Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έρχονται και οι «Ανεξάρτητοι Σύζυγοι»


ΠΗΓΗ: antinews.gr

Μετά τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και οι «Ανεξάρτητοι Σύζυγοι» θα κατέλθουν στις εκλογές: Νταλάρας, Κούβελος, Βοσκόπουλος ηγούνται του νέου σχήματος.
 Και οι τρεις είναι καμένοι από τις συζύγους τους.  Γι αυτό αποφάσισαν να κηρύξουν επανάσταση στα δεσμά του γάμου, τώρα που δεν τους είναι καθόλου χρήσιμα
 Η νέα πολιτική κίνηση θα προσελκύσει όλους τους καταπιεσμένους άνδρες μέσα στο γάμο και αναμένεται άνετα να βγει αυτοδύναμη.
 Το μόνο μέτρο που θα εισηγηθεί είναι στη δεκαετία ο γάμος να λύεται αυτοδίκαια, εκτός αν οι σύζυγοι δηλώσουν εγγράφως ότι θέλουν να συνεχίσουν τον κοινό βίο τους.
Εμπνευσμένο το σύνθημα του νέου πολιτικού φορέα: «Παντόφλα στοπ, πλάστης τέλος».
Τα ανδρικά δικαιώματα στη σαχλαμάρα, στις μπίρες, στην μπάλα, στις μηχανές και στις γκόμενες, είναι πανάρχαια και αναφαίρετα…
Οι παράνομοι οίκοι ανοχής και το παρεμπόριο κυριαρχούν πλέον στο κέντρο της Αθήνας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής στην πόλη, η οποία από το 2005 είναι η πλέον ανασφαλή πρωτεύουσα στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του ΕΚΚΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη αποτυπώνουν απόλυτα την τραγική κατάσταση στην πρωτεύουσα. Η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1.500%, τη στιγμή που σε όλη την Αθήνα -σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη- μόνο ένας οίκος ανοχής λειτουργεί με άδεια. Την ίδια στιγμή το παραεμπόριο «καταστρέφει» τους επιχειρηματίες του κέντρου, οι ληστείες έχουν διπλασιαστεί και οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια.

Βεβαίως ο κ. Καμίνης είναι εδώ και καιρό δήμαρχος και όχι Συνήγορος του Πολίτη, αλλά δεν του το λένε γιατί αποπροσανατολίζεται η σκέψη του. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας οίκος ανοχής με άδεια, είναι μια αποστομωτική απάντηση σε όσους λένε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μπουρδέλο…
Σε αποθήκη του ΙΚΑ στην Πλατεία Θεάτρου βρέθηκαν πρωτοφανείς ποσότητες υγειονομικού υλικού. Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη αποθήκη μέσα σε διάφορα, οι ελεγκτές ανακάλυψαν 8 τόνους γύψου και 6.000 τανάλιες για δόντια.
Δεν πρόκειται για απάτη, αλλά για απόπειρα πραξικοπήματος. Θα έβαζαν όλη τη χώρα στο γύψο και με τις τανάλιες θα ξεδόντιαζαν τους αντικαθεστωτικούς…
Ο κ. Μπαμπινιώτης θέλει μόνιμο Υπουργό Παιδείας: αποκλείεται να σκέφτεται τον εαυτό του για τη θέση, γιατί την άλλη εβδομάδα θα μας μιλήσει και για την ανάγκη μόνιμου Πρωθυπουργού…
Βουντού-βουντού: πώς να μη χάσει ο Ολυμπιακός από τη Μέταλιστ, αφού στο γήπεδο βρέθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος; Πρέπει να το ομολογήσουμε λοιπόν: μαζί τα φάγαμε, αλλά ήταν μόνο δύο και αυτά στο τέλος.
Το φάντασμα του Κόντε περιπλανήθηκε πάνω από το κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας σε λίγο θα είναι άνεργος και ο Βαλβέρδε μάλλον σκεπτόταν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ισπανίας. Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός, που στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε ένα γκολ, δύο δοκάρια και δύο κλασσικές ευκαιρίες.
Χωρίς Ολυμπιακό, Μάντσεστερ Σίτυ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο θεσμός του Γιουρόπα Λιγκ αναμφίβολα υποβαθμίζεται. Άντε και του χρόνου, καλύτεροι…
Μ.Ο.

Ποια μεγάλα κανάλια αντικαθιστούν το «Σινεσπόρ» και το «Πρίσμα+»;

Από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+», από...
...τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού «Πρίσμα+» θα ενταχθούν στην ΕΤ1.
Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Στις 21:00 θα αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.
Επισημαίνεται ότι, από τις 19:00 έως τις 21:00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ θα παρέχονται μόνον από την ψηφιακή (και όχι την αναλογική) μετάδοση της ΕΤ1.
Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού τής δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde, καθώς και στο διεθνές αγγλόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

zappit.gr

Σταθερά Μπροστά η ΝΔ σε Συνθήκες Διαμαρτυρίας και Πολιτικής Ρευστότητας

Σε κλίμα δηλούμενης διάθεσης των πολιτών για ψήφο «τιμωρίας» λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που γνωρίζει η χώρα, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων κομμάτων και σε μεγάλη απόσταση 14 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν κατορθώνει να ανακάμψει ούτε με την αλλαγή του αρχηγού του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή 16/3) η ΝΔ συγκεντρώνει 25% έναντι 11% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ. Μεσολαβούν, η Δημοκρατική Αριστερά με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% και το ΚΚΕ με 11,5%, και ακολουθούν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Τα υπόλοιπα κόμματα, που δεν υπερβαίνουν το όριο του 3%, συγκεντρώνουν συνολικά 8%.
Η καταγραφή αυτή γίνεται σε ένα περιβάλλον οργής του κόσμου όπου επικρατεί η διάθεση «τιμωρίας» όσων μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση με 47% έναντι του 38% που απάντησε ότι στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίσουν με κριτήριο την επιλογή που είναι καλύτερη για τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με την νέα έρευνα επίσης της εταιρείας Pulse (Το Ποντίκι, 15/3). Ομολογουμένως, πρόκειται για μία πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης που σχηματίζεται και προέρχεται από τα 2,5 τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό, το μόλις 18% που απαντά στην ίδια έρευνα ότι η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου μπορεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ προς το καλύτερο, έναντι του 20% που απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει προς το χειρότερο και του 48% που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει.
Η αναγνώριση της καίριας παρέμβασης της ΝΔ στη δρομολόγηση των εξελίξεων με τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και τη στήριξη της χώρας μπροστά στο χείλος της χρεοκοπίας, θα φανεί στις επικείμενες εκλογές, όπου η ανάδειξη μίας ισχυρής νέας κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναγεννήσει τη χαμένη ελπίδα των ελλήνων πολιτών.

Πολιτικό Παρατηρητήριο ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ

Νίκος Νικολόπουλος: εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας, που ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ίδια στιγμή που η τριμηνιαία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ (4o τρίμηνο του 2011) επιβεβαιώνει τα εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας, που ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αντί να επιταχύνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, διοργανώνει προεκλογικές συνεντεύξεις και φιέστες.
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Γραμματείας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων για τη διοργάνωση Φόρουμ, προκειμένου «να παρουσιαστεί το πλαίσιο για το νέο θεσμό της Κοινωνικής Οικονομίας»!
Την ίδια στιγμή η δράση για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας καρκινοβατεί:
           Πέντε μήνες μετά την έκδοση του νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ο κ. Υπουργός, έρχεται και τροποποιεί έναν νόμο που …δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, με τον νόμο 4052/1-3-2012. Του θυμίζουμε ότι είχαμε ήδη από το Σεπτέμβριο προειδοποιήσει για τις αδυναμίες του νομοσχεδίου που είχε παρουσιάσει και είχαμε προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις.
           Η προχειρότητα της όλης διαδικασίας είναι έκδηλη. Οι νέες τροποποιήσεις του Ν. 4025/2012 απαιτούν την πλήρη επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε για την υλοποίησή του, με συνέπεια καινούργιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δράσης.
           Καθυστερεί η νομοθέτηση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας που προβλέπει ο νόμος 4019/2011, όταν το νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο από πέρυσι!
           Καθυστερεί, επίσης, δραματικά η παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την προώθηση της χρηματοδότησης των κοινωνικών επιχειρήσεων.
           Δεν έχει διαμορφωθεί η διυπουργική επιτροπή, που προέβλεπε ο νόμος 4019/2011.
Ωστόσο έχουν υλοποιηθεί και μάλιστα με ταχύτατους (!) ρυθμούς:

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα την ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και η κατάσταση αυτή, αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της. Αφορά, όμως, και τη δυνατότητά της να ελκύει επισκέπτες. Η παρακμή που βιώνει η πόλη είναι πρωτοφανής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως μιλάμε για μια παρακμή καθολική. Για προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές και κορυφώνονται στο κέντρο. Δεν υπάρχουν μόνο στο κέντρο. Είναι ήδη εκδηλωμένα ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές, ως εκ τούτου, για την έξοδο της Αθήνας από τη σημερινή παρακμή, είναι επιβεβλημένος ένας συνολικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός πριν από μερικές μέρες για την ανακούφιση του κέντρου, είναι επομένως αποσπασματικά.
Δε λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα, αλλά απειλούν να ‘ωθήσουν’ την εγκληματικότητα προς τις γειτονιές της Αθήνας.
Οχυρώνουν το κέντρο, αφήνουν όμως απροστάτευτες περιοχές, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υπέρ- συσσώρευση παράνομων μεταναστών, την πορνεία, την επαιτεία και το παραεμπόριο, όπως για παράδειγμα τα Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια, ο Κολωνός. Μετατοπίζουν δηλαδή τον κίνδυνο της παρακμής και της υποβάθμισης αντί να τον εξαλείφουν οριστικά.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη».

Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου


Επισφράγιση της πολιτικής για την μετατροπή του σε μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας αποτελεί η επιστολή της Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κας Φώφης Παπαδημητροπούλου με την οποία περιγράφονται όλες οι ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τις επανειλημμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Η Μεσσηνία όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ο Πέτρος Τατούλης, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας που θα αποτελέσει τον κόμβο αναμόχλευσης όλων των τομέων της οικονομίας της Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας και της ποσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αφίξεων.
Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εξασφάλιση πιστώσεων 15 εκατομμυρίων ευρώ  από το ΕΣΠΑ η Διοικήτρια της ΥΠΑ αναφέρει στην επιστολή της αναλυτικά τα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθούν και τα οποία είναι:
1.     Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και συντήρηση κτιρίου Αεροσταθμού  με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης, η οποία και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με προϋπολογισμό , 1.961.850,00 ευρώ με ΦΠΑ, και περιλαμβάνει :
Επέκταση του κτιρίου Αεροσταθμού προς την πόλη κατά 300 τ.μ.,. τροποποιήσεις στους χώρους διαφόρων εκμεταλλεύσεων του αεροδρομίου, κατασκευή νέου συγκροτήματος w.c. στην αίθουσα αφίξεων και ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση των ήδη υπαρχόντων συγκροτημάτων w.c. της αίθουσας αναμονής, προβλέψεις για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, κατασκευή νέου στεγάστρου, τροποποίηση της κυκλοφορίας και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και επέκταση του συστήματος κλιματισμού και διάφορες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
2.      Απαλλοτρίωση έκτασης 50 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.
3.      Αναβάθμιση των στρωμένων επιφανειών του πεδίου ελιγμών του αερολιμένα Καλαμάτας (διάδρομος προσαπογείωσης α/φ, τροχόδρομοι, φωτοσήμανση), με βάση μελέτες που εκπονούνται από το ΓΕΑ σε συνεργασία με την ΥΠΑ.
4.      Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ΥΠΑ συνεργάζεται με το ΓΕΑ προκειμένου να της  παραχωρηθεί έκταση για την κατασκευή  νέου δαπέδου στάθμευσης  ελαφρών αεροσκαφών γεγονός που θα προσελκύσει κίνηση ΙΧ αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο και συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής. 
5.      Για τα ανωτέρω έργα εκκρεμεί η ανανέωση - επικαιροποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του αεροδρομίου από το ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ, όπου έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος από τον Σεπτέμβριο 2011 και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων».

Συνέντευξη Α. Τσίπρα στο eklogika.gr: Στρατηγική εξαθλίωσης να ανταγωνιζόμαστε τη Βουλγαρία

«Δεν υπάρχει ασφαλέστερος δρόμος για την χρεωκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, από αυτόν που ακολουθούμε σήμερα», δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξή του στο eklogika.gr και στον Χρήστο Καψάλη, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Απαντά στις δηλώσεις Ράιχενμπαχ για τους μισθούς στη χώρα μας τονίζοντας ότι «το να βάζεις για την Ελλάδα στόχο να φτάσει να ανταγωνίζεται τη Βουλγαρία, είναι μια στρατηγική εξαθλίωσης». Ο κ. Τσίπρας απαντά σε «καυτά» ερωτήματα που αφορούν το πώς θα διαπραγματεύονταν ένας κυβερνητικός συνασπισμός της κεντροαριστεράς τις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει σήμερα η χώρα μας, πώς μπορεί να προκύψει συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων ώστε να υλοποιήσει μια άλλη πολιτική, ποια μπορεί να είναι η πολιτική αυτή για θέματα όπως οι μισθοί σε συνδυασμό με την πρσέλκυση επενδύσεων, το ρόλο του δημοσίου κ.α.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας του eklogika.gr για όσα μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες από ατ οποία προέκυψε ο «δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει του Έλληνες» ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι «επιβεβαιώνεται το γεγονός πως η ενότητα και η συμπόρευση όλων αυτών που αναζητούν εναλλακτική διέξοδο, είναι εφικτή πάνω σε μια τέτοια προγραμματική βάση και μπορεί να διεκδικήσει την στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η συνέντευξη Η συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο eklogika.gr, έχει ως εξής:

Οι Ευθύνες της Αριστεράς

Η προσπάθεια της Αριστεράς, όλων των αποχρώσεων, να διεκδικεί για τον εαυτόν της το ρόλο του γενικού κατήγορου για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία, ως να μην έχει καμία ευθύνη η ίδια με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Για δεκαετίες τα κόμματα και οι ομάδες της Αριστεράς άσκησαν καταλυτική επίδραση στην εξάπλωση όλων των παθογενειών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και μάλιστα, ακόμη και σήμερα, τις ίδιες αυτές πρακτικές που διέβρωσαν τα θεμέλια της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, συνεχίζει να τις υποθάλπει, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς καμία διάθεση διόρθωσης των υπονομευτικών της πολιτικών, χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση.
Η ασυλία των «ιερών αγελάδων» που διατηρούσε παραδόξως η Αριστερά ως σήμερα έχει τελειώσει.
Και στην Αριστερά οι ευθύνες είναι τεράστιες και ουσιαστικές:   
·         Εξανάγκασε με στοχευμένες κινητοποιήσεις και μαξιμαλιστικές θέσεις μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις να βάλουν «λουκέτο», καταδικάζοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Αναφέρουμε για παράδειγμα ότι στις αρχές της 10ετίας του 1990 Pirelli και Goodyear αποχώρησαν από την Ελλάδα επειδή τα συνδικάτα δεν δέχθηκαν τη μείωση του προσωπικού κατά 10%. Μέχρι τότε το 80% των ελαστικών αυτοκινήτων κατασκευαζόταν στην Ελλάδα και γίνονταν και εξαγωγές, ενώ σήμερα εισάγονται όλα.
·         Ακύρωσε επενδυτικές δραστηριότητες, έδιωξε επενδυτές και δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο την εικόνα μιας χώρας  εχθρικής στις επενδύσεις λόγω των «κοινωνικών» αντιδράσεων, που υποδαύλιζε.
·         Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ο οποίος στο όχι μακρινό παρελθόν κυριολεκτικά ανθούσε, φέρει βαριά ευθύνη για την κατάρρευσή του.
·         Καθοδήγησε διαμαρτυρίες που πλήγωσαν καίρια τον τουριστικό τομέα, τόσο στην πρωτεύουσα, η οποία πλήττεται από την κατακόρυφη μείωση τουριστικών αφίξεων όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας, που ως συνέπεια έχει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
·         Έδωσε τη χαριστική βολή, κυριολεκτικά, στην εμπορική κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεχείς κινητοποιήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις λίγων δεκάδων διαδηλωτών, που εμπόδιζαν την κίνηση, και απέτρεπαν τους καταναλωτές να πάνε στα καταστήματα, ταλαιπωρώντας τους ίδιους τους εργαζομένους  Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ «τα προβλήματα που δημιουργούν ετησίως οι 1300 πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν ως αποτέλεσμα να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και την εμπορική κίνηση, στερώντας από την αγορά περίπου τέσσερις παραγωγικές ώρες ημερησίως και μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου των 90 δις από τις περίπου 82.000 εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας».
·         Υποστήριξε κάθε παράλογο και αντικοινωνικό προνόμιο που επεδίωξε η οποιαδήποτε συντεχνία. Προνόμια τα οποία ικανοποιήθηκαν με ασυλλόγιστο εξωτερικό δανεισμό, τον οποίο καλούνται σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι, μέσα σε επώδυνες συνθήκες, να ξεπληρώσουν.
·         Εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον περιορισμό της μετανάστευσης των νέων, την ευγενή άμιλλα με στόχο τη βελτίωση της τριτοβάθμιας Παιδείας.  
·         Επέτρεψε, δίνοντας ιδεολογικό άλλοθι, και σε μερικές περιπτώσεις από κάποια τμήματα της Αριστεράς και πολιτική κάλυψη, στους «γνωστούς αγνώστους», κουκουλοφόρους ή μη, να καίνε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, να ασκούν βία σε πολίτες, να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ευταξίας.
·         Εναντιώθηκε στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου που στοχεύει στην υπεράσπιση της νομιμότητας, της προστασίας του απλού πολίτη, της επιχειρηματικής δραστηριότητας,
·         Υπερασπίστηκε και συνεχίζει να υπερασπίζεται ως σήμερα, το δικαίωμα συμμοριών, με ιδεολογικό ή μη περίβλημα, να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους. Αντιθέτως, αφήνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών έρμαιο στις διαθέσεις των οργανωμένων και βίαιων μειοψηφιών.
·         Καθοδήγησε για χρόνια καταλήψεις σχολείων, με μειοψηφικές ομάδες μαθητών, ή ακόμη και εξωσχολικών στοιχείων, με δήθεν αιτήματα αναβάθμισης της εκπαίδευσης, εμπεδώνοντας ένα πνεύμα χαλαρότητας και διάλυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, ιδιαίτερα των πιο υποβαθμισμένων οικονομικά περιοχών.
·         Αντιτάχθηκε σε οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού της λαθρομετανάστευσης, και της γενικευμένης ανομίας σε αστικές περιοχές που έχουν μετατραπεί σε γκέτο, ενώ στήριξε το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια, που αποτελεί επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης χιλιάδων λαθρομεταναστών. 
·         Συντάχθηκε και προώθησε κάθε ιδεολόγημα το οποίο στόχευε στην υπονόμευση της ελληνικής ταυτότητας, στην αρνητική αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας, στην ενότητα του ελληνικού λαού.

Η Αριστερά δεν μπορεί να παριστάνει σήμερα τον κριτή των πάντων, θεωρώντας ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν κοντή μνήμη.
Οι παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας έχουν και τη δική της καθοριστική σφραγίδα.
Η Αριστερά επίσης, δεν μπορεί να επενδύει στην καταστροφολογία και στην οργή των  πολιτών για την υποβάθμιση της ζωής τους.  
Χωρίς σχέδιο για το αύριο, χωρίς προοπτική, χωρίς πραγματική ελπίδα, το μόνο που πραγματικά υπόσχεται είναι η συνέχιση της οικονομικής ύφεσης και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Σήμερα, η χώρα χρειάζεται να βάλει οριστικό τέλος  στις παθογένειες της μεταπολίτευσης, να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κύκλο.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της νέας μεταπολίτευσης.
 
ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Υπογραφή το πρωτόκολλου Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ - Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 19/3/2012


Τη Δευτέρα 19/3/2012 και ώρα 13:00μμ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα υπογραφεί το πρωτόκολλο Συνεργασίας με θέμα «Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εξειδίκευση στην τεχνική υποστήριξη και στο σχεδιασμό έργων και συστημάτων Ύδρευσης- Αποχέτευσης – Όμβριων, καθώς και τη διαχείριση του Υδάτινου Δυναμικού της Περιφέρειας» μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ, από τον   Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και  από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ  κ. Νικόλαο Μπάρδη

Εγκρίθηκε το έργο "Ανακατασκευή κτιρίου (πρώην καρδιολογικής) του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας"

Μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δημιουργία δομών κοινωνικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο  Υφυπουργός Υγείας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης ικανοποίησε το αίτημα του Περιφερειάρχη και εξέδωσε την απόφαση της έγκρισης της σκοπιμότητας  για το έργο «Ανακατασκευή  κτιρίου (πρώην καρδιολογικής)   του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας».
Για το μεγάλο στόχο  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι η δημιουργία νέων δομών κοινωνικού χαρακτήρα, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα αρχίζοντας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας την προγραμματική σύμβαση ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.
Μέσα λοιπόν από την ανακατασκευή του κτιρίου της παλιάς καρδιολογικής προβλέπεται να λειτουργήσουν σε  αυτό συλλογικά, συνεργατικά και συμπληρωματικά μια  σειρά προνοιακών δομών, λαμβάνοντας υπόψιν την αναγκαιότητα  ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και την ανάγκη  ανάπτυξης κοινωνικών δράσεων που θα απευθύνονται σε  ομάδες του τοπικού πληθυσμού που λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και των συνθηκών που επικρατούν δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.
Συγκεκριμένα στο κτίριο θα λειτουργήσουν οι κάτωθι δομές:

  • Κοινωνικός Ξενώνας Κρίσης
  • Χώρος σίτισης – στέγασης αστέγων και μοναχικών ατόμων
  • Κοινωνικό παντοπωλείο – φαρμακείο και ιατρείο
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας
  • Γραφεία που θα καλύψουν ανάγκες στέγασης εθελοντικών οργανώσεων με κοινωνική ανθρωπιστική δράση
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει όλες εκείνες τις προσπάθειες που είναι απαραίτητες για την δημιουργία κοινωνικών δομών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βαθιά κρίση την οποία διέρχεται η Ελληνική Κοινωνία.

"Ο κυρ – Μέντιος, ο «κορλεόνης» του χωριού"

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας *

Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που σιτίζονταν πλουσιοπάροχα από αυτές τις «φάμπρικες» καταλήστευσης του δημόσιου κορβανά, που πήγαιναν στα χωριά τους με τα υπερπολυτελή τους αυτοκίνητα και παρίσταναν τους μεγαλοπαράγοντες που είχαν τα «κονέ» και κατάφερναν να τα παίρνουν από παντού και να βγαίνουν λάδι. Αυτοί οι άνθρωποι έμπαιναν «με τον παρά τους» μέσα στα σπίτια του χωριού, ήλεγχαν οικογένειες ολόκληρες και κατηύθυναν ακόμα και την ψήφο τους, την οποία βέβαια οι ίδιοι παζάρευαν για δικό τους όφελος. Το χωριό τους θαύμαζε και τους κολάκευε στα φανερά, όλοι όμως ήξεραν και ξέρουν σιωπηλά τι συνέβαινε, ποιοι ενδεχομένως τους κάλυπταν και έβαζαν πλάτες, με ποιους συνομιλούσαν σε τακτική βάση. Δεν μίλαγε όμως κανείς ανοιχτά για όσα είχε μέσα στο μυαλό του γιατί «ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μας χρειαστεί ο κυρ – Μέντιος, ο παράγοντας, ο κολλητός του έτσι και ο γνωστός του εκείνου».

Διάφοροι από αυτούς που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό, έκαναν ακόμα και μοιρασιές στους τόπους τους. Μοίραζαν επιδόματα, συνταξούλες, πέρναγαν στα κουφά και καμιά επιδοτησούλα από την οποία έπαιρναν βέβαια το ποσοστό τους, κανονικοί νταραβεριτζήδες και νταβατζήδες ενός «συστήματος» που για πολλά χρόνια έβγαζε και βγάζει «βουλευτές, δημάρχους, διευθυντές» και ό,τι άλλο βάζει ο νους. Μερικοί άλλοι την είχαν πάει ακόμα πιο πέρα τη μπίζνα και είχαν μετατραπεί σε κανονική «Μαφία», βλαχοκορλεόνηδες που εκβίαζαν, μιζάριζαν και οδηγούσαν ανθρώπους στην απόγνωση ή ακόμα και σε αυτοκτονίες.

Άλλοι χρησιμοποίησαν την οικονομική «ευρωστία» που τους παρείχε όλο αυτό το πολυεπίπεδο και πολύμορφο σύστημα, που μάλλον είχε εξελιχθεί σε μέθοδο, για να αναρριχηθούν σε συνδικαλιστικά ή κομματικά πόστα και από εκεί να μεταπηδήσουν σε κομβικά, νευραλγικά σημεία της κρατικής μηχανής, αποκτώντας κάλυψη, εξουσία, δύναμη και να μπορούν να διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο εξελίξεις, απόψεις, νοοτροπίες, να κατευθύνουν επαγγελματίες και επιχειρηματίες, να επιβάλουν τις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις τους, να κατεδαφίζουν και να συκοφαντούν κάθε άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνος» για τους ίδιους, για όσα πρεσβεύουν, για όσα εκπροσωπούν, για  όσους στους οποίους πουλούσαν εκδούλευση και κυρίως για τη νοοτροπία που εμφύσησαν στην ελληνική κοινωνία.

*(απόσπασμα από την αυριανή "σελίδα με το 7" στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ")

«Γιγαντομαχία» για τίτλο στο Βέλο . Η Ελλάδα Βέλου κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Βέλο όπου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής , αύριο Σάββατο , συγκρούονται  στο ντέρμπι κορυφής , δύο από τους διεκδικητές της ανόδου. Η Ελλάδα Βέλου κοντράρεται με την γειτονική της ομάδα τον Πέλοπα Κιάτου. Η νικήτρια ομάδα θα παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, ενώ η ηττημένη θα χάσει τις ελπίδες της για άνοδο.         Από την άλλη πλευρά η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΣ Κλένια, θα αντιμετωπίσει στην έδρα της ( Γ. Σολομού) την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ στο Θώδειο Στάδιο ο ΠΑΟ Λουτράκι αγωνίζεται με τον Παννεμεατικό.
 Την ίδια ώρα ( 15:00) στη Νεμέα σε ενδιαφέροντα αγώνα η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής αγωνίζεται με τον Α. Ο. Σολομού.  Τέλος «τρίποντα» χωρίς κόπο θα πάρουν ο Αστέρας Δερβενίου και ο Πανσολυγειακός  από Ισθμιακό και Άλμπαρτο Κόρφου ,αντιστοιχα , καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α’  Κορινθίας.  

Η 25η αγωνιστικήΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ             0 – 3 α. α.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ              3 – 0 α. α.


Η Β Κατηγορία
Αυλαία αύριο για το πρωτάθλημα στη Β1 Κορινθίας με τον αγώνα του ΠΑΣ Κύψελου Κορίνθου με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, στο γήπεδο του Συνοικισμού. Οι υπόλοιποι αγώνες της 23ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή.
23η ΑγωνιστικήΠ.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα στη Β2 Κορινθίας, με τους ενδιαφέροντες αγώνες της ημέρας να γίνονται στο Δερβένι ανάμεσα στον Πανευρωστινιακό και τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου, και στο Ξυλόκαστρο όπου ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου.
22η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ.
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡ.
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Χωρίς θέρμανση τα Κέντρα Υγείας στην Κορινθία

Δεν τους έχουν λεφτά για  πετρέλαιο και οι γιατροί κυκλοφορούν με…μπουφάν στα Κέντρα Υγείας Νεμέας, Γκούρας, Λουτρακίου και Ξυλοκάστρου!!
Κι όμως, όσο κι αν ακούγεται παράλογο και απίθανο, είναι πραγματικότητα. Εδώ και 25 μέρες το Κέντρο Υγείας Νεμέας και αρκετό διάστημα – ακόμα και μεγαλύτερο απ΄ αυτό- άλλα 3 Κέντρα Υγείας, της Γκούρας, του Λουτρακίου και του Ξυλοκάστρου, δεν έχουν πετρέλαιο και θέρμανση! Γιατί δεν έχει σταλεί ακόμα η σχετική πίστωση για την προμήθεια καυσίμων. Είπαμε, κρίση, αλλά όχι κι έτσι! Εδώ μιλάμε για Κέντρα Υγείας, όχι για κέντρα «τουρτουρίσματος»! Αν είναι δυνατόν να μπορούν να λειτουργήσουν οι γιατροί σε μια ορεινή περιοχή, χωρίς θέρμανση. Όπου ειδικά τις τελευταίες μέρες οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, τα γύρω βουνά χιονισμένα και το βράδυ ειδικά ο υδράργυρος πέφτει και κάτω από το μηδέν! Αν νομίζουν οι «υπεύθυνοι» και οι «αρμόδιοι» ότι έτσι μπορεί να λειτουργήσει ο τομέας της υγείας, του ύψιστου αγαθού για τον πολίτη, τότε, ή είναι γελασμένοι ή δεν ξέρουν ούτε που βρίσκονται, ούτε τι κάνουν, αλλά είναι άσχετοι με το αντικείμενο…

Και σε άλλα ιατρεία…
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το πρόβλημα της θέρμανσης υπάρχει και σε άλλα περιφερειακά ιατρεία του νομού. Οι γιατροί υπομονετικά και με περισσό ζήλο κάνουν το καθήκον τους, προσπαθώντας να ζεσταθούν με διάφορα μέσα, φέρνοντας θερμάστρες και σόμπες ακόμα και από το σπίτι τους. Μετά από τρεις εβδομάδες, μόλις προχθές ήρθε πετρέλαιο στο ιατρείο Καλλιάνων! Κι αυτό όχι από τη σχετική πίστωση, αλλά πιθανότατα από κονδύλι του Δήμου για έκτακτες ανάγκες. Και μιλάμε βέβαια για μια περίοδο που ειδικά σε τέτοιες περιοχές, ο χειμώνας δεν αστειεύεται! Οι θερμοκρασίες είναι πολικές και ξέρουμε όλοι ότι τις τελευταίες εβδομάδες το χιόνι ήταν πυκνό και το θερμόμετρο σπάνια ανέβαινε πάνω από το μηδέν και μόνο για λίγο το μεσημέρι. Και μέσα σε τέτοιες συνθήκες ο γιατρός έπρεπε να είναι σε εγρήγορση, να κάνει διαγνώσεις και να εξετάζει ασθενείς, παιδιά και ηλικιωμένους!

Λίγη ντροπή…
Λίγη ντροπή! Τίποτα άλλο… Για ένα κράτος που μάλλον έχει ξεχάσει ότι πέρα από τα οικονομικά στοιχεία, τις περικοπές και τη λιτότητα, κάπου σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και άνθρωποι. Άνθρωποι που δεν ζητούν πολυτέλειες και χλιδή… Μόνο τα απαραίτητα για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Και οι γιατροί να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανήμπορους πολίτες, με αξιοπρέπεια και μέσα σε συνθήκες ανθρώπινες και λογικές. Καλοί οι αριθμοί και οι υπολογισμοί, ας σκεφτούν όμως κάποιοι, ότι υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας που πρέπει να προσεχτεί, υπάρχει και ο ηλικιωμένος που με την τόση απαξίωση που του έχουν χαρίσει, έχει δικαίωμα τουλάχιστον στα αυτονόητα…
korinthianews.blogspot.com

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ν.Δ. Ελλάδας και Ιονίου στο Κιάτο

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει στις 23, 24 και 25 Μαρτίου 2012 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ν.Δ. Ελλάδας  και Ιονίου για παιδιά από 7 έως 15 ετών με σκάφη τύπου OPTIMIST, καθώς και το Περιφερειακό Κύπελλο Ν.Δ. Ελλάδος και Ιονίου για παιδιά από 12 έως 18 ετών με σκάφη τύπου LASER.
Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση για την Περιφέρειά μας, στα πλαίσια της οποίας αναμένεται να φτάσουν στο Κιάτο περίπου 180 αθλητές από 20 ναυτικούς ομίλους από την Κέρκυρα έως το Γύθειο, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, γονείς και άλλους παράγοντες.
Το πρωτάθλημα που διοργανώνεται από το Ν.Ο. Κιάτου για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί πρόκριμα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Απρίλιο και την πρόκριση στην Εθνική ομάδα.
Οι μικροί αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του Ν.Ο. Κιάτου θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν στην έδρα τους με αθλητές από όλους τους ομίλους της περιφέρειας.
Παράλληλα αυτό το τριήμερο όλα τα παιδιά της περιοχής μας θα γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της ιστιοπλοΐας και θα ζήσουν από κοντά μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα στο site της Ε.Ι.Ο.: http://www.eio.gr/perifer2012.htm.

Παμβοχαϊκός - Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε φιλικό αγώνα απόψε στο Βραχάτι

Η προτελευταία αγωνιστική (21η) της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Α1 Βόλλεϋ Ανδρών και λίγο πριν την έναρξη των play-off, την Παρασκευή, 16 Μαρτίου και ώρα 19.00′ στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Βέλου – Βόχας «Γεώργιος Τριαντάφυλλος», δίνει τη χαρά στους φιλάθλους της περιοχής μας να απολαύσουν έναν αγώνα βόλλεϋ μεταξύ των κορυφαίων Ομάδων της Volley League, του Παμβοχαϊκού και του πρωτοπόρου του Πρωταθλήματος Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Αναμένεται ένα παιχνίδι υψηλών προδιαγραφών που είναι σίγουρο ότι θα είναι θεαματικό μιας και οι Ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και το αποτέλεσμα του αγώνα δε θα επηρεάσει τη βαθμολογική τους θέση.

Νέος χλοοτάπητας στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου

H Δημοτική Αρχή Κορίνθου και το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, θα τοποθετήσουν νέο χλοοτάπητα και στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου  συνολικού ποσού 166.000 Ευρώ.
Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και εντός των προσεχών ημερών κατακυρώνεται το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και υπογράφεται το συμφωνητικό εγκατάστασης του εργολάβου για την ανακατασκευή του νέου χλοοτάπητα ο οποίος, μετά την τοποθέτησή του, θα συντηρηθεί και θα επιμεληθεί για τους πρώτους 2-3 μήνες από την ανάδοχο εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η ανακατασκευή του περιλαμβάνει την αφαίρεση του παλιού και την εγκατάσταση νέου προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα, κατάλληλου για την χρήση αθλητικών συναντήσεων, όπου αφού θα τοποθετηθεί σε αυτόν νέο υπόστρωμα εμπλουτισμένο με τα κατάλληλα υλικά, θα εφοδιαστεί επιπλέον από το απαραίτητο αποστραγγιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την ταχύτατη απορροή των υδάτων.

Γιάννης Μιχελάκης : Aκόμη και τώρα, ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του προκατόχου του

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα είπε χθες ο κ. Προβόπουλος δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία αρνητικής εικόνας, τη διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τη χώρα, το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ. Όπως δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική απάτη του “λεφτά υπάρχουν», που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου.
Δυστυχώς, όμως. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και τώρα, ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του προκατόχου του.
Με τις υποσχέσεις, που έδωσε χθες για αποκατάσταση όλων των αδικιών που προκάλεσαν ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει τις ίδιες καταδικασμένες πρακτικές.
Με υποσχέσεις για όλους και για όλα, επιβεβαιώνει ότι τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος».
 
 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣ​Η ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ & ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ
Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια επιβεβαίωση των καταγγελιών της Νέας Δημοκρατίας για παράνομες και ανήθικες προσλήψεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιέχει η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αναφέρει ότι “οι αποχωρήσεις υπεραντισταθμίστηκαν από περισσότερες των αναμενόμενων προσλήψεων”, τονίζει ότι “παραβιάστηκε ο κανόνας 1 προς 10” και επισημαίνει ότι, από τα σχέδια για πλήρη διαφάνεια ως προς τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις και τις μετατάξεις, τίποτε δεν έγινε.
Τα φαινόμενα αυτά, αποτελούν βασική αιτία για την αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων. Και, δυστυχώς, παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις, στην περίοδο αυτή.
Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσουν βιομηχανία προαγωγών, μετατάξεων, αλλά και διορισμών για ρουσφετολογικούς και κομματικούς λόγους.
Τους προειδοποιούμε ότι οι πρακτικές αυτές δεν γίνονται δεκτές και δεν θα περάσουν».

Κώστας Κόλλιας: «Όσο τελματώνει η αγροτική επιχειρηματικότητα τόσο θα βουλιάζει η εθνική οικονομία»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και η Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανυπαρξία πολιτικής για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Σχετικά με την πρωτοβουλία ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτή είναι η δεύτερη μείζονα παρέμβαση που πραγματοποιούμε ως Τομέας και Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το τεράστιο έλλειμμα σε πολιτικές ενίσχυσης της αγροτικής και κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας. Στα τέλη του Φεβρουαρίου είχαμε καταθέσει επερώτηση, την οποία θα εισηγηθώ στην ολομέλεια όταν καθοριστεί ημερομηνία συζήτησης, σχετικά με τις καθυστερήσεις στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εδώ και μήνες το Υπουργείο αναθεωρεί το «Αλ.Μπαλτατζής», ανακατανέμοντας πόρους. Τελικές αποφάσεις δεν έχουμε δει, ούτε πρόκειται να δούμε άμεσα αφού η διαδικασία έχει δρόμο ακόμη, πάντως ήδη διαρρέουν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα θα ακρωτηριαστεί κατά τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαπιστώνει μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη μεριά των αγροτών και επιλέγει να πετσοκόψει κατ’ εξοχήν αναπτυξιακά Μέτρα, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ και τη Βιολογική Γεωργία κατά 100 εκατομμύρια. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές θα γίνουν στα Μέτρα για τη μεταποίηση και εμπορία, τα Leader και τα ΟΠΑΑΧ.
Με άλλα λόγια το Υπουργείο, αντί να δίνει κίνητρα, κάνει διαπιστώσεις και «κουρεύει» από τις επενδύσεις. Όμως αυτό δεν είναι αγροτική πολιτική για την ανάπτυξη, αλλά παραδοχή αδυναμίας, και η παραδοχή αδυναμίας σημαίνει αδυναμία διακυβέρνησης. Και βεβαίως το «Αλ.Μπαλτατζής» είναι ένα μόνο δείγμα της κατάντιας στην οποία έχει οδηγηθεί η αγροτική ανάπτυξη. Το πολυδιαφημισμένο αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ρευστότητας δεν υπάρχει καμία.
Και δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ και στην απροθυμία των τραπεζών να συνδράμουν. Οι καθαρές ροές χρηματοδότησης το 2009-2011 μειώθηκαν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2011, η χρηματοδότηση προς αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις ήταν μηδενική. Αγρότες και κυρίως νέοι που θέλουν να επενδύσουν δεν βρίσκουν πουθενά στήριξη. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν λάβει άφθονες εγγυήσεις, και μάλιστα όχι μόνο από το ελληνικό κράτος, αλλά από διεθνείς κολοσσούς. Είναι ώρα να αρχίσουν να κινούν τα κεφάλαιά τους γιατί διαφορετικά θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης που επηρεάζει και τις ίδιες.
Βεβαίως η απουσία πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη δεν φαίνεται μόνο στην αποτελμάτωση των επενδυτικών προγραμμάτων. Φαίνεται στην αδυναμία πάταξης των ελληνοποιήσεων και των παράνομων εισαγωγών, στην ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι, στη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, στην απουσία προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Όλα αυτά διαλύουν τους αγρότες, αφανίζουν την παραγωγικότητα, πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και καταστρέφουν το μέλλον του αγροτικού τομέα.
Δύο χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία φωνάζει για ανάπτυξη. Τώρα όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων εταίρων μας, αναγνωρίζουν, έστω όψιμα, το δίκιο μας. Τώρα έχει ωριμάσει η στιγμή να επιδιώξουμε την αύξηση της ευρωπαϊκής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αγροτική ανάπτυξη. Έχει έρθει η ώρα να διεκδικήσουμε κάτι ουσιαστικότερο για τον αγροτικό τομέα, κάτι που θα μας βοηθήσει να σταθούμε στα δικά μας πόδια και όχι σε δανεικά.»

«Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη». Λυπάμαι που δραπετεύεις τη Δευτέρα και δεν θα έχω την ικανοποίηση να σου μιλήσω για αυτά τα λεφτά……

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι Κοινοβουλευτικά απαράδεκτη η συμπεριφορά και η πρακτική του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, που -για 5η φορά- επίκαιρη ερώτηση, η οποία είχε επιλεγεί να συζητηθεί, για τα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια και το παράνομο διαδικτυακό τζόγο αναβάλλεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Θεωρώ αδιανόητο προκειμένου να βρει 325 εκ € να κόβει μισθούς και συντάξεις και να μην ενδιαφέρεται ο Υπουργός Οικονομικών για 5 δις € που χάνει η χώρα μας κάθε χρόνο από το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και τα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια, σύμφωνα και με την Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και τα οποία καταλήγουν στα νησιά Κέιμαν, στο Γιβραλτάρ το Σουδάν και αλλού.
«Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη». Λυπάμαι που δραπετεύεις τη Δευτέρα και δεν θα έχω την ικανοποίηση να σου μιλήσω για αυτά τα λεφτά……που όντως υπάρχουν.
Όμως η ΝΔ, ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και εγώ προσωπικά, δεν θα επιτρέψουμε, μετά την εκφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, να κόβονται χρήματα από μισθούς και συντάξεις και να μην φορολογούνται και να νομιμοποιούνται παράνομα έσοδα από εγκληματικές πράξεις
Αναλογίσου ως αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με 5 δις ετησίως πόσες τρύπες θα κλείναμε».

Τι έγινε ρε "δημοκράτες" πασόκοι ; Τα "άκρα" τώρα είναι "πολιτικοποιημένα" ;

Γράψαμε προχθές αναλυτικά για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το γνωστό - άγνωστο "σύστημα" ενόψει των εθνικών εκλογών.
Ούτε εμείς όμως, παρότι υποψιασμένοι, δεν μπορέσαμε να φανταστούμε μέχρι που θα έφτανε ο πολιτικός χατζηαβατισμός του "συστήματος".
Αυτό που βλέπουμε να ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες δεν έχει πραγματικά προηγούμενο. Το πάθος και το μίσος του "συστήματος" που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει εκλογικά προβλήματα στη ΝΔ είναι τόσο μεγάλο που εξελίσσεται σε γραφικό μένος, στο βωμό του οποίου θυσιάζεται κάθε παραδοσιακή ιδεολογική αντίληψη.
Οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται και αυτοχαρακτηρίζονται ως μοναδικοί "δημοκράτες" και "προοδευτικοί", εκείνοι που όλη τους τη ζωή πορεύτηκαν με το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά", εκείνοι που έφτασαν να θεωρούν μέχρι και τον Ρέππα πολιτικό μέντορα, τον τελευταίο καιρό "χαϊδεύουν" και χαριεντίζονται με όλα εκείνα που για χρόνια αποκαλούσαν "αυγό του φιδιού" και "εξωκοινοβουλευτικά άκρα της Δεξιάς", ενίοτε και "παρακράτος" το οποίο απέδωσαν μέχρι και στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή κάποιες ιστορικές περιόδους.
Τον τελευταίο καιρό αυτά τα - κατ' αυτούς άκρα - τα ονομάζουν "πολιτικοποιημένα άτομα" με τα οποία ανοίγουν κιόλας "εποικοδομητικό διάλογο".
Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας τις μαριονέτες αυτού του "συστήματος" να γράφουν τέτοια πράγματα στέλνοντας την πολιτική τους φιλοσοφία και αντίληψη στον καμπινέ προκειμένου να "σπάσουν" τη ΝΔ.
Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και ο λαός πλέον ..
Όπως λέει και η Τασούλα η βλάχα ... "
Τράτζικ !" ...

Διαπρύσιος
Diaprisios.GR

Τελικά ήταν αλήθεια: Μπήκαν και τα Σκόπια στο PSI!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν μελετούσα καλύτερα… ένα τσουβάλι λίρες;

Όπως αποδεικνύεται, η απάντηση στο ερώτημα που είχα θέσει στο άρθρο μου της 20ής Φεβρουαρίου (εδώ) – «Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;» - είναι καταφατική.

Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε (χωρίς τις ψήφους των Ελλήνων ευρωβουλευτών) μια τόσο αρνητική για την Ελλάδα έκθεση προόδου για τα Σκόπια.
Χειρότερη έκθεση, συνοδευόμενη μάλιστα από ψήφισμα υπέρ της ΠΓΔΜ και του δικαιώματός της στον προσδιορισμό «μακεδονικός», δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ.
Λυπούμαι, αλλά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απέτυχε μόνο στο PSI, αλλά με τους χειρισμούς της – και προφανώς τους χειρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακατεύτηκε σε θέμα εκτός της εντολής του – οδηγεί την χώρα όχι μόνο στην οικονομική, αλλά και στην εθνική καταστροφή.

EΠANΕΝΤΑΞΗ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε, σήμερα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, τον ενημερώνει ότι εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές κύριοι Αλ. Δερμετζόπουλος (Έβρου), Αν. Καρυπίδης (Σερρών), Εμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θ. Λεονταρίδης (Σερρών) και Ζ. Τζηκαλάγιας (Καστοριάς).

Κάλεσμα του Πάνου Μπεγλίτη Βουλευτή Κορινθίας για την εκλογική διαδικασία αναδειξης νέου Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι, 
Την Κυριακή 18 Μαρτίου η μεγάλη δημοκρατική παράταξη εκλέγει το νέο πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η πρωτόγνωρη αυτή δημοκρατική διαδικασία από τη βάση, θα εξοπλίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με ισχυρή νομιμοποίηση και πολιτική δύναμη, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη μάχη για τις εθνικές εκλογές.
Για την αναγέννηση του κινήματός μας.
Για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Η συμμετοχή όλων μας, μελών και φίλων, σε αυτή την εορτή Δημοκρατίας για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι δημοκρατική μας ευθύνη και πολιτική υποχρέωση απέναντι στη χώρα και το λαό μας.
Σας καλώ να δώσουμε το δυναμικό μας παρόν.
Να συμμετάσχουμε στη διαδικασία και να υπερψηφίσουμε το νέο ηγέτη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Πάνος Μπεγλίτης

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κορινθία

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών που σε λίγες εβδομάδες έρχονται «ολοταχώς», τα επιτελεία όλων των κομμάτων βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ειδικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τις συζητήσεις, συγκεντρώσεις, προεκλογικά προγράμματα και όλα όσα σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο, μακριά από το «άγχος» των υποψηφιοτήτων. Έτσι και στη Ν.Δ. –που πρώτη ξεκίνησε το θέμα- άρχισε η διαδικασία των αιτήσεων για όσους θέλουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, μια διαδικασία που έληξε στις 6:00 χθες το απόγευμα και αυτομάτως τα ονόματα έφτασαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού για την οριστική κατάταξη.

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση…
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το απόγευμα μετά τη λήξη της προθεσμίας, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι εξής:
Η πρ. βουλευτής Αθηνά Κόρκα- Κώνστα, ο πρ. Νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπίδας Καλλίρης, ο γιατρός Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο κ. Χρίστος Δήμας, η περιφερειακή σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη, ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, ο πολιτευτής Στέλιος Μάρκελλος και ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο νυν βουλευτής Κώστας Κόλλιας δεν χρειαζόταν να καταθέσει αίτηση, αφού εξ΄ οφίτσιου θα είναι σίγουρα υποψήφιος….

Ποιοι θεωρούνται (σχεδόν) σίγουροι…

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες, σίγουροι, εκτός του Κώστα Κόλλια, θεωρούνται οι, Αθηνά Κόρκα, Νίκος Ταγαράς, Πελοπίδας Καλλίρης, Χρήστος Δήμας και ο κ. Παπαγεωργίου. Βάσει αυτών των πληροφοριών που δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη αφού μπορεί να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, το ψηφοδέλτιο ουσιαστικά έχει κλείσει για την Κορινθία. Αναμένεται όμως η οριστικοποίηση των ονομάτων από τα κεντρικά της Ν.Δ. τις επόμενες μέρες…
Τα βασικά χαρακτηριστικά τω υποψηφιοτήτων ήταν, το ποινικό μητρώο και όσοι πρώην βουλευτές ήθελαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, θα έπρεπε να κάνουν δήλωση ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε παλαιότερη οικονομική αξίωση που έχει σχέση με τη θητεία τους ως βουλευτή. Το ποσό της αίτησης ανερχόταν στα 300 ευρώ και ήταν ένας λόγος για την ενίσχυση στα πάγια έξοδα των γραφείων συντήρησης της ΝΟΔΕ, αφού οι εποχές είναι δύσκολες και οικονομικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Αντώνης Σπηλιώτης.
korinthianews.blogspot.com

Aντώνη ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται!!!!

Γράφει ο δικηγόρος  Δημήτρης Γιάννος
Φαίνεται ότι η έφτασε η ώρα του ταλαίπωρου λαού!!!!!

Εκλογές λέει 29-4 ή 6-5 ή 13-5 ή οποτεδήποτε τέλος πάντων αποφασίσουν, μέχρι τα μέσα Μαίου. Εκτός αν δανειστές μας σκαρφιστούν τίποτε άλλο την τελευταία ώρα… Λές???, δεν νομίζω, αλλά
από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσει και να εκτονωθεί ο πολίτης, στο όνομα του οποίου, σχεδιάστηκαν και έγιναν τα τελευταία χρόνια όλα τα εγκληματικά λάθη (?) του καταρρέοντος και παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος… Με τι κριτήρια όμως θα κληθεί να επιλέξει ο λαός μας την επόμενη - επώδυνη διακυβέρνησή του?? Με τι αισθήματα θα πάει στις κάλπες ο καθένας από εμάς??? Ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι η «εκδίκηση», για τις πράξεις και παραλείψεις όλων, θα είναι ο οδηγός της επιλογής, το κίνητρο της μαζικής συμμετοχής, ο τρόπος της τιμωρίας του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος!!!