Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τον έψαχναν παντού, τον βρήκαν στο Βραχάτι

Έναν 23χρονο δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί, στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ο νεαρός που είναι Έλληνας, είχε αποδράσει το Δεκέμβριο του 2011, από το αγροτικό κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών ια ληστεία και κλοπές κατά συναυτουργία και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα το είχε κλέψει από το εξοχικο μιας γυναίκας στη Συκιά Κορινθίας στις 9 Ιουλίου.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθη στο Ζευγολατιό Κορινθίας και ένας 50χρονος, επίσης Έλληνας, γιατί όπως διαπιστώθηκε, έκρυβε στο σπίτι του τον 23χρονο.

Κάντε μας όλους περήφανους απόψε - Ο μεγάλος τελικός της Εθνικής μας!

Ώρα 21:30. Ο διαιτητής θα σφυρίξει την έναρξη ενός ακόμη τελικού. Ενός τελικού όμως που για την Ελλάδα είναι μια ελπίδα χαράς μέσα στην μιζέρια της!
Την Πέμπτη το βράδυ όλη η Ελλάδα "μέθυσε" από την επιτυχία της Εθνικής Νέων η οποία κατάφερε να κερδίσει στα ημιτελικά του Euro την ομάδα της Αγγλίας στην παράταση με το μαγικό γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας "είματε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Εχουμε κάνει μια καταπληκτική προσπάθεια και αποδείξαμε ότι δίκαια είμαστε στις 8 καλυτερες ομάδες της Ευρώπης. Πήραμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που θα γίνει το 2013 στην Τουρκία, περάσαμε στους 4 και από χτες είμαστε η μία ομάδα του τελικού.
Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά γιατί είναι παιδιά με όνειρα και με φιλοδοξίες αλλά πρώτα απ΄όλα έχουν ικανότητες και θέτουν τον ευατό τους στη διάθεση της ομάδας. Η ομάδα είναι πάνω από όλα γι΄αυτά τα παιδιά. Παίρνουμε τέτοια μηνύματα που μας κάνουν να νοιώθουμε πολύ καλά που καταφέραμε και δώσαμε χαρά στους Ελληνες σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.
Η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ισπανίας απόψε στις 9:30 στον τελικό του Euro στην Εσθονία.
Αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό πρωταθλήμα εμφανίστηκαν οι διεθνείς της under-19. "Πολύ δυνατή ομάδα", χαρακτήρισε την ελληνική ο Ισπανός προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων:


Κώστας Τσάνας:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στον τελικό, απέναντι σε μία καταπληκτική ομάδα. Οι Ισπανοί διαθέτουν μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είναι άξια λόγου. Έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Σε κάθε ματς προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουν. Τόσο η ικανότητα των παικτών όσο και του προπονητή είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αυτό μας κάνει να σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ομάδα, που είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Από τη στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε στον τελικό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το παιχνίδι-γιορτή. Ίσως, για την Ισπανία να είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά εμείς βρισκόμαστε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια και θέλουμε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο αυτή τη συμμετοχή. Σίγουρα, ο ημιτελικός με την Αγγλία ήταν μια υπερπροσπάθεια για εμάς, καθώς χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτόν. Όμως, έχουμε αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι και πλέον δουλεύουμε σκληρά, ενόψει του αυριανού αγώνα. Το κίνητρο που έχουμε είναι τεράστιο».

Ζουλέν Λοπετέγι:
«Φυσικά, έχουμε μεγάλες προσδοκίες γι΄ αυτόν τον τελικό. Περιμένουμε με ανυπομονησία το αυριανό ματς. Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά, γιατί παίξαμε μαζί στην πρεμιέρα του τουρνουά. Και εμείς, αλλά και η Ελλάδα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στα ημιτελικά. Όταν, όμως, φτάνεις σε έναν τελικό, πρέπει να τα αφήνεις όλα πίσω σου. Επαναλαμβάνω πως η ελληνική ομάδα είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος, με πολύ καλούς παίκτες που βγάζουν πάθος στο γήπεδο. Επίσης, διαθέτουν έναν άξιο προπονητή που κατάφερε να φέρει την ομάδα μέχρι εδώ. Με δεδομένη τη δυναμική των δύο ομάδων, πιστεύω πως θα είναι ένα ισορροπημένο ματς και πως το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Γιώργος Κατίδης:
«Η χαρά μας που βρισκόμαστε στον τελικό είναι τεράστια. Επίσης, χαιρόμαστε που θα αντιμετωπίσουμε την Ισπανία, μια τόσο καλή ομάδα, την οποία συναντήσαμε και στην πρεμιέρα του ομίλου. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το αυριανό ματς, γιατί αυτή η συμμετοχή είναι κάτι ασυνήθιστο και πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Ξέρουμε πως πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Εσθονία είχαμε στο μυαλό μας τον τελικό. Πιστεύω πως αυτή η σιγουριά και η δίψα μάς έφεραν μέχρι εδώ».

Χουάνμι:
«Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή αντίπαλο, που μας δυσκόλεψε αρκετά στην πρεμιέρα του τουρνουά. Θα γίνει σίγουρα ένα όμορφο παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και όλοι ανυπομονούμε για την αυριανή μέρα. Σίγουρα, ένας τελικός διαφέρει κατά πολύ από ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων. Εμείς θα έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, ενώ πιστεύω πως η Ελλάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική και θα περιπλέξει αρκετά τα πράγματα».

newsit.gr

Βράζει και σήμερα όλη η χώρα – 41 βαθμούς υπό σκιά – Μέχρι και 43 βαθμούς θα φτάσει τη Δευτέρα!


- Η πραγματική αίσθηση σήμερα και αύριο θα είναι 48 – 49 βαθμοί κελσίου!
- Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ
- Από την Τρίτη έρχεται επιτέλους λίγη δροσιά
- Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη
- Τι να προσέξετε στον καύσωνα

Η κοινωνία δεν θέλει νέες εκλογές

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, δεν προσφέρονται συνήθως για ασφαλή ή… διαφορετικά συμπεράσματα, σε σχέση με τις κάλπες που έχουν προηγηθεί. Είναι ωστόσο ενδεικτικές, και παρουσιάζουν αχνές εκτιμήσεις για τη δεδομένη πολιτική συγκυρία στη χώρα.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει σήμερα το “Βήμα της Κυριακής”, με ευρήματα τόσο αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, τη δυναμική των κομμάτων, και τη δημοφιλία των στελεχών που αξιοποιήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση, όσο και σε σχέση με το πως βλέπουν οι πολίτες το μέλλον του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος.
Ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λοιπόν, το έχει η ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Μια ερώτηση στην οποία το 55,6% των πολιτών απαντά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να εξαντλήσεις την τετραετία, αποφεύγοντας τις πρόωρες εκλογές, ενώ το 40,6% τάσσεται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.
Το παραπάνω κλίμα που αποτυπώνεται στην κοινωνία, δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών, και δεν θέλει νέες εκλογικές περιπέτειες. Αντιθέτως, περιμένει από την κυβέρνηση να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην ουσιαστική παραγωγή έργου, ώστε να ανασχεθούν οι αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης για την ελληνική κοινωνία.

statesmen.gr

Το σχέδιο Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση

Μετά την… τακτοποίηση των εσωτερικών εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης, με την επιλογή Γενικών Γραμματέων για τα υπουργεία και προέδρων για τους μεγάλους Οργανισμούς, ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνει την προσοχή του στη στρατηγική που θα οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου.
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η μάχη δεν θα είναι απλή, ούτε φυσικά εύκολη. Γι’ αυτό και θέλει να τη δώσει με τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας. Και με τρόπο μεθοδικό, ώστε οι πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης του όλου εγχειρήματος να αυξηθούν σημαντικά.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη έμφαση στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα στο Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, καθώς και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, προκειμένου να έχει κρίσιμες επαφές με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξίσου σημαντικό αντίκτυπο αναμένεται να παίξει η εικόνα των τριών πολιτικών αρχηγών, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, να μεταβαίνουν από κοινού στις Βρυξέλλες, και να διαπραγματεύονται.
Και ακόμη, η προώθηση της υλοποίησης μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα, ώστε να δώσει η Ελλάδα έμπρακτο δείγμα γραφής της αποφασιστικότητάς της να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές της χώρας.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επενδύσει και στο γεγονός ότι είναι ο μόνος που έγκαιρα προέβλεψε το αδιέξοδο της πολιτικής του Μνημονίου, και ζήτησε συγκεκριμένες αλλαγές, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις του.

statesmen.gr

Το ΚΚΕ αλλάζει… του χρόνου

Οι δίδυμες εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, σηματοδότησαν μεταξύ άλλων μια πρωτοφανή και ιστορική συρρίκνωση των ποσοστών του ΚΚΕ, που είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχεί πλήρως στον χώρο της Αριστεράς, και τη Δημοκρατική Αριστερά να αποσπά με τη σειρά της ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, οι οποίοι παραδοσιακά στήριζαν τον Περισσό.
Λόγω των δομών του, το ΚΚΕ δεν ανήκει στα κόμματα που κινούνται γρήγορα και βιαστικά, πόσο μάλλον ανατρεπτικά. Το γεγονός ωστόσο ότι αμέσως μετά τις εκλογές, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των αρνητικών στοιχείων που οδήγησαν το ΚΚΕ σε μια τόσο βαριά ήττα, έδειξε ότι ο Περισσός είναι διατεθειμένος να γυρίσει σελίδα.
Από όσα είπε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, είναι προφανές ότι στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το 2013, το Κομμουνιστικό Κόμμα θα επιχειρήσει το δικό του λίφτινγκ. Προκειμένου να ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης του με κρίσιμες κοινωνικές ομάδες που ιστορικά το στήριζαν, και να… πάρει τη ρεβάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Είναι μάλλον προφανές ότι σε αυτή τη νέα σελίδα, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα παραμείνει στο αξίωμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή της. Ειτε από τον Θανάση Παφίλη, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, είτε από τον Νίκο Μπογιόπουλο, όπως εύχονται οι πιο τολμηροί.
statesmen.gr

12 Ιουλίου 1994, ημέρα θανάτου και νέας, άλλης ζωής, του γέροντα Παϊσιου του Αγιορείτου…








 




Ο π. Παίσιος...

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα εκείνη ( και όμως σαν να ήταν χθές ), πού η μεγάλη Αγιορείτικη μορφή του π. Παϊσίου πέρασε οριστικά στην αιωνιότητα...

Οί παρακαταθήκες, οί λόγοι, οί συμβουλές, αλλά και οί προφητείες πού μας άφησε διαδόθηκαν μέσω επανειλλημμένων εκδόσεων και σε διάφορες γλώσσες ώστε πολλοί άνθρωποι πού αγνοούσαν την παρουσία του τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα απ΄ όλα αυτά τα κείμενα....

Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά τις μέρες αυτές, και όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες Ορθόδοξοι προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν χθες το βράδυ στον τάφο του μακαριστού Γέροντα Παϊσίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκεί που ετάφη ο Γέροντας στις 12 Ιουλίου 1994.

 

Ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος πού πιθανότατα θα ξεκινήσει από την Συρία, θα επιφέρει καί την διάλυση τής Τουρκίας.

Θέματα γιά τά οποία πολλές φορές είχε αναφερθεί ο Παίσιος...
---------------------
Την αγρυπνία παρακολουθήσαν νέοι και γέροι, παιδιά και έφηβοι, αδιαφορώντας για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

«Τέσσερες ώρες περίπου περίμενα για να προσκυνήσω τον τάφο του Γέροντα… Κάθε φορά που έρχομαι με βοηθάει πολύ… Σήμερα που όλος ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας» λέει η Ελένη Κ. από την Φλώρινα.
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.gr

Τατούλης προς Ράιχενμπαχ​: Απελευθερώ​στε τις Περιφέρειε​ς από τον σφιχτό εναγγαλισμ​ό του κράτους


Επιστολή προς τον Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παροτρύνοντας τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του "Γόρδιου" εναγκαλισμού που ασκεί το κράτος προς τις Περιφέρειες. Να συμβάλει με λίγα λόγια στην απελευθέρωση της Περιφερειακής Διοίκησης από τα δεσμά που επιβραδύνουν έως και ακυρώνουν την όποια δυναμική υγιούς τοπικής ανάπτυξης και διαθρωτικών αλλαγών, βυθίζοντας τη δημόσια διοίκηση στην ανυποληψία, την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά.
Ο Πέτρος Ταοτύλης υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Χορστ Ραϊχενμπαχ ότι απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση,  η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι απαιτείται μια νέα στρατηγική. Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ως Περιφερειάρχης  μιας ελληνικής Περιφέρειας με πολλές δυνατότητες, έχοντας επίσης στο παρελθόν την εμπειρία συμμετοχής μου στην κεντρική κυβέρνηση, ανησυχώ βαθύτατα για την τωρινή κατάσταση της περιφέρειας και της χώρας μου, καθώς και για τις μελλοντικές τους προοπτικές αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι την άποψή μου για μια ανάπτυξη bottom up που θα ξεκινά από την αυτοδύναμη ανάπτυξη των Περιφερειών φαίνεται ότι συμμερίζεται και το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας, όπως μπορεί να συναχθεί από το πρόσφατο άρθρο της επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας Ντανιέλα Σβάρτζερ.       
Ο Πέτρος Τατούλης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα Αυτοδυναμίας των Περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο "Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα". Η επικεφαλής του Ινστιτούτου Ντανιέλα Σβάρτζερ μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια  "Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (
bottom up) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμού" με ειδικό καθεστώς,  ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, με την ανεργία στα ύψη και δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σημειώνει στην συνέχεια της επιστολής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο, οι Έλληνες υποφέρουν, ενώ υφίστανται επιπτώσεις ακόμη και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Χορστ Ραϊχενμπαχ ακόμα ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη αξιολογεί το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί μια τέτοια «από-τη-βάση» (bottom up) προσέγγιση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιθυμεί να αναπτύξει ένα τέτοιο πρόγραμμα στη λογική απεγκλωβισμού από τον σφιχτό εναγκαλισμό της κεντρικής Διοίκησης ώστε να μπορεί θεσμικά να λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες.

Σας επισυνάπτουμε και την μελέτη "A New Approach in and for Greece" After the Recent Greek Elections, Effort Should Focus on Modernising Selected Economic Zones and Empowering local Entities Daniela Schwarzer

Γιατί δεν πείθει ο Τσίπρας

Η περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα θα διδάσκεται στα εγχειρίδια της πολιτικής επιστήμης, ως ένα βιωματικό παράδειγμα προσωπικής διαδρομής, που ξεκίνησε για άλλον προοορισμό, και καθ΄ οδόν έχασε την πυξίδα της.

Τι εννοούσε η Λαγκάρντ για το Μνημόνιο;

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει αναφορικά με την πιθανή επαναδιαπράγματευση όρων του Μνημονίου, μετά την ουσιαστικότερη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, είναι θετικές.
Υπάρχει φυσικά και ένα «αλλά», το οποίο έχει να κάνει με την ενδεχομένως σκόπιμη επιλογή της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Σε αντίθεση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει το αναγκαίο για την περίσταση πολιτικό εκτόπισμα, που θα της επέτρεπε να διαχειριστεί περισσότερο μεθοδικά την ελληνική κρίση.
Βρίσκεται σε μια θέση όπου εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να ασκεί πολιτική διπλωματία, και να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές ηγεσίες σε όλο τον κόσμο, που κάθε άλλο παρά υποδέχονται με ενθουσιασμό την εκταμίευση πόρων από τα αποθεματικά του ΔΝΤ, ώστε να δοθούν εν συνεχεία προς στήριξη των πλέον αδύναμων και προβληματικών οικονομιών του πλανήτη, μέσω των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί.
Πλέκοντας το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά, η Κριστίν Λαγκάρντ αφήνει ανοικτή την προσδοκία αλλαγών στο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, θέτει προαπαιτούμενα. Με κυριότερο όλων την τήρηση του προγράμματος που… τρέχει. Δηλαδή, του Μνημονίου.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι το Μνημόνιο αποδείχτηκε εξαρχής λάθος συνταγή. Γι’ αυτό ήρθε το Μνημόνιο ΙΙ και σήμερα συζητείται ένα Μνημόνιο ΙΙΙ. Γι’ αυτό κερδίζει έδαφος η συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του. Πως λοιπόν να ακολουθήσεις μια λάθος συνταγή;
Είτε η Λαγκάρντ δεν καταλαβαίνει, είτε δεν θέλει να… στενοχωρήσει τους συντάκτες του Μνημονίου. Μπορεί βέβαια απλώς να ζητά συμβολικές κινήσεις από την Αθήνα. Ώστε να έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ευχέρεια να προχωρήσει μετά με τη σειρά του, στη… χαλάρωση του ζωναριού.

statesmen.gr

Διχασμένοι για τη νέα κυβέρνηση οι ψηφοφόροι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue

Διχασμένοι για τη νέα κυβέρνηση οι ψηφοφόροι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. 45% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη και 43% εκφράζει μάλλον αρνητική
          

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για τη νέα κυβέρνηση κάτι λιγότερο από ένα μήνα μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου και χωρίς να έχει συμπληρωθεί καν εβδομάδα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Public Issue (διάστημα διενέργειας 5-10 Ιουλίου) για την εφημερίδα «Καθημερινή» και τον Σκάι, το 45% των ψηφοφόρων έχει σχηματίσει θετική πρώτη γνώμη για την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μάλλον αρνητική γνώμη.
Αντιφατικά είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τη γνώμη του κόσμου για την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, την ώρα που το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε λάθος δρόμο, μόλις το 31% έχει θετική άποψη για την αντιπολίτευση, σε αντίθεση με το 56% που έχει μάλλον αρνητική εντύπωση. Σημειώνεται, πάντως, ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Μαΐου, το ποσοστό αυτών που πίστευαν ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη λάθος κατεύθυνση, έφτανε το εντυπωσιακό 86%.
Στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, το 28% απαντά «σίγουρα όχι», το 23% εκτιμά «μάλλον όχι», το 35% δηλώνει «μάλλον ναι» και μόλις το 12% δηλώνει με βεβαιότητα «σίγουρα ναι». Συνολικά, το 51% εμφανίζεται απαισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον όχι) ενώ το 47% δηλώνει αισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον ναι) για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Επίσης, σημειώνεται ότι σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον, οι αρνητικές προβλέψεις είναι περισσότερες, (51%) έναντι (47%) των αισιόδοξων.
Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία σε ό,τι έχει να κάνει με τα κόμματα, καθώς το 39% των πολιτών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, το 28% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία, το 17% εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και το 15% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ.

Πτώση της Αριστεράς
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, δείχνουν μια πτώση της Αριστεράς, αν και το κόμμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα παραμένει η ΔΗΜΑΡ(60%), ακολουθούμενη από τη ΝΔ (49%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (46%). Η πτώση των κομμάτων της Αριστεράς προκύπτει από τη σύγκριση με τα αποτελέσματα της έρευνας του Μαΐου, από την οποία φαίνεται παράλληλα άνοδος ή στασιμότητα για τα κόμματα της Δεξιάς. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τη δημοτικότητά του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταγράφει άνοδο 5% και ο Πάνος Καμμένος αυξάνει τη δημοφιλία του κατά 3%. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζουν πτώση ή στασιμότητα στη δημοτικότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει 64%, ο Αντώνης Σαμαράς 50% και ο Αλέξης Τσίπρας 47% θετικών απόψεων.
Τέλος, στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο κ. Σαμαράς προηγείται με 25% (αύξηση 5 μονάδων από το βαρόμετρο Μαΐου) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%, (πτώση 4 μονάδων) και ο κ. Βενιζέλος με 10% (πτώση 6 μονάδων).
eklogika.gr

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ



ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ!

Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης

Δραματικές οι εξελίξεις με τις παράνομες χωματερές σε όλη την Πελοπόννησο!

Κλείνει η μια πίσω από την άλλη. Τα σκουπίδια θα πνίξουν πόλεις και χωριά . Θα πνίξουν όμως και τις ανεύθυνες και ανεπαρκείς δημοτικές αρχές που ενώ γνώριζαν από το 2002 ότι θα έρθει αυτή η στιγμή που είχε ανακοινώσει πολύ έγκαιρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να λύσουν το καυτό αυτό πρόβλημα.

Ή μάλλον έκαναν … Έκαναν ταξιδάκια αναψυχής σε όλο τον κόσμο για να δουν από κοντά τις διάφορες μεθόδους ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων !

Μια από τα ίδια γινόντουσαν και στην Κορινθία και στο Δήμο Κορινθίων.
Περισσότερα στη sfedona.gr

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΔΙΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ “ΤΡΙΑΔΑ”ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ !

Τι συνέβη άραγε και οι τρεις γνωστοί δημοσιογράφοι προτίμησαν τα δροσερά ποτάκια τους στα Καλάμια από την χθεσινή βαρυσήμαντη συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη;

Aντί για την Τρίπολη που βράζει (γενικώς) , προτίμησαν για δροσιστικούς λόγους μια “αντισυγκέντρωση” στην δροσερή παραλία Καλάμια της Κορίνθου;

Όταν ρωτήσαμε για τη δημοσιογραφική αυτή συνάντηση τον διευθυντή της sfedona.gr Λάκη Γιαννιδάκη δείχνοντάς του μάλιστα τη σχετική φωτογραφία μας είπε:

dhmosiografoi ΔΡΟΣΕΡΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ , ΚΑΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ , ΗΧΗΡΑ ... ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙΑ !!
“Τώρα με την σύγχρονη τεχνολογία οι παπαράτσι έγιναν αναρίθμητοι και δεν γλυτώνεις ούτε στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείς ! Πάντως εγώ με τους συναδέλφους και καλούς φίλους Τζένη και Νίκο δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για τις σχέσεις μας. “Συνεδριάζουμε” συχνά και δημόσια και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα δρώμενα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.

Στην παρέα μας λίγο αργότερα προστέθηκαν άλλοι πέντε καλοί φίλοι και συνάδελφοι από τα ΜΜΕ της Κορινθίας κι ένας από την Αρκαδία.

Σε άλλα θέματα συμφωνούμε και σε άλλα έχουμε διαφορετικές απόψεις. Στα σοβαρά πάντως θέματα του τόπου μας μπορώ να πω ότι έχουμε σύγκλιση απόψεων!

Οι συναντήσεις αυτές με τους συναδέλφους είναι σημαντικές και ιδιαίτερα παραγωγικές.

Ως εκ τούτου δεν έχουμε λόγους να ξημεροβραδιαζόμαστε στα γραφεία των πολιτικών ή των αυτοδιοικητικών με σκοπό να δείξουμε … καλή διαγωγή.

Την έχουμε αφήσει σε άλλους αυτήν την δουλειά που την ξέρουν χρόνια τώρα πολύ καλά! Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς αλλά … μέχρι εκεί”!!
Περισσότερα ΔΡΟΣΕΡΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ , ΚΑΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ , ΗΧΗΡΑ … ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙΑ στη
sfedona.gr

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ !

Έχουν περάσει επτά (7) ολόκληροι μήνες όταν ο λαλίστατος δήμαρχος Κορινθίων μάζευε τα ΜΜΕ της αρεσκείας τους και την κουστωδία του για να ανακοινώσει σε διθυραμβικό ύφος ότι κατάφερε να πάρει την από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε την παραχώρηση 25 στρεμμάτων στην θέση του παλαιού και μη χρησιμοποιούμενου πλέον σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή του αγίου Νικολάου .

Εξέδωσε και πανηγυρικό δελτίο τύπου για το κατόρθωμά του αυτό και έταξε λαγούς με πετραχήλια :

… Ότι θα γκρεμίσει την μάντρα που βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών.

… Ότι θα χρησιμοποιήσει το υπάρχον ιστορικό και μοναδικής σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής κτήριο για να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων.

… Θα απομακρύνει τα πολλά βαγόνια, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης καθώς και χώρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και θα παραμείνουν ελάχιστα , αυτά τα οποία έχουν ιστορική αξία.

… Μίλησε ακόμα για χώρο που θα προσφέρει στην αναψυχή στον τουρισμό στην εμπορική δραστηριότητα και στις αθλοπαιδιές.

Δυστυχώς όμως επί επτά ολόκληρους μήνες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός ξεχνώντας τις υποσχέσεις του , δεν έβαλε ούτε ένα λιθαράκι στον παλαιό σταθμό.

Οι παράνομοι μετανάστες αυξάνουν και πληθαίνουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς , οι φωτιές στα βαγόνια είναι σύνηθες πλέον γεγονός, η βρωμιά και η υποβάθμιση όλης της περιοχής έχει φθάσει σε επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και ασφάλεια επίπεδα.

ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ
περισσότερα στη sfedona.gr

350 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σας γνωρίζουμε ότι εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία 350 θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» - Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

    Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα απασχολήσει 350 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) μήνες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 την οποία μπορούν να  παραλάβουν είτε από το ΚΕΠ, είτε από την ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr), είτε από την ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή:

 Έντυπα αιτήσεων -> Διαγωνισμών Φορέων -> Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ)
και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Αγίου Κωνσταντίνου 7, Τ.Κ. 213 00, Κρανίδι Αργολίδας, για το διάστημα από 18 Ιουλίου 2012 έως και 27 Ιουλίου 2012.
Η διαδικασία πρόσληψης,  τα κριτήρια επιλογής, η αναλυτική περιγραφή θέσεων, ειδικοτήτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προθεσμία  και ο τρόπος υποβολής αιτήσεων, κ.α., φαίνονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. ΚΟΧ: 26.1003/01/2012 ανακοίνωση.

Πληροφορίες παρέχονται στους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα www.ngodiastasi.gr  ή στο τηλέφωνο 213-0009396  καθημερινά από 09:00 έως 17:00 ή στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος - στα τηλέφωνα 2741360612 και 2741360604), και στην Πελοπόννησος Α.Ε, (Επισκοπή Τεγέας Αρκαδίας).



  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το 48ωρο των αποφάσεων Σαμαρά

Οι επόμενες 48 ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές για τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων υπουργείων και προέδρων δημοσίων οργανισμών.
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βάζει σταδιακά την κυβέρνησή του να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς, αναμένεται να εξετάσει λεπτομερώς τις τελικές λίστες που έχουν διαμορφωθεί, για το ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να καλύψουν με επάρκεια θέσεις δημόσιας ευθύνης, προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή κυβερνητικού έργου, και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του προγράμματος στο οποίο συμφώνησαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.
Την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώθηκε η τακτοποίηση μιας άλλης, εξαιρετικά κρίσιμης εκκρεμότητας, που ήταν η ρύθμιση των αρμοδιοτήτων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. Έτσι τώρα, σειρά παίρνει η στελέχωση του κρατικου μηχανισμού, με την προτεραιότητα να δίδεται στους Γενικούς Γραμματείς που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία.


statesmen.gr

H φιλοσοφία της Ν.Δ. για τον Απόδημο Ελληνισμό


Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, του Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή κ. Τάκη Σκανδαλάκη παρουσία της κας Νάγιας Μήλιου, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διεθνών Υποθέσεων & Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, με το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Ο κ. Τ. Σκανδαλάκης ανέπτυξε στους Έλληνες Βουλευτές της Διασποράς τη νέα φιλοσοφία με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα αξιοποιήσει το πολύτιμο κεφάλαιο του Αποδήμου Ελληνισμού.

Από την πλευρά της Πα.ΔΕ.Ε. ο πρόεδρός της κ. Πανταζόπουλος συνεχάρη τον κ. Σκανδαλάκη για την εκλογική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τις ευχές των Αποδήμων Ελλήνων για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον Απόδημο Ελληνισμό, τονίζοντας ότι είναι ένα ολοκληρωμένο εθνικό πλαίσιο το οποίο πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε να γίνει πράξη.

Τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν: α) Επενδύσεις των ομογενών β) Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό γ) Ψήφος των Αποδήμων και δ) Αναδιοργάνωση των προξενείων και εξωστρεφής προσανατολισμός τους.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους της Πα.Δ.Ε.Ε. οι:κ. Thomas Katsiantonis Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Steve Georganas Ταμίας και τα μέλη κ.κ. Mike Cheokas και Ted Rokas και εκ μέρους της Γραμματείας Αποδήμου ο αναπληρωτής Γραμματέας κ. Αρης Τσατσούλης και ο κ. Φώτης Σιάνης.


Επίσης πραγματοποιήθηκε,  χθες,  στα  Κεντρικά Γραφεία  της Ν.Δ.,  σύσκεψη   του  Γραμματέα  Συνδικαλιστικών  Φορέων  της  Νέας Δημοκρατίας  κ. Φίλιππου  Ταυρή με την  Εκτελεστική Επιτροπή  της ΔΑΚΕ  Δ.Τ. και τη  συμμετοχή  άλλων συνδικαλιστών του Δημόσιου.
Στη  σύσκεψη  αναπτύχθηκαν,  μέσα  σε  ένα  κλίμα  υψηλού  πολιτικού  προβληματισμού, όλα  τα  θέματα που  απασχολούν  τους  Δημοσίους  υπαλλήλους, τη  λειτουργία  και  τις  αδυναμίες  που  είναι υπαρκτές  στο  Δημόσιο και απασχολούν την κοινωνία.
Τα  στελέχη  της  ΔΑΚΕ  εξέφρασαν  την  ικανοποίησή  τους  για  τις  δεσμεύσεις της  κυβέρνησης  - δια  στόματος,  τόσο  του  Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά όσο και  των  αρμοδίων  υπουργών - για  καμία  απόλυση  στο  Δημόσιο και καμιά περαιτέρω οριζόντια μείωση αποδοχών.
Τα  στελέχη  της  ΔΑΚΕ  εξέφρασαν  την  απόλυτη  στήριξή  τους στο  θεσμό  της  αξιολόγησης, ο  οποίος  θα  εκτιμά  και  θα  κρίνει  όλους  τους  εμπλεκόμενους φορείς  στη  λειτουργία  των  Δημοσίων  υπηρεσιών  και  θα  στοχεύσει στην ποιότητα  και  την  αποτελεσματικότητα  των  παρεχομένων  υπηρεσιών  στους  πολίτες.
Ο κ. Φ. Ταυρής δεσμεύθηκε ότι η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. θα αποτελέσει φορέα μεταφοράς των αιτημάτων των εργαζομένων  στους αρμόδιους και  ευχαρίστησε για την ξεκάθαρη διάθεση των στελεχών  της ΔΑΚΕ να βοηθήσουν,  με  κάθε  τρόπο,  στο ξεπέρασμα της κρίσης,  χωρίς να  θίγονται τα δικαιώματα εκείνων που εκπροσωπούν.

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 "ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ" συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 15.700.000,00 €

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 15.700.000,00
Ειδικότερα,

«ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  15.700.000,00

Αντικείμενο της πράξης είναι η κατασκευή τμήματος οδού νέας χάραξης (κατά 90%, το υπόλοιπο 10% αφορά βελτίωση υπάρχουσας δημοτικής οδού) συνολικού μήκους 9.097,68μ., στο οποίο περιλαμβάνεται ισόπεδος κόμβος μορφής Τ (αρχή του έργου), για την σύνδεση της νέας οδού με την υπάρχουσα οδό Μονεμβάσια-Άγιος Φωκάς στην περιοχή του Αγίου Φωκά, και κυκλικός κόμβος (τέλος έργου) για την σύνδεση της νέας οδού με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό Νεάπολη-Μολάοι στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι – Δερματιάνικα.

Η οδός ανήκει στην κατηγορία ΑΙΙΙ (οδός μεταξύ επαρχιών/ οικισμών) των ΟΜΟΕ-Χ, και θα είναι ανοικτή. Η ταχύτητα μελέτης έχει συμβατικά οριστεί σε Ve= 60 km/h.

Ανατροπή στη Βουλή από Μεϊμαράκη

Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να αναθέσει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ευθυνη διαχείρισης, λειτουργίας και αναβάθμισης της Βουλής, από το αξίωμα του Προέδρου του Κοινοβουλίου, έστειλε εξαρχής το μήνυμα της “πολιτικοποίησης”. Με ένα κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς στο τιμόνι της Βουλής, που όμως έχει ευρεία αναγνώριση και αποδοχή και σε άλλους πολιτικούς χώρους, ήταν προφανές ότι το πιο σύνθετο και πολύχρωμο Κοινοβούλιο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, θα αποκτούσε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όπως και συμβαίνει…
Καρά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να διαχειριστεί με απόλυτη αποτελεσματικότητα την κρίση που πήγε να ξεσπάσει, με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ σήμερα, αποκάλυψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ένα πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζει, προκειμένου να αλλάξει η Βουλή, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και περιεχομένου.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσανατολίζεται στη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί το νομοθετικό έργο των υπουργών, για να διαπιστώσει κατά πόσο εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Ακόμη, θα καθιερωθεί η μέθοδος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα μεταφερθεί σε επίπεδο Επιτροπών και όχι Ολομέλειας, θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των άδειων εδράνων, ενώ σε επίπεδο εξοικόνομησης πόρων και νοικοκυρέματος των οικονομικών της Βουλής, θα υπάρξουν περικοπές στη δαπάνη για χαρτί, και θα κλείσει το γυμναστήριο του Κοινοβουλίου.

statesmen.gr

Νέο κόμμα δείχνει ο Φλωρίδης

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα έρθει ουσιαστικά να καλύψει το κενό το οποίο δημιουργήθηκε μετά την πρωτοφανή συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ο Γιώργος Φλωρίδης, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Flash. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, που θεωρείται εκ των συνεχιστών του κινήματος του εκσυγχρονισμού στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, είχε πάρει εγκαίρως αποστάσεις τόσο από τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του άλλωστε, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν θεωρεί τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον ηγέτη που θα βγάλει τον χώρο από τη βαθιά κρίση την οποία διέρχεται. Και έτσι, ο Γιώργος Φλωρίδης ακολουθεί τον δικό του δρόμο, όπως αποκάλυψε σχετικά στο ραδιόφωνο του Flash. “Χρειάζεται σίγουρα μια καινούρια και μεγάλη πρωτοβουλία, που θα οδηγήσει στην υπέρβαση των υπαρχόντων καταστάσεων, έτσι ώστε μέσα από αυτή να μπορεί να θεμελιωθεί όλος αυτός ο μεγάλος χώρος”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Φλωρίδη.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει πρώτος τον χαρακτηρισμό “κηπουροί”, για στελέχη που ανέδειξε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησής του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολίασε ότι οι μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μιλά δεν θα προκύψουν από τη μια στιγμή στην άλλη, και ότι ο ίδιος εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του σε μια τέτοια κατεύθυνση.

statesmen.gr

Η Χρυσή Αυγή προτείνει αύξηση της στρατιωτικ​ής θητείας

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η κυβέρνηση οφείλει πράγματι να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Πολλές νευραλγικές Μονάδες τελούν υπό διάλυση, λόγω ελλείψεως προσωπικού, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης των οπλιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις διαρκείς μειώσεις του χρόνου στράτευσης.
Η Χρυσή Αυγή προτείνει την άμεση θέσπιση της 14μηνης στρατιωτικής θητείας στα 18 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Έτσι, οι μη μάχιμες θέσεις θα καλυφθούν από γυναικείο προσωπικό και οι άρρενες θα έχουν τη δυνατότητα να επανδρώσουν πλήρως όλες τις Μονάδες της παραμεθορίου.
Ο Οπλίτης θα περνά το στάδιο της βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων για 2 μήνες και στη Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τον ετήσιο κύκλο όλων των ασκήσεων εντός του εναπομείναντος 12μήνου. Δεν θα προβλέπεται επιστροφή σε αστικό κέντρο και ο στρατεύσιμος θα ολοκληρώνει τη θητεία του στην παραμεθόριο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αντιπροσωπεία της Ρουμανικής Κρατικής τηλεόρασης Televiziunea Romana TVR, με επικεφαλής τη δημοσιογράφο κα. Λουίζα Μπαρκάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του Νομού, στη γείτονα χώρα της Ρουμανίας, μέσα από την παρουσίαση στην Ρουμανική τηλεόραση δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για την Κορινθία.

Απαιτείται επιστροφή στην Κοινή Λογική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που περισσότερο απαιτείται αυτήν την περίοδο καθορισμού των επόμενων κινήσεων της Ελλάδας είναι η επιστροφή (μετά από πολύ καιρό) στην κοινή λογική.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει να αντιληφθούμε όλοι πως όσο ανεδαφικό ήταν να υποστηρίζει κανείς πως την επομένη των εκλογών (και αν επικρατούσαν οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις) ήταν δυνατόν με μια μονοκοντυλιά να σβηστεί το μνημόνιο και να εξαφανιστούν οι συνέπειές του, άλλο τόσο εκτός πραγματικότητας είναι να υποστηρίζει κανείς τώρα πως η αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και η διαδικασία επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούσε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί την επομένη των εκλογών.

Πρόκειται για τις δύο κυρίαρχες πλάνες των ημερών.

Κύπρος: Eπέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν σήμερα στην Κύπρο οι μνήμες από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 της χούντας των Αθηνών και της κυπριακής ΕΟΚΑ Β΄ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλελεγμένου τότε προέδρου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Στις οκτώ και είκοσι το πρωί, ώρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα τάνκ με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας, ήχησαν σε όλες τις πόλεις οι σειρήνες, σε υπόμνηση της αποφράδας ημέρας.
Στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κοιμητήριο Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρών Ήταν ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και άλλοι επίσημοι.
Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λόττας.
Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνέλθει εκτάκτως το μεσημέρι για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος, του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε στις 20 Ιουλίου.
Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα που προκαλούν ο φανατισμός και η διχόνοια. Τονίζουν ότι η 15η αποτελεί «ημέρα εθνικού πένθους και περισυλλογής και αποτίουν φόρο τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, στους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που, χωρίς να λογαριάσουν τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα».
Τα κόμματα και οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η κρισιμότητα της παρούσας περιόδου υπαγορεύει εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, ευρύτατη συναίνεση και συστράτευση.
e-typos.com