Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν τελικά στο… «παρά ένα» οι καθηγητές, ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία της επιστράτευσης ενόψει της πρεμιέρας αύριο Παρασκευή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σήμερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ανακοίνωσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αναστολή της απεργίας, δεχόμενος την αποδοκιμασία καθηγητών -μελών των παρεμβάσεων- που στήριζαν τις κινητοποιήσεις εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς οι καθηγητές θα προσέλθουν κανονικά στα εξεταστικά κέντρα, για να αναλάβουν καθήκοντα.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05Νεοελληνική Γλώσσα Γ. Π.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05 Βιολογία Γ.Π.
Φυσική Γ.Π.
Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γ.Π.
Ιστορία Γ.Π.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05 Ν. Λογοτεχνία Κ.
Φυσική Θετ. & Τεχν. Κ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/05 Ιστορία Κ.
Βιολογία Κ.
Αρχές Οργάνωσης Κ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/05 Αρχαία Ελληνικά Κ.
Μαθηματικά Κ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/05 Λατινικά Κ.
Χημεία Κ.
Ανάπτυξη Εφαρμογών Κ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/05 Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Επιλογής)
ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α')
ΤΡΙΤΗ 21/05 Νεοελληνική Γλώσσα

ΠΕΜΠΤΗ 23/05 Μαθηματικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.