Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Α.Ο Λουτρακίου Πρωταθλήτης Κορινθίας σάρωσε με 6 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους , ξέφυγε στο +6 του Παννεμεατικού που έμεινε στο 1 - 1 με τον Κύψελο.

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/95576710df376bf5992a2386d5696f66_XL.jpg
Ο Α.Ο Λουτρακίου είναι από σήμερα ο πρωταθλητής Κορινθίας για την περίοδο 2013 - 14 , δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Στα πλαίσια  της 28ης αγωνιστικής ο ΑΟ Λουτρακίου συνέτριψε στο "Θωδειο" Στάδιο την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με 6 - 0, και κατέκτησε το τίτλο καθώς ξέφυγε με 6 βαθμούς του Παννεμεατικού μετά το ισόπαλο 1 - 1 στη Νεμέα με τον Κύψελο Κορίνθου. Στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι, ο Αστέρας νίκησε με 2 - 1 τη Θύελλα Πετρίου, που έπεσε, στην 4η θέση μετά το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού Λουτρακίου από το Χιλιομόδι, με το 0 - 1 επί του Ατρομήτου . Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής με τον Πέλοπα Κιάτου, έμειναν στο 2 - 2 την στιγμή που ο Πανκαμαριακός πέρναγε νικηφόρα με 0 - 2 από το Βέλο επί της τοπικής Ελλάδας. Στο Κιάτο στο ντέρμπι της ουράς η Αναγέννηση πέτυχε σωτήρια σαρωτική νίκη με  6 - 0 επί του υποβιβασμένου πλέον Πανσολυγειακού, ενώ τέλος το Σπαθοβούνι με το τρίποντο που πήρε στα "χαρτιά" επί του Σαρωνικού Γαλατακίου εξασφάλισε την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία .

28η αγωνιστική 
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                   1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.- ΠΕΛΟΠΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ    2 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.-ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ             0 - 1
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ                         6 - 0
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                0 - 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                 6 - 0
.ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ       2 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                   0 - 3 α. α.

H βαθμολογία 
( Επί 28 αγώνων)

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
65-
10
73
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
63-
14
67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
45-
24
56
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
56-
37
54
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
46-
32
45
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
46-
43
44
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
34-
35
43
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
45-
32
41
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
47-
35
40
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
41-
44
38
 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
37-
43
37
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
31-
38
37
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
37-
53
30
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
39-
65
21
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
30-
73
11
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-
84
-2

 

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: Ο κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ"

Τι είπε η Ντίνα Νικολάκου στο "Περισκόπιο της Τζένης Σουκαρά" στον ΗΛΕΚΤΡΑ TV

Για όλα όσα κατηγορείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης προσωπικά απο ΜΜΕ, περιφερειακούς συμβούλους, επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων και υοψηφίους περιφερειάρχες μίλησε στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ της Τζένης Σουκαρά η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου
Η κ. Νικολάκου μίλησε για τα αμφισβητούμενα έργα στην Πελοπόννησο, για τις απευθείας αναθέσεις, για την εταιρία του αδελφού του περιφερειάρχη, τις απευθείας αναθέσεις, τις μικρές εκπτώσεις,τις υπεργολαβίες.Απάντησε για τα χρήματα που δόθηκα στην τουριστική προβολή και για το περίφημο συνέδριο στο costa navarino.
Στο πολιτικό πεδίο ρωτήθηκε για το "σύστημα Τατούλη" για την ιδεολογική λοξόδρόμηση της ΝΔ ,για την" Μαυρογιαλούρια τακτική"για την κίνηση των τεσσάρων και για την υποψήφιότητα του Γ. Δέδε ,για τον Ο. Βουδούρη και τον Γ. Μανώλη :

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο VIDEO που ακολουθεί:

sfedona.gr

Ένα πολιτικό σχόλιο λόγω των ημερών...

Η κατάρρευση του ελληνικού πολιτικού συστήματος μοιάζει με έναν ακλόνητο βράχο που άρχισε να κατρακυλάει λόγω του σεισμού του 2010 από την κορυφή του βουνού και διανύει σήμερα τα τελευταία μέτρα πριν σκάσει με πάταγο στο έδαφος.

Οι (συγ)κυβερνώμενοι και αντιπολιτευόμενοι μπορεί να δείχνουν ότι σφάζονται τα τελευταία 4 χρόνια στη Βουλή αλλά συμφωνούν σε ένα πράγμα: το περίφημο «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» δεν αφορούσε τους ίδιους αλλά κάποιους άλλους… Το αποτέλεσμα είναι να εκβιάζονται σήμερα εν ψυχρώ για εναγκαλισμούς βουλευτών τους με τα ακροδεξιά στοιχεία και να μην βγαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ από τα δημοκρατικά κόμματα να πει πώς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και αν υπάρχουν άλλα βίντεο για οποιονδήποτε βουλευτή να βγουν εδώ και τώρα στη φόρα.

Μανώλης Γλέζος: όταν τα στερνά, ΔΕΝ τιμούν τα πρώτα



Εμφάνιση GLEZOS.jpg 

k.syranos22@gmail.com

Την προηγούμενη Τετάρτη 2.4.2014 ο Μανώλης Γλέζος, μίλησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ως προσκεκλημένος του Συλλόγου Αποφοίτων. Θέμα της ομιλίας του ήταν η εξέλιξη των Ελληνογερμανικών σχέσεων από την Κατοχή έως σήμερα και οι παράμετροι που τις επηρεάζουν.
Από την Ελληνογερμανική σχολή έχουν μέχρι τώρα αποφοιτήσει πολλοί επώνυμοι όπως η κ.  Μπακογιάννη, ο κ. Βερελής, ο γνωστός κ. Χριστοφοράκος και πολλοί άλλοι, τέκνα επιφανών συμπατριωτών μας.

Η αγωνία των νέων, αχτίδα ελπίδας για το μέλλον

Εμφάνιση vbfront3.jpg


Του Βασίλη Μπαλάφα

Επανειλημμένως έχω πει και έχω γράψει ότι οι επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές θα αποτελέσουν σημείο – ορόσημο για τον τόπο μας. Ειδικά για τις Δημοτικές εκλογές θεωρώ κρίσιμο συστατικό στοιχείο, που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι πολίτες οδεύοντας προς την κάλπη, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από αυτές θα προκύψουν Δημοτικές Αρχές με θητεία πενταετίας. Αρχές που θα μας οδηγήσουν προ των πυλών του 2020.
Θυμάμαι, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, στις συζητήσεις που κάναμε στο σχολείο, το 2020 φάνταζε ένα έτος «διαστημικό», πολύ μακρινό, κάτι το σχεδόν άπιαστο. Ήταν άλλωστε η εποχή που το Hollywood κυκλοφορούσε συνεχώς ταινίες επιστημονικής φαντασίας με αναφορά στα … «μακρινά» έτη των πρώτων δεκαετιών της νέας χιλιετίας.

Οι αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς – 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

 
Δεν είναι μόνο η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς που αλλάζει φέτος.
Αλλάζουν πολλά απ’ όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τη σχολική χρονιά. Και θα αλλάξουν από τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται.
Φέτος, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 ή στις 12 του μήνα όπως όλα αυτά τα χρόνια. Όπως γράφει Το Βήμα, η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς έχει ήδη αποφασιστεί και άμεσα θα ανακοινωθεί.
Φέτος, στα γυμνάσια και στα λύκεια η σχολική χρονιά θα τελειώσει στις 21 Μαΐου
Στα δημοτικά, το σχολείο θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου όπως όλα αυτά τα χρόνια. Στα γυμνάσια και τα λύκεια, η σχολική χρονιά θα τελειώσει στις 31 Μαΐου (στις 21 για τους μαθητές της Γ Λυκείου) ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 27 του μήνα.
Αυτές είναι οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από το υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της επανασχεδίασης του σχολικού «χάρτη» και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που τα προηγούμενα χρόνια περιγράφονταν σε έξι διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και επτά-οκτώ διαφορετικά νομοσχέδια.

Τι άλλο αλλάζει
  Για πρώτη φορά μπαίνει στη ζωή των μαθητών ο... θεσμός των χειμερινών διακοπών, ένας από τους λόγους που έφερε την επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μια εβδομάδα στην έναρξη και το τέλος της.
Εξαιτίας των εκλογών του Μαΐου, φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου - Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα από το υπουργείο Παιδείας
Οι μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές ή αλλιώς «λευκή εβδομάδα» θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των περιπάτων. Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας, από τη νέα σχολική χρονιά θα μειωθούν στο ελάχιστο οι αποσπάσεις καθηγητών, ενώ θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που εφαρμόστηκε ήδη στα πειραματικά σχολεία.

Κινέζικο πλοίο κατέγραψε σήμα στον Ινδικό Ωκεανό

malaysian2
Κινέζικο πλοίο που κάνει έρευνες στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines κατέγραψε σήμα το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί.
Το ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί του χαμένου αεροσκάφους.
Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 20 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 10 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος.
Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777, διευκρίνισε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

ysterografa.gr

Οι έπαινοι του Ομπάμα για την Ελλάδα, μπροστά στην Όλγα

Barack-Obama-Joe-Biden-Archbishop-Demetrios
Επαινετικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο , για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα-δίπλα, ως εταίροι και σύμμαχοι, υπογραμμίζοντας: “Για μια μέρα, είμαστε όλοι Έλληνες”.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έκλεισε την ομιλία του με την αποστροφή “ζήτω η Ελλάς”, ενώ στην τελετή μίλησε ακόμη ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος από την πλευρά του, μίλησε για κοινές αξίες και κοινούς αγώνες των δυο λαών.
Τα θετικά για την Ελλάδα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έγιναν ενώπιον της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Παρόντες ήταν ακόμη ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον Χρήστος Παναγόπουλος.

ysterografa.gr

1 σύλληψη και 21 προσαγωγές στην Πάτρα

Patra-prosagogesΤα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Πάτρας, οδήγησαν την Αστυνομία να προχωρήσει σε μια 1 σύλληψη και 21 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να είχαν σχέση με την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της αχαϊκής πρωτεύουσας, τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια υπάιθριας μουσικής εκδήλωσης την οποία οργάνωσαν ομάδες αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Η συναυλία στόχευε στη διαμαρτυρία για την επέμβαση που είχε κάνει η Αστυνομία τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, όταν και πάλι είχε φιλοξενηθεί στον χώρο υπαίθρια μουσική εκδήλωση.

Βενιζέλος: Η άφιξη της Μέρκελ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας

benizelos
 Στη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Ζάππειο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ κ. Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τι σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α.Μέρκελ στην Αθήνα.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος: «Η άφιξη της κ. Μέρκελ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας. Έρχεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία εν όψει και της διαφαινόμενης εξόδου στις αγορές, η οποία, όπως έχουμε εξηγήσει, δεν είναι αναγκαία και απαραίτητη για την Ελλάδα, διότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αποτελεί μια ευκαιρία να γίνει η επανατοποθέτηση της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να αποτιμηθεί η χώρα εμπορικά, από πλευράς τίτλων».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Βενιζέλου σχετικά με την άφιξη της Μέρκελ.
«Η  σημερινή δήλωση του κυρίου Βενιζέλου,  σχετικά με την έλευση της κυρίας  Μέρκελ στην Αθήνα,  αποτελεί, κατ’ ουσίαν, ομολογία πίστης του ιδίου στο άρμα του μερκελισμού.
Πράγματι, ο κύριος  Βενιζέλος γράφει μια νέα σελίδα  στα χρονικά της πλήρους αποδοχής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

ysterografa.gr



Νικήτας: Ας συμμετάσχει ο Άρης στο δικό μου ψηφοδέλτιο!

Nikitas-Kaklamanis-Aris-Spiliotopoulos
Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιλώντας, το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για «πολυδιάσπαση της παράταξης, που δεν βοηθάει την Αθήνα».
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψή του, μόνο που την «πολυδιάσπαση της παράταξης», στην οποία αναφέρεται, τη δημιούργησε ο ίδιος, καθώς, χωρίς να έχει γνώσεις περί των δημοτικών και των πραγματικών προβλημάτων της πόλης, δέχθηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Μάλιστα, αυτό το έπραξε γνωρίζοντας ότι εδώ και ένα χρόνο έχω προαναγγείλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Αθηναίων και ότι επί 3,5 χρόνια παρέμεινα και αγωνίστηκα για την πόλη, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι στην ανύπαρκτη δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη.
Βέβαια, την κρίση του κ. Σπηλιωτόπουλου περί πολυδιάσπασης θα μπορούσε να την εκλάβει κανείς και ως αυτοκριτική.
Στην πολιτική όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μόνο λύσεις. Για αυτό το λόγο, προτείνω στον Άρη Σπηλιωτόπουλο να συμμετάσχει στο δικό μας ψηφοδέλτιο, με διακριτό ρόλο, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να εκλεγεί, να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και τα προβλήματα της πόλης.
Με αυτό τον τρόπο, στις επόμενες εκλογές για τον δήμο, θα έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου, εάν φυσικά ενδιαφέρεται ως τότε για την Αθήνα»

ysterogrfa.gr

H Ροδιά Ξυλοκάστρου έχασε από παλιά της παίκτρια από τις Αμαζόνες με 3 - 1

Και επειδή υπάρχει και γυναικείο ποδόσφαιρο όπου δύο κορινθιακές ομάδες, αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική, οι οποίες … διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τις Αμαζόνες να φεύγουν νικήτριες από το γήπεδο, επικρατώντας με 3-1 της Ροδιάς Ξυλοκάστρου, έχοντας την Ναταλία Δερμεντζόγλου σε σπουδαία μέρα. Η παίκτρια των Αμαζόνων, η οποία μέχρι πέρσι ήταν στην ομάδα της Ροδιάς, βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει η σπουδαία νίκη.
Το 1-0 έγινε στο 21’ όταν η Δερμεντζόγλου τροφοδότησε την Γκότση και αυτή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα,της Ροδιάς.
Στη συνέχεια, υπήρξαν κάποιες ακόμα φάσεις, με το 1-0 όμως να μην αλλάζει και να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε καλύτερα, πλησίασε στο γκολ, κυρίως με την Αλτάνη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έτσι στο 55’, η Γεωργοπούλου τροφοδότησε την Δερμεντζόγλου, αυτή μπήκε στην περιοχή και νίκησε την Culli, κάνοντας το 2-0.
Πέντε λεπτά αργότερα όμως, η Αλτάνη με υπέροχη ατομική ενέργεια, μείωσε σε 2-1 και έβαλε και πάλι την ομάδα της στο ματς.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε η Ναταλία Δερμεντζόγλου, η οποία εκμεταλλεύθηκε σέντρα και σχεδόν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τις παίκτριες του Χρήστου Καρσιώτη.
ΑΜΑΖΟΝΕΣ: Ορφανουδάκη, Γιαννοπούλου, Οικονόμου, Μαντζιώρου (85’ Βύρλα), Ξύδη (66’ Καπετανοπούλου), Δαρσινού, Δερμεντζόγλου, Γεωργοπούλου, Γκότση, Βουγιουκλάκη (90’ Χριστοδούλου), Βαρσάμη
ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Culli, Κουρκουζέλη, Κούκα, Νικολαϊδου, Κέκερη, Μπασιώτη (46’ Καραδήμα), Στογιάννη, Λιάπη, Μητσοπούλου, Αλτάνη, Γιάννου

 Tα αποτελέσματα
Δόξα Πηγαδακίων-Πανηλειακός 0-6
Αμαζόνες Κορινθίας-Ροδιά Ξυλοκάστρου 3-1
Ατρόμητος Ζαρουχλέικων-Παναρκαδικός 3-0 (α.α)

Βαθμολογία
Πανηλειακός 25
Ατρόμητος Ζαρουχλέικων 18
Ροδιά Ξυλοκάστρου 16
Αμαζόνες Κορινθίας 13
Δόξα Πηγαδακίων 5
Παναρκαδικός -5


Video+pics: Γιώργος Λιακόπουλος/ apopsi24.gr


Με υπηρεσιακό δίδυμο την Κυριακή η ΑΕΜ στο ματς με την Κόρινθο

Μεσολόγγι: Με υπηρεσιακό δίδυμο την Κυριακή | onsports.gr
Δεν θα προσληφθεί προπονητής στο Μεσολόγγι ως την Κυριακή και στον πάγκο της ομάδας στο ματς με την Κόρινθο θα κάνουν ως υπηρεσιακό δίδυμο οι Γιώργος Πετσίνης και Γιώργος Χρήστου, μετά από το συναινετικό "διαζύγιο"  με τον τεχνικό Ανδρέα Σκούνα
Αυτό ανακοίνωσε στους παίκτες ο πρόεδρος της ομάδας Διονύσης Βισβίκης, ενώ τους ζήτησε να τα δώσουν όλα για την παραμονή της ΑΕΜ στην κατηγορία. Οσον αφορά το θέμα του προπονητή, φαβορί φαντάζει ο Ανδρέας Ζήκος, ο οποίος την Τετάρτη βρέθηκε στο Μεσολόγγι για να συζητήσει με τη διοίκηση.
 Στο μεταξύ «βολές» κατά του αποχωρήσαντα προπονητή Ανδρέα Σκούνα  εξαπέλυσε ο πρόεδρο της ΑΕ Μεσολογγίου Διονύσης Βισβίκης.
Η απόφαση του Δημήτρη Σκούνα να αποχωρήσει από την ΑΕ Μεσολογγίου έγινε μεν αποδεκτή από τη διοίκηση της ομάδας, όμως με τοποθέτησή του ο πρόεδρος του συλλόγου, Διονύσης Βισβίκης, καταφέρεται εναντίον του αποχωρήσαντα προπονητή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος και οι παίκτες δεν θα πηδήξουν από το καράβι.
Αναλυτικά αναφέρεται: «Περίμενα να μάθω τους λόγους παραίτησης του προπονητή της ομάδας. Με έκπληξη διάβασα ότι σήμερα ο κ. Σκούνας διαπίστωσε ότι η ομάδα δεν έχει μπάλες και υποδομή για προπόνηση. Θα του θυμίσω ότι ερχόμενος στην ΑΕΜ είχε πει σε όλους μας ότι το αθλητικό υλικό της ομάδας είναι ανώτερης κατηγορίας και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε αστείες δικαιολογίες για να εξηγήσει την παραίτηση του. Τώρα, όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα, σίγουρα υπάρχουν, άλλα καθημερινά παλεύουμε και τα λύνουμε και να θυμίσω στον κ. Σκούνα ότι πριν 15 ημέρες που οι παίχτες πληρώθηκαν έναντι οφειλών, αυτός απαίτησε και εξοφλήθηκε και τον μήνα Απρίλιο (εξοφλημένος μέχρι και 20 Απριλίου).
Κύριε Σκούνα, εγώ προσωπικά και οι παίχτες της ομάδας δεν θα πηδήξουμε από το καράβι, όπως έκαναν αρκετοί γιατί είναι γνωστό ποιοι πηδάνε από το καράβι και θα παλέψουμε για την σωτηρία της ΑΕΜ όπως κάναμε και τον Δεκέμβριο, που την ομάδα την ενισχύσαμε με ποδοσφαιριστές ανώτερης κατηγορίας, τους οποίους σε συνδυασμό με την άρτια υποδομή και λειτουργία της ομάδας καταφέρατε να διαχειριστείτε με επιτυχία και να φτάσει η ΑΕΜ να διεκδικεί την σωτηρία της. Δεν αμφισβητώ το έργο σας, αλλά η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι σε συνδυασμό με τους αστείους λόγους παραίτησής σας, με γεμίζουν ερωτηματικά και με κάνουν να σας ευχηθώ στην επόμενη ομάδα σας να βρείτε και μπάλες, αλλά και να έχετε μόνο τον ρόλο του προπονητή και κανέναν άλλο... Και ο νοών νοείτω...
ΥΓ: Για τις 20 ημέρες που έχετε πρΟσον αφορά το θέμα του προπονητή, φαβορί φαντάζει ο Ανδρέας Ζήκος, ο οποίος την Τετάρτη βρέθηκε στο Μεσολόγγι για να συζητήσει με τη διοίκηση.

 Η 24η  αγωνιστική  του 4ου ομίλου:
ΑΕ Μεσολογγίου-Κόρινθος
Μεσσηνιακός-Παναρκαδικός
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Πανναυπλιακός
ΑΕ Καραϊσκάκης-Ατρόμητος Αχαΐας
Αχαϊκή-Εθνικός Σαγέικων
ΑΕ Ερμιονίδας-ΠΦΟ Πανόπουλου
Παναργειακός-ΠΑΟ Βάρδας
Καλαμάτα-Αρης Αιτωλικού

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Λάρισα και Πανελευσινιακός για την πρώτη κούπα

 Κύπελλο Γ’ Εθνικής: ΑΕΛ και Πανελευσινιακός για την πρώτη κούπα | onsports.gr
Το παρθενικό Κύπελλο Γ’ Εθνικής θα διεκδικήσουν σήμερα στις 17:00 στο γήπεδο της Λιβαδειάς, ΑΕΛ και Πανελευσιακός. Η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Γ’ Εθνικής συνεχίζεται και στο γήπεδο της Λιβαδειάς από το πρωί του Σαββάτου.
Ενόψει του τελικού, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής.
- Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 15:00.
-Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τις 10:00 έως την έναρξή του ως εξής:
α) Για τους φιλάθλους της Λάρισας από εκδοτήρια της θύρας 5.

β) Για τους φιλάθλους του Πανελευσινιακού από εκδοτήρια της θύρας 1.
γ) Για τους υπόλοιπους φιλάθλους από εκδοτήρια της θύρας 1.
-Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ.
- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς θα τους ζητηθεί να τα επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Χωρίς αυτά τα επίσημα έγγραφα κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.
- Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο γήπεδο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πανό/σημαίες με ρατσιστικό, ξενοφοβικό ή υβριστικό περιεχόμενο/σύμβολο.
- Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ’ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.
Ενόψει του τελικού , η ΑΕΛ 1964 υπενθυμίζει στους φίλους της ομάδας  ότι θα φιλοξενηθούν στις θύρες 5, 5VIP και 6 του γηπέδου της Λιβαδειάς. 
Οι δύο ομάδες έφτασαν ως τον μεγάλο τελικό της νέας διοργάνωσης και θέλουν να προσθέσουν την κούπα στη συλλογή τους.
Η ΑΕΛ έχει τη... δική της παράδοση στον θεσμό του Κυπέλλου και θέλει να κατακτήσει και αυτό της Γ’ Εθνικής. Ο Κορίνθιος τεχνικός Παναγιώτης Τζαναβάρας έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, εκτός των Παπαϊωάννου και Μπλέντι.
Στην αποστολή για τον τελικό συμμετέχουν οι: Σικαλιάς, Καρακούτσης, Καρανίκας, Σιάκκας, Ρούσσης, Μήτσης, Αραμπατζής, Κωτσιόπουλος, Κορομηλάς, Νεμπεγλέρας, Σαββίδης, Τσεμπερίδης, Πατινιώτης, Καρακατσάνης, Πλιάγκας, Μπουσινάκης, Γκούρτσας, Στεφανίδης και Γαρυφαλλόπουλος.
Ο Πανελευσινιακός προέρχεται από μια ταραχώδη εβδομάδα μετά την ήττα από τους Τράχωνες και την αλλαγή προπονητή. Ο Σταύρος Ψιμουλάκης κλήθηκε να ετοιμάσει την ομάδα για τον τελικό, ποντάροντας στο κίνητρο της... κούπας. Αγωνιστικά δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Ρούσεφ, ο τιμωρημένος Μιχελής, καθώς και ο ανέτοιμος Μάρης. Αποστολή δεν ανακοίνωσε, αλλά στη Λιβαδειά θα βρεθούν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες.
Η παράδοση των δύο ομάδων
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΕΛ και Πανελευσινιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, καθώς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ μόλις μια φορά έχουν παίξει στο Κύπελλο. Ήταν το 1978, όταν οι δυο ομάδες έπαιξαν σε ματς Κυπέλλου, με τους «σταχυοφόρους» να αποκλείουν τους Λαρισαίους στην παράταση με 4-2. Στα ματς πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει 4 νίκες, έναντι 2 των Ελευσίνιων, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα.
Αναλυτικά:
17/04/02 Γ Λάρισα- Πανελευσινιακός 3-1  
23/12/01 Γ Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-0  
12/05/01 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 5-2  
20/01/01 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 2-0  
15/04/00 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 2-2  
27/11/99 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 5-0  
03/05/98 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-1  
13/12/97 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 1-1  
10/03/97 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 1-0  
03/11/96 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-1  
08/03/78 ΚΥΠ Πανελευσινιακός- Λάρισα 2-2 κ.α.,   4-2 παρ 

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbLI3LlN9FmhfVgXlzGGxeVtFhsAjdwoFT9MvFMl0Ey2fgzwzJxI3ZexOPKhtwIF8uZ3d1Qs31GYgfBaVWOof2fXkMcKeN72Syvv66bra1vv2Ut9RmqUJWTSC2kzgvVug0_wyammDCX5Wu/s1600/dxe+kor+orizontes.jpg
Την 8η του μηνός Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β'), με θέματα:
  1. Σύναψη σύμβασης Ι.Δ.Ο.Χ. για την πρόσληψη ενός (1) ΠΕ Ειδικού Δημιουργικής Απασχόλησης για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
  2. Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Ηλεκτρονικούς Υπολ. & Ηλεκτρονικά συγκροτήματα»
  3. Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΚΔΑΠ)».
  4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Αγορές Βιβλίων (ΚΔΑΠ)»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

“ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ” ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

χωρίς τίτλο
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
"ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΣΤΟ  ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ” ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:20:30  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg


Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνορωσική Τουριστική Συνάντηση με θέμα «Ρωσική Τουριστική Αγορά – Προοπτικές για την Ελλάδα και την Κορινθία», στο Isthmia Prime Hotel, στις 3 Απριλίου 2014.
Η Τουριστική Συνάντηση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συνεργασία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου (L.T.O.) και των Συλλόγων Ξενοδόχων Κορινθίας.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου και κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
 Εμφάνιση Φωτ.3.jpg
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου, επιμελητηρίων, οργανώσεων, επιφανείς εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου, tour operators, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων, αιρετά μέλη συμβουλίων, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, στελέχη και άλλοι αρμόδιοι φορείς.
Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, με ποικιλία θεμάτων, με εμπεριστατωμένες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των συμμετεχόντων.
Εμφάνιση Φωτ.2.JPG
Κύριοι ομιλητές  της εκδήλωσης ήταν:

Ο Τσίπρας, από τον Μπαλτάκο στον… Σταύρο Θεοδωράκη

Alexis-TsiprasΣύμφωνα με πολλούς, η υπόθεση Μπαλτάκου ήταν το “ατύχημα” που φοβόταν η κυβέρνηση, στην τελική ευθεία της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, και της επιστροφής στις αγορές.
Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης άλλαξε δραματικά μια ατζέντα που έμοιαζε να δίνει πόντους στον Αντώνη Σαμαρά, να στριμώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαμορφώνει δεδομένα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, στη διπλή μάχη των εκλογών του Μαϊου, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πλέον, στα χέρια του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ατζέντα για στρατηγική αξιοποίηση της υπόθεσης Μπαλτάκου, στην κατεύθυνση της “ενοποίησης” των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, με άξονα θεσμικά και ηθικά ζητήματα.
Η εισήγηση προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απευθύνει ένα κάλεσμα προς όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, συμπεριλαμβάνοντας το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και το “υγιές”, όπως το αποκαλούν κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στη ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής στον τρόπο και το περιεχόμενο της διαχείρισης της εξουσίας.
Τέτοιου είδους ζητήματα αποτελούν παραδοσιακά, όπως έχει δείξει το παρελθόν, προνομιακό πεδίο για τη ρητορική της Κεντροαριστεράς, και ειδικά σήμερα τα πλεονεκτήματα πολλαπλασιάζονται, μετά την… πάσα που έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος.
Με τη συγκεκριμένη στρατηγική, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα επιβάλλουν μια άλλη ατζέντα στην κοινωνία, με φόντο και τις εκλογές που έρχονται, με τη θεματολογία της οποίας να κάνει την κυβέρνηση να αισθάνεται άβολα.
Θα λειτουργήσει δε, ως αντίβαρο στην αναμενόμενη επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, με όχημα τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, και την επιστροφή στις διεθνείς αγορές για απευθείας δανεισμό.
ysterografa.gr

Δημοσκοπήσεις: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά… Μπαλτάκο

vprc
Δύο νέες δημοσκοπήσεις είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ, ενώ σημαντικά ποσοστά καταγράφει και το Ποτάμι.
Η μία δημοσκόπηση έγινε πριν ξεσπάσει το θέμα Μπαλτάκου και η αλλή μετά από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο.
Η έρευνα της Μetron Analysis που άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου (επομένως περιλαμβάνει και το ξέσπασμα του Μπαλτάκος – γκέιτ) δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 19,5% έναντι 18,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται με 10,4% το Ποτάμι και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,8% , ΚΚΕ με 4,5% η ΕΛΙΑ( ΠΑΣΟΚ) με 4,3% οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,7% η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.
Ανάλυση πριν και μετά…

Το ΠΑΣΟΚ, η ανατροπή Βενιζέλου και οι πρόωρες εκλογές

kalpes-proores-ekloges
Τα “Υστερόγραφα” έχουν με συνέπεια επιμείνει τους τελευταίους δυο μήνες, ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρισκονται σε εξέλιξη συστημικοί κλυδωνισμοί και ζυμώσεις, με τελική κατάληξη την επόμενη μέρα του Κινήματος, χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι η διαδρομή προς το τέλος επιταχύνεται. Από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι τη Φώφη Γεννηματά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με ενδιάμεσες παραμέτρους τη στάση των Θάνου Μωραϊτη, Φίλιππου Σαχινίδη και λοιπών που εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του, τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος προετοιμάζονται μεθοδικά για το βράδυ της 25ης Μαϊου.
Τότε που, θα έχουν πιστοποιηθεί τα αποτελέσματα των δυο γύρων της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το ΠΑΣΟΚ, ως “Ελιά”, να απειλείται ευθέως να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.
Το θέμα Μπαλτάκου απ’ την άλλη, αφήνει εκτεθειμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί ναι μεν ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης είχε προσδιορίσει εγκαίρως τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης ως “πολιτικό πρόβλημα”, απ’ την άλλη όμως, όπως του καταλογίζουν εκείνοι που τον αμφισβητούν, ουσιαστικά ανέχτηκε αυτή τη συγκατοίκηση.
Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν ότι η υφή του συγκεκριμένου θέματος, προσφέρει “δώρο” στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να καρπωθεί κέρδη, αλλά αντιθέτως να βρίσκεται σε ρόλο απολογούμενου, ακριβώς λόγω της ανοχής Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, έχουν ήδη διαμορφωθεί τα “μπλοκ” στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, που την επομένη των εκλογών θα διεκδικήσουν μια “μεγάλη αλλαγή” στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την αλλαγή ηγεσίας, δηλαδή από την ανατροπή Βενιζέλου.
Όπως είναι εύλογο, η αποσταθεροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και… επιδεινώνεται, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί “θέματα” συνολικά για την κυβέρνηση, ειδικά στην περίπτωση που μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τη ρητορική του για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός των επόμενων μηνών.
Το διάστημα δηλαδή που η χώρα θα κάνει τα πρώτα βήματά της πέρα και μακριά από το Μνημόνιο…

ysterografa.gr