Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τα σχέδια Σαμαρά για τον “πόλεμο” κατά της βίας

Antonis-Samaras-Greek-prime-minister
Στην πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το 2013 οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν εκτενώς τρόπους αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας με τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη βούλησή του να προχωρήσει στην πάταξη όλων των φαινομένων ανομίας στη χώρα εκτιμώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσει και η προσπάθεια που καταβάλλεται για έξοδο από την κρίση ενώ για τον ίδιο είναι σαφές πως η ΝΔ είναι πλέον η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ριζικά αυτά τα φαινόμενα.
Ο κ. Βενιζέλος εκτός της τρομοκρατίας έθεσε και τα ζητήματα της ρατσιστικής ξενοφοβικής βίας ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συννενόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου προσδιορίζοντας μάλιστα αυτές ως τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε πως “για τη βία πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύουν την ομαλότητα και επιτίθενται στην κοινωνία”.
Ειναι χαρακτηριστικό πως στη συνάντηση έδωσε το παρόν για περίπου μία ώρα και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος και ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας, αλλά και για τις τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας θέλησε και αυτός να στείλει μήνυμα τονίζοντας πως ” η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.”
Στα θέματα της οικονομίας υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα από τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα των αποκρατικοποίησεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει εκφραστεί το έντονο ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματιών αλλά και συγκεκριμένων κρατών για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Εκτενή συζήτηση έγινε για το φορολογικό αλλά και για τη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤTΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr