Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2 - 0


 Θρυλική βραδιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 Κάνοντας Φαν Πέρσι και... σία να μην ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε οίκτο στη Γιουνάιτεντ, νίκησε 2-0 και τολμά να ονειρεύεται την οχτάδα του Champions League!
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη ρεβάνς, οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν από τώρα να ανακηρύξουν την 25η Φεβρουαρίου σε μέρα ερυθρόλευκης περηφάνιας!

Με μια βγαλμένη από όνειρο εμφάνιση οι Πειραιώτες έκαναν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μοιάζει ομάδα της σειράς, νίκησαν 2-0 και πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Champions League.
Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο Ισπανός που καθόταν στον πάγκο, αφού ο Μίτσελ πιστώνεται το αριστοτεχνικό στήσιμο της ομάδας, το «διάβασμα» του παιχνιδιού και τη σχεδόν τέλεια από το 1’ μέχρι το 90’ διαχείριση του αγώνα! Μέσα στο γήπεδο –και από μια ομάδα από την οποία δεν υστέρησε κανείς- καλύτεροι οι δύο σκόρερ (Τσόρι 38’, Κάμπελ 55’) και Εντινγκά.
«Ναυάγιο» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους πρωταθλητές Ελλάδας και θα πρέπει να μεταμορφωθεί αγωνιστικά –όσο βαριά φανέλα κι αν έχει- για να γυρίσει την κατάσταση στο «θέατρο των ονείρων».
Ένας Ολυμπιακός όπως τον ονειρεύονται οι οπαδοί του έκανε την εμφάνισή του στο χορτάρι του «Γ.Καραϊσκάκης» με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Μίτσελ, ίσως έχοντας αντιληφθεί πως η Γιουνάιτεντ θα προσπαθούσε να το… παίξει «άνετη κι ωραία» και να παγώσει το ματς, είχε δώσει εντολές στους παίκτες του για ακριβώς το αντίθετο.
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν τακτικά στο γήπεδο, όχι μόνο στο πρώτο τέταρτο, όταν έπαιζαν δίχως αντίπαλο, αλλά και στη συνέχεια του αγώνα. Στο διάστημα του παιχνιδιού δηλαδή που η αγγλική ομάδα είχε κατοχή, η οποία όμως περιοριζόταν στο δικό της μισό με αποτέλεσμα για ένα ολόκληρο ημίχρονο να μην γίνει ούτε μία φορά πραγματικά απειλητική.
Αντίθετα, οι Πειραιώτες μόλις στο 8’ έδειξαν τις προθέσεις τους, όμως ο Τσόρι ενώ ετοιμαζόταν να στείλει με μεγαλοπρέπεια την μπάλα στα δίχτυα, την… πάτησε από το μοναδικό ίσως ποδοσφαιρικό του μειονέκτημα –την ταχύτητά του- και το φανταστικό τάκλιν του Βίντιτς.
Είπαμε, όμως, ο Αργεντινός μπορεί να υστερεί σε ταχύτητα, αλλά άλλα πράγματα όπως μπρίο, φαντασία κι εμπνεύσεις τα ‘χει και τα παραέχει. Εφτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, τα… έδειξε όλα όταν με μία μαγική κίνηση με το τακουνάκι μετέτρεψε το αδύναμο κι ακίνδυνο σουτ του Μανιάτη σε λόγο να ξεσπάσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού σε τρελούς πανηγυρισμούς!
Με πολλούς παίκτες του Μόγες να κάνουν λάθη ασυνήθιστα για την κλάση τους, τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι να μένουν συνεχώς απομονωμένοι και τους μέσους να αδυνατούν να φτιάξουν παιχνίδι, υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόσουν μήπως ο Ολυμπιακός σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε τη Μάντσεστερ… Οι φωνές του Μίτσελ, όμως, υπενθύμιζαν στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πως –ειδικά μετά το γκολ- όφειλαν να παραμείνουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο.
Άλλωστε με την εικόνα των δύο ομάδων και την ευκολία με την οποία οι χαφ (κυρίως ο Εντινγκά) των «ερυθρολεύκων» κέρδιζαν την μπάλα, τα πράγματα έδειχναν… δαγκωτό Ολυμπιακό! Κι αν υπήρχε κάποιος που να αμφέβαλε όσο το σκορ έμενε στο 1-0, άλλαξε γνώμη λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Σ’ εκείνο το σημείο ο Κάμπελ σούταρε από το… σπίτι του και με το ταμπλό να δείχνει 2-0 το όνειρο όχι μόνο δεν έμοιαζε απαγορευμένο όπως είχε πει ο τεχνικός του «θρύλου», αλλά έπαιρνε σάρκα και οστά.
Ενδεικτική της αγγλικής… τρικυμίας ήταν η απόφαση του Μόγες να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές, με τους Καγκάβα και Γουέλμπεκ να μπαίνουν στο ματς χωρίς καλά-καλά να έχουν προθερμανθεί περισσότερο από ένα λεπτό!
Αυτή η κίνηση που μαρτυρούσε πανικό δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στον αγώνα, αφού δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που να έδινε αυτή η Γιουνάιτεντ την εντύπωση πως από αυτόν τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να διεκδικήσει το οτιδήποτε…
Πλέον τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Μάντσεστερ. Εκεί όπου πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα εμφανιστούν ούτε ως φτωχοί συγγενείς, ούτε ως αουτσάιντερ. Εκεί, μέσα στο «θέατρο των ονείρων», ο Ολυμπιακός μπορεί να δει ένα όνειρο τρελό να μετατρέπεται στην –ίσως- μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του!
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Πέρες (86’), Τσόρι (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν.
 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60’ Γουέλμπεκ), Βαλέντσια (60’ Καγκάβα), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι

Προεκλογικός καυγάς στο Ξυλόκαστρο για το έργο της παραλίας

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1546389_771031326259273_1637838801_n.jpg


Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο Ξυλόκαστρο.
Συγκεκριμένα κατά την ώρα που από το βήμα ο Πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων κ. Λάκης Θεοδοσίου κατήγγειλε ως «παράνομες» ενέργειες του δήμαρχου για το έργο της ανατολικής πλευράς της πόλης του Ξυλοκάστρου, τότε  ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος του έκανε φραστική επίθεση λέγοντάς του   ότι «δεν σε αναγνωρίζω κι απορώ πως σε εξέλεξαν ως πρόεδρο ενώ έχεις όφειλες στον δήμο»!!!
Άμεσα αντέδρασε ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σκούρας και κάλεσε τον δήμαρχο να ανακαλέσει τις ύβρεις εναντίον του προέδρου των καταστημάτων, χωρίς βέβαια να βρει ανταπόκριση.
Όταν πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων κ.  Άγγελος Μαρίνης,  ο αντιδήμαρχος κ .Λάμπρος Κολοτούρος  του φώναξε "εσύ δεν είσαι που ενοχλείς στο μαγαζί σου κι έρχεται η αστυνομία και σε γράφει;"
Mε δήλωσή του στα ΜΜΕ ο  κ . Θεοδοσίου ανάφερε ότι η σύζυγος του βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο και έχουν γίνει αγωγές εκατέρωθεν χωρίς να έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα, κι επομένως δεν υπάρχει οτιδήποτε που να του οφείλετε.... 
Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών καταστημάτων αναφέρει ότι προσωπικά δεν έχει σχέση με όλα αυτά κι επομένως τα κίνητρα ήταν πολιτικά και προσωπικά," επειδή βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το παράνομο έργο της παραλίας". Ο κ. Θεοδοσίου καταλήγοντας δήλωσε ότι «η πρωτοφανής απώλεια ψυχραιμίας του δήμαρχου , οφείλετε  όπως όλα αυτά δείχνουν ότι ο ίδιος  έχει αντιλήφθει ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι στη θέση αυτή και ξεσπά μεταξύ δικαίων και αδίκων»...

Ετοιμος για το ματς της χρονιάς! PRE-GAME: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (21:45)


Η μεγάλη βραδιά έφτασε για τον Ολυμπιακό με το ματς της χρονιάς για τους "ερυθρόλευκους" απέναντι στη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ολυμπιακός μπαίνει στις 21:45 (Novasports 2, Sentra 103,3) στο "κάστρο" του στην πρώτη μάχη με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, με στόχο να καταρρίψει όλα τα προγνωστικά και να κάνει το μεγάλο βήμα για την τεράστια υπέρβαση και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πρωταθλητές Ελλάδας να ονειρεύονται, πόσω μάλιστα σε μια χρονιά που η παρουσία και η πορεία τους είναι εξαιρετική έχοντας απέναντί τους μια ιδιαίτερα προβληματική φέτος Μάντσεστερ που στη μετά Φέργκιουσον εποχή τα έχει βρει σκούρα στο Νησί. Στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως η Μάντσεστερ στάθηκε στο ύψος της στους αγώνες του ομίλου και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει απόψε και στο καυτό "Γ. Καραϊσκάκης".
Απέναντί της βέβαια θα βρει παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους για μια τεράστια επιτυχία και μια ομάδα που διψάει για να μπορέσει να προκαλέσει με μια νέα εμφάνισή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πάταγο στην Ευρώπη. Αν τελικά ο Ολυμπιακός μπορέσει στο "σπίτι" του να στριμώξει στη "γωνία" τη Μάντσεστερ θα το μάθουμε απόψε, το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού παρουσιάζονται έτοιμοι για το μεγάλο ματς και παρά τις σοβαρές απουσίες που υπάρχουν όπως αυτές των Σαβιόλα και Σιόβα, δείχνουν ικανοί να μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλό τους.
Ο Μίτσελ μιλώντας και χθες στους "ερυθρόλευκους" τους ζήτησε να παραμείνουν απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο και να μην παρασυρθούν από τον δεδομένο ενθουσιασμό που θα επικρατεί στις εξέδρες. Ο Μίτσελ έχει ζητήσει από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τα μετόπισθεν έχοντας ως βασικό σκοπό το μηδέν στην εστία του Ρομπέρτο χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στη Μάντσεστερ.
Οσον αφορά το αρχικό σχήμα ο Ισπανός τεχνικός δείχνει εδώ και καιρό κατασταλαγμένος με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας στην άμυνα, τους Εντινγκά και Μανιάτη στη μεσαία γραμμή, τους Κάμπελ και Πέρεζ στα δύο άκρα, τον Ολαϊτάν στην επίθεση του και από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Ντομίνγκες. Αν ο Φουστέρ βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του, θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει θέση αντί του Πέρεζ που όμως έχει δείξει με το... καλημέρα ικανός για τα δύσκολα με τα ερυθρόλευκα.
Το βλέπει όλος ο κόσμος!
Σε 200 χώρες θα μεταδοθεί απευθείας ο αγώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ολος ο πλανήτης θα έχει απόψε τα βλέμμα του στραμμένο στο φαληρικό γήπεδο, καθώς θα είναι και το μοναδικό παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 9.45, μια και το άλλο ματς της ημέρας για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ζενίτ και την Ντόρτμουντ ξεκινάει στις 7.00.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μανωλάς, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Δε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Φλέτσερ, Βαλέντσια, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Ελέγχονται οι "αντοχές" των γεφυρών τής Κορίνθου - Πατρών


Στο «μικροσκόπιο» τεχνικών ελέγχων έχουν μπει οι γέφυρες της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατασκευής του Νέου Αυτοκινητοδρόμου, δεν προβλέπεται η κατεδάφισή τους. Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες, ειδικά συνεργεία ελέγχουν - σπιθαμή προς σπιθαμή - τη γέφυρα του Κριού ποταμού (κατασκευάστηκε το 1970-1971), παίρνοντας δείγματα σκυροδέματος από τις κολώνες και τα δοκάρια της γέφυρας, προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά οι αντοχές της κατασκευής…

froyros.blogspot.gr

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Εμφάνιση ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ.jpg

Οι 58 βάζουν το ΠΑΣΟΚ... στο ράφι

venizelosboulgaris
Η πρωτοβουλία των «58» αποφάσισε να μην συμμετάσχει  στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ,  με τον Γιάννη Βούλγαρη να ενημερώνει τηλεφωνικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο γι’ αυτήν  την απόφαση.
Οι ενστάσεις των «58» επικεντρώνονταν κυρίως στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στο ευρωψηφοδέλτιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ, στον ορισμό επικεφαλής της προσπάθειας, καθώς και στην προβολή που θα είχαν οι υποψήφιοι από τα ΜΜΕ.
Μετά τις ευρωεκλογές οι «58» δεσμεύτηκαν να επανέλθουν στην προσπάθειά τους για τη συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς».
Τέλος ο κ. Βούλγαρης είπε στον κ. Βενιζέλο πως η κίνηση θα στηρίξει των ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτό.

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα ζητάει ο Άρειος Πάγος

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα για άρση της ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα.
Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Κορίνθου διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα, προκειμένου να δικαστεί για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρακώλυση των συγκοινωνιών.
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο κ. Μπούκουρας στις 18 Νοεμβρίου 2012 μαζί με άλλα δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής, κατέλαβαν το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στο ύψος των διοδίων του Ζευγολατιού.
Ο εν λόγω βουλευτής μαζί με τα άλλα μέλη της Χρυσή Αυγής άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων και παρότρυναν τους οδηγούς να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Κατά κύματα…



Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις συναντήσεις-δηλώσεις στήριξης στον Γ. Καμίνη. Πρώτα ο Φώτης Κουβέλης, μετά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, μεσολάβησε ο Θ. Σκυλακάκης της ΔΡΑΣΗΣ, ακολούθησε γεύμα με τους «58» και χθες ήρθε η ώρα του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδ. Λοβέρδου. Εκτιμώ πως θα ακολουθήσει ο Η. Μόσιαλος της Δυναμικής Ελλάδας και, γιατί όχι, ο Χαρης Καστανίδης του κουβελικού «τρίτου πόλου», ενδεχομένως και ο Π. Μπεγλίτης. Ετσι, θα πρόκειται για μια πραγματική κοσμογονία της Κεντροαριστεράς. Να σημειωθεί πάντως ότι Καμίνης και Μπουτάρης έχουν ενώσει όλους όσοι κινούνται στην περιοχή μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που δεν έχουν σκεφτεί, ενδεχομένως, οι υποστηρικτές είναι ότι την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον δεν επανεκλεγούν μπορεί να τους πάρουν τη δουλειά, σε ό,τι αφορά την πονεμένη υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
 ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ

Αθώοι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇ ØÙÌÉÁÄÇ
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενα ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, από τις οποίες μία αφορούσε έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τον έλεγχο της λειτουργίας των παρακείμενων στη λίμνη Κορώνεια βιομηχανιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ψεύτικος έρωτας με την εξουσία

Alexis-Tsipras-EuropeΗ Αξιωματική Αντιπολίτευση, ως εκ του θεσμικού της ρόλου , είναι εν δυνάμει προ των πυλών της εξουσίας. Στην Χώρα μας,  ένας πολιτικός φορέας πού κινείτο επί σειρά ετών στα όρια του μαγικού εκλογικού αριθμού 3% , βρέθηκε στο 26% και κατέκτησε τον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι συνιστώσες του, πού υπήρχαν από την εποχή του 3%, καλούνται σήμερα να διαχειριστούν ανθρώπους και ιδέες πού θεώρησαν ότι μπορούν να μετατρέψουν αυτό το μικρό σε κάτι μεγάλο. Αυτή η αναντιστοιχία και ο κατακερματισμός απόψεων και θέσεων , είναι πλέον ορατοί στον πολίτη και αναστέλλουν την περαιτέρω κοινωνική της διείσδυση.
Παράλληλα η ισχυρή προσωπικότητα που εξέπεμπε έναν πολιτικό λόγο δυνατό , με όραμα, με φρέσκο πνεύμα , υπήρχε και είχε λόγο ανατρεπτικό , επαναστατικό πού παρέσυρε το οργισμένο πλήθος κόσμου. Αυτός όμως ο λόγος μετατράπηκε εδώ και λίγους μήνες σε πολιτικό λόγο εξουσίας  και κατεστημένου, στρογγύλεψε ,τονώνοντας την λαϊκή άποψη για «φαύλο πολιτικό σύστημα». Πολύ γρήγορα φάνηκε η έλλειψη σταθερού πολιτικού λόγου και ακόμη πιο γρήγορα ο ψεύτικος έρωτας με την εξουσία.
Η Χώρα μας χρειάζεται μια Αξιωματική Αντιπολίτευση με θεσμικό ρόλο ,με καθαρές θέσεις στα κύρια πολιτικά ερωτήματα, με ορατά πολιτικά πρόσωπα που θα την εκφράζουν και  με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ας σταθεροποιηθεί λοιπόν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρώτα σε αυτόν τον ρόλο, με θέσεις και απόψεις , και αν το επιτύχει μετά …πεδίον δόξης λαμπρό , αλλά μέχρι τότε απλά θα περιμένει.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ / ysterografa.gr

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Δε θα κάνουμε οντισιόν προσώπων για να προκύψει κάτι το οποίο δε θα αφορά την κοινωνία»

androulakis nikos 400 x 250
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM ΚΑΙ  ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ, Β. ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ  Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

  • Δε χρειάζεται να βάλουμε μόνο νέους ανθρώπους, πρέπει να βάλουμε και την εμπειρία. Και ειδικά τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας που λέγεται Κεντροαριστερά.  Όμως, στο βωμό της ανανέωσης δεν θα κρύψουμε όλους αυτούς οι οποίοι πρέπει να μπουν και να συνεισφέρουν. Διότι το εγχείρημα έγινε και για εκλογικούς λόγους και για πολιτικούς. Όλοι λοιπόν αυτοί  που έχουν πρωταγωνιστήσει, είτε προέρχονται από τους 58, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τις κινήσεις, πρέπει να είναι υποψήφιοι

Μιχελάκης: Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό, τι χειρότερο

Giannis-Mihelakis
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την τρόικα, το ΔΝΤ, το πλεόνασμα, αλλά και το ενδεχόμενο να στηρίξει η ΝΔ την υποψηφιότητα Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής, επαναλαμβάνοντας την άποψη του ότι τον θεωρεί αποτυχημένο.
«Ο Πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει. Τέλη Απριλίου θα έχουμε το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εμείς τη δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει την έχουμε πραγματοποιήσει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε πλεόνασμα. Ένα χρόνο νωρίτερα, έχουμε πλεόνασμα που μπορεί να αγγίξει και το 1,5 δισ.», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:
«Τώρα αυτοί που έκαναν αυτή την προϋπόθεση, θα πρέπει να τηρήσουν και τις δεσμεύσεις τους».
«Το ύψος της ύφεσης, το υπολόγιζαν πάνω από 4% θα είναι κάτω από 4%. Έπεσαν σε όλα έξω. Τώρα που το πράγμα πάει καλύτερα, κάνουν απαισιόδοξες προβλέψεις και πέφτουν πάλι έξω. Θα περιμένουμε να ικανοποιήσουν οι εταίροι μας τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μιχελάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα στα επόμενα 24ώρα θα έρθει ο νόμος για τις εκλογές. Μια περιφέρεια όλη η χώρα, 4 σταυροί, καθώς και η άρση των κωλυμάτων. Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς θέλει οι βουλευτές που θέλουν να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο να παραδώσουν την έδρα τους», και πρόσθεσε:
«Υπάρχει μια απαγόρευση 15 ημερών για τις δημοσκοπήσεις. Αυτό θα το καταργήσουμε. Ο κάθε ένας έλεγε ότι ήθελε, δημιουργούσε μια σύγχυση. Παιζόντουσαν παιχνίδια με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να βομβαρδίζεται από ανυπόστατες φήμες, όπου η απαγόρευση είχε καταντήσει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα».
«Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος», σχολίασε για την πιθανότητα να στηριχθεί ο Σγουρός από τη Νέα Δημοκρατία. 

ysterografa.gr

Η Καλαντζάκου πρώτη στο ψηφοδέλτιο Αδαμόπουλου στον ΔΣΑ

Ioanna-Kalantzakou
Η Ιωάννα Καλαντζάκου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον συνδυασμό “Κοινωνία Δικηγόρων” στον ΔΣΑ, που παρά την απρόσμενη ήττα του επικεφαλής της και σημερινού προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλου από τον Βασίλη Αλεξανδρή, στον πρώτο γύρο των αρχαιρεσιών, άντεξε.
Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα, η Ιωάννα Καλαντζάκου συγκέντρωσε 781 ψήφους, ενώ από την ίδια παράταξη ακολουθούν οι Φώτης Κωτσής με 662, Δημήτρης Αναστόπουλος με 641, Θανάσης Παυλόπουλος με 639, Νίκος Κουτκιάς με 630 και Λευτέρης Ράντος με 555.
Η Ιωάννα Καλαντζάκου είχε αμφιταλαντευτεί για το αν θα έθετε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε αυτές τις εκλογές, μετά ωστόσο από την ηχηρή πρωτιά της, και στην περίπτωση που ο Γιάννης Αδαμόπουλος ηττηθεί στον δεύτερο γύρο από τον Βασίλη Αλεξανδρή, η ίδια αποκτά προβάδισμα για να ηγηθεί της Κεντροδεξιάς στις επόμενες αρχαιρεσίες.

ysterografa.gr

Η νέα λίστα με τις 4.000 απολύσεις του 2013 – Τι θα παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης στην τρόικα

Σε αναγκαστικές αλλαγές στη λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013 προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους της τρόικας εντός της εβδομάδας. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τη «δεξαμενή» γεμίζουν οι «διαθέσιμοι» του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αναγκαστικές αλλαγές γίνονται λόγω:
-Των μηνυμάτων της τρόικας μέσω των τεχνικών κλιμακίων ότι πριν την οριστικοποίηση των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι δυνατόν να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΕΡΤ
-Του γεγονότος ότι δεν προχώρησαν οι απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ή στις ΕΑΒ και ΛΑΡΚΟ
Για το λόγο αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας ξεκίνησαν από την αρχή το μέτρημα και, σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα λίστα περιλαμβάνονται:
-300 επίορκοι που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών
-700 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας
-1500 έως 1700 σχολικοί φύλακες από τους συνολικά 2.234. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει εξαγγελθεί η τοποθέτησης 526 σε μονάδες υγείας, ενώ είναι πιθανόν να βρεθούν και κάποιες επιπλέον θέσεις μέχρι τις 23 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας
-150 έως 200 Δημοτικοί Αστυνομικοί οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απολυθούν λόγω πλαστών δικαιολογητικών
-220 από τους 23 Οργανισμούς που καταργούνται
-Έως και 1.000 από τους 2.114 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Mε αυτό τον τρόπο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευελπιστούν ότι θα κλείσουν τις απολύσεις του 2013 ώστε ενόψει και των διπλών εκλογών να τους δοθεί πίστωση χρόνου γι” αυτές του 2014.

Θα έδινες 22.000€ για αυτό το κρεβάτι;

tropppddrrt2
Το κρεβάτι με το στρώμα νερού που δονείται στους ρυθμούς της μουσικής!
Και με τα 22.000 ευρώ που κοστίζει, καλά θα κάνει να «χορεύει» αξιοπρεπώς.
Ο λόγος για το Tranquility Pod, το κρεβάτι-μοντερνιά που μοιάζει με γιγαντιαία καραμέλα Mentos, είναι όμως πολλά περισσότερα από ένα ρετρο-φουτουριστικό αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας.

Κι αυτό γιατί όταν περάσεις το φιλόξενο άνοιγμά του, θα βρεθείς να επιπλέεις πάνω σε ένα πλάτους δύο σχεδόν μέτρων οκτάγωνο στρώμα νερού, περικυκλωμένο από ατμοσφαιρικό LED φωτισμό, βυθιζόμενος μέσα σε κύματα ήχου από το 80 watt ηχοσύστημά του. Και βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναβγείς από μέσα του ποτέ!

Καλυμμένο με σουέτ, γεμισμένο με αφρό-με-μνήμη και σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, το στρώμα νερού δεν στερείται τεχνολογικής πολυτέλειας, άσε που μπορείς να συνδέσεις ακόμα και το smartphone σου στο τεσσάρων ηχείων ηχοσύστημά του για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.
Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από το subwoofer στον πάτο του κρεβατιού, ώστε τα ηχητικά κύματα να διατρέχουν το σώμα σου σαν άλλο μουσικό μασάζ! Εννοείται ότι μπορείς να περάσεις άπειρες ώρες μέχρι να βρεις το απολύτως κατάλληλο μουσικό κομμάτι για κάθε κρεβατο-συνθήκη, αυτό που παράγει δηλαδή τις αρμόζουσες δονήσεις σύμφωνα με τη διάθεσή σου.

Και δεν έχουμε μιλήσει καν για τους αισθητήρες παλμών! Ναι, καλά ακούσατε, οι 50 LED λυχνίες του εσωτερικού της κάψουλας συγχρονίζονται με τους καρδιακούς παλμούς μας ώστε να δημιουργήσουν ένα ατμοσφαιρικό φωτιστικό μοτίβο που να ταιριάζει απόλυτα κάθε στιγμή με το ταμπεραμέντο μας!
Το Tranquility Pod έχει διάμετρο 2 μέτρων, θέλει λοιπόν μεγάλο δωμάτιο για να δείξει, με τα 22.000 ευρώ της τιμής του όμως να εγγυώνται ότι το κοινό στο οποίο αναφέρεται δεν θα μένει σε γκαρσονιέρα.
Είναι παρόλα αυτά υπέροχο όπως κι αν το δεις…

techit.gr

Πρώτη δικαίωση του Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα πρώτα αποτελέσματα των αγώνων και των κινήσεων του  Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας ήρθαν  μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο  στην  Τρίπολη.  Ο Αγροτικός Σύλλογος μαζί με τα υπόλοιπα ανεξάρτητα μπλόκα  Πελοποννήσου είχαν  παραδώσει  ένα ψήφισμα με τα αιτήματα των αγρωτών στον Περιφερειάρχη  κ. Τατούλη το οποίο σήμερα (χθες) 24-2-2014 ψηφίστηκε  στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία  (το καταψήφισε το Κ.Κ.Ε) .
Δεσμεύθηκε ο Περιφερειάρχης ότι θα δώσει από την μεριά του και αυτός τον αγώνα μαζί μας και θα προωθήσει  τα αιτήματα στην κεντρική εξουσία,,δήλωσε ότι συμφωνεί στα δίκαια και απαραίτητα γιά την  επιβίωση του αγροτικού τομέα, αιτήματα.
Είναι η πρώτη δικαίωση του συλλόγου μας και η πρώτη θετική ανταπόκριση παραλληλα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι εντός της εβδομάδας θα φέρει κάποιες διορθωτικές αλλαγές στο φορολογικό. Η πίεση προς την κυβέρνηση φαίνεται να γεννάει καρπούς.
Δεν εφησυχάζουμε ούτε σταματάμε τις κινητοποιήσεις μας με οποιαδήποτε μορφή αποφασίσουμε κάθε φορά.
Ο Αγροτικός σύλλογος συμμετέχοντας στο συντονιστικό των ανεξαρτήτων μπλόκων Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα αιτήματα των μελών του και του αγροτικού κόσμου.
 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΙΑΤΡΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σας ενημερώνει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, απέστειλε σχετικό κατάλογο με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς της περιοχής, ώστε να μην δημιουργηθούν κενά ενημέρωσης και πληροφόρησης των ασφαλισμένων και προβλήματα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των Μονάδων υγείας για περίπου ένα μήνα:











 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η διαπεριφερειακή συνεργασία Πελοποννήσου – Αττικής εχέγγυο για την αποκατάσταση του δρόμου Σχίνου – Αλεποχώρι»



Εμφάνιση PA140225_003pr.jpg 
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Αλεποχώρι – Σχίνος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Εμφάνιση P1020191.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την οδική σύνδεση Αλεποχώρι – Σχίνος, καίριας σημασίας, γιατί αφενός αποτελεί την εναλλακτική δίοδο πρόσβασης στην Πελοπόννησο, και αφετέρου, καλύπτει τις καθημερινές βιοτικές και επαγγελματικές ανάγκες των κατοίκων μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης περιοχής με ιδιαίτερα τουριστικά χαρακτηριστικά.

Στόχος της παρέμβασης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να γίνει στο συντομότερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, και να καλύψει το πρόβλημα της διάβρωσης του δρόμου από τους κυματισμούς και της κατάπτωσης βράχων, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο «ολοκληρωμένη και οριστική λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης ότι έχει ήδη αποστείλει αίτημα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι άμεσα τα δύο αυτά Υπουργεία θα ανταποκριθούν.

Εμφάνιση P1020190.JPG«Η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μεγάλο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν στα συρτάρια» τόνισε τέλος ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την ανάγκη να ακολουθηθούν οι γρηγορότερες διαδικασίες αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, επαγγελματίες της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειών, αποφασίστηκε να συνεργαστούν οι τεχνικές υπηρεσίες, καθώς ο δρόμος ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα και των δύο Περιφερειών, προκειμένου να συσταθεί κοινός φορέας που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ολοκληρωμένα και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Αποφασίστηκε τέλος να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο μικτού κλιμακίου των δύο Περιφερειών, αλλά και των λοιπών φορέων της περιοχής για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. 

Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς

(ή αλλιώς ο συνδικαλισμός που αντιστέκεται, ο συνδικαλισμός που δεν πεθαίνει…)

Δεν είμαι από αυτούς που καταδικάζουν τον συνδικαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Ούτε συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη φίλου ότι τις καλές εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα τις εισήγαγαν οι πολυεθνικές και όχι ο συνδικαλισμός. Μου είναι αδύνατον, όμως, να μην σιγοτραγουδήσω ολίγον από Παπάζογλου "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν", κάθε φορά που, όταν σηκώνεται η πέτρα ενός νέου "σκανδάλου" στην Ελλάδα, από κάτω πάντα -ή σχεδόν πάντα- βρίσκεται και ένας συνδικαλιστής.