Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία Φαρμακείων Κορινθίας - Εφημερεύον Φαρμακείο στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ανακοινώνεται ότι ενόψει της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακείων στις 14-12-2011, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας ορίστηκε ως εφημερεύον φαρμακείο για όλη την περιφέρεια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης το φαρμακείο της ΡΩΞΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΥ (Π. Τσαλδάρη 33 – Ξυλόκαστρο, τηλ. 27430 22769).

«Πυλώνες ανάπτυξης του χειμερινού και ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα»



       Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Nafsika Palace» στην Ιτέα Φωκίδας, ημερίδα με θέμα «Πυλώνες ανάπτυξης του χειμερινού και ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα».

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

·         Μάρω Τάσιου-Γουργουρή, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών
·         Ευθύμιος Στοφόρος, Ξενοδόχος
·         Πέπη Σκαρλή, Δημοσιογράφος
·         Μπάμπης Τσιανάκας, Υπεύθυνος Τομέα Τουριστικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ

Στόχος της ημερίδας είναι να αναπτυχθεί εκτενώς το πλαίσιο των προβλημάτων, των προοπτικών αλλά και των ευκαιριών που προκύπτουν από την αξιοποίηση του ορεινού και χειμερινού τουρισμού, ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο προφίλ τουριστικής ανάπτυξης,  φιλικής προς το περιβάλλον και τις ανάγκες του σημερινού επισκέπτη. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κλάδους στους οποίους η Ελλάδα παραδοσιακά είχε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και η διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής για την ανάδειξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για να μπορέσει η Ελληνική Οικονομία να ανακάμψει.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜ​ΟΥ & ΜΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κόμματος, στη Συγγρού 340, στην ΑΘΗΝΑ, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τον απολογισμό των δράσεων της Γραμματείας από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα και τον προγραμματισμό των στόχων της για το μέλλον.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ  της ΝΔ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Έλενα Ράπτη, η κα Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, αναπληρώτρια γραμματέας και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Δ. Χαλανδρίου, ο κ. Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας, Δ/ντής του Δερματολογικού Τμήματος του Ευαγγελισμού, η κα Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια γραμματέας, βουλευτής Ά Αθηνών, η κα Μέμα Χαλιώτη, αναπληρώτρια γραμματέας, σολίστ-μουσικοπαιδαγωγός, ο κ. Άρης Τσορώνης αναπληρωτής γραμματέας και μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας κ. Γιώργος Σταμάτης.  

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γραμματέας Προγράμματος κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Μαριάννα Πυργιώτη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ.

                                         

Κώστας Κόλλιας: «Επί ξύλου κρεμάμενοι οι φαρμακοποιοί - Η πολιτεία οφείλει να δώσει λύση στα αιτήματα»

Με αφορμή την νέα απεργία των φαρμακοποιών, με αίτημα την καταβολή των οφειλών των ταμείων και την ανάκληση των μέτρων που προωθούνται για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Εδώ και ένα χρόνο, οι φαρμακοποιοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του κλάδου τους. Διαθέτουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους, πληρώνοντας από την τσέπη τους τους προμηθευτές. Οι φαρμακοποιοί έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στο κράτος-κακοπληρωτή και στην κερδοσκοπία της φαρμακοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα ο κλάδος να απειλείται με αφανισμό και χιλιάδες ασφαλισμένοι να μην προμηθεύονται τα φάρμακά τους.
 Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε τραγικές επιλογές στον τομέα φαρμάκου. Προκάλεσε αλαλούμ στις λίστες, ανεβοκατέβασε τις τιμές, μείωσε τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, δήθεν για να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία ωστόσο αυξήθηκε διότι τα φθηνά φάρμακα υποκαταστάθηκαν από άλλα ακριβότερα, χάρισε στη φαρμακοβιομηχανία 150 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση πήρε αυτά τα ολέθρια μέτρα, και αφού δεν έκανε τίποτα για τον ουσιαστικό εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ισχυρίστηκε ότι για όλα φταίνε οι φαρμακοποιοί, οι «συντεχνίες» και τα δήθεν τεράστια ποσοστά κέρδους τους.
Έχω ξαναπεί ότι το ΠΑΣΟΚ αρέσκεται στο να στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης για να καμουφλάρει τις καταστροφικές πολιτικές του επιλογές. Προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι φαρμακοποιοί ευθύνονται για τις τιμές των φαρμάκων και για το ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα. Καλλιέργησε κλίμα, μιλώντας για προνομιούχους και συντεχνίες, προκειμένου οι πολίτες να συμμαχήσουν με την Κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Για να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις, θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα στοιχεία. Το περιθώριο καθαρού κέρδους για τα φαρμακεία κυμαίνεται από 8-11%, φορολογείται δε πάντα και χωρίς περιθώρια καμίας διαφυγής. Το 4% της αξίας των συνταγών επιστρέφεται κάθε μήνα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πληρώνουν ΦΠΑ για πωλήσεις φαρμάκων, το αντίτιμο των οποίων τους οφείλεται εδώ και ένα χρόνο από τα ταμεία. Έχουν το χαμηλότερο εισόδημα βάσει τζίρου από όλα τα φαρμακεία της Ευρώπης. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό φαρμακείων σε αναλογία πληθυσμού – ένα ανά 1.000 κατοίκους, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιστοιχεί ένα ανά 3-4 χιλιάδες κατοίκους.
Οι φαρμακοποιοί είναι ένας επαγγελματικός κλάδος, με προβλήματα, με περιορισμούς και με την επιπλέον δυσκολία της συναλλαγής με το κράτος. Η Νέα Δημοκρατία δεν αντιτίθεται στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, υπολογίζοντας όμως πάντα το κοινωνικό κόστος και τις ωφέλειες κάθε πολιτικής που εφαρμόζεται. Η καταστροφή μιας ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας, προκειμένου να έρθουν στη θέση της φαρμακεία-πολυκαταστήματα, δεν αποτελεί επαρκή αιτιολογία για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει άμεσα να λυθεί το ζήτημα των οφειλών των ταμείων, ώστε να προστατευθούν και τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι, και στη συνέχεια να διατυπωθεί μία σοβαρή, τεκμηριωμένη και αποδεκτή πρόταση για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν γεωγραφικά κριτήρια, ούτε είναι δυνατόν να λείψουν οι επιστήμονες φαρμακοποιοί από τα φαρμακεία και αυτό θα υποστηρίξω ξανά και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετέχω, όταν ανοίξει αυτή η συζήτηση. Προσωπικά πιστεύω στο βιώσιμο, ποιοτικό φαρμακείο, που σε συνεργασία με την πολιτεία, υπηρετεί τον πολίτη και στηρίζει τον ασφαλισμένο.»

Έντονη διάβρωση ακτών στην Αιγιάλεια

Έκκληση απηύθυνε στο δήμαρχο Αιγιάλειας ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος για την άμεση επίσκεψη του δημάρχου μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη διάβρωση των ακτών στην Ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα για την επικαιροποίηση των μελετών που αφορούν την αντιδιάβρωση των ακτών των παραλιακών δρόμων στην Αιγείρα και στην Παραλία Πλατάνου. Επίσης ερώτησε το Δήμαρχο εάν υπάρχει στις ενέργειές του και κάποια σκέψη για τον παραλιακό δρόμο Διγελιωτίκων στη θέση «Πατημένο» όπου η κατάσταση είναι απογοητευτική.
Απαντώντας ο δήμαρχος για τη διάβρωση των ακτών τόνισε: « Η διάβρωση είναι ένα τεράστιο θέμα που ταλαιπωρεί όλη τη βόρεια Πελοπόννησο στον Κορινθιακό κόλπο. Έμεινα εμβρόντητος όταν επισκέφθηκα την Αιγείρα και διαπίστωσα ότι η θάλασσα κατατρώγει τις «σάρκες» της στεριάς και σε κάποια σημεία η θάλασσα έφαγε τον παραλιακό δρόμο και έφτασε στις αυλόπορτες των σπιτιών. Ήταν τόσο βαθύ το σημείο εισχώρησης της θάλασσας που δεν το φανταζόμουνα ποτέ.
Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό στην Παραλία Πλατάνου, στο Διακοπτό στα Τρυπιά, στα Νικολαίϊκα, στα Βαλιμήτικα, στην Τέμενη, στα Διγελιώτικα, στο Αίγιο, στα Σελιανίτικα. Βρισκόμαστε εμπρός σε ένα τρομακτικό φυσικό φαινόμενο που είναι δύσκολο αντιμετωπίσιμο. Είναι από τα δύσκολα γιατί δεν τολμά κανένας να πατήσει στον αιγιαλό. Κάναμε εξώδικο στους αρμόδιους εισαγγελείς στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στην Περιφέρεια στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τους ζητάμε να επιληφθούν άμεσα του θέματος. Έχω κάνει εξώδικο κατά του Λιμενάρχη και όλων των αρμοδίων φορέων.
Όσον αφορά το θέμα των μελετών, στην περιοχή της Αιγείρας υπήρξε μια μελέτη που συντάχθηκε από τη Νομαρχία Αχαΐας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στο Διακοπτό υπήρξε μια μελέτη η οποία και αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη. Κινούμεθα στην κατεύθυνση στο να παρέμβει το κράτος με τους Υπουργούς και να αναθέσει μια μελέτη της τάξεως των 6εκατομ ευρώ για ένα έργο που θα πλησιάσει τι 1Δις Ευρώ περίπου. Είναι έργα που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε. θα φροντίσουμε να εκπονηθεί η μελέτη από το κράτος, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Μετά από τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα και την καταστροφή που ακολούθησε , υπήρξε και η καταστροφή του αγωγού ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, που άφησε την περιοχή χωρίς πόσιμο νερό, για αρκετές ημέρες μέχρι της προσωρινής αποκατάστασής του. Οι κάτοικοι επισημαίνουν στην «Σ» ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον αγωγό ύδρευσης που βρίσκεται κρεμασμένος στον χαλασμένο παραλιακό δρόμο και με το την πρώτη τρικυμία της θάλασσας θα αποκοπεί και θα αφήσει την παραλιακή ζώνη πάλι χωρίς νερό.

styga.gr

Επιστολή Ψωμιάδη σε Σαμαρά – Του ζητά να πει όχι στη λήψη νέων μέτρων


Επιστολή Ψωμιάδη σε Σαμαρά – Του ζητά να πει όχι στη λήψη νέων μέτρων και να μην ενδώσει στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με την οποία του ζητάει να πει όχι στο ενδεχόμενο λήψεις και νέων μέτρων, έστειλε ο Π. Ψωμιάδης! Ο πρώην αντίπαλος του κ. Σαμαρά στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ζητά από τον πρόεδρο του κόμματος να μην ενδώσει «στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης» και να βάλει «φρένο στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού».
Αναφέρει, μάλιστα, ότι «... εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε κυβερνώντες, τότε τι νόημα έχει άραγε η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου», διερωτάται ο κ. Ψωμιάδης και υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και όχι για Δούρειο Ίππο κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας».
«Όποιοι είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν όσα δεσμεύτηκαν κατ’ επανάληψη στη Βουλή, να φύγουν θα υπάρχει πάντα γι’ αυτούς μια θέση εργασίας κοντά στα μεγάλα αφεντικά», τονίζει χαρακτηριστικά και αφού υπογραμμίζει ότι δεν αντέχει άλλο ο λαός, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να συνεχίσει να υπερασπίζεται το συμφέρον του λαού.

eklogika.gr

Άλαλος ο Παπαδήμος είδε τον Παπούλια

Έκλεισε η φωνή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, πιθανότατα από τις πολύ ενδιαφέρουσες επαφές που είχε στην Σύνοδο Κορυφής.
Αυτό, τουλάχιστον είπε ο ίδιος με όση φωνή είχε στον Κάρολο Παπούλια στην 45λεπτη συνάντηση που είχαν για να τον ενημερώσει για την Σύνοδο Κορυφής.

Ίσως λόγω της έλλειψης φωνής τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής.

Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό ο κ. Παπούλιας τον ρώτησε: «Τι κάνετε; Πώς ζήσατε την Ευρώπη;». Ο κ. Παπαδήμος απάντησε ότι «ήταν μία ενδιαφέρουσα συνάντηση», αλλά δεν συνέχισε, λέγοντας «όπως καταλαβαίνετε έχει κλείσει η φωνή μου».

Ο Πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

H Ντόρα συναντήθηκε με την τρόικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης, η ελληνική οικονομία, λόγω της ανικανότητας της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ανευθυνότητας των άλλων κομμάτων, αλλά και με την ευθύνη και ανοχή της τρόικας, έχει οδηγηθεί στα όριά της, μέσα από την υπερφορολόγηση και τις οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων. Σήμερα η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια βαθιά ανάσα. Η διαπραγμάτευση που ξεκινά για τη νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να λάβει υπόψη της τρεις βασικούς παράγοντες:
Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος από την προσαρμογή. Η ρευστότητα, καθίσταται ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση συνεργασίας και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν, δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανή. Πρέπει να κυβερνήσουν. Τώρα πλέον, πρέπει να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, να μιλήσουν καθαρά και να προτείνουν λύσεις, τις οποίες θα διαπραγματευτούν με τους δανειστές μας, για να βελτιώσουν προς όφελος των πολιτών, τις πολιτικές που εφαρμόζονται». 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΣΙΤΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το γεγονός πως τα αιτήματα σχολείων για παροχή φαγητού σε παιδιά πολλαπλασιάζονται, δεν τιμά το ελληνικό κράτος. Αυτή η εξέλιξη δεν αρμόζει σε κοινωνικά δίκαιη και ευνομούμενη πολιτεία. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, οφείλουν να αναλάβουν σοβαρές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση και να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που πεινάει στις μέρες μας». 

Μερίδα των Πρυτάνεων των ΑΕΙ εκπλήσσουν δυσάρεστα την κοινωνίαΑπό τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου και το τελευταίο ευρώ δεν επιτρέπεται να χαθεί, μερίδα των Πρυτάνεων των ΑΕΙ εκπλήσσουν δυσάρεστα την κοινωνία, επιδιώκοντας να συνεχιστεί το καθεστώς αδιαφάνειας στην οικονομική διαχείριση των Ιδρυμάτων με δαπάνες χωρίς τέλος και δίχως αποτέλεσμα. Από το να συνταχθούν με το νόμο και την κοινωνία, επιλέγουν να ακολουθήσουν ακραίες φοιτητικές ομάδες που απαγορεύουν την ελευθερία έκφρασης γνώμης.Αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να τηρήσουν τους νόμους, η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι η παραίτησή τους».                                       

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΦΠΑ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                     Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2011

                                                      ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
                                                          στον Πρωθυπουργό
                                                      Κύριο Λουκά Παπαδήμο

Θέμα : «Συμψηφισμός των οφειλών ΦΠΑ, μεταξύ επιχειρήσεων και Κράτους και πολύπλοκες γραφειοκρατικές φορολογικές διατάξεις»

Ο συμψηφισμός των οφειλών του ΦΠΑ μεταξύ των επιχειρήσεων, κυρίως εξαγωγικών, και  του κράτους, δεν  εφαρμόζεται από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να περιμένουν αρκετούς μήνες προκειμένου να καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ, την ώρα που εκείνες καλούνται να είναι απόλυτα συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, καθώς η ύφεση βαθαίνει όλο και περισσότερο, η ρευστότητα στην αγορά εξαντλείται με αποτέλεσμα υγιείς επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό να κινδυνεύουν να κλείσουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας να χαθούν. Επίσης, η γενικευμένη ασυνέπεια του κράτους στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ιδιωτικό τομέα , παράλληλα, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και τις πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες αποτρέπουν κάθε προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, που θα έδιναν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στους 800.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα.   
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 
1)Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε  προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους.
2)Ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, προτίθεστε να απλοποιήσετε το φορολογικό σύστημα, καταργώντας την τήρηση των Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και να δημιουργήσετε αξιόπιστο και αδιάφθορο μηχανισμό είσπραξης των εσόδων;
                                                                                                       
 Η βουλευτής
 Ντόρα Μπακογιάννη

Γίωργος Δέδες: απαιτούνται συμπληρωματικά έργα στη Λιμνοδεξαμενή Πιτσών

Επίσκεψη στη Λιμνοδεξαμενή Πιτσών πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Κορινθίας με σκοπό να εξετάσουν τις δυνατότητες κατασκευής συμπληρωματικών έργων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ποσότητα υδάτινου όγκου στην περιοχή. Ο κ. Δέδες μιλώντας ανέφερε, ότι ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει η Λιμνοδεξαμενή, αλά απαιτούνται συμπληρωματικά έργα ώστε να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών. Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα και τα συμπληρωματικά έργα στη δεξαμενή περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο τάφρων απορροής υδάτων. Με τους υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν επί τόπου τις λεπτομέρειες ώστε να βοηθήσουν από την πλευρά τους στη μελέτη η οποία είναι σχεδόν έτοιμη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των έργων. Ο κ. Δέδες τόνισε πως ελπίζει εντός του 2012 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Αναφέρθηκε επίσης και στη συνάντηση που έγινε για τον Κορινθιακό Κόλπο, τονίζοντας ότι είναι παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος οι κινήσεις που γίνονται και είναι σημαντικές καθώς οι συνθήκες ωρίμασαν ώστε, τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα να μπουν σε μια σειρά προτεραιοτήτων με κύριο στόχο να επουλωθούν οι πληγές που υπάρχουν και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν κιόλας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της θάλασσάς μας που είναι μια μικρογραφία της θάλασσας της Μεσογείου».

Κατερίνα Φαρμάκη: Θετικός ο ΟΤΕ στην επέκταση δικτύου οπτικών ινών έως το Χαλκί

 

Θετική απάντηση έλαβε από τον ΟΤΕ η βουλευτής Κορινθίας κα Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη, στο αίτημα της να επεκταθεί το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ μέχρι το Χαλκί.
Συγκεκριμένα, η κα βουλευτής σε προσωπική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Τσαμάζ, του έθεσε το ζήτημα των εργασιών αναβάθμισης του υφιστάμενου δικτύου του ΟΤΕ, που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Κορινθία. Ειδικότερα, η κα Φαρμάκη ζήτησε τα έργα αυτά, που περιλαμβάνουν εργασίες οπτικών ινών μέχρι το Σουληνάρι, να επεκταθούν μέχρι το Χαλκί, το οποίο απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα.
Και αυτό διότι η αναβάθμιση του τοπικού δικτύου του ΟΤΕ αποτελεί αναγκαία υποδομή για την περιοχή στην εποχή της πληροφορίας που ζούμε και θα συμβάλει σημαντικά στην επέκταση νέων ταχύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ίντερνετ προς τους πολίτες, τους επισκέπτες του Χαλκίου και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Στο αίτημα αυτό της κας βουλευτού – που είναι και αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο Χαλκί- ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ απήντησε ότι το αντιμετωπίζει θετικά και ότι είναι μέσα στο πρόγραμμα του να υλοποιήσει το έργο της εγκατάστασης ευρυζωνικής υποδομής και στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλκίου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Η κα Φαρμάκη αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άμεση και θετική αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την πορεία αυτής της δέσμευσης ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αθηνά Κόρκα : «Παραιτήθηκα από την αγωγή» για τα …αναδρομικά

Η πρώην βουλευτής Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι βουλευτές νυν και πρώην διεκδικούν με αγωγές αναδρομικές αποδοχές, δήλωσε τα εξής:
«Εδώ και 1,5 χρόνο από το Μάρτιο του 2010 εκτιμώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας , έχω δώσει εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες προκειμένου να παραιτηθώ από την αγωγή νόμιμων αναδρομικών αποδοχών βουλευτών και πρώην βουλευτών

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 18/12

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νομού Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση/συζήτηση με τον Αλέκο Αναγνωστάκη και θέμα "Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου.

Τα ναρκωτικά με τα μάτια της τρόικας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό να αποκαλούμε απαξιωτικά «λογιστές» όλους εκείνους που ασχολούνται (λέμε τώρα) με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυσφήμηση του επαγγέλματος των λογιστών.

Λυπάμαι να πω πως δεν είναι ούτε λογιστές. Είναι παραζαλισμένοι και ανίκανοι άνθρωποι που πλέον δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν, ούτε τι λένε.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θα αναφερθώ σήμερα σε ένα που δείχνει να τα περιλαμβάνει όλα.

Και αποδεικνύει ότι αν δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό, τότε δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε.

Ο λόγος για την οριζόντια περικοπή της τάξης του 50% που αποφασίστηκε, προφανώς χωρίς να γίνει ο παραμικρός λογιστικός υπολογισμός, στις δαπάνες για τη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Ημέρα μνήμης για την Σφαγή των Καλαβρύτων

Σαν σήμερα πριν από 68 χρόνια τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας μπαίνουν στην πόλη των Καλαβρύτων, την καταστρέφουν και εκτελούν 1.100 ανθρώπους.
Η Σφαγή των Καλαβρύτων ήταν ουσιαστικά τα αντίποινα των Ναζί στην εκτέλεση 77 Γερμανών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λίγες μέρες νωρίτερα.  Την εκτέλεση ανέλαβε η 117η Μεραρχία Καταδρομών η οποία στην πορεία από τις παράκτιες περιοχές της Αχαΐας μέχρι τα Καλάβρυτα έκαψαν και περίπου 1.000 σπίτια σε όσα χωριά βρήκαν μπροστά τους. Όταν οι Ναζί καταδρομείς μπήκαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν τα γυναικόπαιδα στο σχολείο, το οποίο επιχείρησαν να πυρπολήσουν. Παράλληλα, διέταξαν όλους τους άνδρες άνω των 14 ετών να συγκεντρωθούν έξω από το χωριό, όπου τους εκτέλεσαν με ριπές πολυβόλων. Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν και το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Τα Καλάβρυτα τιμούν σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Οι απόγονοι των θυμάτων διοργανώνουν όπως κάθε χρόνο εκδήλωση μνήμης με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Από πλευράς της κυβέρνησης, θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και όπως είναι λογικό τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν τις αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών.

iefimerida.gr

Το Βασιλικό Κίνημα του '67


Η πρώτη χουντική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνος Κόλλια.
Έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 1967 και ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια του Βασιλιά Κωνσταντίνου να ανατρέψει τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Ο Κωνσταντίνος είχε ορκίσει τους πραξικοπηματίες την 21η Απριλίου του ίδιου χρόνου, νομιμοποιώντας έτσι την εξουσία τους. Κάποιοι θεώρησαν τη βραχύχρονη συνεργασία τους ως τακτικό ελιγμό, προκειμένου ο Κωνσταντίνος να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα. Οι περισσότεροι το είδαν ως το μοιραίο λάθος του 27χρονου βασιλιά, που οδήγησε επτά χρόνια αργότερα στην κατάργηση της Μοναρχίας.
Η σχέση Κωνσταντίνου και πραξικοπηματιών δεν ήταν αρμονική. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ δεν ήθελαν να μοιραστούν την εξουσία με τον νεαρό βασιλιά, που σύμφωνα με την παράδοση της ελληνικής μοναρχίας «δεν βασίλευε απλώς, αλλά κυβερνούσε». Σ' ένα ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες το φθινόπωρο του '67, ο Πρόεδρος Τζόνσον φέρεται να του είπε ότι καλό θα ήταν η κυβέρνηση να αντικατασταθεί από μία άλλη. Ο Κωνσταντίνος το εξέλαβε ως ενθάρρυνση για την ανατροπή της Χούντας.
Έπειτα από δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις, αποφάσισε να εκδηλώσει το κίνημά του στις 13 Δεκεμβρίου. Όχι από την Αθήνα, που εστρατοκρατείτο και εχουντοκρατείτο, αλλά από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπήρχαν στρατιωτικοί πιστοί σ' αυτόν. Το σχέδιο προέβλεπε ότι οι δυνάμεις του θα κινούνταν από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη και την εγκατάσταση μιας δεύτερης κυβέρνησης στη συμπρωτεύουσα. Ο Κωνσταντίνος πίστευε ότι ο διεθνής παράγων και η εσωτερική πίεση θα ανάγκαζαν τη Χούντα σε παραίτηση, με αποτέλεσμα τη θριαμβευτική επιστροφή του στην Αθήνα.

Η βασιλική οικογένεια λίγο μετά την άφιξη της στη Ρώμη.
Έτσι, το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου επιβιβάστηκε στο βασιλικό αεροπλάνο στο Τατόι, με προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Μαζί του είχε την βασίλισσα Άννα-Μαρία, τα δύο παιδιά του Αλεξία και Παύλο, τη βασιλομήτορα Φρειδερίκη, την αδελφή του Ειρήνη και τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Κόλλια, που ήταν δικός του άνθρωπος. Στην αρχή, τα πράγματα πήγαιναν κατ' ευχή. Του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον τοπικό διοικητή της μεραρχίας, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Το Ναυτικό και η Αεροπορία, που δεν είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, τάχθηκαν στο πλευρό του.

Όμως, το σχέδιο του Κωνσταντίνου και των συνεργατών του ήταν απλοϊκό, αφελές και γραφειοκρατικό. Στηρίχθηκε μόνο στους στρατιωτικούς και δεν προσπάθησε να προσεταιρισθεί τους πολιτικούς και το λαό. Ήταν εύκολο να υπονομευθεί εκ των έσω και μάλιστα από μεσαίους αξιωματικούς πιστούς στη Χούντα, οποίοι συνέλαβαν τους επικεφαλής τους και ανέλαβαν αυτοί τη διοίκηση των μονάδων. Κινήθηκαν, μάλιστα, προς την Καβάλα, με σκοπό τη σύλληψη του Βασιλιά. Η έλλειψη οργάνωσης και η διακοπή των επικοινωνιών εμπόδισαν το Ναυτικό και την Αεροπορία να συντονιστούν.
Η Χούντα των Αθηνών, αφού ξεπέρασε αβρόχοις ποσί τον αρχικό αιφνιδιασμό, γρήγορα ανέλαβε τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν την πείραξε και πολύ που ο εκλεκτός της πρωθυπουργός ήταν μεταξύ των συνωμοτών. Σε μία εμφανή αλλαγή διάθεσης, άρχισαν να λοιδορούν τον Κωνσταντίνο, ανακοινώνοντας από ραδιοφώνου ότι ο Μεγαλειότατος κρύβεται «από χωρίου εις χωρίον», μία ρήση που παρέμεινε έκτοτε στο ελληνικό λεξιλόγιο.
Ο Κωνσταντίνος, αφού αντελήφθη ότι το σχέδιό του δεν είχε δυνατότητα επιτυχίας, επιβιβάστηκε στο βασιλικό αεροπλάνο με την οικογένειά του και τον Κόλλια. Από την Καβάλα κατευθύνθηκε στη Ρώμη, όπου έφθασε το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 1967 και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Παρέμεινε εξόριστος για το υπόλοιπο της χουντικής διακυβέρνησης και δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα ως Βασιλιάς, καθώς η Μοναρχία καταργήθηκε με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974.

sansimera.gr

13 Δεκεμβρίου 1967: Η νύχτα που αποχαιρέτισε ο Μπούκοβι τον Ολυμπιακό

Για χάρη του γράφτηκε τραγούδι. Για την αποχώρησή του, βιβλία ολόκληρα! Ο Μάρτον Μπούκοβι δεν ήταν απλά ένας προπονητής που χάρισε τίτλους στον Ολυμπιακό, ύστερα από μία «στείρα» πενταετία. Ο Μαγυάρος μία προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία (ήταν, άλλωστε, άμεσος συνεργάτης του Γκούσταβ Σέμπες στη “Χρυσή Ομάδα” της Ουγγαρίας, τη δεκαετία του ‘50) ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και δικαίως έγινε μύθος.

Σαν σήμερα, οι εκατοντάδες φίλαθλοι που είχαν μαζευτεί έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Μπούκοβι και ο βοηθός του (παλιός άσος της Ουγγαρίας του ‘54), Μίχαϊ Λάντος, του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να μείνει στον Ολυμπιακό. Αλλά κάτι τέτοιο ήταν πάνω από τις δυνάμεις όλων. Ρίξτε πάλι μια ματιά στην ημερομηνία. Η χούντα των συνταγματαρχών είχε πια εδραιωθεί στην εξουσία, έχοντας βάλει δικούς της ανθρώπους και στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων. Και ένας Μαγυάρος προπονητής, ο οποίος μάλιστα ήταν δηλωμένος κομμουνιστής, ήταν ανεπιθύμητος. Ακόμα κι αν ήταν τόσο αγαπητός στον κόσμο όσο ήταν ο Μπούκοβι.

Αυτό, βέβαια, προκαλούσε ένα πρόβλημα. Διότι η αποπομπή του τεχνικού που είχε κατακτήσει τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα και λατρευόταν από τους φιλάθλους, έπρεπε να δικαιολογηθεί επαρκώς. Αλλά ούτε κι αυτό ήταν τόσο δύσκολο. Στα εννέα πρώτα ματς του 1967-68 ο Ολυμπιακός γνώρισε τέσσερις ήττες, σχεδόν όσες είχε και τις δύο προηγούμενες χρονιές μαζί. Από τον Παναθηναϊκό, από τον Βύζαντα, από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας... Και, για κερασάκι, ήρθε και η συντριβή με 1-4 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στις 3 Δεκεμβρίου! Ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν τυχαία...

Το “ροκάνισμα”, πάντως, είχε αρχίσει από πιο νωρίς. Το καλοκαίρι του ‘67, ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει περιοδεία στις ΗΠΑ, αλλά πήγε εκεί... χωρίς τον Μπούκοβι. Οι διοικούντες τον είχαν αποκλείσει από την αποστολή! Όσο... κουφό κι αν φαίνεται να μην ακολουθήσει την ομάδα ο προπονητής της, είναι γεγονός. Και αντιλαμβάνεστε, φυσικά, τον λόγο. Τι εικόνα θα παρουσίαζε το καθεστώς στην Αμερική, αν εμφάνιζε ως προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας έναν κομμουνιστή; Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει από τότε, άσχετα αν το θέμα είχε περάσει στα “ψιλά” στον λογοκριμένο Τύπο της εποχής. Αργότερα, όμως, κατάλαβαν και οι τελευταίοι ανυποψίαστοι τι πραγματικά είχε συμβεί.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις 13 Δεκεμβρίου 1967. Και στη “Νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι”, όπως τιτλοφορείται το πιο γνωστό βιβλίο που έχει γραφτεί για τον αξέχαστο Ούγγρο τεχνικό. Ο Διονύσης Χαριτόπουλος περιγράφει παραστατικά τη συγκινητική στιγμή του “αντίο”, γι’ αυτό αξίζει να κλείσουμε με ένα απόσπασμα από το σπουδαίο αφήγημά του:

«Την άλλη μέρα έγραψε και το "Φως" τι έγινε εκεί: Πως είχε σταματήσει η συγκοινωνία κάτω απ’ το ξενοδοχείο της Καστέλλας, πως ανεμίζανε ασπροκόκκινες σημαίες και κασκόλ, ανάβανε στριμμένες εφημερίδες και κεριά κι οι πιο μικροί, με δάκρυα στα μάτια, φωνάζανε:

- Πατέρα! Μη φεύγεις!

Πως, όταν βγήκε ο Μπούκοβι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου να τους ησυχάσει με τον Λάντος δίπλα του, δάκρυσε κι αυτός και έκανε και τους μεγάλους να χτυπιούνται:

- Πατέρα! Μη φεύγεις, Πατέρα μη! Μη φεύγεις!

Έγραψε για τις φωτιές που ανάψανε μετά τους τσαμπουκάδες που γίνανε, το ξύλο που έπεσε στους γύρω δρόμους, τις σπασμένες τζαμαρίες, το διαλυμένο καφενείο. Έγραψε μερικά το "Φως"... Αλλά τι να καταλάβουνε αυτοί που γράφουνε!»...



Πηγή: sday.gr

.newsbeast.gr

Πανικός στα Τίρανα . Κατέρρευσε ο Μπερίσα κατά την διάρκεια ομιλίας (V IDEO)


Πανικός προκλήθηκε στα Τίρανα κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα 21 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα, ένιωσε τις δυνάμεις του να τον αφήνουν. Ο πολιτικός λίγο πριν κλήσει την ομιλία του ένιωσε έντονη δυσφορία. και όπως λένε αρκετά Αλβανικά ΜΜΕ έχασε τις αισθήσεις του, και κυριολεκτικά κατέρρευσε. άλλοι κάνουν λόγο απλά για μια μεταβολή της πίεσης. Η ομιλία του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, και αποχώρησε από την εξέδρα με τη συνοδεία  της προσωπικής του φρουράς τον κράτησαν όρθιο και τον μετέφεραν εκτός της αίθουσας.Μαρτυρίες αυτόπτων λένε πως τον έβαλαν "σηκωτό" οι συνοδοί στο αυτοκίνητο το οποίο τον οδήγησε στην οικία του.
Ο στενός κύκλος του Μπερίσα δηλώνει πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Σαλί Μπερίσα ήπιε απλά έναν καφέ και ένιωσε καλύτερα.και πως η υγεία του Πρωθυπουργού βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πάντως η σημερινή του επίσκεψη στο Μαυροβούνιο αναβλήθηκε


Πληροφορίες: borioipirotika.blogspot.com

Άρτσι μπούρτσι και Μπουργκάς Διεθνές σύστημα και κοινοβουλευτισμός



Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα 
http://vbalafas.blogspot.com/2011/12/blog-post_13.html
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2011, σελίδα 7 :

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το μεγαλύτερο θέμα της εβδομάδας που πέρασε και δεν είναι άλλο από το πολύπαθο έργο δημιουργίας του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου, γνωστό ως «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη». Ένα έργο που με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν το 2007 Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και να βρίσκεται σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2010.

Πέραν της αυτοτελούς σημασίας του έργου καθαυτού, αναπτύχθηκε γύρω του μια ολόκληρη διπλωματική φιλοσοφία που ονομάστηκε «διπλωματία των αγωγών» στην οποία συμπτύχτηκαν – πιθανώς και κακώς – ένα σωρό άλλα διμερή, τριμερή και διεθνή θέματα που αναζητούν ρύθμιση εδώ και δεκαετίες.

Καθαρά οπτικά και αφαιρετικά ο αγωγός αυτός για πρώτη φορά συνέδεε, σε φυσικό επίπεδο, την Ελλάδα απευθείας με τη Μαύρη Θάλασσα, παρακάμπτοντας την Τουρκία και καθιστώντας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άμεσο κέντρο διαμοιρασμού πετρελαίου είτε οδικά, είτε μέσω θαλάσσης. Η Ελλάδα και ειδικότερα η Θράκη γινόταν σημείο – κλειδί και στρατηγικός παίχτης του ενεργειακού χάρτη των Βαλκανίων και της Ευρώπης, χωρίς τις διάφορες ισορροπίες τρόμου που χρειάζεται δυστυχώς να κρατά κάθε φορά που σε οποιοδήποτε θέμα εμπλέκεται ο τουρκικός παράγοντας.

Καταργείται στην πράξη η Νεανική Επιχειρηματικότητα

Image
Τα τελευταία  δύο χρόνια, ακούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να διατείνεται  συνεχώς πως θέλει να θεσπίσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα σταθερό περιβάλλον για τις φορολογούμενες επιχειρήσεις και τις νέες επενδύσεις,για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα που δικαιολογημένα στους νέους ανθρώπους δεν βρίσκει σημαντική απήχηση. Να καλεί τους νέους να μην δημιουργήσουν ένα νέο κύμα μετανάστευσης και να παραμείνουν στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς όμως τέτοιου είδους εξαγγελίες όχι μόνο μένουν στα λόγια, αλλά αναιρούνται και στην πράξη σε καθημερινή βάση.

Μέχρι σήμερα, οι νέοι άνθρωποι κάτω των 35 ετών που  έκαναν έναρξη επιτηδεύματος είχαν αφορολόγητο έως 30.000 ευρώ για τις τρεις πρώτες οικονομικές χρήσεις. Το μέτρο όμως αυτό, το οποίο έδινε ουσιαστική στήριξη στην καινοτομία και το επιχειρείν από νέους, καταργείται, και μάλιστα αναδρομικά, με την τροπολογία που περιέχεται στο άρθρο 42 παρ. 4 του Νόμου 4024/11, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούμε αδιανόητο να αλλάζει αναδρομικά το φορολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο  λειτουργεί μια επιχείρηση, και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που δημιούργησαν νέοι άνθρωποι με τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες της εποχής. Είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να σεβαστεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και να διασώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, μιας και πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση της οικονομικής
τους δραστηριότητας ή και σε κλείσιμο, καθώς το οικονομικό τους πλάνο περιελάμβανε την 3ετία αφορολόγητης λειτουργίας.

Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να αναρωτηθούν αν το κόστος από την ανάληψη ενός τέτοιου μέτρου θα προσφέρει περισσότερα  κέρδη στην ελληνική οικονομία αλλά ακόμα περισσότερο για το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει στην υλοποίηση  επιχειρηματικών σχεδίων από  τους νέους ανθρώπους. Με σχεδόν μηδενική τραπεζική χρηματοδότηση λόγω της οικονομικής συγκυρίας και μηδενική αφορολόγητη δραστηριότητα για τους νέους επιχειρηματίες, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να αντιμετωπίζουμε τους νέους ανθρώπους με έφεση στο επιχειρείν σαν εν δυνάμει φορολογικούς παραβάτες πριν ακόμα κάνουν  το πρώτο τους βήμα.

Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιηθούν από την Πολιτεία και όλα τα διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και η πραγματοποίηση επενδύσεων, που θα βγάλουν από το τέλμα και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι χρέος  της πολιτείας να στηρίξει τη νεανική  επιχειρηματικότητα και να προσφέρει  ουσιαστική βοήθεια σε ένα τομέα  που έχει κυριολεκτικά βυθιστεί στην ύφεση. Οι 14 προτάσεις που καταθέσαμε ως ΟΝΝΕΔ τον περασμένο Ιούλη μέσα από την εκστρατεία «Πληρώνω δίκαια» και κυρίως η λογική που τις διέπει, πρέπει να αποτελεί το μοναδικό τρόπο σκέψης για την αντιμετώπιση του ζητήματος
τη σημερινή εποχή.

Ως νέοι άνθρωποι δεν θέλουμε ένα Κράτος εχθρό προς τη δράση μας, αλλά ένα Κράτος-αρωγό, που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και θα μας δίνει τα περιθώρια για δραστηριοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών.
Τομέας  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας ΟΝΝΕΔ
onned-korinthias.gr