Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Πανκαμαριακός λυγισε στο τέλος

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων o Πανκαμαριακός έχασε το τρίποντο καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίου κατάφερε να φύγει από το Ξυλόκαστρο με έναν απρόσμενο, όσο και πολύτιμο βαθμό , καθώς ο Ντερβίσι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιώργου Τσιπά, γράφοντας το τελικό 2-2 .
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μούτσο, μετά από λάθος του Δεσποτέλη, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Καρυώτη έφεραν το ματς στα ίσια στο 35’ με τέρμα του Βλάσση Κλουτσινιώτη.
 Στην επανάληψη, ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και στο 65’ πέτυχαν το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπολοβίνου, σε μια φάση όπου ο Σαρωνικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κέντρο.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν έστω και δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης, φτάσαμε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, όπου ο Σαρωνικός μετά από αλεπάλληλα  κόρνερ κατόρθωσε με τον Ντερβίσι. να ισοφαρίσει
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής (80’ λ.τρ. Τσιπάς Γ.), Δεσποτέλης, Ραχανιώτης, Κουρούμαλης, Μπολοβίνος, Καποκάκης, Τουμπανάκης, Πέδρο, Τσιπάς Ν., Σιώζος (85’ Τσάκας), Κλουτσινιώτης Β. (89’ Κλουτσινιώτης Ν.)
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ: Καζής, Δημαράκης (50’ λ.τρ. Αράπογλου), Αναργύρου, Κέντρο, Ντερβίσι, Ζιμπόλας, Λιούντρης, Χριστόπουλος, Μούτσος,

Έφυγε αήττητος ( 1 - 1) ο Αστέρας Δερβενίου από τη Νεμέα ( Video)


Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας.
Στη Νεμέα η παράδοση που θέλει τον Αστέρα Δερβενίου να φεύγει αήττητος από την έδρα του Παννεμεατικού συνεχίστηκε. Οι δύο ομάδες σε αγώνα ντέρμπι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο ομάδα, αλλά τα «λιοντάρια» να καταφέρνουν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.




Το πρώτο μέρος ήταν σχεδόν αποκαρδιωτικό από πλευράς θεάματος, καθώς δεν υπήρξε καμία κλασική ευκαιρία, εκτός από κάποιες προσπάθειες του Μπασιώτη από πλευράς Νεμέας και αυτές των Αναγνωστόπουλου, Κουτρούλη και Φωλιά, για τον Αστέρα. Πάντως οι παίκτες του Χριστοδουλόπουλου, αναπτύσσονταν πολύ πιο ορθόδοξα από τους αντιπάλους τους.
Στην επανάληψη ήρθε το 0-1 στο 56’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο και αυτός με δυνατό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Κεμαλάι.
Από εκεί και πέρα, η Νεμέα αναγκαστικά ανέβασε «στροφές», πίεσε, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Παλυβό (έδιωξε με κεφαλιά ο Μετεβελής λίγο πριν τη γραμμή) και Μπασιώτη, τον οποίο σταμάτησε ο Φραντζής.
Ο Αστέρας λίγο έλειψε να πετύχει και το 0-2, αλλά ο Κεμαλάι σταμάτησε πρώτα τον Αναγνωστόπουλο και στη συνέχεια της φάσης το δυνατό σουτ του Κουτρούλη.
Τελικά το 1-1 ήρθε στο 82’, όταν ο Παπουτσής κινήθηκε όμορφα από δεξιά, συνεργάστηκε με τον Μπασιώτη και σέντραρε για να βρει τον Σαϊσανά Ν., μόνο του και αυτός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φραντζή.
Τελευταία καλή φάση, ήταν για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του Παλυβού, έφυγε λίγο άουτ.
Για την Νεμέα, ο Νίκος Σαϊσανάς εκτός από το γκολ, ήταν πολύ κινητικός, όπως και ο Μπασιώτης, ο Παπουτσής ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους του και ήταν καταλυτικός στη φάση της ισοφάρισης, ο Σγούρος δεν έχασε σχεδόν καμία «μονομαχία», ενώ ο Κεμαλάι κράτησε το 0-1 με την διπλή του επέμβαση.
Από πλευράς Αστέρα, ο Αναγνωστόπουλος αναστάτωσε αρκετά την άμυνα της Νεμέας, ενώ ο Φωλιάς στο χώρο του κέντρου ήταν εξαιρετικός. Αμυντικά οι Ρούτσης, Μαστρογιαννόπουλος και Γιαννόπουλος τα πήγαν περίφημα, ενώ σταθερός όπου χρειάστηκε ήταν ο Φραντζής.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Σγούρος, Μαρινός, Παλυβός, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι, Αθανασόπουλος (76’ Μαντζιώρος), Παπουτσής, Μπασιώτης, Σαϊσανάς Ν.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Ρούτσης, Κουτρούλης (91’ Μερκούρη), Αναγνωστόπουλος, Φωλιάς, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου (82’ Πεθαίνος) - apopsi24.gr
Στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής , που έγινε στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4 -3 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου,΄ο οποίος έχασε κάθε ελπίδα ανόδου.
Η πρωτοπόρος ομάδα της Κλένιας, έχει εύκολο απόγευμα καθώς στην έδρα της, στο γήπεδο του Σολομού, νίκησε με 2 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους, ο Α.Ο. Λουτρακίου , επεβλήθηκε με το ευρύ 4 - 1 επί της τοπικής ομώνημης ομάδας.
Στο Σοφικό , Πανσολυγειακός και Σπαθοβούνι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις καθώς έμειναν στο 0 - 0,  ενώ χωρίς νικήτη , αλλα με σκορ 1 - 1 τελείωσε και η αναμέτρηση του Εθνικού Ξυλοκερίζη με την Ελλάδα Βέλου.
Ο Πανκαμαριακός στο Ξυλόκαστρο, αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 2 - 2 με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος εκτός έδρας τρίποντο "στα χαρτιά" κέρδίσε η Θύελλα Πετρίου , επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, καθώς η τελευταία δεν συμετέχει του πρωταθλήματος.
18η αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ- ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ   1 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2 - 0
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ 4 - 3
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 4
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 0 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  2 - 2 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0-3 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επι 18 αγώνων)


1

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

47-21

42

2

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

47-18

40

3

ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

31-14

36

4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

38-22

36

5

ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

29-16

35

6

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

44-17

34

7

ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

38-20

30

8

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

24-21

26

9

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

33-33

24

10

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

26-37

23

11

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

3329

21

12

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

27-25

21

13

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

18-37

17

14

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

17-43

11

15

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

12-54

10

16

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

0-54

0

Τέλος ο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό – Προσωρινά στον πάγκο ο Νικοπολίδης - Τα ονόματα που ''παίζουν'' για την επόμενη ημέρα


 Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να “τελειώνει” τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι πρωταθλητές Ελλάδας.
Από το βράδυ της Παρασκευής φαινόταν ότι Λεονάρντο Ζαρντίμ μετρούσε ώρες στον πάγκο του Ολυμπιακού και ότι η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν θέμα τυπικό.

Έτσι και έγινε. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου
Οι δυο πλευρές ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους το μεσημέρι του Σαββάτου, με την ανακοίνωση του "διαζυγίου" να έρχεται λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού “χρέωσε” στον Πορτογάλο το κακό θέαμα που παρουσίασε η ομάδα εντός συνόρων, την ώρα που οι αποδοκιμασίες είχαν γίνει συνήθεια στα τελευταία ματς των "ερυθρολεύκων", κάτι που δεν αρέσει στο Βαγγέλη Μαρινάκη.
Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί οριστικά παρελθόν από τους “ερυθρόλευκους”, μετά από 7 μήνες στον πάγκο της ομάδας και όντας αήττητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στον πάγκο για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα κάτσει ο Αντώνης Νικοπολίδης με την αναζήτηση για νέο τεχνικό να έχει ήδη ξεκινήσει. Να τονίσουμε πως η διοίκηση των Πειραιωτών διέψευσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας,Γιάνης Βρέντζος, ταξίδεψε στην Ιβηρική για να βρει τον διάδοχο του Ζαρντίμ.

Τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του είναι γνωστά, μ' αυτά των Ολτρα, Μίτσελ και Μανθάνο να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

H ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στον Σύλλογο.
Στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον πάγκο της ομάδας μας θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης.


“Μέσα” ο Αβραάμ – Πρόβλημα ο Τοροσίδης

Στο μεταξύ οι “ερυθρόλευκοι” προπονήθηκαν σήμερα υπό τις οδηγίες του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο των πρωταθλητών στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ.
Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ζαρντίμ, ανακοίνωσε πως όλοι οι ετοιμοπόλεμοι παίκτες είναι στην αποστολή για την αναμέτρηση με την ομάδα των Ιωαννίνων.
Μέγιερι, Γιαννιώτης, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μοδέστο, Τοροσίδης, Σιόβας, Χολέβας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Φέισα, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Γκρέκο, Αμπντούν, Πίνο, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και για τον λόγο αυτό, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Νταβίντ Φουστέρ ακολούθησε θεραπεία, ενώ ο Ρόι Κάρολο έκανε χαλαρό πρόγραμμα. Όσον αφορά στην προπόνηση, οι Πειραιώτες δούλεψαν κυρίως σε ασκήσεις με τελειώματα φάσεων και τακτική, ενώ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με οικογενειακό διπλό.

.

Από τη Δευτέρα στον “Ελεύθερο Τύπο” ο Δημήτρης Ρίζος

Dimitris-Rizos
Την επιστροφή του Δημήτρη Ρίζου στην εφημερίδα που τον ανέδειξε προαναγγέλλει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”. Με σχετική αναφορά στη δεξιά στήλη της πρώτης σελίδας, ο “Ελεύθερος Τύπος” ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι ο άλλοτε διευθυντής της εφημερίδας, και μέχρι πρότινος εκδότης του “Αδέσμευτου Τύπου” ξεκινά από τη Δευτέρα να αρθρογραφεί και πάλι στη “ναυαρχίδα” του κεντροδεξιού Τύπου.

“Ρουκέτα” Δένδια: Περιμέναμε τρομοκρατικό χτύπημα

Nikos-Dendias
Αποκάλυψη-βόμβα από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο οποίος υποστηρίζει, με συνέντευξη που παραχωρεί στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε από τον Νοέμβριο πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.
“Τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων,με ό,τι αυτό σημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας.
Το ελληνικό κράτος είχε,εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν «φυτώρια τρομοκρατών”, τονίζει ο Νίκος Δένδιας, μερικές μόλις μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

ysterografa.gr

Απόπειρα δολοφονίας ηγέτη τουρκόφιλου κόμματος μπροστά στην κάμερα!


Σκηνές σοκ στη γειτονική Βουλγαρία,μπροστά στις κάμερες που κατέγραψαν την απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη του κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών –του οποίου τα περισσότερα μέλη είναι τουρκικής καταγωγής . Ήταν εξαιρετικά τυχερός!

Την ώρα που μιλούσε στο βήμα, ο δράστης ανέβηκε στο βήμα σήκωσε το όπλο, αλλά αυτό έπαθε εμπλοκή! Ο δράστης είναι Τούρκος και ονομάζεται Οκτάι Χασάνοβ Γενιμεχμέντοφ.

Στην αίθουσα βρισκόταν περίπου 3000 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




onalert.gr

Δεύτερο σερί τρίποντο για ΟΦΗ, 2-1 τον Πανιώνιο

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του εντός έδρας, αλλά και στην Super League, πέτυχε το Σάββατο (19/1) ο ΟΦΗ, που επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.
Με αυτή την νίκη, η ομάδα του Πετράκη ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ, αφήνοντας παράλληλα το συγκρότημα του Ελευθερόπουλου στην όγδοη θέση.

Κυρίαρχος...στην Τρίπολη – Νιώθει την “ανάσα” του Αστέρα ο ΠΑΟΚ

tripoli1
Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ο Αστέρας, κέρδισε με γκολ του Ναβάρο 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και τον πλησίασε στον ένα βαθμό και κάνει... όνειρα για τη δεύτερη θέση.
Οι Αρκάδες του Σάκη Τσιώλη πανηγύρισαν την όγδοη νίκη τους στο "Θ. Κολοκοτρώνης" σε εννέα αναμετρήσεις με τέρμα του Ναβάρο στο 24’ διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο και μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς που βρίσκονται στην δεύτερη θέση. Έτσι, η μάχη για τη δεύτερη θέση πήρε.... φωτιά!
Οι Αρκάδες ήταν εμφανώς ανώτεροι, είχαν και δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, απέναντι στον ΠΑΟΚ που έκανε άλλη μια κακή εμφάνιση και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ (Καλλιθέα και Ατρόμητος τα άλλα δύο).
Ο Αστέρας μπήκε επιθετικά στο ματς, προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα και να... κερδίσει μέτρα προς της περιοχή του Γλύκου. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε προβληματικός στην ανάπτυξη και αρκετά κλεισμένος στην άμυνα.
Οι πρώτες προσπάθειες των Αρκάδων βρήκαν σε ετοιμότητα τον πορτιέρε του “δικέφαλου του Βορρά”, ενώ στο 17' Περόνε σημάδεψε το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Η ροή του αγώνα έδειχνε πως οι γηπεδούχοι θα έφταναν στο τέρμα, κάτι που έγινε στο 24', από τον Ναβάρο. Παρόλο που ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, οι παίκτες του Αστέρα είχαν την υπεροχή, δεν απειλήθηκαν από τους Θεσσαλονικείς, ενώ έφταναν με ευκολία στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
Βλέποντας την ομάδα του να έχει πρόβλημα στον χώρο του κέντρου, ο Γιώργος Δώνης πέρασε τον Βιβιάν στην άμυνα, βάζοντας πιο μπροστά τον Κατσουράνη -τον είχε δίπλα στον Κατσικά στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο “δικέφαλος του Βορρά” να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Φουλοπ. Την ίδια ώρα, ο Αστέρας ήταν πάντα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ενώ οι επιπόλαιες κινήσεις των αμυντικών του ΠΑΟΚ επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν.
Παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και από τις δυο ομάδες, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι ο Αστέρας πανηγύρισε μία νίκη που τον έφερε σε απόσταση... αναπνοής από τον ΠΑΟΚ (μόλις ένα βαθμό η διαφορά των δυο ομάδων).
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ναβάρο (92’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (70’ Φορμίκα), Ράγιος (89’ Φραγκουλάκης), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σταφυλίδης (81’ Ρομπέρ), Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης (74’ Πέλκας), Λόρενς (46’ Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
 

«Εμφύλιος» στο ΟΑΚΑ, τραγικός ο Παναθηναϊκός!

paonthrak
Μέσα σε… αρρωστημένο περιβάλλον, με τους οργανωμένους να βρίζουν τον Βύντρα και τους υπόλοιπους οπαδούς να αποδοκιμάζουν τους οργανωμένους, ο Παναθηναϊκός πέταξε ακόμα 2 βαθμούς, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό. Οι πράσινοι είχαν ένα καλό τέταρτο στο πρώτο μέρος, αλλά οι Ζέκα και Τοτσέ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο δεύτερο ημίχρονο προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Τοτσέ (74'), αλλά οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν με τον Παπαδόπουλο να ισοφαρίζει (85'). Μάλιστα, η ομάδα της Κομοτηνής θα μπορούσε να πάρει και το διπλό στις καθυστερήσεις με τον Μίνγκα. Αποδοκιμασίες στο φινάλε από τον κόσμο. Εκτός εαυτού ο Φάμπρι τα... έχωσε στους παίκτες!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (65’ Κουΐνσι), Τοτσέ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Καστσελάν, Λαδάκης (79’ Κοντογουλίδης), Μίνγκας, Βαϊρουά (67’ Μουνάφο), Λουσέρο, Παπαδόπουλος (88’ Κυβελίδης) .

Καρατζαφέρης: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας

karatz
Tην πρόταση να παραιτηθεί o Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, επανέλαβε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα, «ο όνος ο οποίος μπορεί να σώσει την χώρα από περαιτέρω ευτελισμό και να δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιαυτό και πρέπει να παραιτηθεί».
«Εάν παραμείνει», παρατήρησε, «θα είναι συνένοχος των άλλων». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Βουλή, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε για ευτελισμό στα έσχατα όρια.
«Καλά θα κάνουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να καταλάβουν «που» οδηγούν τον τόπο», επεσήμανε. «Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες μπορεί να παρομοιαστεί μόνον με ότι έγινε το 1985 με τον Στεφανίδη προκειμένου να εκλεγεί ο Σαρτζετάκης.Είναι ντροπής πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:« πολύ φοβούμαι ότι προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα κάποιοι, θυσιάζουν τα πάντα στην σκοπιμότητα και την αμετροέπεια που τους διακρίνει».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν τις θεώρησε πιθανές, «εκτός απροόπτου και απροβλέπτου», όπως ανέφερε και αυτό,όπως εξήγησε «γιατί οι τρεις που συνθέτουν την Κυβέρνηση ξέρουν ότι έτσι και πέσει θα αφανιστούν από την συνείδηση του ελληνικού λαού».Ενώ σχετικά με το ΛΑΟΣ και την πορεία του δήλωσε:« Μας αναζητούν πλέον όλοι. Ενώ κάποιους τους καταζητούν εμάς μας αναζητούν. Αναζητούν τις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας θα πω αυτό που μου είπε παλαιός πολιτικός:«αν ήσουν μέσα Καρατζαφέρη δεν θα γινόταν αυτά τα ευτράπελα».

ysterografa.gr

Όλγα: Κάποιοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια

Olga-Kefalogianni
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο “Βήμα Fm” η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις προοπτικές που διανοίγονται το τρέχον έτος για τον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική παράμετρο για τη συνολική πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα, με την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων και τα κρούσματα βίας τα οποία πυκνώνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα της φημολογίας περί μελλοντικής υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, διαψεύδοντας, όπως είχε κάνει και με συνέντευξή της στα “Υστερόγραφα”, τις σχετικές… διαδόσεις.

Επιθέσεις στις καταλήψεις: Όταν οι φασιστικές πρακτικές γίνονται κεντρική πολιτική επιλογή

antinazis.jpg
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κόρινθος, 19/1/2013
Αντιστεκόμαστε στην ανεκδιήγητη μανία του κράτους που θέλει όλους τους αυτοδιαχειριζομενους χώρους κλειστούς. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις της χώρας που προσπαθούν τόσα χρόνια με τον δικό τους τρόπο βασισμένοι στις αξίες τις αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων και της εφαρμογής στην πράξη μιας κουλτούρας διαφορετικής από αυτών του καταναλωτισμού και της απομόνωσης. Κάνουν πράξη έναν τρόπο ζωής και δράσης ανταγωνιστικό με τον κυρίαρχο κοινωνικό κανιβαλισμό των ημερών μας.
Φυσικά όμως κάτι τέτοιο ενοχλεί το κράτος και όλους αυτούς που θέλουν αποπροσανατολισμένους και μη σκεπτόμενους ανθρώπους σε μια χωρά που βουλιάζει, γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να χειραγωγηθεί ο λαός. Οι καταλήψεις ήταν συχνά για πολλούς άστεγους χώρος διαμονής και σίτισης με συλλογικές κουζίνες. Μοιράσματα ρούχων και παιχνιδιών έδιναν χαρά σε άπορες οικογένειες. Για πολλούς πολίτες ήταν και είναι κέντρα μόρφωσης αφού εκεί γίνονται διάφορα μαθήματα (ξένων γλωσσών, υπολογιστών και άλλα). Θέλουν τώρα με αλλεπάλληλες επιθέσεις να τις κλείσουν. Ο λόγος είναι προφανής, μιας και το παράδειγμα των καταλήψεων και μόνο, περά από τον ανασχετικό ρολό στα σχέδια της επέκτασης της νεοναζιστικής τρομοκρατίας σε διάφορες εργατικές γειτονιές, λειτουργούσε και λειτουργεί σαν έμπρακτη απόδειξη πως οι πολιτικές των μνημονίων που ματώνουν τους εργαζόμενους στην χωρά μας τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν μονόδρομο. Εκτός αυτού σε μια δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση θεωρήθηκε εύκολο, για να αποπροσανατολιστεί η ματιά της κοινής γνώμης από τα πολλά της προβλήματα, να αδειάσουν του χώρους αυτούς. Έτσι λοιπόν, οι χώροι αυτοί στοχοποιούνται ως σύμβολα αντίστασης των απλών καθημερινών ανθρώπων και παιδιών. Σαν χώροι αντιστέκονται στην αυθαιρεσία του κράτους και διαμορφώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα όχι μονό γι' αυτούς αλλά και για όσους πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν.
Τέλος, τα υποκριτικά σχόλια ότι οι καταλήψεις αποτελούν παράγοντα μη ανάπτυξης της χώρας είναι γελοία, τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτα από άδεια μη αξιοποιημένα κτίρια. Η αυθαιρεσία όλων αυτών που θέλουν τις καταλήψεις κλειστές δεν θα περάσει! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
 
Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δήλωση Στέφανου Μάνου για το θάνατο του Αλί Μπιράντ

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του καλού Τούρκου δημοσιογράφου Αλί Μπιράντ.
Στη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών συναντηθήκαμε πολλές φορές και διατηρώ στη μνήμη μου το χιούμορ του, την πρακτικότητα και την αγάπη του για την ελευθερία. Ήταν πάντοτε ένας πολύ χρήσιμος συνομιλητής.
press@drassi.gr

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"!

fil.jpg
Μια όμορφη και εορταστικά μουσική βραδιά θα προσφερουν αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στις Αιγές (Βλοβοκά) Αιγιαλείας οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!
Τη Φιλαρμονική προσκάλεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλοβοκάς "ΟΜΟΝΟΙΑ", επι τη ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει λαχειοφόρος και θα προσφερθούν ολόφρεσκα γλυκά, όλα δημιουργίες απο κυρίες του τοπικού διαμερίσματος της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας.
Η Φιλαρμονική νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο το Δ.Σ. του Συλλόγου, το πρόεδρο κ. Σωτήρη Μπάκα, όσο και τους κατοίκους των Αιγών για τη πρόσκλησή τους!
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την “άλωση” της ΓΣΕΕ

Alexis-Tsipras-Nikos-Fotopoulos
Η “άλωση” της ΓΣΕΕ, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων της χώρας, αποτελεί την κορυφογραμμή του στρατηγικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για να κλιμακώσει την πίεσή του προς την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η ΓΣΕΕ έχει Συνέδριο τον Μάρτιο, από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των ποσοστών και της κοινωνικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων στερούν εφεδρείες από τον προερχόμενο από το Κίνημα σημερινό πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο.
Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην αλλαγή ηγεσίας στη ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν έναν ισχυρό πόλο εναλλακτικής λύσης, γύρω από τον σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές ζυμώσεις και επαφές, προκειμένου να υπάρχει από νωρίς εικόνα για τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στη ΓΣΕΕ, και να υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση για το πόσο μπορεί να “περπατήσει” η υποψηφιότητα Φωτόπουλου.
Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ένα πρόσθετο στοιχείο που δείχνει στην παραπάνω κατεύθυνση είναι η καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φωτόπουλο, καθώς έχουν “συναντηθεί” πολλές φορές σε κοινές δράσεις κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου για την ελληνική κοινωνία.
Χθες άλλωστε, ο Νίκος Φωτόπουλος έδωσε ένα σχετικό δείγμα γραφής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου της ΓΣΕΕ επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Παναγόπουλο και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα, σχολιάζοντας με νόημα: “Χάσατε τις μάχες που κληθήκατε να δώσετε για τους εργαζομένους, αλλά δεν είδαμε καμία παραίτηση από τις θέσεις σας”.

ysterografa.gr

H "μάχη" της Αργολιδοκορινθίας - Παναργειακός εναντίον Πέλοπα Κιάτου


Πρεμιέρα αύριο του Β’ γύρου στο 7ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι της Αργολιδοκορινθίας ανάμεσα στον Παναργειακό και στον Πέλοπα Κιάτου.
Η ομάδα της Κορινθίας, ο Πέλοπας, επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος μετά από περίπου έναν μήνα. Το τελευταίο ματς που έδωσε η ομάδα του Βασίλη Τζαλακώστα ήταν αυτό στις 23 Δεκεμβρίου με την Ενωση Ερμιονίδας (0-2), για να ακολουθήσουν ο εκτός έδρας αγώνας κυπέλλου στα τέλη του 2012 με τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου ( 4-2 στην παράταση) και το φιλικό με τον Αστέρα Δερβενίου (2-1) στις αρχές του 2013. Στις τάξεις του Πέλοπα ευελπιστούν πως η επιστροφή στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναργειακό για την πρώτη αγωνιστική του β' γύρου θα συνδυαστεί με καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Σε ότι έχει με τα μεταγραφικά, είναι πολύ πιθανό να γίνει άμεσα μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας με δεδομένο ότι ο Μιχαλόπουλος ακόμη ταλαιπωρείται από το πρόβλημα τραυματισμού του.
Στο άλλο στρατόπεδο ο Παναργειακός θα παραταχθεί εναντίον του Πέλοπα χωρίς τον Σεραφείμ Ζίου, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες. Στο μεταξύ, η ψυχολογία στις τάξεις του συλλόγου του Γιάννη Δουβίκα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική μετά τη νίκη που σημείωσαν οι 'πράσινοι' κόντρα στην Ένωση Ερμιονίδας την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως, το τεχνικό επιτελείο εφιστά προσοχή, καθώς ο αντίπαλος έχει ανάγκη τους βαθμούς.

Η 11η αγωνιστική
Παναργειακός-Πέλοπας Κιάτου
Ενωση Ερμιονίδας-Λουκισίων Α.Ο
Χαλκίδα-Πορτοχελιακός
Πανελευσινιακός-Παρνασός
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Πανναυπλιακός
Ρεπό ο Μανδραϊκός

Ντέρμπι κορυφής στον 6ο όμιλο

Το πρωτοπόρο Πανόπουλο στο ντέρμπι κορυφής αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Λάππα

Η 11η αγωνιστική
Πάμισος-Εθνικός Μελιγαλά
ΠΦΟ Πανόπουλου-Ατρόμητος Λάππα
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Σαγέικων
Αχαϊκή-Δόξα Νέας Μανολάδας

"Καμπάνες" για Προοδευτική, Παναιγιάλειο, Πανηλειακό και Εθνικό Αστέρα

Football League 2: Ποινές για τέσσερις, απαλλαγή για δύο | onsports.gr
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE 2 επέβαλε:
στο ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της – ρίψεις αντικειμένων. Επέβαλε στον Σ. ΤΖΙΕΡΗ, ως παλαιό αξιωματούχο της εγκαλουμένης, πλην όμως από τις αρχές του 2012 έπαυσε να φέρει τη διαληφθείσα ιδιότητα του και ενεργεί ως φίλαθλος της εγκαλουμένης την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο (διοικητική και αθλητική) για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών(αγώνας της 05-11-2012 με ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ)

στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των χιλίων διακοσίων πενήντα ευρώ(1.250) ευρώ για τη συμπεριφορά του προπονητή της Ν. ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ και β. του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων(1.500)ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της – ρίψεις. Επέβαλε στον Ν. ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ(προπονητής) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ(αγώνας της 18-11-2012 με ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ).

 στο ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1. 500) ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του(αγώνας της 2-12-2012 με ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ).

και  στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ τις πειθαρχικές ποινές α. της αποβολής από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013και β. του χρηματικού προστίμου των χιλίων(1.000)ευρώ..

Σκληρό "ντέρμπι" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπήση - Στο 29,5% και τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τη VPRC


Σκληρό ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για την “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν απο 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το “άλλο κόμμα” ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.
Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ μ 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο “κανένας” που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.
 

Μεγάλες ανατροπές για ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις

Giannis-Vroutsis
Μεγάλες ανατροπές στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τα Ταμεία, καθώς και στις συντάξεις, προαναγγέλλει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
Ο Γιάννης Βρούτσης αποκαλύπτει ότι, σταδιακά από το 2014 οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν ενιαίες εισφορές και συντάξεις, υπό την ομπρέλα μόνο 3-4 Ταμείων, σε σχέση με τα περίπου 90 τα οποία λειτουργούν σήμερα με σχετική αυτοτέλεια.
“Θα άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες που υπάρχουν. Αυτή είναι η πραγματική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού”, δηλώνει με νόημα ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην πλήρη, διοικητική και οικονομική ενοποίηση των 90 πρώην Ταμείων, τα οποία συγχωνεύτηκαν με τον νόμο Πετραλιά, αλλά λειτουργούν μέχρι και σήμερα με πλήρη αυτοτέλεια.
Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της προοπτικής μείωσης εισφορών: “Ο σχεδιασμός μας προβλέπει τη συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σταδιακά έως το 2016.
Μια τέτοια σημαντική μείωση πάντως, θα συνοδεύεται από ανάλογη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, προκειμένου να μην υπάρχουν υστερήσεις στα έσοδα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”, τονίζει ο Γιάννης Βρούτσης.

ysterografa,gr

Αθήνα, πόλη αντιφασιστική

Athens-poli-antifasistiki 

Προς απεργία διαρκείας στο μετρό

metro-syrmoi
Την προοπτική απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας εξετάζουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους κατά της κυβέρνησης, για την απόφαση να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο.
Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη 24ωρη απεργία, ενώ στις 11.00 θα υπάρξει συνεδρίαση του Συντονιστικού των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, για να αποφασιστεί η στάση του κλάδου από εδώ και στο εξής.
Εκτός από την πλήρη αντίθεσή τους στην προοπτική εντάξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο, οι εργαζόμενοι στο μετρό κάνουν ακόμη λόγο για υποβάθμιση της εταιρείας και μείωση του συγκοινωνιακού έργου, καθώς και για επί της ουσίας αποδυνάμωση της εταιρείας, λόγω των οικειοθελών αποχωρήσεων εξειδικευμένου προσωπικού.

ysterografa.gr

Ο Αντώνης Νικοπολίδης προσωρινά τεχνικός στον Ολυμπιακό - «Τελειωμένος» ο Ζαρντίμ!

«Τελειωμένος» ο Ζαρντίμ!
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ψάχνει ήδη τον διάδοχο του Πορτογάλου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και άμεσες εξελίξεις και ο Αντώνης Νικοπολίδης να αναλάβει προσωρινά τους Πειραιώτες μέχρι να κλείσει ο επόμενος προπονητής.
Το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ για τον 39χρονο κόουτς και το μεγαλύτερο πρόβλημα για εκείνον είναι ότι οι πιο θερμοί υποστηρικτές του μέσα στον σύλλογο δεν πιστεύουν ή τουλάχιστον αμφιβάλλουν σοβαρά για το αν μπορεί να «γυρίσει» την κατάσταση και να μη γράψει ιστορία.
Άλλωστε, οι μνήμες από το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα επί Βαλβέρδε είναι νωπές και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Σε αντίθεση με πέρσι η ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο με ένταση, ρυθμό και πίεση ψηλά, όπως συνέβαινε με τον Βάσκο.
Άλλωστε, οι μνήμες από το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα επί Βαλβέρδε είναι νωπές και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Σε αντίθεση με πέρσι η ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο με ένταση, ρυθμό και πίεση ψηλά, όπως συνέβαινε με τον Βάσκο.
Ακόμη ένα θέμα της διοίκησης είναι ότι ο Πορτογάλος δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα σφίξει τα λουριά στα αποδυτήρια και θα κρατήσει την πειθαρχία.
Υπάρχει μία πιθανότητα ο Ζαρντίμ να καθίσει στον πάγκο της ομάδας για το αυριανό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να του δοθεί πίστωση χρόνο μέχρι τους αγώνες με τη Λεβάντε, όμως σε κάθε περίπτωση ο Πορτογάλος δείχνει «τελειωμένος»!
Από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που θέλει τον Γιάννη Βρέντζος να βρίσκεται στην Ισπανία, όπου θα ψάχνει τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος φέρεται ότι πάει στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου για να μιλήσει με δύο τεχνικούς που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα.
Ωστόσο, οι ιθύνοντες του συλλόγου διέψευδαν ότι υπάρχει κάποιο όνομα αυτή τη στιγμή και άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενοι να συνεργαστούν με κάποιο Δυτικοευρωπαίο, όπως για παράδειγμα του Γερμανού.

Σταύρος Καλογεράκης / sport-fm.gr
 
Α1 Κορινθίας 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Πώς θα γίνονται οι μετεγγραφές των φοιτητών - Διαβάστε όλη την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας



Το νέο καθεστώς για τις μετεγγραφές των φοιτητών που προώθησε το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται υπό τη μορφή 18 ερωτήσεων απαντήσεων που δίνουν όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους . Αναλυτικά το νέο «τοπίο» τω μετεγγραφών έχει ως εξής:

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα


Συλλαλητήριο, με τίτλο «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» διοργανώνουν σήμερα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κοινότητες μεταναστών, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς και συμβούλια άλλων δήμων στην Αττική και σε όλη τη χώρα, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι «Έξω οι νεοναζί. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια ενώ στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, ενώ το πρωί, στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, θα δοθεί παράσταση με το έργο για παιδιά του Βασίλη Κουκαλάνι, «Μια Γιορτή στο Νουριάν».
Σε ένδειξη αλληλεγγύης, θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου όπως Λονδίνο, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Σικάγο.

«Ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα»

giannitsis
Με τη συμπερασματική ομιλία του πρώην υπουργού και ομότιμου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσου Γιαννίτση, ολοκληρώθηκε το διήμερο Συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου υπό τον τίτλο «ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα της κρίσης».
Οι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν στις 17 Ιανουαρίου σε αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με ομιλητές εκπροσώπους από τον χώρο της πολιτικής, και της δημοσιογραφίας καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο κ. Γιαννίτσης στα συμπεράσματα των Εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, έθεσε 7 παραμέτρους που συνθέτουν το πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτές είναι εργασιακά θέματα, το δημογραφικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, ο έλεγχος εισόδου από τα σύνορα, η εγκληματικότητα και θέματα που συνδέονται με την εξωτερική πολιτική.
Ο πρώην υπουργός δικαιολόγησε τις αντιδράσεις κατοίκων ορισμένων περιοχών της Αθήνας λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας και τόνισε ότι με σωστότερες πολιτικές τέτοια ζητήματα θα είχαν αποτραπεί. Υποστήριξε ωστόσο ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πολλά αξιόλογα πράγματα τόσο θεσμικά όσο και σε θέματα υποδοχής και κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών αλλά τα προβλήματα που παραμένουν είναι πολλά.
Τόνισε επίσης ότι ο τίτλος του συνεδρίου περιγράφει ορθά την σημερινή πραγματικότητα γιατί στην χώρα δεν ξέρουμε πραγματικά τι θέλουμε σε σχέση με τη μετανάστευση και μίλησε για θεσμικό εκφυλισμό λόγω ακραίων φαινομένων που πέρασαν και μέσα στη Βουλή.
Επισήμανε ότι «είναι σωστή η διάκριση μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης και πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση αλλά υπάρχει μεταξύ των δύο ένα κοινό υπόβαθρο που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα νόμιμων και παράνομων μεταναστών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό οι κοινωνίες να έρθουν πιο κοντά και σε αυτό δεν βοηθάει η άνιση προβολή της εγκληματικότητας των ξένων σε σχέση με αυτή των Ελλήνων».
Τέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πιο ορθής εφαρμογής του Δουβλίνου 2 επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας ως χώρα υποδοχής μεταναστών.

ysterografa.gr

Πάνος Μπεγλίτης: Απέτυχε ο σχεδιασμός ΣΥΡΙΖΑ για να πληγεί η κυβερνητική συνοχή..


Σε χθεσινή συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» και στους δημοσιογράφους Λίνα Κλείτου και Φάνη Παπαθανασιου, ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε:
-      Για την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή
Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε μια μακρά διαδικασία πολιτικής στοχοποίησης  του ΠΑΣΟΚ και του πρόεδρου του Ευ. Βενιζέλου από το ΣΥΡΙΖΑ και από άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Είναι το τέλος μιας σκληρής περιόδου τυφλής πολιτικής σύγκρουσης, μετά από την   στρατηγική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτός ο σχεδιασμός στοχοποίησης, μέσω του ΠΑΣΟΚ και του πρόεδρου του, της κυβέρνησης συνεργασίας, για να πληγεί η κυβερνητική συνοχή, πιστεύω ότι απέτυχε. Από την χθεσινή διαδικασία πρέπει να βγουν συμπεράσματα για όλους μας. Η περίοδος αυτή έκλεισε με τραύματα για το πολιτικό σύστημα, για την ελληνική κοινωνία και με αυξημένη δυσπιστία και καχυποψία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την χώρα και τον λαό της. Από αυτήν την περίοδο πρέπει να βγούμε όλοι πιο σοφοί.
- Για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας
Γύρω από την διαδικασία επιχειρήθηκε χθες να δημιουργηθεί μια νέα σύγκρουση στην βουλή. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Γιατί αφαιρέθηκε όλη η βάση στο διαδικαστικό και προσχηματικό, το οποίο επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο πράγμα να επιχειρείς να αξιοποιήσεις προσχηματικά και για ίδιον όφελος την διαδικασία και άλλο να επιχειρείς να σεβαστείς έστω τυπικά τις πρόνοιες του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής. Αυτή η προσπάθεια έγινε από την πλειοψηφία, πώς  δηλ. να είμαστε κατά το δυνατόν μέσα   στο πλαίσιο  του συντάγματος και του κανονισμού. Βεβαίως, αυτή η προσπάθεια ήταν σε μια σχετικά μεγάλη απόσταση, θα το αναγνωρίσω αυτό, από την  δυναμική που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία.
Χθες υπήρξε μια ψηφοφορία .Έχουμε τα αποτελέσματα της. Σήμερα θα πρέπει να αφήσουμε απερίσπαστη την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της βουλής σε στενή συνεργασία με τις δικαστικές αρχές να κάνουν την δουλειά τους και να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.
Για τις επισκέψεις Τσίπρα στο εξωτερικό
Θεωρώ ότι είναι θετικές ,όπως είναι θετικές όλες οι συναντήσεις που γίνονται από τους αρχηγούς κι όλα τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων με ομόλογους της ΕΕ και διεθνώς. Όμως είναι άλλο πράγμα βγαίνοντας στο εξωτερικό να υπερασπίζεσαι, στο ευρύτερο πλαίσιο, την εθνική στρατηγική και τα εθνικά συμφέροντα κι άλλο να επιχειρείς να αξιοποιήσεις για εσωτερικούς λόγους πολλές από τις συναντήσεις αυτές. Π.χ. Στην συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε  σε δυο θέματα που έχουν συναισθηματικά και ηθικά μεγάλη σημασία στην Ελλάδα .Το μετοχικό δάνειο και τη λίστα Χριστοφορακου. Το κύριο όμως θα ήταν, πώς  θα μπορούσε να πείσει ο κ. Τσίπρας τον κ. Σόιμπλε  για την αλλαγή της γερμανικής στρατηγικής στην Ευρώπη. Αυτό αποσιωπήθηκε. Γιατί είδε την σκληρή πραγματικότητα. Είδε ότι σήμερα οι συσχετισμοί  στην Ευρώπη δεν είναι πολιτικοιδεολογικοι ,είναι κυρίως διακρατικοί στο όνομα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων. Είναι κάλο που ήλθε σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα κι εύχομαι από εδώ και στο εξής να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  χαρακτηριστικά θεσμικού πολιτικού κόμματος. Π.χ. Στην περίπτωση της Βραζιλίας .Είναι άλλο η ιδεολογική συγγένεια κι άλλο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας .Θα το παρατήρησε λίγες ημέρες μετά , στο Δ.Σ. του ΔΝΤ  όταν για μια ακόμα φόρα η Βραζιλία ψηφίζει αποχή στην χρηματοδότηση της Ελλάδας εκ μέρους του ΔΝΤ . Αυτό σημαίνει πολλά.
Για την κυβέρνηση συνεργασίας
Πρώτη θεμελιώδης προτεραιότητα της κυβέρνησης συνεργασίας είναι να ασχοληθούμε με την ανασυγκρότηση της οικονομίας .Οι πρώτοι οικονομικοί δείκτες θα πρέπει να μετασχηματιστούν με Όρους πραγματικής οικονομίας σε έξοδο από την κρίση. Οφείλω να πω ότι είναι άκαιρο να σφυρίζουμε μελωδίες ευτυχίας για εσωτερική κατανάλωση .Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά ως κυβέρνηση. Πρέπει να συζητήσουμε την ανασυγκρότηση της κυβερνητικής συνεργασίας εξαλείφοντας όλες εκείνες τις πληγές δυσπιστίας και καχυποψίας που έχουν σωρευτεί την τελευταία περίοδο .Κυρία προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή.