Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κόκκινο καμπανάκι για την παιδική παχυσαρκία - Τι είπαν σε εσπερίδα στο Περιστέρι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί


Εσπερίδα με θέα την «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας  κατά την παιδική και εφηβική ηλικία» πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λινανδράτου στο Περιστέρι. Την εκδήλωση συντόνισε και οργάνωσε το  Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Προστασίας για την Φτώχεια για στο Δήμο Περιστερίου.


Από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑΣ» Αλέξανδρος Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε το ρόλο της ψυχολογίας στην διατροφή..
 Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr

“Διακόπτη θανάτου” στις μηχανές αυτοκινήτων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

“Διακόπτη θανάτου” στις μηχανές αυτοκινήτων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συναντιούνται μυστικά και συζητούν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός συστήματος που θα μπορούσε να επιτρέψει στις αρχές να “τερματίζουν” τη λειτουργία της μηχανής ενός οχήματος από μία εγκατάσταση κεντρικής διαχείρισης.Τα βασικά και θεμελιώδη “συστατικά” που θα καθιστούσαν την τεχνολογία εφαρμόσιμη υπάρχουν, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση βρίσκεται εγκατεστημένη στα αυτοκίνητα κάποιων κατασκευαστών όπως η GM που ανέπτυξε και εφάρμοσε το σύστημα “Stolen Vehicle Slowdown” το 2009. Επιπλέον υπάρχουν after-market λύσεις.

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Κώστα Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvcSMuaN7KBYsTiXzOP97jzdOMTCZnd6ySXpmyP7klNJciWENMZjeps1-kXF-6PSPWCklLViTDNMLCei_AxYtQe4Je6YsCrC28_AH5w8uE1vWz2JeiF2fiI6lQYHyVITBxnmqGB7eoLayn/s1600/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpg
Την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης του 2014, αποφάσισε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο σημερινός δήμαρχος Καρπενησίου και γιος της Ντόρας Μπακογιάννη θα ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του την ερχόμενη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.
 Ενσωματωμένη εικόνα 1

Μεγάλη ανησυχία για την Κεφαλονιά! Σεισμολόγοι μιλούν για νέο σεισμό και άλλοι για μετασεισμούς μεγάλης έντασης

Μεγάλη ανησυχία για την Κεφαλονιά! Σεισμολόγοι μιλούν για νέο σεισμό και άλλοι για μετασεισμούς μεγάλης έντασης

Με τον καιρό να δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση, οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου, είδαν να πέφτει απόψε το σκοτάδι.
Η οδηγία από την πολιτική προστασία είναι σαφής. "Για λόγους ασφαλείας αλλά και για την διευκόλυνση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, να παραμείνουν σε ανοικτούς χώρους, μακριά από κτίρια και να αποφεύγεται η άσκοπη κυκλοφορία των οχημάτων"...

Κάπως έτσι, οικογένειες ολόκληρες, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, θα αναγκαστούν να περάσουν τη νύχτα μακριά από το σπίτι τους. Κι επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν πού αλλού να πάνε, αναμένεται να στριμωχτούν στα αυτοκίνητα, για να κλείσουν τα μάτια τους με ασφάλεια για λίγες ώρες...

«Κόλλησαν» στη λάσπη Χανιά και Πανηλειακός

Μοιρασιά στη βροχή, 1-1 Χανιά-Πανηλειακός | onsports.gr
Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των Περιβολίων μεταξύ του ΑΟ Χανίων και του ενισχυμένου Πανηλειακού στο ματς που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική στον 1ο όμιλο.
Tο ματς εξελίχθηκε περισσότερο σε… λασμπομαχία, αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε κρατήσει πολλά νερά από τη συνεχόμενη βροχόπτωση με τους παίκτες να αναλώνονται κυρίως σε σκληρές μονομαχίες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο 71' με τον Κυριάκο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα  (75΄) οι γηπεδούχοι – που έπιασαν τον Ηρακλή Ψαχνών στη δεύτερη θέση - απάντησαν με τον Πάγκαλο , πού είχε προειδοποιήσει με δοκάρι στο 61΄, διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο (5 νίκες, 4 ισοπαλίες εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες) .
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Χατζηησαΐας, Παπατζίκος, Παγώνης, Ζντράβκοβιτς, Γκούμας, Πότσι (72' Σκάρος), Τσάτσος (57' Κοσταντίνοφ), Μπουντόπουλος (78' Λουκίνας), Βασιλόγιαννης, Πάγκαλος.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παντέλης): Πίτκας, Γαλανόπουλος, Κοτσώνης, Κωνσταντινίδης, Κυριάκος (88' Αλτιπαρμακόφσκι), Φλίγκος, Βοσκόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πόνσε (56' Λαλίν), Ολίσε, Μπιτάνγκ (85' Καρασαλίδης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Φωστήρας - Αστέρας Μαγούλας 3-0
Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 0-1
Αχαρναϊκός - Βύζας Μεγάρων 3-0
Φωκικός - Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Επισκοπή - Γλυφάδα 5-1
Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 1-3
Χανιά – Πανηλειακός 1-1

Η βαθμολογία
(Σε 18 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Βόλου
41-13
45
2. Χανιά
19-10
31
3. Ηρακλής Ψαχνών
16-9
31
4. Επισκοπή
24-17
30
5. Παναιγιάλειος
19-14
30
6. Παναχαϊκή 2005
19-11
27
7. Φωκικός
21-19
27
8. Καλλιθέα
20-17
26
9. Φωστήρας
19-18
26
10. Πανηλειακός
22-20
23
11. Αχαρναϊκός
17-19
20
12. Αστέρας Μαγούλας
13-23
14
13. Βύζας Μεγάρων
12-40
8
14. Γλυφάδα
12-44
6


“Απογειώνονται” οι τιμές στα διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών

“Απογειώνονται” οι τιμές στα διόδια - Αναλυτικά όλες οι αυξήσεις που φτάνουν το 60%!Μεγάλο πλήγμα στις τοπικές μετακινήσεις αλλά και στην επιβατική κίνηση του εθνικού δικτύου από την Αθήνα προς Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη αναμένεται να προκαλέσουν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που αγγίζουν το 60%!
Η υλοποίηση των αυξήσεων είχε "παγώσει" τον Δεκέμβριο, ύστερα από αίτημα του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να μην συμπέσουν με την επικύρωση των συμβάσεων από την Βουλή, αλλά και με την έξοδο των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου. 

Οι πιέσεις, όμως, των κατασκευαστών να υλοποιηθούν οι ανατιμήσεις των διοδίων που αποτελούν "ανεξόφλητο γραμμάτιο" των προηγούμενων συμβάσεων, έχουν αποδώσει, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος το δημόσιο να εκτεθεί σε νέο κύκλο διεκδικήσεων για απώλειες εσόδων των παραχωρησιούχων.

Οι νέες τιμές απογειώνουν και το κόστος ταξιδιού για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο πλέον θα ξεπερνά τα 58 ευρώ, ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει το ταξίδι Αθήνα - Πάτρα (στα 12,80 ευρώ με επιστροφή).

Ειδικότερα γιά  την Ολυμπία Οδό:
Ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών πλέον θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.
Παράλληλα, από την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθούν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).
Παράλληλα, παρέχονται εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα Ελευσίνα Value και Ισθμός Value). Επίσης, προβλέπονται πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.
Σημειώνεται ότι από τις παραμονές Χριστουγέννων ισχύουν νέες τιμές στους σταθμούς Ζευγολατιό και Ρίο, όπου το κόστος διαμορφώνεται σε 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ. Η έκπτωση προβλέφθηκε υπό την πίεση των αντιδράσεων ότι οι οδηγοί πληρώνουν ακριβά διόδια σε έναν δρόμο-καρμανιόλα. 
Περιορισμένης κλίμακας μειώσεις τιμολογίων της τάξεως των 0,10 ευρώ -κυρίως στη μεγάλη κατηγορία των οχημάτων (φορτηγών κ.ά.)- θα φέρει αντίστοιχα η τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων.

Ξεκίνησε από ημικρανία και έγινε πονοκέφαλος η υποψηφιότητα Βουδούρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική Βουδούρη σε Λαφαζάνη και στην μέση ο Τσίπρας...
Ξεκίνησε από ημικρανία και έγινε πονοκέφαλος. Η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αυτή δεν κόπασε γιατί ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε πρεμιέρα σήμερα με επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο κ. Βουδούρης παρουσίασε δυο πρόσωπα μέσα σε λίγες ώρες. Αρχικά μίλησε στον ΒΗΜΑ FM και είπε: "δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το πρώτο μνημόνιο γιατί πιστεύω ότι χρειαζόταν ένα πρόγραμμα προσαρμογής για να αντιμετωπισθεί το έλλειμα 24 δισ. που άφησε η ΝΔ". Τόνισε μάλιστα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και την ονομασία του.

Είπε επίσης: "και εγώ διαφωνώ με πολλά του κ. Λαφαζάνη. Και έγινε ακόμα πιο δηκτικός βάλλοντας ευθέως κατά της αριστερής πλατφόρμας λέγοντας: "Ούτε εγώ ζητώ σε κανέναν να μετανιώσει όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνουν 100.000 προσλήψεις ή να βγούμε από το ευρώ".

Λίγες ώρες αργότερα και λες και δεν είχε ειπωθεί τίποτα από τα παραπάνω, μιλώντας στον σταθμό "Στο Κόκκινο", ειπε:

"Σας θυμίζω πως έχω διαγραφεί δύο φορές επειδή δεν υπέκυψα στους μνημονιακούς εκβιασμούς. Έχω τις διαφωνίες μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που μας ενώνει και αυτό είναι η βούληση να αναστρέψουμε τη καταστροφή της διάλυσης της κοινωνίας και να βάλουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά εξόδου από την κρίση".

Και συνέχισε σε αυτό το μοτίβο λέγοντας: "Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο δικό μου πρόσωπο είναι επιλογή νίκης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετρήσει δυνάμεις θα επέλεγε ένα κομματικό στέλεχος."

Ντοκιμαντέρ του National Geographic για τη μετά θάνατον ζωή.

Ντοκιμαντέρ του National Geographic για τη μετά θάνατον ζωή

Ντοκιμαντέρ του National Geographic απο την Σειρά Paranatural. Υπάρχει ζωή μετά το τέλος της φυσικής μας ζωής;
Η απάντηση μέσω της θρησκείας μας θα ήταν αμέσως ναι. Οι σκεπτικιστές θα προσέγγιζαν το θέμα διαφορετικά και άλλες θρησκείες θα σας έλεγαν περί μετεμψύχωσης. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει (αν όντως συμβαίνει) σε όσους έχουν χάσει τη ζωή τους (με την ιατρική έννοια) και επανέρχονται πίσω; Παρακολουθήστε συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν αυτήν την εμπειρία και επέστρεψαν πίσω στον κόσμο των ζωντανών για να μας την περιγράψουν.
Paranatural: Life after life
Παραγωγής: National Geographic
Διάρκεια: 44:40 min
Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
Γλώσσα: Αγγλικά

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία του ΠΣΑΠ

18(1)_600_339
Ο ΠΣΑΠ βραβεύει τους καλύτερους το απόγευμα της Δευτέρας σε μία λαμπρή εκδήλωση. Διαβάστε όλους τους υποψήφιους.
 Στις 18:30GR στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της ''Γιορτής του Ποδοσφαιριστή'', με την ονομασία Βραβεία Π.Σ.Α.Π./Ο.Π.Α.Π. 2013, Χρυσό Χορηγό την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και Μέγα Χορηγό τον Ομιλο Forthnet και την Nova.

Τα ονόματα των υποψηφίων για την κατάκτηση των βραβείων στις κατηγορίες βραβευομένων που αναδεικνύονται από τις ψήφους των ποδοσφαιριστών, κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13, αναφέρονται κατ’ αλφαβητική σειρά.

Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανακοινώνεται κατά την διάρκεια της Γιορτής του Ποδοσφαιριστή. Οι τρεις που πήραν τις περισσότερες ψήφους ανά κατηγορία, αγωνιζόμενοι με τις ομάδες όπου ανήκαν στη σεζόν 2012-2013, είναι:

Δείτε όλους τους υποψήφιους

Νέο κόμμα ιδρύουν οι Πολύδωρας και Ζώης

viron
Στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα προχωρούν ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Ζώης.
Στο νέο κόμμα θα συμμετάσχουν και άλλα πρώην στελέχη της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.
Οι κ.κ. Πολύδωρας και Ζώης θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος  σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν την Πέμπτη.

Ένοπλος κρατάει ομήρους 24 μαθητές σε σχολείο της Μόσχας. Πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικό

Moscow-school-600x330
Υπόθεση ομηρίας βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε σχολείο της Μόσχας. Ένας ένοπλος φέρεται να κρατάει ομήρους 24 μαθητές ηλικίας 15 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένοπλος είναι πατέρας μαθητή, και πριν μπει στο σχολείο πυροβόλησε έναν αστυνομικό, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.
Εκτός από το νεκρό αστυνομικό, ένας καθηγητής τραυματίστηκε, και αργότερα υπέκυψε και εκείνος στα τραύματά του.
Μετά από επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας, ο δράστης ακινητοποιήθηκε και οι μαθητές απελευθερώθηκαν.
Όπως αποδείχτηκε, ο ένοπλος ήταν ένας εκ των μαθητών, και όχι ο πατέρας κάποιου από αυτούς.
Μετά τη λήξη της ομηρίας, η Αστυνομία της Μόσχας εκκένωσε προληπτικά και άλλα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή.

Video

ysterografa.gr

Η Μέρκελ αποφάσισε να στηρίξει τον Γιούνκερ για διάδοχο του Μπαρόζο

Angela-Merkel-Jena-Claude-Juncker
Twitter@EmOikonomidis
Είναι βέβαιο, ότι κάποια στιγμή μπήκε στον πειρασμό να το σκεφτεί. Ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία, έπεισε τον Μάρτιν Σουλτς ότι θα μπορούσε να τον στηρίξει σιωπηλώς και διακριτικά για τη διαδοχή του Ζοζέ Μπαρόζο στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το… αστείο ωστόσο τελείωσε εδώ. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των “Financial Times”, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να επιδείξει παραταξιακή αλλά και ευρωπαϊκή συνείδηση, και να υποστηρίξει για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τέως Πρόεδρο του Eurogroup για την “πιο πολιτική” θέση στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.
Η στήριξη της Μέρκελ στον Γιούνκερ, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν αγεφύρωτες διαφορές για τη διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και ειδικότερα της Ελλάδας, κλείνει πρόωρα τη μάχη που είχε ανοίξει στο εσωτερικό του ΕΡΡ για το ποιόν θα στήριζε σε αυτή την αναμέτρηση η Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, η οποία ακόμη και στη σκιά της αναμενόμενης ανόδου των κομμάτων του ευρωσκεπτικισμού και των άκρων στις ευρωεκλογές του Μαϊου, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρώτη πολιτική δύναμη. Και, σε κάθε περίπτωση, μπροστά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Το ρεπορτάζ των “FT”, διαλύει τα όνειρα “ιερής συμμαχίας” του Μάρτιν Σουλτς, που, αν και Σοσιαλιστής, πόνταρε στη σκιώδη υπόσχεση που φαίνεται ότι του είχε δώσει η Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η Γερμανίδα Καγκελάριος να υποστηρίξει εμμέσως την υποψηφιότητά του, μέσω μιας “αναιμικής” υποψηφιότητας από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η διαφαινομένη πλέον εκλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνιστά “καλά νέα” για την Ελλάδα αλλά και συνολικά το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, καθώς ο “Mr. Euro” είναι ένας πολιτικός ηγέτης με βαθιά πίστη στην κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης.

ysterografa.gr

Ο καινούριος "Optimus Prime" στο "Tranformers: Age of Extinction" (video)

Optimus-Prime
Τη νέα εμφάνιση του θρυλικού αρχηγού των “Autobots” Optimus Prime, αποκάλυψε το πρώτο trailer για την 4η ταινία των “Transformers” με τίτλο “Tranformers: Age of Extinction”.
Το trailer προβλήθηκε στο περιθώριο του SuperBowl, και στην ταινία συμμετέχουν οι Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Stanley Tucci.
Σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες, που επίσης είχε σκηνοθετήσει ο Michael Bay, εκτός από Autobots και Decepticons, πρωταγωνιστούν και… Dinobots.

Video

 

ysterografa.gr

ΚΕΠ Υγείας: Ποιοι είναι οι πρώτοι 14 δήμοι που θα τα αποκτήσουν

Σε 14 δήμους θα ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα οποία θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.
Συγκεκριμένα, τα πρώτα 14 ΚΕΠ Υγείας θα λειτουργήσουν στους παρακάτω δήμους:
  • Δήμος Αγίας Παρασκευής
  • Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού
  • Δήμος Αλίμου
  • Δήμος Αμαρουσίου
  • Δήμος Βύρωνα
  • Δήμος Γαλατσίου
  • Δήμος Γλυφάδας
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Δήμος Λαυρεωτικής
  • Δήμος Μαραθώνα
  • Δήμος Μεταμόρφωσης
  • Δήμος Παλαιού Φαλήρου
  • Δήμος Περιστερίου
  • Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη
Για την παρουσίαση του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, από όλους τους δημάρχους που θα φιλοξενήσουν πρώτοι τα ΚΕΠ Υγείας στους δήμους τους.

aftodioikisi.r

Μπάχαλο με τις αποζημιώσεις στους οργανισμούς που κλείνουν

Ενώ το νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το οποίο προβλέπει το κλείσιμο 21 οργανισμών του Δημοσίου βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την ψήφισή του, το τοπίο σχετικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων παραμένει ομιχλώδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις τάξεις των εργαζομένων στους συγκεκριμένους οργανισμούς επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι διοικήσεις, αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το αν και με ποιον τρόπο θα γίνουν οι απολύσεις.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο γενικότερο αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και θα οδηγήσει στα «λουκέτα».
Εν τω μεταξύ, αυτό που καίει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, είναι το αν το κλείσιμο των οργανισμών που συνεπάγεται και τις απολύσεις τους, θα συνοδευτεί από αποζημιώσεις ή αν τελικά θα δουν το δρόμο της εξόδου χωρίς ευρώ στην τσέπη.
Τι προβλέπει ο Νόμος για τις αποζημιώσεις

Ο Άδωνις καλωσόρισε τον Ροντούλη στη Νέα Δημοκρατία

Adonis-Georgiadis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καλωσόρισε τον Αστέριο Ροντούλη στη Νέα Δημοκρατία.
Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει επί σειρά ετών στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό υπό τον Γιώργο Καρατζαφέρη:
“Άλλος ένας καλός φίλος, ο Αστέριος Ροντούλης ένωσε τις δυνάμεις του με τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι οι Έλληνες μαζί για την Ελλάδα της Ευρώπης”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τις τουρκικές αρχές ο Άγγελος Φιλιππίδης

Aggelos-Filippidis
Σε μια απρόβλεπτη εξέλιξη στο θέμα του σκανδάλου με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους, ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες στην Τουρκία, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.
Πάντως παραμένει στο τουρκικό έδαφος, καθώς εκκρεμεί εις βάρος του και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για άλλες παράνομες δανειοδοτήσεις από το ΤΤ.

υστερογραφα

Απόψε στην Ραδιοφωνική εκπομπή του korinthosfans.gr, της ιστοσελίδας των φιλάθλων της Κορίνθου, ο Μάριος Σταματάκης

korinthosfans.gr H ιστοσελίδα των φιλάθλων της Κορίνθου 
Σήμερα στον Brake Fm 100.8 στις 21:00 στην Ραδιοφωνική  εκπομπή του korinthosfans.gr, της ιστοσελίδας των φιλάθλων της Κορίνθου είναι καλεσμένος ο πρόεδρος της ομάδας κ.  Μάριος Σταματάκης.   Συντονιστείτε

«Η πορεία της Ε.Ε. από την οικονομική κρίση προς την τραπεζική ένωση»


Φωτογραφία εξωφύλλου
Η Ελληνική Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών - UEF Greece διοργανώνει εκδήλωση με θέμα

«Η πορεία της Ε.Ε. από την οικονομική κρίση προς την τραπεζική ένωση»

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο καθηγητής και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00 - 19.00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)

* Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην φόρμα - Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

http://uef-greece.blogspot.gr/p/srchttpsdocs.html



Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 8, 10557 Athens, Greece



Παναγιώτης Ραφαηλίδης - Για χάρη σου | Panagiotis Rafailidis - Gia xari sou - Official Video Clip

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση των συμμάχων του κ. Τσίπρα απέναντι στη χώρα μας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Die Linke, ο σύμμαχος του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, ζητά σήμερα την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου για τους Έλληνες.
Αυτοί είναι οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, που καταψήφισαν τη βοήθεια προς την χώρα μας και απέρριψαν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.
Κάθε μέρα που περνά, ο Ελληνικός λαός θα μαθαίνει ποιοι είναι οι φίλοι του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού...».  

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2014 (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΧΑΡΤΕΣ)




Η επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις 2014, που θα διεξαχθεί στις 28-30 Μαρτίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, έχει ενεργοποιηθεί και πλέον εμπλουτίζεται με ό,τι νέο σχετικά με τον αγώνα, καθώς και με ό,τι απαραίτητο για πληρώματα και θεατές. Επισκεφθείτε το www.acropolisrally.gr και βρείτε τους χάρτες των σκελών του Ράλλυ Ακρόπολις 2014 σε υψηλή ανάλυση, το ωράριο και το πρόγραμμά του, όπως και αναλυτικές πληροφορίες (τιμοκαταλόγους, παροχές) για τα συνεργαζόμενα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, που θα αποτελέσει το επίκεντρο του αγώνα για πέμπτη συνεχή χρονιά. Μείνετε συντονισμένοι στο www.acropolisrally.gr για οτιδήποτε νεότερο γύρω από το Ράλλυ Ακρόπολις 2014.

Η Άννα Νικολαΐδη αναλύει τον όρο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» στις ΜΚΟ

Η Άννα  Νικολαΐδη
Πρόκειται για μια φιλοσοφική και ηθική προσέγγιση και ανάλυση του όρου «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η συγγραφέας κάνει μια μη πολιτική απεικόνιση του ρόλου των ΜΚΟ. Περισσότερο ενδιαφέρεται να καταδείξει στο κοινό, είτε αυτό είναι φοιτητές, είτε καθηγητές, είτε κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, τις δράσεις εταιρειών υπέρ των προσφύγων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παρά να ωραιοποιήσει μια κατάσταση οργανώσεων οι οποίες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα ζητήματα, πέραν του ουσιαστικού ρόλου που επιτελούν. Στην καταγραφή αυτή αναφέρονται
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Έμπρακτη στήριξη με πράξεις...από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιλίου


Με χαμόγελα έφυγαν οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ «Αμπρέλα» από το Ίλιον έπειτα από
Επίσκεψη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, αφού παρέλαβαν  μεγάλη ποσότητα ρούχων τα οποία θα διατεθούν σε 300 δοκιμαζόμενες οικογένειες... 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Ο Λάμπρος Μπούκλης ετοιμάζεται για τις "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014"

http://greenpeloponnisos.files.wordpress.com/2010/10/lampros3.jpg 
Mε θέμα "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014", o Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου  Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και εκλεγμένο Μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας κ. Λάμπρος Μπούκλης θα δόσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη  05/02/2014,  και ώρα 11π.μ.   στο ξενοδοχείο "Αρκαδία", (τηλ..2710 - 225551)  Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Τρίπολη.   

Συνεννόηση: Ύψιστη πράξη πατριωτισμού και πολιτικής ευθύνης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα (ίσως και επί του πλανήτου), όπου κυριαρχεί συνεχώς η αίσθηση πως υπάρχει άγνοια κινδύνου.
Έτσι, την ώρα που στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή η πόρτα του φρενοκομείου, διάφορες δυνάμεις (υποτίθεται πολιτικές) εκτοξεύουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, περνάμε τον καιρό μας μπαρουφολογώντας γύρω από την επιστροφή στη δραχμή και παθαίνουμε σοκ στην ιδέα ενός «μεγάλου συνασπισμού», στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεννοούνται και καταλήγουν σε σημαντικές συμφωνίες.
Μια τέτοια συμφωνία επιτεύχθηκε πριν από δέκα μέρες (για την ακρίβεια στις 18 Ιανουαρίου) και οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη, στην Ιταλία – όπου κεντροδεξιά και κεντροαριστερά συγκυβερνούν.
Ο νέος (και κυριολεκτικά) αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, δεν δίστασε να συναντηθεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με βασικό θέμα συζήτησης την πολιτική σταθερότητα και την αναγκαία ηρεμία, ώστε να μην μπει σε νέες περιπέτειες η χώρα τους.