Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές αποδοκίμασαν τους επισήμους στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων -Ένταση και με τους κτηνοτρόφους !

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στην παρέλαση στα Γιάννενα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι καθηγητές φυσικής αγωγής, δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα, έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ'αριστερά",μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων!Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης,μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων,γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!
Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατές "Είστε Μαλ..ς"!!!Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-,εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε  όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.
Μπορεί οι αποδοκιμασίες στις παρελάσεις, έχουν γίνει πια της μόδας. Μπορεί οι μαθητές να αισθάνονται πως με αυτό τον τρόπο,διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Όμως δεν είναι δυνατόν, οι καθηγητές τους, να τους παροτρύνουν, ή να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες. Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων καθηγητών, έχει εξοργίσει όχι μόνο τους υπεύθυνους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!
Eπίσης ένταση προκλήθηκε, και με τους κτηνοτρόφους οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ".
Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση,οι κτηνοτρόφοι μπήκαν στην κεντρική λεωφόρο και προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα στους πολίτες, για να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για την τύχη της Γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και για τα έσοδά τους, που όπως λένε μειώνονται διαρκώς.Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ που τους απώθησαν και προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη. Ακολούθησαν προσαγωγές κτηνοτρόφων από την αστυνομία. Αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης επετράπη στους συγκεντρωμένους να κάνουν πορεία, η οποία κατέληξε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο με αίτημα την απελευθέρωση των ατόμων που είχαν προηγουμένως προσαχθεί.

epirusgate.blogspot.com