Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στο ψυχιατρείο με απώλεια συνείδησης η Βίκυ Σταμάτη


Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, με συμπτώματα απώλειας συνείδησης, μεταφέρθηκε το απόγευμα η Βίκυ Σταμάτη, όπως ενημέρωσε τα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξης Κούγιας.
“Ενημερωθήκαμε από τους συγγενείς της εντολέως μας Βασιλικής Τσοχατζοπούλου ότι αυτή μετεφέρθη με απώλεια συνειδήσεως σε Ψυχιατρικό Κατάστημα.
Το δικηγορικό μας γραφείο προσπάθησε με την παρουσία δικηγόρου στη γραμματεία των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού να πληροφορηθεί το Ψυχιατρικό Κατάστημα, στο οποίο η εντολέας μας βρίσκεται, αλλά από την γραμματεία μας είπαν ότι είναι απόρρητο”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

Βαρουφάκης: Καταδίκη της Ελλάδας σε μόνιμη παροικία

Giannis-Varoufakis
Στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που “βλέπει” νέα δημοσιονομικά μέτρα για την Ελλάδα στην εποχή του Μνημονίου, ο καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης σχολίασε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του Νίκου Ευαγγελάτου, τα εξής:
“Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ούτε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας. Απορώ λοιπόν με εκείνους που απορούν για τις σημερινές διαπιστώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ένα τρίτο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο. Και με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει εισπράξει η χώρα μας, καταδικάζει την Ελλάδα σε μόνιμη παροικία”, σημείωσε με νόημα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

υστερογραφα

Δύο αστυνομικοί έπεσαν σε γκρεμό 20 μέτρων στο Κομπηγάδι Αχαϊας !

ΚΟΜΠΗΓΑΔΙ.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε τροχαίο που έγινε το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Πατρών - Καλαβρύτων, κοντά στο Κομπηγάδι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που οδηγούσε ο γραμματέας του αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίτσας και επέβαινε ο διοικητής του ίδιου τμήματος Παρασκευάς Μασούρας , ξέφυγε από την πορεία του, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, από την βροχόπτωση και έπεσε σε γκρεμό περίπου 20 μέτρων, στο ύψος μιας πολύ επικίνδυνης στροφής!

Οι δύο τραυματίες ειδοποίησαν οι ίδιοι το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας για το ατύχημα και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του τμήματος έχει κατάγματα, αλλά είναι εκτός κινδύνου, ενώ ο διοικητής είναι ελαφρά τραυματισμένος και μετά από τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν αναμένεται να λάβει εξιτήριο .

ΚΥΡΙΑΚΗ και 13 το μεγάλο φιλικό της Κορίνθου με τον ΠΑΟ (video)

Όλα έτοιμα για το μεγάλο φιλικό στην Κόρινθο (video)
Μετά από 20  χρόνια, η Κόρινθος συναντά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά σε φιλικό ματς, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 16:30.

Οι άνθρωποι του συλλόγου ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα δώσει το παρόν στο γήπεδο, ώστε να παρακολουθήσει το πολύ σημαντικό αυτό φιλικό, με τους «πράσινους» να έρχονται πιθανότατα με τη βασική τους ομάδα.
Ο πρόεδρος Μάριος Σταματάκης, ο προπονητής Δημήτρης Μαγκαφίνης και  ποδοσφαιριστής της «Μπάρτσα» παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ενόψει της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης.


video:ekorinthos.gr

O Αστέρας Δερβενίου ήταν "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" ... 0 - 13 τον Κεραυνό Μεγ. Βάλτου

Σωστός "Κεραυνός" ο Αστέρας Δερβενίου , κατακεραύνωσε εκτός έδρας στο Κιάτο με το αστρονομικό σκορ 0 - 13 !!! τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση (β) του Κυπέλλου Κορίνθιας.
Ο αγώνας φυσικά δεν αξίζει καν σε κριτική, με τους φιλοξενούμενους στο 15’ να προηγούνται 0-4 και στο ημίχρονο, το αποτέλεσμα έδειχνε 0-8.
Τα γκολ των νικητών, που αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς, σημείωσαν οι Πεθαίνος (5), Πρίφτης (4), Μερκούρης, Κουτρούλης, Λιθοξόου και Μαστρογιαννόπουλος.
Οι παίκτες του Μεγάλου Βάλτου, φυσικά δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση, όχι να αντισταθούν, αλλά ούτε καν να δημιουργήσουν μια φάση.
Την εκπληξη της ημέρας έκανε η Θύελλα Πετρίου που απέκλεισε στην παράταση με 2 - 1 τον περυσινό Κυπελλούχο Κορινθίας, Α. Ο. Λουτρακίου.
 πήρε την πρόκριση στη φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας
Στη επόμενη φάση των «32» πέρασαν και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου μετά το 3 - 1 επί της Κορίνθου '06, όπως ο Τενέατης Αθικίων μετά το 2-1 επί του Πανκαμαριακού και ο Πανσολυγειακός, ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Παμφενεατικού. Ο Παμφενεατικός έχει ορισμένα παράπονα από την διαιτησία, καθώς του ακυρώθηκαν γκολ ως οφσάιντ
Στην επόμενη φάση έχουν προκριθεί οι Άγιοι Θεοδώροι ( 4 - 1 τον Φωκά Αρχ. Κλεωνών) και ανευ αγώνων οι  ομάδες Δάφνη Εξαμιλίων, Αίας Αγιονορίου, Κύψελος, ΑΟ Ζευγολατιού, Πρόοδος Αγ. Βασιλείου, Πανευρωστινιακός, Αναγέννηση Κιάτου, ΑΟ Σολωμού, ΑΟ Περαχώρας, ΑΣ Λουτράκι, Ολυμπιακός Άσσου, Αετός Κρυονερίου, Παννεμεατικός, ΑΟ Μαψού, Εθνικός Ξυλοκέριζας, Θύελλα Κ. Διμηνιού, Πέλοπας Κιάτου, Ταρσινά '97, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Νέοι Στιμάγκας, Άρης Βοχαϊκού, Ελλάς Βέλου, ΑΟ Σπαθοβουνίου, Απέσσας Χαλκίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου, ΑΟ Ισθμιακός.
 

Ο Ψυχάρης “απάντησε” μέσω Twitter στον Κασιδιάρη


Αndreas-PsixarisΗ σημερινή ομιλία του Ανδρέα Ψυχάρη στη Βουλή, με την οποία ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι δεν ανέχεται να βρίσκεται στην ίδια αίθουσα με δολοφόνους, απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή, προκάλεσε την αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος σχολίασε ότι δεν ανέχεται να είναι στην ίδια αίθουσα με ανδρείκελα ξένων τοκογλύφων.
Στην απάντηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… ανταπάντησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο Σταύρος Ψυχάρης, σχολιάζοντας τα εξής: “Αυτοί που λένε ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν με κλέφτες και δολοφόνους αναρωτιέμαι γιατί παραμένουν στη Χρυσή Αυγή”.

Επιχείρηση – σκούπα στους συνδέσμους ετοιμάζει ο Δένδιας

epeisodiaopadwn
Μια ακόμα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στα… σκαριά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά από εκείνη εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες της εφημερίδας Live Sport αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας μετά και την έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα έχει προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιήσει επιχείρηση – σκούπα στους οργανωμένους.

Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί και παλαιότερα, αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε και τώρα πλέον μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής θεωρείται ότι είναι ο κατάλληλος ο χρόνος για να γίνει «ντου» στους συνδέσμους.

Ο κ. Δένδιας έχει σκοπό να κάνει και μια έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι αστυνομικοί γνωρίζουν γι’ αυτά τα ραντεβού των οπαδών, αλλά κάνουν τα… στραβά μάτια.

ysterografa.gr

Στο Πανόπουλο Ηλείας η βάση της μεγαλύτερης εισπρακτικής εταιρείας κόκκινων δανείων!


Είστε ένας από αυτούς που δέχονται τηλεφωνικές οχλήσεις για χρέη που αφορούν δόσεις ανεξόφλητου δανείου είτε κάποια χρεωμένη πιστωτική κάρτα; Εχετε συνηθίσει να ακούτε αρχικά μια ευγενική φωνή που σιγά-σιγά στην πορεία μεταλλάσσεται, ανάλογα με τη διάθεση που δείχνετε ή τις απαντήσεις που δίνετε σχετικά με την τακτοποίηση των οφειλών σας; Εχετε μήπως αναρωτηθεί από πού προέρχονται όλα αυτά τα τηλεφωνήματα;
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Προφανώς επειδή αγνοείτε ότι από τη συγκέντρωση απαιτητών αναγκών και τη συνάθροιση επικοινωνιακών εφαρμογών προέκυψε ένα «Εισπρακτοχώρι»!
Οι άνθρωποι που σας καλούν, λοιπόν, βρίσκονται μέσα σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο διατρανώνει την τεχνολογική του υπεροχή, καθώς είναι περικυκλωμένο από λόγγους, λαγκάδια, διάσπαρτα πρόβατα και περιπλανώμενες κότες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι τηλεφωνητές απέχουν περίπου τέσσερις ώρες δρόμο από την πρωτεύουσα.
Προϋπόθεση να εντοπίσεις τη σωστή κατεύθυνση προσέγγισής τους, αν μέχρι τότε δεν έχεις πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου το υπερτιμημένο GPS σου, είναι να συμβουλευτείς κάποιον λεπτομερή χάρτη.
Η έδρα τους τοποθετείται σε ένα ορεινό χωριό στα σύνορα των Νομών Αχαΐας και Ηλείας, ονόματι Πανόπουλο, το οποίο έλκει την ονομασία του από τον άλλοτε περιβόητο λήσταρχο της περιοχής.

Σε εκφοβισμούς και βομβιστικές επιθέσεις στην Κόρινθο εμπλέκεται ο Σ. Μπούκουρας


Σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, περιστατικά εκφοβισμού στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εμπλέκουν τον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και συγκεκριμένα τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα κάτοικοι και φορείς της πόλης.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 11/10/2013 Ώρα 15:30

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
ας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 15.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων , στα παρακάτω θέμα :
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
3 . ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ
4. ΑΙΤΗΜΑ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-2014
5 . ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Τμήματα παραδοσιακών χορών στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προσκαλεί όσους επιθυμούν, ενήλικες και παιδιά, να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος.
ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΗΜΕΡΕΣ
ΩΡΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
Τετάρτη18:00-19:00ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΡΧΑΡΙΟ
19:00-20:00ΕΝΗΛΙΚΩΝ
20:00-21:00ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Κυριακή17:30-18:30ΠΑΙΔΙΚΟ
18:30-19:30ΠΑΙΔΙΚΟ
19:30-20:30ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Έναρξη Μαθημάτων: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στο Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2743 360 245 – 2743 360 255 |6972 495304
ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
ΗΜΕΡΕΣ
ΩΡΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
Τρίτη16:00 – 17:00ΠΑΙΔΙΚΟ
17:00 – 18:00ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Έναρξη Μαθημάτων: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 στο Γυμνάσιο Δερβενίου
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2743 360 101 και 6972 495304

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

regling
Όταν το τρέχον πρόγραμμα στήριξης ολοκληρωθεί, στα μέσα του 2014, η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί «συνέχεια της βοήθειας από τους φίλους της», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ΕΜΣ-ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και διευκρίνισε ότι η περίπτωση ομολόγου 50ετούς διάρκειας δεν έχει συζητηθεί σε καμία συνάντηση, επισημαίνοντας ότι η ωρίμαση για την Ελλάδα μέσω του ΕΜΣ είναι ήδη στα 30 χρόνια.

Προβόπουλος: Ανάπτυξη το 2014. Ή… το 2016

Giorgos-Provopoulos
Twitter@EmOikonomidis
Στην εποχή της μεγάλης κρίσης, ο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας, πόσο μάλλον μιας χώρας που πρωταγωνίστησε για σημαντικό διάστημα σε σενάρια καταστροφολογίας συνολικά για την ευρωζώνη, αποκτά εκ των πραγμάτων σύνθετο και πολυδιάστατο παρεμβατικό ρόλο. Με τη δημόσια καταγραφή των απόψεων-προβλέψεών του, να προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, και φυσικά… των αγορών, στις οποίες προσδοκά να επιστρέψει η Ελλάδα μετά το πρώτο εξάμηνο του 2ο14, ώστε να κλείσει και “επισήμως” τον κύκλο της ύφεσης και της υποτίμησης του brand name της χώρας.

Άρης κατά Δένδια για το Δήμο Αθηναίων

Ο βουλευτής της ΝΔ (Β Αθήνας) Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο μοναδικός -μέχρι τώρα τουλάχιστον- που έχει ασκήσει τόσο έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Αν και δεν ανήκει στους «παραθυράτους» βουλευτές και αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις, τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει αίσθηση και απορίες στο εσωτερικό του κόμματός του για τη συνέπεια με την οποία αφήνει αιχμές εναντίον ειδικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. Μάλιστα τα βέλη που εκτοξεύει εναντίον του αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι και οι δύο εκφράζουν την κεντρώα/μετριοπαθή τάση στο εσωτερικό του κόμματός τους.

Ο Κουφοντίνα​ς... σερφάρει μέσω Facebook


Dimitris-KoufontinasΣελίδα στο Facebook έχει ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα “Νέα”.
Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, ο επιχειρησιακός αρχηγός της “17 Νοέμβρη” έχει σελίδα στο Facebook με 705 likes, όπου αναρτά τις απόψεις του, αναφέρεται σε στιγμές κατά τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση χτύπησε στο παρελθόν, ενώ ανεβάζει και αποσπάσματα από προκηρύξεις.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος συνεχίζει στο ρεπορτάζ του ότι, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από επικοινωνία που είχε με τους αρμοδίους, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν διαθέτει υπολογιστή στο κελί του στη φυλακή, ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι που σημαίνει ότι τη σελίδα του τη διαχειρίζεται κάποιος άλλος, εκτός φυλακών.
Όπως προκύπει από τη σελίδα του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Facebook, ξεκίνησε τη διαδρομή της στις 26 Νοεμβρίου του 2012.

Η Τζάνετ Γιέλεν διάδοχος του Μπερνάνκι στη Fed


Janet-YellenΗ Τζάνετ Γιέλεν είναι οριστικά η εκλεκτή για να καλύψει τη θέση του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες τη συγκεκριμένη απόφαση, που ασφαλώς είναι ιστορική, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα αναλάβει το συγκεκριμένο πολύ σημαντικά πόστο.
Και μάλιστα σε μία εποχή που η αμερικανική οικονομία περνάει μία ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία, με το «λουκέτο» στο Ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ.
Η επιλογή της Γιέλεν, η οποία ήταν τα τελευταία χρόνια αντιπρόεδρος της Fed ήταν αναμενόμενη και σύμφωνα με έγκριτους οικονομολόγους αποτελούσε την ιδανική επιλογή για την οικονομία των ΗΠΑ.
Μετά μάλιστα από την πρόσφατη απόφαση του Λάρι Σάμερς να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων που προκάλεσε η υποψηφιότητά του, η Γιέλεν είχε μείνει να… τρέχει μόνη της.
Θυμίζουμε πως η επιλογή της Τζάνετ Γιέλεν θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Κογκρέσο.

ysterogrrafa.gr

Πού θα γίνουν 1.690 προσλήψεις σε Δημόσιο- Δήμους

Νέες εποχικές θέσεις εργασίας ανοίγουν σε δημόσιους οργανισμούς, δημοτικές υπηρεσίες και σε δήμους της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας, η πλειονότητα των οποίων αφορά κυρίως σε τεχνικό και εργατικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα, σε δήμους θα τοποθετηθούν 568 εποχικοί εργαζόμενοι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται βρεφονηπιοκόμοι, εργάτες καθαριότητας, φύλακες, μάγειρες, εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών αλλά και αθλητικών ιδιοτήτων. Παράλληλα, 120 θέσεις καταμετρητών και εργατών θα καλύψει η ΕΥΔΑΠ, 49 θέσεις ηλεκτροτεχνιτών προκηρύχθηκαν σε πέντε υπηρεσίες της ΔΕΗ, 23 αιτήσεις θα γίνουν δεκτές στη Σχολή Υπαξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, 34 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων θα γίνουν στο Κτηματολόγιο, 90 θέσεις προκήρυξε ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, ενώ μεγάλος κύκλος προσλήψεων ανοίγει στα ΕΛΤΑ όπου θα γίνουν 806 προσλήψεις.
Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

«Δεξαμενή» απολύσεων και η Δι@υγεια

Μπορεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γνωστή ρύθμιση την οποία μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποσύρει, να επιχείρησε να καταργήσει ή έστω να αποδυναμώσει τη Διαύγεια, αλλά είναι πιθανόν το πρόγραμμα του θεσμοθέτησε ο Γ. Ραγκούσης να αποτελέσει μία από τις «πηγές» της διαθεσιμότητας ή και των απολύσεων, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με βάση τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μία προσπάθεια αναζήτησης επίορκων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας ή και των απολύσεων έχει προχωρήσει σε έρευνα για την ανάρτηση των πράξεων των φορέων του Δημοσίου στη Δι@υγεια από την οποία προκύπτει ότι οι φορείς του Δημοσίου δεν είναι και τόσο συνεπείς σε αυτόν το τομέα.

"Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014"

gre
Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει η ελληνική κυβέρνηση ύστερα από έξι χρόνια οικονομικής καχεξίας, αναφέρει ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή De Tijd υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014».
Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές υπολογίζουν βάσιμα ότι η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνητικός συνασπισμός των συντηρητικών και των σοσιαλιστών «βλέπει τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα σιγά σιγά να διαλύονται», καθώς προσβλέπει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά «πέτρινα» χρόνια.

ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

Γράφει ο Ηλίας Γιουρούκος
 
ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ Ολοι οι ειδήμονες συμφωνούν ότι το επονομασθέν ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στα μεγάλα εμπορικά και κοινωνικά κέντρα, εκφράζοντας τους καημούς, τους πόθους και τις αντιλήψεις των περιθωριακών ατόμων, τα οποία είχαν αποκληθεί ή αυτοαποκληθεί, ρεμπέτες. H ίδια η λέξη ρεμπέτης έχει κατά καιρούς επιδεχθεί ποικίλες ερμηνείες. Άλλοι χαρακτηρίζουν με αυτήν τον απείθαρχο, άλλοι τον παράνομο (ιδιότητα που περιλαμβάνει τον αλήτη, τον μάγκα, τον νταή, τον κουτσαβάκη) κι άλλοι τον γλεντζέ, τον ξενύχτη.

H λέξη ρεμπέτης και ρεμπέτικο προέρχονται πιθανότατα από την τουρκική γλώσσα (ρεμπέτ = ανυπότακτος) ή από τη σερβική (ρεμπέτ = με την έννοια του αντάρτη) ή ίσως από τη βενετική rebelo (αντάρτης) και την ισπανική rebelde (αντάρτης, επαναστάτης). Πρώτος συστηματικός μελετητής του φαινομένου υπήρξε ο ερασιτέχνης λαογράφος Hλίας Πετρόπουλος, ο οποίος την άνοιξη του 1968 εξέδωσε το βιβλίο "Pεμπέτικα τραγούδια", το οποίο του δημιούργησε πολλά προβλήματα με την τότε εξουσία εξαιτίας της δημοσίευσης σε αυτό λέξεων και φράσεων που θεωρήθηκαν άσεμνες.

Τατούλης και Γερμανοί Υπουργοί δίπλα στις Πελοποννησ​ιακές επιχειρήσε​ις στην έκθεση Anuga - Πέτρος Τατούλης: «Με Εξωστρέφεια Απαντούμε στην Κρίση»



Στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως Anuga συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των Πελοποννησίων εξαγωγέων για εξωστρέφεια ως απάντηση στην κρίση.

Οι συμμετοχές των επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο στην έκθεση Anuga ξεπέρασαν τις τριάντα (30) , σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Η έκθεση Anuga διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας, και αποτελεί το γεγονός με τη μεγαλύτερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Φιλοξένησε περισσότερους από 155.000 αγοραστές,  στελέχη και επαγγελματίες από 180 χώρες και 6.700 προμηθευτές από 98 χώρες.

Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρέθηκαν σε ένα ενιαίο περίπτερο μεγαλύτερο των 220 τμ. Οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησαν με την εκδήλωση γευσιγνωσίας Πελοποννησιακής γαστρονομίας  στο εστιατόριο του ΟΠΕ, όπου συναντήθηκαν ξένοι εισαγωγείς και Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες. Στο χώρο υπήρχε και προβολή εξειδικευμένων σποτ με θέμα την Πελοποννησιακή κουζίνα. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί  παρουσίαση των Πελοποννησιακών Προϊόντων σε Γερμανούς εισαγωγείς. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πελοποννησιακή εκδήλωση ήταν και η μόνη από την ελληνική πλευρά ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης Anuga.

Το περίπτερο με τις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων και ΜΜΕ του κρατιδίου Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας  κ. Schwall-Duren. Η υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από την συμμετοχή των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων και την πρόοδο που έχουν σημειώσει στο τομέα του marketing, του packaging και του design. Η Υπουργός χαρακτήρισε τη συνεργασία του κρατιδίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδιαίτερα σημαντική και τόνισε ότι θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Τις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κ. Johannes Remmel.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κολωνίας κ. C. Hanke και συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας και δράσεις προώθησης των Πελοποννησιακών προϊόντων στη Γερμανία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε συνεντεύξεις για τα Πελοποννησιακά προϊόντα στο κορυφαίο έντυπο τροφίμων και γαστρονομίας το Lebensmittel Ζeitung, στην Deutsche Welle και τον Europolitis, όπου τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Είναι σαφής η άποψή μας ότι την κρίση θα την αντιμετωπίσουμε αναπτύσσοντας την εξωστρέφειά μας, στηριζόμενοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας. Η δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων μας στην έκθεση αποτελεί ισχυρό μήνυμα ελπίδας ότι θα τα καταφέρουμε».

 Την Τρίτη το βράδυ έλαβε χώρα δείπνο εργασίας σε ελληνικό εστιατόριο όπου έλαβαν μέρος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και στελέχη του Προξενείου, Πελοποννήσιοι εξαγωγείς, Γερμανοί εισαγωγείς, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Γερμανίας και του Επιμελητηρίου Κολωνίας, καθώς και δημοσιογράφοι, με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων.


 

Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ιατροτεχνο​λογικού εξοπλισμού του Γ.Ν. Αργολίδας, Νοσηλευτικ​ής Μονάδας Άργους


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 της Πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ  ΤΟΥ Γ. Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΓΟΥΣ», , στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 27 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.032.795,00€ €.


Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού για την κάλυψη των βασικών αλλά και κρίσιμων αναγκών των κλινικών της μονάδας τεχνητού νεφρού και των ΤΕΠ και των χειρουργείων της νοσηλευτικής μονάδας Αργους. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός πρόκειται να αντικαταστήσει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ή να συμπληρώσει κενά και ελλείψεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η αναγκαιότητα προμήθειας των συγκεκριμένων ειδών προκύπτει από την αύξηση των επεμβάσεων που πραγματοποιεί το Νοσοκομείο καθώς και από την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών των εν λόγω κλινικών. Ταυτόχρονα καλύπτεται η κρίσιμη ανάγκη εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού μέσω της προμήθειας νέων ειδών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ


 

ΔΡΑΣΗ: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για μείωση 15% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποσοστό που ρεαλιστικά είχε προτείνει η Δράση από τις 13 Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε στο έγγραφο που απέστειλε χθες στην τρόικα, αίτημα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%.
Η πρόταση αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση, μιας και θα προκαλέσει μετρήσιμη ανακούφιση στα νοικοκυριά, ενώ είναι αμφίβολο ότι θα μειώσει τα έσοδα, τα οποία ούτως ή άλλως είναι χαμηλά, εξαιτίας των ακραία υψηλών συντελεστών που ισχύουν σήμερα για τον φόρο αυτό.
Θυμίζουμε ότι η Δράση με ανακοίνωση της από τις 13 Σεπτεμβρίου σημείωνε την επιτακτική ανάγκη αλλαγών στην ακολουθούμενη πολιτική εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και πρότεινε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ανεξαρτήτως χρήσης, τουλάχιστον για την χειμερινή περίοδο, "σε ποσοστό 15%". Θέση, ο ρεαλισμός της οποίας αποδεικνύεται σήμερα.

Μπινελίκια από την Λιάνα Κανέλλη στην Ανατροπή του Πρετεντέρη (video)

kanelli-malak-660_5
Τελευταία φιλοξενεί ανθρωπους που δεν ταιριάζουν και τόσο στο συστημικό, μνημονιακό του προφίλ.
Την προηγουμένη εβδομάδα είπε την… αλήθεια ο Δημήτρης Πουλικάκος.
Στη χθεσινή εκπομπή η Λιάνα Κανέλλη τα… πήρε και ο σκηνοθέτης δεν την πρόλαβε!
Δείτε το βίντεο:

 arouraios.gr

Τεκμήρια τέλος για σπίτια και ΙΧ – έρχεται το περιουσιολόγιο – Ποιοι θα κερδίσουν.

mercedes-bmw-2011-us-sales-41623_1
Βαθιά ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πλήττονται από την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων τους, θα δώσει η επικείμενη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Την εξαγγελία έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας για αντικατάσταση των τεκμηρίων από το περιουσιολόγιο. 
Το περιουσιολόγιο έχει τελείως διαφορετική φορολογική λογική από τα τεκμήρια διαβίωσης. Ποια είναι αυτή;Οι φορολογικές αρχές παρακολουθούν τη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης το καθενός (αγορές ακινήτων, αυξήσεις καταθέσεων κλπ) και παρεμβαίνουν αν εντοπίσουν ότι οι μεταβολές αυτές δεν δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ένας φορολογούμενος να εμφανίσει αύξηση καταθέσεων της τάξεως των 50.000 ευρώ χωρίς να προκύπτει από τη δήλωση που βρέθηκαν τα χρήματα. Έγινε δωρεά από συγγενικό πρόσωπο; Πώληση περιουσιακού στοιχείου; Είσπραξη αποζημίωσης; Όλοι αυτοί οι λόγοι πρέπει να προκύπτουν.Τα τεκμήρια είναι τελείως διαφορετικά. Η εφορία, χωρίς να έχει στοιχεία στη διάθεσή της, υποθέτει ότι ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα για να συντηρεί αυτοκίνητα, σπίτια και εξοχικά. Έχουν φτάσει μάλιστα σε τόσο εξωφρενικά επίπεδα τα τεκμήρια, ώστε ουσιαστικά να τιμωρείται η κατοχή περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες.Κατάργηση τεκμηρίων θα βοηθήσει και την κτηματαγορά και την αγορά των αυτοκινήτων. Οι οδηγοί θα μπορούν να επαναφέρουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα χρησιμοποιούν όσο αντέχει η τσέπη τους. Αν μάλιστα, προχωρήσει η ιδέα της καταβολής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα (πράγμα μάλλον απίθανο καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό για να διαπιστώνει ποιοι πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για έναν μήνα και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο και για δεύτερο), η αγορά θα τονωθεί σημαντικά. Αντίστοιχα, και στην κτηματαγορά θα φύγει από τη μέση ένα ισχυρό αντικίνητρο. Αρκεί βεβαίως, η νέα φορολογική πολιτική να μην έχει διάρκεια ζωής έξι μήνες όπως όλες οι προηγούμενες

 Πηγή: fpress.gr - arouraios.gr

Το παράδειγμα της Χιλής: Γιόρτασαν όλοι μαζί!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, η Χιλή γνώρισε μια από τις πιο σκληρές δικτατορίες στην Ιστορία, που στα 17 χρόνια της εξουσίας της
Οι εφιαλτικές μνήμες παραμένουν ζωντανές και η μοίρα των αγνοουμένων εξακολουθεί να παραμένει ανεξιχνίαστη.
Η χώρα, όμως, αν και βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο (οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου), γιόρτασε το περασμένο Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, ενωμένη την επέτειο του ιστορικού δημοψηφίσματος του 1988, που ο δικτάτορας Πινοσέτ παραχώρησε για να διαιωνίσει την εξουσία του και να νομιμοποιήσει τη συνέχισή της, αλλά τελικά κέρδισε το «Όχι».
Έγιναν δηλώσεις, ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν κυριάρχησε η λογική του μίσους – αυτή που με το παραμικρό κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Δήλωση των Μ. Γλέζου και Π. Κουρουμπλή​, για την τοποθέτηση του Υπουργoύ Οικονομικώ​ν σε ότι αφορά το Γερμανοκατ​οχικό Δάνειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη έκπληξη όλοι οι Έλληνες άκουσαν τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Στον Ενικό» να ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Σόϊμπλε σε ότι αφορά τις γερμανοκατοχικές υποχρεώσεις και το γερμανοκατοχικό διακρατικό δάνειο.
Ο Στουρνάρας με την τοποθέτησή του αυτή αφήνει εκτεθειμένους τόσο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο όσο και το νυν Υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο.
Η πολιτική της εθελοδουλίας απέναντι στις Γερμανικές κυβερνήσεις καλά κρατεί τα τελευταία 75 χρόνια. Ο Στουρνάρας καλείται απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορική μνήμη και στα θύματα του γερμανοκατοχικού ναζισμού να απαντήσει από που εκπορεύεται το δικαίωμά του να παραιτείται για λογαριασμό των Ελλήνων από δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του γερμανοκατοχικού δανείου.
Η συγκυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επί του θέματος και η ΝΔ να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που είχε ζητήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Το Γραφείο Τύπου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο αγκών μου -Τρομερό σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου που φιλοξενεί η «Ε»


Ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παπαβασιλείου επιστρατεύει το χιούμορ του στην Ελευθεροτυπία για να περιγράψει το πρόβλημα που έχει στον αγκώνα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και («αναγκάζεται» να) χαιρετάει ναζιστικά.
pinakio.blogspot.gr

Δείτε live την ΕΤ3 (και την ΝΕΤ) Την Κυριακή έρχεται αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πινακίου στο φως - Ποιοι και γιατί θέλουν να σταματήσει να εκπέμπει η Ελληνική Τηλεόραση στην Βόρεια Ελλάδα - Ποια τα σχέδια τους






pinakio.blogspot.gr

 

Όλυμπος: Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα

Φωτορεπορτάζ: Ηλίας Βερβαινιώτης
Πιστεύεις πως είσαι γυμνασμένος;
Νομίζεις πως έχεις αντοχή;
Θες να ζήσεις μια διαφορετική περιπέτεια;
Δεν ξέρεις τα όρια σου;
 
Τότε μία διαφορετική πρόκληση είναι να ανέβεις και εσύ στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος τον Όλυμπο, να καθίσεις στο Θρόνο του Δία και να δεις πως είναι να κοιτάς τα σύννεφα αφ’ υψηλού.
Μα πως γίνεται αυτό;
Και όμως είναι εύκολο αλλά χρειάζεται κάποια βήματα προετοιμασίας!

Η θέα από το Άνω Πέραμα μοιάζει σαν πορτρέτο...