Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 στην εκλογική περιφέρεια του Έβρου και την Β’ Αθηνών.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου 2012..

Οι Υποψήφιοι στην Πελοπόννησο είναι:

 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ , ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
2.ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
3.ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
4.ΝΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

1.ΖΕΡΒΑ ΜΑΡΙΑ – ΑΝΕΡΓΗ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΕΚ
2.ΜΟΥΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
3.ΜΠΟΜΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ
4.ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
5.ΤΣΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1.ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
2.ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
3.ΜΕΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ) –
4.ΠΟΝΗΡΑΚΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
5.ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1.ΖΟΡΜΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
2.ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΠΑΖ
3.ΜΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΤ
4.ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ
5.ΦΙΦΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Π.Α Ε.Α
2.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
3.ΔΙΠΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
4.ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
5.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
6.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
7.ΦΛΕΣΣΑ – ΓΚΙΖΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ (ΗΡΩ) – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
1.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ
2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
3.ΚΑΠΝΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
4.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
5.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΙΑΤΡΟΣ
6.ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
7.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΔΑΣΚΑΛΑ
8.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

1.ΓΙΟΒΑΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ
2.ΓΚΟΛΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3.ΖΑΒΕΡΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
4.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5.ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
6.ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7.ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
8.ΝΤΑΒΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ε.Α.
9.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
10.ΠΑΧΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
11.ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ
12.ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ – ΟΙΚΙΑΚΑ


"Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα

Ελλάδα:
Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων απασχόλησης. Joseph Daul, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Joseph Daul, χαιρέτισε τις προτάσεις και τις δράσεις που εγκρίθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίες θα δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
"Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα σε συνάρτηση με την εφαρμογή των Οικονομικών Μέτρων αποτελούσαν πάντα τις κορυφαίες προτεραιότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά", δήλωσε ο Joseph Daul. «Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, χωρίς τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, δεν προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία, στο δρόμο της ανάκαμψης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Οι βαθιές περικοπές των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Γι 'αυτό το λόγο στηρίζουμε τις προτεινόμενες δράσεις, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της ΕΕ και περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης".
Σημείωση:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκοί Κοινοβούλιο απαριθμώντας 271 μέλη.

Aναβάλλεται λόγω της απεργίας των τεχνικών - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​ΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ​ΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση, από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία, αναβάλλεται λόγω της απεργίας των τεχνικών, που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο.

Για να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο…

Η αδιέξοδη εξάρτηση του μέλλοντος της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και ειδικότερα των στρεβλωτικών παραμέτρων του, που αφορούν στην πρωτοκαθεδρία της στόχευσης μιας «δυσκοίλιας» δημοσιονομικής πειθαρχίας, έναντι της αυταπόδεικτης αναγκαιότητας επιδίωξης της ανάπτυξης, οδηγεί σε μερική παράφραση μιας ιστορικής ρήσης του Ανδρέα Παπανδρέου. Η αρνητική συμβολή του οποίου φυσικά, στο πως διαμορφώθηκε ένα τόσο προβληματικό εθνικό dna, κάθε άλλο παρά μπορεί να παραγνωριστεί ή να υποτιμηθεί.
«Ή θα σκοτώσουμε το χρέος, ή το χρέος θα σκοτώσει εμάς», είχε συμπεράνει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να βρει τα κατάλληλα πολιτικά επιχειρήματα, για να πείσει αναφορικά με την αναγκαιότητα δημοσιονομικών προσαρμογών. Δηλαδή, μιας άδικης και διαρκούς λιτότητας, που με διαφορετικές αποχρώσεις και ένταση, συναντάται ως τις μέρες μας.
Αν δεν «σκοτώσουμε» το Μνημόνιο, θα μας «σκοτώσει» εκείνο. Και θα οδηγήσει στον πολιτικό, ηθικό, αξιακό, κοινωνικό και οικονομικό αφανισμό του brand name Ελλάδα. Για να απαλλαγούμε όμως από το Μνημόνιο και την τρόικα, πρέπει να βρισκόμαστε εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εντός του ευρώ. Στο κέντρο των εξελίξεων. Όχι στο περιθώριο, σε μια ζώσα παρακμή.
Λένε άλλωστε, και μάλλον… έχουν δίκιο, ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν. Για να έχουμε λοιπόν μέλλον, θα πρέπει να το προετοιμάσουμε στο καθημερινό παρόν. Με τις εκλογές, και την αναγκαιότητα καθαρών λύσεων, να φαντάζουν ήδη ως ο πιο αποτελεσματικός βραχίονας για να ανοίξουμε εκείνον τον «άλλο δρόμο».
Το εθνικό ζητούμενο θα πρέπει να προσδιορίζεται στην επιδίωξη να είναι η Ελλάδα «εκεί», όταν θα ανοίξει, σε ευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο, ένα παράθυρο ευκαιρίας για πολιτική αλλαγή. Μια τέτοια αλλαγή φυσικά δεν θα δρομολογηθεί από μια ενδεχομένη εκλογή του μάλλον ελλειμματικού ως προς τις ηγετικές ικανότητες και το όραμά του, Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.
Η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σε επίπεδο ευρωπαϊκών κοινωνιών. Η Ισπανία αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην κατάρρευση του ευρώ. Ή την… επανακάλυψη του «ορθού δρόμου» για την ανατροφοδότηση της βιωσιμότητάς του, ως νομίσματος με συνεπή και ηχηρή παρεμβατικότητα στις παγκόσμιες αγορές.
Όσο για τη «συνταγή», την αποκάλυψε την Κυριακή του Πάσχα ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στην πιθανότατα πιο ιστορική πλατεία της Νέας Ευρώπης, την πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι. Εκεί, με την ψυχολογία του ηγέτη που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την προοπτική της ήττας από έναν εμφανώς κατώτερο πολιτικό αντίπαλο, ο Γάλλος Πρόεδρος «μαχαίρωσε» τη συμπόρευση με τη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ, και έδειξε ως ρεαλιστική διαδρομή υπέρβασης της κρίσης, τουλάχιστον σε μεθοδολογικό επίπεδο, την αλλαγή των Συνθηκών. Και την απελευθέρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα δεσμά της υποχρέωσης να αντικρίζει μονόφθαλμα το μέλλον, υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας μη υπέρβασης δημοσιονομικών περιοριστικών πολιτικών.
Αν η ΕΚΤ γίνει… Fed, και στα πρόθυρα της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίσει να χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία, στηρίζοντας πρωτίστως την κοινή ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, η Ευρώπη, επομένως και η Ελλάδα, θα έχουν μια ευκαιρία για το μέλλον.
Για να φτάσουμε όμως να νιώσουμε το… αεράκι από εκείνο το παράθυρο ευκαιρίας, θα πρέπει να έχουμε νωρίτερα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει διολισθήσει στο χάος και την ακυβερνησία. Δεν θα έχει καταστεί δέσμια συμβιβασμών και συνεννοήσεων. Αυτό το νόημα έχει η παρουσία μας στην κάλπη. Και η σωστή εθνική επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ...

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος.

Οι προεκλογικές μηχανές των κομμάτων άρχισαν να ζεσταίνονται. Ξεκινάει εντατικά η προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος.  Σε λίγες ημέρες θα ακούμε μόνο τις καλές προθέσεις των υποψηφίων. Όλοι θα αρχίσουν να μιλάνε για την λογική και τα αυτονόητα που δεν έγιναν ενώ υπήρχε καιρός, αλλά και για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.
Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτά, τα ΜΜΕ, περνάνε στα ψιλά γράμματα, ως δεύτερες ειδήσεις, τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ νέα μέτρα που θα ληφθούν ό,τι και να γίνει μετά τις εκλογές.
Αναρωτιέμαι τότε γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές, αφού όποιος και να εκλεγεί θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, η οποία ναι μεν είναι κοινώς παραδεκτό ότι απέτυχε, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί έτσι και αλλιώς.
Ποιο είναι τελικά το ζητούμενο και γιατί να ταλαιπωρηθούμε με τις εκλογές αφού η πολιτική θα είναι η ίδια ;

Ανεξάρτητοι... κωλοτούμπες!!!

Από τον Κριτικό...Χριστός Ανέστη φίλοι μου...
Εκλογές πλησιάζουν και θα τα πούμε αρκετά τις επόμενες ημέρες.
Για πρόγευση, σας δίνω ακριβώς, το κομμάτι του οικονομικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κυρίου Π. Καμμένου που αναφέρεται στην... καταγγελία του Μνημονίου, το οποίο καταδικάζουν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας!!!
Διαβάστε λοιπόν (πατήστε διαβάστε περισσότερα) το πρόγραμμά τους, με το οποίο προσπαθούν να σας πείσουν ότι θα... καταγγείλουν το Μνημόνιο και θα επιλέξουν άλλη πολιτική:

"Καταγγελία Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων
Καταγγελία Μνημονίου Ι και ΙΙ, Καταγγελία των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων
και Κατάργηση όλων των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων.
Οι ανωτέρω καταγγελίες θα γίνουν μόνον εφόσον περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο
Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου
στις σχετικές συμβάσεις, ενώ θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών
Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και θα έχει
προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης
ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και
μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον
προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να
έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις
χρηματοδότησης, για να μη διακινδυνεύσει η ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι
εισαγωγές και η καταβολή μισθών και συντάξεων."

Εσείς το θεωρείτε ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και κυρίως χρονικά πρόσφορο ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και πριν ολοκληρωθούν οι σχετικές Δανειακές Συμβάσεις; Πιστεύετε ότι οι "κουτόφραγκοι" θα συνέχιζαν να χρηματοδοτούν μία οικονομία κράτους που ακολουθεί την πολιτική αυτή (σου παίρνω τα δανεικά και μετά δεν σου τα επιστρέφω κιόλας);
Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" είναι κόμμα που αποδέχεται και στηρίζει το Μνημόνιο, αλλά με... φερετζέ!!!
Εγώ δεν λέω αν είναι καλό ή κακό το Μνημόνιο, αλλά δεν γουστάρω να με κοροϊδεύουν κιόλας!!!
Ή κάνω λάθος;
Με εκτίμηση,
ο Κριτικός...
 logia Starata

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ «Όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά πρέπει να αναταχθούν όπως και το μεροκάματο​. ...»

Ο Φώτης Κουβέλης σε μια συνέντευξη από καρδιάς στην Ειρήνη Νικολοπούλου ,στο FOCUSWEBTV  μιλάει για την ζωή του, την οικογένεια του, την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και για το μέλλον αυτής της χώρας.Εκτός των άλλων είπε : Υπάρχουν ζητήματα που μέσα στην χώρα μας πρέπει να αλλάξουν. …Αυτά που δημιούργησε το πελατειακό κράτος με μια πολιτική η οποία γέννησε την κοινωνία, δημιούργησε την κοινωνία με τεράστιες ανισότητες… Τα σκληρά μέτρα του μνημονίου για την κοινωνία και τους εργαζόμενους ισοπέδωσαν την κοινωνική ζωή και ταυτόχρονα δεν είχαν αποτελέσματα… Όχι δεν υπάρχει περίπτωση προεκλογικής συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα… Για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο της αριστεράς πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα οποία είναι υπαρκτά προβλήματα πολιτικών διαφορών, προγραμματικών αντιθέσεων αλλά ακόμη και αντίπαλων θέσεων. Δεν αρκεί το γεγονός ότι όλες οι δυνάμεις καταψήφισαν το μνημόνιο…. Τα πυροτεχνήματα και τα κοινωνικά τερτίπια δεν παράγουν ρεαλιστική πολιτική… Όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά πρέπει να αναταχθούν όπως και το μεροκάματο… Εκείνο που με συγκλονίζει κάθε μέρα και αυτό που με κάνει πιο επίμονο στην πολιτική δεν είναι τι μου λένε, είναι το βλέμμα της αγωνίας, η σιωπή και η αβεβαιότητα που είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

Από καρδιάς με τον Φώτη Κουβέλη Μέρος Α  ( video)
focuswebtv.gr

Την προσεχή Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 10 το πρωί θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και τα τη ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατική Αριστερά αποτελεί η αποχώρηση του  μέλους της Κ.Ε, πρώην βουλευτή και νυν αντιδημάρχου Αθηναίων, Άννας Φιλίνη, με την κατηγορία ότι το κόμμα έχει «μεταλλαχθεί».

Ντόρα Μπακογιάννη: Ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσειςκαι όχι διαπιστώσεις

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου. Αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών τόνισε:
«Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, γι’ αυτό με καθαρή συνείδηση, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως με τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει, ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις. Ζητάμε να ψηφίσουν θετικά, να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό, τρίτο πόλο στο σκηνικό. Ζητάμε να ψηφίσουν το μόνο κόμμα που σήμερα απευθύνεται ειλικρινά στους Έλληνες, λέγοντάς τους πριν από τις εκλογές ότι ψηφίζετε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλά και θα βάλει φρένο στους δύο αδιόρθωτους που ακόμα δεν πήραν τα μηνύματα της κοινωνίας. Ζητάμε να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία και να μας βάλουν δυνατά στην επόμενη Ελληνική Βουλή».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 13:00, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο (Ομήρου 5).

Τα εισιτήρια της Κορίνθου

Χαμηλές τιμές θα έχουν τα εισιτήρια της Κορίνθου, στο κυριακάτικο (22/4) παιχνίδι, με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου, για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί φίλοι, στο κυριακάτικο παιχνίδι (22/4) με τον συνδημότη Ατρόμητο Χιλιομοδίου, θα ισχύσουν τα παρακάτω:
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ.
Τιμή εισιτηρίου για μέλη του ΠΑΣ Κόρινθος: 5 Ευρώ.
Τιμή εισιτηρίου για γυναίκες, παιδιά και ανέργους: Δωρεάν.
Για όσους γραφτούν μέλη και πληρώσουν την ετήσια συνδρομή στο γήπεδο (10 ευρώ), το εισιτήριο θα είναι δωρεάν. Επίσης θα συνεχιστεί η πώληση των επισήμων κασκόλ της ομάδας.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί καθώς υπάρχει περίπτωση να στεφθεί η ομάδα μας Πρωταθλήτρια ανάλογα με τα αποτελέσματα».

Ώρες αγωνίας για την Μαρίκα Μητσοτάκη

Σταθερά κρίσιμη παραμένει για δεύτερη μέρα η κατάσταση της υγείας της Μαρίκας Μητσοτάκη η οποία νοσηλεύεται στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.
Η 82χρονη "αρχηγός" της οικογένειας Μητσοτάκη μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή όμως έως τώρα δεν εμφανίζει κάποια βελτίωση.
Η κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας πέρα από τα κινητικά που την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Στο πλευρό της είναι από το πρώτο λεπτό ο συζυγό της και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και τα παιδιά της. Ιδιαίτερα αναστατωμένη είναι η κόρη της και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη που δίνει τον εκλογικό αγώνα με το μυαλό της πάντα στη μητέρα της καθώς και ο γιος της, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη αναφέρουν πως η Μαρίκα Μητσοτάκη δίνει και αυτή τη μάχη με πείσμα και παλικαρίσιο θάρρος.

newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Εξαιρετικά αμφίβολη η αποζημίωση του περονόσπορου μέσω ΠΣΕΑ»

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την μελέτη της Ομάδας Εργασίας για την προσβολή από περονόσπορο, η οποία παραδόθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα τέλη του Μαρτίου, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο εκδήλωσης της καταστροφικής επιδημίας του περονόσπορου που έπληξε τα αμπέλια της Κορινθίας εδέησαν επιτέλους οι αρμόδιοι να παραδώσουν ένα πόρισμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γύρω από το οποίο θα συσταθεί και ο σχετικός φάκελος που θα στείλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των ΠΣΕΑ για την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών.
Διασταύρωσα τα δημοσιεύματα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και οφείλω να δηλώσω ότι είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την έκβαση των αποζημιώσεων. Πηγαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έναν φάκελο ήξεις αφήξεις, ο οποίος είναι αμφίβολο αν θα εγκριθεί, καθώς ελάχιστο βάρος ρίχνει στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη ραγδαία εξάπλωση του περονόσπορου, αποδίδοντας ευθύνες κυρίως στους παραγωγούς.
Κατ’αρχήν η μελέτη περιγράφει το ποσοστό ζημίας ως ότι «πλησιάζει ή και υπερβαίνει το 45-50%» με μοναδική εξαίρεση του βιολογικούς αμπελώνες – πράγμα αναμενόμενο αφού η δυνατότητα φυτοπροστασίας των βιολογικών είναι πολύ περιορισμένη. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός των ΠΣΕΑ προβλέπει ότι η ζημιά αποζημιώνεται μόνο σε ποσοστό 80%, καθώς το 20% είναι το ποσοστό της απαλλαγής, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν το πολύ για ζημιά 40% και αυτό με την προϋπόθεση ότι η παραγωγή του γεωργού τη συγκεκριμένη χρονιά θα είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της προηγούμενης τριετίας. Επομένως τα ποσά των αποζημιώσεων αναμένονται δραματικά μικρότερα της πραγματικής καταστροφής.
Δεύτερο πρόβλημα αποτελούν οι διαπιστώσεις της Ομάδας Εργασίας σχετικά με τα αίτια της εξάπλωσης της επιδημίας. Όπως προανέφερα, ως πρώτο αίτιο αναφέρονται οι μετεωρολογικές μεταβλητές που παρουσίασαν σχεδόν ακραίες τιμές σε ορισμένες τουλάχιστον αμπελουργικές περιοχές. Αυτή η περιγραφή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν περιοχές εάν κριθεί ότι οι συνθήκες δεν ήταν ακραίες – το πόρισμα αφήνει άλλωστε αυτό το υπονοούμενο. Το χειρότερα όμως ακολουθούν: τα υπόλοιπα οκτώ αίτια που αναφέρονται είναι βέβαιο ότι θα εγείρουν αντιρρήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενδεικτικά αναφέρω από τη μελέτη: Ανεπαρκής αντιμετώπιση των αρχικών γενεών του παρασίτου από μερίδα παραγωγών, συνύπαρξη περιποιημένων και εγκαταλελειμμένων αμπελώνων, μη επαρκής παρακολούθηση από τους παραγωγούς των γεωργικών προειδοποιήσεων, έλλειψη εμπειρίας γεωπόνων και παραγωγών στην αντιμετώπιση του περονόσπορου σε ορισμένες περιοχές, αναμενόμενη χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων η οποία αποθάρρυνε τους παραγωγούς στην εφαρμογή των απαιτούμενων πολυδάπανων ψεκασμών, υψηλή τιμή αγοράς φυτοπροστατευτικών προϊόντων και δομή και οργάνωση των αμπελώνων.
Όσοι συνέταξαν αυτή τη μελέτη προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους εις βάρος των κατεστραμμένων αμπελοκαλλιεργητών. Είναι προφανές ότι δεν διαθέτουν ούτε την εμπειρία ούτε τη γνώση για να τεκμηριώσουν με πραγματικά στοιχεία μία πραγματική ζημιά και ρίχνουν ουσιαστικά την ευθύνη στους αγρότες. Διερωτώμαι εάν ο φάκελος που θα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιέχοντας αυτό το πόρισμα θα έχει καμία τύχη έγκρισης. Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και δεσμεύομαι ότι θα δώσω μάχη προκειμένου να δικαιωθούν οι αγρότες μας με οιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.»

Ομιλία Σαμαρά σήμερα,σε στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αύριο το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει σήμερα, Τετάρτη 18 Απριλίου, στις 19:00, σε συνάντηση παλαιών και νέων στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, Μεσογείων 15.
Επίσης αύριο, Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 12:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει,  το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία.

EΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: "Καλό Ταξίδι φίλε Κώστα"

H Ελλάς Βέλου, με ανακοίνωση της που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της (www.hellasvelou.gr) εκφράζει τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Κώστα Βυζά, στην οικογένειά του και στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου. 
Η ανακοίνωση της Ελλάδος Βέλου:
"Καλό Ταξίδι φίλε Κώστα"
"Η ποδοσφαιρική Κορινθία θρηνεί την απώλεια του Κώστα Βυζά. Θρηνεί διπλά γιατί ξέρει ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο Κώστας Βυζάς για εμάς τους ανθρώπους του Βέλου διέθετε ήθος, ακεραιότητα, αγάπη και πάθος για το ποδόσφαιρο.

Ήταν φίλος μας και εκφράζουμε την θλίψη μας μέσα από αυτές τις λίγες σειρές.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου.
Φίλε Κώστα θα σε θυμόμαστε για πάντα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ "

Επιστροφή στις ρίζες για τον Σαμαρά

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που σκόρπισαν ικανοποίηση και ενθουσιασμό στη Συγγρού, καθώς στην πλειονότητά τους αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική ανανέωσης που εξαρχής είχε επαγγελθεί ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα το απόγευμα, σειρά παίρνει ένα… ραντεβού με την Ιστορία.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ, εκεί όπου εκτός από τη σημερινή, μάχιμη γενιά της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκονται και στελέχη προηγούμενων αλλά όχι… παρωχημένων γενεών, που έχουν καταγράψει δύσκολους πολιτικούς αγώνες επί σειρά πολλών ετών.
Ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε, αποτελεί «σαρξ εκ της σαρκός» της Παράταξης, έχοντας διαδραματίσει κεντρικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα της νεολαίας, και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά σκληρών πολιτικών συγκρούσεων και πολωτικών καταστάσεων.
Για τον Αντώνη Σαμαρά, η σημερινή συνάντηση με «πάσες τις γενεές» της ΟΝΝΕΔ αποτελεί ουσιαστικά μια επιστροφή στις ρίζες, που κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να παροτρυνθούν σε μάχιμη ενεργοποίηση στελέχη με συσσωρευμένη εμπειρία, και τη δυνατότητα απευθείας παρέμβασης στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / Statesmen.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στο Diaprisios.GR

Στις φετινές βουλευτικές εκλογές πέρα από τα πολλά που θα διαβάσετε, θα έχετε και μια διαφορετική οπτική από το Diaprisios.GR.
Θα επικεντρωθούμε κυρίως στο νομό Κορινθίας και θα υπάρξουν και θεματάκια από άλλους νομούς της Πελοποννήσου.
Δεν θα επιχειρήσουμε να αγιογραφήσουμε, ούτε να προωθήσουμε συγκεκριμένους υποψηφίους.
Το Diaprisios.GR θα είναι ανοιχτό σε όλους τους υποψηφίους, εννοείται χωρίς καμία επιβάρυνση και καμία δέσμευση, ούτε από εκείνους, ούτε από εμάς.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσουμε κανέναν προκειμένου να μας στείλει το όποιο υλικό του. Όσοι θέλουν μπορούν στο email μας να στείλουν εκείνα που επιθυμούν οι ίδιοι να προβάλουν. Εμείς θα ασχοληθούμε περισσότερο με την παρουσίαση προσώπων έτσι όπως αυτοπροσδιορίζονται τα ίδια, θα επικεντρωθούμε στην ηλεκτρονική τους παρουσία και στα social media προκειμένου να αναμεταδώσουμε τις κινήσεις και τις θέσεις τους, την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία τους.
Από αύριο θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση των υποψηφίων όλων των κομμάτων στην Κορινθία σύμφωνα με όσα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας από την ηλεκτρονική κυρίως παρουσία τους.
Το Diaprisios.GR δεν φιλοδοξεί να το παίξει ούτε ανένταχτο, ούτε υπερκομματικό ρίχνοντας στάχτη στα μάτια όσων το διαβάζουν και μετά να κάνουμε προμόσιον από τη "μπουκαπόρτα".
Έχουμε συγκεκριμένη οπτική γωνία, εμφανή και κατατεθειμένη, χωρίς όμως αποκλεισμούς ειδικά κατά την περίοδο των εκλογών.
Σας έχουμε ενημερώσει άλλωστε ... δεν είμαστε εδώ για να πούμε τα ίδια αλλιώς.
Με ηρεμία και νηφαλιότητα θα κινηθούμε ξεκάθαρα σε αυτές τις εκλογές χωρίς να προσπαθούμε το λίγο απ' όλα και στο τέλος να "περνάμε αυτούς που θέλουμε".
Αν αυτό σας αρκεί, τότε το Diaprisios.GR θα σας φανεί χρήσιμο ως πρόσθετη πληροφόρηση για τις εκλογές σε όσα πολλά μπορείτε να διαβάσετε και σε άλλα blogs ή sites της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.
Κάνουμε μια τολμηρή τομή σε όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα, δίνοντας διαυγές στίγμα. Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο αυτό, παρά να το παίζουμε "υπεράνω" και να έχει όλος ο κόσμος τούμπανο το ποια είναι κατεύθυνσή μας, αλλά να προσπαθούμε να την κρύψουμε. Θέλουμε να ξέρετε τι περιμένετε να διαβάσετε στο Diaprisios.GR και όχι να το ανακαλύπτετε στην πορεία, ενδεχομένως και μετά από χρόνια ...
Κάνοντας "κλικ" στην εικόνα που έχουμε κάτω από το μενού του site για τις "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012" θα μπορείτε να βλέπετε όλες τις σχετικές αναρτήσεις.

Diaprisios.GR

 

Γιατί στις εκλογές και στην πολιτική αυτήν ακριβώς τη στιγμή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών προκαλεί ίσως εύλογα και καλόπιστα ερωτηματικά στους αναγνώστες της «Ελεύθερης Ζώνης» και στους συναδέλφους των blogs.
Σ’ αυτά τα ερωτηματικά απαντώ σήμερα, συνεχίζοντας τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος, ιδιότητα που ουδέποτε εγκατέλειψα, ούτε θα εγκαταλείψω στο μέλλον.
Η καταστροφική πορεία που ακολούθησε η χώρα μας κατά τα τελευταία χρόνια είναι το αποτέλεσμα μιας ολέθριας πρακτικής που μετέτρεψε την πολιτική σε μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης.
Επικράτησαν η φαυλοκρατία, η άγνοια, ο νεποτισμός.
Επιβραβεύθηκε η ανικανότητα και καταδικάστηκε το πολιτικό φιλότιμο.
Κυριάρχησε η ιδιοτέλεια και γελοιοποιήθηκε η ανιδιοτέλεια.
Το πελατειακό σύστημα μετέτρεψε τον λαό σε όμηρο ενός πολιτικού κατεστημένου που την κρίσιμη ώρα αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να προβλέψει και να αποτρέψει την καταστροφή.
Στις παρυφές αυτού του συστήματος αναπτύχθηκε ένα δεύτερο, που επιβλήθηκε περισσότερο με όρους παρέας, παρά με βάση τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες.
Παράλληλα, το κατεστημένο σύστημα ανέπτυξε και έναν μηχανισμό προπαγάνδας, που έπνιγε κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε προσπάθεια να προστατευτεί ο λαός , αν και η ύψιστη αποστολή της πολιτικής και της δημοσιογραφίας είναι ακριβώς η προστασία του λαού.
Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η αποστροφή, η απόρριψη, η απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική, αφήνοντας τα «ποντίκια» να χορεύουν σε βάρος των Ελλήνων.
Αυτό που τώρα έχει ανάγκη η χώρα είναι να δημιουργηθεί ένας «στρατός» βουλευτών, ένα μέτωπο ικανών και ανιδιοτελών εκπροσώπων του λαού που δεν θα βλέπουν την πολιτική ως όχημα επαγγελματικής ανέλιξης, ως έδαφος ανάπτυξης προσωπικών φιλοδοξιών, ως μέσο πλουτισμού και εξασφάλισης εξουσίας.
Η χώρα χρειάζεται βουλευτές  που θα κριθούν, επιτέλους, με κριτήρια τις γνώσεις και την πείρα τους, την εντιμότητα και την επαγγελματική και κοινωνική τους αξία και τελικά από το έργο τους στην διάρκεια της θητείας τους.
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πολλές Ελληνίδες που ανταποκρίνονται σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.
Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά τώρα. Αυτό το τείχος προστασίας του λαού πρέπει να υψωθεί.
Αυτές οι εκλογές είναι ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
Αυτά τα ΠΡΟΣΩΠΑ θα δημιουργήσουν το αναγκαίο μέτωπο που θα οδηγήσει την πατρίδα μακριά από την πρωτοφανή σημερινή κρίση.
Αυτά τα ΠΡΟΣΩΠΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θα κληθούν να διαπραγματευτούν για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, να φέρουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν.
Δύο είναι τα κορυφαία θέματα που μας απασχολούν όλους τους Έλληνες:
Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο – για να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Και πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο – για να επιστρέψουμε στην ευημερία, προστατεύοντας τα δικαιώματα και τον ανθρώπινο και οικονομικό πλούτο της χώρας.
Και τα δύο θα εξαρτηθούν από τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουμε οι Έλληνες τους αντιπροσώπους μας στη Βουλή.
Από αυτές τις επιλογές θα εξαρτηθούν το παρόν και το μέλλον της χώρας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

E Ν Ο Τ Η Τ Α – Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η - Α Γ Ω Ν Α Σ!!!

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
Αμεσως μετα την προκηρυξη των εκλογων από τα καθεστωτικα ανδρεικελα ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, δημιουργουνται ευλογα ερωτηματικα στο μυαλο κάθε πολιτη που εχει την κακη συνηθεια να σκεφτεται. Με δεδομενα τα αποτελεσματα των φ α ν ε ρ ω ν δημοσκοπισεων στα οποια φαινεται πως ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ μαζι δεν μπορουν να πετυχουν κυβερνητικη αυτοδυναμια, απορει κανεις γιατι προχωρανε στην προκυρηξη εκλογων χωρις να εχουν διασφαλισει την επομενη ημερα τους στην εξουσια εστω και με συγκυβερνση από τη στιγμη μαλιστα που μπορουν να συγκυβερνησουνε για 1 ½ χρονο ακομα ολοκληρωνοντας ετσι την
καταστροφη της χωρας & την πληρη εξαθλιωση του λαου μας.Απο κοντα και οι πολιτικοι ευρωπαιοι δυναστες μας εκφραζουν υποκριτικα την εμπιστοσυνη τους στην βουληση του εκλογικου σωματος να σερνεται πσω από τις επιλογες τους και τριβουν κρυφα τα χερια τους.
Η αυτοδυναμη κυβερνηση ενός εκ των δυο αποτελει ονειρο θερινης νυκτος ενώ και η συγκυβερνηση τους αποτελει ένα σεναριο με μικρες πιθανοτητες να συμβει.Δεν μπορουμε να δεχτουμε πως ξαφνικα εκει στο ΠΑΣΟΚ επαθαν ‘κριση δημοκρατιας’ και σεβασμου της λαικης βουλησης και ετυμηγοριας που τα τελευταια 2 ½ χρονια την εχουν εξευτελισει,πολύ δε περισσοτερο να δεχτουμε πως τα αφεντικα τους της Ε.Ε & τουΔ.Ν.Τ θα ρισκαρουν να μην ολοκληρωθει το καταστροφικο τους εργο.
Το λογικο συμπερασμα είναι ολοι τους Ε.Ε , Δ.Ν.Τ και οι ντοπιοι εξομωτες υπαλληλοι τους περιμενουν μεσα από τις εκλογες αυτές να μην προκυψει βιωσιμη κυβερνηση, να ακολουθησει περιοδος πολιτικης ασταθειας ευνοικες δηλ. συνθηκες ακυβερνησιας. Ένα τετοιο καθεστως ακυβερνησιας εξυπηρετει με τον καλυτερο τροπο τα συμφεροντα της υπερεθνικης ελιτ των δανειστων μας, ευνοει τις εξωθεν προσπαθειες πολιτικης εκτροπης χειροτερης της περιπτωσης ‘παπαδημου’, με ωμοτερες παρεμβασεις ξενων δυναμεων βασει των καταστατικων της Ε.Ε. Η πληρης & ανεξελεγκτη οικονομικη καταρευση είναι ευκολοτατη μεσα σε τετοιες συνθηκες, χωρις να την χρεωθει κανενας από τους κυριωτερους υπευθυνους που μας οδηγησαν σ’ αυτην και χωρις να ζημιωθουν στο ελαχιστο οι ξενοι τοκογλυφοι δανειστες μας ειδικα μετα την προσφατη κυρωση του 2ου μνημονου & του P.S.I.
Απεναντι στο εφιαλτικο αυτό σεναριο μονο μια διεξοδος μπορει να υπαρξει και αυτή δεν είναι άλλη από την δημιουργια ενός ευρυτατου αντιμνημονιακου μετωπου ικανου να στηριξει μετεκλογικα μια αυτοδυναμη αντιμνημονιακη κυβερνηση. Όμως, για να προκυψει μια τετοια κυβερνηση θα πρεπει ολοι μας,πολιτες & πολιτικες δυναμεις να επιδειξουμε πρωτοφανη πολιτικη γενναιοτητα , να συμμμαχησουμε με ΄τους μεχρι χθες αντιπαλους ξεπερνωντας ιδεολογικες πολιτικες διαφορες και κομματικες σκοπιμοτητες.
Απευθυνομαστε λοιπον κυριως σε κάθε ελευθερα σκεπτομενο πολιτη και κάθε ακηδεμονευτη πολιτικη δυναμη καλωντας τους να συμπραξουν κατω από την σημαια ενός
Ε ν ι α ι ο υ Α ν τ ι μ ν η μ ο ν ι α κ ο υ Μ ε τ ω π ο υ αποδεικνυοντας μας ετσι την αγνοτητα των προθεσεων τους.
Συναγωνιστες & Συμπατριωτες, εχθρος μας είναι η μετεξελιξη του καπιταλισμου,ο οικονομικος φασισμος, η πιο ακραια & απανθρωπη μορφη ολοκληρωτισμου.Απεναντι σ΄ένα τετοιο αντιπαλο, οποιος παλευει μονος του το καλυτερο που μπορει να πετυχει είναι να σπασει τα μουτρα του…ηρωικα. Ο αγωνας μας είναι υπερταξικος, είναι εθνικοαπελευθερωτικος
Ο χρονος τελειωνει και η ευκαιρια αυτή ισως να είναι τελευταια. Αυτά που μας ενωνουν είναι πολύ περισσοτερα από αυτά που μας χωριζουν.Ας αποδειχθουμε αξιοι αυτων:
Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α – Ε Θ Ν Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Σ Ι Α-
Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η – Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α.

‘Αιντε θυμα,αιντε ψωνιο
Αιντε συμβολο αιωνιο

Σαν ξυπνησεις μονομιας
Θα γυρισει ο Ντουνιας.
(Κ. Βαρναλης).
ΕΛ.ΠΟΛ.
DEN PAEI ALLO XYLOKASTROY

Η Ελλάς Βέλου στο διαδίκτυο

Την ιστοσελίδα (www.hellasvelou.gr) που φιλοδοξεί να αποτελέσει το κύριο μέσο ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, παρουσίασε η Ελλάς Βέλου.
«Ελπίζουμε ότι ένα μεγάλο κενό – όσον αφορά – την ενημέρωση κλείνει με την ιστοσελίδα της ομάδας μας» αναφέρει ο πρόεδρος Γιώργος Τριαντάφυλλος.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της ομάδας του Βέλου, εκφράζοντα τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Κώστα Βυζά, στην οικογένειά του και στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ  τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Στην Κορινθία  υποψήφιοι είναι οι:
1 ΑΚΑΡΕΠΗ – ΑΡΜΕΝΑΚΑ  ΕΙΡΗΝΗ Χημικός
2 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ Εργάτης, Στέλεχος ΠΑΜΕ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Φούλγκορ
3 ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ Έμπορος
4 ΜΠΡΑΒΟΣ  ΗΛΙΑΣ Καθηγητής
5 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΙΚΗ Έμπορος
6 ΤΣΑΡΜΠΟΥ  ΦΡΟΣΩ Ιδιωτ. Υπάλληλος, ΔΣ Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων

*Τα ψηφοδέλτιά του σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Είναι εμφανής η επιχειρούμενη η ηλικιακή  ανανέωση, πρωτίστως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου μετά το όνομα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Παφίλη, οι επόμενοι (που θεωρούνται εκλεγέντες) προηγούνται κατά πολύ των νυν βουλευτών οι οποίοι καταλαμβάνουν την 8η, 10η και 11η θέση αντίστοιχα (Βέρα Νικολαϊδου, Γιάννης Πρωτούλης και Α. Σκυλλάκος). 
Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή του ΑΠΘ και ακολουθούν αυτά του Θοδωρή Χιώνη, γραμματέα της ΚΝΕ,  Αλεξάνδρας Μπάλου, συνδικαλίστριας του τραπεζικού τομέα και  Σωτήρη Ζαριανόπουλου, Γραμματέα του ΕΚΘ και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, με το όνομα του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γιώργου Μαϊλη και του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Νίκου Μπογιόπουλου, να έπονται στις επόμενες θέσεις.
Έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη , στην Α΄ Αθήνας, ενώ στο ψηφοδέλτιο μετέχει και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και η επίσης ηθοποιός και πρώην βουλευτής, Λίλα Καφαντάρη. Φυσικά, ούτε λόγος για τη δεδομένη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη.

Όλυμπία Οδός: Μικρότερη και . . . ακριβότερη

Ακόμα πιο ακριβά ενδέχεται να πληρώσουμε την Ολυμία Οδό, παρότι όλα δείχνουν ότι το φυσικό αντικείμενο θα κουτσουρευτεί. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος
θα φθάσει μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στην είσοδο του Πύργου. Λόγω πληθωρισμού όμως δεν αποκλείεται να εγερθούν επιπλέον απαιτήσεις.
Όπως αποκαλύπτει η "Πελοπόννησος" το Σάββατο , μόλις το 35% του φυσικού αντικειμένου έχει εκτελεστεί στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος, που αρχικά προβλεπόταν να φτάσει ως την Τσακώνα, αλλά πλέον δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Ένα τμήμα περίπου 70 χλμ. θα μείνει μόνο στα χαρτιά.
«Η χάραξη θα είναι πεδινή, ανατολικότερη από τη σημερινή ΝΕΟ» εξήγησε ο Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής της ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου (ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ) για την Πατρών - Πύργου, δεδομένου ότι απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατοίκων που ζητούσαν νοτιότερη χάραξη στη Δυτική Αχαΐα. «Δεν μπορεί ένας δρόμος της δεκαετίας του '80 να αχρηστεύεται» σχολίασε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια τεχνικής ενημέρωσης που έκανε στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.
Είναι προφανές ότι οι συζητήσεις που γίνονται είναι πολύ συγκεκριμένες, με στόχο το νέο «σενάριο» να είναι έτοιμο, όποτε δοθεί το πράσινο φως για επανεκκίνηση των εργασιών. Ακόμη και τα σημεία επαφής με το σιδηρόδρομο έχουν διευθετηθεί. Κυριότερα, τα προβλήματα αφορούν την Παναγοπούλα και το Ξυλόκαστρο. Υποτίθεται ότι ΕΡΓΟΣΕ και Ολυμπία Οδός έχουν καταλήξει σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, βάσει το οποίου θα αντιμετωπίζονται τεχνικά ζητήματα, όπως όταν η μία χάραξη πέφτει πάνω στην άλλη. Οι υπογραφές πάντως θα πέσουν με την επανεκκίνηση του έργου.
«Τεχνικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος, στις απαλλοτριώσεις δεν υπάρχουν εκρεμμότητες, οπότε εφόσον το έργο ξεκινήσει θα τελειώσει σε δύο - δυόμισι χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Καρνέσης, αναγνωρίζοντας ότι ήδη οι εργασίες έχουν διακοπεί εδώ και ενάμιση χρόνο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στην προσβασιμότητα της περιοχής.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, το 35% του έργου που έχει εκτελεστεί έχει στοιχίσει 620 εκ. €. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις στον κατασκευαστή ανέρχονται σε 130-140 εκ. €, ενώ θα χρειαστεί 1 δις περίπου για την ολοκλήρωση του έργου. Μπορεί και παραπάνω, άφησε να εννοηθεί ο διευθυντή της ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου. «Να υπολογίσουμε πρόσθετες δαπάνες. Για παράδειγμα, αναθεώρηση λόγω πληθωρισμού» εξήγησε προκαλώντας τα σχόλια του τεχνικού κόσμου, δεδομένου ότι το κόστος είναι ήδη σημαντικό και την εκτέλεση του έργου την πληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες μέσω των διοδίων.
Από τη ενημέρωση του κ. Καρνέση προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Ολυμπία Οδός που θα υλοποιηθεί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν που είχε σχεδιαστεί. Όποτε σημάνει η επανεκκίνηση του έργου, θα έχει συμφωνηθεί μια διαφορετική σύμβαση, με τροποποιημένους όρους σε σχέση με την αρχική, το φυσικό αντικείμενο θα έχει μεταβληθεί και πιθανότατα η χρηματοδότηση θα έχει αναθεωρηθεί.
http://www.ilialive.gr/

Εκδήλωση Μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη

Βουλή με ... 10 κόμματα – Νέα δημοσκόπηση

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού οδηγεί, βάσει δημοσκοπήσεων πάντα, σε πολυκομματική βουλή ακόμη και 10 κομμάτων, που δεν δίνει αυτοδυναμία δε κανένα κόμμαΑρκεί να δει κανείς ότι με βάση την έρευνα της Marc για τον Alpha, μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ τους καθώς οριακά ξεπερνούν τους 150 βουλευτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πολίτες σε ποσοστό 44,2% πιστεύουν ότι αυτά τα δύο κόμματα μετεκλογικά θα συνεργαστούν.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό από τις απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα της marc πως το εκλογικό σώμα είναι μοιρασμένο μεταξύ ψήφου διαμαρτυρίας και ψήφου επιδοκιμασίας των προτάσεων των κομμάτων.
Το 44% των πολιτών απάντησαν πως αυτή θα είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας για κείνους ενώ το 43,4% πως θα ψηφίσει με βάση το πρόγραμμα των κομμάτων, ενώ ακόμη ένα 7,5% είπε πως θα συνδυάσει και τα δύο.
18 μέρες πάντως πριν τις εκλογές και ενδεικτικότερο όλων είναι ίσως το γεγονός πως με βάση τη δημοσκόπηση η συσπείρωση, ειδικά των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων, είναι κάτω και από το 50%.
Μόλις στο 28,3% η συσπείρωση για το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ν.Δ. παρουσιάζει συσπείρωση της τάξης του 46,2% που δικαιολογεί και το σαφές προβάδισμά της.
Αναλυτικά η δημοσκόπηση δείχνει πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρα-λευκά, αποχή και αναποφάσιστους):
ΝΔ 22,3 %
ΠΑΣΟΚ 17,8%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9,8%
ΚΚΕ 9,7%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 8,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,7%
ΛΑΟΣ 3,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,1%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3%
ΑΛΛΟ 6,2%

Οι έδρες των κομμάτων:
ΝΔ 110
ΠΑΣΟΚ 48
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 26
ΣΥΡΙΖΑ 26
ΚΚΕ 26
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 15
ΛΑΟΣ 10
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 8
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 8


 

“Φωτιά” στην ουρά της Σούπερ Λίγκας – Ντέρμπι πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ

Η προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στην ουρά της βαθμολογίας, αλλά και τους συσχετισμούς μεταξύ των 4 ομάδων των πλέι οφ. Με τον τίτλο να έχει κριθεί εδώ και δύο αγωνιστικές και τις ομάδες των πλέι οφ να είναι σχεδόν δεδομένες, τα βλέμματα όλων στρέφονται στη μάχη της ουράς. 
Η Δόξα Δράμας έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία ενώ ο Παναιτωλικός θέλει πολλά και όχι μόνο ένα θαύμα για να παραμείνει. Η τρίτη ομάδα φαίνεται ότι θα είναι είτε ο Εργοτέλης, είτε η Κέρκυρα αν και Ξάνθη, Πανιώνιος και Λεβαδειακός δεν έχουν εξασφαλιστεί μαθηματκά.
Στο Παγκρήτιο  Ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Λεβαδειακό και έχει στόχο μόνο τη νίκη για να κρατά την τύχη στα χέρια του. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του γνωρίζει ότι με την ισοπαλία θα ησυχάσει οριστικά.
Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον αδιάφορο ΟΦΗ και θέλει μόνο το τρίποντο για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής.
Στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Ξάνθη γνωρίζουν ότι όποια από τις δύο ομάδες νικήσει θα παραμείνει και στην κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα συνεχίσει να αγωνιά.
Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων υποδέχεται τον Ατρόμητο στο σπουδαιότερο ματς της ημέρας και θέλει να τον πιάσει στη βαθμολογία και να μην του επιτρέψει να έχει βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, αλλά και να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο μίνι πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την αδιάφορη Δόξα Δράμας με στόχο να εξασφαλίσει και αυτός τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός με πολλές απουσίες λόγω τιμωριών, φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης που θέλει να καπαρώσει την έκτη θέση και να περιμένει τυχόν τιμωρία είτε του Παναθηναϊκού είτε της ΑΕΚ από την UEFA για να εξασφαλίσει συμμετοχή στην Ευρώπη.
Στα Γιάννενα ο τοπικός ΠΑΣ θα πανηγυρίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα στο ματς κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Τετάρτη 18 Απριλίου (19.00)

ΑΕΚ – Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
Εργοτέλης – Λεβαδειακός
Κέρκυρα – ΟΦΗ
ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός – Άρης
Πανιώνιος – Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά από 28 αγώνες
1. Ολυμπιακός 67
2. Παναθηναϊκός 60
3. Ατρόμητος 49
4. ΠΑΟΚ 47
5. ΑΕΚ 46
6. Αστέρας Τρίπολης 39 (27)
7. Άρης 39 (27)
8. ΟΦΗ 37
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Λεβαδειακός 33
11. Ξάνθη 32
12. Πανιώνιος 32
13. Εργοτέλης 29
14. Κέρκυρα 28
15. Παναιτωλικός 25
16. Δόξα Δράμας 16

Α.Μητσόπουλος - Δικαιοσύνη. Το θεμέλιο της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ανατρέχοντας στα βάθη των αιώνων και φθάνοντας στη σύγχρονη εποχή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κύριος λόγος που αγωνίσθηκαν οι Έλληνες με σθένος εναντίον των επιβουλέων τους, ήταν για να διαφυλάξουν όχι μόνο το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό της ελευθερίας, αλλά και το ιδεώδες πολιτικό αγαθό της γνήσιας δημοκρατίας. Για να καθιερωθεί η δημοκρατία, η Ελλάς πέρασε από τις συμπληγάδες των Περσικών πολέμων, της Ρωμαϊκής επικυριαρχίας, της τουρκοκρατίας, του μαύρου ναζισμού και του ερυθρού σταλινισμού τη δεκαετία του ’40.
Η δημοκρατία σήμερα, με τα θετικά της αλλά και τα άπειρα τρωτά της σημεία, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού. Δημοκρατία όμως, δε σημαίνει μόνο διεξαγωγή εκλογών, ανάδειξη εθνοπατέρων και νομοθετικό έργο μέσα στη Βουλή. Η αληθινή δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιφρούρηση και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οφείλει να είναι άγρυπνος φρουρός, προστατεύοντας τη Νέα Γενιά που βάλλεται ανηλεώς, όχι μόνο από την φρικαλέα κοινωνική μάστιγα των εμπόρων ναρκωτικών και των παιδεραστών, αλλά εξίσου υπέρμετρα από αυτούς που προβαίνουν στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, που ναρκοθετούν με τις αρπακτικές τους διαθέσεις, το εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον των εργαζομένων και το δικαίωμά τους για μια ανθρώπινη ζωή. Οφείλει να είναι Δαμόκλειος Σπάθη ενάντια σε ενδοτικούς πολιτικούς, που ηθελημένα και εν γνώσει τους θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία στους Τροϊκανούς (ικανούς να τρώνε), ένεκα αποπληρωμής προσωπικών τους γραμματίων στη Νέα Τάξη.
Η γνήσια δημοκρατία, δεν θα πρέπει να κωφεύει στα εγκλήματα όσων προστατεύονται από την βουλευτική ασυλία, αλλά να απονέμει δικαιοσύνη εκκινώντας την παραγραφή των ανωτέρω εγκλημάτων, όχι από την ημερομηνία τελέσεώς τους, αλλά από την ημέρα που όσοι από τους εθνοπατέρες ανήκουν στο προστατευόμενο είδος kleptus-kleptus, θα βρεθούν εκτός κοινοβουλίου.
Στη σημερινή δημοκρατία απειλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα της ζωής, της περιουσίας, της ελευθερίας, όχι από αυταρχικά καθεστώτα, αλλά από «καθώς πρέπει», εγχώριους και διεθνείς κομπλεξικούς χαρτογιακάδες της δήθεν καλής κοινωνίας, που κατόρθωσαν να ανελιχθούν, να γίνουν «σεβάσμιοι» και ως εκ τούτου να επιτυγχάνουν τους καταστροφικούς για το Έθνος σκοπούς τους.
Σε αυτή την ηθικο-πολιτική κατρακύλα, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη. Μέσα στα πλαίσια μελλοντικής Συνταγματικής Αναθεώρησης, αλλά και τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, να θεσπιστεί ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο να προβλέπονται εξοντωτικές ποινές για ένα πλέγμα εθνικο-κοινωνικών εγκλημάτων, που η τέλεσή τους εξαλείφει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Να είναι άγνωστες σ’ αυτό οι απονομές χάριτος, οι μετατροπές και οι ευνοϊκές επιμετρήσεις των ποινών. Η δήμευση των περιουσιών αυτών των υποκειμένων να αποτελέσει τον κανόνα, ως προς την αντιμετώπισή τους. Μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και θα ελεγχθούν πιθανές κοινωνικές ταραχές. Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, πρέπει να τολμήσει και να έλθει σε ρήξη με καθετί σάπιο που κατέστρεψε τον τόπο. Είναι λαϊκή επιταγή να εξεταστούν από τη Βουλή, οι λόγοι υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και το Μνημόνιο, από το μνημονιακό δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ., να παραπεμφθούν οι πρωταίτιοι της αντεθνικής αυτής απόφασης σε δίκαιη δίκη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της Εθνικής Τραγωδίας που βιώνουμε, κατά τρόπο δίκαιο και παραδειγματικό.
Τα παιδιά μας και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, χρήζουν προστασίας. Το θέσφατο «dura lex sed lex» παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

nd.gr/web/node-korinthias

Στην Αχαϊα ο “ναύαρχος του Καραμανλή”

Έναν στρατιωτικό ο οποίος τίμησε με την πολυετή υπηρεσία του τις Ένοπλες Δυνάμεις, και υπήρξε αρχηγός ΓΕΝ την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό Αχαϊας.
Ο λόγος για τον ναύαρχο εν αποστρατεία και Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Γιώργο Καραμαλίκη, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς του είχε αναθέσει καθήκοντα αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας της Συγγρού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ναύαρχος του Καραμανλή», όπως είχε γίνει γνωστός στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γιώργος Καραμαλίκης, διατέλεσε στο παρελθόν, υπασπιστής του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Ενός ευπατρίδη της πολιτικής, με εκλογική αφετηρία και καταγωγή την Αχαϊα, μια περιφέρεια στην οποία θα δώσει αυτή τη φορά τη μάχη ο Γιώργος Καραμαλίκης, για τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο

Η Νέα  Δημοκρατία ανακοίνωσε   48 υποψήφιους βουλευτές  για τις 7 εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου. Όπως τόνισε  ο κ. Σαμαράς,  οι μισοί υποψήφιοι  είναι νέα πρόσωπα, ενώ δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες. «Δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος θα τεθεί επικεφαλής των ψηφοδελτίων της ΝΔ, στην Μεσσηνία και τη Μαγνησία.
Το κυρίαρχο στοιχείο στα ψηφοδέλτια είναι η κυριαρχία των ανδρών με χαρακτηριστικότερα τα ψηφοδέλτια της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας στα οποία δεν υπάρχει καμία γυναικεία συμμετοχή!
Στα ψηφοδέλτια της Κορινθίας και της Αργολίδας υπάρχει από μία γυναικεία παρουσία , στην Ηλεία υπάρχει συμμετοχή 2 γυναικών , στην Αχαία 4 γυναικών , ενώ η έκπληξη γίνεται στην συντηρητική κατά τά άλλα Λακωνία όπυ οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία του ψηφοδελτίου. Ακριβώς όπως το διαβάσετε .Τρεις γυναίκες και δύο άντρες. Η μία μάλιστα από τις υποψήφιες είναι φοιτήτρια και λογικά θα πρέπει να είναι η νεότερη όλων των Πελοποννησίων υποψηφίων.
Από τους νεαρότερους υποψήφιους και ο Κορίνθιος Χρήστος Δήμας.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 48 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
- Συνολικά από τους 48 υποψηφίους οι 35 είναι άνδρες και οι 13  γυναίκες!
- Τα επαγγέλματα που κυριαρχούν είναι οι  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και οι ΓΙΑΤΡΟΙ. Ακολουθουν οι πολιτικοί μηχανικοί εκ των οποίων οι δύο από την Κορινθία. Η Αθηνά Κόρκα πρώην βουλευτής της Ν.Δ και ο Νίκος Ταγαράς πρώην νομάρχης με την στήριξη της Ν.Δ οικονομολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.α.

Οι υποψήφιοι βουλευτές που ανακοινώθηκαν ανά εκλογική περιφέρεια,  στην Πελοπόννησο είναι:

     ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 1 ΔΗΜΑΣ  ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ
2 ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3 ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
4 ΚΟΡΚΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
6 ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

        ΑΡΓΟΛΙΔΑ

1 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2 ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
3 ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
4 ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
5 ΛΟΛΑΚΑ ΜΑΡΙΑ ΙΑΤΡΟΣ
          
        ΑΡΚΑΔΙΑ

1 ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
2 ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
3 ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
4 ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ
5 ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
2 ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
3 ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ  ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
4 ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5 ΣΤΕΡΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1 ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ
2 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ
4 ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
5 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
6 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
7 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΗΛΕΙΑΣ

1 ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ
2 ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
3 ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
4 ΚΟΛΑΪΤΗ  ΣΟΦΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
5 ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
7 ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
8 ΧΙΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΧΑΪΑ

1 ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ε.α., Πρώην ΑΓΕΝ
2 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
3 ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
4 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
5 ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
7 ΠΑΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
8 ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
9 ΝΤΖΕΛΒΕ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
10 ΡΑΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
11 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΜΒ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
12 ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΥΠΕΣ & ΥΠΕΚΑ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Αφού πέρασε την τελευταία στιγμή τους ΦοΔΣΑ Α.Ε.*, προτού κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο-σκούπα «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (Τάσος Γιαννίτσης-Πάρης Κουκουλόπουλος), σε συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φρόντισε να κάνει και κάτι άλλο, προτού διαλυθεί η Βουλή:
Mε τροπολογία της τελευταίας στιγμής πέταξε, στην κυριολεξία, «στο δρόμο» τους ΟΤΑ από τη διαχείριση των σκουπιδιών, δίνοντας στους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος τη δυνατότητα να αποφασίζουν αυτοί για το πόσες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) χρειάζεται η χώρα, ποιο θα είναι το κόστος κατασκευής αυτών των Μονάδων, ποιοι θα είναι οι εξυπηρετούμενοι από τις μονάδες και ποιο θα είναι το κόστος των ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών που θα παρέχουν αυτές. Με λίγα λόγια, σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι και οι περιφέρειες απλώς θα είναι... θεατές και θα υπάρχουν απλώς για να... μαζεύουν τα οποιαδήποτε χαράτσια.
Άρθρο 17, παρ. 13
Στο άρθρο 45 του ν. 4042/2012 (Α΄ 24) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής: «6. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής προσδιορίζονται οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριµµάτων (ΜEΑ) που είναι αναγκαίες σε εθνικό επίπεδο για την κάλυψη των απαιτήσεων των Οδηγιών 1999/31/ΕΚ και 2008/98/ΕΚ και την επίτευξη οικονοµιών κλίµακας όσον αφορά το κόστος κατασκευής των έργων και το κόστος των ανταποδοτικού χαρακτήρα παρεχόµενων υπηρεσιών. Ειδικότερα, µε την ανωτέρω απόφαση προσδιορίζεται ο αριθµός των αναγκαίων ΜΕΑ, οι εξυπηρετούµενες από αυτές περιοχές και κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται αναγκαίο για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων».
ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»
Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, και με ανακοίνωση του τμήματος Αυτοδιοίκησης κατηγορεί τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Όπως σημειώνει, «ακόμα και στις τελευταίες ώρες της η κυβέρνηση φροντίζει να μετατρέψει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Με την τροπολογία αυτή, «καταρρακώνεται κάθε έννοια δημόσιας διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών και των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται στο κοινοτικό δίκαιο».
«Είναι η συνέχεια όσων μεθοδικά προχώρησαν τον τελευταίο χρόνο με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ όπως η νομοθέτηση της αποκλειστικής, επί της ουσίας, αρμοδιότητάς του για τη διαχείριση των αποβλήτων (ν.4042/2012), της ανάθεσης του περιβαλλοντικού ελέγχου σε ιδιώτες, της «υπεραπλούστευσης» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ν.4014/2011)», συμπληρώνει.

* εδώ.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Εμφύλιος» στο «Άρμα Πολιτών» για τη συνεργασία με τον Καμμένο

Σε «εμφύλια» σύγκρουση εντός του κόμματος μετατράπηκε η απόφαση του προέδρου του «Άρματος Πολιτών» Γιάννη Δημαρά να συνεργαστεί προεκλογικά με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τον Πάνο Καμμένο (εδώ).
Με κοινή τους δήλωση, δέκα μέλη του, οι Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών, Αθανασίου Νάσος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών, Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας, Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Καραχάλιος Κώστας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Ζαβιτσάνος Σπύρος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Γεννιά Γεωργία, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Διομήδης Στάθης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, καταδικάζουν την ενέργεια του προέδρου τους, κάνοντας λόγο για «απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά» και σημειώνουν πως «το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝΚαταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.
Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.
Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ανακοινώσουν αύριο την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς.
Εξάλλου στις 28/3/2012 υπήρξε σχετική ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν ρητά η απόφαση για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία την βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το Άρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στην διάσωση πρώην βουλευτών της ΝΔ που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ''αντιμνημονιακό'' μανδύα να διασώσουν την δική τους ''πατρίδα'' χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και το λαό.
Για το γνήσιο της ανακοίνωσης:
Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών,
Αθανασίου Νάσος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών
Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας
Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος πολιτικής γραμματείας
Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος πολιτικής γραμματείας
Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας
Καραχάλιος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας
Ζαβιτσάνος Σπύρος,μέλος πολιτικής γραμματείας
Γεννιά Γεωργία, μέλος πολιτικής γραμματείας
Διομήδης Στάθης, μέλος πολιτικής γραμματείας
aftodioikisi.gr

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,δήλωσε τα εξής:
Συστήνουμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρό της κ.Σπύρο Καπράλο,να είναι προσεκτικοί όταν απευθύνονται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Εμείς δεν εμπλέκουμε την Ολυμπιακή Φλόγα σε προεκλογικές σκοπιμότητες.Αυτό που ζητάμε επιτακτικά είναι να μην εμπλέκει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την Φλόγα στις σκοτεινές διεθνείς πολιτικές σκοπιμότητες που εξαιρούν το Καστελλόριζο και τα Δωδεκάνησα από τη διαδρομή της.
Ας διαβάσει προσεκτικά ο κ.Καπράλος την ανακοίνωσή μας στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr,για να καταλάβει το τί ακριβώς εννοούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Την πολιτική σκέψη την έχει.
Τέλος,το γεγονός και μόνο ότι ο κ.Καπράλος ομολογεί στη τέταρτη παράγραφο της ανακοίνωσης του,ότι "δεν είχε έγκαιρα υποβληθεί" η πρόταση για Καστελλόριζο και Ρόδο,σημαίνει ότι ή ο ίδιος φέρει την ευθύνη,άρα πρέπει να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του ή αν ζήτησε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης,οφείλει να μας πει σε νέα ανακοίνωσή του σε ποιούς απευθύνθηκε,τί του απάντησαν και να δώσει στη δημοσιότητα τη σχετική αλληλογραφία.
Αυτά,προς το παρόν.

Επιλέγουμε σταθερότητα στη χώρα.

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεύτερος Παπανδρέου, χειρότερος του πρώτου.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεύτερος Παπανδρέου, χειρότερος του πρώτου. 
Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την προκήρυξη των εκλογών και ο κ. Βενιζέλος πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις. Τη μια θεωρεί υπερβολικές τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και την άλλη μοιράζει υποσχέσεις για όλους και για όλα.
Ισχυρίστηκε, σήμερα, ότι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων έχουν κόστος 9 δις ευρώ και, άρα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
Όμως! Τα 9 δις είναι δικό τους κατασκεύασμα και μάλιστα αντιγραφή του κ. Βενιζέλου από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι, ταυτόχρονα, άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Βενιζέλος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τη μείωση των φόρων.
Ξέχασε, όμως, ότι, ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αύξησαν τους φόρους, τα έσοδα του Δημοσίου λιγόστεψαν.
Εμφανίστηκε, άλλη μια φορά, υπέρμαχος των φόρων.
Επέκρινε, ταυτόχρονα, τη Νέα Δημοκρατία για τη δέσμευσή της να αποκαταστήσει, πρωτ’ απ’ όλα, τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων.
Ομολόγησε ότι “δεν είναι μόνον αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει” στα δύο προηγούμενα χρόνια, έφερε σαν παράδειγμα τους έκτακτους φόρους που ο ίδιος επέβαλε και μοίρασε υποσχέσεις παντού.
Περιμένουμε να επαναλάβει και το … “λεφτά υπάρχουν”!».

Δημοκρατική Συμμαχία : Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει. Παραμένει αδιόρθωτο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Την ημέρα που αποκαλύφθηκε απόκλιση στα έσοδα της τάξης των 357 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κύριος Βενιζέλος θυμήθηκε το «λεφτά υπάρχουν» και άρχισε να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις. Αποδεικνύει έτσι ότι παρά τα όσα συνέβησαν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει. Παραμένει αδιόρθωτο».


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για συνεργασία είναι ειλικρινής και καθαρή.
 Ο κ. Μάνος ουδέποτε έκανε κάποια αντιπρόταση, πέραν της απαίτησης να ενταχθεί η Δημοκρατική Συμμαχία στη Δράση!

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 Tα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα.
Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι.
Υπάρχουν 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες.
Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες.
Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να στρατευθούν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.
Καλή τύχη στους υποψήφιους βουλευτές.
Και αυτοί που δεν μπήκαν τελικά, θα είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Που δεν τελειώνει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τότε μόλις ξεκινά».

Tα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας