Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Καρέ καρέ ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα σε 7 λεπτά: Η άνοδος των ναζί, η ελληνική αντίσταση και η τελική νίκη (video)


Πως θα μπορούσε να χωρέσει ολόκληρη η συγκλονιστική ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα βίντεο μόλις επτά λεπτών;
Ενας χρήστης του youtube με προσωπική τρέλα για τους χάρτες κατάφερε να απαντήσει.
Εφτιαξε ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε επτά λεπτά την ηλεκτρονική απεικόνιση της εξαετούς σύγκρουσης που αιματοκύλισε την Ευρώπη και όχι μόνο.
Το βίντεο ξεκινάει από την 1η Σεπτέμβρη 1939 όταν η ναζιστική Γερμανία κήρυττε τον πόλεμο στην Πολωνία έως την τελική ήττα και την αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απριλίου 1945.
Στον χάρτη, όπως καταγράφει το news247, με το μπορντό χρώμα απεικονίζονται οι δυνάμεις του Αξονα και οι σύμμαχοί τους, με το κόκκινο οι χώρες δορυφόροι των ναζί και με το ροζ, οι χώρες που κερδίζουν κατά τη διάρκεια κάθε μέρας (οι μάχες και οι εισβολές).
Με το μπλε, απεικονίζονται οι δυνάμεις των Συμμάχων και με το ανοιχτό μπλε οι μάχες και οι κατακτήσεις τους κάθε μέρα.
Με το μοβ, απεικονίζεται η Φινλανδία και οι κατακτήσεις της και με το σκούρο πράσινο, η Σοβιετική Ένωση, πριν μπει στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων (με πράσινο οι περιοχές που κατακτά). Με ανοιχτό πράσινο απεικονίζονται οι μάχες και οι κατακτήσεις των Σοβιετικών.
Στο βίντεο βλέπουμε, τις αρχικές νίκες του άξονα, με την τακτική του αστραπιαίου πολέμου, τις κινήσεις της ΕΣΣΔ, πριν μπει στον πόλεμο, τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αφρική και τα Βαλκάνια.
Δεν μπορούμε φυσικά να μην παρατηρήσουμε ότι η Ελλάδα, παρουσιάζεται να αντιστέκεται σθεναρά (σε σχέση με άλλες χώρες), με τo έπος του '40 και να πέφτει τελικά, μετά την επίθεση της Γερμανίας, καθυστερώντας ωστόσο το σχέδιο επίθεσης των ναζί στους Σοβιετικούς.
Στη συνέχεια παρακολουθούμε την επιχείρηση "Μπαρμπαρόσα" και την εισβολή της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση. Ο Στάλιν "αφήνει τους νεκρούς να προχωρούν" και μετά από λυσσαλέα αντίσταση, το γαλάζιο στον χάρτη αρχίζει να κερδίζει και πάλι έδαφος, μέχρι την τελική νίκη των Συμμάχων.

Την απεικόνιση των μαχών την παρακολουθούμε, ενώ παράλληλα ακούμε ηχητικά αποσπάσματα από την κήρυξη του πολέμου στην Πολωνία από τον Χίτλερ το 1939, την κήρυξη του πολέμου στους Συμμάχους από τον Μουσολίνι (1940), αλλά και ομιλίες του Ρούσβελτ, του Αϊζενχάουερ, καθώς και τον λόγο που εκφώνησε ο Στάλιν μετά την νίκη των Συμμάχων και την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας.


korinthostv.blogspot.gr

Γ.Στουρνάρας: «Διανύσαμε το 80% της απόστασης. Κάποιοι πληρώνουν δυσανάλογα, άλλοι φοροαποφεύγουν»

Γ.Στουρνάρας: Κάποιοι πληρώνουν δυσανάλογα, άλλοι φοροαποφεύγουν 
 Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως στην Ελλάδα η φορολογική πλάστιγγα γέρνει σε βάρος όσων πληρώνουν περισσότερο από όσο τους αναλογεί έναντι όσων φοροαποφεύγουν. Με τις αλλαγές στη φορολογία διευρύνεται η φορολογική βάση, είπε, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός εξαλείφει το πρωτογενές έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών την ώρα που «έχει διανυθεί το 80% της πορείας μέχρι τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η Ελλάδα, υποστήριξε, έχει εκπλήξει θετικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, διαπιστώνοντας ευνοϊκά σημάδια από το εξωτερικό. Όσον αφορά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει "μαϊμούδισμα", ο υπολογισμός γίνεται με τα διεθνή πρότυπα».

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ.Στουρνάρας ανέφερε ότι «όλα αυτά δεν συγκινούν όμως όσους έχουν μαγικά ραβδιά που διαγράφουν χρέη». «Όσο ξεδιπλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του, τόσο αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό σενάριο χρεοκοπίας» είπε, λέγοντας πως ο Αλ.Τσίπρας «γίνεται μάντης κακών».

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε: Κατανοώ και συμμερίζομαι την αντίφαση μεταξύ των αριθμών και της καθημερινότητας, αλλά πρώτα βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και μετά αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή πολιτών και επιχειρήσεων».

Με το... ζόρι ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης! - Οι άλλοι αγώνες

Με ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσόρι και για το οποίο φώναξε ο Αστέρας Τρίπολης, κι ένα γκολ του Ολαϊτάν στο 89, ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών, αν και τα χρειάστηκε νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-0 και σκέφτεται την Αντερλεχτ.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 13η νίκη του σε 14 αγώνες επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν με 9 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πάνε πλέον για τον τελικό με την Αντερλεχτ την Τρίτη.
Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Τσόρι Ντομίνγκες με πέναλτι στο 74', που αμφισβητήθηκε από τους Αρκάδες και Ολαϊτάν στο 89'. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ καταλυτική παρουσία είχε κι ο Βάις που μπήκε αλλαγή, κέρδισε το πέναλτι και έφτιαξε το δεύτερο γκολ, που σημείωσε ο Ολαϊτάν, που είχε περάσει επίσης ως αλλαγή.
Πολύ καλά διαβασμένος και στημένος στο γήπεδο ο Αστέρας Τρίπολης από τον Βεργέτη, κατέβηκε στο Φάληρο για να μην απειληθεί και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, μέχρι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με το πέναλτι που πήρε ο Βάις από τον Ζησόπουλο.

Εντοπίστηκε οπλισμός σε λιμάνι της Κυνουρίας

limeniko1000
Ποσότητα οπλισμού, στην οποία υπήρχε και ένα πυροβόλο όπλο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Κυνουρίας. Αρχικά για το θέμα είχε ενημερωθεί η αστυνομία από κάτοικο της περιοχής, που ειδοποίησε το λιμενικό.

‘Αμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανέλκυσαναπό το βυθό ένα πυροβόλο όπλο LANCHESTER MK1, ένα περίστροφο S&W 357 MAGNUM, εκατόν πενήντα πέντε σφαίρες 357 MAGNUM, τριακόσιες σφαίρες 9MM LUGER, εννιακόσιες ογδόντα επτά σφαίρες 22LR και εκατόν μία σφαίρες 9Χ18 MAKAROV.
Ο οπλισμός και τα πυρμαχικά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου και από εκεί σε ειδική υπηρεσία του λιμενικού για εξέταση.

Πρωτοφανής χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ (video)

usa
Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα καθώς μια χιονοθύελλα, η οποία χαρακτηρίζεται από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, πλήττει νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
«Σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται από την Κοιλάδα του Οχάιο έως το κεντρικό Τέξας. Ο παγετός θα καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανές» ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Πάνω από 230.00 καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Ντάλας-Φορτ Γουόρθ σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η εταιρεία Oncor, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας. Διάσπαρτες διακοπές της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν και σε άλλα σημεία της πολιτείας.
Περισσότερες από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Flightaware, που καταγράφει διαδικτυακά τις πτήσεις.
Τα μαθήματα στα σχολεία σε διάφορες πόλεις στο Τέξας, στο Αρκάνσας και στην Οκλαχόμα ματαιώθηκαν σήμερα, ενώ ο ετήσιος μαραθώνιος στο Ντάλας, ο οποίος είχε προγραμματισθεί για αύριο, επίσης ακυρώθηκε, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Video



 ysterografa.gr

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα του… προχθές

venizelos
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “η Ελλάδα του αύριο”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσωπεί “την Ελλάδα του προχθές”.
Ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε ακόμη τις κυβερνητικές επιλογές, τονίζοντας πως για την Ελλάδα δεν υπήρχε άλλος δρόμος, παρά μόνο αυτός των Μνημονίων.
“Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές”, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι
“ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και χάσει τον λόγο ύπαρξής του”.
Ο προϋπολογισμός, είπε ο κ. Βενιζέλος  θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Τσίπρας: Αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα, αλλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

tsiprasΤις… προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γίνει κυβέρνηση, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό αποτελεί σύγκρουση δύο κόσμων. “Της Ελλάδας του χθες και της Ελλάδας του αύριο”, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.
Ακόμη εμφανίστηκε βέβαιος πως το 2014 θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση: «Αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα, αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε με νόημα
Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014.
Ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
«Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Συζητάμε για ζωές που σβήνουν στο σκοτάδι με κομμένο το ρεύμα της ύπαρξής τους. Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και καλούμαστε να προβληματιστούμε αν αυτή είναι άραγε μια φυσιολογική χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός ή μήπως είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας», τόνισε πριν λίγο στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών και σημείωσε ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και ότι το Μνημόνιο ήταν μια τραγωδία για τη χώρα. «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι΄ αυτό» είπε ακόμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε πολιτική που έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη στην οικονομία, τριπλασίασε την ανεργία, έριξε στη φτώχια τον λαό.
«Μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Μα ποιον ακριβώς σώσατε;», αναρωτήθηκε.

Παπαρήγα: Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει επίκεντρο την κάλπη και το λαό κομπάρσο

paparigaΚλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.
«Εμένα αυτή η αντιπαράθεση μου θυμίζει την αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μα εν πάση περιπτώσει δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι αυτή «η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα είναι οξύτατη και θα πάρει οξύτερες μορφές με επίκεντρο την κάλπη και τον λαό κομπάρσο». Κυριολεκτικά και τα δύο κόμματα μετατρέπουν τον λαό σε κομπάρσο στην κάλπη, επέμεινε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η ΝΔ λέει το 2016 εκλογές, διότι διαφορετικά θα χάσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Εγώ σας λέω και να τριπλασιαστεί το πλεόνασμα. Όμως έχετε πάρει τη μπουκιά από το στόμα του λαού. Μας έχετε πάρει και τη θέρμανση. Εγώ σας λέω ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα σας το χαρίζουμε».
Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε επίσης πως «είτε έχουμε κυβέρνηση ΝΔ είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν πρόθυμοι συνεργάτες και θα νομοθετούν στη Βουλή, αλλά στην πραγματικότητα οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα επιτελεία των μονοπωλίων. Και γι΄ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία κυβέρνηση».
Εμείς θα πάρουμε τις ευθύνες μας στις συνθήκες της λαϊκής εργατικής εξουσίας, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου θεωρεί ότι η πολιτική της ΝΔ το εξυπηρετεί περισσότερο και ένα άλλο τμήμα στηρίζει ή ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν εννοούμε ότι τα πιάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Η ιστορία δείχνει ότι υπήρχαν και αστοί πολιτικοί που πέθαναν στην ψάθα. Ήταν και ιδεολόγοι. Εσείς βλέπετε την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη στο ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;», είπε σημειώνοντας πως ο ελληνικός λαός πρέπει να λάβει υπόψη του τι είδους αντιπαράθεση είναι αυτή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πολύφερνη νύφη. Ο λαός πρέπει να φοβηθεί τη στρατηγική τους», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ παρατηρώντας ότι ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον διεφθαρμένο ή στον ενάρετο καπιταλισμό και γι΄ αυτό η αποδέσμευση από την ΕΕ είναι η πιο ρεαλιστική πρόταση.

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

kouvelisΤη θέση της ΔΗΜΑΡ, η οποία καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε αντικατάσταση της τρόικας από θεσμικά όργανα της Ε.Ε. καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας.
Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να παράγει για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις συμμαχίες της έτσι ώστε να μην περιμένει μονίμως από τους δανειστές.
Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μέτρα υποβοήθησης των επιχειρήσεων και για μια ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την ΕΚΤ.
Επιπλέον ζήτησε ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντικατάσταση των αναποτελεσματικών μέτρων.
Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας, ενώ με έμφαση είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί νέα μέτρα, όπως και να μη δεχθεί να ληφθούν αποφάσεις, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, για το δημοσιονομικό κενό.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε  και στην υπερφορολόγηση όπως είπε των πολιτών, κάνοντας λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας δίκαιης φορολογίας με μέριμνα για τα χαμηλά εισοδήματα και σχολίασε ότι δεν γίνεται να μένουν ανέγγιχτοι οι φοροφυγάδες.
Είπε ότι το ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να παραμείνει στα επίπεδα που είναι, ενώ για την κινητικότητα σημείωσε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.
Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ζήτησε μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30% και να συνδεέται με το σύνολο της περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.

Αιματηρή ληστεία στο Χιλιομόδι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου, ο οποίος τραυμάτισε και λήστεψε έναν 20χρονο στο Χιλιομόδι .
Την 6-12-2013/14.30 στο Χιλιομόδι  άγνωστος δράστης, εισήλθε σε οικία όπου διέμενε ημεδαπός και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισε ελαφρά στην κοιλιακή χώρα, αφαιρώντας χρηματικό ποσό. O  παθών μετέβη με ιδία μέσα σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ Βοηθειών, ο δε δράστης αναζητείται.

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων - ζωντανή μετάδοση η συζήτηση & η ψήφιση του προϋπολογισμού

vouliarthro
Παρακολουθήστε τη συζήτηση που γίνεται στην Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής ζωντανή μετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων



 

Ο Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του Μαντέλα

avramo1
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Έντονη αντιπαράθεση Παναγούλη – Κεφαλογιάννη στη Βουλή

PANAGOULIS12
Επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης καταγγέλλοντας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιστρέφει την Ελλάδα στο ’30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.
«Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις προχθές ευαισθητοποιήθηκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560 χιλιάδες ευρώ. Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα» δήλωσε ο κ. Παναγούλης. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους αβανταδόρους της, τους καναλάρχες να χρωστάνε εκατομμύρια και επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Υγείας επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο που έχει σώσει κατ΄ επανάληψη με το βαλάντιό του το κόμμα της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης. Για την προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μια είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ότι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές».

Η λίστα με τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy

Taylor-Swift-Katy-Perry
Στις 26 Ιανουαρίου του 2014 θα πραγματοποιηθεί η τελετή για τα φετινά βραβεία Grammys.
Η λίστα με τις υποψηφιότητες έχει ως εξής:

Παπούλιας: Η διαφθορά έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα

Karolos-Papoulias
Στις διαβρωτικές για την Ελλάδα συνέπειες της διαφθοράς, που εξακολουθεί να… σεργιανίζει στη χώρα μας, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς.
“Οι ρίζες της διαφθοράς στη χώρα μας είναι βαθιές. Πρόκειται για ένα υπαρκτό διαχρονικά φαινόμενο, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική κατάσταση.
Η διαφθορά αποτελεί τροχοπέδη για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου.
Από τη διαπλοκή των ελίτ μέχρι το φακελάκι στο γιατρό, από το πολιτικό μαύρο χρήμα μέχρι το γρηγορόσημο, από την ανοχή στη φοροδιαφυγή μέχρι τους πελατειακούς διορισμούς, τα πολλά και διαφορετικά επίπεδα εκδήλωσης του φαινομένου δείχνουν ότι πρόκειται για συστημική διαφθορά και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επιτακτικά αναγκαία την καταπολέμησή της.
Φυσικά, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας και ελέγχου, αν και η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί παρά να είναι θεσμική.
Μόνο ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο μπορεί να έχει αποφασιστική επίδραση προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε. Νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία η δύναμη του παραδείγματος από την πλευρά της πολιτικής τάξης και ακόμη μεγαλύτερη ο προσανατολισμός της παιδείας μας στη διαμόρφωση συνειδήσεων πολιτών που δεν χρησιμοποιούν αλλά σέβονται και υπερασπίζονται τη δημοκρατία με τη στάση ζωή τους”, τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

ysterografa.gr

Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙΟ



ekloges

Tο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους στις εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΗΚΙΟ. Οι εκλογές διεξάγονται στις 15 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε το ψηφοδέλτιο

ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΤΟ HANGOVER NIGHT CLUB ΑΠΟΨΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12/2013!

Εμφάνιση hangover.jpg
Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" σας προσκαλούμε στο εορταστικο πάρτι μας απόψε το βράδυ Σαββάτο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Hangover Night Club (Παραλία Ακράτας)! 

 Σας περιμένουμε για μια βραδιά με πολύ κέφι και διασκέδαση! Σας ευχαριστούμε για τη διαρκή στήριξη και υποστήριξη της Φιλαρμονικής μας!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πασίγνωστα clubs "HANGOVER" και "ΜΕΔΟΥΣΑ", δείχνοντας την αγάπη τους προς την Αιγειράτικη Φιλαρμονική, αποφάσισαν να προσφέρουν χορηγία για το 2013.
 Εμφάνιση hangover 2.jpg

Άσφαιρο "Χ" στη Νεμέα - Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου 1 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου

http://www.diogenis-press.gr/wp-content/uploads/2013/01/olympiakos-645x250.jpg
Χωρίς νικητή και σκορ έληξε το ντερμπι κορυφής , στη Νεμέα  στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, ανάμεσα στο πρωτοπόρο Παννεμεατικό και τον δεύτερο στην βαθμολογία Α.Ο Λουτρακίου. .
Στο "Θώδειο" του Λουτρακίου στο 2ο μεγάλο ντερμπι της ημέρας ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε με 1 - 0 επί του Αστερα Δερβενίου. και τον ισόβάθμισε στη 3η θέση, όπως και η Θύελλα Πετρίου που πέρασε με σκορ 1 - 2 από τους Αγίους Θεοδώρους επι της τοπικής ομάδας
Στο Συνικοισμό ο Κύψελος  επικράτησε με 1 - 0 επί του Ηρακλη Ξυλοκαστρου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός επεβλήθεικε  με 3 - 1 επί του Πανσολυγειακού, αν και βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν νωρίς με τον Νόση, ενώ απείλησαν και με ένα καλό φάουλ του Μπάρτζη που έδιωξε σε κόρνερ ο Σιετής, ενώ ο Πανκαμαριακός είχε δοκάρι με τον Ενό, πριν φέρει το ματς στα ίσια με τον Τσιπά, με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πέτυχαν το 2-1 με τον Σπέρτο (50’), κάνοντας την ανατροπή. Οι παίκτες του Πανσολυγειακού δεν τα παράτησαν, είχαν δοκάρι σε σουτ του Μπάρτζη, όπως και το Καμάρι με τον Σπέρτο (70’).
Προς το τέλος οι φιλοξενούμενοι προσπαθώντας να φέρουν το ματς στα ίσια, είχαν περισσότερα κενά στην άμυνά τους, με αποτέλεσμα ο Ενό (85’), να διαμορφώσει το τελικό 3-1 και να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.
Ισόπαλο με σκορ 3 - 3 έληξε , στο Σολομό,ο αγώνας του ΑΟ Σπαθοβουνίου  με την Ελλάδα Βέλου.
Στο Κιάτο στο τοπικό ντέρμπι ο Πέλοπας νικητής αναδείκτηκε με 3 - 0 επί της Αναγέννησης. Τέλος ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κέριδσε στα "χαριά" τον εκτός εδρας αγώνα με τον Σαρωνικό Γαλατακίου που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

11η αγωνιστική

ΚΥΨΕΛΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1 - 0
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  3 - 1
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  1 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 0 - 3 α. α.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ  0 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  3 - 3
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ  3 - 0

Η Βαθμολογία 
(Σε 11 αγώνες)


ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
21-4
28
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
19-5
24
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
14-4
22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
20-11
22
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
22-15
22
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
18-15
19
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
19-14
18
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
12-11
17
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
20-14
16
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
12-10
16
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
18-16
15
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
15-13
15
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
14-23
 8
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
10-27
 7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
 6-25
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
 0-33
-2

Ο Στουρνάρας, ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές

Giannis-Stournaras
Η φημολογία για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από τον σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά για τη διαχείριση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, τα… απόνερα των εντυπώσεων που θα προκαλέσουν οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάιο, και φυσικά την πιθανότητα να επιλέξει η κυβέρνηση τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι, ώστε να εκμεταλλευτεί τις όποιες θετικές για την ίδια συνθήκες έχουν διαμορφωθεί.
Ο ανασχηματισμός, όπως κάθε αναδόμηση του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από την αλλαγή του Υπουργού Οικονομκών. Επειδή… τα πάντα αφορούν την οικονομία, και επειδή με τον ανασχηματισμό κάθε πρωθυπουργός θέλει να στείλει πρωτίστως επικοινωνιακά και δευτερευόντως πολιτικά μηνύματα.
Πόσο πιθανή λοιπόν είναι η αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα, του ανθρώπου ο οποίος προσωποποίησε την πολιτική της “άμυνας” απέναντι στην κατάρρευση της οικονομίας, και της συστηματικής προσπάθειας επιστροφής στις αγορές, μέσω της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος;
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, και εκ των βασικών πρωταγωνιστών της προετοιμασίας εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, απολαμβάνει τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, μεγάλου μέρους του “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον της Κεντροαριστεράς, ενώ παραμένει ο φυσικός συνομιλητής των διεθνών εταίρων και δανειστών της χώρας.

Η "11η Σεπτεμβρίου" του Περλ Χάρμπορ και οι… συμπτώσεις (photos)

Pearl Harbor Anniversary
Στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, η αιφνιδιαστική επίθεση της Ιαπωνίας κατά της αμερικανικής βάσης του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, προκάλεσε εθνικό θρήνο στις ΗΠΑ, μετά το αρχικό εθνικό σοκ.
Η Ιστορία θα γράψει αργότερα ότι η επίθεση της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας στο Περλ Χάρμπορ ήταν ένα από τα σημεία καμπής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς υποχρέωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπουν στον πόλεμο, και να συμβάλουν καθοριστικά στην ήττα των δυνάμεων του Άξονα, από κοινού με τη Σοβιετική Ένωση και της Μεγάλη Βρετανία.
Για τους… εραστές των θεωριών συνωμοσίας, η τραγωδία του Περλ Χάρμπορ έχει σκανδαλιστικές ομοιότητες με την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους. Για τους ίδιους “ευφάνταστους”, και στις δυο περιπτώσεις ήταν περίπου αδύνατο να μην είχε η Ουάσινγκτον εκ των προτέρων γνώση. Και στις δυο περιπτώσεις η επίθεση και η τραγωδία σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσε, αποτέλεσε την ηθική αιτιολόγηση της εμπλοκής της Αμερικής σε έναν πόλεμο.
Τότε, απέναντι στον Χίτλερ, το 2001 απέναντι στην Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ενδιάμεσα στάδια τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιχείρηση να ελεγχθούν χώρες-κλειδιά για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, όταν οι καμικάζι της ιαπωνικής αεροπορίας βούλιαξαν στο Περλ Χάρμπορ τον αμερικανικό στόλο, 2.400 ψυχές χάθηκαν, άλλοι 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν 18 πλοία και 200 αεροσκάφη.
Λεπτομέρεια: Στη βάση του Περλ Χάρμπορ δεν βρίσκονταν… μυστηριωδώς, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια, δηλαδή η κυρίως δύναμη του αμερικανικού ναυτικού, που επρόκειτο στη συνέχεια να κρίνει και τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά η Ιστορία δεν γράφεται με συνωμοσίες και υποψίες. Ένα… θεματάκι με τις συμπτώσεις ωστόσο, το έχει.

Photo Gallery 

ysterografa.gr

Η Σάρα τρομάζει τους δημάρχους

Το προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού μεταξύ του υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, της διοίκησης της ΔΕΗ και εκπροσώπων της ΚΕΔΕ δεν θα είναι χωρίς εντάσεις. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι δήμαρχοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί εν μέσω κατακραυγής της κοινής γνώμης να τους πετάξει την «καυτή πατάτα» των διακοπών ρεύματος της επιχείρησης που τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει συνανθρώπους μας ακόμη και στο θάνατο, με αποκορύφωμα την υπόθεση-σύμβολο της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη.
Η αντίδραση των δημάρχων

Το Πανόραμα του Μουντιάλ 2014

mundial
Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.


Ομιλία Δήμα στο προϋπολογισμό του 2014 (video)


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δυστυχώς, ζούμε σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η πολύ φορτισμένη και τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα. Ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν θα έπρεπε να είμαστε διχασμένοι αλλά ενωμένοι.
Η πόλωση τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο είναι πρωτόγνωρη, ειδικά για την γενιά μου.
Υπάρχουν πολιτικά κόμματα τα οποία αμφισβητούν την δημοκρατία και η ιδεολογία τους βασίζεται στον ρατσισμό, τη βία ακόμη και την αναρχία.
Η δική μου γενιά είναι η πρώτη γενιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι προηγούμενες γενιές μας παραδίδουν μία χειρότερη κατάσταση από αυτή που παρέλαβαν οι ίδιοι.

Όμως, η δική μου γενιά είναι και τυχερή.

Δήλωση Ευσταθίου Μπούκουρα

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131001/low/newego_LARGE_t_1101_54254051.JPG
Επειδή δημιουργήθηκαν διάφορες παρερμηνείες από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης μετά την δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου του δικηγόρου μου κυρίου Αλέξη Κούγια έχω να δηλώσω ότι: Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους.

Ευστάθιος Μπούκουρας
Βουλευτής Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου και Δ. Στρατούλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται με σθένος ταραχές, επεισόδια και κάθε είδους παρανομίες.
Είναι, όμως, όντως «απαράδεκτο» ότι για να κάνει τη συνήθη παράστασή της, η γνωστή συνήγορος κατηγορουμένων για τρομοκρατία, ληστείες, βιασμούς και λοιπά «πολιτικά» αδικήματα, αναγκάστηκε να περιμένει όρθια στην είσοδο της ΓΑΔΑ επί μισή ώρα!
Έχει τη συμπαράστασή μας…».

Ντέρμπι σε Ισθμια και Πουλίτσα στη Β Κορινθίας

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.198.851.315/p851x315/1396808_542666365815403_248452830_o.jpg
Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των 2 ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας

Β1 Κατηγορία
Στο 1ο όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι του ΑΣ Λουτρακίου με την Δάφνη Εξαμιλιών, που θα γίνει στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια,  καθώς και η αναμέτρηση της πρωτοπόρου Περαχώρας με την ομάδα τού Αγίου Γεωργίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και  ο αγώνας του Αίαντα Αγιονορίου με τον ΑΟ Μαψού στο γήπεδο Σολομού

11η αγωνιστική
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 3 α. α.
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ

Β2 Κατηγορία
 Στο 2ο όμιλο η πρεμιέρα της αγωνιστικής γίνεται σήμερα με τους αγώνες ανάμεσα στον Άρη Βοχαϊκού και τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου καθώς και στον ΑΟ Λεχαίου και τον Ασπρόκαμπο.
Από τους αυριανούς αγώνες ξεχωρίζουν το ντέρμπι ανάμεσα στα Ταρσινά ΄97 και τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, καθώς και οι αναμετρήσεις του Παμφενεατικού με την Δάφνη Πουλίτσας και της Λαύκας με την Λυκοποριά.

11η αγωνιστική
07-12-13 15:00 
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
08-12-13 11:00
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΦΩΚΑΣ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
ΡΕΠΟ η ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Δοκιμασία για Ζευγολατιό , Η Κόρινθος ΄06 αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό - Ντέρπι στα Αθίκια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfYUj2tIco48nujnka0swZ2MExLY2QUWHIMRwRY3bqITC4ZP_W9VqvCO_Mb_vXoadh4dPzxFnQoO6q7mrIIpZLUfk62lwxpUHbuXpLPrpBRE-sf7KdrLOyqVAjh_qUu1Tdf1ActAdpbys/s1600/215962_141300445943814_100001915786504_258018_7001716_n.jpg
Με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας. Η πρεμιέρα της αγωνιστικής γίνεται σήμερα στις 3 το απόγευμα με τους αγώνες του Αετού Αγγελοκάστρου με την Προοδευτική Περιγιαλίου και του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με την εκ των πρωτοπόρων ομάδα του ΑΟ Ζευγολατιού.
Η 11η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος.. Η έταιρη πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06 , στον Συνοικισμό αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πανευρωστινιακό, ενώ το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στα Αθίκια ανάμεσα στους ισόβαθμούς στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Τενεάτη Αθικίων και τον Ηρακλή Λεχαίου. Κόντρα στους Νέους Στιμάγκας , εκτός έδρας , δοκιμάζεται η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται την ισόβαθμή της ομάδα του ΑΟ Σολομού. Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τον Ισθμιακό, ενώ τέλος στο Κρυονέρι ο Αετός μάχεται μα την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.

Α2 Κατηγορία
11η αγωνιστική
07-12-13 15:00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 
08-12-13 15:00
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ

Κόντρες κορυφής Παννεμεατικός - ΑΟ Λουτρακίου & Ολυμπιακός Λουτρακίου - Αστέρας Δερβενίου


Με δύο μεγάλα ντερμπι κορυφής , σε Νεμέα και Λουτράκι συνεχίζεται, σήμερα Σάββατο στις 3 το απόγευμα, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας.
 Στη Νεμέα ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός αναμετράται με τον δεύτερο στην βαθμολογία Α.Ο Λουτρακίου. Με νίκη του ο Παννεμεατικός θά έχει κάνει ένα βήμα πρός τον τίτλο , καθως θα ξεφυγει από τους "ορανιε" κατά 8 βαθμούς.
Στο "Θώδειο" του Λουτρακίου θα γινει το 2ο ντερμπι της ημέρας αναμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον Αστερα Δερβενίου. Μέ ήττα ο Αστέρας θα χάσει την όποια αμυδρή ελπιδα έχει γιά τίτλο και άνοδο.
Ενδριαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των Αγίων Θεοδώρων με την Θύελλα Πετρίου καθώς και ο αγώνας του Κύψελου με τον Ηρακλη Ξυλοκαστρου. Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό, ενώ το Σπαθοβούνι , στο Σολομό, υποδέχεται την Ελλάδα Βέλου.
Στο Κιάτο διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Πέλοπα και της Αναγέννησης. Τέλος ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κέρδίζει στα "χαριά" τον εκτός εδρας αγώνα με τον Σαρωνικό Γαλατακίου που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

11η αγωνιστική

ΚΥΨΕΛΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 0 - 3 α. α.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ