Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το Δερβένι του χθες και του σήμερα



Τις δύο φωτογραφίες με το Δερβένι του 1950 και του 2013 μας τις έστειλε η καλή φίλη του Blog, Nτίνα Γεωργαντοπούλου και την οποία και ευχαριστούμε.
Η 1η φωτογραφία ( του 1950) παρουσιάζει το Δερβένι χιονισμένο. Το κτίριο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο ήταν το κοινοτικό γραφείο , το οποίο σήμερα δεν υπάρχει, και στη θέση του έχει κτισθεί το Νηπιαγωγείο Δερβενίου. Η 2η φωτογραφια είναι φετεινή άποψη του Δερβενίου απογευμα καλοκαιριού.-
 

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Για το Ισραήλ αναχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία που θα τον συνοδέψει στην επίσημη επίσκεψή του στη χώρα...

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Το επικείμενο ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ βρέθηκε πάντως χθες στο στόχαστρο της κριτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ!...


ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Καραπάνος θα είναι ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος σε Δήμο της χώρας που όχι μόνο θα στηριχθεί από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ αλλά θα έχει στο πλευρό του τουλάχιστον τους 4 από τους...
συνολικά 8 εκλεγμένους βουλευτές. Γι αυτό, όπως μάθαμε ο Σαμαράς θα τον στηρίξει πολιτικά χωρίς να δώσει κομματικό χρίσμα, εκτιμώντας ότι μπορεί να κερδίσει το Δήμο σε μια πόλη που ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παρόμοιες συνεργασίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ θα υπάρξουν, αναλόγως των προσώπων και σε άλλους Δήμους... Με οδηγό το Δήμο Μεσλογγίου...

fimotro.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Γράφει ο Π.Π.
Δεν θα αναφέρουμε τίποτα περισσότερο απο τον τίτλο. Εκείνο που μαθαίνουμε είναι οτι η δημοσκόπηση που θα παρουσιαστεί το βράδυ θα έχει έντονο άρωμα Χρυσής Αυγής...
Ποσοστά μέτρησης για πολύ κουβέντα...

fimotro.blogspot.gr

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ...

Από σήμερα τα ξημερώματα ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί το θάνατο του μυθικού αρχηγού της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Γιώργου Αμερικάνου...
Μετά από τρία χρόνια σοβαρών προβλημάτων με την υγεία του, εξαιτίας διπλού εγκεφαλικού επεισοδίου, ο Αμερικάνος άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 71 ετών. Τις τελευταίες ημέρες, βρισκόταν στην μονάδα αναζωογόνησης του ΚΑΤ, καθώς είχαν παρουσιαστεί νέες επιπλοκές στην υγεία του.
Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), ενώ αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968).
Ήταν ο ηγέτης της ομάδας όταν αγωνίστηκε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1965-1966 στην Ιταλία και όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968. Στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 4 Απριλίου 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας σημείωσε 29 πόντους, ενώ έπαιξε και στην Μεικτή Κόσμου.
Με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αγωνίστηκε σε 68 αναμετρήσεις, σημειώνοντας 1076 πόντους. Ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ομάδας, στο Ευρωμπάσκετ του 1961 και του 1965, ενώ αγωνίστηκε ακόμα στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα των 1962, 1964, 1967 και 1969.
Πηγή : naftemporiki.gr
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιώργου Αμερικανού εκφράζει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
«Από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού μπάσκετ, ο παγκόσμιος Γιώργος Αμερικάνος άνοιξε σε δύσκολες εποχές με το ταλέντο και το ήθος του νέους δρόμους για το άθλημα, προσφέροντας όσο λίγοι στον ελληνικό συλλογικό αθλητισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ανδιανός και προσθέτει:
«Οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις, με αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο το 1968, όταν με 29 πόντους οδήγησε στην ΑΕΚ στην πρώτη, και για πολλά χρόνια μοναδική, τέτοια διεθνή διάκριση για ελληνική ομάδα, θα μείνουν ανεξίτηλα τεκμήρια της σπουδαίας του πορείας».
«Στην κόρη του Χριστίνα, στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και στην αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Μας έλεγαν στη Χρυσή Αυγή ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς!»

xrysimegali
«Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς». Πολλά στοιχεία για πολλά πρόσωπα, αλλά και τους σκοπούς της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον ανακριτή προστατευόμενος μάρτυρας, που στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης φέρει τα στοιχεία «Μάρτυρας Ε’».

Λάμπρος Μπούκλης: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.Π. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ​Σ ΣΤΑΦΙΔΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 07/10/2013
 
Η πρωτοβουλία μας, για την εφαρμογή πιστοποίησης Π.Ο.Π. της Κορινθιακής Σταφίδας (19.08.13), που παράγεται στην Κορινθία, βρήκε συμπαραστάτες μέσω γραπτών ανακοινώσεων τους, σε πολιτικά κόμματα, ευρωβουλευτές και αγροτικούς φορείς αλλά και στους καθημερινούς βιοπαλαιστές αγρότες και πολίτες.
 
Είναι προφανές ότι η στασιμότητα και η σιωπή ετών έχει παύσει.
 
Συνεπείς στην πρωτοβουλία μας, συλλέξαμε τις υπογραφές (στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, 23.09.13), των επικεφαλείς των Αντιπολιτευόμενων Παρατάξεων της Περιφ.Πελοποννήσου: κ.κ. Δ. Δράκου (Δυνατή Πελοπόννησος), Ν. Γόντικα (Λαϊκή Συσπείρωση), Ν. Πατσαρίνου (Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου), περαιτέρω υπογραφές λοιπών περιφερειακών συμβούλων αντιπολίτευσης, αλλά και επιπρόσθετα τις υπογραφές: δώδεκα (12) Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του κου Π.Τατούλη (Νέα Πελοπόννησος), που προέρχονται από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (5) της Πελοποννήσου.
Με αυτό τον ενωτικό τρόπο φέρνουμε στην Ημερήσια Διάταξη, του ερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου (14.10.13), το θέμα της Αναγνώρισης Π.Ο.Π. της μαύρης ξηρής Κορινθιακής Σταφίδας, όπου θα κάνουμε και την σχετική εισήγηση.
 
Καλούμε όλους ενωτικά να στηρίξουν την ήδη, δια των προαναφερθέντων υπογραφών, θέληση παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εφαρμογή πιστοποίησης με ΠΟΠ της Κορινθιακής Σταφίδας, που παράγεται στην Κορινθία και παράλληλα να αναφερθούν/εξεταστούν όλες οι πρόσφατες δημοσιογραφικές και μη, αναφορές και καταγγελίες για την μη εφαρμογή της έως σήμερα. Να πάψουν οριστικά και αμετάκλητα τα λάθη, οι παραλήψεις και οι ολιγωρίες, να μας ταλαιπωρούν και να λάβει χώρα, άμεσα η πιστοποίηση της.
 
Για το σκοπό αυτό, δημόσια ζητάμε:
 
να παρευρεθούν ο κος Υπουργός ή ανώτερος πολιτικός/υπηρεσιακός, εκπρόσωπος/παράγοντας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπος Διεύθυνσης Γεωργίας Π.Ε. Κορινθίας, εκπρόσωποι των Ε.Α.Σ. Κορινθίας, εκπρόσωπος της Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε., Βουλευτές της Π.Ε. Κορινθίας ή/και έτερων Π.Ε. της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι του Α' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Κορινθίας όπου λαμβάνει χώρα η εν θέματι καλλιέργεια, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφοι - ιδιαίτερα εκείνοι/ες με γνώσεις επί του θέματος.
 
Η ενωτική συμβολή όλων θα δείξει ότι υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο, μακριά από μικροκομματικά, παραταξιακά και τοπικιστικά οφέλη.
Η επιβίωση της χώρας και των Πολιτών της, περνά μέσα από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αδικιών των τοπικών κοινωνιών.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, παλεύοντας για ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον, αφήνοντας πίσω το κακό και διχαστικό παρελθόν.
 
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)

Μεγάλη κινητοποίηση του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” στα δικαστήρια Κορίνθου (video)

Πολύ μεγάλη κινητοποίηση συμπαράστασης προς τα 2 μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” που δικάζονται σήμερα για φθορά ξένης περιουσίας επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια στο δρόμο καρμανιόλα την Κορινθου Πατρών.



Πηγή: http://korinthostv.blogspot.com

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής Kορινθίας της Χ.Α. Στάθης Μπούκουρας - Την άρση της ασυλίας του ζήτησε ο ανακριτής

boukouras1
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών». Ο κ. Μπούκουρας χαρακτήρισε τον μάρτυρα Δ «ψευδομάρτυρα».
Στο μεταξύ αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου  και Ευσταθίου Μπούκουρα υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

υστερογραφα

Σταμάτησε το αήττητο σερί της ''Μπάρτσα'' - Ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναργειακό

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Κόρινθος πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναργειακό και έτσι σταμάτησε το αήττητο σερί της.
Στο πρώτο μέρος, η Κόρινθος μπήκε καλύτερα και απείλησε πρώτη με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Κερμενίδη, αλλά ο Μένιος έδιωξε τελεταία στιγμή.
Από εκεί και πέρα οι καλές στιγμές ήταν λίγες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την ''Μπάρτσα'' να ρίχνει τον ρυθμό της, δίνοντας την ευκαιρία σ οτυς φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά και μάλιστα να χάσουν μεγάλη στιγμή στο 37', όταν μετά από λάθος του Τσίτσι στο κέντρο, ο Αγγελόπουλος έφυγε από πλάγια, έκανε το γύρισμα και ο Καραγκούνης το σουτ, αλλά ο Αρχοντάκης έπεσε και έδιωξε σωστά.

Ο Δ.Χριστόφιας «πρώτος και κύριος υπαίτιος», λέει το κυπριακό πόρισμα

 
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Δ.Χριστόφιας «πρώτος και κύριος υπαίτιος», λέει το κυπριακό πόρισμαΣτη δημοσιότητα δόθηκε τη Δευτέρα το πόρισμα της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία. Η Επιτροπή θεωρεί τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια «πρώτο και κύριο υπαίτιο για την κατάσταση, στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας στα πρόθυρα χρεοκοπίας».

Για τον τέως πρόεδρο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο πόρισμα: «Αυτός καθόριζε την οικονομική πολιτική του κράτους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πολιτικής του στα δημοσιονομικά της χώρας και σε κάθε πτυχή της οικονομίας. Επέμενε στην επιβολή των θέσεών του, αγνοώντας συμβουλές και παροτρύνσεις από ειδήμονες σε θέματα της οικονομίας ως προς τις συνέπειες των αποφάσεών του. Δεν είχε μέτρο».

Επίσης, επικρίνεται για «ασύγγνωστη καθυστέρηση στην υποβολή αιτήματος για στήριξη και συνομολόγηση συμφωνίας, που συνέτειναν σε μεγάλο βαθμό στη διόγκωση του δημοσίου χρέους, στη χειροτέρευση των δημοσιονομικών, χρηματοπιστωτικών και άλλων συναφών προς την οικονομία, προβλημάτων».

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον κίνδυνο της φτώχειας

Το ποσοστό των Ελλήνων που πληρούσε ένα από τα κοινοτικά κριτήρια για τον κίνδυνο φτώχειας ανήλθε το 2011 στο 31%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 24,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 49,1% και στη Ρουμανία με 40,3%.

Eιδικότερα, τα κριτήρια της ΕΕ με τα οποία καθορίζεται ο κίνδυνος φτώχειας είναι το ύψος του εισοδήματος (αν είναι κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), η έλλειψη ορισμένων βασικών μέσων διαβίωσης (όπως δυσκολίες στην καταβολή του ενοικίου και κοινόχρηστων, προβλήματα θέρμανσης) και η υψηλή ανεργία.

Στην Ιρλανδία ο κίνδυνος φτώχειας έφτασε το 2011 στο 29,4%, στην Ιταλία το 28,2%, στην Ισπανία το 27,0% και στην Πορτογαλία το 24,4%.

Τα μικρότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία με 15,7%, το Λουξεμβούργο με 16,8%, την Αυστρία με 16,9%, τη Φινλανδία 17,2%. Στη Γερμανία ήταν 19,9% και στη Γαλλία 19,3%.

newsit.gr
 

Όταν το παλάτι έκανε πρωθυπουργό τον Καραμανλή. Και… το πλήρωσε

Pavlos-Konstantinos-Karamanlis
Στις 6 Οκτωβρίου 1955, μετά τον θάνατο του Παπάγου, ο βασιλιάς Παύλος αναθέτει την πρωθυπουργία στον 48χρονο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Ελλάδα αλλάζει γενιά και νοοτροπία. Η αρχή του τέλους και για τη μοναρχία.
PHOTO... STORIES

Μίχαλος: Ο προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί μόνο με αλλαγή μείγματος της πολιτικής

No 480706
«Για να υλοποιηθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού για το 2014, θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο εφαρμοζόμενο μείγμα πολιτικής, κάτι που δυστυχώς δε διαφαίνεται – το αντίθετο μάλιστα- από το περιεχόμενό του. Για να υπάρξει διεύρυνση του πρωτογενούς πλεονάσματος, επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας, απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις σε τρία επίπεδα».
Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2014, ενώ αναλυτικά ανέφερε, πως οι κινήσεις αφορούν στα εξής:

Ο Εφραίμ… και άλλοι παραπέμπονται για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Απαλλαγή για τον Γιάννη Αγγέλου

Efraim
Την παραπομπή σε δίκη 14 ατόμων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετείων.
Με το βούλεμα 2000/13, παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες οι: Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.
Αντιθέτως, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι ενέργειες όσων παραπέμπονται έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο.
Από τα πρόσωπα που παραπέμπονται, πέραν του αρχιμανδρίτη Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου, ξεχωρίζουν τα ονόματα της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, και των μελών της οικογενειάς της, Διονύση και Δημήτρη Πελέκη.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατηγοριών είναι και αυτή του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.

ysterografa.gr

Νίκος Παπανδρέου (για Τσίπρα) ​: Το εργαστήριο έβγαλε μόνο έναν Ανδρέα!


Nikos-Papandreou-Giorgos-PapandreouΣτο προσκήνιο της επικαιρότητας έρχεται και πάλι ο Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο το οποίο υπογράφει στο περιοδικό “Οικονομική Επιθεώρηση”, μέσω του οποίου παρεμβαίνει συχνά στις εξελίξεις, ή παραθέτει τις δικές του θέσεις για γεγονότα του παρελθόντος στα οποία… χωρούν πολλαπλές αναγνώσεις.
Αυτή τη φορά, ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου στέκεται στο κλίμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, που ξεκίνησε από τα ΜΜΕ, όπως ο ίδιος εκτιμά, και οδήγησε στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν παραλείπει να στείλει το δικό του μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο επισημαίνει ότι αντιγράφει συνειδητά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντιπεριφε​ρειάρχης Πελοποννήσ​ου Κωνσταντίν​α Νικολάκου «Δημιουργο​ύμε το νέο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, φέρνουμε νέες πτήσεις και κωφεύουμε στους μίζερους».



Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου δήλωσε:

 
"Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είχαμε τονίσει σε κάθε τόνο την κομβική σημασία του Αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαστήκαμε από την πρώτη ημέρα σκληρά.

ΔΡΑΣΗ: Προϋπολογισμός 2014 Νέοι φόροι 2,5 δις για να συντηρηθεί ό,τι απέμεινε από τους κομματικούς στρατούς

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε από τον υφυπουργό κ. Σταϊκούρα ο προϋπολογισμός του 2014, ο οποίος φιλοδοξεί να αποδώσει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, με υπόθεση μικρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 0,6%, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.
Μόνο που για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με το προσχέδιο, θα χρειαστούν, τι άλλο; Νέοι φόροι... Το προσχέδιο προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 2,5 δις Ευρώ (+4,5%) τα οποία θα προέλθουν από την αύξηση φορολογίας επί των ενοικίων ακινήτων, την αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών, (αποτέλεσμα της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων), την κατάργηση άλλων φοροαπαλλαγών και την αύξηση της φορολογίας των αγροτών. Κατά τα άλλα, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι. Μόνο που αν βαφτίσουμε το κρέας ψάρι, συνήθως δεν τρώμε ψάρι.
Η οικονομία βρίσκεται σε πολυετή βαθιά ύφεση, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εξοντωτικής φοροεπιδρομής που σχεδίασε σαν απάντηση στην κρίση, ενάντια σε κάθε οικονομική θεωρία, η κυβέρνηση. Αντί να μειώσει το κράτος και να αφήσει τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας να μας οδηγήσει στην ανάκαμψη, συνεχίζει την υπερφορολόγηση, για να θίξει όσο γίνεται λιγότερο ό,τι απέμεινε από τους κομματικούς στρατούς. Πρώτα η κυβέρνηση Παπανδρέου και στην συνέχεια η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζουν αμετανόητα την ίδια πολιτική. Φόροι και πάλι φόροι που σκοτώνουν κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της εφιαλτικής ανεργίας.

Θέλεις ΑΤΟΚΟ δάνειο 15.000 ευρώ με εξόφληση σε 4 χρόνια;

Γίνε Βουλευτής!!

daneioΜορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής.

Περισσότεροι από 100, έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα… άτοκα!
Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

arouraios.gr

«η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ...ΑΡΚΑΔΙΑΣ»



Ένα αναπάντεχο μουσικό γεγονός στην καρδιά της Πελοποννήσου. Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη, θα συναντηθούν ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα και το κουαρτέτο της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι νότες θα πλημμυρίσουν την πόλη για να γραφτεί πρώτη φορά στην Τρίπολη μια… σύνθεση από υψηλής μουσικής ποιότητας γεγονότα.  

Μέτρα για την αποκατάσταση της διέλευσης στην περιοχή Λογκανίκου και Βορδόνια Λακωνίας μετά την κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «Μέτρα για την αποκατάσταση της διέλευσης στην περιοχή Λογκανίκου και Βορδόνια Λακωνίας μετά την κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη»

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε κατά την κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη καταργήθηκε η γέφυρα του Κοτιτσιάνη χωρίς την εξασφάλιση νέας διόδου διέλευσης του ορμητικού χειμαρρώδους παραπόταμου του Ευρώτα. Αυτό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Τ.Κ. Λογκανίκου και της ευρύτερης περιοχής. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να διέρχονται μέσα από την κοίτη του Κοτιτσιάνη για να μεταβούν στα κτήματά τους και όπου αλλού τους υποχρεώνουν οι ανάγκες τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, τα μηχανήματα και τα οχήματά τους. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Βορδόνιας.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου και οι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά ίσως και αξεπέραστα προβλήματα να μαζέψουν τις ελιές τους και να κάνουν γενικά τις δουλειές τους στην περιοχή

Ερωτάσθε:

  • Γιατί αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις – εκκλήσεις των κατοίκων;
  • Γιατί αφήσατε τα πράγματα και έφτασαν στο σημερινό αδιέξοδο;
  • Τι θα κάνετε άμεσα, τώρα πριν αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος και επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη διέλευση στις περιοχές Λογκανίκου και Βορδόνιας;

Ο ΕΠΕΡΩΤΩΝ 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Επερώτηση Λαϊκής Συισπείρωσης για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Πελοπόννησο


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «Ζητούνται στοιχεία για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Πελοπόννησο»

 
Κύριε Περιφερειάρχη,

Στη χώρα μας και στην Πελοπόννησο, που είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, εκδηλώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η τραγική αντίφαση από τη μια η βεβαιότητα του σεισμού που θα συμβεί και από την άλλη η πολιτική της ελεύθερης αγοράς με την οποία αντιμετωπίζεται η αντισεισμική θωράκιση και οι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί. Βεβαίως η αντισεισμική προστασία και θωράκιση δεν είναι απλά μια τεχνοκρατική διαδικασία, που απαιτεί μόνο επιστημονική, ερευνητική, τεχνική προσέγγιση. Έχει σημαντικές κοινωνικοοικονομικές πτυχές, που είναι συνυφασμένες με τις καπιταλιστικές διαδικασίες παραγωγής του κτισμένου περιβάλλοντος, των κτιρίων, των έργων υποδομής. Βασίζεται στην εμπορευματοποίηση της γης, την κερδοσκοπία πάνω σ’ αυτή, που οδηγούν σε άναρχη δόμηση και μεγάλες οικιστικές πυκνότητες, εντατική χρήση της γης, εξαφάνιση των ελεύθερων χώρων και έλλειψη προγραμμάτων λαϊκής στέγης.

Για την αντιμετώπισή τους απαιτείται μια ριζικά διαφορετική αντίληψη και πολιτική διαχείρισης της γης, τη ρύθμιση του χώρου, την ανάπτυξη της κοινωνικής κατοικίας και των κατασκευών. Αντίληψη και πολιτική που είναι στον αντίποδα αυτής που ακολουθείται στη χώρα και στην Πελοπόννησο. Μιας εγκληματικής αντίληψης και πολιτικής που αντιμετωπίζει την αντισεισμική θωράκιση και προστασία σύμφωνα με τους ανάλγητους νόμους της ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι με γνώμονα τις ανάγκες του λαού, την ασφάλεια και την προστασία ακόμα και της ζωής των πλατειών λαϊκών στρωμάτων.

Ερωτάσθε λοιπόν:

  • Σε ποια από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα διοικητήρια που έχουν κτιστεί πριν το 1985, δηλαδή με βάση τους παλαιούς (ή και καθόλου) αντισεισμικούς κανονισμούς, έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι και ποια τα αποτελέσματά τους;
  • Σε ποιους ιδιωτικούς χώρους, μεγάλα εργοστάσια, φροντιστήρια, κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης γενικά, χώροι όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων και νεολαίας, έχουν γίνει ανάλογοι έλεγχοι και ποια τα αποτελέσματα;
  • Ποιο πλέγμα άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων, ενταγμένων σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό έχετε για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία στην Πελοπόννησο;

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ

Μετά από δύο αναβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και ανούσιες αντεγκλήσεις φαίνεται ότι έγιναν οι απαραίτητες συγκλίσεις και συμβιβασμοί (μαγειρέματα) και το θέμα θα λήξει στην συνεδρίαση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη.
Τι συμβαίνει λοιπόν με το χιονοδρομικό του Μαινάλου;
Έκταση 126 στρεμμάτων δασικής αλλά και απαλλοτριωμένης γης έχει παραχωρηθεί στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Τρίπολης για αθλητική χρήση και όχι για εκμετάλλευση.
Σ΄ αυτήν την έκταση , Δημόσιοι φορείς όπως η Γ.Γ. αθλητισμού, η πρώην Νομαρχία Αρκαδίας, ο πρώην Δήμος Τρίπολης, ο πρώην Δήμος Λεβιδίου και ο νυν Καλλικρατικός Δήμος Τρίπολης, κατά διαστήματα πραγματοποίησαν έργα, κατασκεύασαν εγκαταστάσεις, έκαναν διαμορφώσεις, τοποθέτησαν εξοπλισμό, και τακτικά χρηματοδοτούσαν τον ΕΟΣ με γενναίες επιδοτήσεις.
Στις προθέσεις της πλειοψηφίας (και όχι μόνο), είναι , όλα τα παραπάνω να αναγνωρισθούν σαν περιουσία του ΕΟΣ και να τα μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης.
Ο Δήμος Τρίπολης, πέραν του μισθώματος, θα αποκαταστήσει τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό κατά την διαχείριση από τον ΕΟΣ (και τον ..σωτήρα ιδιώτη στον οποίο είχε ενοικιάσει ο ΕΟΣ το χιονοδρομικό), θα αναπτύξει καινούργιες υποδομές ξοδεύοντας τεράστια ποσά από χρήματα των δημοτών και θα υπενοικιάσει το χώρο για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, όπως έκανε μέχρι τώρα ο ΕΟΣ!!

Με λίγα λόγια ο Δήμος Τρίπολης:

Πρόσκληση γιά την παρουσίαση του λευκώματος «Αρχαία Κορινθία»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και οι «Εκδόσεις του Φοίνικα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος «Αρχαία Κορινθία» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική έκδοση και αξιόλογο λεύκωμα, στου οποίου την έκδοση συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Περιλαμβάνει για όλο το Νομό και κάθε Δήμο του, την περιγραφή του Αρχαιολογικού του πλούτου, έως και τα ευρήματα των πολύ πρόσφατων αρχαιολογικών ερευνών και αποτελεί συλλογικό έργο δεκατριών Αρχαιολόγων που έχουν εργαστεί ή εργάζονται στη ΛΖ΄ΕΠΚΑ.

Το λεύκωμα, το οποίο εκδόθηκε με την επιμέλεια του Προϊσταμένου της ΛΖ’ ΕΠΚΑ, κ. Κ. Κίσσα, θα προλογίσουν οι:
  • Γιώργος Δέδες, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
  • James Wright, Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών
  • Georg Ladstatter, Διευθυντής του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
  • Μπάμπης  Λέγγας, «Εκδόσεις του Φοίνικα»
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

                                                                                                 ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                                        ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Σπάνε» την ομερτά και «καίνε» βουλευτές – Όπλα και τρόφιμα σε μοναστήρι της Κορίνθου


Αποκαλύψεις που «καίνε» τους υπόδικους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ακόμη δυο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο έρχονται στο φως.

Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής «σπάνε» την ομερτά και μιλούν για πρόσωπα και καταστάσεις στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Μιλούν για υποθέσεις που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία.
Οι νέες αποκαλύψεις δεν αποκλείεται να φέρουν τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο ξανά στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική κατάθεση. Πλέον, δε μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψης και πρέπει να αρθεί πρώτα η βουλευτική ασυλία τους.
Mάρτυρας («μάρτυρας Δ») «καίει» έναν δεύτερο βουλευτή που δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση μέχρι τώρα, κατονομάζει ως υπεύθυνο Κορινθίας τον Ηλία Παναγιώταρο και ως «αναμφισβήτητο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής τον Ηλία Κασιδιάρη».
Όπως λέει στην κατάθεσή του που παρουσιάζει Το Έθνος, ο βουλευτής «άρχισε να δείχνει αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας πως δεν υπόκειται στους νόμους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο το νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του. Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο», λέει.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635, ενώ αποκάλυψε πως η Χρυσή Αυγή διατηρεί κρυμμένο οπλισμό σε μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.
Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τα μέλη του κόμματος έχουν κρύψει τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! «Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου», λέει.
Αναφέρει περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες από στελέχη της Χρυσής Αυγής σε Βραχάτι, Κόρινθο, Νεμέα, Κιάτο, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη. Μιλάει για «γενική κατεύθυνση να «τιμωρούνται» οι παράνομοι μετανάστες», ενώ ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδοκίμαζε αλλά «είχε πει ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να τους διώξει το κράτος, θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ».

Ο μάρτυρας περιγράφει ένα περιστατικό από το καλοκαίρι του 2012, όταν στο λιμάνι της Κορίνθου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 5-6 μετανάστες και τους πέταξαν στη θάλασσα «έτσι για πλάκα», όπως λέει. «Μετά από πέντε λεπτά έφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε». 

Πληροφορίες: newsit.gr

 

Προβάδισμα Κάμερον στην πρωθυπουργική καταλληλότητα

David-Cameron-No10
Η δημοσκόπηση της “You Gov” για τους “Sunday Times”, που καταγράφει προβάδισμα 5% του Εργατικού Κόμματος έναντι των Τόρις (38%-33%), δείχνει ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στη βρετανική κοινωνία.
Έτσι, στο ερώτημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο σημερινός ένοικος του “Νο10″ της Ντάουνινγκ Στριτ συγκεντρώνει 34%, έναντι μόλις 25% του προέδρου του Εργατικού Κόμματος και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, το κόμμα του οποίου διατηρεί προβάδισμα 5% (38%-33%) έναντι των Τόρις.
Όσο για τον Νικ Κλεγκ, πρόεδρο των Φιλελευθέρων και κυβερνητικό εταίρο του Ντέιβιντ Κάμερον, η πρωθυπουργική καταλληλότητά του… μετρήθηκε στο 6%.

ysterografa.gr

58χρονος βρέθηκε νεκρός στο φαρμακείο του, στον Πύργο


asthenoforo2000Νεκρός μέσα στον επαγγελματικό του χώρο βρέθηκε γνωστός φαρμακοποιός του Πύργου σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με το ilialive.gr ο άτυχος άνδρας που πολλές φορές επέλεγε να μείνει στον επαγγελματικό του χώρο δεν είχε δώσει σημεία ζωής και το φαρμακείο παρέμενε κλειστό το πρωί της Δευτέρας.
Ανησύχησε η υπάλληλος το πρωί που ήρθε να ανοίξει και ενημέρωσε την αστυνομία. Με την βοήθεια κλειδαρά οι αστυνομικοί μπήκαν στο φαρμακείο και βρήκαν νεκρό τον 58χρονο φαρμακοποιό πάνω στο ιατρικό κρεβάτι

Βγήκαν μαζί από τη Βουλή μετά τον αγιασμό, Σαμαράς-Δένδιας. Τετ-α-τετ στο Μαξίμου


Antonis Samaras-Nikos DendiasΜαζί αποχώρησαν από τη Βουλή μετά τον σημερινό αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Σώματος, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Η κοινή… περπατησιά έφτασε μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Δένδιας είχαν συνάντηση, στέλνοντας ένα σημειολογικό, όσο και ξεκάθαρο μήνυμα για τη διαχείριση της υπόθεσης εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση Δικαιοσύνης και Αστυνομίας.
Ο Πρωθυπουργός δεν υποχώρησε ποτέ από τη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με το εθνικιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, που κατηγορείται σήμερα από τη Δικαιοσύνη ως “εγκληματική οργάνωση”, και αντιστοίχως στήριξε τις πρωτοβουλίες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος σήκωσε πάνω του το βάρος της θεσμικής σύγκρουσης με τη Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Χωρίς… απρόοπτα ο αγιασμός στη Βουλή

agiasmosvouli
Τελέστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο. Παρόντες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και με κατάμεστα τα θεωρεία από συγγενείς και φίλους βουλευτών, αλλά και δεκάδες δημοσιογράφους από ξένα Μέσα Ενημέρωσης, που είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής λόγων των τελευταίων εξελίξεων.
Πάντως, στα κοινοβουλευτικά έδρανα βρέθηκαν οι 15, από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς απουσίαζαν ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Ευβοίας Γιάννης Λαγός, οι οποίοι είναι υπό κράτηση στις φυλακές.
Σημειώνεται ότι οι τρεις βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, είχαν προσέλθει μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Τον σταυρό ασπάστηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
«Ο θεός μαζί σας και καλή πρόοδο των εργασιών σας» ευχήθηκε ο σεβασμιότατος Μτηροπολίτης Σεραφείμ αμέσως μετά τη λειτουργία.

 

Δημόσιο: Σύνταξη από τα 50 ακόμα και με 18 έτη υπηρεσίας για 100.000 υπαλλήλους

Σύνταξη από τα 50 και μάλιστα με μόλις 18 έτη υπηρεσίας κατοχυρώνουν περίπου 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 30.000 αποχωρούν ήδη εντός του 2013 με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Ήδη από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» περίπου 90.000 με 100.000 έχουν κλειδώσει τις προϋποθέσεις για άμεση συνταξιοδότηση. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει είτε 35ετία και αποχωρούν χωρίς όριο ηλικίας είτε με 27,5 χρόνια (γυναίκες), εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στα 17,5 έτη υπηρεσίας τους, είτε με 25ετία και όριο ηλικίας 55 - 60 ετών.

Ένοχος για όλα ο Άκης. Αύριο οι ποινές

Akis-Tsoxatzopoulos
Ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατηγορείτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η ποινή του Άκη Τσοχατζόπουλος αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.
Εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το δικαστήριο έκρινε ως ενόχους τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλους 18 κατηγορουμένους.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασής του, το δικαστήριο διέκοψε, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων, προκειμένου να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους πελάτες τους, προτού η δικαστική έδρα ανακοινώσει τις ποινές τους.

Το ανατρεπτικ​ό πάνελ που επέλεξε η Μπουσδούκο​υ για τον Παύλο Φύσσα


Anna-BousdoukouΈνα διαφορετικό πάνελ επέλεξε η Άννα Μπουσδούκου για την πρεμιέρα της εκπομπής “ΣΚΑΪ Τώρα” στη σημερινή έναρξη μιας ακόμη δύσκολης εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Η νεαρή παρουσιάστρια, είχε καλεσμένους στο στούντιο τους μουσικούς Νικήτα Κλιντ (Xray) και “Θηρίο”, με τους οποίους συζήτησε τα κρούσματα βίας, την ανεργία, τη θέση των νέων και τον ρόλο των πολιτικών.
Οι δυο μουσικοί αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην προσωπικότητα του Παύλου Φύσσα, καθώς και στο όνειρό του να ενωθεί η σκηνή, κάτι το οποίο συνέβη μετά την άγρια δολοφονία του.

ysterografa.gr

Το πρώτο "χτύπημα" Μπογιόπουλ​ου... μετά τον "Ριζοσπάστ​η"


Nikos-Bogiopoulos Το πρώτο άρθρο του στο site enikos.gr του Νίκου Χατζηνικολάου υπογράφει σήμερα ο Νίκος Μπογιόπουλος, ξεκινώντας έτσι τη συνεργασία του με τον Όμιλο Κουρή-Χατζηνικολάου, μετά την αιφνίδια εκπαραθύρωσή του από τον “Ριζοσπάστη”.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπογιόπουλος:

Περισσότερα στα ysterografa.gr

Κασιδιάρης: Θα πάρουμε τα όπλα και θα βγούμε στο βουνό


Ilias-KasidiarisΤις δικές του απαντήσεις για όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα με τη Χρυσή Αυγή, δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Newsbomb” και τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.
Η συνέντευξη είναι σε δυο μέρη, και αύριο θα δημοσιευτεί η συνέχεια, με τον Ηλία Κασιδιάρη να σχολιάζει ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν είχε το προφίλ του δολοφόνου.

Με συνέντεξη Κασιδιάρη κυκλοφορεί η εφημερίδα "Newsbomb"

Newsbomb
Μια νέα εφημερίδα βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα, καθώς ο Όμιλος Γιαννακόπουλου αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη “Newsbomb”, σε συνέχεια του γνωστού site.
Διευθυντής είναι ο Γιώργος Βουγιούκας, τα σημαντικά θέματα υπογράφουν ο Στέφανος Χίος και ο Νάσος Γουμενίδης, η εφημερίδα δείχνει να στοχεύει σε ένα κοινό το οποίο καλύπτεται σήμερα κατά κύριο λόγο από την “Espesso”, και στο πρώτο φύλλο της φιλοξενεί συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Η εφημερίδα έχει 40 σελίδες, και κοστίζει 0,97 ευρώ. Καλή επιτυχία.

ysterografa.gr

Επιτέλους γρηγορεί η βραδυπορούσα δικαιοσύνη!

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Κάπου βαρεθήκαμε πια από τα όσα ζούμε !
Τελικά ή θα υπερβάλλουμε σ’ αυτήν τη Χώρα, ή θα κοιμόμαστε τον ύπνο του αφελούς δικαίου!
Βομβαρδιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια με ειδησεογραφία όπου κυριαρχεί έντονα η υπερβολή, εξ αιτίας πολλών παραγόντων, αλλά καλόπιστα ας το εντάξουμε στην αγωνία της αποκλειστικότητας και της ανάγκης για υψηλή τηλεθέαση.
Όλος αυτός ο χαμός, οδήγησε σε καχυποψία και απέχθεια για την ενημέρωση τους Έλληνες που την θεωρούν πλέον κατευθυνόμενη των διαφόρων συμφερόντων, διότι έβλεπαν πως οι αλήθειες παραποιούντο μπερδεύοντας την αλήθεια με το ψέμα και τις ανακρίβειες.

Να πράξει τώρα το καθήκον του και το υπουργείο Οικονομικών. Δεν το οφείλουμε στους Χρυσαυγίτες, αλλά στους Δημοκράτες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να ταχθεί κανείς στο πλευρό του οργανωμένου εγκλήματος και του ναζισμού.
Ούτε τα μνημόνια, ούτε η φτωχοποίηση, ούτε όλα μαζί τα δεινά που έχουν πλήξει τη χώρα συνολικά και ατομικά τον καθένα, μπορούν να δικαιολογήσουν την (ακόμη και δια της ψήφου) ένταξη στο οργανωμένο έγκλημα.

Πολύ περισσότερο που τίποτε δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς που αποκαλούν όλους τους άλλους ξεφτιλισμένους, αλλά δεν διστάζουν να εξευτελιστούν οι ίδιοι, όταν με τις απολογίες τους απαρνούνται αυτά που οι ίδιοι μέχρι χτες αποκαλούσαν «ιδεολογία» τους, επειδή φοβούνται τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης και τρέμουν τη φυλακή.

Κανένα πρόβλημα δεν μπορούν να λύσουν άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ούτε τη στιγμή της αποφυλάκισής τους.

Απολύσεις: Στα σκαριά σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια «διευθέτηση » και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο. Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ). Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές «διαθέσιμων» και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις
Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα. Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.
Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ” αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.

Η Αίγυπτος συνεχίζει να ματώνει…

new-clashes-in-Egypt
Ο απολογισμός των θυμάτων στις συγκρούσεις κατά την διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο αυξήθηκε σε 51 νεκρούς και 268 τραυματίες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην 40ή επέτειο του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973.
Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος μετά την εβδομάδα της αιματηρής καταστολής που είχε αρχίσει την 14η Αυγούστου, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν διαλύσει δύο καταυλισμούς τους οποίους είχαν στήσει οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε δύο πλατείες του Καΐρου. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τότε.
Ο στρατός, ο οποίος έπνιξε στο αίμα κάθε διαδήλωση των υποστηρικτών του Μόρσι έκτοτε, είχε αναπτύξει περισσότερα από ό,τι συνήθως άρματα μάχης σήμερα στο Κάιρο ενόψει της κινητοποίησης των ισλαμιστών και της αντιδιαδήλωσης στην οποία καλούσαν οι αντίπαλοί τους.
Σύμφωνα με τον Χάλεντ αλ Χάτιμπ, αξιωματούχο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείο Υγείας, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο, ένας στην Μπένι Σουάιφ και ένας στην Ντέλγκα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο Χάτιμπ δεν διευκρίνισε ποιοι ήσαν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους και υπό ποιες συνθήκες. Κατά τον ίδιο, οι τραυματίες είναι 94.
Ο στρατός, η κυβέρνηση, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και ένα μέρος του πληθυσμού χαρακτηρίζουν πλέον τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους υποστηρικτές του Μόρσι «τρομοκράτες».

υστερογραφα

Επεισόδια στο Μαραθώνα ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς


marathonΕπεισόδια ανάμεσα σε Πακιστανούς μετανάστες και αστυνομικούς σημειώθηκαν απόψε στην περιοχή του Μαραθώνα, λίγο μετά από μια ληστεία την οποία φέρονται ότι διέπραξαν κάποιοι από τους αλλοδαπούς σε βάρος ομοεθνή τους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σήμερα το απόγευμα σε περιοχή του Μαραθώνα, τέσσερις ως πέντε Πακιστανοί, με την απειλή μαχαιριών και ασκώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν ομοεθνή τους και του απέσπασαν χρηματικό ποσό 180 ευρώ.
Γύρω στις 20:30 μετέβη στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας για την διερεύνηση του συμβάντος αλλά δέχτηκε επίθεση με πέτρες από τους δράστες και άλλους ομοεθνείς τους με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.
Μετά από αυτό οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας κατά την οποία συνελήφθησαν δύο από τους δράστες.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η ασφάλεια.

Οι New York Times για τις γερμανικές αποζημιώσε​ις

apozimioseis
Στις διεκδικήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία αναφέρεται σημερινό εκτενές, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “New York Times”.
Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για ένα εντεινόμενο ρεύμα που πυροδοτείται τόσο από τις πικρίες του παρελθόντος -σύμφωνα με ειδικούς η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα υπήρξε βάναυση- όσο και από την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την τωρινή στάση της Γερμανίας να επιβάλει σκληρή λιτότητα στη χώρα.
«Μπορεί κάποιοι από εμάς να μην έχουμε πληρώσει τους φόρους μας, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με αυτά που έκαναν εκείνοι», δηλώνει ο Γιάννης Συγγελάκης, ο οποίος βρέθηκε με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Σούζαν Ντέιλι στο μνημείο στον Αμιρά της Κρήτης για τη σφαγή του 1943 από τους Γερμανούς.
Δεν είναι μόνο τα θύματα των Ναζί που διεκδικούν αποζημιώσεις, σχολιάζει η δημοσιογράφος και αναφέρεται σε σχετική έκθεση 80 σελίδων που συνέταξε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και η οποία έχει παραδοθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο το κατά πόσο η κυβέρνηση θα θέσει τελικά το ζήτημα στη Γερμανία, όπως σημειώνεται.
Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές αμφιβάλουν για το αν η Αθήνα θα θελήσει να προχωρήσει στη διεκδίκηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι διεκδικήσεις αυτές θα αποτελέσουν «διαπραγματευτικό χαρτί» κατά τους επόμενους μήνες, όταν Ελλάδα και δανειστές αναμένεται να συζητήσουν τρόπους ελάφρυνσης του τεράστιου χρέους της χώρας, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Αναγνωρίζω ότι είναι πολιτικά δύσκολο οι Γερμανοί να χαλαρώσουν τους όρους για εμάς, οπότε αντί αυτού, ίσως συμφωνήσουν να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο, κάτι που θα είναι ευκολότερο να “πουλήσουν” στο Γερμανικό λαό», δηλώνει στη δημοσιογράφο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.
Μέχρι στιγμής, οι Γερμανοί δεν έχουν φανεί πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε πολεμικές διεκδικήσεις, σχολιάζει η δημοσιογράφος και υπενθυμίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Ιούλιο, είχε επιμείνει ότι η Ελλάδα είχε παραιτηθεί από τέτοιες διεκδικήσεις προ πολλού.
Για το ύψος των διεκδικήσεων, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι υπάρχει «μεγάλη ασάφεια» και για ποσό που κυμαίνεται από τα 220 έως και τα 677 δις δολάρια, ενώ σε σχέση με το όλο θέμα, η Σούζαν Ντέιλι σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί το θέμα είναι ελκυστικό για τους Έλληνες».

Δύο συλλήψεις για οπλοκατοχή στο Λουτράκι και στα Αθίκια

sillipsi2
Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή σημειώθηκαν χθες στην Κορινθία. Στην πρώτη περίπτωση, ένας 20χρονος συνελήφθη στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, με μήκος λάμας 20 και 10 εκατοστών αντίστοιχα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος λίγο νωρίτερα μαζί με έναν 23χρονο Ρομα, ο οποίος αναζητείται, είχε διαπράξει κλοπή σε σπίτι στο Λουτράκι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Μέρος των κλοπιμαίων αντικειμένων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ βρέθηκε και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει στις 29 Σεπτεμβρίου από την Κόρινθο και η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη στα Αθίκια ς, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, ένας 50χρονος Έλληνας, γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, τρία φυσίγγια και μικροποσότητα χασίς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.

«Όσοι φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή μπορούν να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία»

kiriakos1000
«Ξεκάθαρη και μη διαπραγματεύσιμη» είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ΝΔ και της ακροδεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της, τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο “Εθνος της Κυριακής” και προσθέτει ότι «αν κάποιοι φλερτάρουν στα σοβαρά με τέτοιες ιδέες, η πόρτα εξόδου είναι ορθάνοιχτη».
«Βρισκόμαστε απέναντι σε όλους, όσους αμφισβητούν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βρισκόμαστε απέναντι στα “άκρα”. Ειδικά, απέναντι στη Χρυσή Αυγή, που δεν αποτελεί “άκρο”, αλλά ένα εγκληματικό μόρφωμα έξω απο το πολιτικό μας σύστημα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Συμπληρώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης που χειρίζεται την υπόθεση της ΧΑ και καταλήγει: «Από κει και πέρα, ο λαός είναι εκείνος που πρέπει να κλείσει με την ψήφο του αυτή τη μαύρη παρένθεση στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα με λούμπεν συμπεριφορές υποκόσμου, να διαβεί το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων».
Σε ότι αφορά θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου του -και ειδικότερα για την κινητικότητα- επαναλαμβάνει ότι «κινητικότητα δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη απολύσεις» και δηλώνει ότι «πάνω απ΄όλα είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου». Όπως λέει, «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι άνδρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, όπως τα σωφρονιστικά καταστήματα».
Ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει ότι «από το μηδέν του Ιουνίου φτάσαμε μέσα από αξιολόγηση δομών και σχεδίων στελέχωσης, τα οποία εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, στον εντοπισμό των θέσεων που πρέπει να καταργηθούν. Ο στόχος των 12.500 έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και απομένει μόνο η εκκρεμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα»

ysterografa.gr

Κωνσταντόπουλος: Πολιτικό έγκλημα το Μνημόνιο. Να καταλογιστούν ευθύνες


Nikos-KonstantopoulosΤην ανάγκη να υπάρξει διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και να αποδοθούν ευθύνες όπως συνέβη στην Ισλανδία, επισημαίνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος ηγείται σήμερα της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και τις αλλαγές στους θεσμούς, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η υπογραφή του Μνημονίου στοιχειοθετεί απολύτως την ιστορική διαπίστωση ότι η περίπτωση της ελληνικής παρακμής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης, τον πελατειακό κομματικό κυβερνητισμό, τον παραταξιακό δικομματικό καθεστωτισμό και τον ασύδοτο πλουτισμό του.
Επιπροσθέτως, στοιχειοθετεί μετάλλαξη του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος σε καθεστώς πολιτικοοικονομικής επιτήρησης, που παραμερίζει συνταγματικές εγγυήσεις νομιμότητας και αλλοιώνει θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος.
Είναι πολιτικό έγκλημα που δεν πρέπει να μείνει σε θεσμική, πολιτική και ηθική εκκρεμότητα. Να καταλογιστούν ευθύνες, όπως στην Ισλανδία”, δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε ακόμη λόγο για την ύπαρξη ενός ενεργού παρακρατικού δικτύου, του οποίου πρέπει να αποκαλυφθούν οι χρηματοδότες και οι υπόγειες διασυνδέσεις, διαφορετικά κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα.

ysterografa.gr

«Κόβει» τον Κασιδιάρη από υποψήφιο Δήμαρχο για την Αθήνα ο Μιχαλολιάκος;

Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες στο Εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η προφυλάκιση του Νο1 Ν. Μιχαλολιάκου και του Νο2 Χρ. Παππά εκ των πραγμάτων ανοίγει το δρόμο για ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον Η. Κασιδιάρη να προβάλλει ως φαβορί για την ανάληψη του ρόλου.
Τις τελευταίες μέρες δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες κατά τις οποίες ο έγκλειστος αρχηγός της Χ.Α καταλογίζει στον Κασιδιάρη την ευθύνη για την προφυλάκισή του, θεωρώντας πως η συμπεριφορά του μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του (σφαλιάρες, κλωτσιές, βρισιές κ.ο.κ.) υποχρέωσαν ανακριτή και εισαγγελέα να δείξουν αυξημένη αυστηρότητα στη δική του περίπτωση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μιχαλολιάκος έχει δώσει ήδη το δαχτυλίδι στη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια και αναμένει από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα να την αποδεχτεί ως μεταβατική αρχηγό, όσο δηλαδή ο ίδιος βρίσκεται στον Κορυδαλλό.
Με αυτά τα δεδομένα, και αν ο Κασιδιάρης, δεν αναγνωρίσει το προβάδισμα στην Ζαρούλια, θεωρείται από πολλές πλευρές πιθανό ο Μιχαλολιάκος να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες του για διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων το Μάιο. Το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω του δικηγόρου του ήταν, άλλωστε, μια ακόμη ένδειξη αυτονόμησης και προσωπικής ατζέντας.
Στα κομματικά επιτελεία γίνονται συζητήσεις ακόμη και για διάσπαση της Χρυσής Αυγής με το ένα κομμάτι να το παίρνει ο Κασιδιάρης. Και αποδίδουν σε μια τέτοια κρυφή στρατηγική τη μετάλλαξη του βουλευτή που κατά την επίσκεψη που έκανε στις φυλακές Κορυδαλλού έσταζε μέλι απέναντι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ζήτησε συγνώμη για την προηγούμενη συμπεριφορά του.

aftodioikisi.gr

Στουρνάρας​: Μέχρι τον Μάιο παίζονται όλα...

stour
Σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για έκδοση 50ετούς ομολόγου σωτηρίας με πολύ χαμηλό επιτόκιο που θα αντικαταστήσει δάνεια ύψους περίπου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η χώρα από το EFSF φέρεται να βρίσκεται το ΥΠΟΙΚ.
“Μέχρι τον Μάιο παίζονται όλα, αφού θα καθοριστούν μέχρις ευρώ οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής ως το 2017, που θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα” τονίζει σχετικά στο Βήμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 και όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών «θα είναι ένας προϋπολογισμός που θα τηρεί τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Με πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1,5% του ΑΕΠ και θα στηρίζεται στον προϋπολογισμό του 2013 καθώς για δεύτερη χρονιά έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από το προϋπολογισμένο».
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμα ότι «καταρτίζουμε για δεύτερη φορά προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μας θα έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα που θα είναι η βάση για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ενώ τα έσοδα εκτιμάται οτι θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρω στα 45,1 δισ. ευρω μετά τις πολλαπλές παρεμβάσεις στη φορολογία εισοδήματος και τον νέο φόρο στα ακίνητα.
Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες.
Tο πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται πως θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρω από 300 εκ. ευρώ φέτος ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3%. Ωστόσο αγκάθι παραμένουν τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτήσει ο προϋπολογισμός του 2014.

ysterografa.gr

ΟΝΝΕΔ (Συμμετοχή στη Διάσκεψη Προέδρων της Νεολαίας του ΕΛΚ).


Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων των Οργανώσεων που συμμετέχουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την παρουσία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη. Η διήμερη διάσκεψη έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, όπου παραβρέθηκαν αποστολές πολιτικών νεολαιών από όλη την Ευρώπη.
Κατά τις εργασίες της διάσκεψης, κατατέθηκαν ψηφίσματα που αφορούν άμεσα την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Το πρώτο με πρωτοβουλία μας, για την καταδίκη των ναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, ζητώντας παράλληλα δράσεις εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει ευρωεκλογών, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των πράξεων βίας και ρατσισμού από Νεοναζί.  Το δεύτερο σε συνεργασία με την Ιταλική οργάνωση Giovani per la Libertà, σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη λαθρομετανάστευση, ώστε αυτή να αντιμετωπιστεί σε κεντρικό επίπεδο και όχι σαν ζήτημα που αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής.

Και τα δύο ψηφίσματα υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο των Προέδρων ομόφωνα.

Στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Προέδρων των Οργανώσεων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει τους στόχους της, ώστε να επέλθει η ανάπτυξη και η σταθερότητα:

«[...] Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Η χώρα μας πετυχαίνει τους στόχους της μέσα από της εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2013 να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα. [...] Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ήρθε η στιγμή, να αλλάξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υιοθετήσει νέες πολιτικές που θα αποκαταστήσουν την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Να ελαφρύνει τον πολίτη από το βαρύ φορτίο της υψηλής φορολογίας. [...] Είναι χρέος μας ως νεολαία, να γυρίσουμε το κλίμα υπέρ της γενιάς μας. Προχωράμε λοιπόν μπροστά. Μαζί.»

Από το Γραφείο Τύπου.

Η νεαρή Μαριτίνα Κονταράτου ένωσε νέους καλλιτέχνες για ένα φεστιβάλ-μήνυμα – Έστησε και οργάνωσε το Φεστιβάλ ART4MORE για καλό σκοπό


Η νεαρή κοπέλα δεν στέκεται απλώς στο να υλοποιεί όνειρο της, που αυτό δεν είναι άλλο από την τέχνη της ψυχής και την απόδοση της, αλλά να εμπνέει τους συνομηλίκους της δημιουργούς (και όχι μόνο), να μην τα παρατάνε αλλά να χρησιμοποιούν την κρίση για την τέχνη τους, γιατί μόνον έτσι θα μπορεί ο κόσμος να βλέπει την ελπίδα κόντρα στα αδιέξοδα και τα σκοτάδια.

Η ίδια μιλά στο eirinika.gr και τονίζει πως μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών σκιαγραφείται ο φόβος αλλά και η ανησυχία για το αύριο...

Παράλληλα μας μιλά για το Φεστιβάλ ART4MORE το οποίο είναι αφιερωμένο στη ψυχική υγεία...Η Μαριτίνα Κονταράτου το οργάνωσε και το έστησε για τον φορέα ΕΔΡΑ. Στο 7ο ART4MORE θα συμμετάσχουν 22 νέοι καλλιτέχνες. Σίγουρα πρόκειται για μια γιορτή του Πολιτισμού αλλά και της Ψυχικής Υγείας...
Τι λέτε πάμε να γνωρίσουμε την νεαρή Μαριτίνα Κονταράτου; Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο eirinika.gr ...

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΙΝΕΪΡΟΣ 86-69 - Παγκόσμιος Θρύλος! (vds)



Πριν από λίγους μήνες κατέκτησε -για δεύτερη διαδοχική χρονιά- την Ευρώπη, τώρα κατακτά τον... κόσμο!
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν για δεύτερη φορά της Πινέιρος Σκάι στο Σάο Πάολο με 86-69 και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο που αναβίωσε έπειτα από 17 χρόνια. Μάλιστα κρατά τον τίτλο στην Ελλάδα, καθώς το προηγούμενο, το 1996 είχε κατακτηθεί από τον Παναθηναϊκό.
Έχοντας κάβα το +11 από το πρώτο παιχνίδι, αλλά όντας υποψιασμένος πλέον για το τι εστί Πινέιρος, ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ώστε να φτάσει στη νίκη που του δίνει και τον πρώτο τίτλο από αυτούς που θα διεκδικήσει μέσα στη σεζόν.
Οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να αλλάξουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και να προσαρμόσουν την άμυνα τους πάνω στους ψηλούς του Ολυμπιακού. Και η αλήθεια ήταν πως το κατάφεραν, μέχρι... να βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός.

Διαψεύδει το Καζίνο Λουτρακίου ότι ζητά προστασία από τους πιστωτές

Διαψεύδει το Καζίνο Λουτρακίου ότι ζητά προστασία από τους πιστωτές
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
 
«Αναληθή και ανυπόστατα» χαρακτήρισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Καζίνου Λουτρακίου Ιωάννης Βραχάτης δημοσιεύματα περί αίτησης υπαγωγής του Καζίνου Λουτρακίου στον πτωχευτικό κώδικα.
Το Καζίνο Λουτρακίου δεν ζητά προστασία από τους πιστωτές του, αλλά έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους, τόνισε ο κ. Βραχάτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:
«Η κοινοπραξία του Καζίνο Λουτρακίου υπέβαλε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, αίτημα έγκρισης της συμφωνίας ρύθμισης οφειλών με τους πιστωτές της. Η έγκριση αυτής της συμφωνίας από το δικαστήριο θα εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και της απασχόλησης 1.400 εργαζομένων».
Η έγκριση της συμφωνίας θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου την προσεχή Τετάρτη.