Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ  τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Στην Κορινθία  υποψήφιοι είναι οι:
1 ΑΚΑΡΕΠΗ – ΑΡΜΕΝΑΚΑ  ΕΙΡΗΝΗ Χημικός
2 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ Εργάτης, Στέλεχος ΠΑΜΕ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Φούλγκορ
3 ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ Έμπορος
4 ΜΠΡΑΒΟΣ  ΗΛΙΑΣ Καθηγητής
5 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΙΚΗ Έμπορος
6 ΤΣΑΡΜΠΟΥ  ΦΡΟΣΩ Ιδιωτ. Υπάλληλος, ΔΣ Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων

*Τα ψηφοδέλτιά του σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Είναι εμφανής η επιχειρούμενη η ηλικιακή  ανανέωση, πρωτίστως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου μετά το όνομα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Παφίλη, οι επόμενοι (που θεωρούνται εκλεγέντες) προηγούνται κατά πολύ των νυν βουλευτών οι οποίοι καταλαμβάνουν την 8η, 10η και 11η θέση αντίστοιχα (Βέρα Νικολαϊδου, Γιάννης Πρωτούλης και Α. Σκυλλάκος). 
Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή του ΑΠΘ και ακολουθούν αυτά του Θοδωρή Χιώνη, γραμματέα της ΚΝΕ,  Αλεξάνδρας Μπάλου, συνδικαλίστριας του τραπεζικού τομέα και  Σωτήρη Ζαριανόπουλου, Γραμματέα του ΕΚΘ και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, με το όνομα του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γιώργου Μαϊλη και του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Νίκου Μπογιόπουλου, να έπονται στις επόμενες θέσεις.
Έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη , στην Α΄ Αθήνας, ενώ στο ψηφοδέλτιο μετέχει και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και η επίσης ηθοποιός και πρώην βουλευτής, Λίλα Καφαντάρη. Φυσικά, ούτε λόγος για τη δεδομένη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη.