Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Φτύσαμε αίμα να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει στο στόμα τους - Κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας - Δεν θα τους αφήσουμε»

samaras_vouli1
 Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα  Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να μην κυριαρχήσει ο φόβος και ο λαϊκισμός στην χώρα».
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κάνει τα πάντα για αν σύρει την χώρα σε εκλογές και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι ξαναέφεραν στο στόμα των ξένων την λέξη Grexit.

«Δεν θα σας μιλήσω απλά για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αλλά για την πατρίδα μας. Κάποιοι απειλούν να την πάνε πίσω. Θα σας μιλήσω για την πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Βάλατε την χώρα πάνω απ' όλα. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αμφισβήτησαν ότι θα μειωθεί η ανεργία και τώρα δαψεύδονται κατηγορηματικά. 'Επεσαν έξω σε όλα. Τώρα την επιτυχία της χώρας μας την λένε όλοι και δεν μπορούν να την ειρωνευθούν. Κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε», συνέχισε.



Ο κ. Σαμαρας αναφέρθηκε στις επιτυχίες της χώρας αναλυτικά αλλά και στην απόφαση του Γιουρογκρουπ να στηρίξει την χώρα με μια πιστωτική γραμμή που όπως είπε θα μας στηρίξει στα επόμενα μας βήματα.

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς τις δημοσκοπήσεις και ξεχνά την πιο σημαντική μέτρηση ότι ο λαός δεν θέλει προωρες εκλογές. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Ο κόσμος ξέρει ότι ξεπερνάμε την κρίση και πίσω δεν γυρνάμε. Πισωγύρισμα ισοδυναμεί με παράλυση. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε εναλλακτική πολιτική και όταν πιέστηκαν είπαν - ξείπαν και τα μπερδεψαν. Οι δικοί τους άνθρωποι έκαναν το δικό τους πρόγραμμα φύλλο και φτερό. Τώρα που τελειώνουν τα δύσκολα, αυτοί θέλουν να βάλουν την χώρα στα πιο δύσκολα. Πήγαν στο Λονδίνο για να ενημερώσουν και όταν έμαθαν οι επενδυτές έφριξαν κυριολεκτικά», είπε ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε εικόνα πολιτικής αστάθειας και άρχισε να ζημιώνει την χώρα και την έξοδό της από το Μνημόνιο. Αυτό δεν μπορούσε να συνεχίζεται και να βυθίζει την χώρα στο τέλμα και την ανασφάλεια.
Το τοπίο έπρεπε να καθαρίσει. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκλογή Προέδρου ένα μήνα νωρίτερα. Και τώρα βλέπουν την εικόνα κατάματα. Αν δεν βγει ο Πρόεδρος και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές οι αγορες το φοβουνται.
Και ενάμιση μήνα αργότερα να πηγαίναμε το ίδιο θα συνέβαινε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι: «Φτύσαμε αίμα να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει στο στόμα τους».

«Όταν διακηρύσσουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο στην πραγματικότητα λένε στις αγορες μην δανείσετε στην Ελλάδα. Δηλαδή φτου κι απ' την αρχή νεο Μνημόνιο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε εναντίον της μονομερούς λιτότητας γι' αυτό και αντισταθήκαμε σε πρόσθετα μέτρα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα παραδείγματα της Ιταλίας και του Επιτρόπου Οικονομίας, Μοσκοβισί ο οποίος είναι υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων.

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντου. Κάποιοι είπαν ότι έκανε στροφή στον ρεαλισμό. Δεν έχουν πολιτική και αυτό που πρεσβεύεουν είναι επιστροφή στα ελλείματα. Η πιθανότητα να προκληθούν εκλογές και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βεβαιότητα καταστροφής. Πρέπει να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Την ευθύνη πρεπει να την παρουν όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλιου. Αυτή η πατρίδα δεν είναι δική μας αλλά όλων. Όλοι πρεπει να παρουν την ευθυνη και να αποφασίσουν αν θα ρίξουν την Ελλάδα πίσω ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά. Την ανευθυνότητά τους κάποιοι την έδειξαν ήδη όταν πήραμε μέτρα ανακούφισης με τις δόσεις. Τώρα καλούνται όλοι οι βουλευτες να αποφασίσουν αν θα βγάλουμε πρόεδρο ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές που θα είναι καταστροφικές για την χώρα. Αν θα σκύψουν το κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται αν ψηφίσουν για Πρόεδρο».

Και συνέχισε: «Προσέξτε γιατί αυτές οι ευθύνες είναι πολύ βαριές και θα μας ακολουθήσουν όλους και τους 300 της Βουλής. Ο λαός τιμωρεί. τρομοκρατούν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με την θέληση του λαού. Ο Προεδρος μικρότερου κόμματος συντάσσεται μαζί τους ενώ παλιότερα τους κατήγγειλε».

Ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Έναν εχθρο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, την σύγχρονη την δημοκρατική Ελλάδα. Και θα πρέπει να απαντήσει ο κάθε βουλευτής γιατί συμμάχησε κατά της Ελλάδας των ονείρων».

Απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου είπε:

«Θα παραβιάσουν οι βουλευτες το πνεύμα του Συντάγματος μην ψηφίζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν την ιστορική ευθύνη να κρατήσουν την χώρα στην Ευρώπη ή να την αφήσουν μόνη της χωρίς στηρίγματα. Αυτή είναι η ευθύνη των βουλευτών της. Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει εκτός Μνημονίων, είπε ο πρωθυπουργός αν την αφήσουν».

Εξήγγειλε φορολογικές μειώσεις για τα επόμενα χρόνια και μίλησε για «την αξιοπρέπεια της χώρας την οποία πρέπει να χτίσεις και όχι να την κραυγάσεις. Να μπορείς να βγάλει την χρονιά χωρίς δανεικά. Αυτό το πετυχαίνουμε. Να δανείζεσαι φυσιολογικά από τις αγορες. Το πετυχαίνουμε».

«Κάποιοι θέλουν να μας πάνε πίσω ξανά, είπε ο πρωθυπουργός και κάνουν τα πάντα για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δημα είναι εξαιρετική και κάποιοι πάνε να την αποδυναμώσουν. Ο Σταύρος Δημας τους το ξεκόβω θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη εκλογή. Κάποιοι φαντάζονται ότι θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση που θα αρχίσει να μοιράζει. Τους προειδοποιούμε ότι με τα ελλείματα που θα δημιουργηθούν θα καταστρέψουν την χώρα. Εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος στις 28 θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την μετά Μνημόνιο εποχή και η Ελλάδα θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις μεταρρυθμίσεις».

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τορπιλίζει και Πρόεδρο και Σύνταγμα με την απόφαση να απέχει από την Συνταγματική Αναθεώρηση. «Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος τότε όλα θα είναι στον αέρα. Η χώρα δεν θα μπορεί να σταθεί μετά τον Φεβρουάριο αν κάνουν όλα αυτα που λένε και αν δεν τα κάνουν πάλι θα πέσουν γιατί ο λαός τιμωρεί», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πανικό γιατί επιδιώκει εκλογές που δεν τις θέλει η κοινωνία. Βλέπουν τα αδιέξοδά τους και τρομάζουν», πρόσθεσε.

Τέλος ο πρωθυπουργός είπε:

«Κάθε δημοκρατία έχει όπλα της την αλήθεια και την ευθυνη, όχι τα πυροτχνήματα, όχι τα τεχνάσματα. Η αλήθεια τώρα φαίνεται και χάρη στην δική σας υπευθυνότητα διαφωνούσαν πολλοί αλλά χωρίς να κινδυνεύει η χώρα. Τώρα ήρθε η στιγμή της ευθύνης για όλους. Ο καθένας θα βάλει την υπογραφή του. Κανείς δεν θα κατηγορήσει την Βουλή αν εκλέξει Πρόεδρο. Αλλά αν η αδυναμία της να εκλέξει Πρόεδρο συμβεί θα οδηγήσει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Τις επόμενες μέρες θα κριθούμε όλοι από εξελίξεις που θα γίνουν μετά από μερικές εβδομάδες. δεν θα μπορεί να κρυφτεί κανείς ούτε από την κριτική των συμπολιτών του ούτε από τις Ερινύες. Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Η χώρα θα ζημιωθεί από την αποσταθεροποίηση που θα προκύψει. Το βαρος της ευθυνης δεν μπορεί κανείς να το αποφύγει. Ο λαός μας παρακολουθεί και ξέρει πολύ καλά τι γίνεται. Εμείς υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του και οι άλλοι τις κομματικές τους σκποιμότητες. Αλήθεια, ευθυνη, συνείδηση. Με αυτά θα κάνουμε το χρέος μας προς τον τόπο».