Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η νέα διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/6/2013, η Γενική Συνέλευση των μελών του Αστέρα Δερβενίου.
Αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, έγινε η εκλογή νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Παντελής Μαραμαθάς αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα για προσωπικούς λόγους Λάκη Κεκερή. Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Σκέρος Γιάννης
Αντιπρόεδρος: Κατούφας Στέλιος
Γεν. Γραμματέας: Μελισσαρόπουλος Νίκος
Ταμίας: Μαραγκός Στρατής
Έφορος ανδ. ομάδας: Καλυτέρης Γιώργος
Έφορος παιδ. ομάδας: Καλυτέρης Ηλίας
Μέλος: Μαραμαθάς Παντελής
Στη συνέχεια τέθηκαν οι στόχοι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος, η Γ.Σ. αποφάσισε την έναρξη των ενεργειών για:
α) τη μετονομασία του Συλλόγου από "Νέος Αστήρ Δερβενίου" σε "Αστέρας Δερβενίου" και
β) την αύξηση των μελών του Δ.Σ. από 7 σε 9.
Μετά το πέρας των αλλαγών, θα διεξαχθούν και πάλι εκλογές για το νέο 9-μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα (δυσφορίας) Βενιζέλου σε Σαμαρά για Βορίδη

Evangelos-Venizelos-Antonis-Samaras
Το μείζον θέμα που προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης η άστοχη επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ και της παρουσίας του Ανδρέα Παπανδρέου, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για όσα είπε χθες ο Μάκης Βορίδης, και εξακολουθούν και σήμερα να κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα για τον Μάκη Βορίδη είναι βαρύ, και δεν θα πρέπει να αποκλείονται εξελίξεις, από τη στιγμή που ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, διατηρεί το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.


voridisΑπάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για την επίθεση που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δήλωσή του για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Αν το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική που ακολουθεί το 2013 είναι στον αντίποδα της πολιτικής που εφάρμοζε και πρέσβευε το 1980, τότε η κρίση του είναι τόσο βαθιά που βρίσκει ύστατο καταφύγιο σε χιλιοειπωμένες και χιλιοαπαντημένες κατηγορίες που αφορούν στον Βορίδη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

failosΣτο μεταξύ ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στον Real FM συντάχθηκε με τις απόψεις που εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
«Η αλήθεια πονάει. Δεν θα αφαιρέσω ούτε μία λέξη από όσα είπε ο Μάκης Βορίδης», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «το ότι συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ για να βοηθήσουμε την πατρίδα δε σημαίνει ότι θα γίνουμε ίδιοι, ούτε θα γίνουμε ένα ενιαίο κόμμα». «Στις εισηγήσεις μου πάντοτε ξεκινώ λέγοντας ότι έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης. Μπορεί να είναι μικρότερο αλλά έχουμε και εμείς. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για να αφήσουμε τα προβλήματα άλυτα», σημείωσε ο κ. Κρανιδιώτης και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ίδιοι αλλά δεν θα μας επιβάλλει κανείς τον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογούμε το παρελθόν».

Δημοσκόπηση Alco: Κερδισμένοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

psifodeltia
Κέρδη για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της “Alco” που δημοσιεύεται στο “Πρώτο Θέμα”, και επιχειρεί να αποτυπώσει το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (20,9%-19,4%), με το ΠΑΣΟΚ να έχει ανέβει στο 6,5%, από 5% που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, μετράει δηλαδή κέρδη 1,5%.
Στην τρίτη θέση βέβαια παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 10,8%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση είχε 9,5%, και μετά το ΠΑΣΟΚ που είναι τέταρτο ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.
Το 46% θεωρεί σωστή την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 44% τη θωρεί λανθασμένη. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, το 72% στηρίζει την απόφαση του προέδρου του, και το 22% τη θεωρεί λανθασμένη.
Αναφορικά με τον Φώτη Κουβέλη, το 51% θεωρεί λανθασμένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ το 37% τη θεωρεί σωστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν λάθος την επιλογή Κουβέλη είναι ακόμη μεγαλύτερο, στο 59%, και εκείνοι που τη θεωρούν σωστή είναι λιγότεροι, στο 29%.

Κρανίδι: 'Εκαναν "ντου" για να τον συλλάβουν και βρήκαν σπίτι του μια βόμβα!


Ένας 44χρονος συνελήφθη χθες στο Κρανίδι Αργολίδας, για ληστεία και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, έτοιμου να πυροδοτηθεί!
Οι αστυνομικοί, ύστερα από εξιχνίαση ληστείας, που είχε διαπράξει ο 44χρονος στις 9 Δεκεμβρίου 2012 στον Πειραιά, πήγαν στο σπίτι του στο Κρανίδι και τον συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψή του, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι κι έμειναν έκπληκτοι, αφού βρήκαν και κατέσχεσαν, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από εκρηκτική ύλη ακαριαίας θρυαλίτιδας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με βραδύκαυστο φυτίλι, έναν γεμιστήρα αυτόματου πολεμικού όπλου τύπου G3 καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

14 συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα

Σε 14 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν ξενοδοχείο, όπου διεξαγόταν προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, συνεπλάκησαν με άνδρες της αστυνομίας, που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.α.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αποτροπή τυχόν νέων επεισοδίων, κατά την μεταγωγή τους στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, εξάλλου, αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάτρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονταν άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ.

newsit.gr

Ξένος βουλευτής βαπτίστηκε Χριστιανός στην Ελλάδα με νονούς δυο άλλους βουλευτες



Μια Ελληνίδα βουλευτής από το Νιού Χαμσάϊρ των Η.Π.Α. κι ένας βουλευτής από την Ουγκάντα ήταν οι νονοί του βουλευτή Ζαχαρία Χοσέ από την Μοζαμβίκη που αποφάσισε να βαπτιστεί Χριστιανός… στον Πειραιά.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Τα βουλευτικά βαπτίσια πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της 20ης συνόδου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας όπου συμμετείχαν βουλευτές από 26 Κοινοβούλια.
Ο Βουλευτής Ζαχαρία Χοσέ είχε κατηχηθεί στη χώρα του από τον Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. Αυτό όμως που ήθελε ήταν η βάπτιση του να γίνει στην Ελλάδα.
Η ευκαιρία δόθηκε με την συνέλευση της ΔΣΟ. Το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Καραβά, όπου υπάρχει βαπτιστήριο για ενήλικες τελέσθηκε αγρυπνία η οποία κατέληξε σε βάπτιση. Καθήκοντα αναδόχων ανέλαβαν δυο Βουλευτές.
Η Ελληνίδα Ευσταθία Μπούρα από το Κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάϊρ των Η.Π.Α. και ο Θεόδωρος Σεκικούμπο, Βουλευτής στην Ουγκάντα. Στον Βουλευτή από την Μοζαμβίκη, δόθηκαν δύο ονόματα Θεόδωρος - Ζαχαρίας.
Περισσότερα στο dogma.gr

Τα Παύλεια στην Κόρινθο όπου δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών - ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ



Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Ζ’ Κορίνθου Παυλείων».

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν, ο επιχώριος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και οι Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας.
ΔΟΓΜΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

dogma.gr

Το ξέσπασμα της παπαδιάς: Τα παιδιά μου δεν μου μιλάνε κι αυτό με πονάει πιο πολύ από τη φυλακή


Ότι είναι αθώα και αγαπούσε τον άντρα της ισχυρίζεται η παπαδιά, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μέσα από τη φυλακή κάνει έκκληση στα παιδιά της να τη συγχωρήσουν ενώ όπως λέει μοναδικό της λάθος ήταν ότι γνώρισε τον εραστή της...

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙ​Ο κας ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου έγινε δεκτή με περατεταμένο χειροκρότημα, όταν ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ για να εκφωνήσει την ομιλία της.
Η Μαριέττα Γιαννάκου παραμένει ένα από τα πιο συγκροτημένα πολιτικά στελέχη της Κεντροδεξιάς , ενώ λόγω και του προβλήματος που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια με την υγεία της, είχε συγκινήσει.
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εστίασε με την ομιλία της στις προοπτικές που διαμορφώνονται για την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει διαρκώς, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε τα εξής:

Ενστερνιζόμαστε τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.
Ο άνθρωπος είναι υποκείμενο της Ιστορίας και όχι αντικείμενο, παράγοντας και καταλύτης αλλαγών. Πρέπει να εργαστούμε με καρδιά και ορθολογισμό και να μη διστάσουμε, ακόμη και εάν τα αποτελέσματα στην αρχή είναι πενιχρά.
Ο αγώνας μας είναι αναγκαίος γιατί προέχει η μέριμνα για τους ασθενέστερους και η επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.
Ενόψει των ευρωεκλογών 2014 πρέπει να συνταχθούμε όλοι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης και μια ισχυρή αντιπροσώπευση της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι απαραίτητο να υποστηρίξουν την εθνική προσπάθεια για σταθερότητα και ευημερία και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που δεν είναι φυσικά εχθροί μας, γιατί η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν οι όροι ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας στη χώρα μας.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Τελεσίγραφο Νίκου Δένδια: Η ευνομία στη χώρα θα επιβληθείΤα είπε ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή, όσα αφορούν την ασφάλεια και το μεταναστευτικό. Θα μου επιτρέψετε απλώς μία μικρή υπογράμμιση.  Καταρχήν, να ξεκινήσουμε από κάτι που όλοι εσείς εδώ ξέρετε, όλοι οι Νεοδημοκράτες το ξέρουν, το έχουν μέσα στην καρδιά τους: ότι η παράταξη υπό την ηγεσία του νυν Προέδρου της και Πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά, καλείται μέσα σε 40 χρόνια για δεύτερη φορά να βγάλει την Ελλάδα από μια κρισιμότατη κατάσταση.

Όσον αφορά την οικονομία, κυρίες και κύριοι είναι φανερό ότι τους τελευταίους 11-12 μήνες έχουν γίνει άλματα. Μία χώρα που κινδύνευε να διωχθεί από το Ευρώ και την Ευρώπη, είναι σήμερα μία χώρα που εμφανίζεται σαν το πιθανότερο επιτυχές θαύμα της νέας Ευρώπης.

Όμως εγώ δεν είμαι αρμόδιος για την οικονομία. Ήρθα σήμερα να σας πω δύο κουβέντες για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και  δύο κουβέντες για το μεταναστευτικό.  Διότι όταν αναλάβαμε την Κυβέρνηση της χώρας τα τέλη του Ιουνίου 2012, κάθε ημέρα από τον Έβρο έμπαινε ένα Ελληνικό χωριό από παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Την τελευταία μέρα πριν ξεκινήσει ο Ξένιος Δίας, 430 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα. Σήμερα που μιλάμε είναι θέμα αν μπαίνει ένας την εβδομάδα.

Σήμερα που μιλάμε η Ελλάδα έχει το πιο σύγχρονο σύστημα αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη. Σήμερα που μιλάμε, η Ελλάδα έχει  μία νέα Υπηρεσία Ασύλου, μία νέα Αρχή Προσφυγών, μία  νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Αλλά κυρίως σήμερα που μιλάμε, η Ελλάδα έχει καθαρό το κέντρο της Πρωτεύουσας του Κράτους. Σήμερα μπορείτε να πάτε στην Αθήνα, στο κέντρο της, στην Ομόνοια, στην Πατησίων. Να περπατήσετε άφοβα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πριν λίγους μήνες αυτό δεν ήταν δυνατόν. Και αυτό το κατάφερε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά πρέπει να σας πω και κάτι άλλο για να είμαστε ξεκάθαροι. Δική μας προμετωπίδα είναι ο Νόμος και η Τάξη. Και τον Νόμο και την Τάξη θα τον επιβάλλουμε. Για εμάς δεν είναι ανεκτές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα. Θα είμαστε ξεκάθαροι με όλους. Ο Νόμος και η Τάξη θα επιβληθούν.

Αλλά - και τώρα στρέφομαι από το βήμα αυτό για να πω δυο κουβέντες και στους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας, σχετικά με το μεταναστευτικό - η Ελλάδα χειρίζεται το 90% των παράνομων μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει μόνη της. Υπό την ηγεσία, λοιπόν, του Πρωθυπουργού, κάναμε μία μεγάλη στροφή και διαφωνήσαμε πλήρως με την Ευρώπη στο Δουβλίνο 3. Από εδώ και πέρα, η Ελληνική πορεία θα είναι μία πορεία διαφοροποίησης. Απαιτούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας, αφού εμείς κάναμε το δικό μας κομμάτι, ώστε να προστατεύσουμε τα Ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση, να κάνουν κι αυτοί το δικό τους. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό του 90% των μεταναστευτικών ροών. Δεν μπορεί το κριτήριο της πρώτης εισόδου, να είναι το κριτήριο για την εξέταση των θεμάτων ασύλου, όπως προβλέπει το Δουβλίνο 2. Κι επίσης πρέπει να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι και φίλοι μας ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας μία κλείδα επαναδιανομής, επί τη βάσει της οποίας όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να επιστραφούν θα μοιράζονται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ανάλογα με την έκτασή τους, ανάλογα με το ακαθάριστο προϊόν τους και ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Η Ελληνική κοινωνία των δέκα εκατομμυρίων, κάτω από τις συνθήκες της τεράστιας οικονομικής κρίσης δεν αντέχει άλλο. Κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Καμία κοινωνία δεν θα άντεχε άλλο. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Γερμανία, την πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης. Θα άντεχε ξαφνικά να πάρει δώδεκα εκατομμύρια παράνομους μετανάστες; Πως ζητάνε λοιπόν από εμάς να απορροφήσουμε, πάνω από ένα εκατομμύριο.  Αυτά δεν γίνονται.

Φίλες και φίλοι,

Μπροστά μας έρχονται δύσκολοι καιροί, αλλά και καιροί ελπιδοφόροι. Εναπόκειται σ’ αυτή την παράταξη, υπό την ηγεσία του αρχηγού της, του Αντώνη Σαμαρά, να αλλάξει για άλλη μια φορά την Ελλάδα. Να περιορίσει το Κράτος και να παραδώσει την Ελλάδα ακμάζουσα, ισχυρή, στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου - Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτώ​ν σε Κορίνθιους στο πανηγύρι του Απ. Παύλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Προς Κορινθίους..
Προχθές βράδυ (Παρασκευή, 28/6) στο κέντρο της Κορίνθου και παρουσία δεκάδων ανθρώπων (η πόλη γιόρταζε τον Απόστολο Παύλο) μια συμμορία από δέκα (10) περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με αλυσίδες και σιδερογροθιές σε δύο (2) γνωστούς νέους ενεργούς πολίτες/αντιφασίστες της πόλης μας σε μία καθαρά γκανγκστερική και δολοφονική επίθεση. Οι δύο νέοι δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο (ο ένας για μία μέρα, ενώ ο άλλος, που χτυπήθηκε πιο σοβαρά, για δύο). Οι συμμορίτες/μπράβοι της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι παρόλο που το περιστατικό έγινε παρουσία πολύ κόσμου , ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει τις αντίστοιχες πληροφορίες, αν η ενεργοποίηση της αστυνομίας ήταν αυτή που θα έπρεπε.
Προς τη συμμορία της Χρυσής Αυγής που για πολλοστή φορά θρασύδειλα καταφεύγει σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε όσους αντιπαλεύουν την παρουσία της και αποκαλύπτουν το αποκρουστικό της πρόσωπο..
Δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει τους πολίτες. Τέτοιες τακτικές καταφέρνουν μόνο να ξεσκεπάζουν το ρόλο της και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι αντιπροσωπεύει τον υπόκοσμο. Οι ενεργοί πολίτες και η νεολαία, τόσο της πόλης μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα στέκονται αποφασιστικά απέναντι στο φασισμό και την μισαλλοδοξία με τα οποία η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δηλητηριάσει την κοινωνία μας. Ως πότε νομίζει ότι θα επωφελείται πολιτικά από τη κρίση, που πλήττει τον κόσμο της εργασίας και τους απλούς πολίτες της χώρας μας; Ως πότε θα πουλάει προστασία και τσαμπουκά για να επιβάλλεται; Ως πότε θα μένει ατιμώρητη για τα εγκλήματά της;
Η συνείδηση μας υποχρεώνει να στεκόμαστε εμπόδιο ανάμεσα στους εγκληματίες και τα υποψήφια θύματά τους. Δεν θα σταματήσουμε να τους ξεσκεπάζουμε, θεωρώντας ότι απειλούν τις ζωές μας προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε δημοκρατική φωνή. Θέλουμε μια κοινωνία ενωμένη απέναντι σ αυτήν την απειλή. Ο φόβος που θέλουν να σκορπίσουν δεν κλείνει ούτε τα μάτια που ζητάνε την αλήθεια ούτε τα στόματα που ζητούν δικαιοσύνη.
ΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ!
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ​, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Κλείνει σε λίγο το 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριό μας. Και κλείνοντας, αφήνει μια αίσθηση, κοινή σε όλους μας. Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σ’ αυτή την Παράταξη. Περήφανοι γιατί ακολουθήσαμε τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας: Του αναμορφωτή της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Περήφανοι γιατί βλέπουμε τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες μας να δικαιώνονται στο ακέραιο. Περήφανοι γιατί βρίσκεται στο τιμόνι της ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ηγέτης που ενσαρκώνει τη λεβεντιά, την τόλμη, τη σύνεση, την υπέρβαση. Ο Πρωθυπουργός που έταξε ως υπέρτατο σκοπό του τη σωτηρία της Ελλάδας. Ο πολιτικός που ανοίγει μαχητικά τη σελίδα με τ’ όραμά μας για τη Νέα Ελλάδα. Που δείχνει το δρόμο, τον τρόπο και τα μέσα που μας πάνε  ως εκεί.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 9ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν θα κληρονομήσ​ουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τους διώχνει
 
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη σας... Εσείς αποδειχθήκατε τα μεγάλα στηρίγματα της Πατρίδας στους αγώνες που πέρασαν κι είστε αληθινή Ελπίδα του τόπου, στους αγώνες που έρχονται. Γιατί η μάχη για τη Νέα Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει. Και είμαστε εδώ για να το πούμε και στους άλλους. Θα την κερδίσουμε μέχρι το τέλος. Μόνο που τώρα μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες που θέλουν να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να αλλάξουν το μέλλον και τη μοίρα του Τόπου μας.

Στην Τραπεζούντα χτύπησαν και πάλι οι καμπάνες


Χτύπησαν και πάλι οι καμπάνες της μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα άνοιξε και πάλι χθες για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας,στην Τραπεζούντα. «Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52χρόνια», γράφει η εφημερίδα Radikal,
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας και το1961 έγινε σε Μουσείο.
Πενήντα δύο χρόνια αργότερα , έγινε και πάλι χώρος λατρείας χωρίς ιδιαίτερες τελετές.
 
Η εικονογράφηση και τα ψηφιδωτά του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκαν -για την ώρα της προσευχής- με χαλιά και συστήματα με κουρτίνες, χωρίς να καρφωθεί ούτε ενα καρφί και χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά, δήλωσε ό διευθυντής των Ευαγών Ιδρυμάτων, Μαζχάρ Γιλντιρίμχαν, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Αγία Σοφία.
 
Δείτε εικόνες από την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας στο pinakio.blogspot.gr

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Η επιτυχία της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί μονόδρομο. Υπό τις παρούσες συνθήκες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα πολύ δύσκολο έργο.

Από τη μια πρέπει να στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια, αλλά από την άλλη να οριοθετεί ιδεολογικά και πολιτικά την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην ταυτιστούμε με το ΠΑΣΟΚ».
Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο 9ο συνέδριο  της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε και τα ακόλουθα:

  • Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έδινε την εικόνα μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας
Τώρα έχουμε συνάψει «πολιτικό γάμο» με το ΠΑΣΟΚ. Για τη  συνεργασία αυτή των δύο κομμάτων βλέπω μια έντονη αμηχανία σε ένα μέρος της κομματικής μας βάσης.
 
  • Δεν είναι ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος έχει συγκεκριμένες ευθύνες για όσα συνέβησαν.
Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι απαραίτητο αυτή η κυβέρνηση να πετύχει. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση συνεργασίας, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό.

  • Η χώρα μας χρειάζεται συνθέσεις και συναινέσεις για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να ξανασταθεί στα πόδια της.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα χάσουμε τον εαυτό μας. Δεν σημαίνει πως θα χάσουμε τη συλλογική και ατομική μας μνήμη. Δεν σημαίνει ότι θα νοθεύσουμε την ιδεολογία μας.

  • Την ίδια ώρα που στηρίζουμε την κυβέρνηση, ως κόμμα πρέπει να οριοθετούμεθα πολιτικά και ιδεολογικά, ώστε να είναι απολύτως διακριτό το από πού ερχόμαστε που βρισκόμαστε σήμερα και θέλουμε να πάμε.

ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟ​ΥΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ!



Για μια ακόμα χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας των πολιούχων Αγίων των Αμπελοκήπων Αιγιαλείας, Αγίων Αναργύρων!

Θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΤΑ ΒΑΪΑ" του Σωτηρίου Κρητικού και "ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ" του Στέφανου Δολιανίτη.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Ο Σόιμπλε προτείνει νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα

Angela-Merkel-Wolfgang-Schaeuble
Το “καπέλωμα” της τρόικας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβλέπει η “Real News”, αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, στις 18 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχεται στην Ελλάδα με ένα πλήρες πακέτο για την οικονομική στήριξη της χώρας μας, που ουσιαστικά… παρακάμπτει την τρόικα, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο Μνημόνιο για την ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό και με το “κούρεμα” του χρέους, που παρά τις διαψεύσεις όλοι προβλέπουν για το αμέσως επόμενο διάστημα, που θα ακολουθήσει τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Η πρόταση Σόιμπλε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ίδρυση επενδυτικής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί ελληνικές επιχειρήσεις, ένα νέο, πρόσθετο δάνειο 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απ’ την άλλη διαψεύδει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά για εκείνο που βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου τομέα, όλοι οι οικονομικοί αναλυτές ωστόσο συμφωνούν ότι η Γερμανία θα συναινέσει τελικά στη νέα απομείωση, χωρίς την οποία το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

ysterografa.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤ​ΙΚΟΤΗΤΑΣ, BOYΛΕΥΤΗ Α' ΑΘΗΝΩΝ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Φίλες και φίλοι,

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Στην ιστορική διαδρομή, κάθε συνέδριο της Ν.Δ. είχε τη μοναδική του αξία και σημασία. Καθόριζε κάθε φορά τη στρατηγική και τις προτεραιότητες που έπρεπε να ακολουθηθούν στο εκάστοτε πολιτικό πλαίσιο.

Ασφαλώς και σήμερα καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο. Όμως σήμερα καλούμαστε να κάνουμε και κάτι πιο κρίσιμο και πιο σπουδαίο. Γιατί δεν αναμετρόμαστε μόνο με τους εαυτούς μας. Ο πήχης δεν είναι μόνο εσωτερικός και δεν αφορά μόνο τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Οι αποφάσεις μας αφορούν το μέλλον της Ελλάδας.

Ένας χρόνος χωρίς τον Θύμιο Καρακατσάνη

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο συμπολίτης μας ηθοποιός Θυμιος Καρακατσάνης...
Ο Θύμιος , με καταγωγή από τον Πύργο Κορινθίας, ένα χωριό 8 χλμ. νότια από το Δερβένι , γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά και πέθανε στις 30 Ιουνίου 2012. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.
Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο "Θάνατο του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.


Αργολίδα: Μεγάλη φωτιά στους Μύλους απείλησε σπίτια



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2013 στην περιοχή Μύλων. Η φωτιά λόγω του δυνατού αέρα πήρε μεγάλες διαστάσεις και απείλησε τα σπίτια του οικισμού.
Η φωτιά έκαψε δασική έκταση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 15 οχήματα, 7 οχήματα από την ΠΥ Άργους 4 οχήματα από την ΠΥ Ναυπλίου 1 όχημα από το ΠΚ Άστρους και 3 από την ΠΥ Τρίπολης.
Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Άργος Μυκηνών Δ.Καμπόσος.

argolikeseidiseis.blogspot.gr

Ρίχνει 20αρα

Σχεδόν 20 μονάδες από το δεύτερο (για την ακρίβεια 19,5%) είναι μπροστά στη δημοφιλία σε σχέση με το δεύτερο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη (πραγματοποιήθηκε από μεγάλη εταιρεία το διάστημα 17 έως 22 Ιουνίου σε δείγμα 1695 ατόμων) ο περιφερειάρχης που το 2010 κέρδισε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, είναι κυρίαρχος και σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

aftodioikisi.gr

Κ. Μητσοτάκης: Απολύσεις θα γίνουν αλλά…

Στην παραδοχή ότι «απολύσεις θα γίνουν» προχωράει με δηλώσεις τους στο «Έθνος της Κυριακής» ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζει ωστόσο ότι «για κάθε ένα υπάλληλο που θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην… ουρά του ΑΣΕΠ».
Όσον αφορά τη «δεξαμενή» των απολύσεων ο νέος υπουργός φαίνεται ότι δεν προκρίνει τη «μέθοδο ΕΡΤ» αλλά την απομάκρυνση από το δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για του «αιώνιους» συμβασιούχους.
Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, επιχειρεί να κινηθεί στα χνάρια του προκατόχου του Α. Μανιτάκη, τονίζοντας ότι «είναι λάθος της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους». Προσθέτει δε ότι αυτό θα πει στους εκπροσώπους των δανειστών μας στην αυριανή τους συνάντηση, τονίζοντας του ότι η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά. «Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος», καταλήγει.

aftodioikisi.gr

Επεισόδια στην Πάτρα με αντιεξουσιαστές και αστυνομία - "Κόκκινος συναγερμός" στην ΕΛ.ΑΣ.για τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής στον Πύργο

patra
Ενταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην Πάτρα, έξω από το ξενοδοχείο «Αστήρ».
Οι συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικούς, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε 15 προσαγωγές.
Αιτία για τα επεισόδια ήταν η παρουσία περίπου 100 αντιεξουσιαστών έξω από το ξενοδοχείο, όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη.
Η αστυνομία επενέβη κάνοντας ρίψη χημικών και διαλύοντας τους αντιεξουαστές, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ολγας.
Πέτρες και μολώτοφ έπεφταν βροχή από τους αντιεξουσιαστές με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών, σύμφωνα με το patrastimes.gr.
Ο  Αρβανίτης κατα χθεσινή του ομιλία χαρακτήρισε "κιοτή ανηψιό" τον πρώην πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή (απέφυγε να πει το όνομά του) , καθώς το 2009 παρέδωσε την Πρωθυπουργία γιατί φοβήθηκε μην τον κάνουν νταντά, αλλά ο ηγέτης πρέπει να είναι έτοιμος να χύσει το αίμα του, όπως είπε.
Από τα βέλη του χρυσαυγίτη βουλευτή δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου που τον χαρακτήρισε "προδότη" λέγοντας «Το είχαν κανονίσει πριν αναλάβει ο Παπανδρέου, να πάμε στο στόμα του τέρατος που λέγεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το είπε και ο ίδιος ο Στρος Καν. Μπορούσε να δανειστεί με 1% από Κίνα και Ρωσία όμως δεν το έκανε. Τι άλλο μπορούσε να κάνει; Να ζητήσει λογιστικό έλεγχο του χρέους. Αυτό που λέει πάντα η Χρυσή Αυγή. Αλλά ένας τέτοιος πράκτορας από την Αμερική ήθελε να θάψει τους Έλληνες».

Στο μεταξύ τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πύργο και η έλευση του «εκρηκτικού» εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Ηλία Κασιδιάρη, έχουν σημάνει συναγερμό
στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, για σήμερα Κυριακή. Σύμφωνα με το ilialive.gr έχει προγραμματιστεί η λήψη προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που υπάρξουν παρατράγουδα και όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για σήμερα.
Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Χρυσή Αυγή σήμερα στις 7,30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στα γραφεία του Κινήματος στον Πύργο, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αγ.Γεωργίου και Υψηλάντου. Εκεί κεντρικός ομιλητής θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Παρόντες όμως θα είναι και βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν εκλεγεί σε όμορους νομούς. Όπως συνέβη στην Αμαλιάδα με τα εγκαίνια του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, έτσι και στον Πύργο η περιοχή θα φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται σε μια σχετική απόσταση, αν και αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τα γραφεία βρίσκονται στη συμβολή δύο κεντρικών δρόμων. Είναι ίσως πιθανό να υπάρξουν και αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο ώστε να δημιουργηθεί μια καλύτερη ζώνη ελέγχου.

Πέρα όμως από την παρουσία των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός προβληματισμός για την τοπική αστυνομία, αυτή των αντιδράσεων από αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της Αριστεράς και ομάδες αντεξουσιαστών, που στο παρελθόν έχουν παραστεί στον Πύργο σε δράσεις και πορείες κατά του φασισμού.
Ας μην ξεχνάμε πως για τις εφτά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει προβολή ταινίας και θα εκφωνηθούν ομιλίες αντιφασιστικού περιεχομένου από εκπροσώπους των φορέων που θα λάβουν μέρος σε αυτήν, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Διοργανωτές είναι η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου και συλλογικότητες της πόλης. Η ταινία που θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είναι: «Ο μικρός Λίαμ».

Για όλα αυτά οι Αρχές λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάποια πιθανή αντιπαράθεση ή σύγκρουση, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Πύργος λοιπόν σήμερα από νωρίς το απόγευμα θα θυμίζει φρούριο για το «φόβο των Ιουδαίων»…

Χούκλη: Το “μαύρο” στην ΕΡΤ εξόργισε τον κόσμο

Maria-Xoukli
Στην υπόθεση της ΕΡΤ, που κυριάρχησε πλήρως στην ειδησεογραφία τις τελευταίες εβδομάδες, και οδήγησε σε πολιτική κρίση και την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, αναφέρεται η Μαρία Χούκλη, με συνέντευξή της στο ένθετο “TV glam” του “Τύπου της Κυριακής”.
Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του “ΑΝΤ1″, από τις πιο αξιοπρεπείς παρουσίες στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης και με μακρά διαδρομή, είχε περάσει για σειρά ετών από την κρατική τηλεόραση, έχει λοιπόν έναν λόγο παραπάνω… δια να ομιλεί.
“Έπαθα σοκ αντικρίζοντας το μαύρο, όπως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς το άθροισμα των εργαζομένων της, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της.
Συμβολίζει, ανεξαρτήτως του πώς πραγματώνεται, τη φωνή του συνόλου της κοινωνίας, οφείλει να υπάρχει ως ιμάντας ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας στις ιδεατές εκφάνσεις τους.
Νομίζω πως το μαύρο εξαγρίωσε τον κόσμο εξαιτίας του ότι απεικόνισε με βίαιο τρόπο όλα όσα νιώθουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και της ανατροπής που έχουν επέλθει στις ζωές μας. Είχε κάτι αμετάκλητο, σαν να μας κατάπιε όλους.
Είναι άδικο για τους ικανούς εργαζομένους και συντελεστές της ΕΡΤ, και ολέθριο για την ίδια την ΕΡΤ να απαξιώνονται όλοι, να καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά”, δηλώνει μεταξύ άλλων η Μαρία Χούκλη.

ysterografa.gr

Καψής: Χωρίς πλαφόν οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ


kapsisΑποζημιώσεις, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πλαφόν, θα δοθούν στους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης , δήλωσε, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αρμοδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής κατέστησε σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα ισχύοντα από την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και τα προβλεπόμενα από το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 1. : ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟ

Αφού το 70% των ελλήνων διαθέτει άδεια οδήγησης, και αφού σχεδόν οι μισές άδειες ανήκουν σε γυναίκες και οι άλλες μισές σε άνδρες, είναι σίγουρο ότι το ένα μισό συχνότατα θα συναντάει στον δρόμο του το άλλο μισό. Το ερώτημα είναι ποιο μισό πρέπει να προστατευθεί από το άλλο μισό. Αν είστε άντρες νομίζω ότι η απάντηση είναι ευνόητη : προστατευτείτε από τις γυναίκες οδηγούς, τουλάχιστον από αυτές που φαίνεται ότι πρέπει, γιατί όντως, δεν είναι όλες οι γυναίκες κακοί οδηγοί. Πάμε όμως με τον κανόνα.

Ακολουθήστε τον παρακάτω μπούσουλα και ίσως γλυτώσετε το αμάξι και την διάθεσή σας από μεγάλο πατατράκ.

ΟΜΙΛΙΑ TOY ANAΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩ​Ν ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΟ 9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Της παράταξης που χάραξε τους άξονες της στρατηγικής της χώρας, της παράταξης, η οποία από το 1974, υπηρετεί αδιαλείπτως το πατριωτικό της καθήκον, της παράταξης που διασφάλισε την ισότιμη και εταιρική συμμετοχή της χώρας στη διαδικασία εφαρμογής της μεγάλης ιδέας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Ο Ρουπακιώτη​ς αναλαμβάνε​ι να φέρει κοντά Τσίπρα-Κου​βέλη

Antonis-Roupakiotis
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είναι το πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει να φέρει κοντά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη, με σαφή στόχευση να λιώσουν οι πάγοι ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνον της ΔΗΜΑΡ, και να καταστεί ρεαλιστικά εφικτή η προοπτική πολιτικής σύμπραξης των δυο κομμάτων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που έφεραν τη Δημοκρατική Αριστερά εκτός κυβέρνησης Σαμαρά.
Για τους γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Κανείς δεν ξεχνάει πως αποχώρησε ο Φώτης Κουβέλης από τον Συνασπισμό, όταν ηττήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Και κανείς επίσης δεν ξεχνάει τους σκληρούς έως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευε το προηγούμενο διάστημα η μια πλευρά προς την άλλη, λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μνημονίου, και της συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμάται λοιπόν ότι ο πολιτικός διάλογος και η συνεννόηση των δυο πλευρών θα καταστεί περισσότερο εύκολη, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης μπορέσουν να συνεννοηθούν και να συζητήσουν.
Εκεί… μπαίνει στο κάδρο ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μια προσωπικότητα με αναγνωρισμένο κύρος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που απολαμβάνει της εκτίμησης τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και του Αλέξη Τσίπρα. Και, κατά καιρούς, δεν έχει κρύψει ότι πιστεύει βαθιά στην προοπτική συνεργασίας των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε... αντάρτικο πόλης

Nikitas-Kaklamanis
(Photo Eurokinissi)
Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν… διέψευσε εκείνους που περίμεναν ότι η ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε… πανηγυρικό τόνο, αλλά θα κρατούσε αποστάσεις, αρθρώνοντας ενστάσεις για τη συνολική πολιτική στρατηγική την οποία ακολουθεί η Παράταξη.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων έθεσε θέμα “ξεκαθαρίσματος” των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, και ζήτησε να επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στις ρίζες της, σημειώνοντας με νόημα ότι όποιος δεν σέβεται την Ιστορία του, δεν έχει ούτε παρόν αλλά ούτε και μέλλον.
Επίσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στον Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας ότι… δεν τον εμπιστεύεται, ενώ αντιθέως είχε καλά λόγια να πει για τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Ακολουθούν οι πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της ομιλίας του Νικήτα Κακλαμάνη:
“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της. Όποιος δεν σέβεται την Ιστορία του, δεν έχει παρόν. Ούτε και μέλλον.
Δικαίωση του Κώστα Καραμανλή το θέμα του αγωγού ΤΑΡ.
Δεν μπορεί να μετατραπεί η ΝΔ σε άγευστο και άνοστο πολιτικό σχηματισμό, για να χωρέσουν και κάποιοι άλλοι.
Δεν μπορεί να μας ασκεί κριτική το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε την Ελλάδα στα Μνημόνια. Να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας μαζί τους.
Να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Η δικογραφία έχει αποσταλλεί στη Βουλή.
Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Στουρνάρα, εμπιστεύομαι τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Transit πέρασαν τα 3 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, και.. επέστρεψαν πίσω στους δανειστές.
Άκουσα τον κ. Στουρνάρα να ισχυρίζεται ότι, αν κάναμε εκλογές, θα χάναμε χρήματα. Δεν θα χάναμε τίποτα.
Αφού ο Σαμαράς επέζησε χθες, με τόσους γιατρούς πάνω από το κεφάλι του, δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.
Η Δημοκρατία δεν επιβάλλεται, βιώνεται. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταξικό κόμμα. Εκφράζει όλον τον ελληνικό λαό.
Δικαίωμα του πολίτη να αποφασίζει ο ίδιος για τη μοίρα του. Τι χειρότερο θα συνέβαινε στην Ελλάδα, αν αποφάσιζε ο λαός;”.

ysterografa.gr