτη στην καρδιά μας



Εμφάνιση ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (9).JPG 
Το μήνυμα ότι η Κορινθία, ενωμένη, είναι πρώτη στην καρδιά μας έστειλε απο το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, κατά την ομιλία της στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Πελοπονησιακής Συνεργασίας. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην πόλη της Κορίνθου κατά την προεκλογική περίοδο και διακίωσε την βεβαιότητα που επικρατεί πως στις 18 Μαίου η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία θα είναι στον δεύτερο γύρο.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

 Tου Γρηγόρη Κλαδούχου

Οι οικονομίες διαμορφώνονται από εξωτερικούς παράγοντες. Οι κοινωνίες χάνουν τις εσωτερικές οικονομικές και πολιτισμικές τους σχέσεις. Η έξοδος από την κρίση είναι ταυτόσημη με την επιστροφή της παραγωγής και των εσωτερικών δυνατοτήτων της χώρας.
           Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει ν΄ αναλάβει την ευθύνη: ως πολιτική έκφραση που ανασυνθέτει τους τοπικούς παραγωγικούς συντελεστές. Η τοπική ανάπτυξη θα προέλθει από ένα περιβάλλον –κοινωνικό και υλικό – υψηλών σταθερών. Με την ανάδειξη του τοπίου, την άρση χωροταξικών ασυμμετριών, με υπηρεσίες και υποδομές που απαιτούνται.
Δεν αρκούν οι φωνές λαϊκισμού. Είτε ηθικισμού (διαφάνεια…), είτε οικονομισμού (αντιμνημονιακοί…).
         Λείπουν από την τοπική αυτοδιοίκηση οι δομικές αναπτυξιακές αφετηρίες.
         Παρακάτω, η «συμπιεσμένη» έκφραση, μιας τοπικής αναπτυξιακής πρότασης (προεκλογικό έντυπο του 2010, που είχε ως τίτλο ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ – ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΥΨΗΛΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΖΩΗΣ).
Σε καιρούς απουσίας λόγου, διαλόγου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΤΙΣ 20.30 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ.ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10268641_604581776304952_5976352689058852917_n.jpg
 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΤΙΣ 20.30 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ.ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΗΜΕΡΑ !

Κεντρική Ομιλία στο Ξυλόκαστρο - Βλάσης Τσιώτος υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανανεωτική Συνεργασία για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 Κεντρική Ομιλία στο Ξυλόκαστρο - Παρασκευή 16 Μαΐου Ώρα 20:30

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανανεωτική Συνεργασία για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Τσιώτος Βλάσης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους την Παρασκευή 16/5 στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.

Δημήτρης Σκούρας : " Δεν παρέδωσα το «χρίσμα» διαδοχής σε κανένα - Στήριξη σε υποψήφιους Συνδημότες μας στις Περιφερειακές εκλογές"

Σε συνάντηση που είχαμε με τον επί σειρά ετών πρώην Δήμαρχο Ξυλοκάστρου και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Δημήτρη Σκούρα και σε συζήτηση που είχαμε για τις αυτοδιοικιτικές εκλογές της Κυριακής μας δήλωσε τα εξής: 
 « Προ καιρού από τα τοπικά ΜΜΕ είχε αναφερθεί ότι παρέδωσα το «χρίσμα» διαδοχής μου στο Δήμο σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Επί αυτού του θέματος θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα: 

              1) Δεν μου ζήτησε κανένας «χρίσμα», εξάλλου δεν είχα κανένα «χρίσμα» για να το δώσω    σε κανένα.  
             2) Στις διεργασίες που προηγήθηκαν για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν συμμετείχα σε καμία. Είχα αποφασίσει από καιρό να μην συμμετάσχω στις Δημοτικές εκλογές και το τηρώ απαρέγκλιτα. Θα επιλέξω τον καλύτερο κατά την κρίση μου Υποψήφιο Δήμαρχο και θα τον ψηφίσω χωρίς να γνωστοποιήσω την επιλογή μου. 
            3) Είμαι σε πραγματική δύσκολή θέση καθώς πολλοί συνεργάτες μου και φίλοι που με βοήθησαν σε όλη την διαδρομή μου στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής , συμμετάσχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

 Παραμένω στις εκλογές αυτές , αυστηρός παρατηρητής Πέρα αυτών παρεμβαίνω στις εκλογές με την έννοια στήριξης, προτείνοντας στους συμπολίτες μου , στις Περιφερειακές εκλογές της Κυριακής , αφού επιλέξουν όποιο συνδυασμό επιθυμούν να στηρίξουν σύσσωμα τους υποψηφίους συνδημότες μας , που σχεδόν συμμετέχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια για να έχει την δική της ισχυρή φωνή η Δυτική Κορινθία στην επόμενη Περιφερειακή αρχή.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

"Έπεσαν τα τοίχοι" στο Ξυλόκαστρο για την υποδοχή των αθλητριών του ΓΕΛ

 Μεγάλες ιστορικές στιγμές ζεί από χθες το Ξυλόκαστρο και γενικότερα ολος ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης μετά το θρίαμβο που πέτυχαν στο FINAL FOUR Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικείου ποδοσφαίρου Λυκείων 2014, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, τα κορίτσια της ομάδας ποδοσφαίρου του  ΓΕΛ Ξυλοκάστρου που κατέκτησαν την 3η θέση στην κατατάξη
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο
 
Ένα μεγάλο μπράβο στίς αθλήτριες του Ξυλοκάστρου ιδιαίτερα στη μεγάλη πρωταγωνίστρια της μεγάλης αυτής επιτυχίας διεθνή  παίκτρια και σκόρερ Κωνσταντίνα Γιάννου της οποίας αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια , αλλά και τις υπόλοιπες κοπέλες Γκιάτα Ελίζα, Ζαφειροπούλου Παναγιώτα, Γαστουνιώτη Ελένη, Πιέτρη Αγγελική, Λυμπεράκου Μαριάνα, Γκουρβέλου Νικολέτα, Κούκα Παρασκευή, Μπασιώτη Βλασία, Κραβαρίτη Μαργαρίτα, Δανιλάκου Μαριέτα, Γιάννου Μαρία, Σπηλιώτη Παναγιώτα, και Κατσούλη. για τη συλλογική προσπάθεια τους.
 Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον εκ Δερβενίου coach της ομάδας και "προπονητή των πρωταθλημάτων" κ. Γιάννη Δορμπαράκη.
 
Πανηγυρική υποδοχή επεφύλαξαν στην αποστολή , στο Ξυλόκαστρο καθώς οι αθλήτριες του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου πέτυχαν το ακατόρθωτο , έπαιξαν με μεγαθήρια και τα νίκησαν , κατακτώντας επάξια την τρίτη θέση... 
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ήταν εκεί και τις καλωσόρισε! Τις πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο και ένα κλαδί ελιάς συγχαίροντας τες και τις ευχήθηκε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!
VIDEO απο την υποδοχή των αθλητριών στο Ξυλόκαστρο:

Κωνσταντινός Κουσουλός Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" του Ηλία Ανδρικόπουλου

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t31.0-8/1507512_742690735751785_7691006363368112543_o.jpg
Με την υποψηφιότητα του Κώστα στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής περνάμε στην 4η γενιά της οικογένειας Κουσουλού από το Χελυδόρι που επί ενα αιώνα προσέφεραν ή προσφέρουν της υπηρεσίες στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδίοικησης. Ο προπάππους του, Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Κοινότητας Κούτου ( Χελυδορέου) το 1912 . Το 1934 ο αδελφός του παππού του Κώστα , Γρηγόρης Κουσουλός χρημάτισε Γραμματέας της Κοινότητας Χελυδορέου, Ο έτερος αδελφός του παππού του, Πέτρος Κουσουλός διετέλεσε το 1958 Πρόεδρος της ίδιας Κοινότητας. Τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας μέχρι και την κατάργησή της το 1998 υπήρξε ο Ανδρέας Κουσουλός του Πέτρου. Τέλος αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε και ότι ο πατέρας του Κώστα, ο αείμνηστος Ανδρέας Κουσουλός υπήρξε Κοινοτικός σύμβουλος της Κοινότητας γύρω στο 1978 - 80 αν ενθυμουμε καλά.
ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΒΛ

Πέτρος Τατούλης «Δεν μπορεί ο τόπος να κυβερνηθεί από κουρσάρους της πολιτικής»



«Είναι γνωστό το διακύβευμα των εκλογών ειδικά στην Πελοπόννησο: η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο που ήδη έχουμε κάνει και συνεχίζουμε σε αντιπαράθεση με τους αλεξιπτωτιστές που ήρθαν από την Αθήνα για να ενδιαφερθούν «δήθεν» για τα κοινά των Πελοποννησίων συμπολιτών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ώριμους πολίτες ότι θα απαντήσουν στο δίλημμα «ή συνεχίζουμε αυτό το έργο ή μπαίνουμε σε περιπέτειες ακούγοντας όλους αυτούς τους λαϊκιστές».
Ο κ. Τατούλης επέμεινε στο χαρακτηρισμό των αλεξιπτωτιστών αυτών που «δεν ξέρουν την Πελοπόννησο, δεν ξέρουν τον τόπο, δεν ξέρουν τους πολίτες και τις αγωνίες τους για το παρόν και το μέλλον και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο βράδυ των εκλογών θα ξαναφύγουν για την Αθήνα, όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και όπως επιτάσσει το πολιτικό τους υπόβαθρο» και εξέφρασε την απογοήτευσή το για την κενότητα του πολιτικού τους λόγου, σημειώνοντας ότι «ο καταγγελτικός λόγος δεν μπορεί να είναι ανατρεπτικός, ιδίως όταν εκφέρεται από γυρολόγους που δεν έχουν διατυπώσει ούτε μία ουσιαστική πρόταση».
«Η αναγνώριση από τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στη χώρα, ύψους 1 δις ευρώ, αποδεικνύει ότι αυτά που λέγαμε δεν ήταν δικοί μας ισχυρισμοί, αλλά η πραγματικότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «σημαντικό πλεονέκτημα της προσπάθειάς μας η αναγνώριση από τον κ. Πρωθυπουργό της αναγκαιότητας του Νοτιοανατολικού άξονα, τον οποίο έχουμε χαρακτηρίσει ως έργο σημαία για την επόμενη περίοδο».  
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αεροδρόμια της Τρίπολης ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ο σχεδιασμός μας  έχει στόχο να καταστήσει την Πελοπόννησο κόμβο στις μεταφορές, με τη συμπληρωματική λειτουργία των δύο αεροδρομίων, ώστε να αυξηθούν συνολικά οι πτήσεις. Για το αεροδρόμιο της Τρίπολης βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία παραχώρησής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και την απόφαση του Υπουργού Άμυνας για τη μεταφορά της ευθύνης εποπτείας και ελέγχου του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά θα γίνει και η παραχώρηση στην Περιφέρεια και θα είναι η πρώτη φορά που αεροδρόμιο της χώρας παραχωρείται σε περιφέρεια, παρακάμπτοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας που απαγορεύουν τη δημιουργία νέου αεροδρομίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας, σε δύο χρόνια είναι εφικτό να είναι σε λειτουργία το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης».
Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η αύξηση της κίνησης κατά 74% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα και αναφέρθηκε στο έργο του κόμβου που ήδη εκτελείται, στα έργα βελτίωσης του διαδρόμου από/προσγείωσης, των τεχνικών εγκαταστάσεων και του χώρου εξυπηρέτησης των επισκεπτών, οι μελέτες των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, και στην παραχώρηση 35 στρεμμάτων από την ΥΠΑ για το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στη διάσταση απόψεων βουλευτών Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας του Σύριζα, που ήταν ρητά απέναντι στην προοπτική του αεροδρομίου της Τρίπολης, και του εκλεκτού του κ. Τσίπρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ, έστω και με όρους.

Γιούνκερ: Επικίνδυνος για να γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας

L
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Euro2day, καθώς χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο και ακατάλληλο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ελληνικό χρώμα παίρνει η προεκλογική μάχη για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον αντίπαλό του και υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.
Σε συνέντευξή του στο Euro2day, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακατάλληλο για πρωθυπουργό της Ελλάδας.
«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα. Δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα», τόνισε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.
«Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, χαρακτήρισε «δύσκολες» τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά όταν ο αυτός ήταν αρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης αλλά οι σχέσεις τους… έφτιαξαν όταν έγινε πρωθυπουργός.
«Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά έκανε και πράξεις Δεν έχω παράπονο, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πραγματικός Έλληνας και Ευρωπαίος», λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δηλώνει φίλος της Ελλάδας και τάσσεται υπέρ της μείωσης του χρέους.

Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική τη λειτουργία της τρόικας και υπογραμμίζει ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται τρίτο δάνειο.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στις Κάννες είπε: «Η Ελλάδα δεν απειλήθηκε μέσα στην αίθουσα. Όμως εξηγήθηκε στους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο ότι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ερώτησης και λάθους απάντησης στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε έξοδο από την ευρωζώνη.
Προσωπικά ήμουν ενάντια στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και γιατί πίστευα ότι εάν έβγαινε θα υπήρχαν δραματικές επιπτώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εγώ προσωπικά δεν απείλησα ούτε την Ελλάδα, ούτε τον πρωθυπουργό με έξοδο».

υστερογραφα

Πρωθυπουργός ο… Καμίνης;

Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Μερικά 24ωρα πριν από τη μάχη του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Αθήνα βιώνει ένα απέραντο καρδιοχτύπι. Και αναφερόμαστε στην Αθήνα ως ιδέα και ιστορική διαδρομή, με ένα brand name το οποίο αναγκάζει ακόμη και σήμερα λαούς και κοινωνίες να κοντοσταθούν, να θυμηθούν και να… σκεφτούν δυο φορές το πώς προσεγγίζουν την Ελλάδα του σήμερα.
Η Αθήνα που ήρθε από πολύ μακριά λοιπόν, και προφανώς θα πάει ακόμη πιο μακριά, όσο… αυτοκαταστροφικοί κι αν αποδειχτούμε, κοιτάζει με νόημα και απορεί με την εκλογική συμπεριφορά μιας κοινωνίας που από το 2010 την καταδίκασε στη μιζέρια και τη μελαγχολία της διοίκησης Καμίνη.
Η Αθήνα που ξεχείλιζε από φως ικανό να εμπνεύσει την οικουμένη, είδε τον σημερινό δήμαρχο να… κατεβάζει τον διακόπτη του ρεύματος, προκειμένου να κοντύνει την πρωτεύουσα, και να τη φέρει στα δικά του μέτρα. Άχρωμος, χωρίς όραμα και χωρίς στρατηγικό σχέδιο για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο εκ των πραγμάτων θα πρέπει να οικοδομηθεί σε ένα περισσότερο αισιόδοξο παρόν, ο Γιώργος Καμίνης επέλεξε τον… λήθαργο για τους Αθηναίους.
Το πλέον εξοργιστικό δε είναι η στήριξη και ανοχή έναντι του μηδενισμού των πεπραγμένων από συστημικά ΜΜΕ, εκείνα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο να ζουν οι Έλληνες επί δεκαετίες… τους μύθους τους, με φυσικό αποτέλεσμα να προσγειωθούν απότομα την εποχή της μεγάλης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης.
Ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, όπως και ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής, δεν είναι ανεξάρτητοι. Είναι ΠΑΣΟΚ. Βαθύ και… ευέλικτο, ώστε να προσαρμόζεται στη συγκυρία της στιγμής. Ετεροπροσδιοριζόμενο σύμφωνα με τη “φωτογραφία στιγμής” κάθε εποχής και συγκυρίας.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας Ελλάδας που αποπροσανατολίστηκε, έχασε τη στοχοπροσήλωσή της στην επιδίωξη της προόδου με άξονα την έμπνευση και οδηγό το μέτρο.
Όσες φορές βγήκε στην τηλεόραση, σε αυτή την προεκλογική περίοδο, έδειξε δείγματα γραφής ανθρώπου ο οποίος ζει σε μια διαφορετική από την… κανονική πραγματικότητα, και επιχειρεί να πείσει και όσους περπατούν γύρω του ότι έχει δίκιο.
Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος πολιτεύτηκε με επιχείρημα τη μετριοπάθεια, είναι προφανές ότι έχει χάσει το μέτρο. Περιγράφοντας τον εαυτό του ως κάτι πολύ παραπάνω από τις πραγματικές διαστάσεις του. Και περιφρονώντας τους αντιπάλους του, κατά τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εποχές που δεν χωρούν στην επόμενη Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά του επισημάνθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, θα μπορούσε να αποτελέσει το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα συσπειρωθεί η κατακερματισμένη σήμερα Κεντροαριστερά. Ώστε να τον δούμε… πρωθυπουργό.
Η Αθήνα αγωνιά λοιπόν. Και περιμένει να δει, πόσο οι Αθηναίοι θα συνεχίσουν να την υποτιμούν και να την κακοποιούν. Οι απαντήσεις στην κάλπη, αυτή και την επόμενη Κυριακή.

υστερογραφα

Η Κόρινθος μετά από χρόνια αλλάζει σελίδα! -- Ψηφίζει ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ



 Εμφάνιση NEF_9972.JPG
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους χθες, στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Κόρινθο του υποψήφιου Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Σε μια ομιλία με έντονο ενθουσιασμό, πάθος και συγκίνηση ο κ. Βασίλης Νανόπουλος περιέγραψε τις δράσεις  και το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ως νέα Δημοτική Αρχή.
Οι θέσεις του έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τον διέκοπταν συνεχώς με χειροκροτήματα.
Οι συμπολίτες μας, οι συνδημότες μας, ψήφισαν ήδη!
 Εμφάνιση NEF_0034.JPG
Διάλεξαν τον επόμενο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.
Διάλεξαν τους ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως ξέρουν, θέλουν και μπορούν να αλλάξουν την πορεία του Δήμου, να φέρουν την ανάπτυξη, να κάνουν τον Δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Διάλεξαν να βάλουν τέλος στις χαμένες ευκαιρίες και να προχωρήσουν μπροστά, ενώνοντας δυνάμεις, για ένα Δήμο για όλους.

Εμφάνιση NEF_0031-2.jpeg
Γραφείο τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων

Η Κορινθία ψήφισε Αναγέννηση, τα δικά της παιδιά, τον Γιώργο Δέδε και τη Μαριλένα Σούκουλη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τους τίτλους του τέλους στο κλειστό σύστημα εξουσίας, που διοίκησε την περιφέρεια επί τρισίμιση χρόνια έγραψε χθες η Κορινθία, με μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση. Περισσότεροι απο 1500 πολίτες της πρωτεύουσας του νομού κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, για να ρίξουν τα τείχη και να υποδεχτούν τα δικά τους παιδιά, τον Γιώργο Δέδε και τη Μαριλένα Σούκουλη.

Εκτός από Βενεζουέλα, θα γίνουμε και… Ουκρανία!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί με όρους λογικής τους λόγους για τους οποίους – εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου διεκδικεί το αξίωμα του προέδρου – ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί τη Ρωσία, λίγες μόλις ημέρες μετά τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και ενώ διαρκεί η φοβερή αιματοχυσία και αδελφοκτόνα σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία δεν είναι μέλος της ΕΕ, ώστε να δικαιολογείται μια περιοδεία εκεί προς άγραν ψήφων, η κατάσταση στην περιοχή είναι έκρυθμη, οι αποσχιστικές τάσεις καταδικάζονται από την Ευρώπη – και σωστά και μας συμφέρει, αν σκεφθούμε τι θα γινόταν αν η Άγκυρα οργάνωνε ένα δημοψήφισμα στα Κατεχόμενα με ερώτημα την «ένωσή» τους με την Τουρκία.

Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές: Στις 11 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα

Περί τις 11 το βράδυ της Κυριακής, η Singular Logic πρόκειται να προβεί στην πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογες -ήτοι, 45 λεπτά αργότερα, σε σχέση με το 2010.
Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι στις φετινές εκλογές ο αριθμός των συνδυασμών που συμμετέχουν είναι κατά 10% μεγαλύτερος, ενώ ο αριθμός των υποψηφίων είναι διπλάσιος.

Παράλληλα, τα εκλογικά τμήματα είναι 10% λιγότερα, γεγονός που ενισχύει την καθυστέρηση και υπολογίζεται ότι θα αργήσουν κατά 20% του χρόνου, συγκριτικά με την προηγούμενη φορά, για να στείλουν αποτελέσματα.

Η εκτίμηση αποτελέσματος θα γίνει από 4.900 τμήματα, δηλαδή το 20% του συνόλου των τμημάτων. Από την εμπειρία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, το 50% των αποτελεσμάτων που στέλνουν τα τμήματα αυτά παραμένει σταθερό.

Στις 11 η ώρα η εκτίμηση αποτελέσματος θα αφορά στις 13 περιφέρειες και τους Δήμους Αθηνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Singular Logic, οι 626 από τους 1.441 συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων είναι οι ίδιοι με το 2010 και 32 οι αντίστοιχοι υποψήφιοι περιφεριάρχες.

Πρόβλημα για την εταιρεία που έχει αναλάβει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων αποτελεί ο κομματικός χρωματισμός των υποψηφίων. Αν και έχουν σταλεί καταστάσεις από τα κόμματα με τους υποψηφίους που υποστηρίζουν, έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο να αντιδρούν κάποιοι υποψήφιοι, αποκηρύσοντας το χρίσμα του κόμματος. Μάλιστα, στην εταιρεία ήδη έχουν σταλεί τέσσερα εξώδικα διαμαρτυρίας.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 η ώρα το πρωί και θα κλείσουν 12 ώρες μετά, στις 7 το βράδυ. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν σε ποιο τμήμα ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ίδια ιστοσελίδα οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν το βράδυ της Κυριακής τη ροή των αποτελεσμάτων, όπως αυτή θα λαμβάνεται από το υπουργείο.

Συγκέντρωση Νίκης στο Ξυλόκαστρο γιά τον Ηλία Ανδρικόπουλο


 Την κεντρική του ομιλία στο Ξυλόκαστρο πραγματοποίησε χθες βράδυ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" Ηλίας Ανδρικόπουλος . Η ομιλία του κ. Ανδρικόπουλου έγινε στην κατάμεστη από τον κόσμο πλατεία του Αγίου Βλασίου όπου ο επικεφαλής της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" ανέπτυξε τους στόχους και τα σχέδια του συνδυασμού του για το μέλλον του Δήμου για την επόμενη πενταετία.

 
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος στο  χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε από καρδιάς για την μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι Δημότες Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης και υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει να κάνει με την ισόρροπη ανάπτυξη, τη συνοχή και την ισοτιμία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Βασικοί άξονες στην παραπάνω προσπάθειά μας θα είναι ανάφερε ο κ. Ανδρικόπουλος:

• Η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων,
• Η Διαφάνεια,
• Η Ανθρωπιά και
• Η Αξιοκρατία 

Σήμερα Παρασκευή 16/5  ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουλος θα πραγματοποιήση στο Εκλογικό Κέντρο Δερβενίου. την τελευταία κεντρική προεκλογική του ομιλία όπου θα παρουσιάση τους στόχου του συνδυασμού του και θα παρουσιάση τους Υποψηφίους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του.

Πέτρος Τατούλης «Την Κυριακή λέμε Όχι στο χθες και Ναι στη Νέα Πελοπόννησο»


Τις «προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν στους πολίτες ώστε η επιλογή τους να είναι αντικειμενική, να έχει κριτήρια αξιολόγησης του έργου, που έχει επιτελεστεί τα τρία αυτά χρόνια», έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και τους δημοσιογράφους Βάλια Καϊμάκη και Τάκη Σαράντη και πρόσθεσε ότι «Απ’ την άλλη πλευρά σίγουρα το πρόσωπο και το πολιτικό του και ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα αποτελούν τα κύρια κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία κατά τη γνώμη μου αποφασίζει ο πολίτης».
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι «στην Πελοπόννησο δεν αποτελεί κριτήριο ο διαχωρισμός σε μνημονιακό και αντιμνημονιακό, γιατί εμείς είχαμε εξαρχής μία ξεκάθαρη πολιτική θέση και προσπαθήσαμε να μυήσουμε τους πολίτες μας έξω από αυτό το αδιέξοδο που θέτει ένας τέτοιος τεχνητός διαχωρισμός. Αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους πολίτες. Όλα αυτά τα τεχνικά προκρίμματα που έχουν  κατασκευάσει για να εξυπηρετήσουν πολιτικά, κομματικά και πελατειακά κατά τη γνώμη μου σήμερα δεν αγγίζουν το πρόβλημα του πολίτη. Σήμερα ο πολίτης δίνει τη μάχη για την επιβίωση, για να βρει τρόπο να ξεπεράσει την κρίση. Ο πολίτης αισθάνεται περισσότερο υπεύθυνος για να δημιουργήσει συνθήκες για να απαλλαγεί από τις φοβίες των κεντρικότερων πολιτικών ζητημάτων, γι’ αυτό και στηρίζει την αυτοδιοίκηση». Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «Χωρίς επενδύσεις, χωρίς παραγωγική διαδικασία και ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση της ανεργίας, αυτή είναι μια καθολική παραδοχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό». «Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε ετοιμάσει το στρατηγικό μας πλάνο για να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα κοινωνικών υποδομών, αφού θα διαχειριστούμε ένα μεγάλο ποσοστό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο, η οποία θα ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι «ήδη έχουμε εξασφαλίσει 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως ασπίδα προστασίας του πολίτη και ιδιαίτερα των αδύνατων κοινωνικών ομάδων».

Σήμερα Παρασκευή 16/5 η κεντρική ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη

Εμφάνιση Prosklisi TRIPOLIS Arcadia.jpg

Η Μεσσηνία έδωσε την νίκη στον Πέτρο Τατούλη

Εμφάνιση P5150216KOS.jpg 


Σφοδρή επίθεση στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «ψήφισε πριν από τέσσερα χρόνια τα μνημόνια» , αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που «το μόνο του ενδιαφέρον είναι να κουρσέψει τις θυσίες των Πελοποννησίων» έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το βήμα της κατάμεστης εντός και εκτός του κτηρίου Πανταζοπούλειου Λαϊκής Σχολής στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην Μεσσηνία. 
 Εμφάνιση DSC_3205kos.jpg
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος γενικός διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μπουλούκος