Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕ​Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Απόλυτη η δικαίωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις θέσεις του για τα ύποπτα ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει με την ελληνική και τουρκική γλώσσα ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, κατά παράβαση και της Διεθνούς Συνθήκης της Λοζάνης.
Σε νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης, η οποία όχι μόνο παρουσιάζει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, -που δεν είναι άλλη από την τραγική μορφωτική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητών- αλλά δίνει και ξεκάθαρες λύσεις του προβλήματος.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συγχαίρει τους Δημόσιους Λειτουργούς για το θάρρος τους να θίξουν το μείζονος σημασίας θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα ποιοτικά αποτελέσματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, για τη λειτουργία του οποίου, έχουν ήδη δαπανηθεί 3,5 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από Κοινοτικά Κονδύλια, αλλά και από τις τσέπες των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων.