Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Και αυτή την Κυριακή Ο Μικρός Ήρωας είναι στο ΘΕΜΑ

 

Και αυτή την Κυριακή
Ο Μικρός Ήρωας
είναι στο ΘΕΜΑ

Συνεχίστε τη συλλογή
του θρυλικού ιστορικού περιοδικού του Στέλιου Ανεμοδουρά,
που μάγεψε, συγκίνησε, παρηγόρησε, εμψύχωσε και δίδαξε
δύο ολόκληρες γενιές.

Το θρυλικό Παιδί-Φάντασμα – ο Mικρός Ήρωας Γιώργος Θαλάσσης – και οι βασικοί σύντροφοί του στις περιπέτειες, η γλυκιά Kατερίνα και ο διαρκώς πεινασμένος Σπίθας, οι ήρωες μιας αντιστασιακής παρέας 13χρονων Ελληνόπουλων, σας περιμένουν στις νέες τους περιπέτειες στην περίοδο της Κατοχής.

Το ανάγνωσμα του Στέλιου Ανεμοδουρά με τα σκίτσα του Βύρωνα Απτσόγλου σφράγισε μια μεγάλη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας, γαλούχησε χιλιάδες νέους και ανέδειξε την αγάπη για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, την περηφάνια για την πατρίδα και την πίστη στην εθνική ομοψυχία.

Μη χάσετε λοιπόν και αυτή την Κυριακή τα τεύχη 6 – 10 του αυθεντικού Μικρού Ήρωα, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1953, δεμένα σε ένα συλλεκτικό τόμο.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσκόπηση Metrisis: Μπροστά με 1,2% η ΝΔ. Νέα πτώση της ΧΑ




dimoskopisi
Προβάδισμα με ποσοστό 1,2% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis για την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21, 9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%.
Τρίτο κόμμα είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, ποσοστά αισθητά μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.
Ακολουθούν με 5,1% το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 1,9%.
Από τα ευρήματα του γκάλοπ προκύπτει επίσης ότι το 49,5% των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 57,3% της κοινής γνώμης λέει ότι απειλείται η Δημοκρατία.
 --------
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και επί των εγκύρων δίνει νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24.

Στην πρόθεση Ψήφου, η Ν.Δ συγκεντρώνει ποσοστό 21,2 και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 6,1%, Αν.Ελ 5,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,7%, ΚΚΕ 4,9%. και η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" του Ανδρέα Λοβέρδου 1,2%

Επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η κατάταξη εκλογικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 24,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, ΠΑΣΟΚ 7%, Αν.Ελ 5,9%, Χρυσή Αυγή 7,8%, ΔΗΜΑΡ 4,3%, ΚΚΕ 5,6%, και η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" του Ανδρέα Λοβέρδου 1,3%.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται και ο «αξιακός χάρτης» του εκλογικού σώματος αλλά και τα κριτήρια και συναισθήματα που οδηγούν τους ψηφοφόρους στην επιλογή συγκεκριμένου κόμματος.

Έτσι:
-Οι ψηφοφόροι της ΝΔ την επιλέγουν κατά 33% με βάση την ιδεολογία, κατά 45% με βάση τις θέσεις της και κατά 14% υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής,
-Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον επιλέγουν κατά 24% με βάση την ιδεολογία, κατά 46% με βάση τις θέσεις και κατά 22% υποκινούμενοι από την οργή, ενώ
-Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής κάνουν την επιλογή τους κατά 24% με βάση την ιδεολογία, κατά 25% για τις θέσεις του κόμματος και κατά 50% (ένας στους δύο) υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και το αίσθημα απαισιοδοξίας που επικρατεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνιάς καθώς το 76,5% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο με εντονότερο να είναι το συναίσθημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (85%), των Αν.Ελ (84%), της Χρυσής Αυγής (83%) και του ΚΚΕ (84%).

Αντίθετα μόνο το 23,5% δηλώνει ότι προσδοκά βελτίωση των συνθηκών με την προσδοκία να είναι εντονότερη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (40%), του ΠΑΣΟΚ (35%) και της ΔΗΜΑΡ (27%).

Όσον αφορά, τέλος, το μέλλον, έξι στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι περιμένουν τα πράγματα να εξελιχθούν χειρότερα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ίδιους.
 

“Ξαφνικό” ταξίδι Σαμαρά στο εξωτερικό για την παράνομη μετανάστευση. Αναβολή της συνέντευξης στην “Ανατροπή”

samaras
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2014.
Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σε Μάλτα και Ιταλία για επαφές με τους ομολόγους τους, προκειμένου να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Ιταλία και Μάλτα θα συνοδεύσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Στις 11:00 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βαλέτα, με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και στις 17:30 στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέττα. Με τον κ. Λέττα θα συζητήσουν και την συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της Προεδρίας των δύο χωρών στην ΕΕ.
Η εσπευσμένη αυτή απόφαση του Πρωθυπουργού, οδηγεί στην αναβολή της τηλεοπτικής του συνέντευξης που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στην εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη. Η συνέντευξη θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου.

ysterografa.gr

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας (photos+video)

Mitropolitis-Argolidas
Πηγή: romfea.gr
Στην πλήρωση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος, προχώρησε πριν λίγο η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Ιεραρχία εξέλεξε για νέο Μητροπολίτη Αργολίδος τον Αρχιμ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά με ψήφους 55.
O Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι.
Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) και πρεσβύτερος (1983). Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή.
Παράλληλα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.
ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ
Νωρίτερα στην ψηφοφορία ανάδειξης του τριπροσώπου για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος - 55 ψήφους
Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος - 45 ψήφους
Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης - 9 ψήφους

Πήρε εξιτήριο ο Κουβέλης


Εξιτήριο έλαβε από το νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
kouvelisΣύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο κ. Κουβέλης, έχοντας προηγουμένως υποβληθεί σε πλήρη κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, εξήλθε από το νοσοκομείο στις 16.00, σε πολύ καλή κατάσταση, με οδηγίες.
Όπως είχε επισημανθεί νωρίτερα σε ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Με τους οικείους τού Φώτη Κουβέλη από το οικογενειακό περιβάλλον του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μίλησε τηλεφωνικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Κουβέλη είναι καλή και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.

Υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν ο Τσίπρας

Klaus Ernst, Alexis Tsipras and Gregor Gysi in Berlin.
Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Συμβούλιο Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην πρόταση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2014, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί επισήμως στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει και την τυπική, τελική απόφαση.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίχθηκε με πολύ θερμά λόγια από το σύνολο των συμμετεχόντων και υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ηθική, πολιτική και ιδεολογική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Νέα ΜΕΡΑ: Ημέρα διεκδίκησης του κατοχικού δανείου η 28η Οκτωβρίου

neamera
Την καθιέρωση Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου, της επιστροφής των αρχαιολογικών – πολιτιστικών θησαυρών που εκλάπησαν επί Κατοχής, και των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων, ζητά η ΝΕΑ ΜΕΡΑ.
Οι δυο βουλευτές του κόμματος Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος θα καταθέσουν την άλλη εβδομάδα σχετική πρόταση Νόμου στη Βουλή.
Η Νεα ΜΕΡΑ θα ζητήσει από όλους τους Βουλευτές να συνυπογράψουν την Πρόταση Νόμου έτσι ώστε να αποτελεί βάση εθνικής ομοφωνίας, ο δε πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Ζώης απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους των μαρτυρικών πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υπέστησαν τις γερμανικές θηριωδίες, με την οποία ζητά την στήριξή τους για την καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.
Στην επιστολή του προς τους Δημάρχους, μεταξύ άλλων ο κ. Ζώης σημειώνει ότι η καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρα Μνήμης και Διεκδίκησης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής και αξιοπρέπειας σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για να αποτινάξουν τον γερμανικό ζυγό.

Βενιζέλος: Όχι σε καταδρομικ​ές επιχειρήσε​ις εναντίον δημοσίων υπαλλήλων

  ‘ £ Ÿ š
«Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για την συνολική πολιτική για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο για την κινητικότητα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.
Ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει τονίσει «την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις και ολοκληρωμένης αξιολόγησης του συνόλου των δομών και προσώπων στο δημόσιο τομέα», σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να στοχεύουμε σε συγκεκριμένες ομάδες δίκην καταδρομικής επιχείρησης».
Επιπλέον, τόνισε ότι «χρειάζεται να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης και όχι φόβου στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης».

ysterografa.gr

«Εθνικό στοίχημα» η ολοκλήρωση του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα υπό την προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Εκπροσώπου της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος Γιώργου Κρεμλή, των εκπροσώπων της Task Force με επικεφαλής τον Φραντσέσκο Αμοντέο, του Εθνικού Συντονιστή για τα απόβλητα Δημήτρη Καλογερόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνας Νικολάκου, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα και της Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε τη απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην επιτυχία του πιλοτικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την ταχύτατη ολοκλήρωση του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε για την εξέλιξη του καινοτόμου διαγωνισμού, παρουσίασε το μοντέλο που εφαρμόστηκε και το οποίο στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τις άλλες Περιφέρειες, εξήρε τη μέχρι τώρα συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, Περιφέρειας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Task Force, ΥΠΕΚΑ, Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και Δήμων και τόνισε την ανάγκη της περαιτέρω επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης με την σύμπνοια όλων.

Ο κ. Κρεμλής εξέφρασε την απόλυτη πίστη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μοντέλο που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον καινοτόμο διαγωνισμό που περιλαμβάνει την ιδιωτική χωροθέτηση και ζήτησε την άμεση έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου ενημέρωσε για την ταχύτατη εξέλιξη όλων των διαδικασιών του διαγωνισμού και τη σύμπνοια που υπήρξε στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής από τα μέλη της Πλειοψηφίας αλλά και της Μείζονος Αντιπολίτευσης και τόνισε την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας που οδήγησε σε μία άψογη διαδικασία που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα στάδιο από τους συμμετέχοντες.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ παρουσίασε τους αυστηρότατους όρους προστασίας του περιβάλλοντος που περιλαμβάνονται στον Διεθνή Διαγωνισμό και εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζεται το Δημόσιο Συμφέρον και αναβαθμίζεται το περιβάλλον.

Στην συνέχεια στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» προσωρινής αναδόχου του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Οι εκπρόσωποι της προσωρινής αναδόχου παρουσίασαν τη λύση που έχουν επιλέξει και εξήγησαν τη μεθοδολογία σχεδιασμού του έργου. Ενημέρωσαν ότι οι ολοκληρωμένες μονάδες θα βασίζονται σε τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζεται στα πλέον προηγμένα Ευρωπαϊκά Κράτη, θα οδηγούν σε μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος, θα είναι στο σύνολό τους σε ασφαλή κλειστά και ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και θα είναι επισκέψιμες αποτελώντας κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κλείνοντας την εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση εκτίμησε ότι αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και κάλεσε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν με την ίδια σύμπνοια στην ενημέρωση των φορέων και των πολιτών για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Τρία νέα έργα στον τομέα της Υγείας για τη Μεσσηνία εντάχθηκαν με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ.


Τρία  νέα σημαντικά έργα στο Τομέα της Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας παίρνουν πια το δρόμο της υλοποίησης ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και την υπογραφή από το Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για την  ένταξή τους  στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.302.805,20€ και ειδικότερα:

1.    Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.246.407,20€
2.    Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, Π/Υ 1.749.398,00€
3.    Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας εντός οικισμού Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, Π/Υ 307.000€

Με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις ένταξης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για  την πορεία των έργων Υγείας στη Μεσσηνία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο, ωριμάσαμε κρίσιμα έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία και τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ.

Τα τρία παραπάνω έργα αποτελούν ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις που υπέβαλλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ύστερα από τη δημιουργική συνεργασία που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλλίας.
Όσον αφορά την αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που θα καταστήσει κτιριακά και ηλεκτρομηχανολογικά, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα σύγχρονο, λειτουργικό, και φιλόξενο. Σημειώνεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Η δεύτερη πρόταση που αφορά την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας περιλαμβάνει το πρωτοποριακό και καινοτόμο υποέργο της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που αναφέρεται στην εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης   με εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως των 350.000€ - 400.000€. Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας ενώ θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και, τέλος, το τρίτο έργο αφορά την κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης. Υπενθυμίζεται ότι το Π.Ι Πεταλιδίου αποτελεί το τρίτο νέο κατά σειρά περιφερειακό ιατρείο στη Μεσσηνία που εντάσσεται η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ, ύστερα από αυτά της Μεθώνης και του Βλαχόπουλου επιβεβαιώνοντας έτσι την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι  τρεις ανωτέρω πράξεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ήδη ενταγμένων έργων στο Τομέα της Υγείας για  την  Μεσσηνία τα οποία και είναι τα κάτωθι:

O KATΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
 

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Να Φύγουν! Δεν έχουμε άλλο αίμα να δώσουμε!


Του Άγη Βερούτη
 
Άλλη μια φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται (λέει) τη δομή της ρύθμισης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, γιατί η προηγούμενη ήταν σχεδιασμένη να αποτύχει, και απέτυχε...

Του “άδειασαν” απροειδοποίητα τις καταθέσεις του για μία κλήση τροχαίας παράβασης του 1992 στο Κιάτο!

logariasmos_trapeza_17
Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΣΚΑΪ και το δελτίο ειδήσεων με το Νίκο Ευαγγελάτο. Πολίτης καταγγέλλει ότι του “άδειασαν” απροειδοποίητα τις καταθέσεις για κλίση τροχαίας παράβασης του 1992 στο Κιάτο…
Συγκεκριμένα η Εφορία Κορίνθου έδωσε εντολή για κατάσχεση του λογαριασμού του για πρόστιμο των 830 ευρώ που είναι οι προσαυξήσεις κλίσης του 1992, χωρίς όπως ο ίδιος καταγγέλλει να τον ειδοποιήσει κανείς. Ο πολίτης το κατάλαβε όταν προσπάθησε να ενημερωθεί για το υπόλοιπο του λογαριασμού του και διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ υπόλοιπο, αφού του είχαν κατάσχει 500 ευρώ και 50 λεπτά από έναν λογαριασμό και 40 ευρώ από τον άλλο.Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα τα προηγούμενα εκκαθαριστικά της Εφορίας ήταν μηδενικά, φαίνεται πως δεν χρωστά ενώ σε κάποια είχε και επιστροφή. Όπως υποστηρίζει, στη ΔΟΥ που απευθύνθηκε για διευκρινίσεις αρνήθηκαν να του πουν “που τελικά πήγαν αυτά τα λεφτά”.

arouraios.gr

Θλίψη για τη Λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών Όλγα Βαρτζιώτη – Σκοτώθηκε σε τροχαίο

olga-vartsiwti
Θλίψη προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας, η είδηση θανάτου της Όλγας Βαρτζιώτης, Λέκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.Η γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο τροχαίο που σημειώθηκε εχθές στην Ε.Ο Ιωαννίνων -Αντιρρίου, ενώ ταξίδευε από τα Γιάννενα, στην Πάτρα. Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη στα Γιάννενα και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πατρών ταξίδεψε μέχρι εκεί, για να αποχαιρετήσει την καθηγήτρια που είχε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

arouraios.gr

«Σας αγαπώ, δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», έγραφε το σημείωμα του νεαρού που αυτοκτόνησε στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

E56781D5CF8589AD073DC857C6857B1E.jpg
Αύριο στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγιάς Αλεξιωτίσσης, στην Πάτρα συγγενείς και φίλοι θα που τον τελευταίαο αντίο στον 29χρονο Χρήστο Κωσταντίνο Κοτσίρη που χθες έδωσε τραγικό τέλος στην ζωή του πηδώντας στη θάλασσα  από το γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Πάτρας.
Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνει κατάθεση χρημάτων προς ενίσχυση του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού.
 Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το σημείωμα που, σύμφωνα με το thebest.gr, άφησε ο νεαρός στο αυτοκίνητό του, πριν πέσει από τη γέφυρα.«MAMA ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ….», ήταν οι τελευταίες λέξεις του 29χρονου.
Οι κάτοικοι της Πάτρας ακόμα δε μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, καθώς ο νεαρός είναι γιος γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, που διατηρεί επιχείρηση στην Ακτή Δυμαίων. Το thebest.gr επικοινώνησε με το οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού. Οι δικοί του άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ και αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που μπορεί να τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.
 

"OFF-THE RECORD" ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, κ.Horst Reichenbach.


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
 
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
Facebook Twitter Youtube 
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ "OFF-THE RECORD"
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα προσκαλεί τους εκπροσώπους του Τύπου,
σε "off-the record" τεχνική παρουσίαση
την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 11.30
στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, Αίθουσα "Γ. Σιώτη")
στη διάρκεια της οποίας
ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα,
κ.Horst Reichenbach,
θα παρουσιάσει την
5ηΈκθεση της Ομάδας Δράσης της ΕΕ
για την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι, λόγω της "off the record"παρουσίασης δεν θα επιτραπεί η παρουσία καμερών.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά
Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.eu , είτε τηλεφωνικά
(210/7272015, κυρία Κουγιούφα)

Εξετάσεις πιστοποίησ​ης ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
· να είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
· να μένουν νόμιμα στην Ελλάδα
Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Τρίτη 15/10/2013 έως και την Δευτέρα 4/11/2013, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας(Σ.Δ.Ε.) της περιοχής τους καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από 16:30 έως 20:30.
- Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο, αξίας εξήντα (60) ευρώ, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 2333).
- Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετέχουν μόνον στη γραπτή εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού καταβάλλουν μειωμένο παράβολο αξίας εικοσιπέντε (25) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από
- την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: http://www.gsae.edu.gr/el/geniki-ekpaidefsi-enilikon/ellinomatheia/mathe-gia-tin-ellinomatheia
- και στα τηλέφωνα: 213131 1667, 213131 1678, 213131 1652.
Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε και να καταθέσετε τις αιτήσεις σας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου 27520-99484 και 6936618258 begin_of_the_skype_highlighting 6936618258 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting.
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ WILFRIED MARTENS


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, στην κηδεία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου Wilfried Martens, που θα γίνει αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣ​Η ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗ​ΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ


Έγινε και αυτό! Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έδωσε εντολή παρακράτησης ¾ του εφάπαξ δανειολήπτη Δημοσίου Υπαλλήλου, που δεν έχει ούτε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή, με το αιτιολογικό ότι το ποσό της σύνταξης του δικαιούχου δεν επαρκεί για την παρακράτηση της μηνιαίας δόσης εξυπηρέτησης του δανείου.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό που αποκαλύπτει την αναλγησία των αρμοδίων και τη γύμνια όλων όσων εμφανίζονται  - στα λόγια μόνο - ως σωτήρες των χιλιάδων δανειοληπτών, έρμαιων στα χέρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων φέρνει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
«Πώς είναι δυνατόν να παρακρατείται το ποσό των 28.500 από τη στιγμή που ο προαναφερόμενος Δημόσιος Υπάλληλος δεν έχει την παραμικρή ληξιπρόθεσμη οφειλή; Θα δώσετε τέλος στην παρανομία και τον κατάφωρο εκβιασμό από πλευράς του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης δέσμευσης των ¾ του βοηθήματος που αναμένεται να εισπράξει τους επόμενους μήνες ο συνταξιούχος δανειολήπτης, αλλά και τη διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί τυχόν υπάρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων της Διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η οποία όχι μόνο έλαβε αλλά και δικαιολογεί την καταχρηστική αυτή απόφαση.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ντέρμπι κορυφής σε Β1 & Β2 Κορινθίας


Β1 Κατηγορία
Στη Β1 κατηγορία , 4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο, όπου δεσπόζει το ντέρμπι των πρωτοπόρων Α.Ο Περαχώρας και Δάφνης Εξαμιλίωνενώ έταιρος πρωτοπόρος ΑΣ Λουτρακίου αντιμετωπίζει την ομάδα του Μαψού. Ενδδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του Αίαντα Αγιονορίου με τον Ποσειδώνα Κυραβρύσης, του Αστέρα Κορίνθου με τον Άγιο Γεώργιο, του Σοφικού '05 με τον Άρη Κορίνθου όπως και του Αίαντα Κορίνθου με την ομάδα του Αγιάννη( το Σάββατο) . Τέλος εκτός από το ντέρμπι κορυφής , έχουμε και τοντερμπι της ουράς ανάμεσα στο ΑΟ Ρομά και του Ολυμπιασκού Κορίνθου.

Η 4η αγωνιστική
19-10-13
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
20-10-13
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Β2 Κατηγορία
Στη Β2 κατηγορία δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο πρωτοπόρο Απέσσα Χαλκίου και την ομάδα των Ταρσινών, ένώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και οι αγώνες της Δάφνης Πουλίτσας με την Λυκοποριά, του ΑΟ Λεχαίου με τον ΠΑΟ Κουταλά ( το Σάββατο). Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών με τον Παμφενεατικό , όπως και οι αναμετρήσεις της Λαύκας με την Θύελλα Λεοντίου και τού Άρη Βοχαϊκού με τον Ασπρόκαμπο. Τέλος ρεπό έχεο ο Κεραυνός Μεγ΄λου Βάλτου.

Η 4η αγωνιστική
19-10-13
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
20-10-13
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΦΩΚΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΡΕΠΟ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ

Γεμάτη από ντέρμπι η 4η αγωνιστική στην Α2 Κορινθίας


Αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία Κορινθίας.
Η αρχή γίνεται αύριο  Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στο Συνοικισμό, όπου η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον ισοβαθμό της ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου υποδέχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου
Την Κυριακή, ο Τενεάτης Αθικίων αγωνίζεται με τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στην Ξυλοκέριζα,ο  Εθνικός στο ντέρμπι της ημέρας μάχεται με τον Ηρακλή Λεχαίου. Ο Ολυμπιακός Άσσου αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πανευρωστινιακό, ενώ ο Σολομός υποδέχεται τον Αετό Αγγελοκάστρου. Τους πρώτους του βαθμούς αναζητά ο Αετός Κρυονερίου με αντίπαλο τον Ισθμιακό, ενώ τέλος οι Νέοι Στιμάγκας αγωνίζονται με την Προοδευτική Περιγιαλίου.
 
Η 4η αγωνιστική
 
Σάββατο (19/10, 16:00)
Κόρινθος '06 - ΑΟ Ζευγολατιού
Άρης Αρχαίας Κορίνθου  - Πρόοδος Αγίου Βασιλείου
 
Κυριακή (20/10, 16:00)
Σολομός - Αετός Αγγελοκάστρου
Ολυμπιακός Άσσου - Πανευρωστινιακός
Αετός Κρυονερίου  - Ισθμιακός
Εθνικός Ξυλοκερίζης - Ηρακλής Λεχαίου
Τενεάτης Αθικίων  - Θύελλα Κάτω Διμηνιού
Νέοι Στιμάγκας - Προοδευτική Περιγιαλίου

Δοκιμασίες για Α.Ο. Λουτράκι, Αστέρα Δερβενίου , Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται  αύριο   Σάββατο (19/10) , στις 4 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Η εκ των πρωτοπόρων ομάδα των Αγίων Θεοδώρων αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου και τον αγώνα διευθύνει ο Δασκαλόπουλος με βοηθούς τον Μπούμπα και τον Α. Ρούσσο. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο Αστέρας Δερβενίου στους Αγίους Θεοδώρους καθώς δεν μετέχουν της αποστολής ο Λιβανός και ο Γιαννόπουλος οι οποίοι είναι τιμωρημένοι , καθώς απεβλήθηκαν στον αγώνα με τον Πέλοπα στο Δερβένι.
Την ίδια ώρα στο Θώδειο, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται την Αναγέννηση Κιάτου. 
Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τάσος Πέρρας στον Ολυμπιακό, έχει να κάνει με τον Μάκη Κριαρά. Ο έμπειρος μέσος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και η συμμετοχή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Γιά την ομάδα του Κιάτου ο κ. Καραούζος, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Αντρέα Θανάση, που αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και γίνονται προσπάθειες, ώστε να καταφέρει να είναι έτοιμος, ενώ ο στρατευμένος Ζαρρής, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει άδεια από τη μονάδα του.
 Στη Νεμέα, ο Παννεμεατικός φιλοξενεί τον Ατρόμητο Χιλιομοδιού. Το τεχνικό τιμ των «λιονταριών» έχει και τις απουσίες του, καθώς δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Τζίνης, ο Ραπουσάι, του οποίου το δελτίο δεν έχει ακόμα εκδοθεί, αλλά και o Παπουτσής, λόγω προσωπικών υποχρεώσεων
Ο ΑΟ Λουτράκι δοκιμάζεται στο Σπαθοβούνι όπου οι παίκτες του Γιάννη Αλεξόπουλου, θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά από 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν κάτι καλό, καθώς έχουν μείνει χωρίς νίκη και η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Για ακόμα ένα ματς, εκτός θα είναι οι Νεάνγκα, Καμαρά και Τζόναθαν, των οποίων τα δελτία δεν είναι ακόμα έτοιμα
Στο Κιάτο, στο γειτονικό ντέρμπι  συγκρούονται Πέλοπας και Ελλάς Βέλου. Πολλές και σημαντικές οι απουσίες που θα έχει ο Πέλοπας . Ο Σταύρος Μπινιάρης δε θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Δουβή και Μιχαλόπουλο, τον τραυματία Βαρβιτσιώτη που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ενώ μόνο με θαύμα θα προλάβουν οι Τζαναβάρας (τράβηγμα στο δικέφαλο) και Πράττος (έχει δεχθεί χτύπημα στους κοιλιακούς). Οπότε οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με ενδεκάδα ανάγκης, με αρκετές αλλαγές και νεαρούς, με τον τεχνικό της ομάδας να πιστεύει ότι μπορεί να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα Βέλου στη διάθεση του Χρήστου Βελέντζα, τέθηκαν ο Γιώργος Κλαδάκης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και ο Βλάσης Νάκος, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αντίθετα, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Περικλή Ρούπα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού , ενώ νοκ άουτ παραμένει ο τραυματίας Ιατρού.

Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τη Θύελλα Πετρίου και τον αγώνα διευθύνει ο Χονδρόπουλος με βοηθούς τους Μπετσόγλου και Κούρτη. Τέλος στο Σοφικό, θα αναμετρηθεί ο Πανσολυγειακός με τον Κύψελο Κορίνθου. Στα χαρτιά παίρνει το εκτός έδρας τρίποντο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ,  με τον Σαρωνικό, που δεν κατέβηκε τελικά στο πρωτάθλημα.

Η αγώνες της 4ης αγωνιστικής:
Πανσολυγειακός - Κύψελος Κορίνθου
Πανκαμαριακός - Θύελλα Πετρίου
Άγιοι Θεόδωροι - Αστέρας Δερβενίου
Ολυμπιακός Λουτρακίου  - Αναγέννηση Κιάτου
Πέλοπας Κιάτου - Ελλάς Βέλου
Σπαθοβούνι - ΑΟ Λουτράκι
Παννεμεατικός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Σαρωνικός Γαλατακίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 3 α. α.
 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ζαΐρας Παπαληγούρα

 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Αν. Καθηγήτριας κας Ζαΐρας Παπαληγούρα...
ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ ( Σταδίου 24 ) Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.:
Γιάννης Ζέρβας Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Θέμης Μαντζαβίνος Αν. Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Ξένη Σκορίνη-Παπαρρηγοπούλου Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Πρώτη Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Επιστημολογίας της Ψυχολογίας κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης
Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαιτέρως

Νέα επιστολή Παπαγεωργόπουλου μέσα από τις φυλακές

papageorgopoulos-fylaki
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ανάρτησε επιστολή στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή την εκδίκαση της έφεσή του.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αγαπητοί Συμπολίτες μου,
Την ερχόμενη Τρίτη (22-10-2013) παρουσιάζομαι ενώπιον του πενταμελούς Εφετείου για την εκδίκαση της Έφεσης μου στην τελείως άδικη απόφαση της 27-2-2013.

Κικίλιας: Τι έχουν τα έρμα (Χρυσή Αυγή) και… δεν ψοφάνε;

Vassilis-Kikilias
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας δημοσίευσε στο site news247.gr άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις, στο περιθώρο της επιχείρησης εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και με φόντο τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ακραίο μόρφωμα να… ανθίσταται.

Ακολουθεί το άρθρο του Βασίλη Κικίλια:

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα βγει αλώβητη από την κρίση. Θα σφίξουμε τα δόντια και θα τα καταφέρουμε

mitsotakis
Ανήμερα των 95ων γενεθλίων του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα, συνιστώντας μετριοπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όπως επισήμανε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ «ο τόπος έχει μπει σε δύσκολη περίοδο διαπραγμάτευσης», ενώ ο ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος για το αποτέλεσμα». «Είμαι ξεκάθαρος Ευρωπαίος, πιστεύω στην Ευρώπη και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πράξουν το χρέος τους προς την Ελλάδα έστω και αν περάσουν δύσκολες στιγμές στη διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας».
Ταυτόχρονα ο κ. Μηστοτάκης επισήμανε ότι δεν είναι ώρα για να δυναμιτίζεται η πολιτκή ατμόσφαιρα: «Δεν είναι η ώρα για να λύσουμε όλες τις διαφορές, ούτε να οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις μας. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για τη διαπραγμάτευση. Η ένωση δίνει δύναμη και είναι λάθος να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα».
Ο πρώην Πρωθυπουργός επίσης τόνισε πως οι Έλληνες θα «σφίξουμε τα δόντια μας και θα τα καταφέρουμε. Εμείς οι παλιοί περάσαμε και πιο δύσκολα. Η Ελλάς θα πετύχει τον στόχο της και θα βγει αλώβητη από την κρίση, για να ξαναρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για τον λαό που είναι άξιος για κάτι καλύτερο», κατέληξε.

ysterografa.gr

Με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο Κουβέλης

Fotis-Kouvelis
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου θα αναχωρούσε για περιοδεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία και ακυρώθηκε.
Κρίθηκε μάλιστα σκόπιμο να ζητηθεί ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί ευσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο Φώτης Κουβέλης, όπου θα υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Μέσω Twitter ευχήθηκε περαστικά στον Φώτη Κουβέλη ο Δημήτρης Παπαδημούλης για το επεισόδιο με την υγεία του που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Εύχομαι απο καρδιάς, περαστικά στον Φώτη Κουβέλη», έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Σαμαρά η μπάλα για διαθεσιμότητα – απολύσεις

Συνεδριάζει στις 13:30 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων με δεδομένη την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα διαμορφώνονται ως εξής:
-Δεν έχουν βρεθεί τα ονόματα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ για να συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία για ηλεκτρονική απογραφή λήγει τη Δευτέρα και όσοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.
-Η Τρόικα απορρίπτει το αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση λίγων στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 το Δεκέμβριο.
-Σε σχέση με τη δεύτερη λίστα των 12.500 «διαθεσιμότητας» δεν έχει γίνει σοβαρή προεργασία, δεν προχωρά η αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ καταγράφεται απροθυμία από τους περισσότερους υπουργούς να «δώσουν» κόσμο λόγω πολιτικού κόστους.
-Η Τρόικα δεν αναγνωρίζει ως απολυμένους όσους θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ως προς την αναδιάρθρωση των οποίων, άλλωστε, δεν υπάρχει συμφωνία.
-Η Τρόικα δεν αναγνωρίζει ως απολυμένους τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
-Υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, 2.000 απολύσεις εφόσον συμπεριληφθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, για να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργείται με την απαίτηση για μέτρα 2 δισ ευρώ το 2014, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Βουλευτές της ΝΔ ζητούν σκλήρυνση στάσης απέναντι στη Τρόικα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Αντιλαμβάνονται, όμως, ότι τα όρια της κοινωνικής αντοχής έχουν ήδη εξαντληθεί και αυτό από μόνο του παράγει πολιτικές εξελίξεις.

Κασιδιάρης​: Και ο Ερντογάν φυλακίστηκ​ε, αλλά βγήκε πρώτος


ilias6Ο Ηλίας Κασιδιάρης… ξεσπάθωσε για ακόμα μια φορά στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής, την οποία κάνει μαζί με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Αυτή τη φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ασχολήθηκε με τον Ερντογάν τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «και ο Ερντογάν φυλακίστηκε για έναν χρόνο και στη συνέχεια βγήκε πρώτος», ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότ οι αντίπαλοι του Ερντογάν που τον έστειλαν φυλακή μπήκαν ισόβια, λέγοντας με νόημα: «Αυτό είναι μια ιστορία από την Τουρκία».
Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κληθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης από τον ανακριτή για την σχέση του με το ίδρυμα Πάλλη και να ερωτηθεί για τα όπλα που φέρεται να έχει ο επιχειρηματίας.
Παράλληλα και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη για την «Πλατεία Δυρραχίου», σημειώνοντας: «Δεν ξέρω σε τι κατάσταση ήταν ο Μπουτάρης όταν το είπε αυτό».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κατεβάσει η Χρυσή Αυγή υποψήφιο και στη Θεσσαλονίκη.

ysterografa.gr

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Βρυξελλών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι προφανές πως όσος καιρός κι’ αν περάσει, όσα πακέτα δανείων και αν λάβουμε, όσα χρηματοδοτικά κενά και αν δημιουργηθούν, θα επιστρέφουμε πάντα στο θεμελιώδες πρόβλημα, αυτό που καθόρισε τη μοίρα της χώρας μας τα τελευταία επώδυνα χρόνια και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να την καθορίζει για αρκετά ακόμη.
Και το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι άλλο από την περίφημη δημιουργία μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για την οποία τόσο πολύ επαίρονταν – και συνεχίζουν να επαίρονται - κάποιοι.

Ήταν από την αρχή γνωστό – αλλά όσοι υποστηρίζαμε αυτή την άποψη ήμασταν γραφικοί και περιφρονούσαμε τη βούληση του 44% του λαού – πως το ΔΝΤ, από τη στιγμή που εμπλέκεται δανείζοντας έστω και ένα ευρώ, καθορίζει το σύνολο του προγράμματος, επιβάλλει τους όρους του και αν τολμήσει κάποιος να πει καμιά κουβέντα, επικαλείται το καταστατικό του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα έχει τη βιαιότερη πολιτική ιστορία στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστηρίζει ο Δημήτρης Ψυχογιός. Η ανάλυσή του επικεντρώνεται στη μεταπολιτευτική περίοδο με στόχο να αποδείξει ότι η τρομοκρατία, οι αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας, η «δίκαιη οργή», οι συνεχείς καταλήψεις και καταστροφές, ακόμα και η απειλητική ενίσχυση των νεοναζί, δεν εξηγούνται από την «υλική βάση», από τις κοινωνικές συνθήκες. Την αιτία πρέπει να την αναζητήσουμε στην κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας: η πολιτική βία διαιωνίζεται επειδή αποθεώνεται η πολεμική βία των πραγματικών ή φανταστικών προγόνων μας. Πρόκειται για την αγωνιστική ανάγνωση της ιστορίας που η Δεξιά αποκαλεί «πολεμική αρετή των Ελλήνων» και η Αριστερά «αντιστασιακό ήθος του ελληνισμού». Η εκπαίδευση, η βίαιη ρητορική κομμάτων, συνδικάτων και ΜΜΕ εκμηδενίζουν τις δυνατότητες δημοκρατικού διαλόγου και συμβιβασμών. Υποκινούν τους πολίτες σε συγκρούσεις, σε αγώνες που μιμούνται και δικαιώνουν κάποιους που προηγήθηκαν - που και αυτοί δικαίωναν κάποιους προηγούμενους.
Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία Δημήτριος Κ. Ψυχογιός ΕπίκεντροΗ πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία
Δημήτριος Κ. Ψυχογιός
Επίκεντρο
834 σελ.
Τιμή € 13,00











diastixo.g​r

Αποζημιώσεις και πάλι στους δημοτικούς συμβούλους λόγω εκλογών

Κίνητρο για τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις επερχόμενες εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που πρόκειται να περιληφθεί στον αντι-καλλικράτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διάταξη το υπουργείο επαναφέρει την αποζημίωση ανά συνεδρίαση για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είχε διακοπεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (4093/12) από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως οριζόταν στο νόμο 4093/12: «από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α” 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σκεπτικό, όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, τονίζεται ότι είναι εύλογη η επαναφορά της αποζημίωσης που να καλύπτει τουλάχιστον εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αντικίνητρο για τη συμμετοχή τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει απαρτία στις συνεδριάσεις.
Τι προβλέπουν τα δύο άρθρα
Συγκεκριμένα, τα δύο άρθρα που προβλέπονται στο αρχικό νομοσχέδιο που αποσύρθηκε και αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. προβλέπονται αντίστοιχα και για τους περιφερειακούς), προβλέπουν:
- «Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις του δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με ποσοστό επί των μηνιαίων εξόδων παράστασης του δημάρχου.».
-«Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις της δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο.»

aftodioikisi.gr

Το SPD... παρέδωσε τα όπλα στη Μέρκελ

Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από έναν μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, για να υποχρεώσει τους Σοσιαλδημοκράτες να καταλάβουν αυτό που η γερμανική κοινωνία διατύπωσε με ηχηρά εκκωφαντικό τρόπο: Η ίδια, είναι η πλησιέστερη εκδοχή του… Αντενάουερ. Το SPD είναι… πρώην μεγάλο κόμμα. Η συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης λοιπόν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με όρους Μεγάλου Συνασπισμού, αλλά με ξεκάθαρους ρόλους… αφεντικού και… συμπληρώματος.

Καμμένος: Διαγράφοντ​αι όσοι από ΑΝ.ΕΛ. όσοι πιστεύουν τη θεωρία των 2 άκρων

Καμμένος: Θα διαγραφούν από ΑΝ.ΕΛ. όσοι πιστεύουν τη θεωρία των 2 άκρωνΕκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων θα τεθούν όσα στελέχη του κόμματος πιστεύουν στη θεωρία των δύο άκρων, είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε, παράλληλα, τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση. «Αυτοί που πιστεύουν στη θεωρία των δύο άκρων, δεν έχουν θέση σε εμάς. Καλό είναι όσοι μένουν και πιστεύουν σε αυτό, να φύγουν», δήλωσε στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, θέλουμε αυτούς...