Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στ' Άγραφα η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης

Η μόλις 26 ετών Βασιλική Φεγγούλη είναι η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων και η νεότερη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά την αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Κόρη πολύτεκνου ιερέα με τέσσερα αδέρφια, έχει σπουδάσει θεολογία και είναι κατηχήτρια, ενώ μεγάλωσε με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κι ένιωσε ότι έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους της μέσα από την πολιτική.
Όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Δημοκρατία, από μικρή της άρεσε να ασχολείται με δράσεις, μέσα από τη ζωή της εκκλησίας, βοηθώντας το ιερατικό έργο του πατέρα της. «Αργότερα ως θεολόγος ενεργοποιήθηκα στο κατηχητικό της ενορίας αλλά και σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά, στο πλαίσιο πάντα του ευρύτερου ποιμαντικού έργου της ενορίας μας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου οι συνδημότες μου είναι δίπλα μου με λόγια και έργα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσω.»
Η κ. Φεγγούλη θα ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων στην Ευρυτανία για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Ο Δημήτρης Τάτσης θα επιδιώξει να εκδικαστεί η υπόθεσή του μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης τιμωρήθηκε με 4μηνη αργία, μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος.
Κατά του δημάρχου είχαν στραφεί τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, δύο της παράταξης του και ένας της αντιπολίτευσης, προβαίνοντας σε καταγγελία για εικονικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής.
Από το iefimerida.gr

Στο "κόκκινο" το 75% των στεγαστικώ​ν δανείων


stegastika-daneiaΣτο 75% έχουν εκτοξευθεί τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που βρίσκονται «στο κόκκινο», σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι οφειλές πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση φθάνουν το 15%, και των καταναλωτικών δάνειων -που πριν από δυόμισι χρόνια ήταν στο 10%- σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.
Συγκεκριμένα, τα δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, ενώ σε προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης βρίσκονται δάνεια ύψους τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ. Η μέση οφειλή ανά δανειολήπτη ξεπερνά τις 94.000 ευρώ.
Την πρωτιά έχουν τα στεγαστικά δάνεια που ανέρχονται στο 61,6% των δανείων που έχουν χορηγηθεί και ακολουθούν τα καταναλωτικά με 31,2%. Το 25% των δανειοληπτών είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, το 27% 40 με 50 και το 29% από 50 έως 60 ετών. Το 66,7%, είναι έγγαμοι, το 17,9% διαζευγμένοι, το 13,3% άγαμοι και το 2% βρίσκονται εν χηρεία.
Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης καταγράφεται στην Αθήνα (44%) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (18,4%) και τα Χανιά (14,4%).
Η Ένωση υποστηρίζει επίσης ότι οι υπερχρεωμένοι συμπολίτες μας εμφανίζουν κατάθλιψη σε ποσοστό 45% στα αστικά κέντρα και σε υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια.
Τα στελέχη της Ένωσης εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ, αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο κίνδυνος να ακολουθήσει «πλημμύρα πλειστηριασμών».
Παρατηρείται επίσης ανισορροπία μεταξύ του ύψους του δανείου που χορηγήθηκε και του εισοδήματος που είχε παρουσιάσει ο δανειολήπτης, η οποία επιδεινώνεται. Από το 2011 και μετά χορηγήθηκαν 250.000 δάνεια από τις τράπεζες σε άτομα με ετήσιο εισόδημα μόλις 9.000. Σήμερα το 35,3% των δανειοληπτών αυτών είναι άνεργοι. Το 26,1% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το 16,6% συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ένωσης, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (3869/2010). Όπως αναφέρουν, έχει καταργηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός οφειλετών με τις τράπεζες, ενώ έχουν εξαιρεθεί από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό.


υστερογραφα

Ο Νικήτας επιτέθηκε στον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Nikitas-Kaklamanis-ND
Μετά τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι ο επόμενος κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος που μπήκε στο στόχαστρο της σκληρής κριτικής από τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, ήταν καλεσμένος του Σπύρου Χαριτάτου στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, και μεταξύ άλλων άφησε αιχμές κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη, βουλευτή Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, για τη θεωρία των δυο άκρων που έχει διατυπώσει και υποστηρίζει.
“Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό που είπε ο κ. Λαζαρίδης θεωρείται ότι εκφράζει την παράταξη και το κόμμα. Ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού πρέπει να είναι προσεκτικός με αυτά που λέει”, τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Βενιζέλο μέσω “κύκλων”


Evangelos-Venizelos-Dimitris-AvramopoulosΜέσω “κύκλων” του, απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη “φωτογραφική” επίθεση που δέχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο από βήματος Βουλής, με αφορμή το πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέγγισε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης για το θέμα των υποβρυχίων.
Όπως μεταδίδεται, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνισαν ότι “η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχουν το Δημόσιο και το Εθνικό Συμφέρον. Αυτά και μόνο υπηρετεί”.
Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε “φωτογραφήσει” τον Δημήτρη Αβραμόπουλο από βήματος Βουλής, κάνοντας λόγο για “υπουργούς που περιγράφουν καταστάσεις και κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση”, ενώ πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ίδιος έχουν δώσει σαφείς οδηγίες προς τους αρμόδιους υπουργούς.

υστερογραφα

Βενιζέλος κατά Τσίπρα και… Αβραμόπουλου


Evangelos-Venizelos-ParliamentΟ Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε ιστορικά να εκφράσει το “όλον ΠΑΣΟΚ”, η συνθετική διάθεσή του ωστόσο είχε πολλές φορές ως αποτέλεσμα να ανοίγει μέτωπα με πολιτικούς αντιπάλους, εντός και εκτός… τειχών. Με την όποια μορφή και περιεχόμενο είχαν κάθε φορά αυτά τα “τείχη”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης “Μεγάλου Συνασπισμού” ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα που επί δεκαετίες κυριάρχησε στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έχει εδώ και μήνες διαρκές μέτωπο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Γι’ αυτό και δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν το γεγονός ότι, προσερχόμενος σήμερα στη Βουλή για να… σηκώσει το γάντι που του πέταξε το πρωί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περί της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση των υποβρυχίων που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2011, με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν οξύς απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να αφήσει αιχμές που… όλοι κατάλαβαν, κατά του προκατόχου του στο υπουργείο Εξωτερικών και σημερινού Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, δείχνοντας ενόχληση για το πως χειρίστηκε ο τελευταίος την πρωινή συζήτηση στη Βουλή.
“Σήμερα παρείχατε ουσιαστικά κάλυψη στις αμαρτωλές συμβάσεις Τσοχατζόπουλου. Τα αμαρτωλά στελέχη Τσοχατζόπουλου άλλωστε τα έχετε υιοθετήσει”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγεου Βενιζέλου, ενώ “φωτογραφίζοντας” τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, τόνισε με νόημα: ” Ο Πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί τελική ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις και να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά να δίνουν λύσεις στα προβλήματα”.
Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν οξύς: “Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, αποτελούν απροκάλυπτη στήριξη των αμαρτωλών συμβάσεων του παρελθόντος του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως ο Τσίπρας έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση. Η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύει σήμερα το ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο. Κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υποκλοπές, γιατί κάποιοι τους συνδέουν με Σκουριές και Marfin, και έρχεται το ΠΑΣΟΚ και πάλι να προσπαθεί να κρατήσει το θεσμικό μέτρο. Αλλά εδώ υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η κοινοβουλευτική, με χυδαιολογίες. Είναι ύπουλη μορφή βίας, υπονομευτική για τη Δημοκρατία”.

Το Βατικανό φοβάται ότι η Καπέλα Σιστίνα... δεν θα αντέξει

Sistine-Chapel
Twitter@EmOikonomidis
Ακόμη και για όσους δεν ασπάζονται τον Καθολικισμό, μια απλή περιήγηση στην Καπέλα Σιστίνα δεν είναι… καθόλου έτσι. Δεν είναι δηλαδή περιήγηση, και δεν είναι απλή.
Κοιτάζοντας κανείς ψηλά και γύρω του, δεν μπορεί να μην σκεφτεί ότι η Ιστορία της ανθρωπότητας είχε τα tipping points της, τότε που εμφανίστηκαν στις σελίδες του αφηγήματος πραγματικές ιδιοφυίες. Ο Μιχαήλ Άγγελος δεν χρειάζεται συστάσεις, και το έργο του στον χώρο όπου η Καθολική Εκκλησία αναδεικνύει κάθε φορά τον επόμενο Ποντίφικά της, αφού το Κονκλάβιο έχει αποσυρθεί για να… συνεννοηθεί, σε βάζει σε σκέψεις. Πώς μπορούν να μην εμπνέονται οι κατεξοχήν λειτουργοί της Πίστης, και οι περισσότερες επιλογές τους να έχουν πάει την Καθολική Εκκλησία πίσω, αντί για μπροστά;
Η απορία είναι διαρκής, αλλά όχι της στιγμής. Αυτό αντιθέτως που είναι της στιγμής, είναι η είδηση ότι το Βατικανό ανησυχεί, αν όχι φοβάται, ότι η Καπέλα Σιστίνα… δεν θα αντέξει. Και ότι η φθορά του χρόνου θα αφήσει το αποτύπωμά της στο έργο μιας ιδιοφυίας.
Έτσι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη, ο επικεφαλής των Μουσείων του Βατικανού Αντόνιο Παολούτσι προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών στην Καπέλα Σιστίνα, αν δεν περιοριστούν σημαντικά τα επίπεδα μόλυνσης το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω νέων συστημάτων εξαερισμού και καθαρισμού της ατμόσφαιρας.

υστερογραφα

Η Ντόρα... πάτησε φρένο στις πρόωρες εκλογές

Dora-Bakoyannis
Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση την οποία διέρχεται η χώρα δεν μπορεί παρά να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, παραμέτρους και… συνεννόηση, κάτι που παραδέχτηκε και επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του “skai” και τον Άρη Πορτοσάλτε.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στο περιθώριο και του αδιεξόδου που τείνει να διαμορφωθεί στις σχέσεις της Αθήνας με την τρόικα, μετά και τη νέα απαίτηση των δανειστών για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2014.
“Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα. Ήρθε η ώρα να πούμε καθαρές κουβέντες, και να καταλάβουν οι δανειστές ότι είμαστε στα όριά μας. Αν θέλουν να μην βουλιάξει η Ελλάδα, θα πρέπει να δείξουν ότι υπάρχει κατανόηση για τα προβλήματα του λαού”, ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Με την παρέμβασή της στο ραδιόφωνο του “skai”, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να πατήσει φρένο και σε όσους θα έβλεπαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως… μια κάποια λύση. “Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χειροτερέψει τα πράγματα”, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο προχώρησε και σε δεύτερη δημόσια παρέμβαση, αυτή τη φορά στη Δημόσια Τηλεόραση και την εκπομπή “Επικαιρότητα”, με την Οντίν Λιναρδάτου και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της παρέμβασής της ήταν τα εξής:

39 χρόνια ΟΝΝΕΔ

39 χρόνια ΟΝΝΕΔ,
39 χρόνια ιδέες,
39 χρόνια αγώνες,
39 χρόνια πρωτοπορία,
39 χρόνια μπροστά


Image

Συγχωνεύονται 60 Ταμεία -Σαρωτικές αλλαγές με μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ

oaee
Νέο ασφαλιστικό κύμα με 8 μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους.Οι μειώσεις θα είναι έως και 20%. Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου.Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία θα ξεκινήσει σε όλα τα ταμεία το ενιαίο σύστημα εισφορών από το 2014 και μόνο αυτό αρκεί για να φέρει μεγάλες μειώσεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, ενώ μεγάλες αναμένεται να είναι και οι μειώσεις στον ΟΑΕΕ που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.Το κράτος θα διασφαλίζει μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ Παράλληλα θα έρθει και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες και φυσικά ανάλογα με τα οικονομικά του Ταμείου που θα σημάνει και διαφορετικό εφάπαξ ανά… έτος!Προβλέπεται η συγχώνευση 60 ασφαλιστικών κλάδων που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί στα βασικά Ταμεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕΟΓΑ Δημόσιο και ΝΑΤ θα συγχωνευτούν καθώς και 90 τμημάτων μητρώων συνταξιούχων.
arouraios.gr
 

Ενημέρωση ΜΜΕ Πελοπόννησ​ος "Μια Περιφέρεια​, Ένας Πλανήτης"


 Πρόσκληση για το συνέδριο "Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης", που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Ellines.com.

To συνέδριο θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά μέσα από τις ιστοσελίδες www.ppel.gov.gr, www.ellines.com www.enikos.gr

Ζωντανή Μετάδοση:
Δορυφόρος Hellas Sat-
Downlink: 10962.750 V
S/R:3300
FEC:3/4
ΩΡΑ:Από 10:00 πμ έως 17:00μμ

Ολοκληρώθη​κε με επιτυχία το ευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο "Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου", στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, το ευρωπαϊκό συνέδριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Έργου farmsUP!,για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο Αμαλία), την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013.Το συνέδριο με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!», προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων αγροτών, επιχειρηματιών και επιστημόνων οι οποίοι αποκόμισαν γνώσεις και πληροφορίες για επιτυχημένες πρακτικές στο χώρο του αγροτικού τομέα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και ανταλλαγής εμπειριών επάνω σε εφαρμοσμένα αγροτοεπιχειρηματικά σχέδια.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλο το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.Περουλάκης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος και η Πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων κα Όλγα Σταυρόπουλου. Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.farmsup.eu ενώ υπήρχε διαθέσιμη διερμηνεία(Ελληνικά / Αγγλικά) και στη νοηματική γλώσσα για τους ομιλητές και συμμετέχοντες από άλλες χώρες.
Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα στο Ναύπλιο, υποστήριξε ενεργά τη διοργάνωση του συνεδρίου και παραμένει στη διάθεση των πολιτών για να τους ενημερώνει για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και να διευκολύνει τη δικτύωση και την πρόσβαση στη σχετική πληροφορία.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,

Συνέντευξη με το Νίκο Πέππα, ίσως το μόνο Αντιδήμαρχ​ο οικονομικώ​ν που πέτυχε αποθεματικ​ό για το Δήμο του (Διονύσου)

peppasΣυνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών Διονύσου, Νίκου Πέππα στη δημοσιογράφο Ειρήνη Βανταράκη και το news4all.gr
Ε. Βανταράκη: Είναι γνωστές οι διακρίσεις σας, ως παραολυμπιονίκης στην ξιφασκία και οι σκληροί αγώνες που έχετε δώσει στον αθλητισμό. Σήμερα δίνετε εξίσου σκληρούς αγώνες ως επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, αλλά και ως Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου, έχοντας υπ’ ευθύνη σας τα οικονομικά του Δήμου. Ποιο θα χαρακτηρίζατε ποιο δύσκολο έργο απ όλα αυτά;

Ν. Πέππας: Από μικρός έμαθα να αγωνίζομαι. Και κυριολεκτικά να κερδίζω μάχες με το σπαθί μου. Ποτέ δεν παραιτήθηκα. Μία εκ γενετής κινητική δυσκολία, μου έδωσε τη «δυνατότητα» να ξεχωρίσω. Να κάνω το φαινομενικό μειονέκτημα, πλεονέκτημα. Να διακριθώ στον αθλητισμό να φορέσω την τιμητική φανέλα της εθνικής και να χαρίσω τίτλους στην πατρίδα μου.
Ως επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης και έχοντας σπουδάσει οικονομικά, αντιλαμβάνομαι πλήρως το δύσκολο περιβάλλον που βρίσκεται η Ελλάδα, ωστόσο ως επιχειρηματίας, δίνω μάχες καθημερινά για να κρατήσω επιχείρηση και εργαζόμενους μακριά από τον εφιάλτη του λουκέτου.
Ακόμη και στο Δήμο η πρόκληση ήταν μεγάλη κατά τη συνένωση μικρότερων Δήμων, όσο και κατά την προσπάθεια που κατέβαλα μαζί με άξιους συνεργάτες να κρατήσουμε τα οικονομικά του Διονύσου, υγιή χωρίς να λείψουν παροχές από τους Δημότες μας. Ίσως είμαστε ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα, με αποθεματικό διψήφιο νούμερο .. news4all.gr

Ντόρα, Λοβέρδος, Νικήτας, Ψυχάρης και άλλοι 50, δείχνουν το "Gr-exit" του Στουρνάρα

ntora loverdos nikitas psycharis

Πυρά κατά του κ. Στουρνάρα εξαπολύονται, είτε στα ΜΜΕ είτε στη Βουλή, από Βουλευτές της ΝΔ, για την οικονομική πολιτική της χώρας, που έχει φέρει σε αδιέξοδο εκατομμύρια Έλληνες.

Η καραμέλα του «πρωτογενούς πλεονάσματος», φαίνεται πως δεν είναι ικανή, ούτε επικοινωνιακά να σταθεί, αφού αμφισβητείται ευθέως και από ξένους φορείς όπως το ΔΝΤ. Πόσο μάλλον αφού ξεκίνησε η ιστορία για νέα, άγρια ..κι άλλα μέτρα λόγω του γνωστού πια δημοσιονομικού κενού.

Π. Κουρουμπλή​ς: «Το σημαντικότ​ερο ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή είναι η θεμελίωση της κοινωνικής δημοκρατία​ς»

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής περιέγραψε τη συντελούμενη κοινωνική κατάρρευση παραθέτοντας στοιχεία από τις δομές υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων: «Το 90% όσων σιτίζονται είναι Έλληνες και το 18% είναι πτυχιούχοι, ενώ Έλληνες είναι και το 53% των αστέγων», ανέφερε. «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, 1,5 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι και 3,5 εκατ. δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», πρόσθεσε.

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»


Με «εντολή» του Υπουργείου Οικονομικών ξηλώνονται για... παλιοσίδερα οι ραδιοφωνικές κεραίες βραχέων της «Φωνής της Ελλάδας», της συντροφιάς των ναυτικών και της Ομογένειας!

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό υπεύθυνο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα θέματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας Ραδιοπειρατές- Ελεύθερη ραδιοφωνία (http://radiopeiratis.blogspot.gr):

«Τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου του παρόντος έτους στις εγκαταστάσεις των βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, εμφανίστηκε εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ο οποίος φωτογράφισε τους ιστούς των κεραιοσυστημάτων των βραχέων.

»Σε ερώτηση εργαζομένων της ΕΡΤ που βρίσκονταν εκεί, απάντησε ότι η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών των κεραιοσυστημάτων, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ, μετά την καταστροφή των μεταλλικών κατασκευών.

»Στην Αυλίδα, σε μια έκταση 1160 στρεμμάτων, είναι εγκατεστημένοι 39 μεταλλικοί ιστοί, ύψους από 30 έως 100 μέτρα ο καθένας, στους οποίους είναι τοποθετημένα τα κεραιοσυστήματα των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς.

»Τα βραχέα άρχισαν να λειτουργούν το 1938 και έστελναν τη φωνή της πατρίδας στο Αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι ναζί, στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια».

«Σε ποιο σημείο του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, περιλαμβάνεται η αποξήλωση της «Φωνής της Ελλάδας»; Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, σας παραπέμπω στο άρθρο 162 του ΠΚ περί «εξαπάτησης εκλογέων», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ  και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης αποξήλωσης της «Φωνής της Ελλάδας», προκειμένου να μην στερηθούν τη δυνατότητα Ομογενείς και Ναυτικοί, να ακούν την Ελλάδα και από τα βραχέα κύμματα.

Και ο Τέρενς Κουίκ προσθέτει:

«Κατανοείτε ότι μόνο οι ναζί για λόγους δικού τους συμφέροντος τόλμησαν ως δυνάμεις κατοχής να κλείσουν τα προαναφερόμενα βραχέα κύματα; Πώς μπορείτε, Έλληνες όντες, να στερείτε ένα τόσο σημαντικό εργαλείο από τους συμπατριώτες μας;»

Στο ΕΣΠΑ ο Φάρος της Μονεμβασιάς με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΦΑΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 33 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 666.921,00  και Δικαιούχο το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά  την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου φάρου Μονεμβάσιας Λακωνίας, με σκοπό να λειτουργήσει ως μέρος του Ελληνικού Φαρικού Δικτύου. Οι φάροι αυτοί αποτελούν παραδοσιακά μνημεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κατασκευή είναι συνδεδεμένοι με την ναυτική παράδοση της Ελλάδας.

Ο Φάρος Μονεμβασιάς, βρίσκεται στην ΑΝ άκρη της χερσονήσου στη θέση Λειψωνά, Β της παλαιά πόλης της Μονεμβασιάς, εντός του χαρακτηρισμένου ως αρχαιολογικού χώρου.

Η στερέωση και αποκατάσταση του φάρου θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τρεις παραμέτρους:
Το σεβασμό και την ανάδειξη των τυπολογικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών του διατηρητέου κτιρίου, τη δυνατότητα πολιτιστικής χρήσης του φάρου και τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών στατικής και αντισεισμικής επάρκειας καθώς και την αντοχή των επεμβάσεων στο χρόνο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Μυστική Επιτροπή και επιπλέον με ηχηρές απουσίες Ελλήνων που θεωρούνται κορυφαίοι σε θέματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), δημιούργησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομέαρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου και καλά ενημερωμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

«Η προαναφερομένη Επιτροπή, αποτελείται από τέσσερις ανώτερους  υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι πιστοί στη γραμμή ότι δεν πρέπει να «προκληθεί» η Τουρκία με μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ».

Ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι στην Επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει κανείς από τους Έλληνες που γνωρίζουν, για χρόνια τώρα, το θέμα της ΑΟΖ, και τους οποίους χρησιμοποιούν άλλες χώρες ή Ινστιτούτα ή Οργανισμοί.
«Αληθεύουν οι πληροφορίες περί σύστασης μυστικής Επιτροπής που θα ασχολείται με ζητήματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ); Πώς είναι δυνατόν να εξαιρείτε Έλληνες που γνωρίζουν, για χρόνια τώρα, το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τους οποίους χρησιμοποιούν άλλες χώρες, ή Ινστιτούτα ή Οργανισμοί;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την απουσία διαβούλευσης μεταξύ ΥΠΕΞ και Τομεαρχών Εξωτερικών-Ενέργειας των κομμάτων προ της δημιουργίας της Επιτροπής.

Και ο Τέρενς Κουίκ προσθέτει:

«Γιατί ακόμα δεν μου έχετε απαντήσει στο μείζον ερώτημά μου για το μείζον θέμα της Στρογγύλης; Γιατί αρνείστε να συγκαλέσετε την Εθνική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων όπου φυσικά θα συζητηθεί και το θέμα της ΑΟΖ;».

 
 

 

 

Ο Μεσσήνιος Αστροφυσικ​ός της ΝΑΣΑ, Δρ. Περικλής Παπαδόπουλ​ος στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια​, Ένας Πλανήτης»



Ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, Μεσσήνιος Αστροφυσικός της ΝΑΣΑ και καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose των ΗΠΑ, θα μιλήσει για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 9:30 π.μ, στο Costa Navarino Μεσσηνίας, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, θεσμικών φορέων  της πολιτικής ηγεσίας και των Μ.Μ.Ε.

Ποιος είναι ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος:

Η Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου, που ορίζει τις διατροφικές συνήθειες της Αμερικής, στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης»



Η Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου, με αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών της Αμερικής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον και με σπουδαίο συγγραφικό έργο, θα βρίσκεται ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές του συνεδρίου «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 9:30 π.μ, στο Costa Navarino Μεσσηνίας, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, θεσμικών φορέων της πολιτικής ηγεσίας και των Μ.Μ.Ε.

Ποια είναι η Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου:

Οι παρελάσεις γίνονται για να ενώνουν. Όχι για να διχάζουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτή η φαρσοκωμωδία, βάσει της οποίας το ΠΑΣΟΚ υποδύεται συγχρόνως την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, πρέπει να λάβει τέλος.

Ως γνωστόν, υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Βάσει αυτής, το ένα κόμμα ανέλαβε την ευθύνη κάποιων υπουργείων και το άλλο την ευθύνη άλλων υπουργείων.

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε το υπουργείο Άμυνας (αλλά με αναπληρωτή υπουργό από το ΠΑΣΟΚ).

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το υπουργείο των Εξωτερικών (πλην όμως χωρίς αναπληρωτή, αλλά με δύο υφυπουργούς, εκ των οποίων ο ένας προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία).

Ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. υπουργός Άμυνας, έλαβε την απόφαση να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα τμήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η πρώτη φορά που ο Mickey Mouse "περπάτησε" στο Λονδίνο...Ήταν Οκτώβριος του 1923


Σπάνια φωτογραφία που έχει στην έντυπη της έκδοση η εφημερίδα "the guardian" . Η πρώτη εμφάνιση του Mickey Mouse στο Λονδίνο σε μια μικρή οθόνη τον Οκτώβρη του 1923...Πραγματικά φωτογραφία ιστορικής αξίας...
pinakio.blogspot.gr

Η νεαρή σοπράνο Anna Capone Papas με συμπαραστάτη τον Σταμάτη Παπασιδέρη έντυσαν με τη φωνή τους το Art4More

H Anna Capone Papas στο Art4More
Το 7ο Art4More έριξε αυλαία αφήνοντας πίσω του μια γλυκιά γεύση...μια γεύση που δείχνει ότι η τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία.
Σημαντικές στιγμές η έκθεση των έργων των καλλιτεχνών, η μοναδική παράσταση των Ομάδα Playback Nuevo.
Όμως η μουσική είναι αυτή που έφερε τους ανθρώπους, που παραβρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, πιο κοντά.
Φέτος η ΕΔΡΑ είχε την τιμή να φιλοξενήσει στο Art4More την νεαρή -και εξελίξιμη- σοπράνο Anna Capone Pappas η οποία και έντυσε με την μελωδική φωνή της το φεστιβάλ.Συμπαραστάτης της ο Σταμάτης Παπασιδέρης... Το Πινάκιο ήταν εκεί...δείτε φωτογραφίες και βίντεο...Μια σημείωση μόνο...Τα παιδιά τραγούδησαν χωρίς μικορφώνα. Απολαύστε τα!
 

Μερική έκλειψη Σελήνης αύριο

Στρέψτε τα μάτια σας στον ουρανό κι αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί να είστε τυχεροί και να απολαύσετε τη μερική έκλειψη της Σελήνης.
Η έκλειψη θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.
Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα γίνει στις 2:50 ώρα Ελλάδος, τα χαράματα του Σαββάτου
Το φεγγάρι θα κρυφτεί εν μέρει από την άκρη της σκιάς της Γης (την λεγόμενη παρασκιά), καθώς θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στη Σελήνη.
Η μερική σκίαση του δορυφόρου της Γης θα μειώσει την λάμψη της Σελήνης και θα της δώσει μια κοκκινωπή απόχρωση.
Ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο όμως δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από την κεντρική Αφρική, θα είναι η ολική έκλειψη του Ηλίου στις 3 Νοεμβρίου.

Συγχωνεύονται 60 ασφαλιστικοί κλάδοι – Νέες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ – Τι θα γίνει με τα ανεξάρτητα Ταμεία


Μόνο μειώσεις έχει να φέρει το νέο ασφαλιστικό σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στο εφάπαξ σχεδόν όλων των ασφαλισμένων σε κάθε ταμείο. Το νέο ασφαλιστικό έρχεται με οκτώ βασικές αλλαγές και αλλάζει τα δεδομένα. Αρχή από το 2014 με μειώσεις που φτάνουν ως και το 20%.

Μια από τις βασικές αλλαγές που έρχονται αφορά στη συγχώνευση των 60 ασφαλιστικών κλάδων που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί στα βασικά Ταμεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕΟΓΑ Δημόσιο και ΝΑΤ.
Παράλληλα θα ξεκινήσει σε όλα τα ταμεία το ενιαίο σύστημα εισφορών από το 2014.
Και μόνο αυτό αρκεί για να φέρει μεγάλες μειώσεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, ενώ μεγάλες αναμένεται να είναι και οι μειώσεις στον ΟΑΕΕ που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου.

Θα δημιουργηθεί ανά ταμείο ένα ενιαίο λογιστήριο έτσι ώστε από το 2014 να έρθουν και οι αυτόματες μειώσεις βάσει το νέου υπολογισμού που θα κινηθούν κοντά στο 20%.
Παράλληλα θα έρθει και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες και φυσικά ανάλογα με τα οικονομικά του Ταμείου που θα σημάνει και διαφορετικό εφάπαξ ανά... έτος!
Θέσπιση της βασικής σύνταξης που θα επιδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους και θα είναι στα 360 ευρώ με τα ποσά από 'κει και πάνω να... παίζουν ανά ταμείο με βάση τα οικονομικά του.

newsit.gr

Σκάνδαλο με τα εφάπαξ - Άλλαξαν σειρά για να μην έχουν μειώσεις – Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς μείωση


Μέγα σκάνδαλο με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Όπως δείχνουν τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το πόρισμα της έρευνας των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο ΤΑΥΕΚΩ επιβεβαιώνει ήδη της πρώτες 280 περιπτώσεις.

Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειρά αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.

Το “τρικ” των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

Τώρα και με βάση τα ευρήματα του ΤΑΥΕΚΩ θα γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα Ταμεία πρόνοιας για να εξεταστεί εάν και κατά πόσο η φάμπρικα είχε στηθεί και αλλού.

newsit.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ από Τράπεζα Πειραιώς: Απόπειρα υποκλοπής στοιχείων (phishing)



Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω αποστολής emails (phishing). Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας:

ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα στοιχείο σας σε κανένα έντυπο ή σελίδα, τα οποία λάβατε μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking.

Δείτε παρακάτω δείγμα του email:

Αποσύρθηκε και επανέρχετα​ι με αλλαγές ο αντι-Καλλι​κράτης

Στην (σιωπηρή) απόσυρση του νομοσχεδίου με το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων να αλλάξει το χάρτη του Καλλικράτη έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αποκαλούμενος και Αντι –Καλλικράτης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τις ψήφους του οποίου δεν περνάει στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναγκάστηκε να τον αποσύρει προκειμένου να προχωρήσει σε νέα επεξεργασία του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο που είχε σταλεί στην ΚΕΔΕ από την περασμένη εβδομάδα, αν και είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς την περασμένη Δευτέρα οι δήμαρχοι ειδοποιήθηκαν ότι «δεν ισχύει» το κείμενο που τους στάλθηκε και θα πρέπει να περιμένουν νέο.
Τι προέβλεπε ο αντι-Καλλικράτης
Υπενθυμίζεται ότι ο αντι-Καλλικράτης προέβλεπε:
-Το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις δήμους
-Το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις
-Τη μετακίνηση δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε κάποια άλλη ενότητα.
-Τη ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών στους δήμους που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr
Ποιες είναι οι αλλαγές
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νέο αντι-Καλλικράτη πιθανότατα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-Το «σπάσιμο» της Ρόδου που ζητάει το ΠΑΣΟΚ
-Θεσμικές βελτιώσεις για τη λειτουργία των δήμων που έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ αλλά δεν είχαν περιληφθεί στο αρχικό κείμενο
Παράλληλα, συζήτηση έχει ανοίξει, μετά και τις τοπικές αντιδράσεις, αν θα πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση της Κέρκυρας προκειμένου, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, «να γίνει το χατίρι του Ν. Δένδια» αλλά και στο θέμα της μετακίνησης δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους, καθώς δήμαρχοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για μετακινήσεις δημοτικών ενοτήτων και σε μικρότερους δήμους.

Οι ΗΠΑ... δεν θα χρεοκοπήσο​υν. Γερουσία και Βουλή υπερψήφισα​ν τη συμφωνία. Υπέγραψε ο Ομπάμα

Barack-Obama-Harry-Reid-John-Boehner
Η Γερουσία επικύρωσε τη συμφωνία Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών και με ψήφους 81-18 ενέκρινε την επαναλειτουργία του κράτους. Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να επαναλειτουργήσει και κυρίως αποφεύγεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, καθώς τη συμφωνία υπερψήφισε λίγο αργότερα και η Βουλή των Αντιπροσώπων, με ψήφους 285-144.
Ουσιαστικά η Γερουσία ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου καθώς και για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με το οποίο συμφώνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Λίγα λεπτά μετά την ψήφιση του σχεδίου από τη Γερουσία, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε διάγγελμα στο οποίο τόνισε πως “θα υπογράψω τη συμφωνία αμέσως μόλις φτάσει στο γραφείο μου. Είναι η ώρα να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου”.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε συγχαρητήρια στη Γερουσία για την απόφασή της και κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνει κι αυτή το χρέος της απέναντι στον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

ysterografa.gr

Τρόικα: Βρείτε 2 δισ. - Ξαναγράφετ​αι ο προϋπολογι​σμός

samstour
Διορθωτικά δημοσιονομικά μέτρα έως και δύο δισεκατομμύρια ευρώ ζητάει για το 2014 από την κυβέρνηση η Τρόικα.
Οι δανειστές επισημαίνουν πως πρέπει να καλυφθούν αστοχίες από την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν έγινε, από μέτρα που είχαν ψηφιστεί για το 2012-13 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, αλλά και από υπερβάσεις δαπανών και υστερήσεις εσόδων στα συστήματα υγείας και ασφάλειας.
Αυτό σημαίνει πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να αλλάξει, καθώς φαίνεται πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει πέσει «έξω».
Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του προέδρου του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους να καλύψει τα «κενά» και να αποφύγει τα οριζόντια νέα μέτρα.
Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τον Δεκέμβριο και αφού πρώτα θα έχει δημιουργηθεί και η νέα γερμανική κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Αν δεν θέλει η τρόικα, θα πάμε... παραπάνω

Evangelos-Venizelos-YPEX
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ με τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά που προέρχονται από το Κίνημα.
Ο κ. Βενιζέλος έχει καθιερώσει από την πρώτη στιγμή τέτοιες συναντήσεις, στην προσπάθεια να πετύχει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ενοποίηση του πολιτικού μηνύματος που εκπέμπουν.
Στη σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα της Χρυσής Αυγής, και της συντονισμένης προσπάθειας εξάρθρωσής της, επισημαίνοντας ότι η Δικαιοσύνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ δήλωσε δικαιωμένος για το γεγονός ότι ο ίδιος και το Κίνημα σήκωσαν από πολύ νωρίς ψηλά τους τόνους.
Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρέπει να εξεταστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η συζήτηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που αναμένονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες.
Τόνισε ακόμη ότι, στην περίπτωση κατά την οποία στις συναντήσεις αυτές δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να θέσει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, με την ηγεσία των Βρυξελλών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να λήξει η πολιτική εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, και να συγκροτηθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο, ενώ σχολίασε ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης, με πρώτον από όλους εκείνον για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ακόμη ότι στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία των δυο κυβερνητικών εταίρων, που θα αποτελέσει και τη βάση της συμπόρευσής τους στο μέλλον.

ysterografa.gr

O Χρίστος Δήμας στην στρατιωτικ​ή άσκηση "Πυρπολητή​ς"

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρακολούθησε την διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» επιβαίνων της φρεγάτας Σαλαμίς. Η άσκηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η άσκηση διεξήχθη ανοικτά της Ύδρας στη νησίδα Δοκό. Το σενάριο της προέβλεπε κατάληψη και ανακατάληψη νήσου. Στην άσκηση συμμετείχαν 4 φρεγάτες (Σαλαμίς, Ύδρα,Κανάρης, Αιγαίο), 4 πυραυλάκατοι (Γρηγορόπουλος, Δανιόλος, Μπλέσσας,Καβαλούδης), η κανονιοφόρος, Ναυμάχος, το υποβρύχιο Αμφιτρίτη, 2 αερόστρωμνα(Κέρκυρα και Κεφαλληνία), 4 αεροσκάφη F-16, 2 Mirage-2000, 2 φωτογραφικά Φάντομ, ελικόπτερα Σικόρσκι, Σινούκ και Απάτσι, 1 ιπτάμενο ραντάρ, τμήματα ειδικών δυνάμεων (της Ζ ΜΑΚ και αλεξιπτωτιστές της 2ας ΜΑΛ), καθώς και μοίρα υποβρυχίων αποστολών και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
Η άσκηση περιελάμβανε μεταξύ άλλων καταρρίχηση υποβρυχίων καταστροφέων από ελικόπτερο για την κατάληψη εχθρικού πλοίου, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών στη Δοκό,εικονικές βολές από ελικόπτερα και αεροσκάφη, αερομαχίες, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Πετρέλαιο: Πολλή φασαρία για το τίποτα ...


Tου Φώτη Σαραντόπουλου

Ο τίτλος είναι λανθασμένος αφού η φασαρία για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν γίνεται για το τίποτα, αλλά για ένα σωρό λόγους, που σχετίζονται πρωτίστως με την ανοησία των κυβερνώντων και δευτερευόντως με την ανοησία των κυβερνομένων (δεν μιλώ απόλυτα, τα ποσοστά ανοησίας καθορίστε τα εσείς κατά το δοκούν).
Δεν θα σταθώ καν στην ανοησία ότι δήθεν όλο αυτό γίνεται για να χτυπηθεί η λαθρεμπορία. Επειδή η μέθοδος χτυπήματός της είναι γνωστή από παλιά και ονομάζεται "παραδειγματική τιμωρία" και όχι "προληπτικά μέτρα".

Ούτε θα σχολιάσω τα περυσινά ήλίθια μέτρα που είχαν σαν αποτέλεσμα:

Εκτελεστικ​ή Επιτροπή Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου: «Μαζί με τους πολίτες θα υλοποιήσου​με το σχέδιό μας για την ολοκληρωμέ​νη διαχείριση των στερεών απορριμμάτ​ων»



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ομόφωνα ανακοινώνει:


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας το σχέδιο δράσης της και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στηρίζει απόλυτα το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, με σκοπό τη μετατροπή της από την Περιφέρεια με τους περισσότερους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, στην Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει σαν στόχο να αποτρέψει τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και να επιβάλλει την πιστή τήρηση των κανόνων νομιμότητας σε σχέση με το θολό τοπίο της αδιαφάνειας, της ασυδοσίας και της παράνομης διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι σήμερα. Δίνει επίσης τέλος στις συναλλαγές πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, επιφέροντας παράλληλα ισχυρό κτύπημα στη μαύρη μαφία των σκουπιδιών.

Το αποτέλεσμα του διεθνή διαγωνισμού θα μειώσει σημαντικά το κόστος για τον Πελοποννήσιο πολίτη, ο οποίος, μέχρι σήμερα, και περισσότερα χρήματα δαπανούσε και δεν γνώριζε που πήγαιναν.

Η Περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου εφαρμόζει το σχέδιό της για την οριστική και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, με τη θεσμική εξουσιοδότηση της πολιτείας και μετά την εντολή των πολιτών, γιατί μόνο με τους πολίτες συνομιλούμε και μαζί τους σχεδιάζουμε καθημερινά την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Εξαρχής γνωρίζαμε ότι το έργο αυτό θα γίνει στόχος, γιατί βάλλει εναντίον συμφερόντων. Θα παλέψουμε ωστόσο με μοναδικό στόχο για την επιτυχία του, ώστε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον της Πελοποννήσου και των πολιτών της.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου απολαμβάνει της πλήρης στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε κατά την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου, όπου παρέστησαν οι τέσσερις (4) συναρμόδιοι Υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Περιβάλλοντος, και παράλληλα έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως περιβαλλοντικό έργο.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ ήταν απόλυτα σύμφωνος με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και, πλέον, αποτελεί εθνικό μοντέλο για τη χώρα, ως το έργο που έδωσε λύση στο σοβαρότερο πρόβλημα της Πελοποννήσου και μάλιστα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου ουδέποτε αμφισβητήθηκε και ουδέποτε αντιμετώπισε νομική ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή.

Δέχεται σήμερα, ωστόσο, επίθεση, άμεσα ή έμμεσα, ένας απόλυτα διαφανής και αδιάβλητος διαγωνισμός, απ’ όσους μέχρι σήμερα με την εμπλοκή τους ή τη σιωπή τους ευνοούσαν τη συνέχιση της παρανομίας. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης των πολιτών ως όχημα για την επίτευξη ιδιοτελών στόχων υπηρετεί τη συστημική παθογένεια που εν πολλοίς ευθύνεται για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.
Το όπλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η προσωπική επαφή του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του με τους πολίτες. Μαζί με τους πολίτες θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων».

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤ​ΙΑ-ΕΥΡΩΠΗ» ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, επιστρέφοντας στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι (16/10/2013) από το Μαυροβούνιο, όπου πήρε μέρος στη Φθινοπωρινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ένα από τα θέματα που ήταν στην ατζέντα της Φθινοπωρινής Συνόδου του ΟΑΣΕ ήταν και η τρομοκρατία σε σχέση με την Ευρώπη.
Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου που τα περισσότερα μέλη του ΟΑΣΕ δεν αντιλαμβάνονται ότι ένα από τα παράθυρα της τρομοκρατίας για την Ευρώπη είναι και οι πύλες εισόδου των λαθρομεταναστών.
Δυστυχώς, οι μεγαλύτερες ορδές τους αφορούν την Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια καταγραφής του ζητήματος και της λαθρομετανάστευσης και της κρίσιμης κατάστασης στη Συρία. Τονίσθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η Ελλάδα είναι σύνορα της Ευρώπης και ότι αυτό κανένας δεν δικαιούται να το αγνοεί με υποκρισία.   
Με ικανοποίησε που - ίσως- για πρώτη φορά μας άκουσαν προσεκτικότερα κυρίως οι συνάδελφοι από τις σκανδιναβικές χώρες.
Πλην όμως, θα χρειαστεί, πέρα από τη δουλειά της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ, να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων με τα αδελφά τους κόμματα στο εξωτερικό, ότι για την Ελλάδα η λαθρομετανάστευση είναι ΚΑΙ θέμα εθνικής ασφαλείας το οποίο προεκτείνεται και ως θέμα ασφαλείας για την ίδια την Ευρώπη.
Κανείς δεν ξέρει ποιά μέλη ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων Αλ Κάιντα ή τύπου Αλ Κάιντα περνούν στην πατρίδα μας και στην ήπειρό μας με την πιο επικίνδυνη άνεση, ανάμεσα στο αναρίθμητο πλήθος των μουσουλμάνων που μας έρχονται κυρίως από τις Τουρκικές ακτές.
Το ζήτημα το είχα θέσει πριν από ένα μήνα και στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Ευρώπη στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Το είχα θέσει προςωπικά και στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαίδη Άστον.
Από πλευράς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η προσπάθεια για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα αυτό, σε όλα τα Κοινοβούλια που μετέχουν του ΟΑΣΕ (και μιλάμε για 56 χώρες) θα συνεχιστεί».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​ΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΒΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ"



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει η Νέα Δημοκρατία ενάντια στη βία,  με το γενικό σύνθημα “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση με θέμα “Βία, πολίτες και θεσμοί”.
Ομιλητές ήταν η κα Βασιλική Γεωργιάδου, Αν. Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος, ο κ. Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Α’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Νίκος Δένδιας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σπήλιος Λιβανός, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συζήτηση για την έξαρση της βίας με πρόσχημα την πολιτική και αναπτύχθηκαν αρχές και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την επικράτηση του κράτους δικαίου και την προστασία της Δημοκρατίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.