Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Λάκης τέλεσε το μνημόσυνο του Παπανδρέου!


Ανατρεπτική η έναρξη στο "Αλ Τσαντίρι Νιουζ

"Κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει;" τραγούδησε ο Λάκης Λαζόπουλος στο ξεκίνημα της εκπομπής. Αμέσως μετά, ο ηθοποιός κράτησε στα χέρια του μια κορνίζα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τέλεσε το μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού με τα αναμμένα κεράκια δίπλα από τη φωτογραφία(!) -κάτι που είχε κάνει ο Γιώργος Τράγκας στη δική του εκπομπή.




zapit.gr

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος;


Και μία άσχετη απορία: “Τι κατάληξη θα έχει, και πόσο έχει στοιχίσει μέχρι τώρα, η επιχείρηση “μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου” από το Μέγαρο Μαξίμου στον έκτο όροφο του Yπουργείου Eσωτερικών; (Λεπτομέρειες στο 24grammata.com)”
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)


...Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955). Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών (1933 – 1935), γερουσιαστής και εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός (1947), όταν ηγήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να συσπειρώσουν τις πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την «κομμουνιστική απειλή».

Στην πραγματικότητα το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται, το 1912, από τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Μιχαληνό και τη σύζυγο του Ειρήνη Μανούση. Το 1916 πεθαίνει ο Μιχαληνός αφήνοντας το σπίτι ημιτελές, ενώ η χήρα του θα ξαναπαντρευτεί τον Δημ. Μάξιμο. Για λίγα χρόνια το ημιτελές σπίτι αλλάζει ιδιοκτήτη, αφού η Μανούση το πούλησε στον εφοπλιστή Λ. Εμπειρίκο (πατέρας του ποιητή), γιατί, μάλλον, είχε προβλήματα με τα κληρονομικά. Η αγοροπωλησία ήταν, μάλλον, εικονική, αφού η χήρα Μανούση και, πλέον, Μαξίμου θα το ξαναγοράσει (μετά από πέντε χρόνια) από τον Εμπειρίκο. Από τις αρχές του ΄20 το ζεύγος Μαξίμου κατοικεί στην πανέμορφη οικία του. Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί ως κατοικία του Γερμανού Ναυάρχου του Στόλου του Αιγαίου, ενώ μετά την απελευθέρωση χρησίμευσε ως κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή. Το 1952 το Ελληνικό Δημόσιο έρχεται σε συνεννόηση με τον Μάξιμο, προκειμένου να την αγοράσει. Συστήνεται επιτροπή του Πολυτεχνείου για να αποτιμήσει την αξία του οικήματος (11 δισ.δρχ.) και, τελικά, ο Μάξιμος δέχεται να πληρωθεί μόνο το ήμισυ της αξίας (5,75 δισ.δρχ.). Προσέφερε, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο και όλη την επίπλωση του. Η κυβέρνηση ευγνωμονούσα δήλωσε ότι θα διατηρήσει το όνομα του ως «οικία Μαξίμου».

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους τους ευεργέτες που χαρίζουν το ήμισυ μιας «αυθαίρετης» έκθεσης και πουλάνε, το κληροδοτημένο και κληρονομικά διεκδικήσιμο οίκημα, στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν ξέρω αν είναι αγνωμοσύνη, αλλά δεν είναι υπερβολή γενεές και γενεές Ελλήνων να μνημονεύουν τον ευεργέτη Μάξιμο; Ειδικά στη χώρα μας, που αδιαφορούμε για τους πραγματικούς ευεργέτες.

Και μια και το έφερε η κουβέντα: Τι έγινε με το “οικολογικό σχέδιο” του Γεωργίου Παπανδρέου να μεταφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο στον έκτο όροφο του υπουργείου εσωτερικών (Βασ. Σοφίας). Τι θα γίνει το γραφείο τώρα, που δε θα χρησιμοποιηθεί από το νέο πρωθυπουργό; Πόσο στοίχισαν στον ελληνικό λαό οι “οικολογικές” και οι “εργονομικές” ανησυχίες του κ. Γ. Παπανδρέου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης... (για τη μεταφορά του γραφείου διαβάστε εδώ) για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Πρόσκληση συμμετοχής στην 25η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, με σκοπό την δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων, αλλά και την περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. H έκθεση θα λάβει μέρος 18 - 20 Νοεμβρίου , στον εκθεσιακό χώρο Helexpo Palace, Εγνατία 154, 546 36, Θεσσαλονίκη.

 Η Philoxenia  αποτελεί κορυφαία συνάντηση και forum, των επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Χαρακτηρίζεται από τον επαγγελματικός χαρακτήρας της διοργάνωσης με μεγάλη παρουσία όλης της τουριστικής κοινότητας και 25χρονη επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο του εκθεσιακού τουρισμού.

Κεντρικός σκοπός της απόφασης αποτελεί η έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων τουρισμού και φιλοξενίας της Πελοποννήσου. Ενώ οφέλη θα προκύψουν και από τη διεθνή  προβολή του προορισμού, καθώς και από την προοπτική των άμεσων επαγγελματικών συμφωνιών – συνεργασιών.

Επιδίωξη  μας είναι ο χώρος, τον οποίο έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αποτελέσει χώρο για όλους τους επαγγελματίες της Πελοποννήσου στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού ώστε να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους στους εγχώριους και διεθνείς tour operator. Ο χώρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου οι επαγγελματίες τουρισμού μπορούν να προβάλουν το προϊόν τους βρίσκεται στο Περίπτερο 13 και είναι το Ν.36.

«Μείζον θέμα άνισης μεταχείρισης» θέτουν στον πρόεδρο της βουλής οι ανεξάρτητοι βουλευτές

«Μείζον θέμα άνισης μεταχείρισης» θέτουν στον πρόεδρο της βουλής  14 ανεξάρτητοι βουλευτές.  Το «κόμμα των Ανεξάρτητων» αριθμεί σήμερα 18 βουλευτές
Εάν οι ανεξάρτητοι βουλευτές συγκροτούσαν κόμμα, θα ήταν το τέταρτο σε δύναμη μέσα στη Βουλή, μετά το ΚΚΕ που διαθέτει 21 βουλευτές. Στους 18 σήμερα –μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σωτ. Χατζηγάκη- βουλευτές «λειτουργούν» ήδη τρία κόμματα (ΔΗ.ΣΥ, ΔΗΜΑΡ και Άρμα Πολιτών, αλλά και τελείως ανένταχτοι). Ωστόσο δεν αναγνωρίζονται ως κοινοβουλευτικές ομάδες διότι η κάθε μία ξεχωριστά δεν διαθέτει τον ελάχιστο αριθμό των 10 βουλευτών. Η κατάσταση αυτή αποτελεί πρωτόγνωρη για τη μεταπολιτευτική κατάσταση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το «Κίνημα των ανεξάρτητων» να αντιδράσει: Το «μείζον πρόβλημα της άνισης μεταχείρισης» τους ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους, σε σχέση με τους συναδέλφους τους που συμμετέχουν στα αναγνωρισμένα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητούν 14 από τους 17 ανεξάρτητους βουλευτές, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο καλούν να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Όπως επισημαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, η κατά γράμμα εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού της Βουλής έχει ως αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να τοποθετηθούν σε συζητήσεις στην Ολομέλεια για κορυφαία ζητήματα, να μην προσκαλούνται στα πάνελ που διοργανώνει το κανάλι του Κοινοβουλίου, να μην προβάλλονται αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις τους στις εκπομπές του Σαββατοκύριακου στα κρατικά ΜΜΕ και να μην καλούνται να συμμετέχουν σε διακομματικές αποστολές στο εξωτερικό.
Την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο υπογράφουν με τη σειρά: Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Φώτης Κουβέλης, Νικόλαος Τσούκαλης, Αθανάσιος Λεβέντης, Γρηγόρης Ψαριανός, Έλσα Παπαδημητρίου, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουπλής.

eklogika.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος... εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, γιά ενιαία , ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θλιβερή επέτειος της συμπλήρωσης 28 ετών από την ανακήρυξη του  Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τα τετελεσμένα της βίας και του αίματος, που επέβαλε – και εξακολουθεί να διατηρεί -  η Τουρκία,  στη Βόρεια Κατεχόμενη Κύπρο.
Ο Τουρκικός λαός οφείλει να αντιληφθεί ότι η παράταση αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς και των προκλητικά παρανόμων επιλογών του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου της χώρας του τοποθετεί την Τουρκία στο περιθώριο της διεθνούς νομιμότητας, την φέρνει σε πλήρη αντίθεση με τις Ευρωπαϊκές ουμανιστικές αξίες και της δίνει το στίγμα του κράτους - «ταραξία»  στις διεθνείς σχέσεις και στη γεωπολιτική ενότητα που ανήκει.
Όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, Ελλαδικές και Κυπριακές, καθώς και οι δυνάμεις της Ελληνικής Διασποράς, οφείλουμε να υπηρετούμε ως υψίστη προτεραιότητα την προσπάθεια για την απαλλαγή της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου από τον κατοχικό ζυγό και να επιδιώκουμε, από κοινού με τους φορείς της διεθνούς νομιμότητας, την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να ζήσουν ειρηνικά ως πολίτες της ενιαίας, ελεύθερης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα αιματηρές θυσίες και περιμένει από τους εταίρους του στην Ευρωζώνη να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης.

Επίσης ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, από τη Γερμανία που βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αν η Ευρώπη θέλει να είναι οικονομικά και πολιτικά ισχυρή χρειάζεται στον σκληρό “πυρήνα” της, μαζί με τις χώρες του Βορρά, και τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Δημοκρατικής Συμμαχία : στήριξη της απασχόλησης και όχι επιδότηση της ανεργίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   

«Τις 830.000 ξεπερνά ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, στο τέλος του Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των μη απασχολούμενων κατά 39.000 μέσα σε ένα μήνα και κατά 96.000 μέσα σε ένα χρόνο.
Η ανεργία πλέον, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο φτάνοντας μετά από χρόνια το ποσοστό του μη ενεργού πληθυσμού να είναι μεγαλύτερο από εκείνο που εργάζεται. Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, στην οποία είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί, να ανασχέσει την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, διαμορφώνοντας δομές για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Αμεσα πρέπει να υλοποιηθούν επιθετικές πολιτικές, ενεργοποίησης μέσω του ΕΣΠΑ των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχουν σταματήσει, άρσης των αντικινήτρων και περιορισμών στην ανταγωνιστικότητα και προώθησης όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία. Η νέα κυβέρνηση απαιτείται να εφαρμόσει ουσιαστικές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και όχι επιδότησης της ανεργίας».

ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ GREEK STATISTICS!

ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ MONDE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και μέσα στον καταιγισμό των πολιτικών εξελίξεων επανεμφανίσθηκε ο Σημίτης. Και τι επανεμφάνιση! Με άρθρο του στον Monde  ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, προσπαθεί να πείσει και απαντήσει στις κατηγορίες περί εξαπάτησης των Βρυξελλών από την...
Ελλάδα για την είσοδο στην ευρωζώνη. Ο Κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμες οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, περί των αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας, προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ.

FIMOTRO

Συνελήφθη για χρέη στο δημόσιο ο Γ. Πετζετάκις

 
newsit.gr

Στα όρια της χρεοκοπίας η Ελλάδα - Σχεδόν άδεια τα κρατικά ταμεία - Κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα

Η καθυστέρηση της εκταμίευσης της έκτης δόσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή να επιλυθεί, καθώς η χώρα στο τέλος του μήνα κινδυνεύει να κηρύξει έστω και για λίγες ημέρες στάση πληρωμών, καθώς τα κρατικά ταμεία έχουν κυριολεκτικά αραχνιάσει.

Τόσοι οι μισθοί στο δημόσιο όσο και οι συντάξεις κινδυνεύουν ακόμα και να μην καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα και μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ταμείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αναζητούν άμεσα 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν στην ώρα τους οι συντάξεις του Δεκεμβρίου αλλά και τα δώρα των Χριστουγέννων.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΙΚΑ και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ενώ το θέμα εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν αποκλείεται η συνδρομή εναλλακτικών λύσεων, όπως η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος ή ο εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ταμείων.

Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου το έλλειμμα υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο μέσος χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ έχει φθάσει τα 2 χρόνια ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις για την έκδοση εφάπαξ.

Μάλιστα, μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, την Τετάρτη αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη του κ. Κουτρουμάνη αυτή τη φορά με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, προκειμένου να αναζητηθούν κονδύλια για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών στα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, στην πρώτη σύσκεψη ο κ. Σαχινίδης αποσαφήνισε πως προς το παρόν δεν βρίσκει λύση για το συγκεκριμέρνο θέμα και θα πρέπει πρωτίστως να ερευνήσει όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Άλλωστε ακόμα και ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει επισημάνει πως κάθε μήνα δίνουν μάχη για να πληρωθούν οι συντάξεις και έχει χαρακτηρίσει το 2011 το χειρότερο έτος στην ιστορία του ιδρύματος.

newsit.gr

Η εκπληκτική τέχνη του stop motion

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν εκατοντάδες μολύβια



newbeast.gr

Στον εισαγγελέα ''πράσινος'' οπαδός που έκαψε αυτοκίνητο οπαδού του Ολυμπιακού στην Ηλεία!

Ένας 24χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού από την Πάτρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηλείας απο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής κατηγορούμενος για την εμπρηστική ενέργεια σε αυτοκίνητο οργανωμένου συνδεσμίτη  του Ολυμπιακού στην Μούτελη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος από την Πάτρα συνελήφθη μετά τα στοιχεία που έδωσαν στις Αρχές μάρτυρες για το περιστατικό του εμπρησμού αυτοκινήτου  τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.
Οι Αρχές έφτασαν στον εντοπισμό του από τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, που είδαν οι μάρτυρες να φεύγει την ώρα του περιστατικού από το σημείο. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την προανάκριση εντόπισε στην Πάτρα τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος πριν από λίγη ώρα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Ηλείας και έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.
Ο νεαρός φέρεται να είναι οπαδός των «πρασίνων», ενώ αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο βράδυ είχε δώσει σε φίλο του το αυτοκίνητό του χωρίς να τον κατονομάζει.
Σύμφωνα με το patrisnews.com, την ίδια ώρα που γινόταν η προσαγωγή του 24χρονου από την Πάτρα, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, συνέλαβαν άλλα δύο άτομα  "κόκκινων" ποδοσφαιρικων προτιμήσεων, γιατί στον ένα βρήκαν ένα στιλέτο και εναντίον του άλλου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
 Οι Αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες συνολικά για το θέμα της οπαδικής βίας στον Πύργο, σε μια εβδομάδα κρίσιμη μιας και το Σάββατο οι δύο ομάδες αναμετρόνται στο κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

PATRISNEWS

Τι θα γινόταν αν είχαμε απλή αναλογική

Πήραμε μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αυτή της pulse. Μετατρέψαμε την πρόθεση ψήφου σε εκλογικό αποτέλεσμα επί των εγκύρων και μετά εφαρμόσαμε την απλή αναλογική. Μετά κάναμε μερικά σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας διαφόρων κομμάτων, με μερικές παραδοχές, όπως π.χ. ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν στην ίδια κυβέρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και ΔΗΣΥ. Όπως μπορείτε να δείτε, αν δεν υπάρξει πρώτο κόμμα, δεν πρόκειται ποτέ να σχηματιστεί κυβέρνηση

http://taxalia.blogspot.com/

Κώστας Κόλλιας: «Όχι άλλη αποδυνάμωση του πρώην Δήμου Στυμφαλίας»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την κατάργηση του τοπικού γραφείου των ΕΛΤΑ στους Καλλιάνους. Σχετικά με το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:
«Πληροφορήθηκα ότι στις αρχές του νέου έτους πρόκειται να καταργηθεί το τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στους Καλλιάνους, στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρόκειται για ένα γραφείο το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά, όχι μόνο την πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Στυμφαλίας, αλλά και τα γειτονικά χωριά. Πέρα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, την εξόφληση λογαριασμών, την είσπραξη συντάξεων και επιδομάτων, εξυπηρετούνται βεβαίως και τραπεζικές συναλλαγές, όπως αναλήψεις, καταθέσεις, δάνεια κλπ.
Είναι προφανές ότι, σε περίπτωση που το κατάστημα καταργηθεί, οι πολίτες και, ιδιαίτερα, οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν αντικειμενική δυσκολία στη μετακίνηση, οι δυσκολίες θα είναι ανυπέρβλητες. Και επειδή συχνά σε ανάλογες ερωτήσεις μου τα Υπουργεία με παραπέμπουν σε άλλα τοπικά γραφεία ή ακόμα και σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οφείλω να κάνω δύο επισημάνσεις. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, πέραν του ότι σε απομακρυσμένα χωριά ενδέχεται να είναι έως και ανύπαρκτη, είναι προφανές ότι για τους ηλικιωμένους δεν αποτελεί εναλλακτική. Σε ό,τι δε αφορά τα τοπικά γραφεία, τα πλησιέστερα καταστήματα στη Γκούρα και στη Νεμέα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση και η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ώστε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες της Στυμφαλίας.
Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω την ολοκληρωτική αποδυνάμωση του πρώην Δήμου Στυμφαλίας μετά τον Καλλικράτη. Η περιοχή έχει υποστεί μία πρωτοφανή υποβάθμιση, με λουκέτα όχι μόνο σε υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τράπεζες, αλλά ακόμα και σε σχολεία. Ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Στυμφαλίας έγιναν θύματα μιας άδικης και ανισοβαρούς μεταχείρισης, αποτέλεσμα της οποίας είναι η δραματική επιδείνωση των συνθηκών της εκπαίδευσης.
Ο υδροκεφαλισμός του ελληνικού κράτους δεν είναι καινούριο φαινόμενο, πλην όμως με τον Καλλικράτη και τη συρρίκνωση του δημοσίου με επιχείρημα την ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης, έχουν φέρει την περιφέρεια στα όρια της εγκατάλειψης. Με δεδομένο μάλιστα ότι έχει σταματήσει και κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα, πιστεύω πως πρέπει άμεσα να μπει ένα φρένο σε αυτή τη συρρίκνωση, διότι διαφορετικά δεν βλέπω πώς μπορεί να επανεκκινήσει η ζωή στην επαρχία.
Οι κάτοικοι των μικρών, απομακρυσμένων χωριών, αξιώνουν και δικαιούνται επί ίσοις όροις εξυπηρέτηση από το κράτος. Τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε τοπικές υπηρεσίες υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποσκάπτουν την πρόοδο. Οι Καλλιάνοι πρέπει να παραμείνουν κόμβος εξυπηρέτησης για όλη τη Στυμφαλία.»

Τώρα πρέπει και η τρόικα να δει τις πραγματικές αδυναμίες του προγράμματος

  Με παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστήριξε τα εξής:
«Στην Ελλάδα έχουμε πλέον μια κυβέρνηση που απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης στη Βουλή και το λαό. Αποδείχθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει -παρά τις δυσκολίες- την παραμονή στο ευρώ και την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων.Είναι όμως ανάγκη να προσαρμοστεί αντίστοιχα και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. Και αυτό αφορά και την νέα κυβέρνηση, αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές. Η τρόικα πρέπει να αντιμετωπίσει αδυναμίες του εφαρμοζόμενου προγράμματος, που έχουν να κάνουν με τον ανεδαφικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολύ βαθύτερης ανεργίας και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω απόλυτης έλλειψης ρευστότητας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών στόχων, με κύρια εργαλεία πρόσθετες περικοπές δαπανών, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα χρήματα για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».


Αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση δανεισμούτων κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα 

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται, πέρα από κάθε κανόνα διαφάνειας, με εγγύηση πιθανές μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις από το τραπεζικό σύστημα. Μετά την εξάντληση των περιθωρίων της Αγροτικής Τράπεζας στράφηκαν στην Τράπεζα Αττικής, που προχώρησε, όπως φαίνεται, σε δανειοδότηση σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για τη θέση των κομμάτων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αυξάνεται και ο χρόνος χρηματοδότησης με βάση την παρούσα κατανομή ψήφων έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της συμφωνίας για την πρόωρη προκήρυξη εκλογών. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε δανεισμός κομμάτων από την Τράπεζα Αττικής. Το σημαντικότερο όμως είναι να προχωρήσει, ως πρώτο βήμα διαφάνειας, σε νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει το δανεισμό των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με εγγυήσεις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις, που προκαταλαμβάνουν την ψήφο του λαού και επιχειρούν να την παραχαράξουν.Είναι επίσης επείγον η νέα κυβέρνηση να θέσει άμεσα δια νόμου τέλος σ' αυτές τις συναλλαγές και γιατί επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών.Αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν την ίδια στιγμή που τα κόμματα θα συναλλάσσονται με τις τράπεζες χωρίς διαφάνεια, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια που ισχύουν για όλους τους άλλους πελάτες των τραπεζών και με επιδίωξη την αλλοίωση της λαϊκής βούλησης μέσω της υπερχρηματοδότησης των κομμάτων που κατ' εξοχήν έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

Κίνηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - Ζητούν από Βενιζέλο αλλαγές για το τέλος ακινήτων

14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ι.Αμοιρίδη, ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης κάνοντας αλλαγές στην ρύθμιση του ειδικού τέλους ακινήτων.
Προτείνουν να υπάρξει απαλλαγή της επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. καθώς και σε οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ.
Αντιπροτείνουν δε, το ποσό που θα χαθεί από τις συγκεκριμένες απαλλαγές να αντικατασταθεί με την επιβολή τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.
Οι δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την πρωτοβουλία τους ως βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής ενώ αιτιολογώντας την κίνησή τους επικαλούνται την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης όπου έγινε ειδική αναφορά – όπως αναφέρουν- για την προστασία των αδυνάμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης.
Οι βουλευτές είναι οι: Ι. Αμοιρίδης,  Β. Γκεγκέρογλου, Ν.Ζωίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Σ.Μαργέλης, Α.Αγάτσα, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Α.Σιδηρόπουλος, Γ.Φραγκίδης, Π.Στασινός, Α.Παπαδόπουλος, Σ.Μοσχόπουλος, Η.Θεοδωρίδης και Δ.Βαρβαρήγος

Λοβέρδος: Επιπόλαιη η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε βιαστικά και επιπόλαια οσα ακούγονται για την αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, όπου δήλωσε: "Όποιος θέτει θέμα να μη μείνει ο πρόεδρος, κάνει λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε στο κόμμα"
Ο υπουργός Υγείας απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ίδιο για την αρχηγία του κόμματος, λέγοντας ότι "δεν πρέπει κανείς να άπαντα σε αυτά τα ερωτήματα- αλίμονο αν έλεγα κάτι και δύο φορές αλίμονο αν έλεγα κάτι για εμένα".
Αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, στη Βουλή, σημείωσε ότι ήταν μια απόπειρα συντονισμού, ενώ σχετικά με τη διαρροή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι "ήταν μια κακή κίνηση και η προδιάθεση μού ήταν αρνητική". Τέλος, επισήμανε ότι "οι διαρροές δημιουργούν παρεξηγήσεις και εντάσεις".

Πρώτη νίκη με ανατροπή για Παναχαϊκή

Πρώτη νίκη και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή πανηγύρισε η Παναχαϊκή, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Πανθρακικό να προηγείται μέσα στην έδρα της, αλλά σύντομα κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει τη νίκη με 2-1.
Το σκορ άνοιξε ο Κοντογουλίδης στο 24' με κεφαλιά, παγώνοντας τις εξέδρες. Μάλιστα, είχε προηγηθεί το δοκάρι της Παναχαϊκής με τον Τσεμπερίδη στο 20'. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε ο Ντίνας με σουτ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 42', ενώ με σουτ του Φουρτάδο στο 56', οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 2-1.
Πάντως, στο 74', ο Πανθρακικός είχε διπλό δοκάρι, φτάνοντας πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους παίκτες της Παναχαϊκής να πηγαίνουν ομαδικά προς την κερκίδα και να ευχαριστούν με τον τρόπο τους, τους θεατές.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μάλαρτζ, Μενδρινός, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Φουρτάδο, Ντίνας, Δαμιανίδης, Κοιλιάρας, Τσεμπερίδης (53' Μιλοσέσκι), Φούφουλας, Χλωρός (76' Ατματζίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Στάθης, Χρήστου (71' Σίμωσης), Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης (78' Μοσχάκης), Μουνάφο, Λιαπάκης (58' Ουέλινγκτον), Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Κοντογουλίδης, Μπαλού.

Εγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2.

Η 27η Νοεμβρίου είναι τελικά η οριστική ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Football League 2. Μετά από μια σειρά αναβολών που ξεκίνησαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου η διοργανώτρια αρχή κατά τη διάρκεια της χθεσινής κλήρωσης ανακοίνωσε πως οι ομάδες θα πέσουν στη μάχη το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Μια ακόμα παράταση στη σέντρα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, η οποία επίσημα οφείλεται στα ματς Κυπέλλου που υπάρχουν στις 23 Νοεμβρίου και τα οποία έθεταν σοβαρό θέμα αναφορικά με τις μετακινήσεις των σωματείων σε περίπτωση που η 1η αγωνιστική γινόταν την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Ανεπίσημα βέβαια το σημαντικότερο αγκάθι τόσο για τη λίγκα όσο και για τα σωματεία παραμένει το οικονομικό. Οπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ενωσης Football League και Football League 2, Σπύρο Καλογιάννη, οι ομάδες θα πρέπει φέτος να διαβούν μόνες τους τον οικονομικό Γολγοθά (δεν θα υπάρχει πλέον ούτε η κάλυψη των εξόδων μετακινήσεων).
Οι προσπάθειες του Κερκυραίου παράγοντα για την ανεύρεση οικονομικών πόρων ώστε να υπάρξει κάποια βοήθεια προς τους 23 μονομάχους έχουν πέσει στο κενό, ειδικά από τη στιγμή που ο ΟΠΑΠ κρατάει κλειστή την κάνουλα των επιχορηγήσεων. Βέβαια εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του Σπύρου Καλογιάννη με τους ανθρώπους του Οργανισμού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά των σωματείων, όπως ήταν φυσιολογικό, υπήρξαν μουρμούρες για τα νέα οικονομικά δεδομένα και ειδικά από τους νησιώτες (Χανιά, Ρούβας), καθώς τα έξοδα μετακινήσεων είναι πολλά. Μάλιστα, όπως ακούστηκε στους διαδρόμους των γραφείων της οδού Θεμιστοκλέους, αποτελεί στοίχημα το «πόσες ομάδες θα καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας
1ος όμιλος
Πανηλειακός-ΑΟ Χανιά
Ηλυσιακός-ΑΟ Γλυφάδας
Προοδευτική-Καλαμάτα
ΠΑΟ Ρουφ-Ζάκυνθος
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Μαγούλας
Ρεπό Ρούβας

2ος όμιλοςΕθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας
Μέγας Αλέξανδρος-Πόντιοι Κατερίνης
Τηλυκράτης Λευκάδας-Τύρναβος
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου
Δόξα Κρανούλας-Οδυσσέας Αναγέννησης
Βατανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς

Δεκαοκτάχρονος τραυμάτισε τρεις με σπαθί, σε σχολείο στο Μαρούσι

Σε κατάσταση αμόκ ήταν ο 18χρονος Πολωνός μαθητής, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, που επιτέθηκε το πρωί σε σχολείο στο Μαρούσι κραδαίνοντας ένα σπαθί «Νίντζα» και σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό σε μαθητές, καθηγητές αλλά και σε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του.
Το χρονικό της επίθεσης του νεαρού έχει ως εξής:
Πρώτος στο δρόμο του βρέθηκε ένας υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αμαρουσίου από τον οποίο ζήτησε να κατέβει από το όχημα καθαριότητας στο οποίο επέβαινε. Εκείνος αρνήθηκε και δέχτηκε την επίθεση του 18χρονου με το σπαθί -το οποίο είχε περασμένο στην πλάτη του μέσα από το μπουφάν του- ωστόσο, ευτυχώς, ο υπάλληλος γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.
Στη συνέχεια ο μαθητής κατευθύνθηκε στο σχολείο, στο οποίο εισέβαλε προκαλώντας τον πανικό στους μαθητές που είχαν γίνει μάρτυρες του περιστατικού με τον δημοτικό υπάλληλο. Κατόπιν ο νεαρός ανέβηκε στο 2ο όροφο κατευθυνόμενος στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και δέχτηκε -και αυτός- την επίθεση με το σπαθί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι κατάφεραν να απομονώσουν τον μαινόμενο μαθητή και να τον κλειδώσουν στο γραφείο του διευθυντή. Αυτός όμως κατάφερε να ξεφύγει καθώς πήδηξε από το παράθυρο, από ύψος σχεδόν 5 μέτρων!
Εν συνεχεία πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική σημαία την οποία κατέβασε από τον ιστό. Η φύλακας του σχολείου, η οποία προσπάθησε να τον σταματήσει, υπήρξε το τρίτο θύμα του καθώς δέχτηκε χτύπημα με το σπαθί στην παλάμη. Ακολούθως, ο 18χρονος κινήθηκε τρέχοντας στο απέναντι Γυμνάσιο, τραυματίζοντας ελαφρά με το σπαθί και μια καθαρίστρια του σχολείου που βρέθηκε στο διάβα του. Ο 18χρονος ολοκλήρωσε το «έργο» του κατεβάζοντας την ελληνική σημαία από τον ιστό της τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο παρακείμενο δημοτικό όπου έφτασε ανενόχλητος. Τελικά, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο αφού είχαν ειδοποιηθεί από τους καθηγητές.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με το Διευθυντή του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου που έζησε από κοντά τα όσα έγιναν και μίλησε για τον νεαρό Πολωνό. Όπως αποκάλυψε, το παιδί αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα, ωστόσο δεν είχε δώσει δικαιώματα, φαινόταν ένα ήσυχο και καλό παιδί το οποίο ήταν και στη χορωδία του σχολείου. Ο διευθυντής έκρινε ανεξήγητη την πράξη του και, όπως τόνισε, το παιδί ήταν σε κατάσταση αμόκ και φαινόταν ότι δεν επικοινωνούσε με την πραγματικότητα.

e-typos.com

Ένταση έξω από το Πολυτεχνείο [video]

Δείτε το video από το pontiki.gr
Ένταση μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο.Αριστεριστές φοιτητές εμπόδισαν με πέτρες και ξύλα ομάδα φοιτητών της ΠΑΣΠ να προσεγγίσει το χώρο, κατηγορώντας τους ως «μνημονιακούς»...
Κλειστές είναι η Πατησίων, ανάμεσα σε Ομόνοια και Ιουλιανού, και η 3ης Σεπτεμβρίου.

Πρέπει παράλληλα να αναφερθεί πως σε συναγερμό βρίσκεται από σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ από τη Δευτέρα έχουν αρχίσει να τίθενται σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 
tromaktiko

Και το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είπε όχι στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ...

Μετά από πολύωρη συζήτηση, το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία (δεν ψηφίστηκε από τη μείζονα μειοψηφία) να συμπαρασταθεί στους δημότες που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων.
Στα βήματα του δήμου Νέας Ιωνίας και άλλων δήμων της χώρας, θα συλλέγει τις αποδείξεις πληρωμής του λογαριασμού μέσω τραπεζών και θα υποστηρίξει νομικά τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι. Παράλληλα, αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο προς τη ΔΕΗ και να απαιτεί τη μη διακοπή του ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό και να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις στα συλλογικά όργανα των δήμων.
Από σήμερα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών με ενημερωτικά έντυπα και λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες. 

Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:
α) Άλλες συναλλαγές
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στο Δήμο με τις φωτοτυπίες και με τα προτότυπα.

Αν δεν υπάρχει κάρτα, μπορούμε με την ίδια διαδικασία να πληρώσουμε το λογαριασμό στο ταμείο της Τράπεζας.

Θα επανέλθω...
 

Le Monde: "Κυβέρνηση Goldman Sacks είναι ο Λ.Παπαδήμος"!


"Κυβέρνηση Goldman Sacks εγκαταστάθηκε σε Ελλάδα (Λ.Παπαδήμος) και Ιταλία (Μ.Μόντι), υπό την υψηλή εποπτεία του Μ.Ντράγκι του νέου διοικητή της ΕΚΤ", αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στο οποίο αποκαλύπτονται τα εξής: 
"Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman)Sacks», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρεία στην Ευρώπη και βοήθησε στη... διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.
Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια... τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.
Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sacks στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sacks», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο». 
Και σε αυτό το διευθυντήριο υπήρχε... ιεραρχία. Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι, ο άνθρωπος που κάθισε στην καρέκλα του αντιπροέδρου της εταιρίας (της Φίρμας όπως την αποκαλούν οι Αμερικάνοι) από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο «μαγείρεμα» του ελληνικού χρέους.
Δεύτερος, ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005 και τρίτος στη σειρά ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που συμμετείχε στην απόκρυψη του ελληνικού χρέους"!
Και ποιος ήταν αυτός που "ανέστησε την υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου την περασμένη εβδομάδα, βάσει των δημοσιευμάτων των συμπολιτευόμενων εφημερίδων; Ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sacks, ο νυν υπουργός ΠΕΚΑ κια πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου. Φοβερές συμπτώσεις, ε;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Time: Θεσμός στην Ελλάδα οι δωροδοκίες και το ρουσφέτι. - Ο φόβος ενώνει ή διαλύει την Ελλάδα;

Με ένα βασικό ερώτημα που αφορά την Ελλάδα και το οικονομικο-πολιτικό-κοινωνικό της μέλλον καταπιάνεται το περιοδικό «Time».

Το περιοδικό με δημοσίευμά του αναρωτιέται εάν και κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να σώσει τον εαυτό της και το όνειρο της ενωμένης Ευρώπης καθώς κι ένας ο φόβος της χρεοκοπίας μπορεί να ενώσει τους Έλληνες που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος της σωτηρίας ή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνική αναταραχή

Το περιοδικό σημειώνει πως ο δείκτης της ανεργίας εκτινάχθηκε από το 9,5% στο 17,6% μέσα σε δύο χρόνια, με τους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως σημειώνεται, το μέλλον της Ελλάδας παραμένει αβέβαιο καθώς ακόμα και αν η προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας ακολουθήσει ένα μεγάλης κλίμακας σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, καμία χρηματοοικονομική διάσωση δεν μπορεί να διορθώσει τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας που αποτελούν την αληθινή πηγή του ελληνικού χρέους.

Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι από τη μεταπολίτευση και μετά οι δωροδοκίες και το ρουσφέτι αποτέλεσαν θεσμό στην Ελλάδα, τονίζοντας πως τα κρατικά ταμεία στερούνται 22 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της άρνησης πολλών πολιτών να καταβάλουν τους φόρους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας φανερώνουν ότι αντιμετωπίζει ακόμα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και αποπομπής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο χρόνος και τα χρήματα εξαντλούνται.

Αν και είναι δελεαστικό να χαρακτηριστεί αυτή η εθνική τραγωδία ως ένα εγχώριο ζήτημα, τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις καθώς σε περίπτωση που εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η συνακόλουθη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπορούσε να έχει ένα ψυχολογικό όσο και οικονομικό αντίκτυπο.

Αυτό θα επέφερε την εξάπλωση της κοινωνικής αναταραχής στο εξωτερικό, ενώ θα οδηγούσε και στην υπονόμευση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας.

Ανακύπτει όμως κι ένα σοβαρό θέμα που αφορά ποιο δρόμο θα επιλέξει η Ελλάδα. Μπορεί οι Έλληνες να φοβούνται το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αλλά δεν εμπιστεύονται τους ηγέτες τους για να μοιραστούν τις θυσίες που απαιτούνται για την παραμονή στη Νομισματική Ένωση. Ο κυρίαρχος φόβος μπορεί είτε να αναγκάσει την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές είτε σε περαιτέρω κοινωνικό χάος.

Στην Αθήνα τη δεδομένη στιγμή, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο φόβος ενώνει τους πολίτες ή απλά αρχίζει να διαλύει τη χώρα.
newsbeast.gr

Η κίνηση των 101 στο ΠΑΣΟΚ! – Λένε ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης

101 στελέχη του Κινήματος χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς» και τάσσονται κατά της ψήφου εμπιστοσύνης.
Ακόμη ένα εσωκομματικό μέτωπο δημιουργούν στο ΠΑΣΟΚ οι πολιτικές εξελίξεις. Δεν έφταναν οι αιχμές βουλευτών και υπουργών για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τώρα στελέχη του κόμματος δηλώνουν αντίθετα με την κυβέρνηση Παπαδήμου και ζητούν να μην της δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Ζητούν, δηλαδή, να πέσει μια κυβέρνηση συναίνεσης, που δημιουργήθηκε μετά κόπων και βασάνων, την ώρα που η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και που χωρίς κυβέρνησης πολύ απλά θα χρεοκοπήσει! Και μάλιστα τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο και δείχνει την... έξοδο στο παλιό ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά του κόμματος σε πρόσφατη δημοσκόπηση να πιάνουν... ιστορικό χαμηλό (11,9%).

Πρόκειται για 101 στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σακελλάρη, που υπογράφουν το σχετικό κείμενο.

Επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν "νεοφιλελεύθερη", μια πολιτική η οποία "δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση". Επίσης υποστηρίζουν ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Τα στελέχη αυτά προέρχονται, κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη "Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση" , η οποία έχει σχέσεις με την "Αριστερή Πρωτοβουλία" της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 101
newsit.gr

Καινούργιος πρωθυπουργός, παλιές υποσχέσεις… Ρόλο κηδεμόνα επέλεξε ο ΓΑΠ

Αν εξαιρέσουμε την απουσία του κ. Παπανδρέου – που πάντως φρόντισε χθες με διαφόρους τρόπους, συσκέψεις και τηλεφωνήματα να δηλώσει «παρών» - η μόνη αλλαγή είναι το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Κατά τα λοιπά, σα να μην πέρασε μια μέρα…
Σοφία Βούλτεψη
 
 
Η ομιλία του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης,  όφειλε αναμφισβήτητα να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αποτελέσει δηλαδή την είδηση της ημέρας.

Το περιεχόμενο της ομιλίας, όμως, σε τίποτε δεν διέφερε από μια συνηθισμένη πρωθυπουργική ομιλία με άφθονη χρήση του ενεστώτος διαρκείας.

Αν εξαιρέσουμε τον συγκρατημένο τρόπο διατύπωσης, χωρίς τις θριαμβολογίες και τις φανφάρες του πρόσφατου παρελθόντος και το γεγονός ότι έλειψαν οι αναδρομές στο παρελθόν και ο καταγγελτικός λόγος, τίποτε από όσα ακούσαμε δεν τα ακούγαμε για πρώτη φορά.

Η αισιοδοξία συγκρατημένη, αλλά με αρκετές χαραμάδες ελπίδας και προοπτικής, ενώ οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και η εφαρμογή, όπως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, ανατίθεται και πάλι στο ίδιο οικονομικό επιτελείο που φέρει την ευθύνη για όλες τις μέχρι σήμερα δυσλειτουργίες.

Καλά οργανωμένο το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει στα μουλωχτά.  Δημοσιεύθηκε ως πληροφορία στον γαλλικό Τύπο (Λιμπερασιόν) και επανήλθε με μαρτυρίες από το defencenet.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη διάψευση. Και μάλιστα, δεν υπήρξε διάψευση των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου. Χθες αποπειράθηκε να πράξει κάτι τέτοιο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρώην υπουργός κ. Μπεγλίτης, αλλά κατάφερε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, προσθέτοντας θέμα περί «υποσυστημάτων» των δύο κομμάτων σχετικά με τις προμήθειες για τα εξοπλιστικά, αλλά και καταγγελίες για διαπλοκή (δια των μυστικών κονδυλίων) μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας και δημοσιογράφων... delivery!

Πάντως ακόμη και αν διαψεύδονται οι γελοιότητες περί απόπειρας πραξικοπήματος,  μέχρι στιγμής ουδείς έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι αυτές (οι γελοιότητες) χρησιμοποιήθηκαν ως επιχείρημα για την διάσωση του κ. Παπανδρέου.

Β.Μπαλάφας Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι

Tου Βασίλη Μπαλάφα*

Τον Ιούνιο του 1991, η Ελλάδα συμπλήρωνε 10 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.). Σε ομιλία του προς τους πρέσβεις των χωρών – μελών της ΕΟΚ, κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος προς τιμήν τους, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, έλεγε : "Aν η Kοινότης μεταβληθεί σε λέσχη πλουσίων το οξύ πρόβλημα Bορρά-Nότου, που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα, θα γίνει και πρόβλημα στους κόλπους της ίδιας της Kοινότητας, με αποτέλεσμα να αμβλυνθεί, όπως είπα, η πολιτική και ψυχική συνοχή της.".


Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Ευρώπη βρίσκεται σε ακριβώς αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι. Καλείται να δώσει πολιτικές και ουσιαστικές απαντήσεις, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς πρόχειρες κορώνες, χωρίς ύφος ιερατείου, σε ένα πρόβλημα που τη διαπερνά και τη φέρνει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση στο οικοδόμημά της.

Ο Π.Πέππας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΧΙΟΝ


Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΧΙΟΝ, με τον κ. Γιώργο Γουγά, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Παύλος Πέππας.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, η δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, η στάση της Νέας Δημοκρατίας, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και τα όσα πρέπει να κάνει η νέα μεταβατική κυβέρνηση.
Καλεσμένος στο δελτίο ήταν επίσης και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Κώστας Ρέλλιας.


Παρακολουθήστε το video :




onned-korinthias.gr

Μια απίστευτη ιστορία ! Το πείραμα ενός Δημάρχου σε μια κρίσιμη εποχή φτώχειας και ανεργίας…

( Βέρλγκ ), ένας πρωτότυπος Δήμαρχος ! 

Γιατί...
από μικρό κι΄ από "τρελό" μαθαίνεις τήν αλήθεια...

Συνήθεια τόχουμε εμείς οί άνθρωποι όταν μας περιζώσουν τα προβλήματα, και μάλιστα τα υγείας και τα οικονομικά ( μια και το ένα φέρνει το άλλο…) να προσπαθούμε να διαφύγουμε με καινοτόμους «εφευρέσεις» στον χώρο του εμπορίου, των έργων,  και της οικονομίας, με την ελπίδα  και το όνειρο μιάς απίστευτης ανάπτυξης…

Αυτό το παρακάτω κείμενο λοιπόν, πού εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, ίσως θα έπρεπε να αποτελεί μπροσούρα και μπούσουλα – πυξίδα,  και για κάποιους Έλληνες Δήμαρχους, καινοτόμους και πραγματικά ανοιχτόμυαλους πού θα ωφελούσαν τις τοπικές κοινωνίες τους. 

Και μάλιστα σε εποχές γκρίζες και σκούρες όπως αυτή πού ήδη διανύουμε…

Δεν ξέρουμε βέβαια εάν ο κύριος Δήμαρχος διαβάζει την ηλεκτρονική παλιο-φυλλάδα μας για να πληροφορηθεί και κάποιους άλλους τρόπους τοπικής ανάπτυξης και δημόσιων έργων πού θα μπορούσαν να γίνουν με ευρεία συναίνεση και ριζοσπαστικούς τρόπους, αλλά άς ελπίσουμε πώς κάποιος καλός άνθρωπος, νοήμων καλοθελητής και άσπονδος φίλος θα τον πληροφορήσει γι΄ αυτό…

Νίκος Νικολόπουλος... O εφιάλτης της ανεργίας είναι εδώ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Ανεργία του Αυγούστου του 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:      
«Ο εφιάλτης της ανεργίας είναι εδώ. 18,4% Εθνικό Ποσοστό Ανεργίας για τον Αύγουστο. 900.000 και πάνω οι άνεργοι. 43,5% το τραγικό ποσοστό της ανεργίας των νέων. Το κόστος της αναποτελεσματικής πολιτικής των δύο τελευταίων χρόνων είναι πολύ βαρύ για την Οικονομία και την Κοινωνία μας. Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει. Η εκρηκτική ανεργία που βιώνουν όλες σχεδόν οι ελληνικές οικογένειες είναι μια από τις πολύ βασικές αιτίες της επίσπευσης των εκλογών. Στις 19 Φεβρουαρίου θα δοθεί, επιτέλους, η δυνατότητα στο Λαό για να αποφασίσει».

Πανκαμαριακός: Κερδίζει "στα χαρτιά" το Κρυονέρι και περνάει μόνος στο "ρετιρέ"

Ο Πανκαμαριακός έχει μεγάλη πιθανότητα να περάσει μόνος επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα του Β΄ομίλου της Β΄Κορινθίας  αφού κερδίζει στα "χαρτιά" τον αγώνα με τον Αετό Κρυονερίου, ο οποίος διεξήχθη το περασμένο Σάββατο και έληξε ισόπαλος 1 - 1.
Η αιτία που η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας πιθανόν "σκαρφαλώση" μόνη στο "ρετιρέ", κερδίζωντας με 3 - 0 α. α., είναι η αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα της ομάδας του Αετού, του οποίου είχε λήξει το δελτίο , στο Σαββατιάτικο  ντέρμπι που έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΣ Κορινθίας.



Δυνατά ζευγάρια στη Γ' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας : Ατρόμητος Χιλ. - Ελλάς Βέλου , Κόρινθος - Πέλοπας , Πανευρωστινιακός - Άρης Κορίνθου

 Η Κληρωτίδα τηε ΕΠΣ Κορινθίας είχε  κέφια χθες καθώς στην κλήρωση γιά την Γ' φάση ( φάση των 16 ) του Κυπέλλου Κορινθίας , ανέδειξε τρια πολύ δυνατά ζευγάρια: To πρώτο μεταξύ του Ατρομήτου Χιλιομοδίου και της περσινής κυπελλούχου Κορινθίας Ελλάδας Βέλου. Το δεύτερο μεταξύ του ΠΑΣ Κόρινθος και του Πέλοπα Κιάτου και το τρίτο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών ομάδων πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Β΄ Κορινθίας  των Αγίων Θεοδώρων και του Εθνικού Ξυλοκέριζας. Επίσης η κληρωση ανέδειξε και το ζευγάρι με κοινή έδρα, του Α. Ο. Σολομού και του Α.Ο Σπαθοβουνίου. Από την κλήρωση προέκειψαν επίσης τα ζευγάρια : του Πανευρωστινιακού και του Άρη Κορίνθου , του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και του Απέσσα Χαλκίου, του Παννεμεατικού και του Άλμπαρτου Κόρφου και της Θύελλας Πετρίου με την Προοδευτική Περιγιαλίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν κατά την κλήρωση είναι τα εξής:

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ  -  ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  -  ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -  ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
Α.Ο ΣΟΛΩΜΟΥ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ