Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχελάκης: «Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου στρέφεται κατά της δημοκρατίας»

«Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου στρέφεται κατά της δημοκρατίας»
Με τον «πλέον έντονο τρόπο» καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης την επίθεση κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

«Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε θέση για την επόμενη φάση του θεσμού - Προβάδισμα και για Απόλλωνα


Με το ένα πόδι στους «16» ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε εύκολα την Αναγέννηση Καρδίτσας με 3-0 στην Τούμπα και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. Σκόραρε και πάλι ο Βούκιτς, τα άλλα δύο γκολ οι Γεωργιάδης, Νέτσιντ.

Ο Σιαράβας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα για την Αναγέννηση, καθώς με σωτήριες αποκρούσεις κράτησε όσο το δυνατόν περισσότερο απαραβίαστη την εστία του. Στο πρώτο μέρος είπε όχι σε δύο περιπτώσεις στον Νέτσιντ, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γεωργιάδης έκανε μια σέντρα σουτ και ο έμπειρος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, αλλά ο Σιαράβας έκανε και πάλι σωτήριες αποκρούσεις. Στο 75’ όμως ο Ολίσε σημάδεψε αρχικά το δοκάρι και ο Βούκιτς από κοντά πέτυχε το 2-0. Στο 83’ ήρθε η ώρα του Νέτσιντ να χριστεί σκόρερ, καθώς από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Τσέχος με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Σιαράβα και να σκοράρει για το 3-0.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η αποθέωση του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά φέτος. Τη στιγμή που έγινε αλλαγή στο 79’, σείστηκε στην κυριολεξία η Τούμπα, καθώς ακόμη και οι συμπαίκτες του στον πάγκο τον χειροκρότησαν.
ΠΑΟΚ (Χούμπ Στέφενς): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης (46’ Bούκιτς), Γκαρσία (79’ Τζαβέλλας), Νίνης (66’ Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος (84’ Μπουσινάκης), Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (63' Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός (78’ Μπιτέλης)


Ανοιχτή έμεινε η πρόκριση στον αγώνα του Πλατανιά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο έληξε 1-1.  O Aπόλλων έχει πλέον την πρόκριση στα χέρια του.

Πρεμιέρα με ντέρμπι σε Δερβένι και Λουτράκι στην Α1 Κορινθίας . ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πρεμιέρα  το Σάββατο (28/9) στην Α1 Κορινθίας με δύο ντέρμπι με το ....καλημέρα σας. Ο πρωταθλητής ΑΟ Λουτράκι υποδέχεται στο Θώδειο την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου . Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου δοκιμάζεται στον Συνοικισμό, κόντρα στον Κύψελο, ενώ ο Πέλοπας φιλοξενείται από τους Αγίους Θεοδώρους.  Ο  Πανκαμαριακός μάχεται με το Σπαθοβούνι, ενώ στο Σοφικό ο Πανσυλογιακός υποδέχεται τον Παννεμεατικό. Η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει τον Σαρωνικό, ενώ στο Κιάτο η Αναγέννηση υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Οι αγώνες αρχίζουν στις 16.00
Συνοπτικά το πρόγραμμα:

1η Αγωνιστική (28/9/2013)
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -  ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  -  ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ  - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Πρεμιέρα το Σάββατο από το Αγγελόκαστρο και η Α2 κατηγορία Κορινθίας

Στο Αγγελόκαστρο ανοίγει το Σάββατο (28/9), στις 4 το απόγευμα,  η αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, με την αναμέτρηση του τοπικού Αετού με Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Το συγκεκριμένο ματς θα είναι το μοναδικό του Σαββάτου, καθώς τα υπόλοιπα 7 διεξάγονται το απόγευμα της Κυριακής.
 Ο Πανευρωστινιακός (φώτο), την Κυριακή, στο γήπεδο Ροζενών, υποδεχεται τους Νέους Στιμάγκας , ενώ στο γήπεδο του Βέλου το Ζευγολατιό αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Η πρεμιέρα περιλαμβάνει ακόμα και τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Κόρινθο '06 και Αετό Κρυονερίου, Ολυμπιακού Άσσου - Εθνικού Ξυλοκέριζας, Σολωμού - Τενεάτη, Πρόοδου Αγίου Βασιλείου- Θύελλας Κάτω Διμηνιού και Ηρακλή Λεχαίου - Ισθμιακού. 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ (28/9, 16:00)
ΓΗΠ. ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. – ΑΡΗΣ ΑΡX. ΚΟΡ.

ΚΥΡΙΑΚΗ (29/9, 16:00)
ΓΗΠ. ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.
ΓΗΠ. ΑΣΣΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΓΗΠ. ΣΟΛΩΜΟΥ: ΣΟΛΩΜΟΣ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΓΗΠ. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΓΗΠ. ΒΕΛΟΥ: ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΓΗΠ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. – ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.
ΓΗΠ. ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Κορινθία 2013 (video)

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ,  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κόρινθο τα εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Κορινθία 2013. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κκ Διονύσιος, συνοδευόμενος από αρκετούς ιερείς του Ν. Κορινθίας.
Η έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη της ΔΕΘ, έχει φέτος 45% περισσότερους εκθέτες σε σχέση με πέρυσι και είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, με εκθέτες που ήρθαν για να συμμετάσχουν από όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι φέτος δόθηκε μεγάλη έμφαση στην διαφημιστική εκστρατεία της Έκθεσης αφού προβλήθηκε σε μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και σε πολλά μέσα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι πρωταγωνιστές της Έκθεσης είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι με την συμμετοχή τους στην φετινή Έκθεση δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας για έξοδο από την κρίση και οικονομική ανάκαμψη.  Ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούει την πραγματική οικονομία και τις προτάσεις των φορέων που την εκπροσωπούν  . Αναφέρθηκε επίσης σε σημαντικές οικονομικές συμφωνίες στις οποίες είχε καθοριστική συμβολή το Επιμελητήριο Κορινθίας που θα ανακοινωθούν πριν την λήξη της έκθεσης και θα φέρουν εισόδημα εκατομμυρίων ευρώ στην Κόρινθο . Τόνισε τις τρεις βασικές προτεραιότητες του Επιμελητηρίου που είναι η δημιουργία πλούτου μέσω νέων συνεργασιών επιχειρήσεων , η αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας με αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις και η αντιμετώπιση της ανεργίας με άμεσο και πρακτικό τρόπο .

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Γιάννης Μιχελάκης  ο οποίος έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων. Παρευρέθησαν οι Βουλευτές Κορινθίας κος Νίκος Ταγαράς, κος Κώστας Κόλλιας και κος Χρίστος Δήμας, ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ , ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πατσογιάννης ,η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δήμητρα Νάκου ,ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος ,  ο περιφερειάρχης κος Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Λεωνίδας Κολαίτης , ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς , ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Φώτης Κολεβέντης ,ο πρόεδρος της συν/κης τράπεζας Πελοποννήσου Γιώργος Δαλαμαρίνης,οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Αργολιδος, Αρκαδιας, Πειραια, Ιωαννινων,  και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν καθημερινά ενδιαφέρουσες ημερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις  από διάφορους συλλόγους και φορείς.
Η έκθεση είναι ανοιχτή 5μμ-10μμ καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 10πμ-10μμ ,με δωρεάν είσοδο και παρκινγκ. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση του κοινού  από το σταθμό του προαστιακού  στο χώρο της Έκθεσης με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και ειδικό μειωμένο τιμολόγιο Ταξί.

korinthostv.blogspot.gr

Μια πολιτική δολοφονία που άλλαξε το μέλλον

Pavlos-Bakoyannis
Twitter@EmOikonomidis
Το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, ήταν διαφορετικό. Απρόσμενο. Βίαιο. Η είδηση της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του στην οδό Ομήρου, διέκοψε άγαρμπα την καθημερινότητα που είχε, έτσι κι αλλιώς, σχεδόν μόνιμα χαρακτηριστικά ακραίας πόλωσης.

Η Λαγκάρντ θα τα πει με τον Σαμαρά… χωρίς τη Μέρκελ


Christine-Lagarde-Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η “εγκάρδια συνεννόηση” ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τη Γαλλίδα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στάθηκε η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην διολισθήσει η ευρωζώνη στο χάος, στα χρόνια που ακολούθησαν την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και την κρίση αξιών και εμπιστοσύνης που εμφανίστηκε ζωηρά μετά την ατιμωτική καθαίρεση του Ντομινίκ Στρος-Καν από τον “μεγαλύτερο πιστωτή” των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης.

Χριστοδουλάκης: Δεν μπήκε με απάτη η Ελλάδα στην ΟΝΕ

hristodoulakis
Τον ισχυρισμό ότι «η Ελλάδα μπήκε με απάτη στην ΟΝΕ» απορρίπτει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών εκείνης της περιόδου Νίκος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και υποστηρίζει ότι «κατά τις διαπραγματεύσεις όλοι έκαναν λίγο-πολύ κάποια κόλπα – ακόμη και οι Γερμανοί».
Ο κ. Χριστοδουλάκης, τον οποίο το περιοδικό παρουσιάζει ως τον «πατέρα της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ», χαρακτηρίζει «βολική φήμη» την εικασία ότι ένα και μοναδικό κράτος – μέλος του ευρώ φέρει ολόκληρη την ευθύνη για όλα τα προβλήματα και περιγράφει την σταδιακή τότε ένταξη των αμυντικών δαπανών στο έλλειμμα, εξηγώντας ότι την ίδια πρακτική ακολουθούν πολλές χώρες με υψηλές αμυντικές δαπάνες. «Και η Γερμανία έκανε κάτι παρεμφερές», τονίζει ο πρώην υπουργός και αναφέρει ότι το Βερολίνο «δεν συνυπολόγισε στον δημόσιο τομέα τα ζημιογόνα κρατικά νοσοκομεία, συμπιέζοντας έτσι το έλλειμμα κατά 0,1% και πλέον».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ο Νίκος Χριστοδουλάκης διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από την απαίτηση και εκτιμά το ποσό στα 13-15 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου το μερίδιο συμμετοχής της Γερμανίας στο πρώτο πακέτο βοήθειας. «Ως δείγμα καλής θέλησης, θα μπορούσε η Γερμανία να παραιτηθεί από την αποπληρωμή αυτού του δανείου και η Ελλάδα σε ανταπόδοση να παραιτηθεί των απαιτήσεών της στο αναγκαστικό δάνειο».

ysterografa.gr

Επίθεση από κουκουλοφόρους στo “Πρώτο Θέμα”

Themos-AnastasiadisΣύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr, επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του “Πρώτου Θέματος”, της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, από τουλάχιστον 15 κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και κουτία από μπογιές. Έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους τα οποία ανήκαν σε γείτονες.
Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Η Δημόσια Τηλεόραση απέκτησε (ραδιοφωνικό) ταίρι

Dimosia-Tileorasi
Ραδιοφωνικό… ταίρι απέκτησε από το πρωί της Πέμπτης η Δημόσια Τηλεόραση, καθώς άρχισαν οι εκπομπές της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας στη συχνότητα 95,6, με την ονομασία “Πρώτο Πρόγραμμα”.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη μετάδοση ενημερωτικών και αθλητικών εκπομπών.
Παρά τις εξελίξεις αυτές, οι δημοσιογράφοι της πρώην ΕΡΤ εξακολουθούν να βγάζουν το δικό τους ενημερωτικό πρόγραμμα μέσω του διαδικτύου, από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στο οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται.

Τι γλώσσες μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι

European-Union-people
Τα στοιχεία της Eurostat δεν προκαλούν φυσικά έκπληξη. Παρά μόνο για το γεγονός ότι, παρόλο που οι συνθήκες και οι εποχές αλλάζουν, η προσήλωση των κοινωνιών παραμένει περίπου η ίδια.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αγγλικά παραμένουν η κυρίαρχη γλώσσα που επιλέγουν να διδαχθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε ποσοστό 94%.
Ακολουθούν τα γαλλικά με 23%, οριακά μπροστά από τα γερμανικά που βρίσκονται στο 21%, ένα ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν, που εν πολλοίς εξηγείται από την αυξημένη παρεμβατικότητα της Γερμανίας στις σύγχρονες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ευρύτερα στη διεθνή πραγματικότητα.

ysterografa.gr

24 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάνη


 Πέρασαν 24 ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα και βροχερή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 1989 που δολοφονήθηκε άνανδρα ο Παύλος Μπακογιάννης.
O γιος του Παύλου Μπακογιάννη και δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης μαζί με παλιούς φίλους και συνεργάτες του πατέρα του τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, Νικόλαος.
 Την ίδια ημέρα το μεσημέρι εψάλει τρισάγιο στον τάφο του αείμνησου βουλευτή Ευρυτανίας στο κοιμητήριο του Καρπενησίου, παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη.
 Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
 Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.
 Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.
 Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.
newsit.gr

Την Παρασκευή η απόφαση του ΣτΕ για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Την Παρασκευή η απόφαση του ΣτΕ για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ 
Την Παρασκευή θα ανακοινώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσφύγει στον Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι σύμφωνη με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου που έλεγε ότι θα πρέπει να λειτουργούν πλήρως όλες οι δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε σίγουροι ότι και οι δικαστές του ΣτΕ θα περιβάλλουν με τη δική τους εμπιστοσύνη την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών.

»Παρά τα όποια προβλήματα αναμετάδοσης, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους την ΕΡΤ και παρακολουθούν αναλογικά και διαδικτυακά, το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παράγεται στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και στη Θεσσαλονίκη».

Πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ο Σωτ.Ρίζος και εισηγητής έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας Κ.Κουσούλης.
Newsroom ΔΟΛ

Νίκη-πρόκρισης στο... ρελαντί για Ατρόμητο - Η Ροπαλιά του Ηρακλής - ΠΑΟΚ - Αναγέννηση και Πλατανιάς - Απόλλων στις 20:30

Ροπαλιά στην «πρώτη» του Μάουρερ ο Ηρακλής! (vds)
Στη «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδας μπήκαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
O ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Τούμπα στις 20:30, ενώ την ίδια ώρα ο Πλατανιάς φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής από την Κέρκυρα (Κέρκυρα - Παναιτωλικός 0-1 χάρις στο γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Πασάς στο 60').  
Η Καλλονή «πέρασε» από την Κατερίνη (Πιερικός - Καλλονή 1-2).Το σκορ άνοιξε για την ομάδα της Λέσβου ο Γκάσιτς στο 24ο λεπτό, όμως στο 32΄ ο Καθάριος ισοφάρισε για το μακεδονικό συγκρότημα. Τελικά τη νίκη στους φιλοξενούμενους έδωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περόνε, με τον Αργεντινό να έχει χάσει πέναλτι στο 64ο λεπτό (απέκρουσε ο Πατσογιώργος). Με γκολ του Ζορό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ άλωσε την Καλλιθέα (Καλλιθέα - ΟΦΗ 0-1). Να σημειωθεί ότι στο 58ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη. 
Ο Ηρακλής κατάφερε την έκπληξη κερδίζοντας την Ξάνθη (Ηρακλής - Ξάνθη 1-0)Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε με κεφαλιά ο Ζάχορα, στο 87ο λεπτό, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε δοκάρι ο Μάνταλος στο 48΄..

Προβάδισμα πήρε και ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στον Άρη (Ολυμπιακός Βόλου - Αρης 1-0 με το γκολ του Κατσίκη στο 74'), όπως και ο Ατρόμητος μέσα στον Ταύρο (Φωστήρας - Ατρόμητος 0-1) χάρις στο γκολ του Καραμάνου στο 77.
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 30-31 Οκτωβρίου.


Ανοιχτό αφήνει ο Μιχαλολιάκος το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του


Ανοιχτό αφήνει ο Μιχαλολιάκος το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του«Όλα είναι ανοιχτά» ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές του, προκαλώντας εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας. «Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή. Όλα είναι ανοικτά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την είσοδο της Βουλής, ο Ν.Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή αμύνεται» και ότι «εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως, δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί που τη δαιμονοποιούν και τη χτυπούν με τόσο βρόμικο και παράνομο τρόπο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα του οποίου η άνοδος δυσαρέστησε αυτούς που λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική οντότητά της και την πολιτική της τιμή».
«Εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας στη Βουλής είπε απευθυνόμενος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη: «Δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, εσείς θα την αδειάσετε». Ο κ. Βορίδης είχε καλέσει την Χρυσή Αυγή να κάνει πράξη την «απειλή» της. «Μακάρι να το κάνουν, γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά», είχε πει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Nα είναι περαστικό ευχόμαστε: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος Δ. Οικονόμου

Nα είναι περαστικό ευχόμαστε: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος Δ. Οικονόμου
 ​Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο δημοσιογράφος Δ. Οικονόμου, μετά από ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη….
Ευτυχώς η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και από Δευτέρα θα επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντά του.
Μάλιστα ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή», ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν περαστικά, με ένα μήνυμα που ανέβασε στο Twitter. «Τελικά κάτι πρέπει να συμβεί για να δεις πόσοι καιπόσο σ’ αγαπάνε. Ευτυχώς ήταν ελάχιστο.
Τη Δευτέρα στην Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ», έγραψε.

 ekorinthos.gr

ΔΗΛΩΣΗ TOΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.
Του αγωνιστή της Δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε άνανδρα από αδίστακτους τρομοκράτες.
Του πολιτικού που πάλεψε για την επιστροφή, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της Δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε.
Του στελέχους της Παράταξής μας που δίδαξε ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας και η αφοσίωση στο συλλογικό, το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον δεν συμβιβάζονται με άκρα και ακρότητες.
Ανανεώνουμε, ταυτόχρονα, ως έκφραση οφειλόμενης τιμής στη μνήμη του, την πάγια θέση μας ενάντια στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Ένταξη των Κυθήρων στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1415a4d0ae083535&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hm1zfs5b1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380214266894&sads=_k-31jS_Cf8a_VLtiFlRpmYmRUg 
Την ανάπτυξη κοινών δράσεων, με κορωνίδα τον τομέα της τουριστικής προβολής, εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.
«Τα Κύθηρα ανέκαθεν είχαν ισχυρούς δεσμούς με την Πελοπόννησο. Δεσμούς ιστορικούς, κοινωνικούς, πολιτισμικούς και οικονομικούς, τους οποίους είναι ανάγκη να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω. Ιδιαίτερα στον τομέα του τουριστικού προϊόντος κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη συνεργειών με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έδωσε εντολή να ενταχθούν τα Κύθηρα στο σχεδιασμό τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοπόννησο και συμφώνησε στην ανάγκη ενιαίας προβολής των Κυθήρων με την Πελοπόννησο.

Πέτρος Τατούλης: Έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη


 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας αναφορές για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη δήλωσε:
«Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα και έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επαναλαμβάνω απευθυνόμενος προς όλους όσους κάνουν δηλώσεις για το έργο αυτό ότι έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι το θα το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα. Σε περίπτωση ωστόσο που, για οποιονδήποτε λόγο, αυτό δεν καταστεί εφικτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη υλοποίησής του. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει οδηγία να ενεργοποιήσουν όλες τις δομές τους για να παρακολουθούν και να συνδράμουν στη μελετητική ωρίμανση του έργου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλωστε ήταν αυτή που ανακίνησε πρώτη το θέμα αυτό.
Η Πελοπόννησος έχει αλλάξει σελίδα και με συνδυασμένες ενέργειες σε όλους τους τομείς κινείται στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι Μεσσήνιοι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα αποκτήσουν ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, ιδίως μάλιστα για τη σύνδεση της πρωτεύουσάς τους με ένα προορισμός με ιδιαίτερα τουριστικά και αγροτικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΔΕΔΕ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14159f0631b00516&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380194325240&sads=Th2_EXgX7b5yuFaE4tm0iHfJZbM
 
Με αφορμή τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής –Παγκυπριακής Ποδηλασίας Αγάπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ευχαριστεί θερμά όλες τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Νομού για τη συγκινητική προσφορά τους στη φιλανθρωπική προσπάθεια που στηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της.

Στην πλατεία Περιβολάκια Κορίνθου, ύστερα από κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας συγκεντρώθηκε πλήθος τροφίμων που θα διανεμηθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία του Νομού μας για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, υποδέχτηκε τους ποδηλάτες που ξεκίνησαν από την Κομοτηνή και καταλήγουν στην Κύπρο, τους καλωσόρισε στο Νομό, τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την φιλανθρωπική πρωτοβουλία που ανέλαβαν και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Από την πλευρά τους, οι ποδηλάτες ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Δέδε γιατί όπως δήλωσαν, τους επιφυλάχθηκε στην Κόρινθο η θερμότερη υποδοχή στη μέχρι τώρα πορεία τους ανά την Ελλάδα, αλλά και η μεγαλύτερη συγκέντρωση τροφίμων από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ »

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σαν σήμερα, τα καθάρματα της 17Ν, τα φίδια της τρομοκρατίας, δολοφόνησαν πισώπλατα τον Παύλο Μπακογιάννη.

Δυστυχώς, είχα το θλιβερό ρόλο να διαχειριστώ πρώτος την είδηση της δολοφονίας από την εκπομπή μου «Πρωινή Γραμμή» του ΑΝΤ1 Fm.

Και πάνω απ’ όλα, λυπάμαι που από το δικό μου στόμα έμαθαν τα παιδιά του, η Αλεξία και ο Κωνσταντίνος τη δολοφονία του πατέρα τους. Το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και οι δύο οικογένειες. Ενός πολιτικού αρχηγού και ενός παπά.

Αυτή η θλιβερή επέτειος, κατά σύμπτωση φέτος, συμπίπτει με θύελλα γεγονότων. Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω το τι είχε πει ο Παύλος Μπακογιάννης, φράση που είναι χαραγμένη και επάνω στον τάφο του στο Καρπενήσι:

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Υπενθυμίζω επίσης, ότι ο Παύλος Μπακογιάννης διακρινόταν και για την ψυχραμία του στη διαχείριση των πολύ σημαντικών ζητημάτων.

Αυτά, ας είναι οδηγός και στη διαχείριση της κρίσης που περνάμε αυτές τις μέρες, από όλους όσους εμπλέκονται και κυρίως πολιτικοί και ΜΜΕ».

Διαδραστικός χάρτης με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ


 Οι ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, πολλές από τις οποίες αποδίδονταν στην Χρυσή Αυγή ή σε οπαδούς της έχουν αποτελέσει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όμως, μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε στο διαδίκτυο έναν διαδραστικό χάρτη με τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα.


Ο χάρτης αποτελεί μέρος ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο "Η πόλη σε εποχή κρίσης" και εξετάζει την επίδραση της κρίσης σε προάστια της Αθήνας και συμπεριλαμβανει και την αύξηση της ρατσιστικής βίας στην πόλη και έξω από αυτήν.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι ερευνητές επιχειρούν να δουν την επέκταση του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Ο χάρτης ενημερώνεται συνεχώς και σκοπός του είναι να καταγραφούν όλες οι επιθέσεις αυτού του είδους και να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που μάχονται τον φασισμό.

Οι ερευνητές έχουν αναρτήσει τον χάρτη στο www.crisis-scape.net και αναδημοσιεύεται και σε πολλές ιστοσελίδες στο εξωτερικό.

Η ομάδα αυτή δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα αλλά είναι απλά άνθρωποι οι οποίοι μάχονται το ναζισμό και κάθε ανάρτηση που γίνεται, εξηγούν ότι διασταυρώνεται και τσεκάρεται πολλές φορές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Crisis maps

 

newsit.gr

Αυτή ειναι η διακήρυξη απόστρατων που έχει ανάψει φωτιές για... πραξικόπημα και ο συναγερμός που σήμανε στον Άρειο Πάγο


 Ανησυχία έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ), η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην Αθήνα.
Στο κείμενο ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πηγές, ακριβώς γι'αυτη την ανάρτηση έγινε χθες στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη ενώ η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε την προκήρυξη παρακάτω όπως την έχουν αναρτήσei στο ιστολόγιο της Κ.Ε.Ε.Δ στο OnAlert.gr

 Την όλη υπόθεση παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ «καίει» και βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αθήνα
Πληροφορίες και υλικό που προέρχεται από νόμιμες συνακροάσεις από τον κοριό της ΕΥΠ «δένουν» τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης στην εισαγγελική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.
Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ «καίει» και βουλευτές της Χρυσής ΑυγήςΣύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, μια από τις δεξαμενές στοιχείων στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αρειο Πάγο ενδέχεται να είναι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις Αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Το «όπλο» των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, όταν οι Αρχές μέσω των καταγεγραμμένων συνομιλιών είχαν οδηγηθεί στην αποκάλυψη κυκλώματος εκβιαστών.
Το «στοίχημα» των δικαστικών Αρχών είναι να πείσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κάνει το πρώτο βήμα, δείχνοντας πρόθυμα να βοηθήσουν, να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να καταθέσουν ενόρκως όσα εξ ιδίας αντίληψης γνωρίζουν και μπορούν να «δέσουν» το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Στη Βουλή τα ονόματα των ψυχιάτρων που υπέγραψαν πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας

Τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, έχει ξεκινήσει να διαβιβάζει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας. Τα πρώτα ονόματα διαβιβάστηκαν στις 21 Αυγούστου 2013 και αφορούν τα πιστοποιητικά που έχουν δοθεί από δημόσια νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας και όπως δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας, μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και αυτά τα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Κύπελλο Ελλάδος: Δεύτερο πιάτο με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Αρη -Τα φώτα στον Βόλο

cupgreece
Στη «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνονται σήμερα οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Το παιχνίδι στο Βόλο ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Αρη, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης ημέρας των πρώτων αγώνων για τη φάση των “32″ του Κυπέλλου. Ματς από το… παρελθόν στις 15:30  ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη.
O ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Τούμπα, ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Φωστήρα
 Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρουσες θεωρούνται οι αναμετρήσεις της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό, του ΟΦΗ στην έδρα της Καλλιθέας και η «δοκιμασία» του Πλατανιά απέναντι στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα  (26/9):
Κέρκυρα - Παναιτωλικός (15:30)
Πιερικός - Καλλονή (15:30)
Καλλιθέα - ΟΦΗ (15:30)
Ηρακλής - Ξάνθη (15:30)
Ολυμπιακός Βόλου - Άρης (18:00)
Φωστήρας - Ατρόμητος (18:00)
Πλατανιάς - Απόλλων (20:30)
ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Καρδίτσας (20:30)

Οι χθεσινοί αγώνες
Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 2-1 (40', 51' Ισαάκ - 12' Ρομέου)
Αστέρας Μαγούλας - Λεβαδειακός 2-1 (2’ Έβερετ, 48' πεν. Κάστρο - 67’ Ροζέριο)
Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια 3-1 (36’ πεν., 53’ Κρητικός, 83’ Κοιλιάρας - 72’ Μάνος)
ΠΑΣ Γιάννινα - Αιγινιακός 0-0
Ολυμπιακός - Φωκικός 5-1 (4' Κάμπελ, 8' Γιαταμπαρέ, 51', 80' Σκέποβιτς, 63' Ολαϊτάν - 55' Φράγκος)
Αστέρας Τρίπολης - Χανιά 0-0
Πανιώνιος - Απόλλων Καλαμαριάς 3-1 (31', 37' Καμπάνταης, 84' Μενδρινός - 35' Βέντζιος)
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 2-1 (41' Kλωναρίδης, 90' Σίλντενφελντ - 59' Διαμαντάκος)

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στο Περού

Ollanta Humala
Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά ανοικτά των ακτών του νότιου Περού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS.
Από τον σεισμό κουνήθηκαν κτίρια στην πρωτεύουσα της χώρας Λίμα.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση τραυματισμών ή ζημιών.

Πόλεμος Μπάρτσα – Ρεάλ για το πέναλτι – φάντασμα!

kentriki
Πόλεμος μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεσπάσει, με αφορμή το πέναλτι – φάντασμα που ανακάλυψε ο διαιτητής Μουνίθ Φερνάντεθ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Βασίλισσας με την Ελτσε και με το οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (1-2) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Σιατίστης Παύλος: Έπρεπε να φτάσουμε στο αίμα;

Mitropolitis-Siatistis-Pavlos 
 
Πηγή: romfea.gr

Του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου 

Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω.
Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο.

"ΠΑΣΑ ΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΠΑΤΡΙΣ ΞΕΝΗ". ΤΗΣ Λ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Λένα Παπαληγούρα
 ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Οδηγώ για το θέατρο Θησείον. Εδώ και μέρες έχω στο μυαλό μου να γράψω αυτό το κείμενο και είναι τόσα πολλά αυτά που θα' θέλα να πω, αλλά ταυτόχρονα και τόσο λίγα. Κι όλο αρχίζω να το γράφω κι όλο το αφήνω. Το αφήνω και παίρνω το αυτοκίνητο και πάω στην προβα.Και βάζω δυνατά μουσική και θα' θέλα πολύ να κλείσω και τα μάτια για να μη βλεπω γύρω μου ,για να ονειρευτώ ότι είμαι κάπου αλλού ή ότι το -εδώ- που είμαι είναι κάπως αλλιώς.

Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων

Η πρώτη προσφυγή για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Ο Σύλλογος ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: 1) η από 26.8.2013 απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης, για την αξιολόγηση δομών και τη στελέχωση του ΕΟΤ και 2) η από 16.9.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία καταργήθηκαν 98 θέσεις μόνιμου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος εάν δεν υπάρξει προηγουμένως σχετική απόφαση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου.
Τέλος, σημειώνει ο Σύλλογος ότι η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης είναι ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι με τη σειρά της ανυπόστατη και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η έκδοση της οποία στηρίζεται στην πρώτη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Δημοσκόπηση Pulse στην Α΄ Αθήνας: Στο 13% η Χ.Α, πτώση δύο μονάδων

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ποντίκι» και αφορά την Α΄ Αθήνας, την εκλογική περιφέρεια δηλαδή όπου η Χρυσή Αυγή κάλπαζε, προκαλώντας έντονη ανησυχία για το δυνητικό αποτέλεσμα στις εκλογές του προσεχούς Μαίου στο Δήμο Αθηναίων.
To πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις με τα 2/3 των συνεντεύξεων να έχουν πραγματοπποιηθεί πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (από τη Δευτέρα 16/9 έως το πρωί της Τετάρτης 18/9 – η δολοφονία έγινε το βράδυ της Τρίτης) και το υπόλοιπο 1/3 από τη Δευτέρα 23/9.
Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, κινείται πλέον στο 13% στην  πρόθεση ψήφου. Ωστόσο στην πρώτη φάση της έρευνας λάμβανε 14% και στη δεύτερη φάση (μετά τις 23/9) 12%, δηλαδή, χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 21,5% (20,5% πριν 22,5% μετά τη δολοφονία), ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 20,5% (20,5% πριν 21% μετά) ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5% (σταθερό στο 7,5% πριν και μετά τη δολοφονία), το ΚΚΕ με 5,5% (5% πριν και 6% μετά) , οι ΑΝΕΛ με 4% (σταθεροί στο 4% πριν και μετά), η ΔΗΜΑΡ με 3% (3% πριν 3,5% μετά τη δολοφονία).
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφους που φτάνει το 25% (9,5% αναποφάσιστοι και Δεν Απαντώ, 8,5% λευκό και αποχή, άλλο 7%).
Να σημειωθεί ότι με την αναγωγή (εκτίμηση χωρίς αποχή/λευκό/ακυρο) τα ποσοστά των κομμάτων καταργράφονται ως εξής: 23,5% ΝΔ, 22,5%  ΣΥΡΙΖΑ, 14% Χρυσή Αυγή, 8% ΠΑΣΟΚ, 6% ΚΚΕ, 4,5% ΑΝΕΛ.

aftodioikisi.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ: Μεγάλα ονόματα με άρωμα γυναίκας στη «μάχη της Αθήνας»

Σκέψεις να ρίξουν τα μεγάλα ονόματα τους στη «μάχη για το Δήμο Αθηναίων» κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα δύο κόμματα της Αριστεράς: Ειδικά μετά τα τελευταία (προ φόνου) δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν πρωτιά Κασιδιάρη στην Αθήνα αλλά και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τη ΝΔ που προσανατολίζεται σε έναν προβεβλημένο υπουργό της, το Ν. Δένδια όσο και για πρόσωπα όπως ο Α. Λοβέρδος, έχει σημάνει συναγερμό στην Αριστερά και ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το τελευταίο διάστημα  συζητείται έντονα σε στενό κύκλο περι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία εκλέγεται στην Α΄ Αθήνας. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αρχικά στο τραπέζι της Κουμουνδούρου είχε πέσει το όνομα της Σοφίας Σακοράφα. Ωστόσο αφενός οι σχετικά χαμηλές επιδόσεις της βουλευτού της Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το γεγονός ότι η ίδια έχει δηλώσει την προτίμησή της για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητα της για το Δήμο Αθηναίων φαίνεται ότι «παγώνει».
Δεν είναι όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται να ρίξει «πρώτο όνομα» στη «μάχη της Αθήνας». Αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και στον Περισσό με τη βουλευτή, επίσης, της Α΄ Αθήνας Λιάνα Κανέλλη. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της κ. Κανέλλη είχε ακουστεί και για το 2010 ωστόσο τότε προτιμήθηκε ο Νίκος Σοφιανός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και για τις δύο βουλευτίνες της Αριστεράς, έχουν ξεκινήσει μετρήσεις από εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες είναι γνωστές για τις καλές τους σχέσεις με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων της

Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και καθόλου ΔΝΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία μετά τις εκλογές και τον θρίαμβο της Μέρκελ.
Αν και είναι πολύ πιθανόν τώρα που η Μέρκελ απελευθερώθηκε από το άγχος των εκλογών, που για την ίδια ήταν ένα προσωπικό στοίχημα επιβεβαίωσης της πολιτικής της μέσα στη χώρα της, θα ασχοληθεί περισσότερο με την Ευρώπη, τη σωτηρία του ευρώ, την ενοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής, ξεχνούμε το βασικό πρόβλημα – το οποίο, είναι αλήθεια, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν.

ΔΡΑΣΗ - Φόροι Ακινήτων: Τι ανάγκη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελικό σχέδιο για το φόρο ακινήτων, στο οποίο προχωρεί η κυβέρνηση, φουσκώνοντας τον γιατί υπολογίζει από κοινού με την τρόικα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτητών δεν πρόκειται λόγω έλλειψης ρευστότητας να τον πληρώσουν, είναι το τελικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία.
Η απαξίωση του σχηματισμένου και φορολογημένου κεφαλαίου θα καθηλώσει την Ελλάδα στην υπανάπτυξη. Διότι ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις και κεφάλαιο δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεν χρειάζονται να περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσει μέσω της υπερφορολόγησης την ελληνική οικονομία. Το κάνει ήδη η κυβέρνηση.
Μοναδική δυνατότητα των ιδιοκτητών έναντι της συστηματικής φορολογικής εξόντωσης είναι συστηματική και οργανωμένη πολιτική αντίδραση και κινητοποίηση. Προσπάθεια που η Δράση δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιήσει.

TΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΜΜ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ...900 ΕΥΡΩ!»



Σε κατ’ οίκων περιορισμό καταδικάζει ουσιαστικά και τυπικά η γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση τα ΑμΕΑ, μετά την αιφνιδιαστική απόφασή της για αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων των Δελτίων Ελεύθερης Εισόδου στα ΜΜΜ ,με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας.

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη , ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Πάνου Μαυραγάνη, ΑμΕΑ με 67%, που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:
«Περιμένω να λάβω το δελτίο ελευθέρας κυκλοφορίας στα ΜΜΜ, αλλά διάβασα ότι ενώ το εισόδημα των δικαιουμένων ήταν πάντα μέχρι 30.000 ευρώ, φέτος το κατέβασαν στα 29.000 !!!».
Όπως επισημαίνει ο Πάνος Μαυραγάνης στην επιστολή:

«Για την κάρτα Πολιτισμού διατήρησαν το ποσό των 30.000 ευρώ... Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση των 30.000. Το εισόδημά μου είναι 29.100 ευρώ».
«Σκοπεύετε να προβείτε στην άμεση επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων από 29.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να με ποιο δικαίωμα η Ελληνική Πολιτεία στερεί τις ελεύθερες μεταφορές από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν αναπηρία και το εισόδημά τους δεν επαρκεί.

2ο Scooter Festival, 4-6 Οκτωβρίου 2013, "Τεχνόπολις", Γκάζι

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141591666c77fe7b&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hm327b081&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380183313888&sads=qDyXAotVpmRZ__5ydBK3RjtWLsc&sadssc=1

To 2o Scooter Festival (www.scooterfestival.gr) θα διοργανωθεί από τις 4 έως και τις 6 Οκτωβρίου 2013 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες που αναζητούσαν έναν εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο μετακίνησης, η φετινή εκδήλωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του δίκυκλου.
  • Οι επισκέπτες θα δουν τα νέα μοντέλα σε scooter, μοτοσυκλέτες, ATV αλλά και προτάσεις σε εξοπλισμό και αξεσουάρ.
  • Ηλεκτροκίνητα scooter και ποδήλατα θα είναι σε μια παράλληλη έκθεση στον προαύλιο χώρο της «Τεχνόπολις» με τη δυνατότητα μικρών drive test, δίνοντας μια εναλλακτική και οικολογική πρόταση για τη μετακίνηση.
  • Στο κεντρικό φουγάρο της «Τεχνόπολις» έκθεση BAD & BEAUTIFUL: customized μηχανές, μοναδικές κατασκευές από μέταλλο, μοτοσυκλέτες βραβευμένες σε διεθνείς διαγωνισμούς.
  • CLASSIC BEAUTIES: πανέμορφες NORTON, TRIUMPH, ARIEL, HARLEY DAVIDSON, παλιές vespa και μηχανάκια μικρού κυβισμού. Η μεγάλη ιστορία του δίκυκλου θα περάσει μπροστά από τα μάτια σας, δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες να θυμηθούν άλλες εποχές.
  • «Ο Γύρος του Θανάτου» μετά από πολλά χρόνια παρουσιάζεται πάλι από τον ακροβάτη-αναβάτη Βαγγέλη Ανδρέου σε μια παράσταση που θα σας κόψει την ανάσα.
  • Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης: Σάββατο και Κυριακή 20:00-22:00
  • Mαθήματα πρώτων βοηθειών κάθε μέρα με πρακτική εξάσκηση από διασώστες του ΕΚΑΒ.Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 18.00-20.00
Είσοδος δωρεάν - Εγγραφή στο e-mail: scooterfestival@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ
Παρασκευή                      16:00-22:00
Σάββατο & Κυριακή          11:00-22:00

Είσοδος Δωρεάν
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141591666c77fe7b&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hm326ypx0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380183399048&sads=yjKit5B1ODNinsp6TvGcoqjqK5I