Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στα Ροζενά - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός


Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 αύριο και η Εκκλησία μας εορτάζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Στην περιοχή μας η εορτή της Υπαπαντής θα εορτασθεί ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών. Ο Ιερός Ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού και είναι κτισμένος το 1928, σε ύψωμα , και δεσπόζει στο κέντρο  του χωριού, ορατός από μεγάλη απόσταση.


Απόψε εψάλει Mέγας Αρχιερατικός Εσπερινος με αρτοκλάσια χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιούμενου από ιερείς της περιοχής, παρουσία του Αντδημάρχου Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά και πλήθους πιστών
Αύριο θα ψαλεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία , όπου θα παραστει και η Δημοτική αρχη.

Περισσότερο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από τον  ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΟΖΕΝΩΝ στο.imkorinthou.org

Έμειναν στο λευκό "Χ" Μεσσηνιακός και Μεσολόγγι

Μεσσηνιακός-Μεσολόγγι 0-0 | onsports.gr
Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με το Μεσολόγγι, στην σημερινή αυλαία  της 16ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου
Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις, αλλά σε μια από αυτές η ΑΕΜ είχε δοκάρι στο 34’ σε κεφαλιά του Μεταξούλη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ καλές στιγμές είχε και ο Μεσσηνιακός. Στο 80’ το Μεσολόγγι έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζιμάνη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Τσουκάλης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (82’ Σπανός), Βιτάλι, Τσουλάκος, Χελάς (63’ Νινιός)
Α.Ε ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δ. Ζέρβας, Αρώνης (75’ Φιλάι), Ανυφαντής, Λίτσος, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μεταξούλης, Τζιμάνης, Καβαλάρης, Νάκος, Μιχαλόπουλος.

Η αγωνστική συνεχίζεται αύριο, Κυριακή , με της πρωτοπόρες ΑΕ Ερμονίδα και ΑΕ Καραϊσκάκης, να δοκιμάζονται στα Σαγέικα , η πρώτη, κόντα στον τοπικό Εθνικό και στο Ναύπλιο με τον Παναυπλιακό η δεύτερη. Στη Βάρδα ο τοπικός Βουπρασιακός αντιμετωπίζει την Καλαμάτα, ενώ στο Άργος ο Παναργειακός φιλοξενεί τον ουρογό ΠΦΟ Πανόπουλου.
Με στόχο τη νίκη και με νέο τεχνικό στο πάγκο της, τον Θύμιο Γεωργούλη  , η Κόρινθος εκστρατεύει στο Αιτωλικό  κόντρα στον τοπικό Άρη, όπου θα την ακολουθήσουν και οι οργανωμένοι της Λέσχης Φίλων Κόρινθος Θύρα 3.
 Από την αγωνιστική δεν απουσιάζουν και τα ντέρμπι για την παραμονή στην κατηγορία. όπως είναι το ντέρμπι της Αχαΐας , ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην Αχαϊκή στην Πάτρα και του Παναρκαδικού κόντρα στη Δόξα Ν. Μανωλάδας στην Τρίπολη.

Η 16η  αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Σάββατο 1/2
Μεσσηνιακός-ΑΕ Μεσολογγίου             0 - 0

Κυριακή 2/2
Αρης Αιτωλικού-Κόρινθος
ΠΑΟ Βάρδας-Καλαμάτα
ΠΦΟ Πανόπουλου-Παναργειακός
Εθνικός Σαγέικων-ΑΕ Ερμιονίδας
Ατρόμητος Αχαΐας-Αχαϊκή 
Πανναυπλιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης 
Παναρκαδικός-Δόξα Νέας Μανωλάδας

Ολυμπιακός: Με Μαρκάνο και Βαλντέζ κόντρα στον Παναιτωλικό

Ολυμπιακός: Με Μαρκάνο και Βαλντέζ κόντρα στον Παναιτωλικό
 Την ευκαιρία να κάνουν το ντεμπούτο τους με την φανέλα του Ολυμπιακού θα έχουν οι νεοαποκτηθέντες Βαλντέζ και Μαρκάνο, την ώρα που ο Φουστέρ αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων.
Αν και έχουν λίγες μόνο μέρες στην ομάδα ο Μίτσελ δεν δίστασε να συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό τους Ιβάν Μαρκάνο και Νέλσον Βαλντέζ, ενώ αντίθετα αποκλείστηκε ο άλλος... νέος, Ερνάν Πέρες. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Νταβίντ Φουστέρ λόγω ενοχλήσεων αλλά και ο τραυματίας Σιόβας.

Συγκεκριμένα οι 19 παίκτες που διάλεξε ο Μίτσελ είναι οι: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σέποβιτς και Βαλντέζ. 

“Μπλόκο” στην Κρήτη! Έ(Χ)ασε έδαφος ο Παναθηναϊκός

“Μπλόκο” στην Κρήτη! Έ(Χ)ασε έδαφος ο Παναθηναϊκός  

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και του στέρησε την 4η συνεχόμενη νίκη (1-1). 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν κακός και οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το παιχνίδι “άναψε” στο δίλεπτο 37΄-39΄, όταν αρχικά ο Παπάζογλου έχασε σημαντική ευκαιρία και λίγο αργότερα μετά από εξαιρετική ασίστ του Καρέλη ο Κλωναρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ μέτρησε, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο στο ξεκίνημα της φάσης.
Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ξεκάθαρα στον ΟΦΗ που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Καπίνο. Αρχικά στο 53΄ο Παπάζογλου αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 59΄ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στην γραμμή μετά το σουτ του Κουτσιανικούλη. Οι Κρητικοί άγγιξαν το γκολ και στο 71΄όταν ο Μακρής ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Καπίνο. Στο 82΄ο Μακρής έφτασε και πάλι κοντά να πανηγυρίζει, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπάζογλου και πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τελικά, οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν για τις προσπάθειες τους στο 84΄, ωστόσο όπως και το γκολ του Παναθηναϊκού προήλθε από διαιτητικό λάθος. Ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Ροβίθη, ο οποίος όμως πήγε στη φάση από θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα στον στόπερ του Παναθηναϊκού και έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ο Ζε Εντουάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το τελικό 1-1.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης (83' Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (74' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Κουτρουμπής, Αμπέντ (62' Μέντες), Καρέλης (62' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (89 Χουχούμης), Μπέργκ.

Ισχυρός μετασεισμός στο Αργοστόλι

kefaloniaseismos
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ  σημειώθηκε το απόγευμα στο Αργοστόλι.             
 Το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ οι δονήσεις στην Φθιώτιδα σνεχίζονται μέχρι και αυτή την  ώρα μετά το πρωινό σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, κοντά στα Καμμένα Βούρλα.

Σφίγγει κι άλλο η θηλιά για τον Άρη, 1-1 με Ξάνθη

arisΙσόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Αρης και Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 22η αγωνιστική της Super League

Πάρτι της ΑΕΚ με… οκτάρα!

AEKA_600_423
Με χατ τρικ του Μπρέσεβιτς (τρίτο τη φετινή σεζόν, με τον Κροάτη να φτάνει τα 15 γκολ), δύο γκολ του Ανάκογλου και από ένα των Πλατέλλα, Πεταυράκη και αυτογκόλ του Χουσουλάκη, η ΑΕΚ έκανε… πλάκα στον Μανδραϊκό διασύροντάς τον με 8-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Σόιμπλε: Μικρή θα είναι μια ενδεχόμενη νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

soimpleΟ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, μίλησε για το ενδεχόμενο μικρής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα
Όπως αναφέρει η DeutscheWelle ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη». Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».
Ο Γερμανός Υπουργός διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. Η εν λόγω αναφορά στην Ελλάδα του κ. Σόιμπλε έγινε με αφορμή ερώτηση για την χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης μιας κατηγορίας εργαζομένων στη Γερμανία.
Σε άλλο σημείο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

ysterografa.gr

Φορολογική έμπνευση.

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Τελικά πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη 'οικονομική - φορολογική φαντασία και διαστροφή' για να νομοθετείς και να εφαρμόζεις χιλιάδες εμπνεύσεις νέων και καθημερινών φορολογικών διατάξεων, αναμένοντας κάθε φορά την εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από νέους φόρους στα ταμεία σου, απευθυνόμενος σε μια κοινωνία αποδεκατισμένη οικονομικά, μια κοινωνία πρώην νοικοκυραίων που έχουν καταντήσει κολίγοι, μια κοινωνία ανέργων και νεόπτωχων.

Τριάρα του Φωστήρα στον Αστέρα Μαγούλας - Ντέρμπι σε Πάτρα Καλλιθέα

Τριάρα του Φωστήρα στον Αστέρα Μαγούλας

Με την άνετη επικράτηση του Φωστήρα επί του Αστέρα Μαγούλας με 3-0 στον Ταύρο άνοιξε την Παρασκευή (31/1) η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Football League.

Τα δύο γκολ του Σεχολάρι, στο 4' και στο 82' με πέναλτι αλλά και το τέρμα του Λύρα στο 61, , σε μία φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας του Αστέρα, έδωσαν στην ομάδα του Τζάκι Ματάισεν την τέταρτη νίκη της στους τελευταίους πέντε αγώνες (έχει και μια ισοπαλία) και τρεις πολύτιμους βαθμούς που τη φέρνουν πιο κοντά στο στόχο της παραμονής.
Αντίθετα, ο Αστέρας γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα, παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό το μέλλον.
Φωστήρας (Τ. Ματαϊσεν): Μοσχονάς, Λύρας (69' Μπαστάνης), Ρουγκάλας, Σεχολάρι, Κακαράς, Τασουλής, Τεγούσης, Γκίνο (85' Γαρυφαλιάς), Μακρίδης (79' Μουστογιάννης), Ζιαμπάρης, Αχείμαστος.
Αστέρας Μαγούλας (Δ.Μαγκαφίνης): Κασμερίδης, Πέρελμαν, Ρήγας (38' Στρατάκης), Παπαευθυμίου, Κοτίτσας, Τριάντος, Δημητριάδης (85' Πλαβούκος), Κορνελάτος (73' Μαρίνου), Στρατομήτρος, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος.

H 18η αγωνιστική στο 1ο όμιλο της Football League συνεχίζεται αύριο Κυριακή με άκρους ενδιαφέροντες αγώνες σε Πάτρα και Καλλιθέα. Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι της ημέρας όπου στις 3 το απόγευμα η Παναχαϊκή μάχεται γιά την διεκδίκηση της ανόδου με τον Ηρακλή Ψαχνών, οπώς και στο 2ο ντέρμπι στις 6 το απόγευμα στο "Ελ Πάσο" ανάμεσα στην Καλλίθέα και στον Παναιγιάλειο.
 Κατά τά άλλα στις 3 το απόγευμα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Βόλου δοκιμάζεται στην Άμφισσα από τον επίσης διεκδηκήτη της ανόδου Φωκικό, την ίδια ώρα που Επισκοπή και Αχαρναϊκός υποδέχονται Γλυφάδα και Βύζαντα Μεγάρων, αντίστοιχα.
Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα στα Χανιά με τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Πανηλειακό.
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή 31/1
Φωστήρας - Αστέρας Μαγούλας 3-0
Κυριακή 2/2
Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 15:00
Αχαρναϊκός - Βύζας Μεγάρων 15:00
Φωκικός - Ολυμπιακός Βόλου 15:00
Επισκοπή - Γλυφάδα 15:00
Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 18:00
Δευτέρα 3/2
Χανιά - Πανηλειακός 14:00

Πέρασαν με νίκες ο Πανεμεατικός από το Χιλιομόδι και οι Άγιοι Θεόδωροι από το Δερβένι


Αμετάβλητη παραμένει η βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας μετά από την διεξαγωγή και της 19ης αγωνιστικής , στο οποίο, τα βλέμματα έχουν στραφεί στη μάχη του τίτλου.
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτράκι νίκησε με 2 - 0, στο Θώδειο, το Σπαθοβούνι και διατήρησε προβάδισμα δύο βαθμών από τον Παννεμεατικό που επικράτησε με 1 - 2  στο Χιλιομόδι, επί του Ατρομήτου.
Στο Πετρί, η Θύελλα επικράτησε με 3 - 2 επί του Πανκαμαριακού, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου πέρασε με 0 - 2 από το Κιάτο επί της  Αναγέννησης, ενώ στο Βέλο, η Ελλάς επικράτησε με 2 - 1 επί του Πέλοπα Κιάτου.
Άλλη μιά ήττα στο Δερβένι, γιά τον Αστέρα , ( η 5η συνεχόμενη) που το 2014 δεν έχει γνωρίσει ακόμα νίκη καθώς έχασε 0 - 1 και από  τους Αγίους Θεοδώρους, ενά και στον Συνοικισμό, έγινε το "μπαμ" ο Κύψελος υποχρεώθηκε με βαριά ήττα μέ σκορ 2-4 από τον Πανσολυγειακό που κινδυνεύει, ο οποίος σημείωσε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα.
Τέλος τρίποντο στα "χαρτιά" κέρδισε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ            2 - 4
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                  3 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΑΓΙΩΝ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ     0 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ        0 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                         2 - 1
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                       2 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                    1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ.       3 - 0 α.α. 

Η Βαθμολογία
( Σε 19 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
46- 8
48
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
44-12
46
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
35-16
39
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
41-24
39
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
36-19
31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
22-22
31
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
33-23
30
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
29-23
28
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
21-21
28
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
28-34
27
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
30-32
25
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
22-26
25
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
22-42
19
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
22-40
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
17-49
 6
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-57
-2

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ 1963-2013 @ ΠαSάγιο8 6 Φεβ 2014"

 
 Μια γέφυρα στο φως.

Το Θέατρο - Πολυχώρος ΠαSάγιο 8 θα φιλοξενήσει το Γίαννη Σιδηρά, την Άννα Καρλαύτη και τον Νίκο Τουλιάτο για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στις 6 Φεβρουαρίου στις 22:00.

Ένα ταξίδι στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας με όχημα το τραγούδι απο το 1963 χρονιά ορόσημο με την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, μέχρι σήμερα την εποχἠ της κοινωνικής, ανθρωπιστικής, πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Πως αντιμετωπίστηκαν τα μεγάλα γεγονότα που αποτέλεσαν σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της Ελλάδας, απο τους δημιουργούς συνθέτες, στιχουργούς, ποιητές.

Συμμετέχουν:
Γιάννης Σιδηράς τραγούδι, κιθάρα
Άννα Καρλάυτη πιάνο, τραγούδι
Νίκος Τουλιάτος κρουστά
θα διαβάσουν ποίηση οι ηθοποιοί
Δανάη Δημητρα Καρρά
Στέλλα Αυγουστίδου

Ωρα Εναρξης 22.00
Είσοδος 5 ευρώ

ΠαSάγιο8

Θεραπειών 8 Κολωνός (1η παρ/λος Κων/πολεως στο ύψος 339)

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ 211_40.83.191

ΚΙΝ.6984974.265


Official links
https://www.facebook.com/pasagio8/about


Πληφορορίες - Επικοινωνία
για το ΠαSάγιο8
ΜάριανΝικολάου
P.R - Promoter
τηλ 6989264494
email: marianic1@windowslive.com
FB MarianNicolaou

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στα Ροζενά


Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 αύριο και η Εκκλησία μας εορτάζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Στην περιοχή μας η εορτή της Υπαπαντής θα εορτασθεί ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών. Ο Ιερός Ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού και είναι κτισμένος το 1928, σε ύψωμα , και δεσπόζει στο κέντρο  του χωριού, ορατός από μεγάλη απόσταση.
Απόψε εψάλει Εσπερινος με αρτοκλάσια από ιερείς της περιοχής ενώ αύριο θα ψαλεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία , ενώ θα παραστει και η Δημοτική αρχη.

Η Υπαπαντή του Κυρίου

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PARK & RIDE ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Σε συνέχεια ενεργειών του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Δέδε και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την προμήθεια «Συστήματος Park & Ride», στα πλαίσια ένταξης έργων στον ΑΠ 5 « Χώροι Στάθμευσης στον Αστικό Χώρο » του Χρηματοδοτικού Προγράμματος « Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 », ύψους 150.000,000€.

Στις 13 Απριλίου οι προεδρικές εκλογές στα Σκόπια

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι, προκήρυξε τις προεδρικές εκλογές στη χώρα για τις 13 Απριλίου.
skopje«Οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της ΠΓΔΜ,  διεξάγονται τις τελευταίες 60 ημέρες της θητείας του απερχόμενου Προέδρου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, στις 20 Απριλίου, είναι η μεγάλη χριστιανική γιορτή της Ανάστασης του Κυρίου, με σεβασμό προς τα αισθήματα όλων των χριστιανών και προσέχοντας, ώστε στις 20 Απριλίου να μην διεξαχθεί ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος γύρος των εκλογών, αποφάσισα την προκήρυξη των προεδρικών εκλογών για τις 13 Απριλίου 2014» δήλωσε ο κ. Βελιάνοσκι.
Η θητεία του νυν Προέδρου της ΠΓΔΜ λήγει στις 12 Μαϊου.
Για να εκλεγεί κάποιος από τους υποψήφιους Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον α΄ γύρο, πρέπει να λάβει ποσοστό άνω του 50% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθεί β΄ γύρος, σε δύο εβδομάδες, μεταξύ των δύο υποψηφίων που έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον α΄ γύρο. Πρόεδρος στον β΄γύρο εκλέγεται αυτός που θα λάβει περισσότερες ψήφους, με την προϋπόθεση το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Αν δεν ικανοποιηθεί αυτή η προϋπόθεση, τότε οι προεδρικές εκλογές ακυρώνονται και προκηρύσσονται νέες.
Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει ορίσει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι προσανατολίζεται να επιλέξει εκ νέου για υποψήφιό του τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο κ. Ιβάνοφ προβάλλει ως το μεγάλο «φαβορί» να επανεκλεγεί Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
Οι εξουσίες του Προέδρου της ΠΓΔΜ, κατά το Σύνταγμα της χώρας, είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Η θητεία του Προέδρου της ΠΓΔΜ διαρκεί πέντε χρόνια. Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές στη χώρα διεξήχθησαν την άνοιξη του 2009. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη τότε Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ως υποψήφιος του VMRO-DPMNE του Ν. Γκρούεφσκι, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο του υποψηφίου της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, ταυτόχρονα με τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Βελιάνοσκι διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του, ως προέδρου της Βουλής.
«Αυτό είναι αρμοδιότητα της Βουλής, η οποία πρέπει πρώτα να διαλυθεί ώστε στη συνέχεια να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Βελιάνοσκι.
Τα μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια προεξοφλούν ότι μαζί με τις προεδρικές, θα διεξαχθούν και πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκηρυχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και η διεξαγωγή τους να συμπέσει με τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 27 Απριλίου. 

ysterografa.gr

Η Μισέλ Ομπάμα παρακολουθεί το "Scandal". Και... της μπαίνουν ιδέες

Michelle-Obama-Kerry-Washington
Είναι περίπου αυταπόδεικτο πλέον ότι το “Scandal” μια από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, είναι ταυτόχρονα και μια από τις πλέον εθιστικές.
Οι περιπέτειες της Kerry Washington ως “Olivia Pope”, έχουν… σκανδαλίσει την πολιτική Αμερική, και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα του “εθισμού”.
Η Πρώτη Κυρία λοιπόν παραδέχτηκε ότι έχει ερωτευτεί τη συγκεκριμένη σειρά του ABC, και έχει παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια. “Αγαπώ την Kerry Washington. Είναι καταπληκτική”, παραδέχτηκε η Μισέλ Ομπάμα μιλώντας στον Ryan Seacrest.
Φυσικά, υπάρχει και η παράμετρος του να… μπαίνουν ιδέες στην Πρώτη Κυρία, καθώς η ηρωίδα την οποία ενσαρκώνει η Kerry Washington, πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας στην καμπάνια του Αμερικανού Προέδρου του σίριαλ, ήταν και ερωμένη του.
Η δε ηθοποιός είναι από εκείνες που στάθηκαν στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές τόσο του 2008 όσο και του 2012.

ysteografa.gr

Το πρόβλημα του J.J. Abrams με τον νέο "Πόλεμο των Άστρων"

new-star-wars-episode-7-jj-abrams
 Twitter@EmOikonomidis
Η “Δύναμη” δεν μοιάζει να είναι ακόμη μαζί του… Όταν πριν από περίπου έναν χρόνο η Disney και η Lucasfilm ανακοίνωσαν ότι ο σκηνοθέτης της επόμενης γενιάς του “Star Trek” J.J. Abrams ήταν ο “Εκλεκτός” που θα αναλάμβανε την τρίτη τριλογία του “Πολέμου των Άστρων”, όλοι συνειδητοποίησαν ότι ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά του Χόλιγουντ, και κατά δήλωσή του φανατικός οπαδός του “Star Wars” αναλάμβανε την πιο σημαντική αποστολή στη Μέκκα του Κινηματογράφου.
Οι μήνες πέρασαν, και η πρόοδος που έχει σημειωθεί για το “Επεισόδιο 7″, δεν είναι η αναμενόμενη. Όπως λοιπόν σημειώνουν με νόημα όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο J.J. Abrams αντιμετωπίζει ένα ουσιαστικό πρόβλημα: Το αν το επόμενο επεισόδιο του “Πολέμου των Άστρων” θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη νέων χαρακτήρων, ή θα ξαναφέρει στη μεγάλη οθόνη τους “big three”: Luke Skywalker (Mark Hamill), Princess Leia Skywalker (Carrie Fisher), Han Solo (Harrison Ford).
Ο J.J. Abrams ανήκει στους φανατικούς οπαδούς του μεγαλύτερου κινηματογραφικού έπους όλων των εποχών. Και ως τέτοιος, γνωρίζει ότι η χημεία των τριών στην πρώτη τριλογία υπήρξε ένας βασικός λόγος της τεράστιας επιτυχίας του “Star Wars”. Όπως αντίστοιχα η απουσία τους από την επόμενη τριλογία, που χρονικά αποτελούσε prequel ων γεγονότων των Επεισοδίων 4-5-6, μετρίασε την επιτυχία τους.
Ο πειρασμός λοιπόν είναι μεγάλος για τον J.J. Abrams, να επιχειρήσει να αναβιώσει “εκείνη” τη χημεία, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά. Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνδέσει τη θητεία του στο τιμόνι του “Πολέμου των Άστρων” με μια… κουτσή επιτυχία.

ysterografa.gr

“Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε” 33 χρόνια από την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981

g7_600_328
Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού και περισσότεροι από 2.000 φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρών για ακόμα μία χρονιά στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7, 33 χρόνια από την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

Πλήθος κόσμου απέτισε για ακόμη μία χρονιά φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 στο μνημόσυνο για την τραγωδία που σημειώθηκε στις 8/2/1981.

33 χρόνια μετά την τραγωδία στη «Θύρα 7» και η συγκινησιακή φόρτιση στην ατμόσφαιρα παραμένει κάθε χρόνο έντονη στο μνημόσυνο για τους 21 φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 μετά τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Περισσότερα από 2.000 άτομα βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων,
Το «παρών» έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι μπασκετομπολίστες, οι αθλητές από όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, παιδιά από τις ακαδημίες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ευρώπης Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος, του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης και η γενική διευθύντρια, κ. Τσιλιγκίρη.

Η ιαχή «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» ακούστηκε για ακόμη μία φορά .
«Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κ' οι νεκροί σου» δόνησαν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους 2000 περίπου ανθρώπους, που φώναξε «παρών» στην εκφώνηση όλων των ονομάτων και το κλίμα ήταν φορτισμένο καθόλη τη διάρκεια του μνημόσυνου.

 
Τα θύματα της τραγωδίας

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)

 

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ενισχύει φοιτητές

Mitropolitis-Messinias
Πηγή: www.romfea.gr
Από το 2009 σημαντική είναι η οικονομική βοήθεια, η οποία προσφέρεται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας προς τους Μεσσηνίους φοιτητές, με έκτακτα βοηθήματα αλλά κυρίως με μηνιαίες υποτροφίες.
Ενισχύονται 29 φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, διάφορα γνωστικά αντικείμενα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! Αυτοκίνητο "βόμβα" εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γεμάτο με εκρηκτικά και όπλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του enikos.gr, εδώ και 12 ημέρες άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο ιχ, το οποίο είναι κλεμμένο, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι είναι γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά.
Αυτό που πιστεύουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι ότι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο όχημα για επίθεση που προετοίμαζαν. Ωστόσο κανείς δεν πλησίασε στο αυτοκίνητο και οι αξιωματικοί της ΕΛ ΑΣ αποφάσισαν, μετά από 12 ημέρες να το ανοίξουν και να το ερευνήσουν.
Το αυτοκίνητο αναμένεται να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα αναζητηθούν αποτυπώματα ενώ τα όπλα, που σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στο εσωτερικό του, θα εξεταστούν βαλλιστικά.
enikos.gr

Ο Μήτρογλου κορυφαία μεταγραφή της… αυλαίας

Mitroglou
Ως την καλύτερη μεταγραφή στην αυλαία της μεταγραφικής περιόδου βλέπουν οι αναγνώστες του Skysports αυτή του Μήτρογλου στη Φούλαμ.

“Και Λεζάρ και Μουσόντα ο Ολυμπιακός!”

135132 
Μεταγραφικό… link με τη Μαλίν έχει ανοίξει ο Ολυμπιακός, καθώς σύμφωνα με βέλγικο δημοσίευμα θα… πάρει πακέτο από τη Μαλίν τους Λεζάρ και Μουσόντα

Η Τουρκία βάζει τον Ερντογάν... στο ράφι

Tayyip-Erdogan
Twitter@EmOikonomidis
Η “αρχή του τέλους” για την απόλυτη πολιτική ηγεμονία του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, είναι ένα σίριαλ το οποίο διαδραματίζεται εδώ και περίπου έναν χρόνο, στη χώρα που φλέρταρε στο πρόσφατο παρελθόν με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεχνώντας προσωρινά ότι η ιστορική διαδρομή της, η κουλτούρα και οι καταβολές του λαού της δεν… βρέχονται από θάλασσα πέραν της βαθιάς Ανατολής.
Από την ημέρα που η προοδευτική Τουρκία της Κωνσταντινούπολης ξεσηκώθηκε, απαντώντας έτσι ηχηρά στην αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της βαθιά συντηρητικής και ισλαμικής ατζέντας Ερντογάν, τίποτα δεν είναι ίδιο για τον άλλοτε δήμαρχο της πρώην Βασιλεύουσας.
Εκείνη η διαρκής αμφισβήτηση κορυφώθηκε πρόσφατα με το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης, που οδήγησε στη θυσία ακόμη και “οπλαρχηγών” του Ταγίπ Ερντογάν όπως τον Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έκανε… βόλτες στην Ελλάδα και αλλού στην Ευρώπη, προωθώντας “περίεργα” όπως αποδείχτηκε συμφέροντα.
Η διαφθορά είναι προφανές ότι αγγίζει τον ίδιο τον Ερντογάν. Και μπορεί να μην οδηγεί στην άμεση ανατροπή του, δημιουργεί ωστόσο μακροπρόθεσμη, ανήκεστη βλάβη στον “σουλτάνο”. Κάτι που σημαίνει ότι η αντικατάστασή του στην εξουσία, είναι θέμα χρόνου, φτάνει να βρεθεί ο κατάλληλος.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι άκρως αποκαλυπτικές. Τα ευρήματα της “MetroPoll” για παράδειγμα, εμφανίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν να μετράει απώλειες 8,7% στην αποδοχή του από τους πολίτες, σε σχέση με τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Βρίσκεται βέβαια ακόμη ψηλά, στο 39,4%, το σκάνδαλο διαφθοράς όμως του κόστισε σχεδόν 10% σε απώλειες εφεδρειών στην κοινωνία.
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όταν διαβάζει κανείς τη δημοσκοπική κατρακύλα του Ταγίπ Ερντογάν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, πριν από περίπου έναν χρόνο. Μέσα σε 12 μήνες λοιπόν, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστεί απώλειες 19,7% στην αποδοχή του από τους πολίτες. Και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο… θορυβώδης.

υστερογραφα

Δυο σεισμοί 4,7 και 4,6 R αισθητοί στην Αττική


Δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Αττική το πρωί του Σαββάτου.
Η πρώτη εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαδοχικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4,6 R, με επίκεντρο την περιοχή των Καμένων Βούρλων.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 10.14 το πρωί του Σαββάτου,σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Αταλάντη, στη Φθιώτιδα.
Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού, που ήταν επιφανειακός, εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης, και 8 χιλιόμετρα βόρεια της Ελάτειας (35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας). Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε εστιακό βάθος 5 χιλομέτρων, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στα 4,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών.
 Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ωστόσο πραγματοποιούνται προληπτικές περιπολίες της Πυροσβεστικής. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.
Σύμφωνα με το σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα, που μίλησε στη ΔΤ, ο σεισμός της Φθιώτιδας σημειώθηκε εκεί που είχε χτυπήσει ο Εγκέλαδος τον περασμένο Αύγουστο, σε μια έντονα σεισμογενή περιοχή.  Η δόνηση σύμφωνα με το σεισμολόγο, δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ δεν συνδέεται με τον σεισμό της Κεφαλονιάς
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς, όπου από χθες έχουν καταγραφεί μικροδονήσεις, με μεγαλήτερη την δόνηση, των 4,6 R που ήταν μετασεισμός, και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 28 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου.

Τίτο, Μαρξ και Ένγκελς μαζί στην Κόλαση, σε αγιογραφία στο Μαυροβούνιο! (photos)

tito1
Μία νεόκτιστη εκκλησία στο Μαυροβούνιο… πρωτοτύπησε και επέλεξε να αφιερώσει χώρο στις αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της και σε πολιτικά πρόσωπα.
Βέβαια, δεν το έκανε για να… αγιοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά το αντίθετο. Να τους εμφανίσει ως «δαίμονες» που καίγονται στην Κόλαση!
Συγκεκριμένα, η εκκλησία βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα της χώρας και στην επίμαχη αγιογραφία, απεικονίζεται ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, μαζί με τον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντριχ Ένγκελς, ανάμεσα στις φλόγες της κολάσεως!
Το θέμα αποκάλυψε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικοινώνησε και με εκπρόσωπο της εκκλησίας, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομά του (σ.σ. συστήθηκε απλά ως Ντράγκαν) και υποστήριξε οι τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι η προσωποίηση των δεινών που προκάλεσε ο κομμουνισμός στα Βαλκάνια.
Όσο για το αν σε μία εκκλησία είναι σωστό να «φιλοξενούνται» πολιτικά μηνύματα τόνισε πως «ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφράζει με ελευθερία ό,τι επιθυμεί». Πρόσθεσε, όμως, πως «κανείς δεν μπορεί να κρίνει στο όνομα της Εκκλησίας, ποιος ανήκει στην Κόλαση και ποιος στον Παράδεισο».
Ο καλλιτέχνης του έργου πάντως δεν έχει για την ώρα αποκαλυφθεί.

ysterografa.gr

17.500 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

EthnosI
Στην τελική ευθεία για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιο του αρμοδίου Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη προς τους ΟΤΑ.
Όπως αποκαλύπτει το “Έθνος”, και προβάλλει με κεντρικό ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα του, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ξεκινήσουν από τώρα οι σχετικές διαδικασίες, ενώ μέχρι τις 18 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν κλείσει οι θέσεις των εποχικών.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του “Έθνους”, στο δημόσιο θα γίνει απογραφή από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για τις 10.000 θέσεις μονίμων υπαλλήλων του 2014.


«Έκλεισε» η υποψηφιότητα Τατούλη στην Πελοπόννησο – συνάντηση με Σαμαρά

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «έκλεισε», σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. 
Σύμφωνα με το best tv  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα της Πελοποννήσου, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα αυτοδιοικητικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρόντες ήταν οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού κύριοι Μπούρας και Κανελλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ΝΔ, κατά την πάγια τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα εκδόσει ανακοίνωση στήριξης του κ. Τατούλη αλλά δεν πρόκειται να κατεβάσει άλλον υποψήφιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τα Θεοφάνεια κατά τη διάρκεια δείπνου που είχε παραθέσει σε κατάστημα της Μαρίνας Καλαμάτας ο Αντώνης Σαμαράς, όπου προσκεκλημένοι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος οι βουλευτές της ΝΔ στη Μεσσηνία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι του Νομού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μεταξύ αυτών οι κύριοι Μπούρας και Κανελλόπουλος. Τότε η παρουσία του Πέτρου Τατούλη στο τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά είχε ανοίξει σενάρια συζήτησης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών για στήριξή της ΝΔ στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ανακαλύφθηκε βυζαντινός τάφος στην Ναύπακτο

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έχουν έρθει στο φως από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα της Ναυπάκτου στο Κεφαλόβρυσο, σύμφωνα με το nafpaktianews.gr.
Στο εργοτάξιο της πλατείας Ησιόδου βρέθηκαν χθες ανθρώπινα οστά μέσα σε τάφο, έναν ακόμη που εντοπίζεται στο σημείο, γεγονός που οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι στην περιοχή πρέπει να υπήρχε νεκροταφείο της βυζαντινής περιόδου.
Μετά τον πρώτο έλεγχο και τις απαραίτητες φωτογραφίες, τα οστά συλλέχθηκαν από τους επιστήμονες για περαιτέρω ανάλυση.

Έγινε 10 χρονών το Πολιτιστικό Βήμα Φενεού



Γίναμε Δέκα χρονών …και το γιορτάζουμε!!!

Φύσηξε φρέσκος ΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ αέρας με τόλμη και φαντασία!!!
10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΝΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
«Σήμερα, η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ» κλείνει έναν 10ετη κύκλο δημιουργικής παρέμβασης στην έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων του Φενεού.
Μια ασυμβίβαστη πορεία, που στα πρώτα δειλά της βήματά πέρασε από την αρχική αμφισβήτηση και δισταγμό, στο χρονικό σημείο να αποτελεί σήμερα μια ολοκληρωμένη και καταξιωμένη στη συνείδηση των αναγνωστών της εφημερίδα.
Με την παρουσία της, κάλυψε το τεράστιο κενό που υπήρχε στο χώρο των ενημερωτικών εφημερίδων στο Φενεό.
Παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς και τις αντιξοότητες που το δυσπρόσιτο του τόπου μας ακόμη και στην ενημέρωση εμφανίζει, η εφημερίδα μας κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης.
Με επίπονες και επίμονες προσπάθειες, «κόντρα στα σημεία των καιρών» κατάφερε μέρα με τη μέρα να διευρύνει την αξιοπιστία της, να κερδίζει σε κύρος και να εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση όλων μας.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 10ΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!!!(Λόγω πίεσης χρόνου για την έκδοση του νέου τεύχους το περιμένω άμεσα)
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ
6976 343084-ilaliotis@yahoo.gr