Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Έρχεται η ΝΕΡΙΤ – Πρεμιέρα αύριο στις 18:00 , 11 μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Με καθυστέρηση, 11 μήνες μετά το αιφνίδιο λουκέτο στην ΕΡΤ, το απόγευμα της Κυριακής η ΝΕΡΙΤ θα μπει στη ζωή μας. Η αυλαία ανοίγει για το νέο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα και το στοίχημα είναι αν θα «κερδίσει» όχι τις εντυπώσεις, αλλά τις καρδιές των Ελλήνων.

Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία αλλά και την ιστορική εκπομπή που μέσα από την ΕΡΤ μεγάλωσε γενιές, την Αθλητική Κυριακή, ξεκινά το πρόγραμμα της η ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση).
Η πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ έρχεται μια εβδομάδα πριν συμπληρωθούν 11 μήνες από το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης. 


Η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα - Γιώργος Προκοπάκης, πρόεδρος ΝΕΡΙΤ.
Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.