Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Απόψε που δοκιμάζεται η εθνική συνοχή και ακεραιότητα, με την Ελλάδα να βρίσκεται βαριά τραυματισμένη, στο περιθώριο απαιτήσεων από εταίρους-δανειστές που υπερβαίνουν τα όρια της καλώς εννοούμενης προστασίας των δικών τους συμφερόντων, η δημόσια συζήτηση έχει διολισθήσει στον αποπροσανατολισμό.
Προφανώς και κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα. Όπως και προφανώς, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι στα μέτρα που συνεπάγεται το Μνημόνιο ΙΙ υπάρχει έστω και υποψία δόσης αναπτυξιακών αντίβαρων, για μια χώρα, την Ελλάδα, η οποία σχεδόν δυο χρόνια μετά το Καστελόριζο και το Μνημόνιο Ι, βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εκείνη στην οποία τη βρήκε η πρώτη δανειακή σύμβαση.
Μεταξύ των δυο… «προφανώς» ωστόσο, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Η οποία συνοψίζεται στην έννοια και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Που κάθε άλλο παρά αφηρημένη είναι. Πρόκειται για βαθιά πολιτικό στρατηγικό αυτοπροσδιορισμό. Είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς. Δεν φταίνε μόνο οι συνθήκες, που φυσικά και είναι εις βάρος μας.
Φταίνε πρωτίστως εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν να διαπραγματευτούν για λογαριασμό της Ελλάδας. Εκείνοι που σχεδίασαν και υπέγραψαν το Μνημόνιο Ι, και φυσικά εκείνοι που σήκωσαν πρόθυμα τη σκυτάλη της εφαρμογής των μέτρων του. Χωρίς καν να… βήξουν, προκειμένου να δηλώσουν απερίφραστα τις ενστάσεις τους. Για διαφωνίες, ας μην τα συζητάμε καλύτερα.
Όπως είπαν και οι «Anonymous» στο πρόσφατο μήνυμά τους, είναι ειρωνικό να δολοφονείται η Δημοκρατία στη χώρα στην οποία γεννήθηκε. Δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Για να σταματήσει να συμβαίνει, θα έπρεπε να αποδοθούν άμεσα πολιτικές ευθύνες σε όσους οδήγησαν την Ελλάδα στον μηχανισμό του Μνημονίου.
Και σε εκείνους που, εντός του Μνημονίου πλέον, αποδείχτηκαν εξαιρετικά ελλειμματικοί, για να διαπραγματευτούν μια καλύτερη θέση για τη χώρα. Για την κοινωνία. Για τους Έλληνες.
Αυτή η συζήτηση και η διαδικασία της απόδοσης ευθυνών, έπρεπε να διεξάγεται εκ παραλλήλου με τις τελικές συζητήσεις με την τρόικα για το Μνημόνιο ΙΙ. Γιατί η απόδοση ευθυνών, συνιστά από μόνη της διαπραγμάτευση. Και στέλνει στους διεθνείς εταίρους της χώρας το μήνυμα, ότι η Δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα. Και ζητά λογαριασμό.
Ξεκινώντας από τα του οίκου μας, για να φτάσουμε μετά και σε εκείνους. Επειδή, το τελευταίο διάστημα, αρκετό εθνικό αποπροσανατολισμό μας επέβαλαν, κυρίως οι εντός συνόρων. Ξεχνώντας τη βασική αρχή της επικοινωνίας: Ότι το μέσο, είναι το μήνυμα. Κάτι που σημαίνει ότι για να μπορέσεις να διαπραγματευτείς, και να οδηγήσει η διαπραγμάτευση σε αποτέλεσμα, πρέπει νωρίτερα να έχεις πείσει ότι… μπορείς. Να είσαι ο ίδιος το μήνυμα που θέλεις να στείλεις.

statesmen.gr

Για αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους κάνουν λόγο δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί

Για αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους κάνουν λόγο δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί


Κοινή δράση «απέναντι στην αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου» αναλαμβάνουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, οι οποίοι στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τη «φαλκίδευση των δικαιωμάτων του πολίτη» και «την ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων οι οποίοι -υπό την ανοχή, δυστυχώς, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου- καταλήγουν να υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες».
Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης, που αποφασίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (από όπου και η φωτογραφία), θα πραγματοποιηθεί και κοινή απεργία και αποχή από τα καθήκοντά τους (χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται το πότε), ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν ειδικές επιτροπές που θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο προτάσεων για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής

Φτωχοί και «αποκλεισμένοι» 3 εκατ. Έλληνες το 2010! - Φτωχότεροι οι συνταξιούχοι

Φτωχοί και αποκλεισμένοι 3 εκατ. Έλληνες το 2010! - Φτωχότεροι οι συνταξιούχοι

Στην Ελλάδα 3.031.000 άτομα (27,7% του πληθυσμού) ζούσαν το 2010 στα όρια της  στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat,  ενώ το αντίστοιχο ποσοστό συνολικά στις χώρες της Ε.Ε ανέρχονταν στο 23,4% του πληθυσμού, δηλαδή  115 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ποσοστό φτώχιας πληθυσμού, μετά από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόγκ! Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη...
Και τα παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας. Το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 -64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών ήταν πέρυσι φτωχοί και αποκλεισμένοι, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 27%, 23,3% και 19,8% αντίστοιχα, δείχνοντας ότι η «ψαλίδα» αρνητικά ανοίγει στους συνταξιούχους.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται σε Ρουμανία (48,7%), Βουλγαρία (44,6%), Λετονία (42%), Ουγγαρία (38,7%), Λιθουανία (34,3%), Πολωνία (30,8%), Ισπανία (29,8%), Βρετανία (29,7%), Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).

eklogika.gr

«Την ημέρα πού θα πάρω την γκλίτσα μου και μαζί με άλλους θ΄ ανέβω στην Βουλή, τότε θα λυθεί και το πολιτικό ζήτημα της Ελλάδας…», γράφει σ΄ ένα μήνυμά του ο Μήτρος από τα Γιάννενα . Τι ακριβώς εννοεί ;


Ένας τίμιος άνθρωπος πού εκφράζει τήν αγανάκτησή του...
Δεν το περίμενα ποτέ το ομολογώ, πώς σήμερα, του 2012 ανατείλαντος, θα υπήρχαν τόσο συνειδητοποιημένοι Έλληνες, ( βοσκοί παρακαλώ ), πού θα είχαν όχι μόνο τέτοιες προοδευτικές ιδέες ώστε στο κονάκι τους ( σ΄ ένα χωριό έξω από τα Γιάννενα ) νάχουν και Ιντερνέτ, αλλά πού ωσαύτως ανησυχούν βαθειά και Ελληνικά με την σάπια πολιτική κατάσταση...Ανησυχούν και σκέπτονται να τυφλώσουν τον πολιτικό Κύκλωπα πού βασανίζει την χώρα μας με τρόπους πρωτότυπους και πρωτόγνωρους ίσως για την εποχή μας, αλλά ωσαύτως αρχαίους και ΄Ομηρικούς όπως εκείνος ο μυθικός Οδυσσέας έπραξε σ΄ εκείνον τον άγριο και ανθρωποφάγο Κύκλωπα…

Το μήνυμά του το σενιάρισα κάπως, γιατί άκομψο το θεώρησα να το παρουσιάσω με εκείνη την ανορθόγραφη γραφή του, και τα έστω σε κάποια σημεία, βαριά χωριάτικα αλλά σταράτα λόγια του, πού όμως δεν θα ηχούσαν καλά σε κάποια ευαίσθητα και περιποιημένα, πολιτισμένα άς πούμε, αυτιά μας…

Το γράμμα του Μήτρου…


Διαβάστε περισσότερα »  patrablog.blogspot.com

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές από το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – Σπίθα


Η τελευταία ευκαιρία των μελών
του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Προς τους Έλληνες βουλευτές των κομμάτων της βουλής που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  και στους βουλευτές που τα κόμματά τους συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου

κ. βουλευτές,
                      το Σύνταγμα της χώρας, σας υποχρεώνει να ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον του Λαού και του Έθνους.

Δυστυχώς όμως τα δύο τελευταία χρόνια έχετε παραβιάσει την εντολή αυτή του Συντάγματος.

Όπως μας λέτε δεν γνωρίζατε ότι με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, εκχωρήσατε την Εθνική κυριαρχία της χώρας στους ξένους, παραιτούμενοι από την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.

Όταν το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από εσάς, δικαιολογηθήκατε ότι αυτό το κάνατε για να σώσετε την χώρα. Είπατε ότι δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς.
Το πρόγραμμα αυτό «σωτηρίας» της χώρας απέτυχε παταγωδώς και ο λαός μας σύρθηκε στη φτώχεια και την ανεργία, ενώ καταργήθηκαν κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών.

Στη ψηφοφορία αυτή είχατε ψηφίσει το κεφάλαιο Α του εφαρμοστικού Νόμου με το οποίο υπό το πρόσχημα της «αξιοποίησης» της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ξεπουλιέται ολοκληρωτικά, μισοτιμής η εθνική περιουσία.

Σήμερα γνωρίζετε ότι με την νέα δανειακή σύμβαση  ΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ επί της ουσίας θα νομιμοποιήσετε και την παλαιά δανειακή σύμβαση την οποία είχε υπογράψει μόνο ο τότε υπουργός οικονομικών και συνεπώς δεν έχει νομική ισχύ.
Παράλληλα αν την ψηφίσετε δίνοντας περισσότερους από 180 ψήφους νομιμοποιείτε και την προηγούμενο εφαρμοστικό νόμο που ήταν στον αέρα μια και δεν είχε ψηφιστεί από τα 2/3 της βουλής.

Σήμερα γνωρίζετε ότι αν αποδεχτείτε το αγγλικό δίκαιο στην νέα δανειακή σύμβαση, αφαιρείτε από την χώρα το μόνο νομικό όπλο αντίδρασης που έχει ενάντια στους τοκογλύφους δανειστές και την εκθέτουν σε κίνδυνο κατασχέσεων και διαρπαγής του εθνικού πλούτου.

Τότε κ. βουλευτές δεν γνωρίζατε όπως εκ των υστέρων δηλώνατε.
Τώρα όμως ξέρετε!

Τώρα ξέρετε ότι με το άρθρο 1 παρ. 1-4 ψηφίσατε την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων).

Τώρα ξέρετε ότι με το άρθρο 1, παρ.6 ψηφίσατε την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές.

Τώρα ξέρετε στο άρθρο 1, παρ.7 ψηφίσατε ότι ο Ελληνικός λαός που έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό «αξιοποίηση» στοιχείων αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Τώρα ξέρετε ότι με το άρθρο 1, παρ.11 ψηφίσατε ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το ταμείο «αξιοποίησης».

Τώρα ξέρετε ότι με το άρθρο 4, παρ.1 ψηφίσατε ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους δανειστές.

Τώρα ξέρετε ότι με το άρθρο 9, παρ. 1 ψηφίσατε και δώσατε την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση.

Τώρα ξέρετε ότι με τα άρθρα 11-14 ψηφίσατε την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν τους συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.

κ. Βουλευτές, αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν για το οποίο δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε.
Σε ελάχιστο χρόνο θα κληθείτε να ψηφίσετε μία συμφωνία που δεν θα «σώσει», αλλά θα καταστρέψει την χώρα.

Σήμερα σας κοιτούν όλοι οι Έλληνες και απαιτούν να ψηφίσετε ΟΧΙ στην εξαθλίωση της χώρας. Να ψηφίσετε ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο των Τραπεζών.

Κανείς από εσάς δεν έχει πλέον την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.

Το γεγονός ότι η υπογραφή αυτή νομιμοποιούμενη με την δική σας ψήφο θα είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας σε βάρος της χώρας και του Λαού, σήμερα εσείς ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΣΥΝΕΠΩΣ  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ

Σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο το Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου όπως είναι το Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας αποφασίστηκε ομόφωνα η επικύρωση της επιχειρησιακής συμφωνίας Jessica μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της τράπεζας EFG Eurobank και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  ο οποίος χαιρέτισε την επικύρωση της συμφωνίας και επισήμανε ότι αυτή εντάσσετε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία ενός υγιούς και ελκυστικού περιβάλλοντος.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει άμεσα στη μόχλευση  μόχλευση επενδυτικών κεφαλαίων και την προώθηση επενδύσεων με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη τοπική οικονομία. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ Επενδύσεων κ.Πετράκος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Ματζούφας, ο εκπρόσωπος της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Κολυβάς καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η «Δόξα» στον Σέρεμετ, η νίκη στη Δράμα - Παραιτήση Τεννέ από Παναιτωλικό.









Στον Παναιτωλικό σίγουρα θυμήθηκαν τη ρήση του Όσιμ για τη μπάλα, αφού έχασαν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια όμως τελικά γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Δόξα που είχε σε εκπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακα της.
Ο Παναιτωλικός έχασε... όσες κλασικές ευκαιρίες είχε σε όλο το πρωτάθλημα, οι παίκτες του ήταν μόνιμα στην περιοχή του Σέρεμετ όμως η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στην εστία.
Η Δόξα με δύο πανέμορφα γκολ σε αντεπιθέσεις πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και "βύθισε" τους Αγρινιώτες, ενώ ο Γιάχος της αρνήθηκε και πέναλτι στο 75'.
Από το 32' ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της εστίας του Σέρεμετ με τον Ονουάτσι να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Δόξας, από τη μικρή περιοχή. Στο επόμενο λεπτό ο Αραβίδης με καταπληκτικό πλασαριστό σουτ άνοιξε το σκορ ενώ στο 38' ο Ονουάτσι σε φάση καρμπόν με αυτή του 32', νικήθηκε και πάλι από τον Σέρεμετ.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους η μπάλα δεν έφυγε από την περιοχή της Δόξας, αλλά τα σουτ και οι κεφαλιές των παικτών του Παναιτωλικού σταμάταγαν στον πορτιέρο των Δραμινών.
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Δύο δοκάρια είχε ο Παναιτωλικός στο 49' και στο 50' και κάπου εκεί όλοι το πήραν απόφαση ότι η μπάλα δεν θα μπει στα δίχτυα της Δόξας.
Το τετ α τετ του Καμαρά στο 52' είχε την κατάληξη που όλοι φαντάστηκαν, με τον Σέρεμετ να αποκρούει και πάλι. Οι γηπεδούχοι απογοητεύτηκαν και η Δόξα το εκμεταλλεύτηκε. Είχε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο με δύο ευκαιρίες, ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε και ένα γκολ.
Ο Λίμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ στο 80' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ρότσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Δόξας στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναιτωλικός έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες.
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Φερνάντες (46' Χαριστέας), Ντολεζάι, Σιόντης (60' Ακαλέ), Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι.
Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Βέρτζος, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς (62' Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Ούελινγκτον (56' Γελαδάρης), Κυβελίδης (56' Λεάντρο).

Η εντός έδρας ήττα με 2-0 του Παναιτωλικού από τη Δόξα, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου.Ο προπονητής του Παναιτωλικού στη συνέντευξη τύπου ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν δέχτηκε ερωτήσεις και αποχαιρετησε ουσιαστικά τον κόσμο της ομάδας. Το μέλλον του είναι στα χέρια της διοίκησης και όλα θα κριθούν την Πέμπτη. Πάντως τα πράγματα φαίνεται πως οδηγούν σε διαζύγιο.


Τα 'δειξε! Θρύλος στην Πόλη, θρύλος στους «8»!

Ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές (65-67) κι έδειξε πως έχει τα προσόντα να φτάσει στα playoffs! Σούπερ «Πριντ», Παπανικολάου και Ντόρσεϊ.
Οι Πειραιώτες έκαναν τα εύκολα δύσκολα και λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν και να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι. Προηγήθηκαν με 63-52, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς, αλλά οι Τούρκοι μέσα σε 1:50'' κατάφεραν με επιμέρους σκορ 13-2 να φέρουν το ματς στα ίσα (65-65) 16'' πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κάνουν φάουλ στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές έβαλε μπροστά την ομάδα του με 67-65. Στην τελευταία επίθεση οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα έκαναν.... ποικιλία και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη σπουδαία νίκη.
Μετά από αυτή τους τη νίκη, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έβγαλαν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού πρόκρισης την Εφές και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έκανε κατάθεση ψυχής και στα σαράντα λεπτά του παιχνιδιού. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομάδα του Πειραιά είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και αυτό το οφείλει στο μαεστρικό κοουτσάρισμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Σέρβοςπροπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος... έδεσε κόμπο τον Ουφούκ Σαρίτσα και οι Πειραιώτες με την εκπληκτική τους άμυνα...καθάρισαν τους Τούρκους.
MVP: Τζόι Ντόρσεϊ, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου τα έκαναν... όλα σωστά. Οπότε θα ήταν κρίμα και άδικο ναδώσουμε σε έναν τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ο καθένας τους είχε από-τουλάχιστον- ένα σπουδαίο δεκάλεπτο και όλοι μαζίβοήθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει στο σπουδαίο διπλό και να κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Σάσα Βούγιασιτς δεν ήταν άφαντος, αλλά τον εξαφάνισε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ τωνΚυπελλούχων Ελλάδος εξαφάνισε τον... πολύ Σλοβένο και μάλιστα ο αριστερόχειρας φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε και τη φάση του αγώνα με μια απίστευτη τάπα επάνω στον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς.
Tα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67
Αναντολού Εφές (Σαρίτσα): Μπαλμπάι, Κινσεϊ 4, Τουντσερί, Ακιόλ 6 (1), Μπατίστα 2, Βούγιασιτς 8 (2τριπ), Σαβάνοβιτς 7, Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 22 (4τριπ, 2κλεψ, 2λαθ, 1ασ), Μπάρατς 16 (7ριμπ, 2λαθ).
Ολυμπακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 4, Σπανούλης 8 (6λαθ), Ντόρσεϊ 8 (8ριμπ), Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 16 (1τριπ, 4ριμπ), Παπανικολάου 16 (1τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης, Σλούκας 2, Λο 5 (1τριπ)
Συνολική στατιστική:
Αναντολού Εφές: 17/36δίπ., 7/22τρίπ., 10/16β., 21-13ρ., 8ασ., 9κλ., 5κοψ., 17λ.
Ολυμπιακός: 19/40δίπ., 5/15τρίπ., 14/17β., 23-12ρ., 9ασ., 10κλ., 2κοψ., 19λ.

gazzetta.gr

Ta έκαναν «Γης μαδιάμ» στη Γλυφάδα oi οπαδοί της ΑΕΚ

Σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν το ματς για τους "8" του κυπελλου συνομοσπονδίας βόλεϊ γυναικών μεταξύ της ΑΕΚ και της Γαλατασαράι.
Το κλειστό της Γλυφάδας είχε πάρα πολύ κόσμο, αφού το ματς ήταν πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ που ήθελε τη νίκη για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν εκτός γηπέδου, όταν οπαδοί της ΑΕΚ θέλησαν να μπουν με το έτσι θέλω στο κλειστό και τα ΜΑΤ αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν και μέσα στο κλειστό, με απολογισμό πολλά σπασμένα καθίσματα αλλά και την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα.
Οι διαιτητές ξεκίνησαν το ματς αλλά απείλησαν ότι αν συμβεί το παραμικρό θα το διακόψουν οριστικά.
Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν 25 προσαγωγές ενώ 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Στο ΕΑΚ Γλυφάδας εν τέλει παίχθηκε και βόλεϊ, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα με 3-0 σετ από την ανώτερη Γαλατασαράι και να ολοκληρώνει την πορεία της στο CEV Cup στην προημιτελική φάση.
Τα σετ: 10-25, 9-25, 20-25.

«Λουκέτο» στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας - Τους έκοψαν το ρεύμα

Τραγική η κατάσταση στο ραδιόφωνο της εκκλησίας. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» και έκοψε το ρεύμα προκειμένου να μην μπορεί να εκπέμψει ο σταθμός. Οι εργαζόμενοι μπόρεσαν με γεννήτριες να λειτουργήσουν τον σταθμό.

Έξω από το Συνοδικό Μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, πολλοί ανεβασμένοι στα κάγκελα του αυλόγυρου, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, των δημοσιογραφικών Σωματείων και της Ένωσης των Τεχνικών και ζητούν να εισέλθουν προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στον Σταθμό.

Έξω από το κτίριο έχει σπεύσει και περιπολικό της αστυνομίας με τέσσερεις αστυνομικούς, ενώ εντός του κτιρίου έχουν εγκλωβιστεί εργαζόμενοι στο Συνοδικό Μέγαρο αλλά και ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος και ο καθηγητής Βλάσης Φειδάς.

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα  την άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας. Στην απόφαση κατέληξε μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, λόγω αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.
Οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του.

Στη σημερινή, εξάλλου, συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στη ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
real.gr

Τριάντα δύο χρόνια, από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Κάποτε ρωτήσανε την Ουρανία Ξυλούρη: «Αλήθεια πως αντέξατε τόσο φως»; Αυτό ήταν ο Νίκος Ξυλούρης. Φως! Για όλη την Κρήτη, την Ελλάδα, την ομογένεια.
Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη που συγκλόνισε με τη φωνή του, τις ερμηνείες του, τα τραγούδια αλλά και τη στάση ζωής του δύο πατρίδες, Ελλάδα και Κρήτη. Έτσι έλεγε: «Έχω δυο πατρίδες που αγαπώ το ίδιο».
Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε στην Κρήτη, 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Όλη του η διαδρομή, από το καμένο από τους Γερμανούς χωριό του την περίοδο της Κατοχής μέχρι την Αθήνα και από την λύρα που ξεκίνησε να μαθαίνει στα 10 του χρόνια μέχρι τη γνωριμία του με την Ουρανία Μελαμπιανάκη και το στήσιμο της οικογένειας του με τα δύο του παιδιά, τον Γιώργη και τη Ρηνιώ, τον ανήγαγαν σε «Αρχάγγελο της Κρήτης» όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι. Μα τον έλεγαν και «κλωσσού», επειδή όπου και αν πήγαινε, μάζευε γύρω του δεκάδες παιδιά τα οποία αναγνώριζαν την παιδικότητα και την αθωότητα του Νίκου Ξυλούρη.
Ο Ξυλούρης, ο Ψαρονίκος όπως ήταν το παρατσούκλι του λόγω του ότι ο πατέρας του ήταν άνθρωπος της θάλασσας, λατρεύτηκε από συνθέτες και ποιητές, βραβεύτηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό μα ποτέ του δεν απαρνήθηκε μήτε την καταγωγή του, μήτε τους παιδικούς του φίλους, με τους οποίους συναντιόταν συχνά και γυρόφερνε μαζί τους τις πλαγιές και τις κορφές του Ψηλορείτη.
Υπήρξε άνθρωπος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος του. Θεωρούσε τη μουσική καθήκον και έλεγε πάντα πως η θέση του είναι δίπλα στους ανθρώπους που περιμένουν να μιλήσουν μαζί του μέσα από τα τραγούδια και τις νότες.
Ήταν δε τόση η ευθύνη αυτή που ένιωθε, ώστε όταν πέθανε ο πατέρας του, πήρε το αεροπλάνο κατέβηκε στην Κρήτη για να τον κηδεύσει και το ίδιο βράδυ επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να μη λείψει από τη μουσική σκηνή όπου τραγουδούσε.
Ο Νίκος Ξυλούρης έλεγε πως, σκλαβώθηκε μέσα στις μπουάτ και τα φώτα της Αθήνας αλλά δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τους ανθρώπους, όλους εκείνους που τον πίστευαν ως καλλιτέχνη και τον ακολουθούσαν. Όταν οι γιατροί ανακάλυψαν πως πάσχει από την επάρατη νόσο, ένιωσε πως χάνει τα χώματα κάτω από τα πόδια του. Το πείραξε που δεν μπορούσε να νικήσει την αρρώστια μα περισσότερο -όπως εξομολογούνταν σε δικούς του - τον πείραζε που στεναχωριούνταν η οικογένεια του.
Ο Κρητικός, ο καλλιτέχνης, ο Ανωγειανός Νίκος Ξυλούρης έφυγε από τη ζωή στα 44 χρόνια του, όμως άφησε πίσω του σπουδαίες κουβέντες για τη ζωή, για τη φύση, για την αγάπη, τον έρωτα, για το σεβασμό στους γερόντους και την αγάπη στην πατρίδα. Κουβέντες και λόγια, που είχε κάνει με φίλους και συντοπίτες του. Μα πάνω από όλα όπως και ο ίδιος έλεγε «είμαι περήφανος για τρία πράγματα. Που είμαι Ανωγειανός, Κρητικός και Βενιζελικός».

e-typos.com

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (υπό τον Γρ. Νιώτη) ζητούν παράταση της κυβέρνησης

Πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ενδεχομένως και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Οι βουλευτές διατυπώνουν συγκεκριμένη πρόταση με την οποία ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, να διασφαλίσουν την εφαρμογή της όποιας πρότασης φέρει, με τη σύμφωνη γνώμη τους, η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Ουσιαστικά, το θέμα που θέτουν είναι τι θα γίνει αν η σημερινή Βουλή ψηφίσει την απόφαση των τριών αρχηγών και η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να μη την εφαρμόσει.

    Γι αυτό προτείνουν είτε να υπάρξει δέσμευση των τριών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή της και μετά την ψήφισή της, ή να αναβληθεί η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και αυτή να γίνει (ή να μη γίνει) μετά τις εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν άμεσα.

    Εναλλακτικά προτείνουν παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και δομικό ανασχηματισμό του σημερινού κυβερνητικού σχήματος.

    Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπάρχει, σε ορισμένους βουλευτές, οι οποίοι κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό, επί του παρόντος, να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

    Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώνονται για πιθανή συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, αύριο, μετά το μεσημέρι.


Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:

Η σύσκεψη των... μουτρωμένων

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ξέρεις για να καταλάβεις κάποια πράγματα. Όταν βλέπεις ανθρώπους συννεφιασμένους, να μπαίνουν με σκυμμένο κεφάλι και να δαγκώνονται ξέρεις ότι αυτά που θα ακούσεις, μόνο ευχάριστα δεν θα είναι.
Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών κατά την είσοδό τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Με... κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα, άλλοι να δαγκώνονται και άλλοι να κοιτάνε στο κενό, έδωσαν σε όλους να καταλάβουν το σημείο που βρίσκεται η χώρα...
Μπροστά ο οικοδεσπότης και πίσω... οι μουτρωμένοι, όπως βλέπετε στην  φωτογραφία
 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε  ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο  φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Μετά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει  ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν  όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

newist.gr

Σωτήριο διπλό για τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Λεβαδειακός του Γιώργου Παράσχου επικράτησε και του Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0 και πλέον ονειρεύεται την παραμονή στην κατηγορία. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες στο φετινό πρωτάθλημα, που προβλημάτισαν με την επιθετική τους δυστοκία, ενώ οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους την Κυριακή στη Λιβαδειά.
Επειτα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, που δεν είχε πολλές φάσεις και ρυθμό ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κυριακίδη.
Οι Αρκάδες απείλησαν στο 9' με το γυριστό του Ράγιος, στο 31' ο Χούλι για λίγα εκατοστά δεν βρήκε τη μπάλα έπειτα από σέντρα του Ράγιος και δυο λεπτά αργότερα ήρθε το το χρυσό γκολ για τους Βοιωτούς. Η ομάδα του Παράσχου βγήκε στην κόντρα από δεξιά, ο Πόποβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Κόρμπος που ήταν κορυφαίος της ομάδας του κινήθηκε σε θέση φορ, όμως η προβολή του βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Χακόμπο. Ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ», έβγαλε θέση στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινήθηκε σε θέση φορ ο Σουμπίνιο και με γυριστό από κοντινή απόσταση σημειώσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα και πλέον τώρα οι Βοιωτοί βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την κατοχή, όμως έλειπε η κάθετη μπαλιά από τον άξονα κι όσες επιθέσεις γίνονταν από τα άκρα αντιμετωπίζονταν εύκολα από τους Βοιωτούς.
Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ενέτειναν όλο και περισσότερο την πίεσή τους και είχαν φέρει το ματς στο μισό γήπεδο. Με την είσοδο του Μπρέσκα στη θέση του Αργυρόπουλου, ο Αστέρας έγινε πιο κινητικός. Το παιχνίδι γινόταν από τα άκρα, ωστόσο, ο Κυριακίδης δεν είχε και πολύ δουλειά…
Πάντως στο 79' (σημαντικότερη στιγμή των Αρκάδων)  έκανε την απόκρουση του αγώνα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Περόνε, με τον Αργεντινό να μην μπορεί να σκοράρει από τα δυο μέτρα! Στο 86' ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, όμως η μπάλα έκανε το χατίρι στους φιλοξενούμενους κι αφού «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, πέρασε άουτ.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με τον Λεβαδειακό να πανηγυρίζει ένα μεγάλο «διπλό» και να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ναπολεόνι στο 90+2' πιθανότατα για κάτι που είπε στον Κουκουλάκη, γιατί το μαρκάρισμα που έκανε ήταν… βαριά για κίτρινη.
  Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Μπρέσκα), Αλβάρεζ (81' Ναβάρο), Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Περόνε, Χούλι (59' Σολάκης).
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Τόμας, Μεντί, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70' Μελισσάς), Πόποβιτς, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου (79' Αλεξίου).

Στις 19 Φεβρουαρίου ανακοινώνεται το κόμμα Καμμένου

Στις 19 Φεβρουαρίου – κατά πάσα πιθανότητα- θα ανακοινωθεί και επισήμως η ίδρυση του νέου πολιτικού Οργανισμού, του οποίου θα ηγείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος. Τις τελευταίες μέρες «τρέχουν» αρκετές δημοσκοπήσεις που μετρούν την απήχηση του νέου κόμματος. Τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού φαίνεται ότι καταφέρνει με μεγάλη ευκολία να σπάσει το φράγμα του 3%. Στη Β’ Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής το υπό σύσταση κόμμα Καμμένου προκαλεί τεράστιο ρήγμα σε Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. Από κει και πέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής δείχνει να έχει τεράστια δυναμική στον χώρο του διαδικτύου.

“Εγώ θα κάνω κόμμα και είμαστε στη διαδικασία της διακήρυξης. Και θα ηγηθώ του κόμματος αυτού”, επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής. Σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα αυτό θα έχει σκοπό το να υπάρξει και μια ευρύτερη συνεργασία, ενώ όπως είπε συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη με τον οποίο έκανε εκτενέστατη συζήτηση. “Ο Μίκης αποτελεί ένα σύμβολο που μπορεί να ενώσει όλους μας”, δήλωσε, “Να κατέβουμε σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο. Μπορεί να είναι και μια διακομματική συνεργασία.

parapolitika.gr

Αναταραχή στη Συγγρού..πολίτες δίπλα στον Σαμαρά με τηλέφωνα για όχι..!!!

Μεγάλη αναταραχή τώρα στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού. Όπως γράφαμε και πριν από λίγο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και εισηγήσεις για όχι από τον Σαμαρά. Στο προσκήνιο έρχονται και η πληροφορία πως βουλευτές της ΝΔ θα καταρτίσουν κείμενο με το οποίο θα λένε όχι στα μέτρα και δεν θα τα ψηφήσουν ενώ παράλληλα πολίτες και φίλοι του κόμματος στέκονται δίπλα στον Σαμαρά και με τηλεφωνήματα ζητάνε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει όχι.

REPORT 24

Οι Τούρκοι Κατεδάφισαν μέρος του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου!



Πράγματα αδιανόητα για μια χώρα που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί σαν πρότυπο δημοκρατίας και ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν στην Τουρκία. Πριν από περίπου ένα μήνα, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, καταστράφηκαν τμήματα του τείχους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης για να οικοδομηθεί πενταόροφο ξενοδοχείο!
Μπουλντόζες μπήκαν στο Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης και κατεδάφισαν τμήματα του τείχους, ενώ οι Τούρκοι εργολάβοι τοποθέτησαν ξύλινο παραβάν για να κρύψουν το βανδαλισμό.
Τελικώς, πριν από λίγες μέρες το Συμβούλιο Προστασίας των Μνημείων αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών ανέγερσης του ξενοδοχείου.
Σήμερα, με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο των Εξωτερικών ζητά από την Άγκυρα να διασφαλίσει την προστασία των πολυάριθμων ελληνικών και χριστιανικών μνημείων εντός της τουρκικής επικράτειας.
Μάλιστα, το υπουργείο των Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκαν περιπτώσεις συστηματικής σύλησης της νεκρόπολης και υπόσκαφων τάφων σε βυζαντινό νεκροταφείο της περιοχής Τσατάλτζα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, λόγω πλημμελούς προστασίας του μνημείου, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως πρώτης τάξεως προστατευόμενος χώρος.
Η κατεδάφιση τμήματος των τειχών του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου (Ιερόν Παλάτιον) στην περιοχή Σουλτάναχμετ, προκειμένου να ανεγερθεί ξενοδοχείο, παρά το γεγονός ότι και ο συγκεκριμένος ιστορικός χώρος είχε χαρακτηριστεί πρώτης τάξεως προστατευόμενος χώρος, είναι ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του τουρκικού κράτους απέναντι στα ελληνικά πολιτιστικά μνημεία.
Δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι προσφάτως ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας, ο οποίος λειτουργούσε ως μουσείο, μετατράπηκε σε τέμενος, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, καθώς ο ναός της Αγίας Σοφίας συνδέεται στενά με κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του χριστιανισμού και συγκριμένα με την πρώτη και έβδομη Οικουμενικές Συνόδους.
"Πιστεύουμε ότι τα πολιτιστικά μνημεία που έχει κληροδοτήσει η ιστορία και η γεωγραφία, ανεξαρτήτως εθνικής ή θρησκευτικής ταυτότητας, πρέπει να τυγχάνουν προστασίας και να επιδεικνύεται ο απαραίτητος σεβασμός. Αποτελεί πάνω από όλα χρέος έναντι των επερχόμενων γενεών", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται: "Ελπίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές θα επιληφθούν των θεμάτων αυτών, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και την ανάδειξη των πολυάριθμων ελληνικών και χριστιανικών μνημείων, που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας".
Πρέπει να επισημανθεί ότι όταν κατεδαφίστηκαν τα τείχη του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου, κανένας Τούρκος αρμόδιος δεν μίλησε για το θέμα, πλην του προέδρου του Συνδέσμου Αρχαιολόγων Νετζμί Κουρούλ.
Ο κ. Κουρούλ είχε χαρακτηρίσει βανδαλισμό την κατεδάφιση μέρους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου. "Πώς μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Πού είναι ο Δήμος; Είναι περίεργο που δεν το είδε κανείς. Θα πρέπει να πρόκειται για κάποιον που έχει ισχυρό υποστηρικτή.
Τι θρασύτητα είναι αυτή ενώ ο σχετικός υπ. αρ. 2863 Νόμος προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις ποινή φυλάκισης; Νόμος υπάρχει αλλά στα χαρτιά. Δεν υπάρχει εφαρμοστής του Νόμου. Το ξενοδοχείο Four Seasons παλαιότερα κατασκευάστηκε πάνω σε βυζαντινό ανάκτορο. Φαίνεται ότι έχουν ενθαρρυνθεί από αυτό", είχε σημειώσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Αρχαιολόγων.


thebest.gr

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

ΟΤΑ: ΟΠΙΣΘΕΝ ΥΠΕΣ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΑ, ΘΟΛΟΥΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δύο όψεις είχε η σημερινή συνάντηση των περιφερειαρχών και των δημάρχων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Από τη μια, η πλήρης ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων σε σειρά προβλημάτων που δημιουργούσε ο «Καλλικράτης 2» και, από την άλλη, καμία απάντηση στα οικονομικά «δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση τρόικας-κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη».
Συμπέρασμα, όπως εκφράστηκε σε δηλώσεις των προέδρων της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού και της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, μετά τη συνάντηση: από τη μία ικανοποίηση για τις αλλαγές στον «Καλικράτη 2» τις οποίες είναι διατεθιμένο να κάνει το υπουργείο και από την άλλη στάση αναμονής για το πού θα «καθίσει η μπίλια» σε σχέση με τα οικονομικά.
Όσον αφορά στα θεσμικά, αποφασίστηκε:

8 στους 10 Γερμανούς θέλουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Εμείς, θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε τα προιόντα τους;

Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη γερμανική άρνηση για οποιαδήποτε οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να βοηθήσουν τους Έλληνες και όπως φαίνεται αυτό δεν είναι η βούληση μόνο της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του λαού. Έτσι τουλάχιστον έδειξαν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, στις οποίες εμφανίζεται το 80% των Γερμανών να επιθυμεί την πτώχευση της Ελλάδας. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο για τον λαό που αιματοκύλισε αρκετές φορές την Ευρώπη και στήριξε επικοινωνιακά την μεταπολεμική της «μεταμέλεια» στο όραμα μιας ευρωπαικής αλληλεγγύης, να εμφανίζεται τόσο σκληρός στην πιο κρίσιμη φάση της Ενωμένης Ευρώπης.

Για την Γερμανία προφανώς ισχύουν δυο μετρα και δύο σταθμά. Οι Γερμανοί θέλουν να ενισχύουν την ανάπτυξη της χώρας τους, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις τους πουλώντας τα προιόντα τους σε όλοη την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή όμως, θέλουν οι αγοραστές των προιόντων τους να μην έχουν δικαίωμα στο αύριο. Να χάσουν τις δουλειές τους, να χάσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να πτωχεύσουν. Γιατί λοιπόν κι εμείς ως λαός (που έχει υποστεί και τις γερμανικές θηριωδίες, για να μην ξεχνιόμαστε) να συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να χρηματοδοτούμε την ευμάρεια των γερμανών όταν εκείνοι θέλουν να πτωχεύσουμε;

Η ελληνική αγορά είναι γεμάτη γερμανικές επιχειρήσεις και προιόντα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά απο ένα γερμανικο προιόν θυμηθείτε ότι αν το αγοράσετε, στηρίζετε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επιθυμούν να βρεθείτε χωρίς δουλειά.

Γιατί λοιπόν να αγοράζετε συσκευές της Siemens της AEG της Krupp και της Gaggenau; Γιατί να ψωνίζετε από τα Lidl, τα Praktiker και το Media Markt; Γιατί να αγοράζετε αυτοκίνητα της BMW, της Mercedes της Volkswagen και της Audi; Γιατί να αγοράζετε προιόντα Nivea, Henkel και Bayer;

Δεν ειναι εμπάργκο. Είναι αυτοσεβασμός!

http://www.diaprisios.gr/2012/02/8-10.html

"Αυτές τις π*π*ρες ακούμε τόσες μέρες"


Έξω από τα δόντια τα είπε για άλλη μια φορά η Λιάνα Κανέλλη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ είχε μια διαμάχη σε πρωινή εκπομπή για το εάν κλίνονται κάποιες λέξεις.
"Γιατί δεν κλίνετε τη λέξη Τρόικα; Γιατί λέτε της Τρόικα και όχι της Τρόικας; Μην την κρατάτε σαν κάτι ιερό. Όταν αναφέρεστε στο Λονδίνο, λέτε του London; Όχι, λέτε του Λονδίνου. Όταν μιλάτε για το Παρίσι, λέτε του Paris; Του Παρισιού λέτε. Λοιπόν, γιατί δεν κλείνουμε την Τρόικα;" ρώτησε χαρακτηριστικά τον παρουσιαστή.
Μέχρι που της έγινε μια "ακατάλληλη" ερώτηση "Το αγγούρι, γενική πως είναι;"
"Το αγγούρι ΔΕΝ κλίνεται. Δεν λυγίζει. Είναι σκληρό και μπαίνει ολόκληρο, αφού θέλεις την απάντηση", φώναξε η Λιάνα Κανέλλη.
Μάλιστα, με αφορμή τη περιβόητη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και για το πολυσέλιδο κείμενο της τρόικας είπε:
"Θα μας το στείλουν με περιστέρι, με μαύρα κοράκια;" αναρωτήθηκε και σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, είπε "Αυτές τις π*π*ρες ακούμε τόσες μέρες… τέλος πάντων…"
astronafpaktos-news.blogspot.com

Κώστας Κόλλιας: «Εκτός τόπου και χρόνου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ»

Με αφορμή πρόσφατο άρθρο του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή, ο Αν.Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι ανακρίβειες που διατυπώνει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κύριος Σαρρής, σχετικά με το σύστημα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής είναι πρόκληση για το δοκιμαζόμενο Έλληνα αγρότη. Ο κύριος Σαρρής ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, τα τελευταία δύο χρόνια εξυγίαναν τον ΕΛΓΑ. Υποστηρίζει ότι διαμόρφωσαν ένα σύγχρονο σύστημα ασφάλισης και προστασίας της γεωργικής παραγωγής, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, και μάλιστα με σχεδόν συμβολικό ασφάλιστρο.
Είναι απορίας άξιο εάν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Έλληνα αγρότη, τις ανησυχίες και τα αδιέξοδά του. Διότι δεν μπορεί να είναι από τα καλύτερα στον κόσμο ένα σύστημα, το οποίο επί ένα και πλέον χρόνο λειτουργούσε χωρίς κανονισμούς και ωστόσο καλούσε τους αγρότες να πληρώσουν χωρίς να ξέρουν για τι ασφαλίζονται.
 Ούτε βεβαίως είναι «συμβολικά» τα 2.500 ευρώ που πληρώνουν ως ασφάλιστρο οι αμπελοκαλλιεργητές ή οι ροδακινοπαραγωγοί για μια μέση καλλιέργεια. Δυστυχώς, το να θεωρεί ο κ. Σαρρής «συμβολικά» τα ασφάλιστρα, δείχνει απόσταση από την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που, με τη ραγδαία μείωση του εισοδήματος και την ιλιγγιώδη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, έχει σημάνει εξαθλίωση για τη μεγάλη μερίδα των παραγωγών μας.
Και βεβαίως δεν είναι υγιές ένα σύστημα που ζητά προκαταβολικά την ασφαλιστική εισφορά από τον παραγωγό, χωρίς να εγγυάται πλήρεις και δίκαιες αποζημιώσεις, παρά μόνον όταν θα έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διότι μπορεί να εξασφαλίζει ωραία, στρογγυλά νούμερα στις διοικήσεις του ΕΛΓΑ και στην Κυβέρνηση, αφήνει όμως έκθετους τους παραγωγούς μας. Ούτε βεβαίως είναι αποτελεσματικό ένα σύστημα που δίνει κουτσουρεμένες αποζημιώσεις κι αυτές με καθυστερήσεις 2 και 3 ετών. Και δεν είναι ούτε άρτιο, ούτε πλήρες το σύστημα χωρίς τα ΠΣΕΑ, τα οποία ακόμα υλοποιούνται σε θεσμικό κενό με ρυθμούς χελώνας, αφήνοντας παραγωγούς απλήρωτους από το 2009.
Δυστυχώς, ο ΕΛΓΑ έχει μετατραπεί από έναν κοινωφελή οργανισμό στην υπηρεσία του αγρότη σε έναν φοροεισπρακτικό θεσμό στην υπηρεσία του δημοσίου.  Ο ΕΛΓΑ δεν είναι το «στιβαρό προστατευτικό χέρι», που ονειρεύεται ο κύριος Σαρρής. Αντίθετα, είναι το μακρύ χέρι του κράτους χωμένο βαθιά στην τσέπη του αγρότη.»

Χαμένοι στην μετάφραση! - Στις 17.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Το ζήτησε το ΛΑΟΣ

 ΩΡΑ 15.50 Κυβέρνηση: Τα μέτρα αυτά είναι μόλις το 1/3 των αξιώσεων της τρόικας
- Κλείδωσαν: 22% μείωση στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- 15% στις επικουρικές και στις συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζών - Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ
- Απολύονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι - Η μετενέργεια στο τρίμηνο αντί στο εξάμηνο!
- Δυσβάστακτο το νέο Μνημόνιο λέει το ΠΑΣΟΚ - Σκληρό το κείμενο που μας δόθηκε λέει η ΝΔ
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μέτρα είναι από νωρίς στα χέρια των κομμάτων αλλά ήταν στα αγγλικά και έτσι ο βαθμός δυσκολίας για την επεξεργασία τους ήταν μεγαλύτερος.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε η σύσκεψη να γίνει στις 17.00 αντί για τις 16.00 γιατί το μεταφρασμένο κείμενο από το υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στα χέρια του μόλις στις 14.30.

Τα άλλα δυο κόμματα κερδίζουν έτσι χρόνο για να συνεχίσουν τις συσκέψεις. Από το πρωί σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, δυο συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για τον Γ.Παπανδρέου.

Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση πουα θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

- Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
- Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
- Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, Τραπεζών κ.λ.π)
- Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
- Μετενέργεια στο τρίμηνο απο εξάμηνο

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μισθοί-εργασιακά

Μπορεί να διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά επι της ουσίας εξανεμίζεται!

Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων (των ευγενών ταμείων):

Το βασικό σενάριο για τις επικουρικές συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές από τα 150 ευρω και πάνω.
Όμως από το τσεκούρι δεν γλυτώνουν και οι κύριες συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ) που θα δουμε να μειώνονται κατά 15%...

newsit.gr

Η ψυχή μας δεν χρεoκόπησε!

 



 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν είμαστε λαός τεμπέληδων και διεφθαρμένων αλλά λαός αγωνιστών, εργατικών και φιλότιμων πολιτών!
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατακόρυφη ελεύθερη πτώση χρεoκοπίας».
Ποιος χρεωκοπεί τελικά ?
το κράτος μας ?
η εθνική μας οικονομία ?
όλοι μαζί οι Έλληνες πολίτες ?
το πολιτικό μας σύστημα ?
το ευρώ και η ευρωζώνη ?
οι τράπεζες των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών ?
η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης ?

Η φιλολογία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αρθρογραφία σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο προκαλούν σύγχυση και μας δυσκολεύουν να κατανοήσουμε ποιος ή τι χρεωκοπεί και ποιον συμπαρασύρει στην χρεωκοπία.

Πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς με αντιπρόεδρο τον Ευ. Βενιζέλο!

Αυτό το σενάριο διακινούν οι βαρόνοι των ΜΜΕ
και οι αρχιερείς της ντόπιας διαπλοκής για να μη γίνουν εκλογές

Όργιο ζυμώσεων, επαφών και τηλεπικοινωνιακών συζητήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι βαρώνοι των ΜΜΕ και οι αρχιερείς της εγχώριας διαπλοκής φοβούνται την πιθανότητα ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής με όσα απαιτούν τόσο η τρόικα, όσο και οι δανειστές, γι’ αυτό σπεύδουν να προλάβουν καταστάσεις καταστρώνοντας σχέδια και σενάρια για την επόμενη ημέρα. Το σίγουρο είναι ότι η δραματική πτώση στη δημοτικότητα του μεταβατικού πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και οι αγκυλώσεις στην κυβέρνησή του δίνουν αφορμές για πολλά σχόλια που θέλει – δεν θέλει κανείς πρέπει να τα λαμβάνει υπ’ όψιν του κι ας μην είναι πιστευτά. Τις τελευταίες ώρες πάντως, οι αποκαλούμενοι κύκλοι της διαπλοκής έχουν ετοιμάσει ένα σενάριο που εξελίσσεται σαν παρτίδα σκάκι βήμα προς βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι εξέχον στέλεχος του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο κατέχει θεσμική θέση και τυγχάνει να είναι πρόεδρος επιμελητηρίου που εκφράζει πανελλαδικά συγκεκριμένη τάξη επιχειρηματιών να διακινεί το συγκεκριμένο σενάριο.
Τι προβλέπει το σενάριο; Αυτό που επιζητεί η καθεστηκυία τάξη: την αναβολή των εκλογών  αλλά όχι μέσω της  συνέχισης του  βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου (σ.σ. ιδέα που απορρίπτει ήδη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επιμένοντας για εκλογές το αργότερο στις 8 Απριλίου), αλλά με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης των τριών κομμάτων που στηρίζουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου με:
  • Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά και αντιπρόεδρο το κ. Ευ. Βενιζέλο!
Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ο σκόπελος των εκλογών, θα παραχωρηθεί η πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά, θα μπει στο κύριο παιγνίδι της διακυβέρνησης και ο επόμενος  –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  και εκτιμήσεις- αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμφότεροι θα δώσουν στην τρόικα τις εγγυήσεις που απαιτεί για την τήρηση των όσων πρόκειται να συμφωνηθούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης!
Μάλιστα οι αποκλειστικές  πληροφορίες του “Newsbomb.gr” αναφέρουν, ότι το εν λόγω σενάριο έχει συζητηθεί και με βαρόνους των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετοι!
Ορισμένες δε σχετικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και τις αμέσως προηγούμενες μέρες…
Κατά τις ίδιες  αποκλειστικές πληροφορίες, είναι σύμφωνοι με το σενάριο τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο κ.  Α. Λοβέρδος, καθώς επίσης και πρόσωπα από το στενό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας
Απομένει να δούμε, αν κι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα αποφύγει την παγίδα που του στήνουν  ή αν θα επιμείνει αποφασιστικά στο  αίτημά του για εκλογές άμεσα, το αργότερο στις 8 Απριλίου, κάτι το οποίο φαίνεται ότι ζητεί η πλειοψηφία του λαού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.  

Newsbomb.gr

Η απάντηση των... 300 στην επίθεση των Anonymous - Χιουμοριστικό βίντεο μετά το χτύπημα των χάκερ στην Ελλάδα

Οι Ράδιο Αρβύλα είχαν κέφια και πρόβαλαν την... επίσημη απάντηση των 300 βουλευτών στην επίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης από τους Anonymous!

«Είμαστε Ανεύθυνοι και είμαστε 300» είναι η βασική τους ... απειλή.

Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο...



newsbeast.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!

ΔΑΚΕ                                              ΠΑΤΡΑ 7/2/12
ΙΔΙΩΤ.ΤΟΜΕΑ ΠΑΤΡΑΣ
         ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ:
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
 Αξιότιμοι κύριοι,
Επιτέλους ένα ΟΧΙ θα ακούσουμε για την Πατρίδα από πολιτικά χείλη, στις απαιτήσεις των Διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων της Τρόικας.
Με την παρούσα επιστολή μας, δεν θα σας διατυπώσουμε αναλυτικά τις θέσεις και τις απόψεις μας σαν ΔΑΚΕ ΠΑΤΡΑΣ.
Άλλωστε σας είναι γνωστές και μέχρι πριν λίγο καιρό, αυτές διατυπώνατε στις Δημόσιες τοποθετήσεις σας, τόσο στην Κοινωνία όσο και στο Κοινοβούλιο.
Δυστυχώς σήμερα, καλείστε να αποδείξετε το πόσο τις πιστεύατε αυτές τις θέσεις ή αποτελούσαν μόνο και μονό τα γνωστά πολιτικά ωραία λόγια χωρίς πολιτικό  κόστος.
Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκετε στη ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ  καμπή της των τελευταίων πενήντα χρόνων  και φυσικά χωρίς τη παραμικρή ευθύνη του μέσου μεροκαματιάρη εργαζόμενου, του συνταξιούχου ή του πτυχιούχου. Επιλογές σας θα καθορίσουν το μέλλον τόσο αυτής της χώρας αλλά και όλων των Ελλήνων, τόσο των σημερινών γενεών όσο και των μελλοντικών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, όπως πράξατε μέχρι τα σήμερα και δεν θα δεχθείτε να ψηφίσετε αυτά τα επαίσχυντα μέτρα, που παραδίδουν την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ακυρώνουν αγώνες δεκαετιών, διευρύνουν τη Φτώχεια, την Οικονομική Ύφεση και την Κοινωνική Εξαθλίωση.
Μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν οι Τροικανοί μέσω του ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ πρωθυπουργού κ. ”ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ” και αποτελούν μια σύγχρονη Γενοκτονία.
Ας τα επιλέξουν αυτοί που μέχρι σήμερα τα επέβαλαν, θεωρώντας τους εαυτούς τους ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ και το Μνημόνιο Ευλογία.
Αγαπητοί Συναγωνιστές,
Σαν παράταξη διαχρονικά, δώσαμε πολιτικές μάχες προς όφελος της Πατρίδας, των Ελλήνων και της Κοινωνίας. Κόντρα σε κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα. Δεν βάλαμε ποτέ πάνω απ’ αυτά το προσωπικό μας ή κομματικό συμφέρον.
Και η Ιστορία μας δικαίωσε.
Σήμερα και σύντομα με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος” -για ποιον άραγε?- καλείστε να παραδώσετε τη χώρα αμαχητί, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου όπου πάνω από το αυτονόητο, φυσικό, αναφαίρετο δικαίωμα ύπαρξης και επιβίωσης ενός Ιστορικού Έθνους τίθενται ως υπέρτατο αγαθό η “εξυπηρέτηση” των τοκογλυφικών υπερκερδών των αόρατων αγορών, και γενικώς των “δανειστών”…
Σήμερα καλείστε να το αποδείξετε ξανά. Καταψηφίζοντας τα μέτρα που επιβάλλονται και τα οποία αποτελούν συνέχεια των μέχρι σήμερα μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μέτρα που δυστυχώς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην Εξαθλίωση των Ελλήνων και την Υποδούλωση του λαού. Μέτρα που μέχρι σήμερα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν ψήφισε και διαπιστώνει κανείς την δικαίωσή της σαν στάση της παράταξης μας. Δικαίωση που διατυπώνεται πια από όλους τους ηγέτες και οικονομολόγους διεθνώς, καταγράφεται παράλληλα και στα διεθνή ΜΜΕ.
Άραγε γιατί να επικροτήσουμε σήμερα ότι μέχρι τώρα σωστά είχαμε απορρίψει και δικαιωθήκαμε σαν παράταξη;  
Μπορεί στο όνομα της δήθεν κομματικής πειθαρχίας και του φόβου της διαγραφή σας να στηρίξετε αυτή την πολιτική.
Τότε όμως σίγουρα θα διαγραφείτε στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.
Θα βρεθείτε και εσείς δικαιολογημένα μέσα στο μένος και την οργή όλων μας. Όλων των Ελλήνων που καθημερινά βλέπουν να ποδοπατιέται η αξιοπρέπειά τους και θυσιάζονται στο βωμό των απαιτήσεων των τοκογλύφων του Δ’ Ράιχ.
Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, βλέποντας στα μάτια των παιδιών σας, το μέλλον του λαού μας.
Όπως έπραξαν και θα έπρατταν σε ανάλογη περίπτωση οι προγονοί μας.
Η απόρριψη των μέτρων και η δυνατότητα του λαού να λάβει θέση με την ψήφο του, μέσο Εθνικών Εκλογών αποτελεί μοναδική εθνική υπηρεσία που θα πρέπει να πράξετε.
Θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου που πρώτα εσείς οι ίδιοι ως ταγοί δεν θέλετε να ζείτε σε μια υπόδουλη χώρα μέσα σε ένα σύστημα λυκοφιλίας και επαπειλούμενου Νεοραγιαδισμού.
Με τη παρούσα επιστολή μας σας καλούμε να πράξετε το αυτονόητο σύμφωνα με τη καταγωγή σας τη παιδεία σας, τη συνείδηση και το πατριωτισμό σας.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρείτε απέναντί σας, στο δρόμο μαζί με όλους τους Νεόπτωχους, τους άνεργους, τους εξαθλιωμένους, τους άστεγους γιατί θα προτιμήσουμε να είμαστε άστεγοι μεν Ελεύθεροι δε….
Σε ένα κύμα οργής που θα συμπαρασύρει και σας προσωπικά, αλλά και το παρόν πολιτικό σύστημα.
Θέλουμε πίσω την Ελλάδα που μας έκλεψαν, την Ελλάδα που κάποιοι στο όνομα του σοσιαλισμού την έπαιξαν στα ζάρια…
ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΤΡΑΣ

olympia.gr

Θα ζούμε με 10 ευρώ την ημέρα - Παραδείγματα για τους μειωμένους μισθούς και τις επικουρικές

Τι σημαίνει μείωση 22% στον κατώτατο μισθό και 15% στις επικουρικές συντάξεις. Μειώνεται και το επιδομα ανεργίας, συμπαρασύρονται προς τα κάτω όλοι οι μισθοί καθώς και η αποζημίωση απόλυσης. Τι λέει στο Newsit o εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης.
Για την απόλυτη σφαγή στους μισθούς εάν περικοπεί κατά 22% ο κατώτατος μισθός κάνουν λόγο οι εργατολόγοι ενώ όταν μιλάμε για μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές  συντάξεις λένε πως πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Μπορεί λοιπόν όπως λένε οι ειδικοί  να διασώθηκε όπως τουλάχιστον φαίνεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά έπαψε να υπάρχει ο 11ος και 12ος μισθός.

Οπως χαρακτηριστικά δηλωσε στο Newsit o γνωστός εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης " εξέλιξη αυτή κατακρεουργεί τις αποδοχές των εργαζομένων ειτε αυτοί θα πληρώνονται με μισθό είτε με ημερομίσθιο και μάλιστα ανεξαρτήτως ποιας συλλογική σύμβασης εργασίας πληρώνοντας μέχρι τώρα. Θα θίξει και τους εργαζόμενους με καθεστώς εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όσο και αυτούς που πληρώνονται με κλαδικές και επαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δηλαδή στην πραγματικότητα πρόκειται για κατάργηση και με νομοθετικό τρόπο των ελαχίστων ορίων ασφαλείας των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων".

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
- ενας εργαζόμενος άγαμος που πληρώνεται με το κατώτερο όριο, δηλαδή τον μισθό των 751 ευρώ, με την περικοπή του 22% θα φτάσει στα 601 ευρώ μικτές αποδοχές, μείον τις κρατήσεις που έχουν αυξηθεί με τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις θα έχει καθάρα στην τσέπη του 462 ευρώ τον μήνα. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό λίγο πάνω από τα 10 ευρώ την ημέρα στη τσέπη του εργαζόμενου.

- ενας έγγαμος δίχως παιδί παίρνει σημερα 826 ευρώ, με την περικοπή του 22% θα φτάσει στα 644 ευρώ μικτά και μόλις 495 ευρώ καθαρά.

- ένας έγγαμος με τρεις τριετίες, δηλαδή προϋπηρεσία 9 χρόνια και έχει 2 παιδιά θα έπαιρνε σήμερα 1037 ευρώ το οποίο με την περικοπή του 22% φτάνει τα 808 ευρώ μικτά και καθαρά τα 621 ευρώ μόλις.

"Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως πολύ μικρή σημασία είχε η σχετική συζήτηση για τον 13ο και 14ο μισθό με την έννοια ότι η περικοπή του βασικού μισθού και των ημερομισθίων οδηγεί στο να υπάρχουν μισθοί πείνας και όταν μιλήσουμε για καθαρά ποσά κάνουμε λόγο για 10 και 15 ευρώ με τα οποία καλείται να περάσει την κάθε μέρα μια οικογένεια που συχνά έχει τουλάχιστον το ένα μέλος της άνεργο" είπε ο κύριος Περπατάρης.

ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
"Μια σειρά παροχών οπως ειναι το επίδομα ανεργίας, το επίδομα τοκετού και το επίδομα μητρότητας παρακολουθεί το ύψος των αποδοχών και των ημερομισθίων που ορίζονται από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας" εξηγεί ο εργατολογος.

Ειδικότερα στο επίδομα ανεργίας η περικοπή αυτή φτάνει από τα 461 ευρώ που είναι σήμερα στα 360 ευρώ και στο επίπεδο του ημερομισθίου από τα 33,5 ευρώ που είναι σήμερα στα 26,19 ευρώ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό συμπαρασύρει οχι μόνο τις παροχές αλλά και τα ύψη των αποζημιώσεων απόλυσης. Θυμίζω πως ο καθορισμός της αποζημίωσης απόλυσης που πλέον καταβάλλεται με δόσεις δίμηνες περιλαμβάνει τις αποδοχές του τελευταίου μήνα απασχόλησης πριν την απόλυση. Επομένως η περικοπή του 22% σημαίνει στην πραγματικότητα και περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης ανεξαρτήτου του χρόνου προϋπηρεσίας.

ΜΕΙΩΣΗ 15% ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
"Εδώ μιλάμε οχι μόνο για διπλή σφαγή αλλά για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Εδώ σημαίνει ότι θα έχουμε περικοπες σε οποιοδηποτε ποσό επικουρικής σύνταξης που είναι πάνω από τα 150 ευρώ που είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό όριο στη πραγματικότητα. Εγω θα έλεγα ότι ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και θα επιβληθούν στο όνομα του 2ου μνημονιου και στην πραγματικότητα η έννοια και η ύπαρξη της επικουρικής σύνταξης θα συμπαρασύρει και τις κύριες συντάξεις.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
- επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ με μεσοσταθμική μείωση 15% απο τα 150 ευρώ και πάνω θα πάει στα 185 ευρώ.
- επικουρική σύνταξη των 400 ευρώ με μείωση 15% από τα 150 ευρώ κα πάνω θα πάει στα 362,5 ευρώ.
- επικουρική σύνταξη των 600 ευρώ με μείωση 15% από τα 150 ευρώ και πάνω θα πάει στα 532 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ποσά αυτά είναι υπολογισμένα με μείωση 15% και θεωρείται βέβαιο πως από τα ποσά των 250 με 300 ευρώ και πάνω οι μειώσεις θα φτάσουν στο 20% με 30% και άρα οι πραγματικές μειώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Κόβουν ακόμη κεφάλια από τη Λερναία Ύδρα. Χωρίς να καθαρίσουν την Κόπρο του Αυγείου

Στην πορεία για άλλη μια επιχείρηση σωτηρίας της χώρας, το μόνο βέβαιο είναι πως τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει αυτή τη φορά η ελληνική Βουλή δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην εξασφάλιση του ποσού των 15,5 δις ευρώ που η χώρα πρέπει να καταβάλει στις 20 Μαρτίου και στην βαθύτερη ύφεση. Και σε… σκυλίσια ζωή!

 Σοφία Βούλτεψη
 
Με  διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και συσκέψεις επί συσκέψεων – των αρχηγών με τα στελέχη και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους, του πρωθυπουργού με την τρόικα και τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, των υπουργών που εμπλέκονται στο PSI και την δανειακή σύμβαση με τον πρωθυπουργό ή την τρόικα – και με την σημερινή νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο, οδηγούμεθα στην τελευταία πράξη του δράματος.

Τα περιθώρια γίνονται πλέον εξαιρετικά ασφυκτικά, καθώς οι Ευρωπαίοι απαιτούν ψήφιση του νέου μνημονίου και εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει από την προσεχή Δευτέρα, ενώ τα κείμενα και οι προτάσεις πάνε και έρχονται σε μια προσπάθεια οριστικοποίησης μιας συμφωνίας προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο δάνειο.

Η (αμφίβολη και αμφισβητούμενη) προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, που τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αγώνα δρόμου που αφορά στην αποπληρωμή και μόνο του ομολόγου των 15,5 δις ευρώ, συνδυάζεται την ύστατη τούτη ώρα και με την προσπάθεια διάσωσης του πολιτικού συστήματος της χώρας, με το κάθε κόμμα να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ο πυρετός της τελευταίας στιγμής και οι δραματικές δηλώσεις περί Ηρακλέων που αγωνίζονται κατά της Λερναίας Ύδρας, αν και είναι γνωστό πως ο άθλος των άθλων ήταν ο καθαρισμός της κόπρου του Αυγείου, που στην Ελλάδα δεν καθαρίστηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν το ζητούμενο.

Διαπραγματεύσεις και κλαψουρίσματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Να, λοιπόν, που η διαπραγμάτευση έγινε η λέξη του συρμού. Από το πρωί ως το βράδυ ακούμε πως γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, πως η διαπραγμάτευση είναι Λερναία Ύδρα, πως για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση.

Σα να λέμε, έγινε είδηση το «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο». Το αυτονόητο, δηλαδή.

Δυο χρόνια τώρα φωνάζουμε πως κάποιοι έσκυβαν το κεφάλι αντί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Τώρα, απλώς χτυπάμε (αν χτυπάμε) το χέρι στο μαχαίρι.

Υπάρχει περίπτωση το χέρι να νικήσει το μαχαίρι; Καμία.

Aπολογισμός του έργου και των δράσεών της Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν. Δ.

Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης πραγματοποίησε (την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου) εκδήλωση στην οποία έγινε ο απολογισμός του έργου και των δράσεών της για το έτος 2011 και παράλληλα έγινε η καθιερωμένη κοπή τις πίτας.
Η Γραμματέας και Βουλευτής Ν. Σερρών,  κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τόνισε ότι «… η Γραμματεία θα συνεχίσει να συμβάλλει στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας ανταποκρινόμενη στις προσπάθειες της Παράταξής μας για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ασφαλή...»
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το έργο της Γραμματείας το οποίο περιλαμβάνει:
  • Την παραγωγή πολιτικών θέσεων και προτάσεων για τις Εξαρτήσεις, τη Γήρανση του Πληθυσμού, την Οικογένεια, τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό, τους Άστεγους, την Κοινωνική Οικονομία.
  • Συμμετοχή και τοποθέτηση των Στελεχών της Γραμματείας σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια.
  • Ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Γραμματείας.
  • Εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Γραμματεία κατά τη διάρκεια του έτους.
  • Δημοσιεύσεις και Άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα στελέχη και μέλη που πλαισιώνουν τη Γραμματεία, καθώς και στελέχη άλλων Γραμματειών. Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Κώστας Ζωντανός.