Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΥΓ: Γυρίζουμε σελίδα…

Υστερόγραφα
Στην αρχιτεκτονική ενός άρθρου, πιθανότατα και… της ζωής συνολικά, τα Υστερόγραφα έρχονται στο τέλος του κειμένου. Είτε για να συμπυκνώσουν το περιεχόμενο που προηγήθηκε, είτε για να δώσουν μια περισσότερο “πικάντικη” χροιά, είτε για να προσθέσουν, να πάνε τη σκέψη και την αφήγηση πιο μακριά.
Εμείς, στα δικά μας Υστερόγραφα, είπαμε να ανατρέψουμε αυτή τη σειρά. Και να ξεκινάμε από τα Υστερόγραφα την καταγραφή, κατανόηση, ανάλυση και προέκταση της επικαιρότητας μέσα στην οποία καλούμαστε να σταθούμε με αξιοπρέπεια, συνέπεια και αξιοπιστία.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με περίσσευμα όρεξης για δουλειά, που δεσμευόμαστε να… μην μας βαρεθείτε. Και την ίδια στιγμή, να διαμορφώσουμε μια φιλόξενη πλατφόρμα έκφρασης νέων ιδεών, νέων αντιλήψεων, νέων συμπεριφορών, που τόσο χρειαζόμαστε για να συνθέσουμε την ατζέντα της επόμενης Ελλάδας. Της Ελλάδας που έρχεται μετά την κρίση, όχι ως βαριεστημένη χρονική συνέχειά της, αλλά ως δημιουργική αυτογνωσία των παθογενειών που προηγήθηκαν, εξακολουθούν να μας… κάνουν παρέα, και ευθύνονται για το τσαλάκωμα της εθνικής αισθητικής και της ψυχολογίας ενός ολόκληρου λαού.
Η αλλαγή που (πρέπει να) θέλουμε να δούμε άλλωστε, ξεκινά αναπόφευκτα από εμάς τους ίδιους. Και μόνο μετά από ρήξεις. Καλή ανάγνωση.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ysterografa.gr