Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Eurovision: Ο Αγάθωνας και η Koza Mostra στον τελικό του Σαββάτου!



Στις 22:42 Ώρα Ελλάδας και το Μάλμο της Σουηδίας χόρεψε στους ρύθμους του Alcohol Is Free του Αγάθωνα και των Koza Mostra!
Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό η ελληνική εμφάνιση στον B΄ Ημιτελικό της Eurovision
Koza Mostra και Αγάθωνας με άψογη παρουσία και πολύ κέφι σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά!
 Στο τελικο της Eurovision το Σάββατο
Τα κατάφεραν τέλικα ο Αγάθωνας και οι Κόζα Νόστρα να προκριθούν στο τελικό του Σαββάτου της Eurovision

Οι δέκα χώρες που περνούν στον τελικό είναι:

1. Ουγγαρία
Kedvesem - Bye Alex


2. Αζερμπαϊτζάν

Ελληνικό χρώμα καθώς το τραγούδι Hold Me το υπογράφει ο Δημήτρη Κοντόπουλος και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

3. Γεωργία
 Nodiko Tatishvilli και Sοfo Gelovani - Waterfall

4. Ρουμάνια
Cezar - It's my life...
μια ομολογουμένως ιδιαίτερη εμφάνιση...

5. Νορβηγία
I Feed You My Love - Margaret Bergen
...έπαιξε  σχεδόν εντός έδρας!

6. Ισλανδία
Eg a Lif - Eyþor Ingi Gunnlaugsson
με ήχους μπαλάντας

7. Αρμενία
Lonely Planet - Gor Sujyan
επιστρέφει φέτος στο διαγωνισμό

8. Φινλανδία
Marry Me Krista Siegfrids
... Μια ρυθμική διαμαρτυρία

9. Μάλτα
Tomorrow - Gianluca Bezzina
, ένα χαρούμενο τραγούδι...

10. Ελλάδα
 Alcohol Is Free του Αγάθωνα και των Koza Mostra!

Στήθος με στήθος η μάχη της δημοσκόπησης ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ

Public-Issue
Πολιτικό αγώνα «στήθος με στήθος» εξακολουθούν να δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική επιρροή, που παράλληλα μειώνει τις – μεγάλες – διαφορές στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία και διακυβέρνηση. Παρά ταύτα, η ΝΔ επικρατεί στην παράσταση νίκης.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συγκεντρώνει 28% (27,5% στο Βαρόμετρο του Απριλίου) και η ΝΔ 27,5% (28,5%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11,5% (11%) και στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν με 6,5% το ΠΑΣΟΚ (8%) και το ΚΚΕ (5,5%). Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (6,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,5% (6,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8,5% (6,5%).
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 45%-41%, ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα με 40%-30%. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 28% των ερωτηθέντων (31%).
Το 35% θεωρεί καλύτερη για το μέλλον μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το 24% μια κυβέρνηση, ενώ το 38% απαντάει “κανέναν από τους δυο”.
Το 60% εκτιμά ότι η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, ενώ το 37% πιστεύει ότι θα πρέπει να στηθούν πρόωρες κάλπες.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει άνοδο και “πιάνει” στην πρώτη θέση τον Φώτη Κουβέλη με 44%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο 39%.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 - 15 Μαΐου 2013.

Αναλυτικά η έρευνα ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Η Βράβευση των κορυφαίων Α1 Κορινθίας 2012-2013 στις 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης

Φωτογραφία


Μετά από ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος οι προπονητές οι αρχηγοί των ομάδων της Α1 Κορινθίας, αλλά και οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν από κοντά τη φετινή σεζόν, αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι για τη σεζόν 2012-2013.
Το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 20.30, στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης, θα βρεθούν οι 3 πρώτοι από κάθε θέση (Τερματοφύλακας, Αμυντικός, Μέσος, Επιθετικός, U-21), oi προπονητές αλλά και οι διαιτητές, ώστε να γίνουν γνωστοί οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ της σεζόν.
 Όλοι οι φιναλίστ θα παραλάβουν αναμνηστικά, ενώ στους 1ους θα δοθούν και μετάλλια.
Ακολουθούν αναλυτικά οι τρεις φιναλίστ σε κάθε θέση (αλφαβητικά και όχι ανάλογα με την τελική τους κατάταξη):
 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Α) Κεμαλάι Άρτι (Παννεμεατικός) , Β) Κουρούμαλης Ηλίας (Ελλάς Βέλου), Γ) Μητσόπουλος Μάκης (Σπαθοβούνι)
 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ Α) Βελέντζας Κώστας (Σπαθοβούνι), Β) Σγούρος Δημήτρης (Παννεμεατικός), Γ) Φραγκάκης Σάκης (Ολυμπιακός Λουτρακίου)

ΜΕΣΟΙ
 Α) Γκίμπσον Ντομινίκ (Σπαθοβούνι), Β) Μαρτίνος Αρίωνας (Ατρόμητος Χιλιομοδίου), Γ) Μαυρέλης Δημήτρης (ΠΑΟ Λουτράκι)

 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ Α) Αποστολάκης Κώστας (ΠΑΟ Λουτράκι). Β) Μπασιώτης Βαλάντης (Παννεμεατικός), Γ) Μυργιώτης Μάκης (Αστέρας Δερβενίου), Δ) Χρυσαφίδης Μίμης (ΠΑΟ Λουτράκι)
 * Υπάρχουν τέσσερις λόγω ισοψηφίας

U-21
 Α) Ζερβός Αλέξης (ΠΑΟ Λουτράκι), Β) Κοντογιάννης Θύμιος (Ατρόμητος Χιλιομοδίου), Γ) Παλυβός Κώστας (Παννεμεατικός), Δ) Τσώκος Φάνης (ΠΑΟ Λουτράκι)
 * Υπάρχουν τέσσερις λόγω ισοψηφίας


 

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Α) Αργυρόπουλος Σπύρος (Σπαθοβούνι), Β) Μεσολόγγης Νίκος (ΠΑΟ Λουτράκι), Γ) Πέρρας Τάσος (Πανσολυγειακός)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
 Α) Κακριδής Γιάννης, Β) Νεοφυτιάδης Γιάννης, Γ) Χονδρόπουλος Παντελής

Επίσης θα βραβευθούν οι πρώτοι σκόρερ της Α1, Α2, Β1 και Β2 κατηγορίας, όπως και οι Καρυώτης Γ. (προπονητής Μικτής) και οι Κοντογιάννης Θ., Νάκος Στ., Σταύρου και Νιάρρος Β., για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών ομάδων


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
 

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν τελικά στο… «παρά ένα» οι καθηγητές, ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία της επιστράτευσης ενόψει της πρεμιέρας αύριο Παρασκευή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σήμερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ανακοίνωσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αναστολή της απεργίας, δεχόμενος την αποδοκιμασία καθηγητών -μελών των παρεμβάσεων- που στήριζαν τις κινητοποιήσεις εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς οι καθηγητές θα προσέλθουν κανονικά στα εξεταστικά κέντρα, για να αναλάβουν καθήκοντα.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05Νεοελληνική Γλώσσα Γ. Π.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05 Βιολογία Γ.Π.
Φυσική Γ.Π.
Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γ.Π.
Ιστορία Γ.Π.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05 Ν. Λογοτεχνία Κ.
Φυσική Θετ. & Τεχν. Κ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/05 Ιστορία Κ.
Βιολογία Κ.
Αρχές Οργάνωσης Κ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/05 Αρχαία Ελληνικά Κ.
Μαθηματικά Κ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/05 Λατινικά Κ.
Χημεία Κ.
Ανάπτυξη Εφαρμογών Κ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/05 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Επιλογής)
ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α')
ΤΡΙΤΗ 21/05 Νεοελληνική Γλώσσα

ΠΕΜΠΤΗ 23/05 Μαθηματικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.

Στα χέρια των Κινέζων περνάει το Ελληνικό;

Antonis-Samaras-China
(Photo: Eurokinissi)
Ενδιαφέρον για το Ελληνικό εξεδήλωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι στη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός τους Λι Κετσιάνγκ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Το Ελληνικό αποτελεί ένα από τα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ευδοκιμήσει καμία από τις προσπάθειες που έγιναν για την πώλησή του, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει κυρίως αραβικά κεφάλαια.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα οικονομικά θέματα.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία ως βάση για τη διαμόρφωση μίας μακρόπνοης στρατηγικής σχέσης.
Συζήτησαν και συγκεκριμένα πεδία, για τα οποία έχει εκφραστεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, όπως η επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το ενδεχόμενο να επενδύσουν οι Κινέζοι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, πάντως, υπάρχει και για άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Σαμαράς: Αυτά που ζουν στην ψυχή του Έλληνα…

Antonis-Samaras-Greek-prime-minister
Τη βεβαιότητα πως οι λαοί της Κίνας και της Ελλάδας θα έρθουν πιο κοντά μέσα από μια στρατηγική σχέση που οικοδομείται βήμα βήμα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην παρουσίαση προγράμματος για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που θα μεταδώσει η Κινεζική τηλεόραση.
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρέσβη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και τον τηλεοπτικό σταθμό CCTV γιατί όπως είπε παρουσίασε ένα δείγμα από την ομορφιά και τη μαγεία της Ελλάδας που πολλές φορές ξεπερνά και εκείνα που θέλει να δείξει ο φακός.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της χώρας μας και έκανε λόγο για μια μεγάλη ποικιλία εικόνοων από μαγευτικά ακρογιάλια εώς μυθικά, όπως τα χαρακτήρισε , ορεινά συγκροτήματα.
” Ειναι κυρίως όλα αυτά που ζούν μέσα στην ψυχή του Ελληνα , όπως η φιλοξενία του και όπως το πείσμα του να περνάει τις δυσκολίες. Αλλά και η βαθιά εκτίμηση και ο σεβασμός που νοιώθουν όλοι οι Έλληνες για τον κινεζικό πολιτισμό και η αγάπη του για τον κινεζικό λαό” δήλωσε ο Πρωθυπουργός καλώντας τους Κινέζουνς να επισκεφτούν τη χώρα μας.
Ακόμη, μιλώντας στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι “η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα”, και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας, ώστε να γίνουν και εκείνοι μέρος του “ελληνικού success story”.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, στόχος της Ελλάδας είναι η οικοδόμηση μιας στρατηγικής σχέσεης μακράς πνοής με την Κίνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Στο πλευρό του Γιάννη Βενετσάνου ο Πανκαμαριακός

pankamariakos - revista.gr
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πανκαμαριακού στηρίζει τον πρώην προπονητή της ομάδας, Γιάννη Βενετσάνο, ο οποίος απειλείται με καμπάνα από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κορινθίας.

H ανακοίνωση του Πανκαμαριακού:
"Νιώθουμε αγανάκτηση από τη συμπεριφορά του Συνδέσμου Προπονητών Κορινθίας, διότι προσπαθώντας να τιμωρήσει τον πρώην προπονητή μας προσβάλει τον αγώνα μας και την ιστορία του συλλόγου. Επανερχόμεθα λοιπόν, στο θέμα και ξαναλέμε ότι ο κ. Βενετσάνος ξεκίνησε συνεργασία με την ομάδα μας από την 1/9/2012. Πληρώσαμε όλα τα παράβολα ΕΠΣ Κορινθίας – Σύνδεσμο Προπονητών και καταθέσαμε το συμβόλαιο του στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου. Κανονίστηκε το οικονομικό και η μεταφορά του με τον παίκτη της ομάδας μας Άγγελο Καποκάκη.
Ο κ. Βενετσάνος ήταν συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του και ήμασταν ευχαριστημένοι από τη συνεργασία. Τέλος Οκτωβρίου λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος μας υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία δεν έγινε άμεσα αποδεκτή (είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά) και του ζητήθηκε να κάνει υπομονή ένα χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε ήρεμα για τον διάδοχό του.
Αναζητώντας την καλύτερη λύση αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον κ. Καρυώτη, ο οποίος συνέχισε και ολοκλήρωσε ακόμα καλύτερα το έργο που είχε ξεκινήσει ο κ. Βενετσάνος και η ομάδα μας έκανε μια εξαιρετική πορεία στην Α1 κατηγορία. Λυπούμεθα που χρησιμοποιείται ο σύλλογος μας για τέτοιες αιτίες. Εμείς πράξαμε όλα όσα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε και πλέον δεν θα ξανασχοληθούμε με το θέμα γιατί θεωρούμε το επίπεδο πολύ υποβαθμισμένο", αναφέρει
 
Για το ίδιο θέμα ο  Δημήτρης Τσιμπουξής, μέλος του Δ.Σ. του Πανκαμαριακού, δήλωσε:
 "Λυπάμαι που βρέθηκαν κάποιοι που για να επιτύχουν τους δόλιους σκοπούς τους χρησιμοποίησαν το όνομα μου χωρίς να υπολογίσουν την προσφορά μου τόσα χρόνια στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Δηλώνω ότι ουδέποτε είπα σε κανέναν κάτι για τον πρώην προπονητή της ομάδας μας κ. Βενετσάνο και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είναι ψεύτες".

ΤΑΙΠΕΔ, ΥΠΑΝ και Invest in Greece υπέγραψαν συμφωνίες με Κινέζους

Samaras
(Photo: Eurokinissi)
Το ΤΑΙΠΕΔ, το Invest in Greece και το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψαν τις πρώτες συμφωνίες στην Κίνα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε συμφωνία με την China Development Bank για τις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών εταιρειών, και τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο πρόγραμμα.
Ο οργανισμός Invest in Greece, υπέγραψε επίσης με την China Development Bank, για οικονομική συνεργασία στα ακίνητα, τον τουρισμό, τις τηλεπικοινωνίας, τη μεταφορά ενέργειας.
Το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε με τις εταιρείες Χιουάι και ΖΤΕ, για διαμετακομιστικούς κόμβους.


Antonis-Samaras-China(Photo: Eurokinissi)
“Μαρία με τα κίτρινα”… Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε το γεύμα του Αντώνη Σαμαρά με τον Κινέζο ομόλογό του στο Πεκίνο, σε ένα γαστρονομικό τετ-α-τετ, που ακολούθησε το πολιτικό.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ακούγονταν εναλλάξ ελληνικά και κινεζικά τραγούδια, ενώ η ελληνική αποστολή… δεν κατάλαβε ακριβώς τι έφαγε, σε ένα μενού γραμμένο στη “δύσκολη” γλώσσα.
Το φαγητό περιελάμβανε δυο σούπες, noodles, κρέας μοσχάρι και ένα γλυκό που σε κάποιους θύμιζε… πλαστελίνη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Σκληρή αντιπαράθεση Σκούρα - Κλαδούχου στο χθεσινό Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης


 Μόνο από την πλειοψηφία του Δήμου ψηφίστηκε η «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού, έτους 2011» , μοναδικό θέμα της χθεσινή συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , ενώ  λευκό ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Παναγιώτης Ψαράκης και Ευφροσύνη Γκαινά.
 Νωρίτερα  απεχώρησε η μείζονα αντιπολιτευση του Δήμου μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αρχηγού της κ. Δημήτρη Σκούρα και του Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου, για το πώς επελέγει δικηγόρος από την Αθήνα και όχι από την Κορινθία για υπόθεση του Δήμου, για την οποία θα εισπράξει και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο. Επιλογή για την οποία δεν εδόθη πειστική απάντηση από τον Δήμαρχο.

Συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα, με τα παρακάτω 5 θέματα στην ημερησία διάταξη :

1.Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας έργου ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
2.Έγκριση πρακτικών αξιολόγησης τεχνικής προσφοράς εταιρειών στο διαγωνισμό «Ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόνοιας στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου» (από αναβολή). 3.Σύνταξη έκθεσης προϋπολογισμού α΄ τριμήνου 2013 και υποβολή της στο Δ.Σ.
4.Περί ανάκλησης της αριθ. 147/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
5.Ψήφιση πίστωσης για συμμετοχή υπαλλήλου σε σεμινάριο.

«Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου



Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές». Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε μία από τις κατευθύνσεις: Διακυβέρνηση και Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική. Αιτήσεις εως 14 Ιουνίου, πληροφορίες, Έλενα Μαρκούτση τηλ. 2741040045 begin_of_the_skype_highlighting 2741040045 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting

H Angelina Jolie στο εξώφυλλο του Time, μετά την αποκάλυψη

angelina-jolie-covers-time-magazine-after-mastectomy
“Το φαινόμενο Angelina”… Έτσι τιτλοφορείται το εξώφυλλο του περιοδικού Time που κυκλοφορεί αύριο με την Angelina Jolie, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, προκειμένου να προλάβει την εκδήλωση καρκίνου στο στήθος.
Το περιοδικό ασχολείται με τον αντίκτυπο που είχε η παραπάνω αποκάλυψη, και συμπληρώνει ότι αντίστοιχη επίδραση, με αύξηση των υιοθεσιών είχε η απόφαση της Angelina Jolie πριν από μερικά χρόνια, να ξεκινήσει να υιοθετεί παιδιά.

ysterografa.gr

Ο Τσατσόπουλ​ος «ξεσκέπασε​» την Χρυσή Αυγή;


Ότι δεν έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι τόσους μήνες αλλά και οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις, να υποδείξουν το μέγεθος του φασισμού που απλώνεται στην Ελλάδα το έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. Και πώς το έκανε αυτό; Διαβάζοντας κάτι που είχε γράψει σε παλιότερη έκδοση περιοδικού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς... Συγκεκριμένα το κείμενο είχε ως εξής: «Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φίρερ, “σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη”.
Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στην νίκη... Η νίκη είναι δική μας...Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και την συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών ιουδαϊσμού...Ο αγών συνεχίζεται...το μέλλον μας ανήκει»
Η απάντηση
Ο κ. Χρήστος Παππάς στην συνέχεια απάντησε «δεν διαψεύδω τα κείμενα της νιότης»...
Ακούστε το ηχητικό:


Καταγρ​αφή του επαγγελματ​ικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
       Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2009/128/ΕΚ και σε εφαρμογή του Ν. 4036/27-01-2012 ΦΕΚ Α 8/2012 Άρθρο 38 θα πρέπει οι κάτοχοι των παρακάτω ψεκαστικών μηχανημάτων:

α. Νεφελοψεκαστήρων (συρόμενων, φερόμενων/αναρτώμενων, αυτοκινούμενων)
β. Ψεκαστικών Αγρού (συρόμενων, φερόμενων/αναρτώμενων, αυτοκινούμενων)
να συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ( ως το συνημμένο υπόδειγμα) το οποίο αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση με δική τους ευθύνη.

Το απογραφικό δελτίο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι  31-5-2013  στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής στη ταχ Δ/νση Τάπιας 9 – Τρίπολη ή στα κατά τόπους Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας  Άστρους και Λεωνιδίου.

Απογραφικό Δελτίο Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (εν χρήσει)

 

 

Επιτόκιο 4,5 μονάδες μεγαλύτερο πληρώνουν οι ελληνικές επιχειρήσε​ις σε σχέση με τις γερμανικές

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ OLLI REHN ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Η μεγάλη απόκλιση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων, που υπάρχει μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης (4,5 μονάδες μεγαλύτερο αυτό που πληρώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τις γερμανικές), επιβεβαιώνεται και από την απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Olli Rehn στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και μέλος της ΚΕ της Δράσης.
Στο ερώτημα του Θ. Σκυλακάκη, "ποιά είναι τα επιτόκια χορηγήσεων των επιχειρηματικών δανείων στις επί μέρους χώρες της Ευρωζώνης, ποιά είναι η πορεία τους τα τελευταία πέντε χρόνια και ποιά αναμένεται ότι θα είναι στην επόμενη τριετία", ο Επίτροπος Olli Rehn απάντησε: "Τα επιτόκια των νέων δανείων προς επιχειρήσεις, διάρκειας έως ενός έτους,κυμαίνονται σήμερα από 2% στη Γερμανία και στη Γαλλία και σε 6,5% στην Ελλάδα.Η διαφορά των επιτοκίων μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης. Οι μελλοντικές τάσεις στα επιτόκια είναι δύσκολο να προβλεφθούν και ως εκ τούτου η Επιτροπή δεν προβαίνει σε προβλέψεις των εξελίξεων των επιτοκίων".
Με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Olli Rehn, ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης έκανε την εξής δήλωση:
"Αυτή η μεγάλη απόκλιση των επιτοκίων χορηγήσεων και το γεγονός ότι η Επιτροπή αρνείται να προβλέψει πότε θα μειωθούν, αποτελεί ένα τεράστιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πως με τέτοια απόκλιση να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες επιχειρήσει στις άλλες χώρες της ευρωζώνης; Οι επιπτώσεις στην αγορά είναι ακόμη πιο αρνητικές, όταν τα υψηλά επιτόκια επιβαρύνουν επιχειρήσεις, που ήδη έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος των μέτρων λιτότητας των χωρών τους, όπως συμβαίνει με τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι ένα θέμα που δυστυχώς δεν τίθεται επαρκώς προς τους εταίρους μας, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επιχειρηματικής ανάκαμψης, αλλά και των νέων θέσεων.
Τέλος το θέμα της μείωσης της ψαλίδας των επιτοκίων δεν είναι απλώς ένα θέμα ορισμένων κρατών μελών αλλά είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο της ευρωζώνης,καθώς όσο διατηρείται αυτή η διαφορά, η ευρωζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά."
Βασίλης Τσιατσιάμης
Γραφείο Τύπου Θόδωρου Σκυλακάκη
Ευρωβουλευτής
Ομάδα της Συμμαχίας
των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών
για την Ευρώπη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ​Σ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ​, ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5/2013 8 μ.μ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υλοποιεί για δεύτερη χρονιά την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα δύο σχολικά έτη εφαρμογής της δράσης, υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής 956 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους επιλέχθηκαν και επιμορφώθηκαν 180, σε θέματα σχετικά με την ιστορία, τους θεσμούς, την ταυτότητα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η δράση στοχεύει στην ενασχόληση των μαθητών με πληθώρα επίκαιρων θεμάτων όπως το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις, με την εφαρμογή καινοτόμων και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιμορφωθεί.Σύμφωνα με στοιχεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,συμμετείχαν 7.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα την καλύτερη ενημέρωσή τους για διάφορες πλευρές των ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας και τελικά τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.
Στην εκδήλωση που διοργανώνει το EUROPE DIRECT Ναυπλίου σε συνεργασία με
την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Δήμο Ναυπλιέων,
στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013ώρα 8 μ.μ.,
οι εκπαιδευτικοί του νομού Αργολίδας που συμμετέχουν στη δράση Teachers4Europe θα καταθέσουν την εμπειρία τους μέσα από σύντομες παρουσιάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.teachers4europe.gr

Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
Ενσωματωμένη εικόνα 1 ' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚ​ΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗ​ΣΗΣ


Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία 34.000 ζευγαριών στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα φυσικής τεκνοποίησης προβαίνουν στη χρήση μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και κυρίως της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνει και η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου, «πρόκειται για μία επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία, ιδιαίτερα για τη γυναίκα  και απαιτεί μεγάλη προετοιμασία ενώ έχει υψηλό χρηματικό κόστος».

Μέσα σε αυτό το απαισιόδοξο πλαίσιο, το μέσο κόστος εξωσωματικής αγγίζει τα 3.500 ευρώ - περίπου 1.500 ευρώ για τα φάρμακα και 2.000 για την κλινική διαδικασία, ποσό δυσβάστακτο για ένα ζευγάρι, ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες.
Ο ΕΟΠΥΥ, έχει θεσπίσει ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις και χρονοβόρες διαδικασίες προκειμένου να εγκρίνει την εξωσωματική γονιμοποίηση:
Έχει μόνο τρεις Έκτακτες Ειδικές Επιτροπές Εξωσωματικής γονιμοποίησης,
μία στην Αθήνα που καλύπτει τις ασφαλισμένες που κατοικούν σε όλη τη χώρα πλην της Β. Ελλάδας, μία στη Θεσσαλονίκη για τις ασφαλισμένες της Β. Ελλάδας και μία στην Πάτρα η οποία καλύπτει τις ασφαλισμένες που διαμένουν στην Πελοπόννησο, Κεφαλληνία, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Παξούς και Αντίπαξους.

Ακόμα όμως και στα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τα εμπόδια είναι πολλά:

Εκτός από το παραπεμπτικό του γυναικολόγου, απαιτούνται δύο πλήρη σπερμοδιαγράμματα του συζύγου με μεσοδιάστημα 75 ημερών το ένα από το άλλο από τα οποία το ένα τουλάχιστον να έχει γίνει σε Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή συμβεβλημμένο με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήριο υπογεγραμμένα από ιατρό μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο ή και βιολόγο (και όχι από ιατρό γυναικολόγο του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης).

Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, η κρίση της επιτροπής θα αφορά δύο προσπάθειες οι οποίες δεν μπορούν να απέχουν  μεταξύ τους λιγότερο από 4 μήνες ούτε περισσότερο από έτος. Εννοείται ότι η ασφαλισμένη θα ξαναπεράσει από επιτροπή για τις υπόλοιπες δύο προσπάθειες, καθώς επίσης και ότι περνάει κάθε φορά από επιτροπή όταν οι προσπάθειες γίνονται ανά έτος.

Όλα αυτά για να χορηγηθεί κατόπιν εορτής στην ασφαλισμένη - και αφού η προσπάθεια επιτύχει - το επίδομα των 352 ευρώ, δηλαδή μόνο το 10% του ποσού που ξόδεψε!

«Προτίθεστε να προβείτε στη δημιουργία επιτροπών εντός των δημοσίων νοσοκομείων για την εξέταση και την έγκριση των δαπανών για την εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ζευγαριών που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν με αυτό τον τρόπο;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη μείωση του αριθμού των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύνταξη του φακέλου που θα σταλεί στις προαναφερόμενες επιτροπές, την άρση των περιορισμών που αφορούν στον αριθμό των προσπαθειών προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες των ασφαλισμένων, την αύξηση του επιδόματος των 352 ευρώ και την κάλυψη του συνόλου των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Καλός ο σουρεαλισμός, αλλά για την Τέχνη και όχι για τον συνδικαλισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το σουρεαλιστικό σκηνικό που στήθηκε στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές δεν έχει προηγούμενο:

Η ΑΔΕΔΥ οργάνωσε απεργία για την ΟΛΜΕ, στην οποία η τελευταία δεν έλαβε μέρος, αλλά στελέχη της κατέβηκαν στον χώρο του συλλαλητηρίου για να προπηλακίσουν στελέχη του τριτοβάθμιου σωματείου τους.

Το ΠΑΜΕ κατηγόρησε για απεργοσπασία την ΟΛΜΕ (επειδή δεν έλαβε μέρος στην απεργία) και η ΟΛΜΕ κατηγόρησε για απεργοσπασία την ΑΔΕΔΥ (επειδή δεν δέχθηκε να κηρύξει απεργία κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων).

Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης είχαν επιστρατευθεί, αλλά στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων τους έλαβαν απόφαση (όσοι πήγαν) υπέρ της απεργίας που γνώριζαν ότι δεν θα γίνει – προφανώς για την τιμή των όπλων και πλέον ως αντίδραση στην πολιτική επιστράτευση.

Αναστολή της απεργίας προτείνει η ΟΛΜΕ

olme
Πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών εισηγήθηκε το δ.σ. της ΟΛΜΕ στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ), στη μαραθώνια σύσκεψη της Τετάρτης, και η οριστική απόφαση θα ληφθεί σήμερα.
Οι καθηγητές, άλλωστε βρίσκονται με δεμένα τα χέρια, καθώς λόγω της επιστράτευσης, ακόμη κι αν ψηφίσουν υπέρ της απεργίας δεν είναι δυνατό να την εφαρμόσουν.
Μόλις τέθηκε το ερώτημα για το αν πρέπει να στηριχθεί η απεργία ή όχι, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί Πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις παρά να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Επί όλων αυτών των θεμάτων οι καθηγητές συνέχιζαν να συζητούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως φαίνεται , κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα επανεξετάσει την κατάσταση. Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα επιμείνει στην αρχική πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαίου.
Να σημειωθεί , τέλος, ότι στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι καθηγητές μπήκαν ομάδες φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της επιστράτευσης, ενώ άλλες ομάδες φοιτητών είχαν συγκεντρωθεί αργά το βράδυ για λίγη ώρα και έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι καθηγητές.
Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επανέλαβε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.
Αναφερόμενος στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, έκανε λόγο για επιβεβλημένη απόφαση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στη πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους.

ysterografa.gr

Περί αντισυγματικότητας του ΕΕΤΗΔΕ κοινώς χαράτσι του


Άρθρο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαου Βασιλείου Λαζανά που αναφέρεται στο ΕΕΤΗΔΕ (Χαράτσι).

Tραγικό τροχαίο στο κέντρο του Δερβενίου με θύμα 16χρονη


Σε κρίσιμη κατάσταση "κλινικά νεκρή" στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε νοσοκομείο της Πάτρας, νοσηλεύεται 16χρονη αλλοδαπή, η οποία παρασύρθηκε και τραυματίστηκε χθες το βράδυ από 63χρονο οδηγό φορτηγού στο κέντρο του Δερβενίου επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών, και την οποία εγκατέλειψε αβοήθητη στην άσφαλτο.
Η ανήλικη διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αιγίου, όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Μία ώρα αργότερα ο οδηγός του φορτηγού Β. Σ. εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Ροζενά και  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου και αφέθηκε ελευθερος.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξυλοκάστρου.

Κινητικότητα: Οι ρυθμοί χελώνας οδηγούν σε απολύσεις

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η τοποθέτηση στις νέες θέσεις των πρώτων 2.000 ΙΔΑΧ Δ.Ε. που εντάχθηκαν πρώτοι στο καθεστώς διαθεσιμότητας. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της τοποθέτησής τους από το ΑΣΕΠ έχουν ανακοινωθεί από τα τέλη Απριλίου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, «η απάντηση που πήραν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ότι η τελική τους τοποθέτηση με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ θα γίνει σε ένα μήνα».
«Οι απαντήσεις που πήραμε γεννούν ερωτήματα και απορίες και μας βάζουν σε σκέψεις. Η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα και μόνο ή είναι εσκεμμένη.. Μήπως τελικά ετοιμάζουν την έξοδο και για τους επόμενους 2000 συναδέλφους και μας αφήνουν και εμάς σε εκκρεμότητα, ώστε να φαίνεται μειωμένος αριθμός υπαλλήλων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού προκειμένου να δείξουν συνέπεια στις απαιτήσεις της Τρόικας; Μήπως έχουν ξεχάσει τις υποσχέσεις τους –ως είθισται… Και κυρίως ο κ. Υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι τον Μάρτιο θα είναι όλοι οι υπό διαθεσιμότητα υπάλληλοι στις καινούργιες τους θέσεις με το πρόγραμμα της κινητικότητας;», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο blog τους (ipalliloiidax.blogspot.gr).
Και προσθέτουν: «Κι ενώ εμείς δεχόμαστε συγχαρητήρια για τις καινούργιες μας θέσεις, η μαραθώνια διαδικασία μετάταξής μας συνεχίζεται, ουσιαστικά επ’ αόριστον. Αν ο κ. Υπουργός βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι στους 2000 ανθρώπους και όπως διατείνεται σε «συνεντεύξεις εντυπωσιασμού» σχετικά με την επιτυχία της κινητικότητας, θα τον παρακαλούσαμε να διατυπώσει εγγράφως και με σαφήνεια την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ, το οποίο και θα βάλει τέλος στην αγωνία και το αέναο μαρτύριο τόσων μηνών.»
Κινητικότητα ή απόλυση;
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το έγγραφο του Eurogroup το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει στον εντοπισμό άνω των 13.000 θέσεων που πρέπει να καταργηθούν έως το 2013 και 19.000 εργαζομένους σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι 25.000 που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο. Το θέμα βεβαίως είναι που θα τοποθετηθούν.
Γιατί, με τους ρυθμούς που προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εκτιμήσεις είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν θα προλάβουν εντός τους έτους της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε απόλυση.

aftodioikisi.gr

Ποιοί εξαιρούντα​ι από το χαράτσι

telosΕτήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα, θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από φορολογούμενους που αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.
Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία ορίζεται ότι τα εισοδηματικά αυτά όρια θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε για να εξετάζονται από τις εφορίες αιτήματα απαλλαγής από το τέλος, μείωσης του ή καταβολής του σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται επίσης ότι με νέα απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου, μπορούν να εξειδικευτούν περαιτέρω τα κριτήρια για το πώς ακριβώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από τις εφορίες.

Βάφτηκε μπλε στο 93′ το Europa League

chelsea
Με γκολ του Ιβάνοβιτς στις καθυστερήσεις η Τσέλσι κέρδισε 2-1 την Μπενφίκα και με τη νίκη της στον τελικό του Αμστερνταμ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Europa League
Περισσότερα στο sport.gr

Ο Τσίπρας πήρε την… ευχή από Στόουν και Ζίζεκ!

stone
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κροατία ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Αμερικανό σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν και τον Σλοβένο φιλόσοφο, Σλαβόι Ζίζεκ, οι οποίοι του ευχήθηκαν να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Ο Τσίπρας γευμάτισε μαζί τους και ακολούθως ο Αμερικανός σκηνοθέτης τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα της Ελλάδας και προσέθεσε ότι «αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει».
Ο κ. Ζίζεκ είπε ότι πιστεύει στον κ. Τσίπρα και προσέθεσε: «Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν το ρόλο μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ».
Αργά απόψε ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για την πορεία της Ευρώπης και για το ρόλο της Αριστεράς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κροατία.
Σημειώνεται πως ο Όλιβερ Στόουν είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας “Μέγας Αλέξανδρος” που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αλλά και του Πλατούν, στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας.

ysterografa.gr