Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Με σβηστές μηχανές και “καυτό” Μήτρογλου. Εύκολα, απλά... Ολυμπιακά!


Την 10η νίκη του σε 11 ματς πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Γερμανία για τον κρίσιμο αγώνα με την Σάλκε. Σκόραρε για τρίτο σερί ματς ο Μήτρογλου. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του στην Superleague ο Ντιακιτέ. “Πρώτη” για τον Ζαραδούκα με την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημο ματς.
Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για πολλούς λόγους και την πήρε... Το 2-0 επί της Κέρκυρας, με τα γκολ των Μήτρογλου και Σιόβα, ήρθε πολύ... χαλαρά, καθώς η ομάδα του Ιονίου, που είχε απουσίες και αναγκαστικές αλλαγές στο 90λεπτο, δεν θύμισε την αήττητη ομάδων των τελευταίων έξι αγώνων.
Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται λοιπόν στην κορυφή και σε απόσταση από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα παίξουν την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί το υλικό του εν όψει του κρισιμότατου ματς με τη Σάλκε την Τετάρτη στη Γερμανία.
Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Ιμπαγάσα (ήταν... μαέστρος) και Ντιακιτέ (στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα δημιούργησε το πρώτο γκολ και ήταν σταθερός μπροστά και πίσω), ξεκούρασε στο τέλος τον Μήτρογλου (παραμένει... on fire), έριξε στο ματς και τον Τζιμπούρ για να «εγκλιματιστεί» μετά τον τραυματισμό του και... χάρισε στον Ζαραδούκα το ντεμπούτο του!
Μοναδικό αρνητικό για τους πρωταθλητές το σχεδόν άδειο Καραϊσκάκη, καθώς οι οπαδοί ξεπερνούσαν μετά βίας τις 10.000...

Από την άλλη, η Κέρκυρα χωρίς τους Αναστασόπουλο (από τους κορυφαίους πορτιέρο στο πρωτάθλημα), Ηλιάδη και Τουμάση, αλλά και χάνοντας με τραυματισμό την ώρα του ματς του Αγρίτη, Μπάρκογλου και Κοντοδήμο, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της, με εξαίρεση κάποια σουτ του Γιάντση που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού.

Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Με τριπλάσια, σε λεπτά, κατοχή μπάλας και πολλές τελικές ευκαιρίες, έδωσαν το δικαίωμα στον Κάρολ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να είναι απλά... θεατής!
Έκανε του... κεφαλιού του και βλέπει Σάλκε! (photos)
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μήτρογλου στο 11' και το 39', τον Μοντέστο στο 14' και τον Αμπντούν στο 15' και το 28', με τον Αλγερινό να «αγγίζει», στη δεύτερη ευκαιρία, το γκολ της αγωνιστικής, αλλά ο Βενέτης δεν τον... άφησε να χαρεί, κόβοντας την μπάλα στο ανάποδο ψαλίδι του.

Το γκολ, εξίσου εντυπωσιακό, είχε έρθει νωρίτερα πάντως, από τον Μήτρογλου που πήρε την κεφαλιά στην εξαιρετική σέντρα του Ντιακιτέ και έδιωξε από νωρίς το άγχος...

Στο δεύτερο ημίχρονο, Φουστέρ (46'), Τζιμπούρ (79', 90΄+) και Αμπντούν (81') προσπάθησαν να χριστούν σκόρερ αλλά δεν τα κατάφεραν. Αντίθετα, το έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Σιόβας, που στο κόρνερ του Αμπντούν στο 55', σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Το παιχνίδι τελικά έμεινε στο... under, παρά τις «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες, ενώ ο Γιάντσης στο 74' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει... φωτιά στον αγώνα, όταν μετά το λάθος του Φέισα σούταρε άουτ στο τετ α τετ με τον Κάρολ.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο (70’ Φέισα), Παπάζογλου, Ιμπαγάσα (80’ Ζαραδούκας), Μήτρογλου (73’ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Ντιακιτέ, Γκρέκο και Αμπντούν.
Κέρκυρα:Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (34’ λ.τ. Καραλής), Μπάρκογλου (54’ λ.τ. Καραπέτσος), Έντερ, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83’ λ.τ. Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης και Ζουμπουλάκης.

Die Welt: Οι “σοφοί” της οικονομίας περιμένουν νέο “κούρεμα”

Angela-Merkel-cartoon
Σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας προβάλλει αυτό τον τίτλο, σταχυολογώντας απόψεις οικονομικών αναλυτών που συντάσσονται με την άποψη ότι η νέα διαγραφή απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Παράλληλα, εκτιμά και το μέγεθος της ζημίας που θα προκληθεί στον γερμανικό προϋπολογισμό από ένα πιθανό επερχόμενο «κούρεμα».
Η Welt, ανάμεσα σε πρωτότυπες αναφορές, επαναλαμβάνει τις γνωστές εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας με την κόντρα μεταξύ Christine Lagarde και Jean-Claude Juncker κατά τη Σύνοδο του περασμένου Eurogroup και την επιμονή της πρώτης, ότι στην ασθενούσα Ελλάδα δεν αρκεί μόνο η χορήγηση νέων δανείων, αλλά απαιτείται και διαγραφή χρέους εκ μέρους των κρατών της ευρωζώνης.
Την άποψη της Lagarde μοιράζονται και Γερμανοί οικονομολόγοι, όπως ο Clemens Fuest, την γνώμη του οποίου ότι «το ζήτημα δεν είναι πια το εάν, αλλά το πότε θα γίνει αυτό το βήμα», σας έχουν ήδη μεταφέρει τα “Υστερόγραφα”. Της ίδιας ακριβώς γνώμης είναι και ο Peter Bofinger, «σοφός» της γερμανικής οικονομίας, ο οποίος δεν βλέπει καμία άλλη εναλλακτική λύση: «Χωρίς ένα τέτοιο κούρεμα, η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ ξανά στα πόδια της», λέει. Το ίδιο και ο Dennis Snower, Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Κίελου για την Παγκόσμια Οικονομία, ο οποίος διατείνεται ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της. Αν η Ευρώπη επιμείνει παρόλα αυτά, η χώρα θα περιπέσει ακόμα βαθύτερα στην ύφεση και τη μιζέρια».
Μεγάλο βάρος δίνεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εξάλλου, και στις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου στην Ε.Ε., Günther Oettinger, ο οποίος θεωρεί αδύνατο να γλιτώσει η χώρα του αυτή την εξέλιξη.
Το δημοσίευμα της Welt αναφέρεται επιπλέον, σε πληροφορίες της εφημερίδας που θα δημοσιευθούν στο αυριανό της φύλλο και αφορούν στο μείγμα μέτρων που θα ανακοινωθούν από το Eurogroup προς (προσωρινή) αποφυγή του «κουρέματος»: Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από τις 150 στις 50 μονάδες βάσης για τα δάνεια που χορηγούνται στην χώρα μας, δηλ. στην ουσία άτοκα δάνεια, πιθανή ολική διαγραφή των απαιτήσεων ιδιωτών πιστωτών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο πρώτο «κούρεμα», επιστροφή των λογιστικών κερδών της ΕΚΤ μέσω των Κεντρικών Τραπεζών των κρατών – μελών. Η εφημερίδα, αλλά και πάνω απ’ όλα το ΔΝΤ, εκτιμούν όμως, ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν αρκούν για να ρίξουν το ελληνικό χρέος στο 120% ως το 2020.
Παρά όμως την καθολικά, σχεδόν, αντίθετη άποψη των ειδικών, ουδείς στις Βρυξέλλες, και πάνω από όλους και όλα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.
Η στάση αυτή εδράζεται περισσότερο σε πολιτικό οπορτουνισμό παρά στα απτά οικονομικά δεδομένα, όπως προκύπτει από την ανάλυση διαπρεπών οικονομολόγων.
Η Γερμανία έχει δανείσει ως τώρα στην Ελλάδα 15,7 δισ. ευρώ με το πρώτο χρηματοδοτικό πακέτο και 34,5 δισ. ευρώ με εγγυήσεις της στον μηχανισμό EFSF, ως συμμετοχή στο δεύτερο. Παρότι ένα δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ήταν ακριβό για τους Γερμανούς, ειδικά αν το ύψος του έφθανε το 50%, οι ζημίες αυτές και πάλι θα ισοσκελίζονταν από τα κέρδη που αποκομίζει η χώρα μέσω του χαμηλότερου επιτοκίου, με το οποίο δανείζεται από τις αγορές μετά την κρίση.
Όπως μάλιστα κρίνει ο Γερμανός «σοφός» Bofinger, που δεν παραβλέπει το προαναφερθέν κέρδος της χώρας του: «Ένα κούρεμα της Ελλάδας της τάξης του 50% θα βρισκόταν στην ίδια κλίμακα, που εξοικονομεί η Γερμανία κάθε έτος μέσω των χαμηλότερων επιτοκίων … αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός, ότι η Ελλάδα, σε αντίθετη περίπτωση, θα εξαρτάται για πολλά χρόνια από το ευρωπαϊκό «δοχείο», ένα κούρεμα αποτελεί σίγουρα το μικρότερο κακό».
Ακόμα, η Welt κάνει λόγο και στις ζημίες που θα προκαλέσει ένα δεύτερο «κούρεμα» στις δοκιμαζόμενες οικονομίες των ήδη σε κρίση ευρισκομένων κρατών, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αυτές, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που βιώνουν, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αποτελούν επιπρόσθετο ανασταλτικό παράγοντα μιας νέας διαγραφής χρέους.
Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει με το συμπέρασμα του υπέρμαχου του «κουρέματος», Clemens Fuest, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίστανται «οικονομικά σίγουρες απαντήσεις, κάτι που καθιστά τις πολιτικές αποφάσεις ακόμα δυσχερέστερες».

ANTΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ /  ysterografa.gr

Κατέβασαν ως υποψήφιο βουλευτή έναν γάϊδαρο!


Δεκάδες πολίτες του Ισημερινού κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Γκουαγιακουίλ, προωθώντας την υποψηφιότητα στη Βουλή ενός γαϊδάρου. Οι Αρχές της πόλης αρνήθηκαν να τους δεχτούν και απέρριψαν το αίτημά τους.
Τουλάχιστον 40 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής, μαζί με τον υποψήφιο της επιλογής τους.
Είχαν μάλιστα φτιάξει και κάρτα υποβολής της υποψηφιότητας, στην εικόνα της οποίας ο γάιδαρος φορούσε κοστούμι.
Ο Ντάνιελ Μολίνα, ένας εκ των υποστηρικτών του γαϊδάρου δήλωσε ότι στόχος είναι να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για τη σημασία των εκλογών του Φεβρουαρίου και όχι να προσβάλουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

newsit,gr

Πελοποννησιακός πόλεμος στην Καλαμάτα

 Στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η αποστολή της Κορίνθου. Μετά την πρωινή προπόνηση στο γήπεδο του Συνοικισμού ο τεχνικός της "Μπάρτσα", Σωτήρης Αντωνίου ανακοίνωσε την 18αδα  ( Δημαράκης, Ντερντιλής, Παππάς, Φίλης, Λουμπαρδέας, Παπαευθυμίου, Σαμπάνης, Κατσίκης, Αμπαδιωτάκης, Πεχλιβανόπουλος, Σπυρόπουλος (πιθανή ενδεκάδα), Μέλκας, Τάνης, Νικολόπουλος, Φελίπε, Λίνο, Κάλφας, Τσουβαλτσίδης.) , η οποία ταξίδεψε για την πρωτεύουσσα της Μεσσηνίας.Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος λόγω καρτών, Ματεντζίδης (αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον Φωστήρα).
Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, παρότι θα έχει και την Κυριακή αγωνιστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο Πασάς έχει τεθεί νοκ άουτ, ενώ ο Καούνος δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Επιπλέον, η Καλαμάτα θα παίξει με τον Πούτσι και τρεις μικρούς ακόμη, προκειμένου να μην ρισκάρει νέα ένσταση, λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με τον Πούτσι. Να θυμίσουμε ότι η Προοδευτική έχει κάνει ένσταση η οποία θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Στο στρατόπεδο της Καλαμάτας αισιοδοξούν ότι η Μεσσηνιακή ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα καθώς ο Πούτσι έχει την ελληνική ιθαγένεια και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν. Όσον αφορά την αρχική 11άδα, επικρατέστεροι να πάρουν φανέλα βασικού από τον Μπένο είναι οι Κοψαχείλης, Τσόπελας, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Μπαούρης, Τσιμικλής, Τσαγκαράκης, Τριανταφυλλάκης, Πούτσι, Γεωργιόπουλος και Σκαρλάτος.
Όσο αφορά τα εισιτήρια του αγώνα θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου. Το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ ενώ θα υπάρχουν εισιτήρια των 5 ευρώ για τις γυναίκες, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους. Με εισιτήρια των 5 ευρώ θα μπουν στο γήπεδο και οι οργανωμένοι φίλαθλοι, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της ομάδας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά μέχρι 12 ετών.


Η προετοιμασία του Παναιγιαλείου για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωστήρα, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου με τους "μελανόλευκους" να κάνουν το καθιερωμένο χαλάρωμα. Για το εν λόγω ματς ο Νίκος Κουρμπανάς έχει "προσκαλέσει" 20 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων δύο θα βρεθούν εκτός 18αδας. Συγκεκριμένα στα αποδυτήρια θα βρεθούν οι: Μπαλτιμάς, Καράδαης, Σανδραβέλης, Θεοφανόπουλος, Αγουρίδης, Τ. Παπαδόπουλος, Ακπαρίδης, Σούλης, Παπαχρήστος, Μαυρόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Μπουλούμπασης, Διαμαντόπουλος, Δαλιάνης, Μπουρλάκης και Λαζανάς.
Από κει και πέρα το κλίμα στο "μελανόλευκο στρατόπεδο" είναι πολύ καλό και υπάρχει η αισιοδοξία ότι η Αιγιώτικη ομάδα θα καταφέρει να κάνει "σεφτέ" στις νίκες στο... σπίτι της -εντός αγωνιστικού χώρου- μιας και η πρώτη που έχει πάρει ήταν στα χαρτιά, ελέω Εθνικού Αστέρα. Μάλιστα η κατάκτηση της νίκης γίνεται πιο επιτακτική και από το γεγονός ότι στο παιχνίδι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών και οι φίλαθλοι του Παναιγιαλείου, που θέλουν να χειροκροτήσουν την ομάδα που τους έχει ικανοποιήσει απόλυτα στο φετινό ξεκίνημά της και σίγουρα όλοι μαζί θα θέλουν να πανηγυρίσουν στο τέλος την κατάκτηση ενός ακόμα "τρίποντου", που θα δώσει το δικαίωμα στον Αιγιώτικο  

Μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου αναχώρησε η αποστολή του ΑΟ Γλυφάδας για την πόλη του Πύργου. Η αθηναϊκή ομάδα έχει δύσκολη αποστολή, καθώς φιλοξενείται από τον Πανηλειακό, σε μία αναμέτρηση που είναι οριακή για τους "ερυθρολεύκους".
Το βράδυ (21:30) του Σαββάτου θα αναχωρήσει από τον Πειραιά η αποστολή της Προοδευτικής με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι "βυσσινί" κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειαζόντουσαν για τα έξοδα του ταξιδιού και είναι πανέτοιμοι για το ματς κόντρα στον Ρούβα.
Να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα θέλει ο Αστέρας Μαγούλας μετά τη νίκη κόντρα στην Επισκοπή την προηγούμενη αγωνιστική. Οι "κυανόλευκοι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το πρωί του Σαββάτου με προπόνηση στη φυσική έδρα της ομάδας για τη αναμέτρηση κόντρα στον Αχαρναϊκό.
Ο αγώνας ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2. 
Η 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Football League 2 :
 
Aστέρας Μαγούλας – Αχαρναϊκός
Πανηλειακός – Κεραυνός Γλυφάδας
Ρούβας – Προοδευτική
Καλαμάτα – Κόρινθος
Παναιγιάλειος – Φωστήρας
Ρεπό ο ΑΟ Χανιά

 

 

Στην πρεσβεία του Ισραήλ, οι διαδηλωτές - Ανοιχτή η Κηφισίας


Ολοκληρώθηκε η πορεία των των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία.
Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από την σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.
Tο μπλοκ του ΚΚΕ, που ακολουθεί, μετά από διαπραγματεύσεις με την ΕΛΑΣ, συνέχισε την πορεία του προς την Πρεσβεία του Ισραήλ ,
όπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη Γάζα, έκαψαν σημαία της χώρας του Ισραήλ φωνάζοντας παρ'αλληλα συνθήματα.
Η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά αλλά  στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώθηκαν επεισόδια αφού κάποιοι πέταξαν μολότοφ και οι δυνάμεις της ασυνομίας απάντησαν με χημικά. Ωστόσο γρήγορα τα επεισόδια περιορίστηκαν.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρέπεται η πρόσβαση και σε οχήματα.
Όπως εξήγησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς περίοικοι έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους μόνο με αστυνομική άδεια.
Τμήματα νεολαιών τα οποία προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στην οδό Πατησίων τους απαγορεύτηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών την οποία σταμάτησαν στο ύψος της Ιουλιανού.
 Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει συνολικά 50 πρoσαγωγές.

K.Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα


Σε μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης για το πως έζησε τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης του συζύγου.
Παρουσία του προσωπικού του γιατρού, Σωτήρη Ράπτη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στα ΝΕΑ και εξηγεί πόσο πολύ τον πόνεσε ο χαμός της Μαρίκας Μητσοτάκη.
«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη. Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. ...Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει «Αλλωστε είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι...».
Και συνεχίζει: «Εκανα μια πειθαρχημένη ζωή αν και τις απολαύσεις τις αγάπησα όλες. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έκανα. Και το πιοτό μου αρέσει και το τσιγάρο μου άρεσε, αλλά το έκοψα πριν από πενήντα πέντε με εξήντα χρόνια. Εξακολουθώ όμως να καπνίζω το ένα με τα δύο τσιγάρα γιατί δεν θέλω να στερηθώ αυτή την απόλαυση. Κατάφερα όμως να μη γίνω δούλος καμίας αδυναμίας. Κι ελπίζω να ισχύσει ως το τέλος, που άλλωστε πλησιάζει»

newsit.gr

Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς. Ο γνωστός ηθοποιός που έπασχε από λέμφωμα πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.
«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής... Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα... Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί... Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα. Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία», είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του.

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα.

Φιλμογραφία

Μοιραία Σχέση (2009) [Σκαρλάτος]
Οι Αριθμημένοι (1998) [διευθυντής τράπεζας]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985) [ιδιωτικός ντετέκτιβ]
Τα Πρόσωπα του Θεού (1985) [Μηνάς Ξένος]
Οι Κομάντος με τα Μανούλια (1982)
Κατάσκοπος Νέλλη(1981) [συνταγματάρχης Χάινριχ Ντουφτ]
Αγώνας Χωρίς Τέλος (1979)
Προσκλητήριο στη Μάνα (1979) [Πέτρος]
Η δίκη των δικαστών (1974) [Παναγιώτης Βαλσαμάκης]
Παύλος Μελάς (1974)
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Νίκος]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Μάκης]
Η Σκλάβα (1970) [Βλάσης]
Η Ωρα της Αληθειας (1969)
Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά (1969)
Αγάπη για πάντα (1969) [Κώστας]
Ο Άγιος Νεκτάριος (1969)
Ο μπλοφατζής (1969)
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
Η ώρα της οργής (1968) [(δασάρχης)]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Αυτή η Γη είναι Δική μας (1967)
Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Μανώλης]
Στοργή (1965)
Αμφιβολίες (1964) [(βοηθός Μπέκα)]
Απαγωγή (1964)
Διωγμός (1964) [Κοτρίδης]
Γαλήνη (1958) [αφηγητής]

Σειρές που έχει παίξει

Ανατομία ενός εγκλήματος : Σκηνικό θανάτου 1993-1994 ΑΝΤ1
Βελούδο από μετάξι 2004 ALPHA
Βραδινές καμπάνες 1996 ΕΤ1
Για μια θέση στον ήλιο 1999 MEGA
Γιούγκερμαν 1976 ΥΕΝΕΔ
Δρόμοι της πόλης 1995 ΑΝΤ1
Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
Εφιάλτης 1973 ΕΙΡΤ
Ζευγάρια 2002 ΑΝΤ1
Η Αλτάνα της Πάργας 1990 ΕΤ2
Η θεατρίνα 1977 ΕΡΤ
Καθρέφτες 1991 ΕΤ2
Καραμπόλα 1997 ΑΝΤ1
Καρυωτάκης 2009 ΕΤ1
Καταδίωξη 1977 ΥΕΝΕΔ
Κεκλεισμένων των θυρών 1972 ΕΙΡΤ
Μαμά και γιός 2002 ΝΕΤ
Μαύρος ωκεανός 2000 ΑΝΤ1
Μείνε δίπλα μου 2005 ALPHA
Ξενοδοχείο 1981 ΥΕΝΕΔ
Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο 1972 ΕΙΡΤ
Ο βασιλιάς και το άγαλμα 1975 ΥΕΝΕΔ
Ο πρίγκιπας 1996 ΕΤ1
Οι παραστρατημένοι 1979 ΕΡΤ
Πρόκληση 2001 ΑΝΤ1
Σκληρή γη 1988 ΕΤ1
Σταύρωση χωρίς ανάσταση 1988 ΕΤ1
Συνταγματάρχης Λιάπκιν 1979 ΥΕΝΕΔ
Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2

Βιντεοταινίες που έχει παίξει

'Αγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο 1987
Βία και γοητεία 1989
Η γυναίκα της πρώτης σελίδας 1987

Έχασαν έδαφος Κλένια και Ελλάδα Βέλου σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο


Κέρδισε και νέο έδαφος   ο πρωτοπόρος Α.Ο. Λουτρακίου στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας καθώς στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής κέρδισε τρίποντο στα "χαρτιά" , επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, που δεν μετέχει του πρωταθλήματος και μετά από την απώλεια βαθμών, του ΠΑΣ Κλένια , που έχασε 4 -3 στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι από τον Αστέρα και της Ελλάδας Βέλου , που έμεινε στο  0 - 0 στο Ξυλόκαστρο,  με τον Πανκαμαριακό. Στην δεύτερη θέση στους -3 από τον ΑΟΛ είναι η έταιρη ομάδα του Λουτρακίου , ο Ολυμπιακός, μετά το εκτός έδρας 3 - 0 στην Αρχαία Κόρινθο επί του Ηρακλή Λεχαίου. Σαρωτικός ήταν στο Χιλιομόδι , ο Ατρόμητος που συνέτριψε με 6 - 0 την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, όπως και ο Παννεμεατικός με την εκτός έδρας νίκη του με σκορ 5 - 1  επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας. Η Θύελλα Πετρίου επικράτησε με 2 - 1 του Πανσολυγειακού και τέλος ο Α.Ο Σπαθοβουνίου με 2 - 0 επεβλήθηκε του Σαρωνικου Γαλατακίου, στο Σολομό.


H 10η αγωνιστική
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  0-0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  2-0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ Υ 2-1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  3-0(α.α)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ  6-0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  4-3
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ Σ 1-5

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 10 αγώνες)

1

AO  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

25

30-8

2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

22

21-11

3

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

20

22-6

4

ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

19

18-9

5

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

18

25-16

6

ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

18

17-11

7

ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

15

19-12

8

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

15

15-12

9

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

14

14-18

10

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

13

8-20

11

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

11

18-13

12

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

10

13-15

13

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

10

9-19

14

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

9

7-20

15

HΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

7

7-23

16

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

0

0-30

 

Το “Newsroom” διδάσκει δημοσιογραφία ( photos)

cn_image_size_newsroom-ss-01
Ακόμη και στη χώρα όπου η δημοσιογραφία μπορεί να πετύχει τα πάντα, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η προβολή της σειράς “Newsroom” από την HBO έχει προκαλέσει… κολλητικά συναισθήματα στο κοινό που την παρακολουθεί.
Η ιστορία της δημοσιογραφικής ομάδας ενός αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου που είναι… περισσότερο μάχιμο από όσο αντέχουν πολλές φορές οι συνθήκες της εποχής, τα συναισθήματα μεταξύ των στελεχών του, η εκ των έσω θέαση του λειτουργήματος στην πιο δημιουργική διάστασή του.
Με λίγα λόγια… ελάχιστη (έως καμία σχέση) με τη δημοσιογραφία όπως τη βιώνουμε στην Ελλάδα. Του γρήγορου και βιαστικού ρεπορτάζ, που δεν επιβεβαιώνει μέσω μιας δεύτερης πηγής τα θέματα τα οποία χειρίζεται, της σχέσης… πάθους με την εξουσία, της έλλειψης οράματος για την ανασύνθεση της εθνικής ατζέντας, την ανάδειξη νέων προτεραιοτήτων, την οικοδόμηση μιας εθνικής αρχιτεκτονικής που θα συμβάλλει στην υπέρβαση των παθογενειών οι οποίες έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Χωρίς η ίδια η δημοσιογραφία όπως τη βιώνουμε στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το μωσαϊκό από εθνικές παθογένειες. Αλλά αντιθέτως, να αποτελεί μια από τις βασικές, χρόνιες και συστημικές αιτίες. Λίγο… “Newsroom” δεν θα έβλαπτε λοιπόν.

Photo Gallery

 
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Εγκαταλείπουν το σχέδιο φορολόγησης του εφάπαξ

Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών και διαρρέει ότι εγκαταλείπει το σχέδιο φορολόγησης του εφάπαξ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η φοροαπαλλαγή για το εφάπαξ.

Να υπενθυμίσουμε πως στο προσχέδιο του νέου φορολογικού είχε περιληφθεί διάταξη για τη φορολόγηση του εφάπαξ από το πρώτο ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές ως εξής:

Από 0 έως 12.000 ευρώ συντελεστής 10%.
Από 12.001 έως 60.000 συντελεστής 30%.
Ανω των 60.001 ευρώ συντελεστής 45%.

Στην περίπτωση που «περνούσε» το σχέδιο για τη φορολόγηση του εφάπαξ, τα καθαρά ποσά που θα εισέπρατταν όσοι συνταξιοδοτούνται θα «κουρεύονταν» ακόμη και πάνω από 50%.

Ηδη με το νέο Μνημόνιο τα ποσά των εφάπαξ έχουν μειωθεί έως και 83% για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων Πρόνοιας. Εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε να επιβάλλει φόρο και στο εφάπαξ, τότε οι απώλειες για τους δικαιούχους θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Για παράδειγμα, ένας δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτείται και λαμβάνει εφάπαξ 45.000 ευρώ «χάνει» από τη τη διπλή περικοπή (20% + 22,67%) του Ταμείου 17.172 ευρώ ή 38% φτάνοντας στα 27.838 ευρώ. Στην περίπτωση που επιβάλλονταν φόρος η απώλεια αυξάνεται κατά 5.951,40 ευρώ, το εφάπαξ μειώνεται στα 21.886,6 ευρώ και η μείωση συνολικά φθάνει το 51,4%.

imerisia.gr

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Κλειστό το κέντρο


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το χώρο επισκέφθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Tσίπρας και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο.
Σε δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και προσπαθεί μαζί με την ακροδεξιά να αφηγηθεί ξανά την ιστορία 40 χρόνων της χώρας.
Προφανής στόχος -συνέχισε- είναι να την παραχαράξει για να ξεμπερδεύει με την μεταπολίτευση, με τις κατακτήσεις της ακόμη και με τα ανεκπλήρωτα και αδικαίωτα οράματά της. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Πολυτεχνείο υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο αυτόν της αντίστασης και της ανυπακοής.
Νωρίς το πρωί, στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας.
Στεφάνι επίσης κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη.
Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η πορεία για το Πολυτεχνείο. Το κέντρο εξαιτίας της πορείας είναι κλειστό από την Καλλιρόης.
Λόγω της πορείας θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και του Τραμ.

Οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους, Ακρόπολη και Μοναστηράκι έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι.
Οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα θα παραμείνουν κλειστοί από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι η αστυνομία να ανάψει το «πράσινο φώς» για να ανοίξουν και να δοθούν ξανά προς χρήση από το κοινό.
 

Για πρώτη φορά η γυμνή φωτογράφιση της Marilyn Monroe στο κρεβάτι φορώντας μόνο No5!


Αυτές τις photo δεν τις έχει δει ποτέ κανείς! Και αυτή την συνέντευξη, επίσης! Η Chanel μας κάνει την τιμή!
Η Marilyn Monroe είχε πει ότι κοιμόταν μόνο με μερικές σταγόνες Chanel no 5! Και είναι κάτι που όλοι το ξέρουμε! Σωστά; Ακολουθούν ερωτήσεις- παγίδα:
- Πότε ακριβώς το είπε; Ξέρεις; Εγώ ναι!
- Σε ποιον το είπε; Ξέρεις; Εγώ ναι!
- Με ποια αφορμή το είπε; Ξέρεις; Εγώ ναι!

Στα πιο πρόσφατα βίντεο που κυκλοφορούν από τον θρυλικό οίκο με θέμα το For The first time και με αφορμή το γεγονός ότι ένας άντρας (a.k.a. ο Brad Pitt) γίνεται για πρώτη φορά πρόσωπο αντρικού αρώματος, κυκλοφόρησε και αυτό που θα δεις παρακάτω για να μάθεις κι εσύ όσα κι εγώ (ναι, δεν είχα απλή επιφώτηση!).

Ήταν στις 7 Απριλίου 1952, όταν το απόλυτο sex symbol ήταν 26 ετών και έκανε την πρώτη της φωτογράφιση εξωφύλλου για το περιοδικό LIFE. Εκεί απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου είπε και το quote που άφησε ιστορία: Στο κρεβάτι φοράω μόνο μερικές σταγόνες Chanel no 5!.

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω θα δεις και μια ακυκλοφόρητη φωτογράφιση της Marilyn, γυμνή στο κρεβάτι και το μπουκάλι του No 5 δίπλα της, αλλά και μια συνέντευξη που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην οποία η Marilyn εξηγεί πώς προέκυψε η θρυλική της ατάκα!

Στην θέση σου δεν θα συνέχιζα να διαβάζω! Θα πατούσα play ΤΩΡΑ!



newsit.gr
 

Έντονες διεργασίες στην κεντροαριστερά - Πρόταση αυτοδιάλυσης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και ενοποίησής τους απο μηδενική βάση


- Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται η πρόταση
- Στα τέλη του μήνα οι ανακοινώσεις
- Κινητικότητα και στα "δεξιά" του πολιτικού φάσματος

Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης της πρότασής τους για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς βρίσκονται οι 6 γνωστές κινήσεις «Π80», «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» που προέρχονται και κινούνται ουσιαστικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ανανεωτικής αριστεράς.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις συσκέπτονται καθημερινά με σκοπό τα συντομότερο δυνατόν, πριν ακόμη ίσως εκδηλωθούν οι τελικές πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου για το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν την τελική τους θέση και πρόταση στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης και ανασύστασης της κεντροαριστεράς στη χώρα μας με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και πρότυπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις θα θέσουν προς διάλογο και συζήτηση μια πρόταση που θα εστιάζεται:
-Στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
-Στην ενοποίηση των δύο κόμματων από μηδενική βάση μέσα από ένα ιδρυτικό και καταστατικό Συνέδριο δημοκρατικών αρχών και λειτουργίας
-Σ΄ ένα όνομα του νέου κόμματος/σχήματος που θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ευρώ-σοσιαλιστικό/σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως περί τα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης.

Το ζητούμενο βέβαια είναι κατά πόσο αυτή η πρόταση θα τύχει της αποδοχής από τα στελέχη, τα μέλη και κυρίως την κοινωνική και εκλογική βάση των δύο κόμματων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο χώρο της ΔΗΜΑΡ διϊστανται οι απόψεις, καθώς υπάρχει η άποψη που κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας κεντροαριστερού σχήματος από μηδενική βάση, και μία άλλη που προτείνει την τυπική ενοποίηση των νυν κομματικών σχηματισμών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η ευρύτερη εικόνα της κινητικότητας στο χώρο της Κεντροαριστεράς/Αριστεράς συμπληρώνεται επίσης από τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τη πρωτοβουλία Τσίπρα για δημιουργία ενιαίου κόμματος, μέσα ουσιαστικά από την απορρόφηση των «συνιστωσών» στον ΣΥΝ, αλλά και την πορεία του ΚΚΕ προς το Συνέδριο του την άνοιξη, όπου πιθανότατα θα υπάρξει και αλλαγή ηγεσίας με την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα μετά από 21 χρόνια στο τιμόνι του Περισσού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Νewsit οι έντονες διεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΝΔ, ενόψει και των αλλαγών που θέλει να προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τη δική του πλευρά μέσα από την δημιουργία ενός φιλελεύθερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, πέρα και έξω από τα στενό πλαίσιο της ΝΔ.


newsit.gr 

Πάτρα: Μαθητές αρνήθηκαν να παραστούν στη γιορτή του Πολυτεχνείου υποστηρίζοντας πως "δεν υπήρξαν νεκροί"!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Πάτρας

Σε γυμνάσιο του ανατολικού διαμερίσματος όπως κατήγγειλε στο Lepanto γονέας μαθητή, επτά μαθητές αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη γιορτή για το Πολυτεχνείο.

Όπως γράφει το patrastimes.gr οι μαθητές όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές τους δήλωσαν πως αρνούνται να συμμετέχουν διότι "στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και δεν αποτελεί εθνική εορτή".

Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συνεκλήθη το συμβούλιο των καθηγητών για να αντιμετωπίσει το θέμα.

Οπως ακούστηκε, οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν ενημερώσει και τους γονείς τους για την πρωτοβουλία τους που προφανώς είχαν συμφωνήσει με την... "ιστορική" αντίληψη των παιδιών τους.

newsit.gr

Άρθρο-φωτιά του Χρύσανθου Λαζαρίδη για το Πολυτεχνείο

Xrysanthos-Lazaridis
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ένας από τους πλέον στενούς και διαχρονικούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνει σήμερα με βαρυσήμαντο άρθρο του στο “Antinews” μια διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Αριστερά, και ο λόγος του παραμένει μέχρι και σήμερα αντισυμβατικός. Γι’ αυτό και το άρθρο έχει τη σημασία του.

Ακολουθεί το άρθρο-παρέμβαση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο “Antinews” του Βασίλη Ζήση.
“Για τους Σπαρτιάτες, Είλωτες. Και για τους Είλωτες, Σπαρτιάτες…”

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
Ακούω διάφορους σήμερα να βρίζουν τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου».
Ανήκω – θέλοντας και μη – σε εκείνη της γενιά.
Μιλάω σπάνια για τα γεγονότα εκείνα, κι όταν το κάνω αμφισβητώ όλους τους μύθους που επικράτησαν έκτοτε. Κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε η τότε Αριστερά…
Αυτή η αμφισβήτηση εκ μέρους μου εκφράζεται δημόσια και γίνεται από τότε, όταν δεν ήταν εύκολο να ειπωθούν, να γραφούν ή να ακουστούν, πράγματα που τώρα τα λένε πολλοί. Και κάποιοι, μάλιστα, καθ’ υπεροβολήν…

Ο Σωτήρης Γεωργακόπουλος νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

georgako
Ο μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος αρχηγός του Σώματος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μπονάτσου.
Ο κ. Γεωργακόπουλος επελέγη για τη θέση του Αρχηγού από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 6 το απόγευμα. Ο νέος αρχηγός μέχρι σήμερα ήταν τρίτος στην ιεραρχία του Π.Σ., γι’ αυτό θεωρείται πιθανότερο ότι θα αποστρατευτεί και ο υπαρχηγός του Σώματος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Ο αντιστράτηγος Σ. Γεωργακόπουλος κατάγεται από την Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει υπηρετήσει σε πολλές μάχιμες θέσεις του πυροσβεστικού σώματος.
Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθη τον Ιανουάριο του 2011 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε τα καθήκοντα του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Εκτός των άλλων έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου, το 1995, και της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του 2007, στην Ηλεία, και του 2009, στη Βορειοανατολική Αττική.
Επίσης, έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της «PETROLA» και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

ysterografa.gr

Ο ανασχηματισμός και η… 30η Νοεμβρίου

Antonis-Samaras-orkomosia
Το πολιτικό παρασκήνιο “βοά” ότι το Σαββατοκύριακο που ξεκινά σε λίγες ώρες θα είναι το 48ωρο του ανασχηματισμού. Με τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να αναμένεται, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία, το περιεχόμενο της στρατηγικής και φυσικά η… μορφή της τρικομματικής κυβέρνησης, είναι βέβαιο ότι ο ανασχηματισμός έχει εισέλθει στην τελική ευθεία της πραγματοποίησής του, όπως έγκαιρα έγραψαν τα “Υστερόγραφα”.
Οι αποφάσεις που αναμένονται από τις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για την εκταμίεση της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν μια πρόσθετη παράμετρο η οποία δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, δηλαδή σε 15 μέρες, για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση δεν θα είναι εύκολη, και εκ των πραγμάτων θα δοκιμάσει τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η Συγγρού και η Ιπποκράτους γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί, καθώς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει πανσπερμία απόψεων και θέσεων για το πως θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση των όποιων ευθυνών καταλογιστούν στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά κύριο λόγο, για τους χειρισμούς της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Σε μια τέτοια λεπτή ισορροπία, το θέμα του ανασχηματισμού προσλαμβάνει άλλη διάσταση. Μιας και αποτελεί πολιτικό αλλά και επικοινωνιακό χαρτί στο χέρι των αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, και υπό συνθήκες μπορεί να προλάβει ή να κατευνάσει τυχόν “ελεύθερους σκοπευτές”.
Όπως και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένη η… γκρίνια που συνοδεύει έναν ανασχηματισμό. Από εκείνους που ήταν στην κυβέρνηση και έχασαν τη θέση τους, από όσους δεν υπουργοποιήθηκαν ενώ το περίμεναν, και από εκείνους που πίστευαν ότι θα είχαν… καλύτερη τύχη

ysterografa.gr

Πρόταση-βό​μβα Σγουρού για τη διαθεσιμότ​ητα

Giannis-Sgouros
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατέθεσε δημοσίως μια πρόταση-βόμβα προς την κυβέρνηση: Να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι πλεονασματική, το κόστος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε για το νέο Μνημόνιο.
Ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι μια τέτοια διέξοδος, που κατά την άποψή του είναι ρεαλιστική από τη στιγμή που τα πλεονασματικά αποθέματα της Περιφέρειας Αττικής το επιτρέπουν, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως διέξοδος για το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που θεωρείται προ-στάδιο της απόλυσης.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι θα καταθέσει άμεσα την πρότασή του στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ενώ θα ενημερώσει σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου για την ιδέα του.
Η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, με την αρχή να γίνεται τις προηγούμενες μέρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και κινητοποιήσεις.

ysterografa.gr

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012 - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

logo_perivolakia.jpg
  • Αν ο αγώνας για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο υπέρτερος αγώνας που δίνουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες.
  • Αν ο αγώνας για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο ευγενέστερος και υψηλότερος αγώνας που δικαιώνει τον ίδιο τον άνθρωπο ως ύπαρξη και ανυψώνει την κοινωνία των ανθρώπων.
  • Αν ο αγώνας όσων αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 73 (και όσων αντιστάθηκαν στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών) ήταν ένας αγώνας που με δύναμη και αποφασιστικότητα έδωσαν οι νέοι της γενιάς εκείνης για να εκπληρώσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης με τρόπο εμφατικό και αναμφισβήτητο.
  • Τότε το μήνυμα του αγώνα εκείνου δεν μπορεί παρά να είναι πάντα επίκαιρο στους αγώνες όλων των λαών και των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης διαχρονικά. Πόσο μάλλον στις μέρες μας που ο λαός μας μαστίζεται από την άγρια επιδρομή όσων στο όνομα της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, και εξευτελίζουν κάθε έννοια ελευθερίας και δικαιοσύνης που μας έχει απομείνει. Το φάντασμα του φασισμού παίρνει σάρκα και οστά και αμφισβητεί την ιστορία των νεκρών του Πολυτεχνείου, που γράφτηκε με θάρρος και αγώνα. Αν αυτά θέλουν να μας κλέψουν, να ξέρουν ότι το τότε και το τώρα συναντώνται για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, ότι ο αγώνας αυτός είναι πάνδημος και ότι η λυσσαλέα τους επίθεση δεν θα περάσει. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα ζωντανό:
    ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
    www.perivolakia.gr

    Η Μέρκελ εξόργισε τον Πούτιν

    Vladimir Putin-Angela-Merkel-Moscow
    Το γυναικείο συγκρότημα των “Pussy Riot”… ήταν εκεί, και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ στο Κρεμλίνο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε μια επίδειξη διπλωματικής επιθετικότητας, δεν δίστασε να υπερασπιστεί τα δυο μέλη του συγκροτήματος που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών για τη βεβήλωση εκκλησίας, και εξόργισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Ρώσος Πρόεδρος να της απαντήσει… καταλλήλως, μπροστά στους έκπληκτους δημοσιογράφους.
    “Δεν ξέρω αν αυτές οι δυο γυναίκες θα έπρεπε να είχαν σταλεί στη φυλακή. Δεν ξέρω αν το ίδιο θα συνέβαινε στη Γερμανία”, ήταν η γεμάτη νόημα και αιχμές αποστροφή της Άνγκελα Μέρκελ, που προκάλεσε την… πληρωμένη απάντηση από την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν.
    “Ακούσαμε τι λένε οι σύμμαχοί μας. Από τη στιγμή όμως που είναι τόσο μακριά, αληθινά ακούνε τι συμβαίνει εδώ; Η Καγκελάριος μίλησε για τα κορίτσια που φυλακίστηκαν για την παράστασή τους σε μια εκκλησία. Γνωρίζει ότι η μια από αυτές είχε κρεμάσει έναν Εβραίο, και έλεγε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να απαλλαγεί από τους ομοίους του; Ούτε εμείς, αλλά ούτε και η Καγκελάριος μπορούμε να υπερασπιστούμε ανθρώπους που υιοθετούν μια τέτοια αντισημιτική θέση”, ήταν τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν, που ταξίδεψαν τη μνήμη στη χιτλερική Γερμανία και τη Γενοκτονία των Εβραίων

    ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /  ysterografa.gr.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​Η


    Από το  γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις των πρωταγωνιστών στα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
    «O ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τη γραμμή Παναγούλη.
    Είναι αδιανόητο με τη σημερινή του ανακοίνωση να καλύπτει τους τραμπουκισμούς εναντίον του Γερμανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για “προκλητικές συλλήψεις”  όσων πρωταγωνίστησαν.
    Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά, έπεσαν …».