Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012) και από τα δυτικά με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Πιο συγκεκριμένα:
Α. Το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012)

1. Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις Νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
2. Οι Νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.
3. Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Β. Την Πέμπτη (02-02-2012) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Γ. Την Παρασκευή (03-02-2012) οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Δ. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης (01-02-2012) προς την Πέμπτη (02-02-2012) κυρίως στα Βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη (02-02-2012) θα περιοριστούν στα ορεινά.


Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη:
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με έντονες χιονοπτώσεις. Καταιγίδες το απόγευμα στα δυτικά.  Παγετός στα ηπειρωτικά τοπικά στα βόρεια ολικός. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο.
   Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μείον 5 (-05) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 (-04) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου όμως τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από μείον 4 (-04) έως 01 βαθμό Κελσίου

Παπαδήμος: Μέσα στην εβδομάδα θα κλείσουν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις

Παπαδήμος: Μέσα στην εβδομάδα θα κλείσουν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις. Τι δήλωσε τα ξημερώματα μετά τη συνάντησή του με Ρομπάι, Μπαρόζο, Όλι Ρεν και Γκιόργκ Άσμουνσεν
Αισιόδοξος ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλείσουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα θέματα του ελληνικού χρέους, αλλά και για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο αυτής, δήλωσε από τις Βρυξέλλες τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Να σημειωθεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής θεωρήθηκε λήξαν το θέμα του «επιτρόπου» στην Ελλάδα ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, επανέλαβε: «Ζητάμε από όλα τα κόμματα να δεσμευθούν με ξεκάθαρο τρόπο για την εφαρμογή του νέου προγράμματος». Μετά τη σύνοδο, ο κ. Παπαδήμος, σημείωσε ότι οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τις δικές της θέσεις και τις δικές της «κόκκινες γραμμές» και εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τόνισε, μάλιστα, ότι προσδοκά από τους Έλληνες βουλευτές να ...
περισσότερα eklogika.gr

Η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει επιθετικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας

  Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, αναφερόμενος στα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Στο 19,2% σύμφωνα με τη Eurostat, φθάνει το ποσοστό των ανέργων  αυξημένο κατά 5,3% μέσα σε ένα χρόνο. Κυρίως πλήττονται νέοι κάτω των 25  και γυναίκες, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη σε ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν. Οφείλουν να ενεργοποιήσουν άμεσα επιθετικές πολιτικές για την ανάσχεση του κύματος της ανεργίας, μετατοπίζοντας το βάρος των αποφάσεων από τις οριζόντιες περικοπές και την πολιτική της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων στην υλοποίηση γενναίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άρσης των αντικινήτρων που σχετίζονται με τη λειτουργία του κράτους.Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά στους σχεδόν 1.000.000 ανέργους».  

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Τιμούμε σήμερα τους πεσόντες Αξιωματικούς μας στην κρίση των Ιμίων: Τον Χρ. Καραθανάση, τον Π. Βλαχάκο και τον Εκ. Γιαλοψό. Η θυσία τους είναι σύμβολο αυταπάρνησης, εθνικής αξιοπρέπειας και απόλυτης προσήλωσης στα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τους πεσόντες Αξιωματικούς μας στην κρίση των Ιμίων: Τον Χρ. Καραθανάση, τον Π. Βλαχάκο και τον Εκ. Γιαλοψό. Η θυσία τους είναι σύμβολο αυταπάρνησης, εθνικής αξιοπρέπειας και απόλυτης προσήλωσης στα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνουμε πως, παρά τις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις, τίποτε δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους Έλληνες σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, σε βάρος της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας.
Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με ξεκάθαρη στρατηγική και Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες στο καθήκον τους, μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν θα επαναληφθούν δραματικά περιστατικά όπως εκείνα της 31ης Ιανουαρίου του 1996. Και κυρίως πως θα κατοχυρώσουμε απόλυτα τα δίκαιά μας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προχωρώντας και στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Σταύρος Καλογιάννης...Aπαράδεκτες οι αυξήσεις των διοδίων

O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι χθεσινές ανακοινώσεις των παραχωρησιούχων για αύξηση των διοδίων τελών από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, είναι απαράδεκτες. Το χειρότερο είναι ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με συναίνεση του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, το οποίο δεν εξέδωσε ούτε καν μία ανακοίνωση επί του θέματος!
Είναι αδιανόητο σε μία εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής απόψεως περίοδο, λόγω των τραγικών λαθών των Κυβερνήσεων του κ. Γ. Παπανδρέου, το Υπουργείο Υποδομών να συναινεί στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας και ενώ οι εργασίες στους άξονες αυτούς έχουν ουσιαστικά σταματήσει από το 2010!
Επισημαίνουμε ότι η νέα αύξηση των διοδίων ανακοινώνεται, ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών έχει εξαγγείλει πολλές φορές, από τον Ιανουάριο του 2010, την μείωση των διοδίων.
Αδιανόητη είναι επίσης η πράξη των παραχωρησιούχων οι οποίοι, ενώ επιδιώκουν με θρησκευτική ευλάβεια την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αύξησης της τιμής των διοδίων, δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων.
Η επίκληση των συμβατικών όρων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αύξηση των διοδίων, είναι εντελώς αστήρικτη αφού στις συμβάσεις υπάρχουν δεκάδες όροι οι οποίοι δεν έχουν τηρηθεί, την τελευταία διετία.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών να απαγορεύσει αμέσως την αύξηση των διοδίων».

Το “κούρεμα” θα φτάσει στο 70%!


Του Μάνου Οικονομίδη

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την τιμητική της στην καθημερινή ειδησεογραφία του πρακτορείου «Reuters», καθώς διατηρείται άσβεστο το διεθνές ενδιαφέρον για τις εξελίξεις κυρίως γύρω από την ολοκλήρωση του PSI, και φυσικά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Του Μνημονίου ΙΙ, που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας, με αντάλλαγμα ωστόσο εξαιρετικά επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Σήμερα, το πρακτορείο «Reuters» επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για ένα PSI κατά πολύ υψηλότερο εκείνο που είχαν προβλέψει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου.
Το «κούρεμα» δηλαδή, θα υπερβεί το 50%, που είχε αρχικά αποφασιστεί, καθώς σύμφωνα και με τη σχετική αποτίμηση των νέων συνθηκών από τον εντεταλμένο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, οι μήνες που ακολούθησαν, με την κυβέρνηση Παπαδήμου στην εξουσία, επιβάρυναν τη δημοσιονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα, και πλέον το χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο, παρά μόνο με μεγαλύτερη απομείωση.
Πόσο θα είναι το «κούρεμα» αυτό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο «Reuters» στο σχετικό ρεπορτάζ του, οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα έχουν ως στρατηγική στόχευση να δεχθούν οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, «κούρεμα» των δυνητικών μελλοντικών κερδών τους, που θα φτάσει στα επίπεδα του 70%.
Χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί το κατά πόσο στη διαδικασία του PSI θα συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθιστώντας διαθέσιμα και τα δικά της ελληνικά ομόλογα, κάτι που διακαώς επιθυμούν οι ιδιώτες πιστωτές, ως «αντίδωρο» για τη δική τους… θυσία.

statesmen.gr

Βενιζέλος ante portas…


Γράφει ο ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Στην επέτειο της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τότε που στην εξουσία βρισκόταν και πάλι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, δυο πολιτικά τέκνα του εκσυγχρονισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσαν τη σύναψη πολιτικής συμμαχίας. Για να πάρουν το ΠΑΣΟΚ από τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, το συντομότερο δυνατό. Και για να διαμορφώσουν το μέλλον του Κινήματος, όπως εκείνοι το οραματίζονται, χωρίς άλλους… ενδιάμεσους.
Δυο μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία οι βενιζελικοί «απειλούσαν» σε παρασκηνιακές συζητήσεις, ότι δεν θα διστάσουν να θέσουν θέμα νέου επικεφαλής, ο οποίος φυσικά θα αποκτήσει εκ των πραγμάτων προβάδισμα για την προεδρία του Κινήματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να βάλει… στο ράφι τις προσωπικές φιλοδοξίες του.
Και να συνταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πολιτικό στο πλευρό του οποίου βρέθηκε ως «υπαρχηγός» στην εσωκομματική μάχη του 2007, ήλπιζε ωστόσο ότι θα… προσπερνούσε, πέντε χρόνια αργότερα. Ένας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχε συνταχθεί με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόνο απέναντι σχεδόν σε όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Στην αποψινή συνάντηση που είχαν σημειολογικά στο υπουργείο Οικονομικών, για να καταδειχθεί το προβάδισμα Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησε να εξηγήσει την… απότομη αλλαγή πορείας των σχεδιασμών του, στη βάση της ανάγκης «να εγγυηθούν την ενότητα». Οι δυο τους. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η ενότητα θα μπορέσει να καλύψει τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, μίλησε ως… αυριανός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην εθνική κρίση, τις εθνικές προτεραιότητες, αλλά και την πολιτική ανάγκη επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ. Ακυρώνοντας έτσι όσα διέδιδαν ακόμη και βουλευτές που ανήκουν στον κύκλο επιρροής του, περί αυτόνομου εγχειρήματος.
Βενιζέλος και Λοβέρδος επιχειρούν σήμερα να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν ημιτελές το 2007. Μόνο που τότε απέναντί τους βρέθηκε το «όλον ΠΑΣΟΚ», το οποίο στοιχήθηκε πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στη σημερινή συγκυρία, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας αντίστοιχος συσπειρωτικός πόλος, ώστε να σταματήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους το 2007 και το εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Εκτός κι αν μας περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις.

statesmen.gr

Τα μηδενικά εκκαθαριστικά κα το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τα μηδενικά εκκαθαριστικά Μισθοδοσίας πολλών «Εφέδρων», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επαίσχυντη εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, έριξε στο καιάδα δυο ολόκληρες ετήσιες σειρές υπαλλήλων του Δημοσίου και Ευρύτερο Δημοσίου Τομέα.
Η παραδοχή του Υπουργού κ. Ρέππα,  ότι το μέτρο της Εφεδρείας απέτυχε επιβεβαιώνει τις ενστάσεις και προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, δεν απαλύνει καθόλου τα αδιέξοδα των υπαλλήλων που βίωσαν πραγματικά μια εξοντωτική μεθόδευση εναντίον τους.
Οι ΠΑΣΟΚικοί εγκέφαλοι πρώτα μείωσαν τους μισθούς από 1η Νοεμβρίου και μετά έστειλαν τα σημειώματα της Εφεδρείας. Εκατοντάδες Υπάλληλοι που είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και είχαν  πάρει δάνειο, σήμερα, λαμβάνουν Μηδενικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας.
Οι Έφεδροι που πληρώνουν με το αίμα τους την τραγική ανεπάρκεια της διετίας καλούνται επιπλέον να πληρώσουν και την εισφορά αλληλεγγύης.
Καλούνται επιπλέον να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές, επί των προηγούμενων αποδοχών τους που ήταν πολύ υψηλότερες, με τη μηδενική μισθοδοσία του σήμερα.
Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν επιπλέον το χαράτσι της ΔΕΗ.
Αρκετοί υπάλληλοι προχώρησαν πριν λίγα χρόνια σε εξαγορά συντάξιμου χρόνου και χρόνου για εφάπαξ. Έτσι συμπλήρωσαν τα 33 ή 34 χρόνια και καταδικάστηκαν σε εφεδρεία. Οι άλλοι συνάδελφοί τους που δεν αναγνώρισαν ακόμη σώθηκαν.
Μέσα σ΄ αυτή την αντικοινωνική, αλλά και αναποτελεσματική στοχοποίηση των υπαλλήλων υπάρχουν πολλές τραγικές ανθρώπινες ιστορίες.
Τα μηδενικά εκκαθαριστικά για ένα ή δύο χρόνια καταδικάζουν πολλούς ανθρώπους στην απόλυτη ανέχεια.
Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά τα στελέχη της διοίκησης βλέπουν ότι το οικονομικό όφελος που «πρόσφερε» η δική τους θυσία πάει χαμένο, γιατί οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να εγκρίνουν χιλιάδες ώρες υπερωρίες, μετατάσσουν ημετέρους άσχετων ή πολύ κατώτερων προσόντων, «παραγεμίζουν» ακόμη και σήμερα τα γραφεία Αντιπροέδρων και Υπουργών με νέους συμβούλους.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο.
Καλούμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Βενιζέλο να αναθεωρήσουν το μέτρο της εφεδρείας που έτσι κι αλλιώς, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, απέτυχε.
Να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη, την ισονομία, τον ιδιότυπο ρατσισμό που εμπνεύστηκαν, την «πονηρή» ιδέα που η κομματική τους διαστροφή συνέλαβε για να τιμωρήσουν τη γενιά των προσλήψεων του 1978, 1979 δηλαδή ανθρώπους που διορίσθηκαν πριν από 33 ή 34 χρόνια επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ντροπή».

Επίσης ο Νικόλαος Νικολόπουλος , με αφορμή την κοινοποίηση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ ερωτημάτων που αφορούν στην Εργασιακή Εφεδρεία δήλωσε:

«Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππας δήλωσε, πριν λίγες εβδομάδες, ότι το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας απέτυχε και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.
Αναφερόταν, βεβαίως, σε ένα μέτρο που κακοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία  - αντί να εφαρμόσει την πρότασή μας – χρησιμοποίησε τον όρο “εφεδρεία” για να μεθοδεύσει, ισοπεδωτικά και άδικα, μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο. Κάτι το οποίο απέκλειε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως! Παρά την ομολογία αποτυχίας και τη δήλωση εγκατάλειψης των μεθοδεύσεων εκείνων, κάποιες υπηρεσίες – και αυτό προκαλεί έκπληξη - κινητοποιούνται ακόμη για ένα μέτρο που έχει απαξιωθεί και – όπως δηλώθηκε - έχει εγκαταλειφθεί.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να κλείσει, επιτέλους, ένα κεφάλαιο που πλήγωσε τη Δημόσια Διοίκηση και οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».

«Έχουμε χρέος να κυματίζει παντού υπερήφανα η ελληνική σημαία»




Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου συμπληρώνονται 16 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου και την τραγική απώλεια των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν σε αυτό, του Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Αντίπλοιαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.
            Η τόλμη και το υψηλό φρόνημα των πεσόντων Αξιωματικών αποτελούν υπόδειγμα τιμής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και η ηρωική τους θυσία απαράμιλλο σύμβολο προσήλωσης στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

            Μιας αξιοπρέπειας που ως νέοι άνθρωποι, ακριβώς δεκαέξι χρόνια μετά, καλούμαστε να υπερασπιστούμε σε μια δυσμενή οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Όμως ακόμα και σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή, καμία έκπτωση και καμία παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με το πρόσχημα της βελτίωσης της δημοσιονομικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

            Ως νέοι Έλληνες λοιπόν, έχουμε χρέος να σηκώσουμε κεφάλι ξανά και με σκληρή δουλειά να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, να παλεύουμε καθημερινά ώστε να κυμματίζει παντού περήφανα, η ελληνική σημαία.

Από το Γραφείο Τύπου

O Γιάννης Μιχελάκης για τη διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη δόμηση εκτός σχεδίου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή το γεγονός ότι έληγε σήμερα, ο χρόνος διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη δόμηση εκτός σχεδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή το αρχικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ακολουθώντας τις οριζόντιες και ισοπεδωτικές αντιλήψεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οδηγούσε στην απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης  κατοικίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται εκατομμύρια περιουσίες, να εγκλωβίζονται χιλιάδες πολίτες και να πλήττεται ακόμη περισσότερο ο χειμαζόμενος κλάδος της οικοδομής, η Νέα Δημοκρατία άσκησε σήμερα νέα παρέμβαση.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη, ο οποίος του είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ισχύοντες όροι και ότι η διαβούλευση θα παραταθεί μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.  
Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχέδιο Π.Δ., η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει:
Πρώτον, σύμφωνα με το άρθρο 14, για τον εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών χώρο, θα επιτρεπόταν η ανέγερση κατοικίας ΜΟΝΟ για “τον απασχολούμενο με τη κύρια εκμετάλλευση”.  Αυτό ουσιαστικά θα οδηγούσε σε απαξίωση της ακίνητης περιουσίας μεγάλου αριθμού των χιλιάδων πολιτών.  Επιπλέον, θα δημιουργούσε  προβλήματα στις περαιτέρω μεταβιβάσεις αυτών των οικοδομών.  Θα ευνοούσε έτσι ισχυρά οικονομικά κέντρα να αγοράσουν φθηνά μεγάλες εκτάσεις και να τις εκμεταλλευτούν με άλλες χρήσεις, πλην κατοικίας. Θα οδηγούσε ουσιαστικά στον ευτελισμό της μικροϊδιοκτησίας και σε εκποίηση περιουσιών σε εξευτελιστικές τιμές υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Και αυτό είναι απαράδεκτο.
Δεύτερον, ορισμένα από τα ανώτατα όρια δόμησης ανά οικόπεδο που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο ΠΔ, έθεταν σοβαρά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Η θεσμοθέτηση, όμως,  γενικών (ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους πόλης) περιορισμών δομήσιμης και μάλιστα σε Π.Δ. που αναφέρεται σε άλλο αντικείμενο (χρήσεις γης) αποτελεί “μπακαλίστικη” και ύποπτη προσέγγιση. Και τέτοια διάταξη δεν μπορεί να υπάρξει».

Π. Τατούλης: Καμία συνεννόηση πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να γίνει ερήμην των πολιτών

Ο Eλληνικός λαός πρέπει να βγει από την κρίση υπερήφανος και οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθούν στο περιθώριο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Φώτη Κουβέλη την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. «Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουμε κοινές καταβολές και σταθήκαμε μόνοι μας στα πόδια μας. Υπηρετούμε με συνέπεια για πολλά χρόνια το δημόσιο συμφέρον και τα πολιτικά δικαιώματα της χώρας», δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Στο μεγάλο κουράγιο του κ. Κουβέλη αναφέρθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης, αλλά  και στις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε σε δύσκολη χρονική στιγμή, «όπου πολλοί δεν αντιλαμβάνονταν τα πραγματικά ζητήματα του τόπου» και τόνισε ότι θα δικαιωθεί για αυτές του τις επιλογές. «Αντιλαμβανόμαστε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και για το λόγο αυτό οφείλουμε να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες για το καλό αυτού του τόπου. Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πορεύονται με τις ίδιες δυνάμεις και να θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η λύση θα προκύψει μόνο μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς καμία συνεννόηση πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να γίνει ερήμην των πολιτών».
Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι παρά τις αδυναμίες που έχει παρουσιάσει βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Επεσήμανε δε ότι οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να υποκαταστήσουν το face loss της χώρας σε διεθνές επίπεδο, υποκαθιστώντας την αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης, καθώς μετατρέπονται σε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με άμεση επαφή με τις Ευρωπαϊκές δομές και θεσμούς.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε σύμφωνος με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας και χαρακτήρισε την Ευρώπη βαθύτατα δημοκρατική με ξεκάθαρα κοινωνικό χαρακτήρα. Τόνισε επίσης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και σε Ελληνικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί το πρόβλημα, αλλά τη λύση στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και δήλωσε ότι «αν δεν υπήρχε η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να την εφεύρουμε». Αφού ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για τη θερμή υποδοχή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμφώνησε στην άποψή του για το ότι οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να δείξουν το δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, με σταθερή αναφορά στην Ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικοί στη χώρα που μακριά από ιδεοληψίες και πολιτικές ανεπάρκειες αποτελούν βαρίδια του αναγκαίου μετασχηματισμού της χώρας. «Απέναντι στα δόγματα το εργαλείο που διαθέτουμε είναι η αναθεωρητική διαδικασία», τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως το σημαντικότερο τον άδολο και ανιδιοτελή πατριωτισμό. «Όλοι φέρουμε τις ευθύνες μας και δεν διστάζουμε να τις αναλάβουμε. Ο κ. Τατούλης υποστήριξε τέλος ότι «στην Πελοπόννησο δεν περιχαρακωθήκαμε στα διοικητικά μας όρια, αλλά συνεχίζουμε να επηρεάζουμε την κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου», παίρνοντας θέση για τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας. Τη συνάντηση έκλεισε ο Περιφερειάρχης με τη ρήση του Στέλιου Ράμφου ότι «η αυτοπεποίθηση του λαού αποκαθίσταται όταν το όραμά του γίνεται πραγματικότητα».       

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποτραπούν οριζόντιες περικοπές

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι χθεσινές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής δείχνουν ότι αν θέλουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή της χώρας και να ανατάξουμε την κοινωνία και την οικονομία, η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να προωθήσει άμεσα σε πιο βαθιές και αποτελεσματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κράτους και την απελευθέρωση της αγοράς από την ασφυκτική παρέμβασή του. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε νέες οριζόντιες περικοπές και άδικες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτό είναι το χρέος των πολιτικών δυνάμεων και δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικές υπεκφυγής και αποφυγής ευθυνών».

Ακακιε, ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΛΟΥΛΑΣ …ΣΜΙΓΟΥΝ Η ΦΑΚΗ ΚΑΙ Ο …ΤΡΑΧΑΝΑΣ. Υπεύθυνη του τομέα ΠΑΙΔΕΙΑΣ στη ΔΗ.ΑΡΙ.Α (ΚΟΥΒΕΛΗΣ) η “ΚΥΡΙΑ” ΡΕΠΟΥΣΗ. ΔΙΑΝΑ !!

Γερο,
ΕΚΥΛΙΣΕΝ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΗΥΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙΟΝ.-
.
Υπεύθυνη του τομεα παιδειας του κομματος ΔΗ.ΑΡΙ.Α του κ. Κουβελη ανελαβε με προσωπικη επιλογη αυτου η καινοτόμος οσμανολογος-γαλλολογος κ. Ρεπουση;
“Εκανε διανα η δημοκρατικη αριστερα.Με προταση του Φ. Κουβελη αρμοδια του κομματος για θεματα παιδειας ορισθηκε η κ. Μ. ρεπουση,οι θεσεις της οποιας προκαλεσαν και εξοργισαν…
Το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι ο κ. Κουβελης με την επιλογη της κ.Ρεπουση θελει- ως λεγεται απο την δ. αριστερα- ”να σηματοδοτησει ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ”…..
Παντως με τετοιες επιλογες προσωπων δεν θα πρεπει να εκπλαγει αν στις εκλογες δεν μπει στη βουλη”
.
(απο την εφημεριδα Παρον της κυριακης,σελις 3, 23-24 απριλη 2011,Λαμπρη)
υγ. φρονουμε κατοπιν και αυτου,αθροιζομενου με την φανατικα φιλαλλοδαπη-εποικιστικη στασιν του κομματος εις τον δημο αθηναιων,οτι:
Η δη.αρι.α δεν εχει θεση στο ελληνικο κοινοβουλιον,η θεσις της ειναι στις προσεχεις εκλογας του ιουνιου δια την μεγάλη τουρκικην εθνοσυνελευσιν oπου δυναται να κατεβει ως …δημοκρατικος αριστερος (;) σχηματισμος…
melostisneos.wordpress.com

New Europe:"Ο Γ.Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα".Σκληρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό

“Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα.Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν”. Έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας New Europe,με θέμα την Ελλάδα.

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί κακώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε περίπου ως…απατεώνας της ΕΕ σε σχέση με το έλλειμμα.Γράφει η εφημερίδα:
“Στα τέλη του 2009,η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας,η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία.Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;

Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έδιναν ανακριβή στοιχεία”.

Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία από την Ισπανία και τη Πορτογαλία έως τις ΗΠΑ και επισημαίνει:

“Ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία.Κι αυτό έγινε από την ίδια της τη κυβέρνηση.Ταυτόχρονα μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές ότι ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια διαφθορά,πελατειακό σύστημα,παρασιτική οικονομία και έφθασε στο σημείο να συγκρίνει τη χώρα με τον Τιτανικό,ανεβάζοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού”.

Και η εφημερίδα θέτει το ερώτημα:

“Προς τι ο αυτοδιασυρμός;Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων ,για διαφθορά και για όλα τ΄ άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση;Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;”

Η εφημερίδα καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ.Παπανδρέου “ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση ,δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει”.
onalert.gr

Χιονιάς: Σήμερα και αύριο τα δύσκολα! Ολικός παγετός

Οι πολικές θερμοκρασίες δε θα μας εγκαταλείψουν ούτε την Τετάρτη. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, στις 08:00 το πρωί, θα επικρατήσει δριμύ ψύχος, ενώ στην κεντρική και νότια χώρα, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες. Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Με απόφαση του δήμου Κηφισιάς, λόγω παγετού, τα σχολεία της περιοχής θα ανοίξουν στις 10:00 για να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών. Σήμερα Τρίτη, έμειναν κλειστά τα σχολεία σε Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Ωρωπό και Πόρτο Ράφτη. Δεν άνοιξαν επίσης τα σχολεία στο Καρπενήσι και στους Δήμους Διρφίων - Μεσσαπίων και Μαντουδίου και Λίμνης - Αγίας Άννας, στην Εύβοια.

Η κίνηση των αυτοκινήτων έχει απαγορευθεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, από το ύψος του 414 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

Με τις... μηχανές αναμμένες περιμένουν 15 εκχιονιστικά μηχανήματα, που έχει ήδη διαθέσει η περιφέρεια Αττικής για να διατηρήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, διατέθηκαν:
- Πέντε εκχιονιστικά στον οδικό άξονα Π.Ε.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΘΗΒΑΣ
- Ένα στον οδικό άξονα Π.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ (περιοχή Αυλώνας)
- Ένα στον οδικό άξονα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ - ΒΑΡΝΑΒΑ -ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
- Ένα στον οδικό άξονα ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ- ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
- Ένα στον οδικό άξονα ΜΑΡΑΘΩΝΑ - Ν. ΜΑΚΡΗΣ (Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ)
- Δύο εκχιονιστικά στον οδικό άξονα Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ - Ν. ΜΑΚΡΗΣ
- Ένα στον οδικό άξονα Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Λ. ΠΑΡΝΗΘΑΣ (μέχρι ραντάρ)
- Ένα στον οδικό άξονα Λ. ΤΑΤΟΪΟΥ - ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ - ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ
- Ένα στον οδικό άξονα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΚΑΛΑΜΟΣ
- Ένα στον οδικό άξονα ΜΑΛΑΚΑΣΑ - ΜΗΛΕΣΙ-ΩΡΩΠΟΣ

Όλα τα εκχιονιστικά υποστηρίζονται από φορτωτές και φορτηγά οχήματα μεταφοράς άλατος και παραμένουν στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες και επιχειρούν όποτε κρίνεται απαραίτητο.

-12,6 η θερμοκρασία στην Ορεστιάδα - 103 χλμ την ώρα οι άνεμοι στο Κάβο ντ' Όρο

  Η βαρυχειμωνιά συνεχίζει να μας... κρατάει συντροφιά. Και θα το κάνει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν και στην Αθήνα. Στο σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Θησείο, η θερμοκρασία έπεσε στους -0,4 βαθμούς και στους -0.2 βαθμούς στο σταθμό των Αμπελοκήπων.
Στην Παλαιά Πεντέλη, το πρωί της Τρίτης επικράτησαν συνθήκες χιονοθύελλας, με τον αέρα να ξεπερνά τα 90 km/h και τη θερμοκρασία σταθερά αρνητική κάτω από τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ορεστιάδα, στο σταθμό του Αστεροσκοπίου, η θερμοκρασία έφτασε τους -12,6 και τους -12 βαθμούς στους Μεταξάδες. Και στις δύο περιοχές σημειώνεται ολικός παγετός τις τελευταίες 5 ημέρες. Ακόμα και στην παραλιακή Αλεξανδρούπολη, η ελάχιστη θερμοκρασία την Τρίτη ήταν -8.8 βαθμοί.
Στους -4.1 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο νέο σταθμό του ΕΑΑ στα Βίλια Αττικής, Στο Σαραντάπηχο η θερμοκρασία έπεσε στους - 8 βαθμούς.
Θυελλώδεις παραμένουν οι άνεμοι που σαρώνουν τα πελάγη. Έφτασαν τα 103 χλμ την ώρα στο Καβο ντ' Όρο και τα 94 σε Μύκονο και Νάξο!
Το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένει σε ισχύ.

Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονιού και παγετού

ΚΟΡΙΝΘΙΑΕπ. Ο. Ξυλοκαστρου - Τρικαλων από το 20ο χλμ.
Επ. Ο. Τρικαλων -Καρυας από το 1ο χλμ.
Επ. Ο. Δερβενιου - Γκουρας από το 20ο χλμ.

ΦΩΚΙΔΑΕπ. Ο Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πυράς – Μαυρολιθαρίου – Καστριώτισσας.
Επ. Ο. Πανουργιάς – Στρόμης.
Επ. Ο Γραβιάς – Βαργιάνης.
Επ. Ο. Γραβιάς Καστέλλιας – Οινοχωρίου.
Επ. Ο. Άνω Πολύδροσου – Χ/Κ Παρνασσού.
Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κ Παρνασσού.

ΒΟΙΩΤΙΑ
Επ. Ο. Αγ. Άννας – Κυριακίου.
Επ. Ο. Ανάληψη – Κυριακίου.
Επ. Ο. Θηβών – Λιβαδειάς από Χ/Θ 3 έως Χ/Θ 15.
Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών από Χ/Θ 30 έως Χ/Θ 45.
Επ. Ο. Ακραιφνίου, Ερυθρών και Δερβενοχωρίων.

ΑΤΤΙΚΗΠεριφερειακή Οδός Πεντέλης, από το ύψος του ‘’414’’ Γ.Σ.Ν. έως Ι. Ν. Αγίου Πέτρου (δ/ση Αγ. Πέτρου).
Επ. Ο. Βαρυμπόμπης – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της εισόδου Βασιλικών κτημάτων προς Αγ. Μερκουρίου και Κατσιμίδι.

Κώστας Κόλλιας: «Εγκληματική η παρακράτηση επιστροφής ΦΠΑ από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις»

Ερώτηση στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη μη επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Μία από τις πρώτες ενδείξεις του παραλογισμού και του αντιαναπτυξιακού προσανατολισμού της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν το μέτρο της μη επιστροφής του ΦΠΑ από το δημόσιο στις επιχειρήσεις. Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών για να αιτιολογήσει το μέτρο, ήταν ότι δήθεν στο παρελθόν γίνονταν αθρόες επιστροφές, χωρίς έλεγχο. Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση δεν πάγωσε την επιστροφή, απλά η διαδικασία θα γίνεται έπειτα από έλεγχο.
Έπειτα από ενάμιση χρόνο, το ελληνικό κράτος παραμένει ο μεγαλύτερος οφειλέτης και ο χειρότερος κακοπληρωτής των επιχειρήσεων. Στην ουσία επιβεβαιώθηκε ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε να εξοικονομήσει χρήματα εις βάρος των επιχειρήσεων – εις βάρος δηλαδή της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα αυτής και παρόμοιων πολιτικών είναι γνωστά: χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες μετακομίζουν στα Βαλκάνια, οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες καθημερινά.
Θύμα αυτής της καταστροφικής, αντιαναπτυξιακής πολιτικής είναι και η εταιρεία Landis, μία επιχείρηση που εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται στο νομό μας, παράγοντας σοβαρότατα οφέλη για την Κορινθία, με πρώτο και κυριότερο την προσφορά εργασίας. Η Landis απασχολεί 350 εργαζόμενους στο νομό μας, έχοντας έναν τεράστιο κύκλο εργασιών, με κατ’ εξοχήν εξαγωγικό προσανατολισμό. Σε αυτήν την εταιρεία, το ελληνικό δημόσιο έχει συσσωρεύσει από το 2009 και, κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, οφειλές 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
          Είναι αυτονόητο ότι καμία εταιρεία, ιδιαίτερα εξαγωγική, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, όταν το κράτος παρακρατά αναίτια και αδικαιολόγητα μέρος των χρημάτων από τον κύκλο εργασιών της. Διότι αυτό ακριβώς είναι η επιστροφή ΦΠΑ, χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τη Landis και που θα λείψουν από τη μισθοδοσία, από το εργοστάσιο, από τις επενδύσεις. Χρήματα που θα λείψουν, εντέλει, από την Κορινθιακή κοινωνία, όταν εκλείψουν οι θέσεις εργασίας.
Η Τρόικα καλεί την Κυβέρνηση να περάσει νέα εξοντωτικά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με το πρόσχημα ότι πρέπει να πέσει το μισθολογικό κόστος για να γίνουν επενδύσεις. Η περίπτωση της Landis και άλλων μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα ότι το πρόβλημα δεν είναι το μισθολογικό κόστος, αλλά οι αγκυλώσεις και η ασυνέπεια του κράτους. Με τη ρευστότητα στο μηδέν, το κράτος να χρωστά και να μην πληρώνει, και τη γραφειοκρατία να παρακωλύει, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα δούμε επενδύσεις ποτέ, αλλά θα χάσουμε και αυτές που υπάρχουν.
Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη την παραγωγικότητα και τις εξαγωγές, η περιστολή της ρευστότητας από το ίδιο το κράτος, είναι έγκλημα. Ελπίζω το Υπουργείο να κινητοποιηθεί και να διορθώσει το πρόβλημα επιταχύνοντας τις διαδικασίες, ώστε η Κορινθία, όπως και ολόκληρη η χώρα, να μην χάσει άλλες επιχειρήσεις, να μην χάσει άλλες θέσεις εργασίας.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, κ. Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Συνεχίζεται ο κύκλος προετοιμασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προ της συγκρότησης του Τεχνικού της Προγράμματος για το 2012, ακολουθώντας  τη φιλοσοφία της συνεργασίας με όλους τους Δήμους του Νομού, για τη δημιουργία συνδυασμένων Τεχνικών Προγραμμάτων Περιφερειακής Ενότητας και Δήμων, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος.

Η Δικαίωση του Σαμαρά

 


Του Νίκου Κωστόπουλου*

Η υποβάθμιση της Γαλλίας ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτή είναι η πρώτη τιμωρία για την αλαζονεία τους. Άλλοι υποστηρίζουν πως δεν είχαν ευήκοα ώτα προς άλλες συνταγές.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σημείωνε εμφατικά όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως «αυτή η συνταγή οδηγεί τη χώρα στην ύφεση». Έδινε τη μάχη εντός και εκτός συνόρων. Μέσα και έξω από τις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν ως «μειοψηφικές» τις θέσεις και τις προτάσεις του, επιμένοντας αμήχανα στην ίδια αποτυχημένη επιλογή που γέννησε όλες τις εγγενείς αδυναμίες και πολλαπλασίασε τα διαρθρωτικά προβλήματα του ευρω-ενωσιακού οικοδομήματος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας. Το έχει αποδείξει με την επιμονή της να βάλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σε μία εποχή που η αντιπολίτευση κραύγαζε περί του αντιθέτου.

Το έχει αποδείξει με την προσήλωσή της στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αποφεύγοντας την κινδυνολογία «εξόδου από το ευρώ», όπως περισπούδαστα έκαναν τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα σημάδι ότι η οικονομική κρίση επεκτείνεται και πλήττει και την ισχυρή γαλλική οικονομία. Από την άλλη, η δήλωση αξιωματούχου του Βερολίνου πως «το τριπλό Α είναι μια φενάκη σε έναν υπερχρεωμένο κόσμο δείχνει πως θα πρέπει να ετοιμάζονται και αυτοί για τη δική τους υποβάθμιση.

Όλο αυτό το σκηνικό σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που επιμένει αμήχανα να λειτουργεί ως συντεταγμένη συλλογικότητα παρά ως άθροισμα συλλογικοτήτων.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, η «φωνή της Γερμανίας προς τα έξω, συναντήθηκε μόνο με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα (και με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο βεβαίως), αναγνωρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον την τύχη της χώρας στα χέρια της, ως η μοναδική δύναμη με εθνική στρατηγική, σχέδιο και όραμα.

Σιγά σιγά φαίνεται πως η Ευρώπη κάνει την αυτοκριτική της.

Mea Culpa τώρα πριν ομολογήσουμε πως…Carthago delenda est…
 


*Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ περιφέρεια Αθηνών.

Ελλάδα: ένα νέο πολιτειακό μόρφωμα

Γράφει ο Γιώργος Βοσκόπουλος*

Η χώρα εισέρχεται βιαίως σε μία ιστορική φάση. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ως ένα νέο πολιτειακό «παράδειγμα» θα αποτελεί μία περιπτωσιακή ανάλυση ενός μετα-κυριαρχικού, μετα-δημοκρατικού πολιτειακού καθεστώτος. Η πολιτική επιστήμη εμπλουτίζεται με ένα νέο είδους ημι-κρατικού δρώντα, αφού η Ελλάδα ως κρατική οντότητα, αυτόνομο πολιτικό σύστημα και εθνική συνταγματική τάξη δεν υφίσταται.
Ως ακαδημαϊκοί καλούμαστε να επανεξετάσουμε θεμελιώδη δεδομένα και αντιλήψεις όσον αφορά, τη δημοκρατία, την αμφίδρομη σχέση ηγεσίας και συλλογικότητας, τη νομιμοποίηση, την εθνική ανεξαρτησία και την κρατική κυριαρχία. Αυτές οι αντιλήψεις αναθεωρούνται υπό το βάρος μίας κοσμογονικής μεταστροφής του ρόλου της εθνικής ηγεσίας.
Τα συστατικά των κρατών είναι η φυσική τους βάση και η θεσμική τους έκφραση. Το δεύτερο χαρακτηριστικό παραπέμπει στη θεσμική και πολιτική οργάνωση που ρυθμίζει την ενδοκρατική τάξη πραγμάτων λειτουργώντας ως εθνικός Λεβιάθαν, ως μία υπέρτατη αρχή που απονέμει δικαιοσύνη, προστατεύει και επιβάλλει κανόνες δικαίου. Η εσωτερική οργανωτική δομή σήμερα αποσυντίθεται με πρωτοβουλία μίας απονομιμοποιημένης ηγεσίας, καθώς η συλλογικότητα δεν αμφισβητεί απλά τον ορθολογισμό των επιλογών της αλλά κυρίως τα κίνητρα της. Η πεποίθηση αυτή αποτελεί ένα διττό δράμα για τον εντολέα και τον εντολοδόχο.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Foster Dulles μία από τις θεμελιώδεις λειτουργίες των εθνικών κρατών είναι να παράσχουν «επαρκή μέσα επιβίωσης στους πολίτες, ώστε η απελπισία να μην τους οδηγήσει στη χρήση βίας». Η παρούσα ηγεσία αδυνατεί να παράσχει αυτή τη θεμελιώδη ασπίδα έναντι μίας ακέφαλης και απροστάτευτης συλλογικότητας. Αδυνατούν κάποιοι να κατανοήσουν τις συνέπειες αυτής της συστημικής αδυναμίας και οδηγούν τη χώρα σε ένα θεσμικό και συνταγματικό χάος.
Η απομονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος συνετελέσθη υπό το βάρος της οριστικής διάρρηξης των δεσμών ανάμεσα στον εντολέα και εντολοδόχο, όταν η πολιτική ελίτ παρέδωσε την εθνική εδαφική βάση σε εξω-εθνικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Συνετελέσθη όταν η ηγεσία της χώρας υιοθέτησε το ρόλο του πολιτικού μαστροπού και αρνήθηκε να διαδραματίσει τον εξ ορισμού και εκ συντάγματος ρόλο της, παραδίδοντας συνειδητά τη συλλογικότητα στα χέρια διεθνών κερδοσκόπων. Η μετάλλαξη μίας εθνικής, με όρους εκπροσώπησης και νομιμοποίησης, ηγεσίας σε μία εκτελεστική εξουσία μη εθνικών κέντρων χάραξης πολιτικής αυτό-αναίρεσε το ρόλο ύπαρξης της και απέκοψε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στους συντελεστές της εθνικής οργανωτικής δομής.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες αναζητούμε εκφραστή του εθνικού συμφέροντος και δρούμε σε ένα κατακερματισμένο κοινωνικό περιβάλλον. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον αυτοβοήθειας, αφού η εθνική ηγεσία μας κατέστησε έθνος ανάδελφο, έθνος παρία εντός της ΕΕ. Είναι σαφές ότι ως συλλογικότητα καλούμαστε οι ίδιοι, ατομικά και συλλογικά, να διαχειριστούμε το κενό ηγεσίας της χώρας και να προασπίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της μεταπολίτευσης, τους θεσμούς και τη δημοκρατίας μας.   

*Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα φυτοφάρμακα

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο με θέμα «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου.
Με τον εν λόγω νόμο προωθείται η μεταφορά του νέου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου στο εθνικό δίκαιο, καθώς και η θέσπιση συμπληρωματικών εθνικών μέτρων πολιτικής που εξορθολογίζουν τη χρήση των φυτοφαρμάκων και απαντούν στις σύγχρονες παραγωγικές απαιτήσεις αλλά και τις ανησυχίες της κοινωνίας για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και για προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο :

Καταργεί και αντικαθιστά συνολικά το νομοθετικό πλαίσιο έγκρισης και κυκλοφορίας γεωργικών φαρμάκων στη χώρα, που ισχύει για διάστημα άνω των 30 ετών.

Θεσπίζει μέτρα που αφορούν την εφαρμογή:
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 1107/2009, σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 396/2005, για τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων μέσα ή πάνω στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης.
•    Της Οδηγίας 2009/128 που αφορά τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Εναρμονίζει τις διαδικασίες αδειοδότησης διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.

Αξιοποιεί για πρώτη φορά τη σύγχρονη τεχνολογία για την καταγραφή των πωλήσεων φυτοφαρμάκων, τη διαμόρφωση εθνικής βάσης δεδομένων για την τεκμηρίωση των ακολουθούμενων πολιτικών, την παρακολούθηση της χορήγησής τους, τη διαφάνεια.

Διασφαλίζει τη συμμετοχή των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων σε διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων.

Θεσπίζει ένα αξιόπιστο ελεγκτικό σύστημα όλης της αλυσίδας παραγωγής-διάθεσης-διακίνησης-ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων.

Εισάγει ένα αποτρεπτικό, αναλογικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων

Λαμβάνει μέτρα για την παρακολούθηση των τιμών που καταβάλουν οι γεωργοί, συμβάλλοντας στην εξυγίανση της αγοράς αγροτικών εισροών.

Προσδιορίζει το ρόλο των επιμέρους δημοσίων αρχών, κεντρικών και περιφερειακών, στην υλοποίηση του Νόμου.

Λαμβάνει μέτρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, κατάρτισης.

Για περισσότερα δείτε το ΦΕΚ 8/Α/27-1-2012, σε pdf μορφή, εδώ:

pepteg.gr

Αναπροσαρμογή και πάλι στα διόδια “Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα” Δείτε τις τιμές

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007), από ταμεσάνυχτα της Τρίτης 31 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 0:00 της 1/2/2012), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη αναπροσαρμόζονται για το έτος 2012, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:
 
ΣΤΑΘΜΟΣΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥΝΕΣΤΑΝΗΣ   ΓΕΦΥΡΑΣ
 ΜΑΝΑΡΗ
Κατηγορία   
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα1,80 €1,70 €1,30 €
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.2,50 €2,40 €1,90 €
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.6,40 €6,10 €4,90 €
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.9,00 €8,50 €6,90 €

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και σε δημοσκόπηση της ΕΡΤ3!

Nέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΕΡΤ3 που διενεργήθηκε από την tothepoint και φέρνει την Ν.Δ πρώτη με διαφορά από το δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη (!) θέση!...
Έτσι λοιπόν με καθαρά ποσοστά η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 18,6%, και είναι το πρώτο κόμμα με δεύτερο το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτο το ΣΥΡΙΖΑ με 8,2%, τέταρτη η ΔΗΜΑΡ με 7,5% και πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 7%!.
Ακολουθεί το ΛΑ.Ο.Σ, με πεσμένα ποσοστά, με 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 1,5% και σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την τύχη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη η απάντηση του αναλυτή της δημοσκοπικής εταιρείας ήταν ότι το κόμμα της ΔΗΣΥ δεν συγκεντρώνει ούτε 1%!
Υψηλό επίσης πάνω από 25% είναι το ποσοστό αυτών που απάντησαν δεν γνωρίζω δεν απαντώ, δεν ψηφίζω.
kontiloforos.blogspot.com

Η πικρή (και άθλια) ιστορία του ΕΚΑΒ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο μεγάλος σκηνοθέτης μας Θόδωρος Αγγελόπουλος θα βρισκόταν σήμερα ανάμεσά μας, αν δεν είχε συμβεί όλη αυτή η περιπέτεια με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και την 45λεπτη καθυστέρηση. Και δεν περιμένουμε σπουδαία πράγματα από την έρευνα.

Στατιστικά (αν και δεν είμαστε… στατιστικολόγοι), είναι βέβαιο ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα σώζονταν αν τα ασθενοφόρα μας δεν ήσαν τόσο παλιά, αν δεν παρουσίαζαν τόσες ελλείψεις και αν ο αριθμός τους ήταν μεγαλύτερος, ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες.

Αν δεν είχε χάσει τη ζωή του ένας διάσημος, σίγουρα δεν θα είχαμε καν ασχοληθεί.

Ο ΣΚΑΪ γίνεται… Mega

Γράφει o ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ένα από τα κλισέ της εποχής είναι ότι η κοινωνία αποστρέφεται την πολιτική. Ακόμη κι αν μπορεί κανείς να εντοπίσει δόσεις αληθείας στην παραπάνω εκτίμηση, το βέβαιο είναι ότι η κοινωνία… δεν αποστρέφεται τις ειδήσεις που αφορούν την πολιτική. Ειδικά από τη στιγμή που, την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι ειδήσεις αυτές βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στην οικονομία. Επομένως, αφορούν… σχεδόν κάθε Έλληνα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Αλαφούζου δείχνει διάθεση να δώσει έμφαση στον αμιγώς ειδησεογραφικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής ναυαρχίδας του. Και «φορτώνει» τη συχνότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ με γνωστούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν το δικό τους προσωπικό κενό, απείχαν το τελευταίο διάστημα από τη μικρή οθόνη, και έχουν την ευχέρεια να σηκώσουν το βάρος μιας δύσκολης καθημερινότητας. Με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία, και καθοδόν φυσικά προς τις πρόωρες εκλογές.
Έτσι, την έλευση του Γιώργου Αυτιά στο Νέο Φάληρο, που έδωσε στον ΣΚΑΪ τη δυνατότητα να δημιουργήσει κοινό… εκεί που δεν υπήρχε, και να ανταγωνίζεται το Mega στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, ακολούθησε η χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ένας παλιός γνώριμος του ΣΚΑΪ, καθώς στα τηλεοπτικά στούντιο του Συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματά του στο γυαλί.
Με την προσθήκη του Νίκου Ευαγγελάτου, η ειδησεογραφική ομάδα του ΣΚΑΪ γίνεται πανίσχυρη. Σε συνδυασμό με την ανανέωση του συμβολαίου της Σίας Κοσιώνη, και την παρουσία καταξιωμένων δημοσιογράφων όπως του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, του Τάσου Τέλογλου, της Πόπης Τσαπανίδου, και του πρωινού διδύμου, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιδιώκει να «χτυπήσει» το Mega, το οποίο παραδοσιακά είχε τη μερίδα του λέοντος σε αναγνωρίσιμο έμψυχο δυναμικό. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο βοήθησε σημαντικά το κανάλι των εκδοτών, να καθιερωθεί στη συνείδηση του μέσου τηλεθεατή ως ο κύριος κομιστής της δημοσιογραφικής εγκυρότητας. Και να εξαργυρώνει τη φήμη αυτή, μέχρι και σήμερα.

statesmen.gr

Σεισμικες δονήσεις στο Δερβένι

Δύο σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν , μέσα σε ένα 24ωρο το Δερβένι.
Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Κυριακή στις 15:30  με μέγεθος 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Δερβενίου ( στην περιοχή του Κουμαριά), με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες στις 11:20 το πρωί με μέγεθος 3,0 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Δερβενίου ( την περιοχή της Ζάχολης) με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

3-1 ο Παμβοχαϊκός την ΕΑ Πατρών

Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Volleyleague έπεσε στο κλειστό του Δήμου Βέλου Βόχας «Γ. Τριαντάφυλλος», όπου ο Παμβοχαϊκός επικράτησε 3-1 σετ της ΕΑ Πατρών και  εκμεταλλευόμενος την ήττα του Ολυμπιακού (αλλά και το γεγονός ότι ο Φοίνικας έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς! Η ομάδα της Βόχας διατήρησε το αήττητο στο Βραχάτι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς η ΕΑΠ πήρε το πρώτο σετ με 24-26. Έως τα μισά του δεύτερου σετ, ο Παμβοχαϊκός ήταν μακριά απ’ τον καλό του εαυτό, νωθρός, κάνοντας αρκετά λάθη. Στο σημείο εκείνο, η ομάδα πήρε μπρος, ανέβασε στροφές και με όπλο το καλό σερβίς, έφτασε στην ισοφάριση (25-19).
Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, μια και οι αθλητές του Νίκου Ζαλμά βρήκαν ρυθμό και επέβαλαν πλήρως το παιχνίδι τους με τους Πατρινούς να μη μπορούν να ακολουθήσουν. Οι καλές άμυνες, το εξαιρετικό σερβίς (13 άσοι συνολικά) και τα σωστά τελειώματα, έκαναν εύκολη την υπόθεση νίκη, καθώς τα δύο τελευταία σετ κατακτήθηκαν με μεγάλη διαφορά.
Ποτότσνικ (19 π.), Ντουσάρμ (18) και Μπεκιάρης (12) σήκωσαν το επιθετικό βάρος, ενώ ο Χρήστος Δημητρακόπουλος έβγαλε ορισμένες εκπληκτικές άμυνες. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα μας, που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και στρέφει πια την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά.
Τα σετ: 24-26, 25-19, 25-15, 25-12

Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

1. Ηρακλής 32 (36-11)
2. Παμβοχαϊκός 28 (33-19)3. Ολυμπιακός 27 (31-12)
4. Φοίνικας Σύρου 26 (30-13)
5. ΠΑΟΚ 17 (24-28)
6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 17 (23-25)
7. Άρης 14 (22-32)
8. Λαμία 14 (17-26)
9. ΑΟ Κηφισιάς 13 (20-33)
10. ΕΑ Πατρών 11 (16-32)
11. Παναθηναϊκός 8 (13-34)
* Ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, ο Φοίνικας Σύρου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Λαμία έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
** Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

«Δύναμη στην κρίση» στο Δερβένι

Αύριο στις 6μιση το απόγευμα. στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, το ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ διοργανώνουν ομιλία με θέμα: «Δύναμη στην κρίση» με Ομιλήτρια την Ψυχολόγο κα. Κομιανού Γιολάντα. «Το να είσαι γονέας, στην εποχή μας, δεν είναι πια αυτοσχεδιασμός.»

Φαήλος: Τον Καραμανλή τον έριξαν ξένα και ντόπια συμφέροντα!

Την πρώτη του μακράς διάρκειας συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά έδωσε χθες ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και τις πορείας του.
Ο γαλάζιος δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή «Απο την αρχή» στο κανάλι 9 περιέγραψε τα παιδικά του χρόνια, όπου έλαβε τα πρώτα πολιτικά ερεθίσματα, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στην θητεία του δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων Αντώνη Τρίτση και στην γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά.
Τον πρόεδρο της ΝΔ χαρακτήρισε ηγέτη, πολιτικό αστό, με μεγάλη καλλιέργεια και μόρφωση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε απο την κυβέρνηση απο ξένα και ντόπια συμφέροντα.Ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε και στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του οποίου ήταν δικηγόρος.

parapolitika.gr - report24

Κλειστά τα Σχολεία λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στη Μάνα και στο Παναρίτι

Μέ απόφαση του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Διονυσίου Λογοθέτη, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (ψύχος παγετός και χιονόπτωση) που επικρατούν στις ορεινές περιοχές του Δήμου , αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για την 31η Ιανουαρίου 2012 στα παρακάτω Σχολεία .
1. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μάννας.
2. Γυμνάσιο Παναριτίου.


Απίστευτη δήλωση του δημάρχου Περιστερίου A. Παχατουρίδη: "Τι να τα κάνω τα δημαρχιλίκια αν δεν μπορώ να εξασφαλίσω ένα πιάτο φαΐ στους δημότες μου"

Σοκάρουν οι δηλώσεις που έκανε πριν λίγο τηλεφωνικά στην εκπομπή του Δημ. Μάρκου και της Μάρ. Λεονάρδου στον Real fm ο δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης...
"Όποιος δημότης Περιστερίου δεν έχει ένα πιάτο φαΐ να έρθει να του το δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ, ζεστό και αχνιστό από το πρόγραμμα του δήμου μας. Αν δεν είμαι άξιος να φροντίσω τους δημότες μου, καλύτερα να πάω σπίτι μου. 700 περίπου άτομα αυτή τη στιγμή σιτίζονται σε καθημερινή βάση εντελώς δωρεάν από το κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου"
Αυτοί είναι λειτουργοί, αυτοί τιμούν την ψήφο που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Σε αυτούς αξίζει ένα μπράβο.


Parakato.gr

Πλυντήριο "Ο Παπαδήμος"


Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου 2012,
Πλυντήριο «Ο Παπαδήμος»



Όσα συνέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη το βράδυ και όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, μετά τη διαδικασία ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, θα μας απασχολήσουν αρκετά το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσοι παρακολούθησαν τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου στο κανάλι της Βουλής θα έχουν πολύ περισσότερο υλικό να επεξεργαστούν από εκείνο που τελικά έφτασε στους πολίτες μέσα από τις εφημερίδες και τα διάφορα δελτία τύπου υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων παντός τύπου.