Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚTO: Tραγικό πολύνεκρο τροχαίο στα Τέμπη - Ήδη ένας επιβεβαιωμένος νεκρός

 
Φοβερό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν ένα λεωφορείο με νταλίκα. Οι πρώτες πληροφορίες  αναφέρουν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ καταφθάνουν πολλά ασθενοφόρα στο σημείο.
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ όταν ο οδηγός Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Δυστυχώς το Ι.Χ. συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να βρει επιτόπου τραγικό θάνατο ο οδηγός του Ι.Χ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει παιδί εγκλωβισμένο και σοβαρά τραυματισμένο στο Ι.Χ., ενώ σοβαρά φέρεται να έχει τραυματιστεί και ο οδηγός του φορτηγού.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό και στα δυο ρεύματα.
Η τροχαία είναι επί ποδός και προσπαθεί να επιβραδύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, έχοντας δώσει εντολές να σταματούν τα αυτοκίνητα, πριν αυτά μπουν στην κοιλάδα των Τεμπών.

LamiaReport.gr

Νύχτα τρόμου - "Πνίγονται" στο νερό Ρόδος και Κάλυμνος - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάτοικοι της Ρόδου προσεύχονται να περάσει αυτή η νύχτα με όσο το δυνατόν μικρότερες ζημιές και το σημαντικότερο: Χωρίς θύματα. Οι καταστροφές από τη μανία του καιρού, που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα -ενώ ακόμα αγνοείται ένας 53χρονος καθηγητής αγγλικών- φαίνεται ότι δεν τελειώνουν...

Δήλωση – παρέμβαση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την οικονομία και τις πολιτικές δολοφονίες

teos
Με δήλωση – παρέμβαση ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, αφού διαπιστώνει την… ικανοποίησή του για την ανοδική όπως τη χαρακτηρίζει πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ εκφράζει την ανησυχία του αναφερόμενος στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, αλλά και των Γιώργου Φουντούλη  και  Μανώλη Καπελώνη.
Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου:
«Ως Έλλην χαίρομαι ιδιαιτέρως διαπιστώνοντας την προσπάθεια για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ο λαός μας – που τόσα θυσίασε και συνεχίζει να θυσιάζει – να απεμπλακεί από τη σκληρή επιτήρηση των δανειστών.
Λυπήθηκα όμως βαθύτατα όταν τρεις έλληνες νέοι πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μισαλλοδοξία και τον τυφλό φανατισμό.
Οποιαδήποτε κομματική παράταξη προβαίνει – ή ενθαρρύνει άλλους να προβούν – σε πράξεις που δεν συνάδουν προς το Σύνταγμα θα πρέπει να τίθεται εκτός Κοινοβουλίου.
Προτρέπω επίσης από καρδίας τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα να αφιερωθεί με πάθος στην οριστική εξαφάνιση αυτού του φανατισμού. Τα φαινόμενα και οι εικόνες προσβάλλουν βάναυσα τόσο την ελληνική ιστορία όσο και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Εύχομαι οι Έλληνες ενωμένοι να απομονώσουν με αποφασιστικότητα κάθε επιθετική συμπεριφορά και κάθε κρούσμα εγκληματικής βίας, από όπου και αν αυτές προέρχονται».

Ο ΣΕΒ προσπαθεί να… ξυπνήσει τις Βρυξέλλες

Dimitris-Daskalopoulos-SEV
Twitter@EmOikonomidis
Η Ελλάδα του Μνημονίου “βασανίστηκε”, πέραν όλων των άλλων στρεβλωτικών παραμέτρων, και από την ενοχοποίηση, έως και… ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας. Εκείνης που για πολλά χρόνια δεν κατάφερε να διαμορφώσει το αυτονόητο αντίβαρο σε ένα δυσκίνητο κράτος, και τη στιγμή που θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει έναντι των Βρυξελλών με τη γλώσσα που κατανοεί η παραδοσιακή γραφειοκρατία της νέας μεγάλης πατρίδας μας, της Ευρώπης, έμεινε να παρακολουθεί περίπου άφωνη τη δραματική συρρίκνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων. Δηλαδή, το “χαμήλωμα” της χώρας και του μέλλοντός της.
Σε αυτή την “αγέλη της σιωπής”, ο ΣΕΒ και ο σημερινός πρόεδρός του αποτελούν εξαίρεση. Ηχηρή εν πολλοίς. Έστω κι αν πολλές φορές συγκεντρώνουν κριτική και αρνητικά σχόλια, περισσότερο για το “γενικό συμφέρον”, παρά επί πραγματικών, συγκεκριμένων δεδομένων.
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος έχει μιλήσει πολλές φορές για “μια άλλη Ευρώπη”. Με ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, που θα αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία, θα εμπλουτιστεί ωστόσο με την αναγκαιότητα να υπηρετηθούν οι πολύ συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας.
Και προφανώς, την αντίστοιχη ρητορική θα αναπτύξει στις Βρυξέλλες, κατά την αυριανή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΣΕΒ στο πολιτικό και διοικητικό διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι αποκαλυπτικό, καθώς δείχνει ότι ο ΣΕΒ επιδιώκει να… φωνάξει στις Βρυξέλλες. Τη στιγμή που φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών η “διόρθωση πορείας” από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, αλλά και συνολικά μια Ευρώπη που πασχίζει να ανακτήσει την ψυχική επικοινωνία της με τους λαούς και τις κοινωνίες που καλείται να στηρίξει και να υπερασπιστεί.
Η επόμενη Ελλάδα, ως ενεργό κύτταρο της επόμενης Ευρώπης, διεκδικεί έναν περισσότερο παρεμβατικό ρόλο. Με ένα αφήγημα διαφορετικό. Πιο κοντά στον ρεαλισμό. Πιο κοντά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Η οποία ωστόσο δεν πρέπει να διαμορφωθεί αφηρημένα. Αλλά με την Ελλάδα να έχει μερίδιο στη… συγγραφή του σεναρίου.

ysterografa.gr

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Κωνσταντίνας Νικολάκου για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών



http://www.lakoniapress.gr/wp-content/uploads/2012/09/nikolakou-ntina.jpg 
H 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που είναι μία από τις πιο διαδεδομένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Δυστυχώς, στον πολιτισμένο κόσμο μας, στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα της κρίσης, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Το φαινόμενο αυτό όχι απλώς δεν εξαλείφεται, αλλά εξελίσσεται κιόλας, αφού δεν περιορίζεται, πλέον, μόνο σε περιπτώσεις χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά συναντάται σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, με αφορμή τη φρικτή δολοφονία πολιτικών ακτιβιστριών, προκειμένου να αναδείξει το δυσάρεστο αυτό κοινωνικό φαινόμενο σε παγκόσμια διάσταση. 14 χρόνια μετά, στο φαινομενικά εξελιγμένο κόσμο μας, το φαινόμενο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι μία στις τρεις γυναίκες κακοποιείται. Μάλιστα από το ποσοστό αυτό, το 68% είναι έγγαμες.

Η βία ως βίωμα ή ως απειλή δε γνωρίζει διαχωριστικές γραμμές από πλευράς πλούτου, φυλής ή πολιτισμού και εμποδίζει τις γυναίκες να απολαύσουν τα δικαιώματά τους. Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών δεν αρκεί για να τις κάνει ικανές να ξεφύγουν από τον κοινωνικό καταναγκασμό και την ενδοοικογενειακή βία. Η βία αυξάνεται ακόμη και σε χώρες, όπου οι γυναίκες έχουν κατακτήσει πέρα από την οικονομική ανεξαρτησία και το υψηλό κοινωνικό κύρος.

Συνέπεια της πανδημίας αυτής με διαφορετικές μορφές είναι η απομάκρυνση των γυναικών από το περιβάλλον στο οποίο ζουν, σε αντίθεση με τους δράστες, που σπάνια αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι ή τον κοινωνικό τους περίγυρο. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Οι γυναίκες αγωνίζονται. Πρέπει να τις στηρίξουμε και να τις υποστηρίζουμε με δομές κοινωνικές, αλλά και νομικές. Δεν πρέπει να κρύβονται. Δεν είναι οι θύτες, είναι τα θύματα και πρέπει πάνω από όλα οι ίδιες να απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Οι γυναίκες που υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να διεκδικούμε από την Πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τις γενναίες αυτές γυναίκες να σταθούν όρθιες κα να αντιμετωπίζουν την ζωή με αισιοδοξία και ελπίδα.

Τατούλης για Ολυμπία Οδό: «Όχι στην Αναθεώρηση της Σύμβασης Παραχώρησης, αν δεν δεσμευτεί η Βουλή για την διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Τσακώνα»



Σχετικά με την αναθεώρηση της Σύμβασης Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, είναι πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι:
- αφενός η μη ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης παραχώρησης, όπως αυτή ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το 2008, αποτελεί μια μη θετική εξέλιξη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πλήττεται εξ αυτού σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, και
 - αφετέρου δεν επαρκούν στην σημερινή χρονική συγκυρία οι πολιτικές δεσμεύσεις.
Αντίθετα, η όποια αναθεώρηση επιβάλλεται να συνοδευτεί από δικλείδες ασφαλείας συνέχισης του έργου και ολοκλήρωσης του φυσικού του αντικειμένου, οι οποίες δικλείδες πρέπει να έχουν νομοθετική υφή και να απαντούν ταυτόχρονα στα κάτωθι ερωτήματα:
 Α) Υπάρχουν μελέτες για το κομμάτι Πάτρα – Πύργος και για το Καλό Νερό – Τσακώνα; Αν δεν υπάρχουν μελέτες, έχουν προκηρυχθεί; Αν όχι πότε θα προκηρυχθούν και σε κάθε περίπτωση ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ωρίμανσης τους προκειμένου να υποβληθούν για ένταξη στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΥΠΟΜΕΔΙ;
Β) Έχει διασφαλιστεί το κόστος των απαλλοτριώσεων;
Γ) Ποια είναι τα σενάρια που έχουν προκριθεί για την αντιμετώπιση του ζητήματος της Παράκαμψης του Καιάφα;  
Πρόκειται για ζητήματα τα οποία έχω θέσει κατ’ επανάληψη στις σχετικές συσκέψεις και στην τελευταία που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα στο ΥΠΟΜΕΔΙ.
Χωρίς να έχουν απαντηθεί με απόλυτη σαφήνεια τα παραπάνω ερωτήματα και χωρίς την νομοθετική κατοχύρωση αυτής της διαδικασίας που θα προκριθεί ως εφικτή και βιώσιμη και η οποία θα εξασφαλίζει ως χρόνο περάτωσης του Πάτρα –Πύργος – Καλό Νερό- Τσακώνα τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσης του Κόρινθος – Πάτρα,  δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση της Σύμβασης Παραχώρησης. Ειδάλλως κινδυνεύει και αυτό το έργο να μείνει μισό, με τεράστιες συνέπειες τόσο για την περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για την όμορή μας Ηλεία.
Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την Κυβέρνηση, αλλά και από τους Βουλευτές της Πελοποννήσου, οι οποίοι οφείλουν να αναλάβουν ατομικά πλέον την δική του ευθύνη ο καθένας.

Δεύτερη ενθρόνιση για τον μητροπολιτη Αργολιδος κ. Νεκτάριο


Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου και στη πόλη του Άργους , Δευτέρα 25 Νοεμβρίου .

Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος καθώς κι ο Δήμαρχος Άργους Δημήτριος Καμπόσος .
Στην τελετή της ενθρονίσεως παρών ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, ο Μητροπολίτης Ιλιού ,Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας κι ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ,ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από όλη την επαρχία του Άργους.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στην είσοδο της πόλης του Άργους και κατόπιν εν πομπή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως .Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε στον Αρχιερατικό θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος».
Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση. Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος, τόνισε μεταξύ άλλων ,στον ενθρονηστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου καθώς για για τον εξαίρετο χαραχτήρα του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.
Κατά την τελετή ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη και του τόνισε πως είναι άξιος συνεχιστής του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους.
Το μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκτάριο καλωσόρισε κι ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος καθώς κι ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής. Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Αργολίδος δέχτηκε τις ευχές των πιστών.


Κείμενο - Φωτογραφίες: Μπουγιώτης Βαγγέλης 

Περισσότερες φωτογραφίες στο  dogma.gr


Οκτώ χρόνια στο θρόνο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο κ. Θεόφιλος


 Τα 8 χρόνια από την ενθρόνισή του γιόρτασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος την περασμένη Παρασκευή, σε μεγαλοπρεπή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αναστάσεως προεξάρχοντος του τιμώμενου Πατριάρχη.

Παρών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης.

Μετά τη δοξολογία ο αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πνευματικής αποστολής (MISSIA) αρχιμανδρίτης π. Θεοφάνης κ.α, προσφώνησαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας δήλωσε τα εξής: «Μακαριώτατε, αναλάβατε τις υψηλές σας ευθύνες σε μία περίοδο κρίσης του ιερού καθιδρύματος.... ».
«Η Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Ζαχαριουδάκης, «αναγνωρίζοντας την προσωπική προσφορά Σας και τιμώντας τους ακατάλυτους δεσμούς της με το ιερό καθίδρυμα, Σας παρέχει την πλήρη υποστήριξη και αμέριστη συμπαράστασή της και Σας περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της. Παραμένουμε αρωγοί στις άοκνες και επίπονες προσπάθειές Σας».

Ο κ. Θεόφιλος, ανταπαντώντας, ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν και παρευρέθηκαν στη δοξολογία. «Τη θεία χάριτι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ευχαριστήριον δοξολογίαν ανεπέμψαμεν σήμερον τω Μεγάλω και Θαυμαστώ Θεώ ημών, εν τω Πανιέρω Ναώ της Αναστάσεως, επί τη ογδόη επετείω της αναρρήσεως της ημών Μετριότητος εις τον μαρτυρικόν και αποστολικόν θρόνον του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Ιεράρχου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων».
«Η σεπτή αύτη Πατριαρχική Ενθρονιστήριος επέτειος εν τη έδρα της βασιλίδος του Χριστού πόλεως, δεν αφορά εις την Μετριότητα ημών μόνον αλλά και εις την Χριστιανικήν ημών κοινότητα, την τελούσαν επί των Εκκλησιαστικών ορίων της πνευματικής Ημών δικαιοδοσίας...Λέγομεν δε τούτο, διότι σύμπασα η Οικουμένη και δη η περιοχή ημών, δοκιμάζεται σκληρώς υπό ορατών και αοράτων δυνάμεων του κοσμοκράτορος του σκότους του αιώνος τούτου...»

 dogma.gr

Ο Θαπατέρο θυμάται το “δράμα” του Γιώργου στις Κάννες

Jose-Zapatero-George-Papandreou
Ο πρώην Ισπανός Πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, θυμάται το δραματικό παρασκήνιο λίγο πριν τη σύνοδο του G20 στις Κάνες τον Νοέμβριο του 2011 , στο βιβλίο «El Dilema».
Ο Θαπατέρο περιγράφει στο βιβλίο του τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τη σύνοδο του G20 στις Κάνες τον Νοέμβριο του 2011 μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται σκληρές πιέσεις για το περιβόητο δημοψήφισμα, ενώ γίνεται αναφορά και στο πρέσινγκ της Μέρκελ στην ισπανική κυβέρνηση για να μπει σε Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του  με τίτλο «El Dilema» (To Δίλημμα), αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πριν από την αυριανή του κυκλοφορία, ο Θαπατέρο περιγράφει το πώς μετά την άρνηση του ιδίου να εντάξει τη χώρα του σε μηχανισμό στήριξης, οι ηγέτες πέρασαν τον περισσότερο χρόνο της συνόδου προειδοποιώντας τον Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ελληνικό μνημόνιο, όπως και προσπαθώντας να πείσουν τον τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δεχθεί δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο ευρωπαίου ηγέτη για την κρίση.
Στα απομνημονεύματα του Θαπατέρο δεν γίνεται εκτενής αναφορά στις συνθήκες που οδήγησαν τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό στην παραίτηση λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ωστόσο, φήμες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον Παπανδρέου με ανεκδιήγητες εκφράσεις, ουρλιάζοντας ότι βάζει σε κίνδυνο την ευρωζώνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου σε έξαλλη κατάσταση πάτησε το ένα πόδι στην καρέκλα του προσπαθώντας να ανέβει στο τραπέζι, αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, φωνάζοντας προς τον Παπανδρέου «You are a f..cking psycho» (Είσαι ένας γ….. ψυχασθενής).
Στο μεταξύ, ο Θαπατέρο φαίνεται πως έδινε τον δικό του αγώνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ:«Με χαιρέτησε ευγενικά και σχεδόν χωρίς καμία άλλη εισαγωγή, έριξε την πρόταση (για μνημόνιο) για την οποία δεν είχαμε καμία πρότερη ένδειξη (…) Η Μέρκελ με ρώτησε αν ήμουν πρόθυμος να ζητήσω προληπτική χρηματοδότηση 50 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, καθώς άλλα 85 δισ. ευρώ θα πήγαιναν στην Ιταλία. Η απάντησή μου ήταν ένα ευθύ και ξεκάθαρο όχι», γράφει ο Θαπατέρο.
Όπως υποστηρίζει, εξήγησε στη Μέρκελ ότι η Ισπανία δεν είχε χάσει ακόμη τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές και ότι είχε λάβει όσα μέτρα είχαν συμφωνηθεί με την ευρωζώνη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντί της. Η χώρα, συμπλήρωσε, βρισκόταν εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

ysterografa.gr

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για τα υποβρύχια

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια!

Κατατέθηκε σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε..
Αναλυτικά το κείμενο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:
«Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Αίτηση αποφυλάκισης και από τον Χρήστο Παππά . Ποιές κατηγορίες βαρύνουν τον Στάθη Μπούκουρα

pappashttp://i1.ytimg.com/vi/W06ADr7QJXQ/hqdefault.jpg

 Οι τρεις κληθέντες σε απολογία βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ενημερώθηκαν σήμερα για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει σε βάρος τους οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κατηγορητήρια εξειδικεύεται για τον καθένα επακριβώς η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τους αποδίδεται, ενώ και οι τρεις θεωρούνται ότι ανήκουν στον «σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης», που αναφέρονταν στον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Έτσι ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του, εμφανίζεται να έχει γνώση και πλήρη έλεγχο όλων των ενεργειών των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, στις οποίες περιλαμβάνονται επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών. Ο βουλευτής, βάση όσων ισχυρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας, εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Διευρύνονται οι δικαιούχοι - Όλες οι αλλαγές!

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Διευρύνονται οι δικαιούχοι - Όλες οι αλλαγές!
- Αλλαγές για Πολύτεκνους και για μακροχρόνια άνεργους
- Τι θα ισχύει για τους τρίτεκνους
- Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για ένταξή τους στο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

"Κλείδωσε" η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Samaras-Venizelos
Μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, οριστικοποιήθηκε το αυριανό ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης θα έχουν συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης, στις 17.00.

Στουρνάρας: Θα βρούμε τη λύση με την τρόικα

stourdilwseis
Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας. Μετά τη σύσκεψή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος.
«Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

2 ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΑ 2Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ


    














Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κορίνθιος δάσκαλος  Δημήτρης Καπέλλος πήρε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κατά εκπαυδευτών στο 2ο Δεθνές κύπελλο πολεμικών τεχνών "ΜΥΓΔΟΝΙΑ" που διεξήχθει το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Νοεμβρίου, στο Αθλητικό Κέντρων Λαγηνών του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Τ. και την δοργάνωση είχε ο
Α.Σ.Γ.Α.Γ.Σ.Κ. Μυγδόνια.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΩ

Εμφάνιση 1125 ΦΩΤΟ.jpg


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ’’, που συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, τις Ιερές Μητροπόλεις Μεγάρων – Σαλαμίνας και Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας, στις οποίες παρέδωσε ένα τόνο τρόφιμα, για την ενίσχυση των γευμάτων αγάπης των ενοριών τους.
Στη Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζουμε και στεκόμαστε αρωγοί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που αθόρυβα και χωρίς διακρίσεις βοηθά τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. 
Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση. Είναι ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Το 1ο Βραβείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συμμετοχή της στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Εμφάνιση φωτογραφία.JPG

Στους ρυθμούς της “Μυθικής Πελοποννήσου” κινήθηκε η 29η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που έλαβε μέρος από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Helexpo της Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με ένα εμπειρικό περίπτερο 80 τ.μ, όπου οι επαγγελματίες τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τουριστικό κεφάλαιο του προορισμού και να περιηγηθούν σε αυτόν μέσα από τους χώρους προβολής και τις 2 εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας. Στο χώρο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους περισσότερους από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator από χώρες του εξωτερικού. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε χώρος γαστρονομίας όπου σεφ απ’ όλη την Πελοπόννησο ετοίμασαν και προσέφεραν Πελοποννησιακές παραδοσιακές γεύσεις στους επισκέπτες της έκθεσης. Σε άλλη πλευρά του περιπτέρου υπήρχε παρουσίαση των ΠΟΠ προϊόντων της Πελοποννήσου καθώς και ένας εικονικός ελαιώνας.

Το ΙΧ που προκάλεσε τροχαίο κοντά στο Δερβένι ήταν... γεμάτο με χασίς!

Κόρινθος: Το ΙΧ που προκάλεσε τροχαίο ήταν... γεμάτο με χασίς! 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες από την Ασφάλεια Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων, που μετέφεραν με ΙΧ, πάνω από 136 κιλά χασίς!

Χθες το απόγευμα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος και στο οποίο επέβαινε ακόμα ένα άτομο,
ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, στο 134 χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, κοντά στο Δερβένι
Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ωστόσο οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στο σημείο και... είχαν γίνει καπνός!
Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρήκαν στο πορτμπαγκάζ 129 ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά ακατέργαστο χασίς, βάρους 136,223 κιλών, οι οποίες κατασχέθηκαν μαζί με το αυτοκίνητο.
Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου...

Άρθρο έκπληξη της "Αυγής" για Σφακιανάκη-Βανδή!



Τι γράφει για τον...αποκριάτικο Νότη και το "Δεσποινάκι"!
Στην εφημερίδα "Αυγή" φιλοξονείται το συγκεκριμένο άρθρο της Αναστασίας Γιάμαλη, που κάνει λόγο για τις πράξεις του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή, σε μια ανατρεπτική -είναι η αλήθεια- άποψη...:

Βρούτσης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων - Αύριο συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Βρούτσης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων - Αύριο συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
Αποκλείει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας.

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε» επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.

Ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε σίγουρος πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Πανευρωστινικός πήρε ισοπαλία στα Αθίκια και έριξε τον Τενεάτη από την κορυφή ( φωτο +video)

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, στη Α2 κατηγορία Κορινθίας, στα Αθίκια, καθώς Τενεάτης και Πανευρωστινιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Με την ισοπαλία αυτή ο Τενεάτης έχασε 2 βαθμούς στην έδρα του , και "κατρακύλησε" από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην τρίτη, με -2 βαθμούς διαφορά από τις πρωτοπόρες ομάδες Κόρινθος ΄06 και Ζευγολατιό που πέτυχαν "τρίποντα" εκτός έδρας σε Αρχαία Κόρινθο και Στιμάγκα, αντίστοιχα.
 Αντίθετα η ομάδα της Ευρωστίνης , με το πόντο που πήρε στα Αθίκα βελτίωσε την βαθμολογική θέσεις και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας , με 17 β. , ισόβαθμη του Ηρακλή Λεχαίου.
Το 1ο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Ροζενιώτες  να παίρνουν προβάδισμα στο 20΄με κοντινή κεφαλιά του Αναστασίου  και τον Τενεάτη να φτάνει στην ισοφάριση με  εύστοχο  πέναλτι του Επ. Τζαναβάρα , μετά από ανατροπή του Κ. Τζαναβάρα , από το Γεραρή.
Στην επανάληψη ο Τενεάτης, έφτασε κοντά στο γκολ με τους Λέκκα και Ν.Τζαναβάρα , αλλά ο Πανευρωστιακός ήταν αυτός που το πέτυχε, στο 51΄με κοντινή κεφαλιά του Αλέκου Τόλια .


Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά πέτυχαν το 2-2 με το Νίκο Τζαναβάρα στο 71’ .
 Αξίζεί να σημειώσουμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Πανευρωστινακός για να πάρει τη νίκη , με τον Κορδούλη να σουτάρει άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. 
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: Ταμπάκου, Ποτήρης Γ., Οικονόμου Ε., Οικονόμου Κ., Βίρλας (75’ Τόγιας), Γεώργαρης, Λέκκας (63’ Κακούρος), Τζαναβάρας Κ., Σενής, Τζαναβάρας Ε., Τζαναβάρας Ν.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρής, Κέσκος, Ντόσκου, Τόλιας Α., Ζίζηλας, Νικολακόπουλος, Γεστένγια, Βλάχος (94’ Γκολφινόπουλος), Μελισσαρόπουλος, Κορδούλης (89’ Τόλιας Β.), Αναστασίου (91’ Σταύρου)


Το ελληνικό χωριό που έχει ανεργία... 0%

Το ελληνικό χωριό που έχει ανεργία... 0%
 Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους...
Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μέτρων στην Πίνδο,
το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.
"Η επεξεργασία του ξύλου και η λαϊκή τέχνη, αποτελεί παράδοση στον τόπο μας. Αυτή η παράδοση μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο" εξηγεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μηλιάς Μετσόβου, Αναστάσιος Κουτελίδας.


Το ξύλο συντηρεί όλο το χωριό

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια – Που θα χιονίσει

 Ο χειμώνας έφτασε και το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών φαίνεται πως ήρθε για να μείνει!
Με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το μεσημέρι της Δευτέρας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν για τουλάχιστον
48 ώρες ακόμα.
http://www.derveni.eu/video.jpg Ήδη στο Δερβένι , όπως βλέπεται σε Live εικόνα, του μετεωρολογικού σταθμού Δερβενίου έχει βροχή και καταιγίδα με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 10 βαθούς Κελσίου, ενώ στο Σαραντάπηχο η θερμοκρασία κυμένεται στους 6 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικές περιοχές).

Β) σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ της Δευτέρας (25-11-2013) και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μέτρα).

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1000 μετρά). από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η Ελληνική Προεδρία απέκτησε λογότυπο

Logotypo-Ellinikis-Proedrias
Η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαική Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει από σήμερα και επισήμως το λογότυπο της, όπως το παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το λογότυπο είναι μια λευκή βάρκα με μπλε φόντο, και σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, “έχει ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα και υπενθυμίζει σε όλους την αφήγηση της Ευρώπης που μας ένωσε μετά από ανείπωτες καταστροφές και παγκόσμιους πολέμους.
Το λογότυπο αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο το E και το U του European Union, της Ένωσής μας, αλλά τα αποτυπώνει με έναν τρόπο ευρηματικό, ελληνικό, που παραπέμπει σε σχήματα ελληνικά, ντυμένα με ελληνικά χρώματα οικεία σε όλους με φόντο την θάλασσα.
Το ημικύκλιο αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο αλλά και το αρχαίο θέατρο, το ωδείο. Το ημικύκλιο ως σύμβολο της μήτρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η διαπάλη των απόψεων, αλλά και ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός, ενώ θέλαμε να δώσουμε και μία νότα αισιοδοξίας που λέει ότι παρά τις φορτούνες, μπορούμε. Μπορούμε να πάμε καλύτερα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην εκδήλωση της παρουσίασης του λογότυπου της Ελληνικής Προεδρίας παρουσιάστηκε και σχετικό video, ενώ ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης παρουσίασε τις προσδοκίες που έχει η ελληνική κυβέρνηση από την επικείμενη θητεία στην κεφαλή των Βρυξελλών.
“Ευελπιστούμε βάσιμα να έχουμε τις πρώτες σαφείς ενδείξεις εξόδου από την κρίση, μετά από μακρό διάστημα σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού και μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης.  Θέλουμε να είναι το πρώτο εξάμηνο της εξόδου από την κρίση. Η αρχή, η δύσκολη αρχή, αλλά η αρχή της ανάκαμψης που είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Έλληνες αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη.
Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι ταυτόχρονα και μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Γιατί στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η αντοχή και η προοπτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρωπαϊκού εγχειρήματος”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.