Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σύνταξη στα 58 για 600.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Σύνταξη στα 58 έτη μπορούν να εξασφαλίσουν 600.000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Πρόκειται για ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης είτε με πραγματικά, είτε με πλασματικά ένσημα. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος μπορούν να φύγουν με σύνταξη έως το 2015 και να γλιτώσουν το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Πρόκειται για 600.000 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν το 1993.
 Η εφημερίδα γράφει ότι "κερδισμένοι με έξοδο στη σύνταξη σε ηλικίες 55-58 ετών είναι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης είτε με πραγματικά είτε με πλασματικά «ένσημα». Οσοι μάλιστα αξιοποιήσουν σωστά τα «παράθυρα» του ασφαλιστικού για να συμπληρώσουν τις χρονικές προϋποθέσεις, μπορούν να κατοχυρωθούν διπλά, φεύγοντας με σύνταξη ως το 2015, οπότε έτσι θα γλιτώσουν και από τις δυσμενείς αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους, που μπαίνουν σε εφαρμογή σε 16 μήνες από σήμερα".
Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει για παλιούς ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 Τελευταία ευκαιρία θα έχουν κάποιοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για αναγνώριση πλασματικών χρόνων λόγω τέκνων, χωρίς εξαγορά ενσήμων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Κλήρωση κυπέλλου Γ' Εθνικής... Μεσσηνιακός - Κόρινθος , Η Α.Ε.Κ στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα

Τον Μεσσηνιακό, στην Καλαμάτα αντιμετωπίζει στις 15 Σεπτεμβρίου η Κόρινθος στο κυπέλλο Ελλάδας Ερασιτεχνών της Γ’ Εθνικής σε  νοκ άουτ αγώνα, στον 4ο όμιλο.
 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στον 6ο όμιλο, τυχερή στάθηκε η Α.Ε.Κ. στην κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών της Γ’ Εθνικής αφού πέρασε στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. 
Η 1η αγωνιστική περιλαμβάνει νοκ άουτ παιχνίδια και θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην έδρα της ομάδας που αναγράφεται πρώτη. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με νοκ άουτ αγώνες ξεχωριστά σε κάθε όμιλο, έως ότου προκύψει η τελική νικήτρια του κάθε ομίλου.

Οι έξι αυτοί σύλλογοι μαζί με τους δύο που θα προκύψουν από μετά από κλήρωση στην οποία θα συμπεριληφθούν οι έξι φιναλίστ των τελικών αγώνων του κάθε ομίλου, θα προκριθούν στα προημιτελικά. Εκεί θα διεξαχθούν και πάλι νοκ άουτ αγώνες στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Στα ημιτελικά οι αγώνες θα είναι διπλοί και οι δύο ομάδες που θα προκριθούν θ' αναμετρηθούν στον τελικό του κυπέλλου. Η ημερομηνία διεξαγωγής του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Τα "ζευγάρια" του Κυπέλλου στον 4ο όμιλο
(1η αγωνιστική)
ΠΑΟ Βάρδας-Παναργειακός
Αρης Αιτωλικού-Καλαμάτα
Μεσσηνιακός-Κόρινθος
Παναρκαδικός-ΠΦΟ Πανόπουλου
Αχαϊκή-ΑΕ Μεσολογγίου
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Εθνικός Σαγέικων
Ατρόμητος Λάππα-ΑΕ Ερμιονίδας
Πανναυπλιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης

ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας: Επιτέλους έπεσε άσφαλτος . . .

dromos_8a2c5fbe76d0846b94ed8e4f6fd92764 
Σημαντικές παρεμβάσεις σε σημεία όπου ο ασφαλτοτάπητας είχε εξαφανιστεί! Μετά απο πολλούς μήνες και εκατοντάδες παράπονα οδηγών για την κατάσταση του οδοστρώματος στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, επιτέλους η ΔΕΣΕ Δυτ. Ελλάδας, προέβει σε εργασίες συντήρησης, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του δρόμου.


Έτσι έγινε επίστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα και διαγράμμιση σε τμήματα από το Επιτάλιο έως το Κάτω Σαμικό, όπου η άσφαλτος είχε “εξαφανιστεί” και ο κίνδυνος για την πρόκληση ατυχημάτων ήταν κάτι παραπάνω απο ορατός.
Σημεία όπως το τμήμα Επιτάλιο – Αγρίδι, ή κατηφόρες Πεπέ – Κάτω Σαμικό, πλέον ανανεώθηκαν και έγιναν περισσότερο ασφαλή.

 ilialive.gr

Oi αντίπαλοι της Κορίνθου - Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής

H Κόρινθος είναι στον 4ο όμιλο,της Γ' εθνικής, μαζί με άλλες 15 ομάδες από τις ΕΠΣ των Νομών της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και τις Άρτας

 Τον 4ο όμιλο απαρτίζουν οι ομάδες:
ΑΡΤΑΣ: ΑΕ Καραϊσκάκης
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Αρης Αιτωλικού, ΑΕ Μεσολογγίου
ΑΧΑΪΑΣ: Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων
ΗΛΕΙΑΣ: ΠΑΟ Βάρδας, ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Ν. Μανωλάδας
ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Παναρκαδικός
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καλαμάτα, Μεσσηνιακός
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Ένωση Ερμιονίδας, Παναργειακός, Πανναυπλιακός
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κόρινθος

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου

ΑΕΚ στον 6ο όμιλο, Κόρινθος και Καλαμάτα στον 4ο όμιλο στη Football league 2


aekantipaloi

Σήμερα το πρωί   πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Football league 2. Η ΑΕΚ συμμετέχει στον 6ο όμιλο της κατηγορίας, ενώ η Κόρινθος και η Καλαμάτα συμμετέχουν στον 4ο όμιλο.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 28 αγωνιστικές και αρχίζει στις 22 Σεπτεμβρίου. Στη Football League προβιβάζονται οι πρώτοι κάθε ομίλου. Από τους ομίλους με 16 ομάδες (1,2,4) θα πέσουν 8, από τον 3ο και τον 6ο θα πέσουν 7 και από τον 5ο θα πέσουν 8.

Αναλυτικά οι όμιλοι: 
 
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΒΡΟΣ: Έβρος Σουφλίου
ΘΡΑΚΗ: ΠΑΟ Κόσµιου
ΚΑΒΑΛΑ: Αρης Ακροποτάµου, Ορφέας Ελευθερούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώµατος, Νέστος Χρυσούπολης
ΔΡΑΜΑ: Δόξα Πετρούσας
ΣΕΡΡΕΣ: Πανσερραϊκός, Εθνικός Σιδηροκάστρου
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Διγενής Λακκώµατος, ΠΟ Μουδανίων
ΚΙΛΚΙΣ: Εθνικός Αγιονερίου, Κιλκισιακός
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μακεδονικός, Αγροτικός Αστέρας, Ηρακλής Αμπελοκήπων

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Καστοριά, Κάστορας
ΚΟΖΑΝΗ: Κοζάνη
ΠΡΕΒΕΖΑ/ΛΕΥΚΑΔΑ: Κεραυνός Θεσπρωτικού, Εθνικός Φιλιππιάδας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Πρέβεζα
ΚΕΡΚΥΡΑ: Όλυµπος Κέρκυρας
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Θεσπρωτός
ΗΠΕΙΡΟΣ: Δόξα Κρανούλας
ΓΡΕΒΕΝΑ: Πυρσός Γρεβενών
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καµπανιακός, Οδυσσέας Κορδελιού, Δόξα Πενταλόφου
ΛΑΡΙΣΑ: Λάρισα, Οικονόµος Τσαριτσάνης

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΑΘΙΑ: Νάουσα, ΕΑ Παύλου, Λευκάδια Νάουσας
ΤΡΙΚΑΛΑ: Τρίκαλα
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΑΟ Καρδίτσας
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Λαµία, Αχιλλέας Δοµοκού
ΠΙΕΡΙΑ: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Ρήγας Φεραίος
ΕΥΒΟΙΑ: ΑΟ Χαλκίδας, ΑΟ Κύµης
ΛΑΡΙΣΑ: Μαχητής Τερψιθέας, Πυργετός, Δωτιέας Αγιάς, Αµπελωνιακός

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΤΑ: ΑΕ Καραϊσκάκης
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Άρης Αιτωλικού, ΑΕ Μεσολογγίου
ΑΧΑΪΑ: Ατρόµητος Λάππα, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων
ΗΛΕΙΑ: ΠΑΟ Βάρδας, ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Ν. Μανωλάδας
ΑΡΚΑΔΙΑ: Παναρκαδικός
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καλαµάτα, Μεσσηνιακός
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΑΕ Ερµιονίδας, Παναργειακός, Πανναυπλιακός
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Κόρινθος

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ: Προοδευτική, Ατρόμητος Πειραιά, Ιωνικός, Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός Λαυρίου, Δόξα Βύρωνα, Τράχωνες, Νέα Ιωνία, Εθνικός Αστέρας, Πεύκη
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Μύκονος
ΚΡΗΤΗ: Ατσαλένιος, Ρούβας, Κισσαμικός, Γιούχτας

6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ: Θύελλα Ραφηνας, Περαμαϊκός, Αιγάλεω, ΑΕΚ, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Περιστέρι, Μανδραϊκός, Αστέρας Βάρης, Τριγλία Ραφήνας, Θύελλα
ΚΡΗΤΗ: Άγιος Νικόλαος, Ερμής Ζωνιανών, Ηρόδοτος, ΠΑΟ Κρουσσώνα
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Πανναξιακός

Ανακοινώθηκε η νέα “ηγεσία” της Εκκλησίας

Diarkis-Iera-Synodos
Πηγή: romfea.gr

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της νέας συνοδικής περιόδου. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν “συνέρχεται, από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 157ης Συνοδικής  Περιόδου, από 1/9/2013 έως 31/8/2014, για να ασχοληθεί με θέματα της  Ημερησίας Διατάξεως.
Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 157ης Συνοδικής Περιόδου, είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,
Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος,
Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος,
Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτος,
Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος,
Γρεβενών κ. Σέργιος,
Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος,
Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος,
Παροναξίας κ. Καλλίνικος,
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,
Ζακύνθου κ. Διονύσιος,
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει γίνει ανακοινωθεί επισήμως αν και ποιοι δεν θα μετέχουν στις συνεδριάσεις της νέας Δ.Ι.Σ. για λόγους υγείας.

Ο Καψής προανήγγειλε παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάληψη στο Ραδιομέγαρο

kapsis
Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, με δηλώσεις του στον  Real Fm  υποστήριξε ότι μετά τη στελέχωση της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να βρίσκεται υπό κατάληψη το Ραδιομέγαρο, προαναγγέλλοντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
«Δεν έχει πλέον την παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή. Αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία η εισαγγελική παρέμβαση. Η κατάσταση είναι στα όρια της πρόκλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στελέχωση της μεταβατικής τηλεόρασης.
«Έγινε η μοριοδότηση με βάση τις δηλώσεις. Σε αρκετές έχουν γίνει λάθη, διορθώνονται και θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις για τον μεταβατικό φορέα. Όταν έχει γίνει λάθος, σκόπιμο ή όχι, αφαιρούνται τα μόρια. Ένας αριθμός από αυτούς, δεν θα προσληφθεί. Στη θέση τους, θα μπουν επιλαχόντες. Η απαράβατη οδηγία είναι ότι δεν θα καταστρατηγηθεί η σειρά της μοριοδότηση, για κανέναν και με κανέναν τρόπο. Αυτή είναι και η πολιτική δέσμευση που έχω αναλάβει.
Δεν συμφωνώ ότι αργήσαμε. Πέρασε ένα αρκετά μεγάλο στάδιο διαπραγματεύσεων, με στόχο να εκπέμψει η μεταβατική τηλεόραση από την Αγία Παρασκευή γιατί η Κατεχάκη έχει σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Δεν έγινε δυνατό εξαιτίας μιας συντεχνιακής νοοτροπίας στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Αγία Παρασκευή κλειστή για τη Δημόσια Τηλεόραση».

Αθανασίου: Δεν εκφοβίζονται οι δικαστές

athanasiou
«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό εφέτη ανακριτή.

«Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν και θα πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές

tsiprasbalaso
(photo: Eurokinissi)
Πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην αυριανή δίκη συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2011, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δίκη 35 μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι μια πολιτική δίκη, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη.
Ωστόσο, σημείωσε ότι μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς, πρόσθεσε, θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

ysterografa,gr

Η ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ( ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

Η ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΝΑ

Επίκαιρο Δημοτικό τραγούδι

Πόλεμος ΚΕΔΕ – Τσίπρα για τους «βλαχοδήμαρχους»

Την έντονη αντίδραση του πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, προκάλεσαν οι αναφορές στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση, του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, το Σάββατο. Ο κ. Ασκούνης εστιάζει στην αναφορά του κ. Τσίπρα, «σε βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν», τονίζοντας ότι  με τη φράση του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς.

Διαθεσιμότητα: Η Τρόικα δεν θα δώσει παράταση για τους 12.500 του Δεκεμβρίου

Με άγριες διαθέσεις θα επιστρέψουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα. Παρόλο που η κυβέρνηση έχει έτοιμη τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους, οι οποίοι θα υπαχθούν ως το τέλος του μήνα στο σχέδιο «κινητικότητας», οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αλλά θα επιμείνουν σε μεγάλο αριθμό απολύσεων (μεταξύ των «διαθέσιμων»).
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει ήδη στην Αθήνα, δεν έχουν την πρόθεση να αποδεχθούν το αίτημα που θα θέσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για παράταση σε σχέση με την διαθεσιμότητα άλλων 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Αντίθετα, υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητήσουν συνέχιση της εφαρμογής του ίδιου μέτρου το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του καταλόγου με τα ονόματα των πρώτων 12.500 την 16η Σεπτεμβρίου.

aftodioikisi.gr

Θόδωροs Σκυλακάκηs : "Παραπλανητική η (προεκλογική;) παροχολογία της κυβέρνησης"

Συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ
Δημοσιεύονται παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84"

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σωρεία παραλείψεων στην διαδικασία την οποία επιχειρήθηκε η αγορά μπαταριών των Υποβρυχίων τ.209

Το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209 έχει πολλάκις έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από όλα σχεδόν τα κόμματα, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές.
Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε μάλιστα διαβεβαιώσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους, τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, όσο και σε μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα ότι, το θέμα των μπαταριών των Υποβρυχίων τύπου 209 είχε επιτέλους διευθετηθεί, μετά από συντονισμένες ενέργειες του ιδίου και του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου!!!

ΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


«ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΕΠΙΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στους δημοσιογράφους Βίκυ Μιχέλη και Γιώργο Γκόντζο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Ιωαννίνων, είπε μεταξύ άλλων τα εξής, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

''Ντροπή και κρίμα, κυρία Μέρκελ'' - ανοιχτή επιστολή


 ''Ενδώσατε και σεις στον χυδαίο γερμανικό λαϊκισμό'' αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του ο πρώην υπουργός Ν. Χριστοδουλάκη προς την Μέρκελ, την οποία κατηγορεί πως για να κερδίσει ψήφους υιοθετεί ακροδεξιές απόψεις πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ.
Διαβάστε όλη την ανοιχτή επιστολή.

«Αξιότιμη Καγκελάριε,

Amber alert για 5χρονο κοριτσάκι από το Ίλιον


 Η μικρή Χουντα Γουαζαν εξαφανίστηκε από το Ίλιον στις 30 Αυγούστου. Έχει ήδη εκδοθεί Amber Alert.
Η μικρούλα έχει καστανά μαλλιά και μάτια. Έχει ύψος 1.10μ. και βάρος 17 κιλά.

Σύμφωνα με την αφίσα Amber Alert που έχει εκδοθεί, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ φόρεμα και άσπρα πέδιλα.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για την 5χρονη, να καλέσει σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, ή στη γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.

Πεντάρα του Ολυμπιακού στον Λεβαδειακό - Φουστέρ σερβίρει, Μήτρογλου “σκοτώνει”

onsports
Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βοιωτία και την έδρα του Λεβαδειακού, επί του οποίου επικράτησε εύκολα με 0-5. Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός, ακίνδυνος ο Λεβαδειακός. Χατ -τρικ σε 21 λεπτά από τρεις ασίστ του Φουστέρ από τον Μήτρογλου ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, το σκορ είχε ανοίξει στο πρώτο μέρος με πέναλτι ο Σαβιόλα, ενώ σκόραρε και ο Βάις, Δύο δοκάρια είχε ο Κάμπελ.
“Αναβρασμός” στο ημίχρονο μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και των
αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ένταση συνεχίστηκε κι έξω από το γήπεδο.

Ο Παπανικολάου ενημερώνει στο Twitter για την ατζέντα των Βρυξελλών

Giorgos-Papanikolaou
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ενημερώνει για τη σημαντική εβδομάδα που ξεκινάει για τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπανικολάου.
Ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν να επανεξετάζει το πολιτικό μέλλον του, με φόντο το ενδεχόμενο επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή, από τη στιγμή μάλιστα που η λίστα των ευρωβουλευτών θα ανανεωθεί μέσω της αναμέτρησης του 2014, χρησιμοποιεί συχνά τα social media, για να περάσει στοχευμένα μηνύματα.
“Εβδομάδα επιτροπών στις Βρυξέλλες.Στην Επιτροπή Πολ.Ελευθεριών θα συζητήσουμε για την Ευρ.Υπηρεσία Ασύλου και τον FRONTEX”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Γιώργος Παπανικολάου.

Η Μιλένα… δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ

Milena-Apostolaki
Η Μιλένα Αποστολάκη είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, και έτσι δεν θα είναι παρούσα στις επετιακές εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη, αύριο και μεθαύριο.
Όπως υποστηρίζει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η πρώην υπουργός αρνήθηκε να παραστεί στις εκδηλώσεις, παρά την κρούση που της έγινε, και θα ανήκει έτσι στις εξαιρέσεις, εκείνων που επέλεξαν να μην ανταποκριθούν στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου για επανασυσπείρωση του χώρου, ώστε να ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ μέρος της πολιτικής δυναμικής που έχασε τα τελευταία χρόνια.
Η έγκριτη στήλη των “Νέων” επισημαίνει ακόμη ότι η Μιλένα Αποστολάκη έχει επιστρέψει στο δικηγορικό γραφείο της, απέχοντας από την ενεργό πολιτική μετά την καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, η ίδια ωστόσο δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τα κοινά.

Η Μόσχα στέλνει αναγνωριστικό πλοίο στη Μεσόγειο

UKRAINE RUSSIA NAVY
Η Ρωσία στέλνει αναγνωριστικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.
Το αναγνωριστικό πλοίο Priazovye απέπλευσε αργά χθες από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή “τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση”, πρόσθεσε το πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε.
Το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.
Το Ιντερφάξ πρόσθεσε ότι το Priazovye θα επιχειρήσει χωριστά από τη ναυτική δύναμη που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή του είναι σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρήσιμη για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.
Το υπουργείο ‘Αμυνας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι νέα πολεμικά πλοία θα σταλούν στη Μεσόγειο για ν’ αντικαταστήσουν κάποια από τα ρωσικά πλοία που βρίσκονται εκεί

Μάχη με την τρόικα για το πετρέλαιο θέρμανσης

troika-Megaro-Maximou
Μετά τη μάχη που δόθηκε για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, και κερδήθηκε χάρη στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανεξαρτήτως της στάσης που κράτησαν στη συνέχεια οι επιχειρηματίες του κλάδου, αποφεύγοντας να περάσουν τη μείωση στους τιμοκαταλόγους τους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη μάχη, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως υποστηρίζουν τα σημερινά “Νέα” με βασικό ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα τους, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δηλώνει έτοιμη για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, διεκδικώντας φοροελαφρύνσεις που οδηγούν σε μειωμένο τιμολόγιο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Το ρεπορτάζ των “Νέων” προσθέτει ότι παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θα επιδιώξει κινήσεις που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της αγοράς, καθώς αναπροσαρμογές στο σχέδιο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά έχει φανεί μέχρι σήμερα απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

yasterografa.gr

Ο Σημίτης… ξαναδίνει ραντεβού με το ΠΑΣΟΚ

PASOK-portraita-proedron
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Στην ταινία “Inception” ο Κρίστοφερ Νόλαν μας καλωσόρισε στη βιωματική πραγματικότητα, τη ζωή που καλπάζει παράλληλα με αυτή την οποία καταλαβαίνουμε και μοιραζόμαστε, έχοντας τις περισσότερες φορές τον ρόλο της αληθινής πρωταγωνίστριας. Έστω κι αν δεν το γνωρίζουμε, ή αδυνατούμε να το κατανοήσουμε πλήρως.
Η δύναμη μιας ιδέας άλλωστε, που μπορεί να καρφιτσωθεί με επιχειρηματολογική φινέτσα στο μυαλό κάποιου, έχει τη γονιδιακή ύφεση να παρασύρει στο μυθιστόρημα το οποίο έρχεται να υπηρετήσει, ανθρώπους, κοινωνίες, γενιές και έθνη. Με την αφήγησή της να καθίσταται κατανοητή μονάχα στον επίλογο της διαδρομής αυτής.

Ο Στάινμπρουκ «νικητής» του debate

debate
Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την Καγκελαρία αναδείχθηκε —με μικρή διαφορά— νικητής της αποψινής τηλεοπτικής προεκλογικής αντιπαράθεσης με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα γνώμης η οποία διενεργήθηκε κατά την διάρκεια του «ντιμπέιτ» μεταξύ των 1.000 προσώπων τα οποία βρίσκονταν στο στούντιο από την Infratest-dimap.

Μανιτάκης: Η τρόικα σμπαράλιασε την κινητικότητα γιατί ήθελε απολύσεις

Στην τρόικα ρίχνει την «απόλυτη ευθύνη» για την αποτυχία της κινητικότητας, και μάλιστα με ιδιοτελείς σκοπούς,  ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.  «Ρίχνω την απόλυτη ευθύνη σε αυτό το πεδίο στην Τρόικα. Έκανε συνειδητή επιλογή. Σμπαράλιασε με πολιτικούς σκοπούς την κινητικότητα. Παρέβη το μνημόνιο και τις μνημονιακές υποχρεώσεις η ίδια», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο κ. Μανιτάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, ο στόχος των δανειστών μας ήταν οι απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τις 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 ελήφθη από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της τότε συγκυβέρνησης (Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη) τον περασμένο Απρίλιο, καθώς, εκτός των άλλων, δεν είχε προχωρήσει η κινητικότητα.
Κατά τον κ. Μανιτάκη αυτό που ζητούσαν τότε (και τώρα) οι επικεφαλείς της τρόικας «δεν έχει σχέση με αυτό που ετοιμάζαμε όλο αυτό το διάστημα σε συνεννόηση με το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα. Αν διαβάσουμε το μνημόνιο κατά λέξη, θα δείτε ότι η κινητικότητα -δηλαδή η μετακίνηση ενός δημοσίου υπαλλήλου-, προϋπέθετε ότι έχει γίνει προηγουμένως έκθεση αξιολόγησης της υπηρεσίας αυτής, για να δουν πόσο προσωπικό πλεονάζει, ποια ειδικότητα, ποια κατηγορία. Ό,τι έχει γίνει -και ήταν όρος προαπαιτούμενο για τη δόση τον Απρίλιο-, με τα σχέδια στελέχωσης ήταν απαραίτητο εργαλείο, που δεν είχαμε στην Ελλάδα. Μέχρι τον Ιούνιο τα είχαμε ολοκληρώσει για 450 χιλιάδες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Από τα αποτελέσματα βλέπαμε, πού είχαμε πλεόνασμα και πού κενό. Μετά από αυτό, αφού εντοπίζονταν οι θέσεις με τα περιγράμματα θέσεων, θα κάναμε την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που υπάγονταν στην ίδια κατηγορία και οι λιγότερο προσοντούχοι θα κάλυπταν τα κενά στο σύνολο του δημόσιου τομέα…», προσθέτει ο κ. Μανιτάκης.
Παράλληλα ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιρρίπτει ευθύνες, κυρίως, στον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και στους δήμους γιατί, όπως λέει, «δεν ήταν πρόθυμοι να δώσουν στοιχεία» για την κινητικότητα.

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την προγραμματική συμφωνία

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στο ραντεβού των κορυφαίων, δηλαδή στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσουν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα… άμεσης ανάγκης.
Μια περίπου εβδομάδα πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που εκ των πραγμάτων συμβολίζει τον πρόλογο των πολιτικών εξελίξεων για το αμέσως επόμενα διάστημα, και μερικές ώρες πριν από το διήμερο εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, με το Κίνημα να ποντάρει πολλά για μια ηχηρή “πολιτική επιστροφή”, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης θα ξαναδιαβάσουν την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων, που αναμένεται να παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.
Παράλληλα, οι δυο πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην οικονομία, στο περιθώριο των γερμανικών εκλογών αλλά και εν αναμονή του νέου ελέγχου από την τρόικα, καθώς και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το ζήτημα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας εργαζομένων στον χώρο του δημοσίου, με την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) να έρχεται στο προσκήνιο.
Σαμαράς και Βενιζέλος θα μιλήσουν ακόμη και για τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από το ακανθώδες θέμα της Συρίας, και ειδικότερα τη θέση που έχει η Ελλάδα, εν αναμονή της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου για επίθεση, και της στάσης που έχουν κρατήσει μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

ysterografa.gr

Τα “χρόνια πολλά” της Λιάνας Κανέλλη στο ΠΑΣΟΚ

Liana-Kanelli
Τα δικά της “χρόνια πολλά” στο ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε η Λιάνα Κανέλλη ενόψει της αυριανής επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη, μέσω της παρουσίας της στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ, μάχιμη και… καίρια στις τοποθετήσεις της, όπως συνηθίζει, είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, απαριθμώντας του μια σειρά από “επεισόδια” στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος, προς το οποίο άσκησε σκληρή κριτική.
Η Λιάνα Κανέλλη είχε στο πλαίσιο της εκπομπής έντονη αντιπαράθεση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τόσο για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, όσο και για την ατζέντα που “καίει” στη συμπρωτεύουσα.

Άσαντ: Η Συρία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση

asadΟ Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’Ασαντ δήλωσε σήμερα ότι η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή.
“Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση από το εξωτερικό”, δήλωσε ο ‘Ασαντ στη διάρκεια συνάντησής του με ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
“Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ”, τόνισε ο ‘Ασαντ.
Η συριακή ηγεσία αποκαλεί “τρομοκράτες” τους αντάρτες.

ysterografa.gr

Ponzi - Epistoles : Ponzi - Επιστολή στην Αρετή Κετιμέ

WarnerBrosPictures: "Getaway - "Mayhem in the Making" Featurette [HD]"

Θετικά στοιχεία η Κόρινθος στο 0-2 επί της ανεβασμένης Νεμέας (video)

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεμέα η Κόρινθος επικρατώντας με 0-2 σε φιλικό ματς, δείχνοντας κυρίως στο α’ ημίχρονο δείγματα πολύ καλής ομάδας, έχοντας και τις απουσίες της. Όσον αφορά τον Παννεμεατικό, ο οποίος και αυτός είχε σημαντικότατες ελλείψεις, σίγουρα θα είναι από τους συλλόγους που θα πρωταγωνιστήσουν στην Α1 Κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά, εκμεταλλευόμενοι το άγχος, αλλά και τα λαθάκια των «λιονταριών» και στην πρώτη κιόλας επίθεση στον αγώνα, ο Μπέργκοβιτς πέτυχε το 0-1.

Η «Μπάρτσα» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να μην πατάνε καθόλου καλά και στο 5’ ο Γκεοργκίεφ με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, πρόλαβε άμυνα και τερματοφύλακα, κάνοντας το 0-2.

Πολιτειακή Παιδεία: Αν δεν την διδάξει η Δημοκρατία, θα την «διδάξει» ο Ναζισμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν υπάρχει ένα μάθημα που όχι μόνο δεν επιτρέπεται να υποστεί την παραμικρή υποβάθμιση, αλλά πρέπει να είναι το πλέον αναβαθμισμένο, είναι αυτό της Πολιτειακής Παιδείας (Οργάνωση και Λειτουργίες της Πολιτείας).
Οι νέοι μας πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τις κλασσικές σπουδές και τις θετικές επιστήμες – ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Οι νέοι μας πρέπει να διαθέτουν καλές γνώσεις πληροφορικής – ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με τον πόλεμο κατά του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού;

Αλλά τι αξία θα έχουν όλες αυτές οι γνώσεις, αν οι νέοι μας δεν διδάσκονται τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα ενός ελεύθερου πολίτη με ελεύθερο φρόνημα, που αναπτύσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες μέσα σε μια ζωντανή Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ


Τη ληστεία που συντελείται σε βάρος των αγροτών - ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων κινδυνεύουν να κατασχεθούν λόγω της αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους εισφοράς για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛΛ για την παιδική πορνογραφία

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, (Π. Δήμας, Ε. Κουντουρά, Μ. Γιαννακάκη, Κ. Τριαντάφυλλος, Ν. Κακλαμάνης και Α. Αλεξόπουλος), ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, αναφέρει, ότι στη χώρα μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.