Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο - Ανέσυραν το πτώμα μιας 40χρονης γυναίκας από χείμαρρο - Αγνοούνται ακόμα οι δύο δάσκαλοι

Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο - Ανέσυραν το πτώμα μιας 40χρονης γυναίκας από χείμαρρο - Αγνοούνται ακόμα οι δύο δάσκαλοιΗ θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο άφησε πίσω της δυστυχώς μία νεκρή γυναίκα, η οποία αγνοούταν από νωρίς το μεσημέρι, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στη γέφυρα Μαριτσών στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.
Αυτή η γυναίκα όμως δεν είναι μία από τους δύο αγγνοούμενους και σύμφωνα με την Πυροσβεστική την ώρα της πλημμύρας βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο πεζή με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.
Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η αγωνία για τα δύο άτομα που αγνοούνται στη Ρόδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής τα δύο άτομα, που βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν.

newsit.gr

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τους δύο δασκάλους που παρασύρθηκαν από το ποτάμι στη Ρόδο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - Αγωνιώδεις προσπάθειες για τους δύο δασκάλους που παρασύρθηκαν από το ποτάμι - Συγκλονιστικές εικόνες
 Δύο άτομα αγνοούνται αυτή την ώρα στη Ρόδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής τα δύο άτομα, που βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν. Τα δύο άτομα, είναι εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό τους σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το αυτοκίνητό  τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.
 Πρόκειται για έναν 50χρονο, μια 30χρονη και έναν 30χρονο άνδρα, εκπαιδευτικοί και οι τρεις στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος. Δύο αγνοούμενοι από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία! (videos)

rhodes1
Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του ΙΧ να αγνοούνται και να αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.
Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.
Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Video


ysterografa.gr

Η τελετή για την 50η επέτειο της δολοφονίας Κένεντι (live video)

kennedy
Παρακολουθήστε live την τελετή μνήμης στις ΗΠΑ για την 50η επέτειο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι.
http://www.ustream.tv/cbsnews

Live streaming video by Ustream

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Eurobank με τη Νέα Proton

eurobank
Ολοκληρώθηκε σήμερα η συγχώνευση με απορρόφηση από την Eurobank της (κατά 100% θυγατρικής της) Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε. Η λειτουργική ενοποίηση των δύο ανωτέρω τραπεζών, που περιλαμβάνει την μετάπτωση των πληροφοριακών συστημάτων και προϊόντων της Νέας Proton σε αυτά της Eurobank, καθώς και την απορρόφηση των δικτύων εξυπηρέτησης Proton από τα δίκτυα εξυπηρέτησης Eurobank, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 6 ∆εκεμβρίου 2014.

Προκοπάκης: Στη ΝΕΡΙΤ μπορούμε να κάνουμε «παπάδες»

prokopakis
Το οργανόγραμμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο μέσα στις επόμενες μέρες, και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη, τη βάση για την οργάνωση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Προκοπάκης, στον νέο οργανισμό θα εργαστούν συνολικά περίπου 1.200-1.500 άτομα. Από αυτούς οι 600-750 θα εργάζονται με σχέση αορίστου χρόνου και οι 500-700 με συμβάσεις έργου. Πρώτα θα γίνει η προκήρυξη για τους διευθυντές, αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη για τις πρώτες 300 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μετά θα συνεχίσουμε με τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ «την εβδομάδα 10-17 Φεβρουαρίου αναμένουμε να έχουμε τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ».
Σε ό,τι αφορά τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις, ο κ. Προκοπάκης επεσήμανε ότι θα δημιουργηθούν ειδικές επιτροπές αξιολόγησης για όλες τις ειδικότητες που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία (δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες) για να συμπληρώσει ότι «για κάποιες συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες θα ζητήσουμε και πρακτική επίδειξη των προσόντων των υποψηφίων».

Συνελήφθη ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος!

vlassis
Ο επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος συνελήφθη από την Αστυνομία για φοροδιαφυγή!

Οπως αναφέρει η το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:
“Συνελήφθη σήμερα (22-11-2013) το πρωί, στη Γλυφάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, η οποία όπως προέκυψε πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης– αντιγραφής αποδείξεων».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκε μηχανισμός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε τη δυνατότητα να επανεκδίδει αποδείξεις, που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.
Για τη λειτουργία του παράνομου μηχανισμού χρησιμοποιείτο ηλεκτρονικός υπολογιστής, με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων» .
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.
Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, εντοπίστηκαν συνολικά (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας (79.793,30) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. (18.352,60) ευρώ. Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων”.

ysterografa.gr

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 29.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Εμφάνιση dap-ndfk 2.jpg 


 

Η Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές, που έλαβε διαστάσεις ύστερα από την συγκέντρωση 29.000 υπογραφών για ανοιχτές σχολές, έλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να διοργανώσει ανοιχτή ειρηνική συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. μερινΗ συμμετοχή από τους φοιτητικούς συλλόγους ξεπέρασε τους 1.000 φοιτητές, τόσο από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, όσο και από όλους τους συλλόγους της Αθήνας που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης στα δύο αυτά ιδρύματα και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές που πλήττονται.

 Με την κίνηση αυτή, δύ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽όθηκε η δυνατότητα σε όλους του φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν οι σχολές, να διαδηλώσουν για το αυτονόητο. Η εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και η ενεργοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτελεί για εμάς προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων. Συνεχίζουμε να απαιτούμε το αυτονόητο: Ανοιχτές σχολές εδώ και τώρα.


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Εμφάνιση dap-ndfk 1.jpg

Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων


 Αγαπητοί αναγνώστες στον χορό των δημοτικών εκλογών αρχίζουν σιγά σιγά και δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους οι υποψήφιοι δή­μαρχοι για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 18 Μαΐου....

Εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι ταγματάρχη του Στρατού - Πληροφορίες για ύποπτο όπλο τύπου scorpion

Εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι ταγματάρχη του Στρατού - Πληροφορίες για ύποπτο όπλο τύπου scorpion
 Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική από την πληροφορία πως ένας ανώτερος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων έχει στην κατοχή του υποπολυβόλο τύπου scorpion γνωστό από τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων και ειδικά της Σέχτας Επαναστατών.
 Πρόκειται για ταγματάρχη, 51 ετών, που είναι μάλιστα διοικητής σε ιδιαίτερα ευαίσθητη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων στην Αγριά του Βόλου.
Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που έκανε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ταγματάρχη και ζήτησαν εξηγήσεις με βάση την πληροφορία για τον βαρύ οπλισμό.
Οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι ο αξιωματικός έπεσε σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά στο υποπολυβόλο, αρχικά αρνούμενος ότι γνωρίζει κάτι και στη συνέχεια λέγοντας πως το πέταξε ή ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται.
Στη συνέχεια ο ταγματάρχης είπε πως είχε παλιά ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion το οποίο όμως πέταξε πριν χρόνια σε κάποιο σημείο στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου.
Όπως αποκαλύφθηκε πάντως από την έρευνα που έγινε στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί ο ταγματάρχης είχε στην κατοχή του και δύο πιστόλια των 9mm, αλλά και 170 σφαίρες.
Τα πιστόλια και οι σφαίρες που είχε στην κατοχή του ο αξιωματικός Πηγή φωτο ΕΛ.ΑΣ.
Στο σπίτι του αξιωματικού βρέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα των οπίων οι άδειες δεν είχαν ανανεωθεί από το 2004 και το 2009 αντίστοιχα, ξυφολόγχες, κυνηγετικά μαχαίρια, ένα πιστόλι - στυλό, ένα πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης, αλλά και ναζιστικό υλικό, όπως και κούπες της Χρυσής Αυγής.

Από την Αντιτρομοκρατική εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

newsit.gr

Μυθική ατάκα Μενεγάκη για Μήτρογλου! (vid)

Έγραψε ιστορία η αγαπημένη παρουσιάστρια αναφερόμενη στον άσο του Ολυμπιακού!

Μυθική ατάκα Μενεγάκη για Μήτρογλου! (vid) 
Κόντεψαν να πέσουν από το τραπέζι οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη μόλις άκουσαν τις ατάκες της για τον Μήτρογλου και τις ομάδες που ενδιαφέρονται για να τον αγοράσουν.
Η Ελένη πήρε φόρα, τα είπε και έγραψε ιστορία!
Απολαύστε την... 



sportdog.gr

Προφυλακιστέος ξανά ο Παύλος Ψωμιάδης

Mία ακόμη απόφαση για προφυλάκιση ελήφθη για τον πρώην πρόεδρο του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι, ήδη, κρατούμενος για υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες του Ομίλου.
Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες αφορούν υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία προέβη το 2000, σε εταιρεία του ομίλου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, το επίμαχο ποσό δεν παρέμεινε ως κεφάλαιο στην εταιρία, αλλά μετακινήθηκε αρχικά σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγο του και συγκατηγορουμένη στην υπόθεση και ακολούθως σε προσωπικό του.
Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.

newsit.gr

Ντέρμπι στα Αθίκια - Ο Τενεάτης κόντρα στον Πανευρωστινιακό

 
Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει αύριο Σάββατο  η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας, με το ντέρμπι της Κυριακής  ανάμεσα σε Τενεάτη και Πανευρωστινιακό (φωτο) να μαγνητίζει τα περισσότερα βλέμματα. Ο Γιάννης Νεοφυτιάδης θα διευθύνει την αναμέτρηση στα Αθίκια, όπου ο Τενεάτης θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, ενώ η ομάδα της Ευρωστίνης ψάχνει άλλη μια νίκη, για να μπει πιο γερά στο κόλπο της ανόδου.
Το Σάββατο η Κόρινθος '06 έχει αποστολή εκτός έδρας, καθώς δοκιμάζεται στην Αρχαία Κόρινθο, κόντρα στον Άρη, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενείται στο Αγγελόκαστρο από τον Αετό
Την Κυριακή τώρα  πιο εύκολα, θεωρητικά έργο, έχει ο ΑΟ Ζευγολατιού που φιλοξενείται στη Στιμάγκα, ενώ η Θύελλα Κ. Διμηνιού θέλει να επιστρέψει τις νίκες, κόντρα στον Ισθμιακό. Στην Ξυλοκέριζα, ο Εθνικός υποδέχεται τον Σολωμό, ενώ στον Άσσο θα αναμετρηθούν η Προοδευτική Περιγιαλίου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, στο ντέρμπι της ουράς. 
 
Η 9η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ (23/11, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΚΥΡΙΑΚΗ (24/11, 15:00)
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΙΝΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ

Μάχες σε κορυφή και ουρά στην Α1 Κορινθίας

http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/field/image/eva098_panargeiakos_pannaypliakos3_small_0.jpg 
Ενώ ο Αστέρας Δερβενίου θα πάρει τρεις εύκολους (άνευ αγώνα) και εκτός έδρας  πόντους ,  από τον αποχωρήσαντα του πρωταθλήματος Σαρωνικό Γαλατακίου , η αυριανή  9η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας Κορινθίας (23/11, 15:00),  περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά .
Στη Νεμέα, διεξάγεται το νεμεάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Παννεμεατικό και τη Θύελλα Πετρίου, ενώ  στον Συνοικισμό, μάχονται  ο Κύψελος με τον ΑΟ Λουτράκι.
Σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο κοντράρονται  οι ομάδες των δύο γετονικών Δήμων. Ο Πέλοπας φιλοξενεί στο Κιάτο τον Πανκαμαριακό , ενώ στο Ξυλόκαστρο κοντράρονται ο Ηρακλής με την Αναγέννηση Κιάτου .
Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου  και στο ουδέτερο γήπεδο των Εξαμιλιών, λόγω της τιμωρίας του, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κοντράρεται στο τοπικό ντέρμπι με τους Αγίους Θεοδώρους.Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της ουράς στο Σολωμό, όπου το Σπαθοβούνι υποδέχεται τον Πανσολυγειακό

Η 9η αγωνιστική:
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 3 α.α.

Αίτημα αποφυλάκισης από τον Μιχαλολιάκο - Προφυλακιστέος ο πυρηνάρχης της Χ. Α. στον Πειραιά

mixalo200
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του Realfm ο κ. Μιχαλολιάκος στο αίτημά του υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της προσωρινής του κράτησης. Το αίτημά του θα εξεταστεί από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες.
Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε ο κατηγορούμενος, φερόμενος ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά μετά την απολογία του στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες.
Όπως μετέδωσε ο Real Fm, ο 25χρονος είναι ο πρώτος κατηγορούμενος που προφυλακίζεται όχι μονο για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για εκβίαση.

Απολύσεις: Ξεσκονίζουν τις λίστες Πάγκαλου και Σταμάτη (αναλυτικά οι φορείς)

Τις παλαιότερες λίστες που είχαν καταρτίσει  ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος , ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης (περιέιχε 73 οργανισμούς αλλά ουδέποτε είχε δημοσιευθεί) και, την πιο πρόσφατη, του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη «ξαναζεσταίνουν», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην κυβέρνηση ενόψει καταργήσεων-συγχωνεύσεων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των απολύσεων του 2013 και του 2014.
Να σημειωθεί ότι η αρχική λίστα Πάγκαλου είχε προέλθει από μελέτη ιδιωτικής εταιρείας η οποία είχε πληρωθεί από το ΕΣΠΑ και πάνω σε αυτή βασίσθηκαν και οι επόμενες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες λίστες πρόκειται να συνδυαστούν με την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων του Δημοσίου στην οποία έχει προχωρήσει (αλλά δεν έχει ολοκληρώσει) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να αποφασιστεί ποιοι οργανισμοί θα συγχωνευθούν και ποιοι θα κλείσουν.
Πάντως, η τελευταία λίστα (αυτή του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη με τους 34 Οργανισμούς, την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr ) πλην της ΜΟΔ Α.Ε. και του ΑΠΕ δεν περιλάμβανε κάποιο μεγάλο οργανισμό ο οποίος με την κατάργησή του να «γεμίσει» τις «δεξαμενές» των απολύσεων.

JFK: Το "πραξικόπημα" κατά του μέλλοντος...

Kennedy-daughter
Twitter@EmOikonomidis
Κάθε φορά που η διαδρομή της λογικής ενός μυαλού, συναντάει εμπόδιο, προσκρούει σε τοίχο, ανακαλύπτει αδιέξοδα, η παράμετρος του συναισθηματικού ρομαντισμού έρχεται να προσφέρει την τόσο απαραίτητη παρακαμπτήρια οδό. Ώστε το μυαλό να συνεχίσει, αντί να παραιτηθεί. Να κοιτάξει πέρα και μακριά, αντί να επιτρέψει στη ματιά να βυθιστεί κάτω.
Για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, του Προέδρου που οπτικοποίησε ένα συναρπαστικό μωσαϊκό ιδεών και αντιλήψεων οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να κόψει δρόμο προς το μέλλον που φάνταζε μακρινό αλλά και ταυτόχρονα περίπου… δεδομένο, έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα.
Εμείς στα “Υστερόγραφα” επιλέξαμε σήμερα να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα, επειδή η 22α Νοεμβρίου του 1963 υπήρξε το tipping point όχι μόνο εκείνης της γενιάς και όσων ακολούθησαν.

O "εγκέφαλος" της συνωμοσίας για τη δολοφονία Κένεντι (video)

Lindon-Johnson-Richard-Nixon
Twitter@EmOikonomidis
Η φυσική ροή του ανθρώπου στο να είναι δεκτικός σε σενάρια, φήμες και τερατουργήματα, ανεξαρτήτως του   πόσο λογικά ή κοντά στην πραγματικότητα μοιάζουν όλα τα παραπάνω, βρήκε την… αποθέωσή της στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Ντάλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
Ο Φιντέλ Κάστρο, η Σοβιετική Ένωση, οι κομμουνιστές των ΗΠΑ, η Μαφία, ο Τζίμι Χόφα, η CIA, το FBI, η πολεμική βιομηχανία, ο Νότος, ο στρατός… ο Λίντον Τζόνσον. Αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια συνωμοσίας που άντεξαν στον χρόνο, οδηγώντας σε μια διαρκή αμφιβήτηση της εξουσίας, αλλά και στον πλουτισμό όσων επένδυσαν στα σενάρια αυτά, γράφοντας ακόμη και βιβλία.

Σε εφαρμογή το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων των Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Χειριστών Μηχανημάτων Έργων, Ψυκτικών, Τεχνικών Μηχανικών Εγκαταστάσεων, Συγκολλητών και Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης, κατά το μέρος που αφορά τις επαγγελματικές δραστηριότητες της υλοποίησης μίας εγκατάστασης, της επιτήρησης, επισκευής και συντήρησής της, του χειρισμού εξοπλισμού της εγκατάστασης και της παροχής τεχνικών υπηρεσιών, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 1 περιπτ. α. του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 143Α’), όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4072/2012 (ΦΕΚ 86Α’).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τα αντίστοιχα Τμήματα Επαγγέλματος των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα τηλέφωνα:
Αργολίδα: 25723 60386, 27523 60287
Αρκαδία: 2713 610150, 2713 610152, 2713 610153, 2713 610154
Κορινθία: 27413 63219, 27413 63222, 27413 63224
Λακωνία: 27313 63157, 27313 63254
Μεσσηνία: 27213 61535, 27213 61540
και σύντομα θα υπάρχουν επίσης διαθέσιμες ιστοσελίδες όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν σχετικές πληροφορίες.
Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των κατόχων αδειών που έχουν εκδοθεί με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, στο γεγονός ότι το νέο πλαίσιο προβλέπει την αντικατάσταση – αντιστοίχιση των υφιστάμενων επαγγελματικών αδειών.

Σαμαράς: Δεν θα χρειαστεί η Ελλάδα νέο Μνημόνιο – Μέρκελ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της κυβέρνησης

merkel-samaras1
Η Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι έχει παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας κυρίως την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Μεταξύ άλλων η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε: «Εντυπωσιακα αποτελέσματα έχει παρουσιάσει η Ελλάδα . Σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα, έγιναν μεταρρυθμίσεις σε βαθύ επίπεδο. Προσπαθεί να βοηθήσει η Γερμανία για την εφαρμογή κεντρικών μεταρρυθμίσεων. Επίσης θα δημιουργθεί μια τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων. Η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί μου είπε ο Πρωθυπουργός για να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της. Βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας και η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το αποδεικνύει».
Επίσης η Μέρκελ τόνισε ότι “γνωρίζω τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, αλλά οι πολίτες χρειάζονται τις αναδιαρθρώσεις και την δημοσιονομική σταθεροποίηση για να έχουν καλύτερο μέλλον” και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις δεσμεύσεις της σημειώνοντας πάντως ότι “θα τα καταφέρει και υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ”. Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία και δεν θα πρέπει να βαρύνεται με διαπραγματεύσεις όταν αρχίσει».
Από την μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια εποχή ανάκαμψης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο, καθώς έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
«Είχαμε μια καλή συνεργασία με την Γερμανία», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ήταν στόχος για του χρόνου και όχι για φέτος.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Η χώρα διορθώνει πλέον και τις ανισορροπίες που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα.
Μπαινουμε σε μια εποχή ανάκαμψης, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, μετά από επτά οδυνηρά χρόνια ύφεσης. Το ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης εγκαινιάζεται τον επόμενο μήνα, με κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ – Τα 100 εκατ. θα προέλθουν από την KfW».
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης όσο και το θέμα της Υγείας, όπου η Γερμανία αναμένεται να παράσχει τη βοήθειά της στην Ελλάδα.
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είπε: «Δεν θέλω να συζητήσω δημόσια για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.  Θα υπάρξει συμφωνία».
Για το δημοσιονομικό κενό του 2014 τόνισε: «Δεν θα υπάρξει ανάγκη για ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Έχουμε πλεόνασμα. Δεν θα χρειαστεί η Ελλάδα νέο μνημόνιο ή νέο δάνειο»

ysterografa.gr

Η δημοκρατία του διαδικτύου κινδυνεύει

Η δημοκρατία του διαδικτύου κινδυνεύει

Σήμα κινδύνου από τον δημιουργό του, Τιμ Μπέρνερς- Λι
Η δημοκρατική φύση που έως τώρα χαρακτήρισε το διαδίκτυο, κινδυνεύει από «ένα ογκούμενο κύμα παρακολουθήσεων και λογοκρισίας», προειδοποιεί ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), ο Βρετανός σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι. Η Ελλάδα πάντως, που βρίσκεται στην 26η θέση του δείκτη Web Index για το 2013, θεωρείται μία από τις χώρες όπου το διαδίκτυο είναι κατ’ εξοχήν ελεύθερο και ανοικτό για την έκφραση απόψεων.
Το 94% των χωρών δεν έχουν επαρκή εποπτεία των κυβερνητικών «παρεμβολών» στο διαδίκτυο, ενώ το 30% των κρατών μπλοκάρουν ή φιλτράρουν το πολιτικό περιεχόμενο στο Ίντερνετ, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Παγκόσμιου Ιστού, που ο ίδιος ο σερ Τιμ έχει δημιουργήσει.
Η έκθεση συμπεραίνει, σύμφωνα με το BBC, ότι το τρέχον νομικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις στο διαδίκτυο από κυβερνητικές υπηρεσίες χρειάζεται άμεση αλλαγή.
Από την άλλη, όπως επεσήμανε ο σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, «ένα από τα πιο ενθαρρυντικά ευρήματα της ετήσιας έκθεσης είναι ότι ο Ιστός και τα κοινωνικά μέσα όλο και περισσότερο παροτρύνουν τους ανθρώπους να οργανωθούν, να αναλάβουν δράση και προσπαθούν να εκθέσουν τις παρασπονδίες σε κάθε περιοχή του κόσμου».
Ο διάσημος Βρετανός έκανε λόγο για «απειλή κατά της δημοκρατίας» και για την «ανάγκη να προστατευθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ιδιωτικότητα, στην έκφραση της γνώμης και στη συνάθροιση online».
Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών να παραβιάσουν τα συστήματα online κρυπτογράφησης είναι «απαίσια και ανόητα» και, γι’ αυτό, ζήτησε καλύτερο έλεγχο στη βρετανική GCHQ και την αμερικανική NSA που συστηματικά υποκλέπτουν online δεδομένα.
Σύμφωνα με την έκθεση του World Wide Web Foundation, στο 80% των χωρών, με πρώτες τη Σουηδία και τη Νορβηγία, οι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον να αντισταθούν στην απώλεια δημοκρατικότητας του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του δείκτη «Web Index 2013» του Ιδρύματος. H χώρα μας βαθμολογείται με 80 μονάδες στην υποκατηγορία «Ελευθερία και Ανοικτότητα» του διαδικτύου, με μία από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως (συγκριτικά οι ΗΠΑ βαθμολογούνται με 71 και η Βρετανία με 73,5), γεγονός που της δίνει τη 12η θέση παγκοσμίως σε αυτή την υποκατηγορία

techit.gr

Καμπάνια ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών





Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στο πλαίσιο της υλοποιούμενης πανελλαδικής εκστρατείας της ΓΓΙΦ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα βίας κατά των γυναικών, σας κοινοποιούμε:

α. το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για την ενδοοικογενειακή βία «Βία κατά των Γυναικών: Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» * και

β. την ηλεκτρονική διεύθυνση http://womensos.gr/kampanies-mme/ του microsite για τη βία κατά των γυναικών, όπου θα βρείτε αναρτημένο το νέο τηλεοπτικό σποτ για τα συμβουλευτικά κέντρα γυναικών σε όλη την Ελλάδα.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τις πολιτικές που αναπτύσσει η ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Δ/νση Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσίας (τηλ. 2131511114, 2131511113) ή να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας www.isotita.gr, καθώς και στο http://womensos.gr/.

Tο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Ολυμπιακή Παλέτα 2014» που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη Σότσι




Μετά τους πρόσφατους φιλικούς δεσμούς που συνήψε ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με το Δήμο της Μόσχας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Ολυμπιακή Παλέτα 2014» που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη Σότσι, στο πλαίσιο της Χειμερινής Ολυμπιάδας 2014 στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.


Ειδικότερα, οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι οι κάτωθι:
·      Η διατήρηση και ο πολλαπλασιασμός της σημαντικότατης κουλτούρας των δύο χωρών Ελλάδας και Ρωσίας
·      Η συμμετοχή των παιδιών στο μεγάλο γεγονός της Ολυμπιάδας Σότσι 2014
·      Η προσέλκυση της προσοχής της κοινωνίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
·      Η εμβάθυνση και διεύρυνση των γνώσεων για την Ολυμπιάδα.
·      Η μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της φύσης της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η καλύτερη ζωγραφιά θα έχει ως έπαθλο ένα ταξίδι στη Ρωσία στο καλύτερο κάμπινγκ της Ρωσίας το «Ορλιόνοκ» για 21 ημέρες ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με εκθέσεις στη Μόσχα και την Ολυμπιακή πόλη του Σότσι 2014 καθώς και με τη βράβευση των νικητών.

     Τα έργα των μαθητών/τριών του Σχολείου μας θα μεταφέρει στη ρωσική πόλη 
Σότσι, ως εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων (Δ.Ο.Π.Α.Π.)«Προμηθέας» κ. Νικόλαος Λόης, ενώ το συντονισμό της δράσης ανέλαβαν από κοινού ο Υποδιευθυντής και η Εκπ/κός Εικαστικών του Σχολείου μας κ.κ. Νικόλαος Γεωργίου και Αικατερίνη Ρουμπέκα.